|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
http://www.allegro.pl/item297387921_...ml_sklep_.html Aukcja zakończona, ale na pewno sprzedający jeszcze je wystawi na aukcji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Rozeznanie
|
jedwab,jedwab i jeszcze raz jedwab
![]()
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Raczkowanie
|
a ja dziś, korzystając oczywiście z KWC również postanowiłam rozpocząć przywracanie ładnego wyglądu włosom zdenerwowana porządnie tym, że jakiś czas temu nabyłam pieruńską drogą odżywkę do włosów farbowanych Paul Mitchell która nie wiem, jakim cudem wyrządziła sporo szkody moim włosom (matowe, oklapnięte, słabe, naelektryzowane jak diabli - wszelkie "bolączki" spotęgowane) no i postanowiłam zastanowić się co tak naprawdę jest mi potrzebne, po intensywnym dumaniu ruszyłam na wielkie zakupy i nabyłam: przede wszystkim maskę intensywnie regenerującą Schwarzkopf Bonacure, odżywkę nawilżającą Matrix Biolage, mgiełkę nabłyszczającą też biolage, szampon nadający objętość Schw. Bonacure, w pogotowiu mam Node Biodermy bo moja skóra głowy lubi sprawiać problemy:/
mam nadzieję, że taki plan okaże się dobry... generalnie mam włosy do ramion, proste jak druty, raczej cienkie i mało puszyste, włosy okropnie się plączą, często elektryzują, są wrażliwe i osłabione - nie określiłabym je jednak jako przesuszone ( i tu jest za***isty problem z odżywką, bo ani nie może obciążać włosów a za lekka po prostu nie działa! modlę się żeby ta Biolage nie okazała się za ciężka), skóra głowy wrażliwa, czasem łupież, raczej się przetłuszcza ale nie mogę stosować szamponów do tłustych włosów bo piecze i swędzi a włosy też nie reagują dobrze:/) - niełatwa sprawa jednym słowem, włosy straaaaasznie wybredne jeśli chodzi o kosmetyki |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Raczkowanie
|
czy w sklepie little india na domaniewskiej w warszawie znajdę jeszcze vatikę? ile kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Raczkowanie
|
czy robią wa się supelki na wlosach? tzn. jeden pojedyczy włosek zawija się w supełek i już nie odkreca
![]() ![]() Node Biodermy? co to takiego? moja skóra głowy też jest taka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie się tak nie robi... ![]()
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4121 |
Raczkowanie
|
jeśli to do mnie to na szczęście obecnie nie, ale kiedyś się zdarzały supły z takich pojedynczych pasemek, brrr
aaa właśnie Vatika! no boski jest ten olej ![]() ![]() on mi cuda wianki z włosami robił - nabłyszczył (jedwab się chowa), wzmocnił, pogrubił i zmniejszył przetłuszczanie skóry głowy! ale po 7 miesiącach przestał działać....ciekawe jak z dostępnością teraz ja właśnie w Little India widziałam dawno temu |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://okiem.pl/harcerstwo/wezly/polwezel.jpg coś takiego troszke prostszy, mam dość długie włosy...wiem to dziwne ale denerwuje mnie to,ze jak supel się zaciśnie to ie idzie go rozplątac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz, to działanie ma jak dla mnie idealne... Anibas to masz włosy akrobatki ![]()
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Vatika to taka mieszanka olejów, m.in. kokosowego, amli i miliona innych,można go kupić np. na helfy.pl. U nas wychodzi drogo, a nie zauważyłam, żeby działał inaczej niż mix olejów które pakuję na włosy, a kupuję normalnie w sklepie albo na mazidłach
![]() pzdr! |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz jeszcze napisać w takim razie jakiego mixa olejków Ty używasz na swoje włosy??
![]() |
#4127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4128 |
Raczkowanie
|
Ja kojarzę, że w Vatice na bank jest amla, cytryna dodana
swoja drogą zaintrygowały mnie te pudry do włosów - czy to też dobrze działa? patrzę na ceny na tej stronce - no niby tragedii nie ma, ale w Indiach wychodzi dwa razy taniej, np za dużą butlę Vatiki płaci się tyle co w tym sklepie za malutką, albo i mniej Node Biodermy to taki bardzo delikatny szampon do skóry z podrażnieniami ![]() ja nałożyłam wczoraj tą maskę Bonacure i różnica ogromna! maska rewela! |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zresztą na stronie helfy podany jest pełny skład: http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
BAN stały
|
ja skozm sie chi farouk wyprobuje vatike tylko powiedzcie mi gdzie go moge dostac jezeli mieszkam 30 km od wawy???w aptece go pewnie nie bedzie??bo na allegro tez nie ma a z tej strony co podajecie nie wiem jak to zrobic
![]() chyba ze ktoras z was bylaby tak mila i wyslala mi 75 ml opakowanie oczywiscie bym zaplacila za paczke?? Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-01-23 o 18:38 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście nie do końca
![]() ![]() Ja daję takie oleje jakie mam pod ręką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo kuszący skład ma ta Vatika ![]() Chyba trzeba będzie zacząć, od klasycznego oleju kokosowego z jakimiś swoimi dodatkami ![]() ![]()
![]() |
#4133 | ||||
Wtajemniczenie
|
oj tak, były odżywione i mam nadzieję i nawilżone
![]() Cytat:
![]() ![]() kupowałam porcjami te wszystkie składniki, więc tego aż tak abrdzo nie odczułam dopeiro zrobiłam 2razy ( bo te z keratyną-chyba mniej mi służyniż owies albo owsem hydrolizowanym-chyba lepszy od keratyny ![]() Cytat:
![]() ![]() kryształki RB to dokładnie te, które podesłała Estelle Cytat:
![]() Cytat:
tak na codzień staram się wcierac olej kokosowy-tylko trzeba b.uważac, mega odrobinę ja kupiłam w Łodzi w hurtowni fryzjerskiej-o ile dorbze pamiętam, bo było to już w tamtym roku ![]() w internecie widizałam na estyl.pl poz ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nooo, włoski napewną są super wdzięczne Cytat:
![]() ![]() słyszałam, że są b.dobre ![]() a może kupie sobie jak pokończą mi się te mazidłowe specyfiki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
BAN stały
|
halo???nie ma chetnych??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
Ale na co? Żeby ci kupić vatikę? 30 km od Warszawy to nie tak dużo, ja mieszkam ok. 25 km od centrum Wawy, a dojeżdżam codziennie.
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A te kryształki przed suszeniem suszarką, to może faktycznie niezły pomysł ![]() Kuszą mnie te nowe odżywki Joanny z perłą, ale z ceną pojechali nieźle... Stosowała może któraś z Was tą serię i może coś na jej temat powiedzieć?? ![]()
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
BAN stały
|
Dojezdzasz bo widocznie musisz miec potrzebe taka a ja nie zmierzam specjalnie jechac po olejek za 15zl i dodatkowo szukac sklepu pol dnia a jezeli oburzylo cie to ze kogos poprosilam (bo byc moze ktos ma sklep z tym pod nosem) to daruj sobie wszelkie komentarze i nie odpisuj!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
BAN stały
|
Cytat:
chyba ze podam ci swoj adres zamowisz mi na tej stronie i podasz im zeby paczke wyslali na moj adres.. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-01-23 o 18:29 Powód: cytat |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.