Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-30, 10:18   #4501
milako
Rozeznanie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
pozdrawiam znad jeziora, dzisiaj też mma być słonecznie, woda cieplutka dołączam do tych co spać nie mogą...

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Jednak nie umiem dodać zdjęcia z komórki.

Nie widzę zdjęcia, ale pewno jest pięknie

U mnie kolejna nic na raty, czyli zasnęłam około 12, obudziłam sie około 4 i nie spałam do 7, po czym znowu zasnęłam i teraz sie obudziłam dziwnie!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 10:24   #4502
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
nie, że się martwie albo cokolwiek tylko z ciekawości się zastanawiam czy to dziecko coś robi, np. łapką coś chwyci, czy to coś z organizmu?

wiem, ja jestem strasznie ciekawska i wszystko chciałabym wiedzieć, ale nurtuje mnie to mały ma tam rączki w tych okolicach stąd moje zadumanie
Niemożliwe, przecież mały jest zapakowany w worek owodniowy i cała macice nie ma jak łapać czegokolwiek.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 10:59   #4503
ishtar
Zakorzenienie

Ja tez mam te bóle takie, ale stwoerdziłam, że to moze się wszystko naciąga, stąd te kłucia. Mam w pon wizytę u gina zastępczego (bo do mojego terminu nie było:/ ) to spytam.

Z tym urlopem piszecie, ze się nie nudzicie Ja to nawet na urlopach sie nudziłam, trochę mniej, bo nie zawsze gdzies jechałam, ale to do kina, to na spacer, czy coś...a tutaj dom plus komputer Przynajmniej tż będzie miał ciepłe obiady codziennie, a nie odmrażane. A moze porobię zapasów za pierwsze tygodnie połogu. Na razie myślę już o tym, ze za tydzień będę wolna i wracam za rok

A wiecie czy podanie o pełny urlop macierzyński z rodzicielskim składa się w zusie czy u pracodawcy? Bo mam sprzeczne info z kilku źródeł i nie wiem. Wiem, ze trzeba złożyc zeby dostawać te 80% cały czas. Tak się też zastanawiałam co by było gdbym jednak chciała wracać wcześniej - to co - wyrównuje się wynagrodzenie? (znaczy się, ze sprawdza się wersję 100/60 i dopłaca różnicę?) czy po prostu wracam do pracy i już.
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 11:05   #4504
majlenka_
Zakorzenienie

U mnie dziś nie ma czasu na lezenie. Po śniadaniu sprzątanie mieszkania wspólnie z mężem, kąpiel i właśnie ruszam do fryzjera. Wstawiłam też pranie, więc jak wrócimy to trzeba rozwiesic i szykować się na wesele.

majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 11:18   #4505
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
U mnie dziś nie ma czasu na lezenie. Po śniadaniu sprzątanie mieszkania wspólnie z mężem, kąpiel i właśnie ruszam do fryzjera. Wstawiłam też pranie, więc jak wrócimy to trzeba rozwiesic i szykować się na wesele.

Bawcie się dobrze

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za opinie zamówiłam białe

wiecie co od kilku dni mam takie bóle.. nie wiem do końca jak to opisać.. ale jakby mi ktoś coś brał i kłuł mnie w jajnikach i tamtych okolicach.. ale nie szpilką, tylko czymś grubszym.. boli nawet bardzo, trwa kilka sekund..
nie, że się martwie albo cokolwiek tylko z ciekawości się zastanawiam czy to dziecko coś robi, np. łapką coś chwyci, czy to coś z organizmu?

wiem, ja jestem strasznie ciekawska i wszystko chciałabym wiedzieć, ale nurtuje mnie to mały ma tam rączki w tych okolicach stąd moje zadumanie

Nie ma takiej możliwości, dziecko jest w "worku " wypełnionym wodami płodowymi, jedyne co może sobie złapać to nóżka albo pępowina
Aczkolwiek takie kłucia też miewam

Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 11:19   #4506
_chouchou
Raczkowanie

Hejo dziewczyny
Dołączam do tych z kiepską nocą za sobą. Też macie taki płytki/lekki sen? Bo mój organizm chyba przygotowuje się do macierzyństwa. Wcześniej raczej dobrze spałam i nie wybudzały mnie żadne pierdoły, a teraz nawet maleńki szmer...
Moja mała wieczorem też dała czadu, aż brzuch dosłownie wibrował. Zastanawiam się co ona tam wyczynia
Mój tż miał w nocy jakiś sen, po czym się obudził siebie (i mnie przy okazji), objął brzuch, ucałował i powiedział żebyśmy na siebie uważały. Ale nie pamięta teraz co mu się śniło
Znowu duszno na zewnątrz :/
Stary 2016-07-30, 11:21   #4507
rybka15035
Raczkowanie

Witam,
co do mojego samopoczucia to ja prawdę powiedziawszy nawet lepiej się czuję w 7 i 8 miesiącu niż np w 5, 6. Wcześniej częściej mnie coś kuło i ciągnęło niż teraz, częściej mi się brzuch stawiał, miałam albo zaparcia albo mnie czyściło. Poza tym psychicznie też czuję się lepiej, bo wiem że dzidzia już duża i jakby teraz wyszła to nic jej już nie zagraża. Jedyne co to teraz jest taki problem, że chęci na robienie wielu rzeczy bym miała, tylko przeszkadza w tym brzuch no i nie mam już na nic siły. Nawet wyjście do szkoły rodzenia mimo, że jadę w obie strony taksówką i jedynym wysiłkiem jest później wejście na 4 piętro do mieszkania powoduje że padam na łóżko i muszę odpocząć.

Buterfly
Mnie kuło praktycznie przez większość ciąży po prawej stronie. Na którejś wizycie też się pytałam gina czy to mały mi na jajnik naciska, on stwierdził, że na jajnik to nie tylko to po prostu więzadła się rozciągają. W każdym bądź razie były dni że czułam że dzidzia mi się w to miejsce wciska i mnie bolało, chyba głowę tam trzymał. Teraz już jest głową całkowicie w dół i już mnie tam nie boli. Czasami tylko chyba tam rączką coś gmera bo jak mi naciśnie teraz to aż cała noga mi drętwieje ale to jest może z raz na tydzień.

Moje dziecko dzisiaj w nocy jakieś dziwne akrobacje wyprawiało, w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać czy nie ma w planach obrócenia się głową do góry, bo dostał czkawki którą czułam zawsze nisko a teraz nad pępkiem, ale na szczęście jak się odwróciłam na drugi bok to wrócił do swojej normalnej pozycji.
rybka15035 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 12:03   #4508
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Bry

Dziękuję dziewczyny, byczę się ile wlezie, niestety z basenu korzystać nie mogę, gin zabronił ze względu na rozwarcie.

Nikilaki niezła chamówa ze strony męża, nawet jak sobie myśli niewiadomo co, to powinien zachować to dla siebie. Kobiecie w ciąży takich rzeczy się nie mówi! Dziwne, żebyś wyglądała normalnie nosząc pod sercem jego dziecko
Urodzisz i wszystko wróci do normy
A co do wyprysków, to mnie tak w pierwszej ciąży wysypało na twarzy i dekolcie, paskudnie to wyglądało- urodziłam syna Więc, to raczej nie ma związku z płcią.

Niespodziewanego wydatku współczuję, te zawsze bolą najbardziej...

Beti i bardzo dobrze, że zostało Ci tylko dyrygowanie, nawet się nie waż wskakiwać na drabinę Od wczoraj masz nową fuchę- kierownik

Navioe gratulacje!!

Deraa ja mam wrażenie, że w drugiej ciąży wszystko odczuwa się dużo bardziej. Może to przez to, że tam w środku już wszystko takie ponaciągane Jak mi młody czasem przysoli to aż się w pół zegnę

Majlenka mój mąż też bardziej nadaje się do ogarniania domu niż mnie Nie chce myśleć jak wyglądałyby moje paznokcie pomalowane przez męża : brzydal:

Nelyen co za koleś Takie psy ZAWSZE powinny być wyprowadzane na smyczy! Dobrze, że na strachu się skończyło...

Optymistka kurczę, niefajnie z tą gondolą, może jeszcze się gdzieś odnajdą jak te rzeczy dla maluszka.

Zefirkowa i mnie dopadł w ciąży cellulit, ale spokojnie, rozprawimy się z nim po porodzie Teraz pij dużo wody

A co do kontrolowania wagi, to do nas co tydzień przyjeżdżała położna z wagą noworodkową i ważyła synka.

Fortuna mojej koleżanki syn obrócił się dosłownie kilka dni przed terminem

----

I ja dołączam do niewyspanych Pewnie czeka mnie dzisiaj popołudniowa drzemka.
Jeszcze mój syn zamiast spać na dostawce to wpakował mi się do łóżka, wiercił się całą noc, a że łóżka są tu nieprzeciętnie wysokie, to bałam się że z niego spadnie

Któraś pytała o pielęgnację krocza po porodzie, ja podmywałam się tantum rosa i osuszałam każdorazowo. Ogólnie na samym początku dużą ulgę przynosiło polewanie wodą. Może dlatego, że po porodzie dostałam też zapalenie pęcherza, wiec byłam jeszcze bardziej obolała

Dziękuję Ci bardzo kochana za miłe i pocieszające słowa

Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 12:13   #4509
Lea_ny
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Tez nie śpię...

---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

Tez mi się wydaje, że przenoszę siostra urodziła w 42 tyg. Moja dziewczynka jeszcze nie jest obrocona, której z was też nie? Schizuje mnie, że się nie obróci już i nie wiem jak mogę jej pomóc. Czytałam, by się położyć na plecach i pod ledzwie dać poduszki i nogi do góry. Tylko jakoś sobie nie wyobrażam tak leżeć...

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

Położna na początku przychodzi i waży, przynajmniej nasza na sr nam tak mówiła

Na początku to tak Ale chyba chodziło o kontrolę wagi już nieco później

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Ja też od 6 nie śpię.
Mąż poszedł do pracy a ja nie mogę znów zasnąć.
A czuje jeszcze potrzebę snu.

Miałam dziś tak durny sen... byłam wieziona w burdelu Ale udało mi się cała mafie pokonac w walce i ucieklam 😆

Piątka! Ja dzisiaj też uciekalam przed gangsterami Co prawda nie pamiętam czemu mnie gonili, ale uciekalam przed nimi ciezarowką, którą potem próbowałam gdzies ukryć

Cytat:
Napisane przez ishtar Pokaż wiadomość
Ja tez mam te bóle takie, ale stwoerdziłam, że to moze się wszystko naciąga, stąd te kłucia. Mam w pon wizytę u gina zastępczego (bo do mojego terminu nie było:/ ) to spytam.

Z tym urlopem piszecie, ze się nie nudzicie Ja to nawet na urlopach sie nudziłam, trochę mniej, bo nie zawsze gdzies jechałam, ale to do kina, to na spacer, czy coś...a tutaj dom plus komputer Przynajmniej tż będzie miał ciepłe obiady codziennie, a nie odmrażane. A moze porobię zapasów za pierwsze tygodnie połogu. Na razie myślę już o tym, ze za tydzień będę wolna i wracam za rok

A wiecie czy podanie o pełny urlop macierzyński z rodzicielskim składa się w zusie czy u pracodawcy? Bo mam sprzeczne info z kilku źródeł i nie wiem. Wiem, ze trzeba złożyc zeby dostawać te 80% cały czas. Tak się też zastanawiałam co by było gdbym jednak chciała wracać wcześniej - to co - wyrównuje się wynagrodzenie? (znaczy się, ze sprawdza się wersję 100/60 i dopłaca różnicę?) czy po prostu wracam do pracy i już.
Podanie o macierzyński składasz u pracodawcy, a on przesyła wszystko do ZUS-u Ale nie wiem jak jest z wcześniejszym powrotem.
Stary 2016-07-30, 12:25   #4510
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Na początku to tak Ale chyba chodziło o kontrolę wagi już nieco później

Piątka! Ja dzisiaj też uciekalam przed gangsterami Co prawda nie pamiętam czemu mnie gonili, ale uciekalam przed nimi ciezarowką, którą potem próbowałam gdzies ukryć

Podanie o macierzyński składasz u pracodawcy, a on przesyła wszystko do ZUS-u Ale nie wiem jak jest z wcześniejszym powrotem.
Dzięki dobra kobieto
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 12:26   #4511
kasia_wroc
Zadomowienie

Te nasze sny ciążowe jakby ktoś spisał to by dobra książka powstała 😆

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 15:16   #4512
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Te nasze sny ciążowe jakby ktoś spisał to by dobra książka powstała 😆

Zdecydowanie

Dziewczyny, może którejś przyda się mój patent Przestraszylam się ile rzeczy muszę spakować do szpitala i gdzie ja to pomieszcze - więc stwierdziłam, że bez sensu na 3 dni brać duże butelki kosmetykow i kupiłam w Rossmannie takie malutkie buteleczki do samolotu i przeleje sobie do nich żel pod prysznic Sprzęt do mycia zębów też trochę miejsca zajmuje, więc kupię sobie taką malutką szczoteczke podróżna, w której jest od razu mini pojemniczek na pastę W ten sposób wszystko razem zajmie mi tyle miejsca ile zajalby mi jeden zwykły żel
Stary 2016-07-30, 15:23   #4513
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie

Dziewczyny, może którejś przyda się mój patent Przestraszylam się ile rzeczy muszę spakować do szpitala i gdzie ja to pomieszcze - więc stwierdziłam, że bez sensu na 3 dni brać duże butelki kosmetykow i kupiłam w Rossmannie takie malutkie buteleczki do samolotu i przeleje sobie do nich żel pod prysznic Sprzęt do mycia zębów też trochę miejsca zajmuje, więc kupię sobie taką malutką szczoteczke podróżna, w której jest od razu mini pojemniczek na pastę W ten sposób wszystko razem zajmie mi tyle miejsca ile zajalby mi jeden zwykły żel
Tez tak zrobilam ☺
Mam kosmetyki mini 😆

Stary 2016-07-30, 15:43   #4514
Lea_ny
Zakorzenienie

W ogóle równo za miesiąc moja ciąża będzie donoszona (37t0d) Termin mam na 20. września, a to oznacza, że juz za jakiś tydzień zaczną się pomalu sypać donoszone ciążę w naszym wątku! Rany, ale zlecialo
Cytat:
Tez tak zrobilam ☺
Mam kosmetyki mini 😆

Też chciałam sobie kupić po prostu te mini kosmetyki w Rossmannie, ale zobaczyłam, że taniej wyjdzie kupno tych buteleczek do samolotu i przelanie
Nie wiedzialam, że takie tanie są te buteleczki i bez sensu nieraz brałam duże butle na jakieś krótkie wyjazdy
Stary 2016-07-30, 15:45   #4515
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle równo za miesiąc moja ciąża będzie donoszona (37t0d) Termin mam na 20. września, a to oznacza, że juz za jakiś tydzień zaczną się pomalu sypać donoszone ciążę w naszym wątku! Rany, ale zlecialo

Też chciałam sobie kupić po prostu te mini kosmetyki w Rossmannie, ale zobaczyłam, że taniej wyjdzie kupno tych buteleczek do samolotu i przelanie
Nie wiedzialam, że takie tanie są te buteleczki i bez sensu nieraz brałam duże butle na jakieś krótkie wyjazdy
Ja buteleczke mam na szampon zakupiona.
I kupiłam małą pastę. A żel do kąpieli i płyn do higieny intymnej mam z próbek ze szkoły rodzenia z Białego Jelenia 😆
Tak samo balsam do ciala mam w probkach

Edytowane przez kasia_wroc
Czas edycji: 2016-07-30 o 15:47
kasia_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 15:56   #4516
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Ja buteleczke mam na szampon zakupiona.
I kupiłam małą pastę. A żel do kąpieli i płyn do higieny intymnej mam z próbek ze szkoły rodzenia z Białego Jelenia 😆
Tak samo balsam do ciala mam w probkach
Ja mam mini odzywke i paste. A facelle kupilam normalna butelke i bede miala zamiast szamponu, plynu do mycia i płynu do higieny intymnej.

Od wczoraj nasil mi sie bol pleców od chodzenia i dzis moge powiedziec, ze sie nudze. Ugotowalam flaki, wstawilam pranie. Za szycie sie nie biore, zeby kregoslup troche odpoczal. Wieczorem upieke murzynka z porzeczkami. A teraz bimbam...

Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 15:58   #4517
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
Ja mam mini odzywke i paste. A facelle kupilam normalna butelke i bede miala zamiast szamponu, plynu do mycia i płynu do higieny intymnej.

Od wczoraj nasil mi sie bol pleców od chodzenia i dzis moge powiedziec, ze sie nudze. Ugotowalam flaki, wstawilam pranie. Za szycie sie nie biore, zeby kregoslup troche odpoczal. Wieczorem upieke murzynka z porzeczkami. A teraz bimbam...

Mi siostrzyczka upiekła torcik bo w poniedziałek 1 rocznica ślubu a we wtorek urodziny ☺

Byłyśmy na zakupach i też leżę i odpoczywam bo czuje się mega zmęczona

Stary 2016-07-30, 16:05   #4518
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Mi siostrzyczka upiekła torcik bo w poniedziałek 1 rocznica ślubu a we wtorek urodziny ☺

Byłyśmy na zakupach i też leżę i odpoczywam bo czuje się mega zmęczona

Cos ciekawego udalo sie kupic?
Ja mam jutro imieniny siostry, stad murzynek. Oni robią sushi, a ja nie lubie, wiec dla mnie ma byc jakies mieso.

Stary 2016-07-30, 16:08   #4519
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Cos ciekawego udalo sie kupic?
Ja mam jutro imieniny siostry, stad murzynek. Oni robią sushi, a ja nie lubie, wiec dla mnie ma byc jakies mieso.

Siostra się obkupila... buty, ubrania...a teraz takie promocje ☺
Ja nic. Weny nie miałam na zakupy dla siebie☺

Sushi... ja nawet nie lubię. Kiedyś się strułam i jakoś nie mam już przekonania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 16:09   #4520
Optymistka26
Zadomowienie

Uff znalazła sie wysciolka od gondoli. W poniedziałek będzie wyslana nam poczta ufff

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 16:09   #4521
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Uff znalazła sie wysciolka od gondoli. W poniedziałek będzie wyslana nam poczta ufff
No to super 😊😊😊
I po zmartwieniu ☺

Stary 2016-07-30, 16:13   #4522
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Super

Cytat:
Siostra się obkupila... buty, ubrania...a teraz takie promocje ☺
Ja nic. Weny nie miałam na zakupy dla siebie☺

Sushi... ja nawet nie lubię. Kiedyś się strułam i jakoś nie mam już przekonania

Mi przeszkadza zapach. Sushi bedzie z pieczona ryba, bo siostra tez z malym pasozytem w srodku.

Promocje widzialam i chcialam meza namówić, ale oporny. Dla siebie tez jakos nic mi nie pasuje. Moze i dobrze, bo nie wiem jak z rozmiarem po porodzie, a na te 1,5 msc to juz sie nie oplaca.
Stary 2016-07-30, 16:14   #4523
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie

Ja też kupiłam te mini kosmetyki

Cytat:
Super, że się znalazła!

Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-30, 16:17   #4524
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Super

Mi przeszkadza zapach. Sushi bedzie z pieczona ryba, bo siostra tez z malym pasozytem w srodku.

Promocje widzialam i chcialam meza namówić, ale oporny. Dla siebie tez jakos nic mi nie pasuje. Moze i dobrze, bo nie wiem jak z rozmiarem po porodzie, a na te 1,5 msc to juz sie nie oplaca.
No właśnie. Ja nie chce robić zakupów na okres po porodzie bo nie wiem jak będę wyglądać. Ile mi zostanie w obwodach więcej.

Ale siostrze zazdroscilam tego... tyle ciuchów kupiła za śmieszne pieniądze

W hm byłam Ale na ciążowe bi było promocji. Były jakieś Stare Ale nic.co by mi się przydało. A dwa też już myślę ze na miesiąc nie ma co inwestować.
Już bardZiej myślę nad ubraniami pod karmienie. By był łatwy dostęp do cyca 😆

Stary 2016-07-30, 16:23   #4525
Polta
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie. Ja nie chce robić zakupów na okres po porodzie bo nie wiem jak będę wyglądać. Ile mi zostanie w obwodach więcej.

Ale siostrze zazdroscilam tego... tyle ciuchów kupiła za śmieszne pieniądze

W hm byłam Ale na ciążowe bi było promocji. Były jakieś Stare Ale nic.co by mi się przydało. A dwa też już myślę ze na miesiąc nie ma co inwestować.
Już bardZiej myślę nad ubraniami pod karmienie. By był łatwy dostęp do cyca 😆

Z hm przejechalam sie na jakosci ciuchow ciazowych. T-shirty po jednym praniu wygladaly jakby miały pol roku. Spodnie tylko byly ok.
Zadowolona jestem z ciazowo-karmieniowych bluzek z alma collection, ale nie wiem, czy po porodzie nie beda zbyt obcisle.

Z wagi dzis wrocilam do wagi startowej, wiec nie mam pojecia jak bedzie z tymi obwodami po porodzie. Zaczyna mnie to martwic, bo jem wiecej niz normalnie i bez ciazy z pewnoscia na takim wikcie bym tyla. Niby mloda rosnie, ale jeszcze karmienie mnie czeka i wolalabym nie oslabiac organizmu juz teraz.

Stary 2016-07-30, 16:23   #4526
Optymistka26
Zadomowienie

PS. ciąża jest donoszona w 37t6d.

Mi to przypada 18sierpnia czyli za 3tygodnie 😉

Stary 2016-07-30, 16:25   #4527
Polta
Zadomowienie

Cytat:
PS. ciąża jest donoszona w 37t6d.

Mi to przypada 18sierpnia czyli za 3tygodnie 😉
A nie 37t1d? Ja to juz rozkminiam od dawna, bo w I stopniu referencyjnosci musze miec donoszona. A nigdzie nie ma informacji.

Stary 2016-07-30, 16:27   #4528
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Z hm przejechalam sie na jakosci ciuchow ciazowych. T-shirty po jednym praniu wygladaly jakby miały pol roku. Spodnie tylko byly ok.
Zadowolona jestem z ciazowo-karmieniowych bluzek z alma collection, ale nie wiem, czy po porodzie nie beda zbyt obcisle.

Z wagi dzis wrocilam do wagi startowej, wiec nie mam pojecia jak bedzie z tymi obwodami po porodzie. Zaczyna mnie to martwic, bo jem wiecej niz normalnie i bez ciazy z pewnoscia na takim wikcie bym tyla. Niby mloda rosnie, ale jeszcze karmienie mnie czeka i wolalabym nie oslabiac organizmu juz teraz.

Ja nawet nie narzekam. Choć jedna koszulkę która często zakładam mam już zmechacona Al zamierzam ja dokończyć 😆
U mnie znów 1 cm spadł spadł obwodu i 1 kg z wagi. Ale nie wiem z czym to jest związane.
Mnie najbardziej zastanawia czy wskocze w spodnie które nosiłam przed i na początku ciazy

Stary 2016-07-30, 16:36   #4529
Optymistka26
Zadomowienie

Pytalam w czwartek ginki bo tez mi sie pokrecilo. Ogólnie to jest 2tyg przed TP. Ale pamiętam tez ze w poprzedniej ciąży gin zanim zdjal mi pessar 5x pytal o termin z OM i usg generycznego żebym miała 38t 1d i zeby ciaza byla donoszona bo stwierdził ze mogę b.szybko urodzić i on nie c być e brać na siebie wczesniactwa 😉

Synek urodził sie 3 doby później.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Mam +11kg. Wagowo idealnie tak samo jak w pierwszej ciąży. Wtedy do porodu miałam +13 lub +14kg wiec mysle ze jeszcze dobije do tej wagi.

Stary 2016-07-30, 16:38   #4530
asiaczek87
Zakorzenienie

Hej

Tez planowałam zabrać takie małe buteleczki, ale po czasie tutaj spędzonym juz z użyłam duża butelkę żelu pod prysznic kapiac się dwa razy dziennie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości