|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
czuje, że od tych kinderków przytyłam już z 10kg
![]()
#2583 |
Zakorzenienie
|
sliczne te zakupy
![]() ja oprocz wozka jestem w czarnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny martwię się
![]() Tak od 2h co jakiś czas czuje tuż pod sercem takie pulsowanie jakby w jednym punkcie, że aż widać jak się taki punkt unosi na ciele. Trwa to jakieś 10sekund i cisza i za chwilę znowu. Dodam, że kopniaki Marcela czują pod pępkiem, a to pulsowanie wysoko bo tak jakby tuz pod moim sercem, wie któraś co to może być?
#2585 |
Zakorzenienie
|
Kupilam 3pak body biale, krotki rekaw w kiku za... 9,99zl
![]()
#2586 | |
Zadomowienie
|
Kupilam wozek. Mialam mega okazje kupic CAMARELO Sirion za £120. Na gwarancji, uywany ale ma jeszcze wąsy na kolkach. Czysty pachnacy
![]() Kolor jasny szary ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
To jest coś takiego jakby mi ktoś palcem pukał od środka, ale za mocno jak na moją dzidzię
![]()
![]() |
#2588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi czasem drga powieka, czasami cos w nodze, i to wlasnie takie punktowe, jakby mi ktoś od srodka tak pukał ![]() Cytat:
![]() ![]() edit: właśnie wygooglowałam twój wózek, śliczny! Tzn. wszystkie sa bardzo podobne do siebie, wiec oceniam kolory ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- ide zajrzeć do klubu, boje sie ile tam mam zaległości ![]() Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-07-29 o 18:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My już po badaniu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, od kilku dni trafia mnie szlag w tym mieszkaniu. Od 4 miesięcy mamy ciągłe remonty w bloku jak i przed blokiem (remontują akademik na który wychodzą nasze okna). powiem szczerze- mam dość! zaczynają cięcie kostki brukowej już od 6 rano. nie idzie okna otworzyć, a przy zamkniętym można się udusić. pokłóciłam się z tż, bo dostałam takiej furii wraz z atakiem płaczu, że powiedziałam mu że albo się stąd wyprowadzimy, albo ja się wyprowadzam do rodziców. bo nie mogę we własnym domu własnych myśli usłyszeć. ani odpocząć ani nic. wracam z pracy o północy, zasypiam o 2, bo zanim się wykąpie i wyciszę jest już ta godzina i o 6 mam cudowną pobudkę robotników- cięcie kostki brukowej, ciągłe przeklinanie i radio puszczone na full. nosz kur ![]() ![]() tż się na mnie obraził, stwierdził, że nie jego wina i poszedł w .... Dostałam takiego szału, że zaczęłam szukać mieszkań i serio, chce się stąd wyprowadzić. dodatkowo, w tej chwili nie ma jeszcze studentów w Poznaniu i łatwiej coś znaleźć. Wkurzyła mnie ostatnio właścicielka mieszkania, bo zawołała w tym miesiącu 1615zł za mieszkanie w tej klitce. rozumiecie to? za 26m2 1615zł ![]() ale co z tego, tż jest na tyle wygodny, że chyba nie chce się wyprowadzić, poszedł nawet do robotników zapytać kiedy kończą swoją pracę, żeby mi zatkać dziób. Ale mam w nosie, wprowadzam stan wojny w mieszkaniu. wkurzył mnie tez fakt, że dziś zapierdzielam jak nie wiem, zrobiłam obiad, pomyłam naczynia, wymyłam całą kuchnię i łazienkę i mówie mu że już nie mogę dlatego zostawiam mu podłogi do ogarnięcia, a on do mnie, że nie ogarnie bo sobie na mecz wychodzi. i tak oto tym sposobem siedzę znowu w chacie sama. jak mam sie nie wkurzyć ? nawet stwierdził, że jak mam wolne, to wiecznie siedzimy w domu. ta jasne, ostatnio byliśmy nad morzem, a skoro pracuje, to w dni wolne chyba należy mi się odpoczynek, nawet przed głupim tv ![]() ![]() nie mam już serio siły, duszę się w tym mieszkaniu. jak sobie pomyślę, że jeszcze mam tu włożyć łóżeczko dla dziecka i pewnie kilka innych fantów to aż się zastanawiam gdzie. wtedy nasza klitka skurczy się go mysiej nosy. serio. chce się teraz przeprowadzić, bo wiem, ze z dzieckiem będzie problem znaleźć coś fajnego. wstawiłam ogłoszenie na fb na specjalną grupę, że szukam mieszkania dla naszej przyszłej trójki i wyobraźcie sobie, że odezwała się tylko jedna pani. A nie zaproponowałam wcale najmniej za mieszkanie, które chciałabym wynająć ![]() jestem w kropce i kompletnie nie mam humoru. Dobił mnie fakt, że dziś poszliśmy sobie na kawę i ciasto do cukierni i tż znowu niezadowolony. oczywiście ja wybierałam kawiarnię, pierwszy raz poszliśmy sobie do takiej, gdzie robią ciasta z produktów bio, kawa z fair trade i te sprawy. chciałam sobie spróbować to stwierdził, że to najgorsza kawa jaką pił, ciasto było do kitu, chociaż wg mnie było dobre, że tylko kasa wydana bez sensu i w ogóle masakra. jak już mi tak zaczął narzekać, to się wkurzyłam i sama zapłaciłam za nasze wyjście, żeby potem mi nie wygadywał. ja chcę się zdrowo odżywiać, bo wiadomo Ala w brzuchu i te sprawy, a on wiecznie pierniczy o wszystkim, że coś nie tak. już serio nie mam siły i chyba powinien dostać jakąś nauczkę żeby się obudził. jeszcze się dowiedziałam, że pisał do swojej byłej dziewczyny. co prawda sms z głupimi życzeniami, ale po jakie licho, skoro się umawialiśmy, że nie będziemy się kontaktować z byłymi. potem się głupio tłumaczył, że nie pomyślał, że może mi tym zrobić przykrość. no nie tej, wcale. czuje się świetnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2591 | ||||
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() wszystko nadrobisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Rozeznanie
|
Melduję po wizycie
![]() Ogólnie nasza córka była tak zgięta (jedna noga w buzi, druga na głowie), że lekarz stwierdził, że odkładamy prenatalne na za trzy tygodnie bo to bez sensu na upartego ![]() ![]() ![]() malaDarunia Rozumiem Cię doskonale i jeśli chodzi o mieszkanie i o faceta ![]() Trzymam mocno kciuki, aby Ci się udało znaleźć coś super ![]() A ze swoim TŻ to mam czasami podobnie jak Ty, także nie jesteś sama. Jutro się wprowadzamy do nowego lokum a on oświadczył, że po południu idzie sobie właśnie też na mecz. I kto będzie sam wypakowywał kartony? Oczywiście, że ja. A to, że mówi o tym, że cały czas siedzimy w domu to standard u nas (przez to, że kiedyś gdzieś chodziliśmy co weekend praktycznie) A teraz mi się nie zawsze chce, nie czuję się dobrze albo zwyczajnie żal mi kasy na bezsensowne siedzenie w jakimś pubie czy gdzieś. Poza tym jego zachowanie przy kolegach jest zupełnie inne niż, gdy jesteśmy sami... Popisuje się, świruje, kozaczy jak dziecko normalnie. Ja nie wiem czasami to jest idealny facet, czuły, troskliwy, opiekuńczy a czasami to myślenie i zachowanie gówniarza a 30-tka na karku ![]() Także nie przejmuj się, ja już to olewam bo kiedyś często się tym denerwowałam bardzo, ale przestałam bo i po co ![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-29 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzizas jak ja mam dobrze ze swoim mezem ![]() ![]() Nie pamietam kto pisal o kupionym wozku, popatrzylam w necie i jest bossssski ![]()
![]() |
#2594 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szukaj mieszkania, a on nawet niech nie pisnie slowkiem! moglby zaczac sie interesowac Toba i Alicja :/ Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Papaya- pewnie to będzie to, uspokoiłam się trochę i przeszło, oby już nie wróciło
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2598 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kawę można pić w ciąży, ja pije tylko latte z duża ilością mleka, a na to 3 łyżki kawy, tylko żeby poczuć jej smak. od początku ciąży wypiłam może z 5 kaw dziewczyny, dlatego dzisiejsze wyjście do kawiarni chciałam sobie pocelebrować, a tż tak brzydko się zachował. mógł chociaż udać, że jest fajnie, żeby sprawić mi przyjemność, prawda? ![]() A sernik musiałam zjeść. czuje że potrzebuję nabiału. po prostu wciąż mam ochotę na sery, sery żółte, serniczki na zimno, jogurty itp. od samego początku ciąży tak mam. Cytat:
ja pierdziele! jeśli baba mi wynajmie to mieszkanie to będę najszczęśliwsza na świecie! wystawie do klubu. wypas na maxa
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-07-29 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zadomowienie
|
Dariunia szukaj czegos na wlasna reke. Tak pomyslalam, a za miastem nie byloby taniej? Oczywoscie nie znam Poznania, nigdy tam nie bylam i nie wiem czy to mozliwe ale wiem, ze np w Ilawie moja przykaciolka kiedys znalazla mieszkanie tansze i wieksze na osiedlu praktyczvnie5 konczacym miasto... wiec moze tez by tak sie u was udalo.
Pokazalam mamie wozek i zla, bo to ona miala kupic... ale mowila ze sliczny!!! Powiedzialam jej, ze zrobie jej liste rzeczy, ktore chce z Polski i jak ma ochote to mi je kupi. Na bank wyposazenie apteczki dla malej bedzie polskie ![]() Wrzucam zdjecie fury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zadomowienie
|
Darunia masakra z tym mieszkaniem! A tż chyba zapomina ile masz na głowie, mój też czasem zapomina o tym że jestem w ciąży, jak sobie przypomina to mu głupio :P
Cytat:
![]() A ja jestem zakochana w tym ![]() Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-07-29 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Darunia, chodzilo mi o ta mode na bio zarcie. Sama tez pije kawe, rozpuszczalna pol na pol z mlekiem bo akurat taka lubie. A na sernik taki domowej roboty to mam ogromnego smaka
![]()
#2602 |
Rozeznanie
|
LuckySparkle Zarąbisty wózek! Mega mi się podoba i jak nówka
![]()
#2604 |
Zadomowienie
|
Dzieki. My sie w nim zakochalismy. Mam gwarancje do grudnia 2016 ale nie wykorzystam pewnie. Bo wszystko dziala. Kobietka wozek kupila z Polski i czesto lata samolotem do PL i zawsze musi miec ze soba fotelik, a wozek spacerowy to 2 czesci+ fotelik... wiec musialaby placic za extra bagaz bo mozna brac 2 czesci tylko.
Wozek znalazlam przypadkiem na gumtree. Wczoraj ogladalam na gumtree wozki na moim osiedlu i nie pomyslalam wpisac nazwy miasta tylko szukałam po post code (Kod pocztowy), a dzis na facebooku mi wyskoczylo Gumtree tak między postami i ten wozek... patrze miejsce sprzedazy... cene... imie polskie i od razu za telefon i dzwonie ![]() Teraz akcja poszukiwania bialego łóżeczka takiego zeby przod i tyl mialo caly zabudowany. Uwielbiam kupowac cos na promocjach albo taniej i miec swiadomosc, ze zaoszczedzilam pieniazki. Maz mi tu smeci, ze chce samochód zmienic na inny, a to mi sie juz nie usmiecha bo to spory koszt;( Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-29 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam wczoraj kosztorys i wyszlo duzo za duzo 😭 I od wczoraj chodze poddenerowana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
Lucky, szczerze mówiąc to trochę czekałam na twój zakup wózka, bo gdzieś wcześniej wyczytałam, że ty tak jak ja masz 158cm. wzrostu
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze wiecej nie bedzie potrzeba 😨 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.