Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-21, 17:45   #4111
Carmenka001
Raczkowanie

GG do Carmenka001
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nie ma właśnie A przynajmniej nic nie wyszukałam

http://www.allegro.pl/item297387921_...ml_sklep_.html

Aukcja zakończona, ale na pewno sprzedający jeszcze je wystawi na aukcji Więc obserwuj. Nie kupowałam jeszcze od tej osoby, więc nie mogę ani polecić, ani odradzić. Pozdrawiam
Carmenka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 18:13   #4112
LaLaRe
Rozeznanie

jedwab,jedwab i jeszcze raz jedwab dostałam od mojego Tż'a szampon,odżywkę, keratynę oraz 2 jedwabie firmy Farouk, seria CHI [do salonów fryzjerskich] jeśli macie gdzieś możliwość dorwać te kosmetyki to baaardzo bardzo gorąco polecam!
Stary 2008-01-21, 18:39   #4113
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenka001 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item297387921_...ml_sklep_.html

Aukcja zakończona, ale na pewno sprzedający jeszcze je wystawi na aukcji Więc obserwuj. Nie kupowałam jeszcze od tej osoby, więc nie mogę ani polecić, ani odradzić. Pozdrawiam
Dzięki Podczas wpływu większej gotówki kupię sobie to cudeńko

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 19:22   #4114
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe Pokaż wiadomość
jedwab,jedwab i jeszcze raz jedwab dostałam od mojego Tż'a szampon,odżywkę, keratynę oraz 2 jedwabie firmy Farouk, seria CHI [do salonów fryzjerskich] jeśli macie gdzieś możliwość dorwać te kosmetyki to baaardzo bardzo gorąco polecam!
a co Ci ten jedwab daje? tylko i wylacznie efekt wizualny, w zaleznosci od wlosa moze nawey wysuszac bo ma denat w skladzie. my odzywiamy wlosy, regenerujemy i nawilzamy. po zaprzestaniu stosowania jedwabiu bedziesz miala takie same wlosy jak mialas. chyba ze na Ciebie dziala tak cudownie
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 19:55   #4115
Gosia Straszewska
Raczkowanie

a ja dziś, korzystając oczywiście z KWC również postanowiłam rozpocząć przywracanie ładnego wyglądu włosom zdenerwowana porządnie tym, że jakiś czas temu nabyłam pieruńską drogą odżywkę do włosów farbowanych Paul Mitchell która nie wiem, jakim cudem wyrządziła sporo szkody moim włosom (matowe, oklapnięte, słabe, naelektryzowane jak diabli - wszelkie "bolączki" spotęgowane) no i postanowiłam zastanowić się co tak naprawdę jest mi potrzebne, po intensywnym dumaniu ruszyłam na wielkie zakupy i nabyłam: przede wszystkim maskę intensywnie regenerującą Schwarzkopf Bonacure, odżywkę nawilżającą Matrix Biolage, mgiełkę nabłyszczającą też biolage, szampon nadający objętość Schw. Bonacure, w pogotowiu mam Node Biodermy bo moja skóra głowy lubi sprawiać problemy:/
mam nadzieję, że taki plan okaże się dobry... generalnie mam włosy do ramion, proste jak druty, raczej cienkie i mało puszyste, włosy okropnie się plączą, często elektryzują, są wrażliwe i osłabione - nie określiłabym je jednak jako przesuszone ( i tu jest za***isty problem z odżywką, bo ani nie może obciążać włosów a za lekka po prostu nie działa! modlę się żeby ta Biolage nie okazała się za ciężka), skóra głowy wrażliwa, czasem łupież, raczej się przetłuszcza ale nie mogę stosować szamponów do tłustych włosów bo piecze i swędzi a włosy też nie reagują dobrze:/) - niełatwa sprawa jednym słowem, włosy straaaaasznie wybredne jeśli chodzi o kosmetyki
Gosia Straszewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 20:49   #4116
sheilai
Raczkowanie

czy w sklepie little india na domaniewskiej w warszawie znajdę jeszcze vatikę? ile kosztuje?
sheilai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 21:22   #4117
ANIBAS123
Raczkowanie

czy robią wa się supelki na wlosach? tzn. jeden pojedyczy włosek zawija się w supełek i już nie odkreca bo mi tak się dzieje często a potem wlos już tylko trzeba obciąc
Node Biodermy? co to takiego? moja skóra głowy też jest taka
ANIBAS123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 21:25   #4118
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANIBAS123 Pokaż wiadomość
czy robią wa się supelki na wlosach? tzn. jeden pojedyczy włosek zawija się w supełek i już nie odkreca bo mi tak się dzieje często a potem wlos już tylko trzeba obciąc
Eee, ale tak sam...
Mnie się tak nie robi... na szczęście, jak widzę....

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 21:27   #4119
ANIBAS123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Eee, ale tak sam...
Mnie się tak nie robi... na szczęście, jak widzę....
no to jest trochę dziwne, muszę zrobić zdjecie jak taki znajdę i wkleić na forum.
Stary 2008-01-21, 21:29   #4120
virka
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest trochę dziwne, muszę zrobić zdjecie jak taki znajdę i wkleić na forum.
Może po prostu kołtuny Ci się robią i stąd taki efekt, bo przecież sam pojedynczy włos nie może się związać w supełek

Stary 2008-01-21, 21:30   #4121
Gosia Straszewska
Raczkowanie

jeśli to do mnie to na szczęście obecnie nie, ale kiedyś się zdarzały supły z takich pojedynczych pasemek, brrr

aaa właśnie Vatika! no boski jest ten olej używałam kiedyś nałogowo, ale włosy przestały na niego reagować po długim stosowaniu
on mi cuda wianki z włosami robił - nabłyszczył (jedwab się chowa), wzmocnił, pogrubił i zmniejszył przetłuszczanie skóry głowy! ale po 7 miesiącach przestał działać....ciekawe jak z dostępnością teraz ja właśnie w Little India widziałam dawno temu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 21:33   #4122
ANIBAS123
Raczkowanie

Cytat:
Może po prostu kołtuny Ci się robią i stąd taki efekt, bo przecież sam pojedynczy włos nie może się związać w supełek
nie to supełek, taki jak się robi czasem na nitce by nie spadła z igly
http://okiem.pl/harcerstwo/wezly/polwezel.jpg coś takiego troszke prostszy, mam dość długie włosy...wiem to dziwne ale denerwuje mnie to,ze jak supel się zaciśnie to ie idzie go rozplątac i włos musze obciąc
Stary 2008-01-21, 21:38   #4123
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia Straszewska Pokaż wiadomość
aaa właśnie Vatika! no boski jest ten olej używałam kiedyś nałogowo, ale włosy przestały na niego reagować po długim stosowaniu
on mi cuda wianki z włosami robił - nabłyszczył (jedwab się chowa), wzmocnił, pogrubił i zmniejszył przetłuszczanie skóry głowy! ale po 7 miesiącach przestał działać....ciekawe jak z dostępnością teraz ja właśnie w Little India widziałam dawno temu
Czy możesz mnie wtajemniczyć, co to za olej??
Z tego co piszesz, to działanie ma jak dla mnie idealne...

Anibas to masz włosy akrobatki

Stary 2008-01-21, 22:50   #4124
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Vatika to taka mieszanka olejów, m.in. kokosowego, amli i miliona innych,można go kupić np. na helfy.pl. U nas wychodzi drogo, a nie zauważyłam, żeby działał inaczej niż mix olejów które pakuję na włosy, a kupuję normalnie w sklepie albo na mazidłach
pzdr!
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 13:29   #4125
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Node Biodermy? co to takiego? moja skóra głowy też jest taka
mi tez sie robia, dopoki sie mocno nie zacisnie to dam sie go "odwiazac" nakladajac na to miejsce krople odzywki jakiejs, poluznia wezel i mozna odzyskac wlos. ale ja mocno sie zawiaze to kaplica
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 15:48   #4126
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Pokaż wiadomość
Vatika to taka mieszanka olejów, m.in. kokosowego, amli i miliona innych,można go kupić np. na helfy.pl. U nas wychodzi drogo, a nie zauważyłam, żeby działał inaczej niż mix olejów które pakuję na włosy, a kupuję normalnie w sklepie albo na mazidłach
pzdr!
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
A możesz jeszcze napisać w takim razie jakiego mixa olejków Ty używasz na swoje włosy??

Stary 2008-01-22, 16:07   #4127
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
A możesz jeszcze napisać w takim razie jakiego mixa olejków Ty używasz na swoje włosy??
Przyłączam się do pytania, ja mam domu olejek kokosowy, ale może lepiej by było gdybym coś jeszcze do niego domieszała?

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 18:20   #4128
Gosia Straszewska
Raczkowanie

Ja kojarzę, że w Vatice na bank jest amla, cytryna dodana
swoja drogą zaintrygowały mnie te pudry do włosów - czy to też dobrze działa?
patrzę na ceny na tej stronce - no niby tragedii nie ma, ale w Indiach wychodzi dwa razy taniej, np za dużą butlę Vatiki płaci się tyle co w tym sklepie za malutką, albo i mniej

Node Biodermy to taki bardzo delikatny szampon do skóry z podrażnieniami

ja nałożyłam wczoraj tą maskę Bonacure i różnica ogromna! maska rewela!
Stary 2008-01-22, 18:52   #4129
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
pzdr!
Nie do końca . Vatika to tylko jeden olej (kokosowy), za to z szeregiem wyciągów roślinnych, które mają bardzo dobry wpływ na cebulki

Zresztą na stronie helfy podany jest pełny skład:
http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Przyłączam się do pytania, ja mam domu olejek kokosowy, ale może lepiej by było gdybym coś jeszcze do niego domieszała?
Ja dodaję olej rycynowy i domowy macerat z dziurawca (robiony na oleju z pestek winogron), ale w tym zakresie panuje spora dowolność

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 19:31   #4130
Koko19
BAN stały

ja skozm sie chi farouk wyprobuje vatike tylko powiedzcie mi gdzie go moge dostac jezeli mieszkam 30 km od wawy???w aptece go pewnie nie bedzie??bo na allegro tez nie ma a z tej strony co podajecie nie wiem jak to zrobic

chyba ze ktoras z was bylaby tak mila i wyslala mi 75 ml opakowanie oczywiscie bym zaplacila za paczke??

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-01-23 o 18:38 Powód: post pod postem
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 22:31   #4131
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Rzeczywiście nie do końca Ale i tak wychodzi drogo, jak za taka małą butelczynę 15 zł, ja to mam na 2 razy..
Ja daję takie oleje jakie mam pod ręką Na chwilę obecną to są: kokosowy, sezamowy, z czarnuszki, bawełniany, Shea, oliwę z oliwek, jojobę (po trochu z każdego), dodaję parę kropel d-panthenolu i jedwabiu..Nie wiem czy czasem nie przesadzam z tym ale moje włosy nie mają nic przeciwko
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 22:38   #4132
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Nie do końca . Vatika to tylko jeden olej (kokosowy), za to z szeregiem wyciągów roślinnych, które mają bardzo dobry wpływ na cebulki

Ja dodaję olej rycynowy i domowy macerat z dziurawca (robiony na oleju z pestek winogron), ale w tym zakresie panuje spora dowolność
Cytat:
Rzeczywiście nie do końca Ale i tak wychodzi drogo, jak za taka małą butelczynę 15 zł, ja to mam na 2 razy..
Ja daję takie oleje jakie mam pod ręką Na chwilę obecną to są: kokosowy, sezamowy, z czarnuszki, bawełniany, Shea, oliwę z oliwek, jojobę (po trochu z każdego), dodaję parę kropel d-panthenolu i jedwabiu..Nie wiem czy czasem nie przesadzam z tym ale moje włosy nie mają nic przeciwko
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
Bardzo kuszący skład ma ta Vatika , ale cena jest trochę przerażająca, mnie pewnie 1 buteleczka mała starczyłaby na jedno użycie...Może gdzieś uda się go znaleźć taniej...
Chyba trzeba będzie zacząć, od klasycznego oleju kokosowego z jakimiś swoimi dodatkami Widzę, że Wy również ciekawe mieszanki robicie

Stary 2008-01-23, 08:17   #4133
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość

ale skladnikow pewnie wlosy Ci dziekowaly na kolanach
oj tak, były odżywione i mam nadzieję i nawilżone

Cytat:
Napisane przez Carmenka001 Pokaż wiadomość
Też jestem pod wrażeniem, że chciało Ci się tak. I jak na tyle składników... Pewnie nieźły Ci wyszedł rachunek? Aż ciekawa jestem tej kuracji
akurat spędzałam samotny wieczór więc wiesz, albo wtedy albo "nigdy"
kupowałam porcjami te wszystkie składniki, więc tego aż tak abrdzo nie odczułam
dopeiro zrobiłam 2razy ( bo te z keratyną-chyba mniej mi służyniż owies albo owsem hydrolizowanym-chyba lepszy od keratyny trzeba robic raz na m-c ) wersję bez któryś z tych dwóch skł. stosuję raz w tygodniu

Cytat:
Bardzo ładne wcerki (trochę za moją radą, o ile dobrze pamiętam ) Bardzo się cieszę, że Ci służą
Czy możesz mnie wtajemniczyć co to są te kryształki RB ?
oj, tak dziękuję, biostyminkę wcieram namiętnie wit.b(6? albo 12?) i pp jeszcze nie mam, mama nadzieje ze się zaopatrzę kiedyś

kryształki RB to dokładnie te, które podesłała Estelle

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Zdaje się chodzi o serum krystaliczne Renee Blanche
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10436

Cytat:
Też mam kryształki Ale z racji zawartości w nich silikonów używam tylko jeżeli wiem, że będę suszyc włosy suszarą Np. po basenie
dokąłdnie, ja pomiziam sobie nimi końcówki głównie gdy stos. suszarkę

tak na codzień staram się wcierac olej kokosowy-tylko trzeba b.uważac, mega odrobinę

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Niko, mogłabyś zdradzić mi, gdzie kupiłaś te kryształki RB?
ja kupiłam w Łodzi w hurtowni fryzjerskiej-o ile dorbze pamiętam, bo było to już w tamtym roku
w internecie widizałam na estyl.pl

poz
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 08:28   #4134
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
łał ile Ty masz olejów!
nooo, włoski napewną są super wdzięczne

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość

apropos, miała sobie kupic albo Vatikę albo Amlę, tylko zapomniałam(chyba na pamięc sobie też musze kupic jaką lecytynkę doustnie )
słyszałam, że są b.dobre
a może kupie sobie jak pokończą mi się te mazidłowe specyfiki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 09:32   #4135
Koko19
BAN stały

halo???nie ma chetnych??
Stary 2008-01-23, 10:21   #4136
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
halo???nie ma chetnych??
Ale na co? Żeby ci kupić vatikę? 30 km od Warszawy to nie tak dużo, ja mieszkam ok. 25 km od centrum Wawy, a dojeżdżam codziennie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:34   #4137
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
oj, tak dziękuję, biostyminkę wcieram namiętnie wit.b(6? albo 12?) i pp jeszcze nie mam, mama nadzieje ze się zaopatrzę kiedyś

kryształki RB to dokładnie te, które podesłała Estelle
To bardzo się cieszę, że moje gadanie nie poszło na marne...
A te kryształki przed suszeniem suszarką, to może faktycznie niezły pomysł

Kuszą mnie te nowe odżywki Joanny z perłą, ale z ceną pojechali nieźle...
Stosowała może któraś z Was tą serię i może coś na jej temat powiedzieć??

Stary 2008-01-23, 13:18   #4138
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
chyba ze ktoras z was bylaby tak mila i wyslala mi 75 ml opakowanie oczywiscie bym zaplacila za paczke??
To juz lepiej samemu kupic przez internet. Wyjdzie zapewne taniej niz w sklepie a przesylka bedzie taka sama.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 14:07   #4139
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ale na co? Żeby ci kupić vatikę? 30 km od Warszawy to nie tak dużo, ja mieszkam ok. 25 km od centrum Wawy, a dojeżdżam codziennie.
Dojezdzasz bo widocznie musisz miec potrzebe taka a ja nie zmierzam specjalnie jechac po olejek za 15zl i dodatkowo szukac sklepu pol dnia a jezeli oburzylo cie to ze kogos poprosilam (bo byc moze ktos ma sklep z tym pod nosem) to daruj sobie wszelkie komentarze i nie odpisuj!!!
Stary 2008-01-23, 14:09   #4140
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
To juz lepiej samemu kupic przez internet. Wyjdzie zapewne taniej niz w sklepie a przesylka bedzie taka sama.
chetnie bym kupila przez neta ale na allegro nie ma a z tej strony co podalyscie nie wiem jak to zrobic...a czepiaja sie mnie jakbym byla leniwa i czekala na gotowe!!
chyba ze podam ci swoj adres zamowisz mi na tej stronie i podasz im zeby paczke wyslali na moj adres..

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-01-23 o 18:29 Powód: cytat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości