Podsłuch? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-29, 12:23   #271
Kucias
Zadomowienie

Dot.: Podsłuch?

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Pokaż wiadomość
My nie mamy strychu. Nasze mieszkanie jest przerobione ze strychu (ale nie mamy skosów, proste ściany).

Byłam w szpitalu przez parę dni. Jeśli chodzi o mój stan zdrowia to ogólnie pogorszenie nie nastąpiło z przyczyn fizjologicznych(co ciekawe, stan mojego zdrowia się poprawił - torbiele na jajnikach zniknęły, hormony spadły, praca serca jest silna i miarowa, na usg prócz drobinek piasku w nerkach jest czyściutko, płuca czyste, krew się w końcu rozrzedziła) natomiast zauważyłam i zgłosiłam, że silny ból głowy występował po badaniu rtg, usg, echo - tych, które polegają na emitowaniu fal. Zasugerowano, że mogę być bardzo wrażliwa na fale, co w sumie nic mi nie mówi lub są to bóle na podłożu nerwowym.
We wrześniu idę jeszcze na badanie do neurologa, żeby zbadać głowę i do psychiatry. O dziwo, w szpitalu czułam się znacznie lepiej, wcześniej pojechałam jeszcze do mamy na jedną noc i bóle praktycznie ustąpiły.

Co w domu. Chłopak był sam przez ten czas, czuł brzydki zapach po powrocie do domu (okna na wyjście zamykał), znikał po wywietrzeniu.
Dwie nowe ładowarki zaczęły nagrzewać telefon przy ładowaniu, do stanu, gdzie obudowa parzy. Światło w salonie padło na amen. Instalacja była sprawdzona (ścian nie rozkuwano, ale coś robiono, nie byłam przy tym), prąd płynie nieprzerwanie, wszystko styka, kontakty były wymieniane przed naszą wprowadzką. Internet, który powinien u nas śmigać, przestaje działać, "dopływa" do routera, ale internet jest może chwilę, dwie i znika.

No i pojawił się nowy dźwięk, który mnie wkurza, ale nie wiem, jak to opisać. Mam wrażenie, że ktoś stoi przy drzwiach wejściowych. Gdy stoi się w kuchni, łazience, słychać, jakby ktoś szorował lekko kluczem, jakby próbował trafić w zamek. Myślałam, że to sąsiedzi, więc nie zwracałam uwagi, ale stałam w przedpokoju i usłyszałam to przy naszych drzwiach. Myślałam, że to chłopak próbuje wejść, więc przekręciłam swój klucz i chciałam go wpuścić, ale za drzwiami nie było nikogo. Sądziłam, że mi się wydawało, więc olałam sprawę, ale pięć minut później znów to było. Spojrzałam przez wizjer - nikogo. Najgorzej, że dźwięk powtórzył się w nocy, już myślałam, że ktoś chce się włamać, obudziłam chłopaka - za drzwiami nie ma nic. Znów pomyślałam, że mam omamy słuchowe albo jakieś zwierzątka za drzwiami/ w ścianie łażą, ale to wyraźny dźwięk szurania kluczem, jakby ktoś po ciemku próbował włożyć klucz w zamek i nie widział dobrze dziurki od klucza.
No i w mieszkaniu mamy bardzo gorąco -mimo otwierania okien i wentylatora, gdy na dworze jest 25 stopni, u nas jest upał.
Dziś, gdy usłyszałam ten dźwięk w zamku, zrobiło się cholernie zimno. Było coś po trzeciej, zwykle śpię bez koszulki latem, tutaj musiałam ubrać koszulkę tż, tulić do niego i opatulić się kołdrą, bo zamarzałam, rano oczywiście się w tej kołdrze ugotowałam.

Dziś dźwięk klucza powtórzył się raz, gdy byłam rano w łazience, nawet nie patrzyłam przez wizjer.

No i mam inny dźwięk wkurzający, z innej beczki, ale to nic ode mnie - do sąsiadów z kamienicy naprzeciwko przyjechało jakieś dziecko, chyba na wakacje, jak ono wyje ciągle ryczy, drze się, oni mają non stop pootwierane okna, tak jak my i dzieciak potrafi o 6 nad ranem zacząć się drzeć, więc łażę niewyspana i wściekła i wszystko zaczyna mi przeszkadzać
Brzmi jak paranoja z lekka. Widać, że starasz się pokazać sytuację, że niby nie wierzysz w żadne takie tammm rzeczyyy, ale za każdym razem przemycasz w opowiadaniach swoją interpretację wskazującą rzeczy "nie do wyjaśnienia, żadnego wytłumaczenia , niemożliwe!". Chyba zaczynasz doszukiwać się rzeczy na siłę tam gdzie ich nie ma.
Stary 2016-07-29, 13:30   #272
Rilla82
Zakorzenienie

Ezdrasz chce wrócić do domu. Musisz głośno trzykrotnie powiedzieć - zapraszam Cię Ezdraszu.

A tak serio, zaczynasz widzieć/słyszeć rzeczy, które potwierdzają tezę, że z mieszkaniem coś jest nie tak, bo sama mocno w to wierzysz. Lepiej się wyprowadzić niż stresować.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 13:48   #273
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANKA54321 Pokaż wiadomość
Nie troluje, jestem najzwyczajniej w świecie ciekawa ale co poniektórym na tym portalu zawsze wszystko bedzie przeszkadzać.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Spodziewam sie rozwiązania całej sytuacji, tylko tyle lub aż. Ale ty jak widze zawsze sie do czegoś musisz przyczepić.
Oj tam, ja też jestem ciekawa. Czasami sobie myślę o autorce wątku, bo ja bym na jej miejscu zwariowala dawno temu nie wiem, co tak naskakujecie dziewczyny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Na prawdę śmieszy mnie ze się tak dopytujesz, wyluzuj trochę. Autorka napisze sama jak będzie chciała.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ból pupy...

Autorko, być może rzeczywiście odczuwasz i słyszysz te dźwięki z przyczyn nerwowych. Natomiast tak jak pisałam już dawno bym się wyprowadziła. Ciekawe, że wszystkie objawy Co ustępują jak nie przebywasz w tym mieszkaniu.

A co do źródła na tle nerwowym.
Przypominam sobie moje schizy z czasów gdy byłam nastolatka. Ale to były raczej sny. Nocowalam co jakiś czas sama w domu i miałam zawsze głupie myśli, że zamek w drzwiach wejściowych jest zepsuty i nie da się go zamknąć. W snach pojawiały się te drzwi i ja, chciałam je zamknąć ale nie dało się, a później nie dało się przekręcić klucza. W ciągu dnia lub wieczorem zdarzało mi się słyszeć dzwonek i pukanie do drzwi, schodzilam cała w nerwach, patrzyłam przez wizjer a tam nikogo nie było. To się powtarzalo kilka razy w ciągu tygodnia, miesiąca. Jak już miałam zostawać sama w domu to mega stres, zamykalam się na trzy spusty a i tak budziłam się w nocy i nasluchiwalam. Wszystko przeszło mi kiedy się stamtąd po latach wyprowadziłam, ale do dnia dzisiejszego potrafię przed pójściem spać sprawdzić 10 razy zamek w drzwiach czy na pewno zamknięte.

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2016-07-29 o 13:59
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-30, 19:14   #274
201701261449
Konto usunięte

Wiem, dlatego dopisałam, że może to być z powodu nerwicy. ALE: nie tylko ja to słyszę. Słyszy to mój chłopak, nasz znajomy, znajoma para, mama tż, moja siostra - każdy, kto u nas był przez dłuższą chwilę (np. na noc). Smrodu, problemów ze światłem, etc. - w to nie da się wierzyć lub nie, to jest.
A omamów słuchowych nie mam.
Mamy nowych sąsiadów z dołu.
Poznaliśmy się wczoraj, dziś rano zagadali żartem do nas, gdy minęliśmy się na klatce, czy spać nie możemy, bo oni się rozpakowywali i słyszeli u nas tupanie do czwartej nad ranem.
Zasnęliśmy wczoraj dość późno, ale ja absolutnie żadnego tupania i chodzenia u nas nie słyszałam, szczególnie nikt po salonie nie chodził.
Dlatego znów nabieram podejrzeń, że to jakieś zwierzątka, ale ni cholery nie wiem co i ustalić się tego nie da. I to szuranie kluczem też może pasować, bo łazić coś może pod drzwiami albo na korytarzu drapać.

I ile razy mam mówić? Nie wierzę w ducha, sam wątek rozpoczął się o myśleniu o podsłuchu, bo takie miałam obawy. Nie nakręcam się opowieściami, wkurza mnie, że coś mi łazi po domu i szkodzi i nie mogę odkryć co to jest. Stawiam jednak na zwierzątka, bo mi pasuje:
- hałas pod podłogą
- smród - któreś mogło zdechnąć kiedyś i się rozkładać
- trzaski, hałasy
- szuranie klucza - gryzienie, drapanie

I jedyną niewiadomą jest to, że żadnego szczura czy myszy nie widziałam i nie ma żadnych odchodów.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-30, 20:24   #275
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, dlatego dopisałam, że może to być z powodu nerwicy. ALE: nie tylko ja to słyszę. Słyszy to mój chłopak, nasz znajomy, znajoma para, mama tż, moja siostra - każdy, kto u nas był przez dłuższą chwilę (np. na noc). Smrodu, problemów ze światłem, etc. - w to nie da się wierzyć lub nie, to jest.
A omamów słuchowych nie mam.
Mamy nowych sąsiadów z dołu.
Poznaliśmy się wczoraj, dziś rano zagadali żartem do nas, gdy minęliśmy się na klatce, czy spać nie możemy, bo oni się rozpakowywali i słyszeli u nas tupanie do czwartej nad ranem.
Zasnęliśmy wczoraj dość późno, ale ja absolutnie żadnego tupania i chodzenia u nas nie słyszałam, szczególnie nikt po salonie nie chodził.
Dlatego znów nabieram podejrzeń, że to jakieś zwierzątka, ale ni cholery nie wiem co i ustalić się tego nie da. I to szuranie kluczem też może pasować, bo łazić coś może pod drzwiami albo na korytarzu drapać.

I ile razy mam mówić? Nie wierzę w ducha, sam wątek rozpoczął się o myśleniu o podsłuchu, bo takie miałam obawy. Nie nakręcam się opowieściami, wkurza mnie, że coś mi łazi po domu i szkodzi i nie mogę odkryć co to jest. Stawiam jednak na zwierzątka, bo mi pasuje:
- hałas pod podłogą
- smród - któreś mogło zdechnąć kiedyś i się rozkładać
- trzaski, hałasy
- szuranie klucza - gryzienie, drapanie

I jedyną niewiadomą jest to, że żadnego szczura czy myszy nie widziałam i nie ma żadnych odchodów.
Autorko odwiedziłam wczoraj kuzynke, u której nie byłam prawie rok i też opowiadała, że pojawiał się dziwny zapach(ale zadnych innych objawow nie było) robiąc remont okazało sie ze w kanale wentylacyjnym zdechł gołąb (pytanie jak sie tam dostał) i on generował mega smród. Może to jest przyczyną smrodu ?
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-30, 22:51   #276
201701261449
Konto usunięte

Anka, dlatego napisałam, że smród może się brać z tego, że coś zdechło gdzieś. I skoro sąsiedzi słyszą tupanie, to wydaje mi się, że między naszą podłogą a ich sufitem może być szpara jakaś (nie znam się na budownictwie, ale robi się chyba podwójne podłogi, w celu izolacji wełną szklaną albo czegoś takiego?) i tam coś łazi.
Dlatego słyszałam wcześniej chodzenie jakby wokół mnie, kable mogą nie być przegryzione, ale np. ruszane przez jakieś stworki.
A jak położyłam palety i przestało mi przez chwilę hałasować - może położyłam w miejscu, gdzie było jakieś gniazdo i to się rozpierzchło.
Śmierdzi, bo coś zdechło.
Tylko my nijak nie mamy jak zrywać tych podłóg i grzebać tu, jak dobrze pójdzie to zaraz po zimie się przeprowadzamy to trzeba będzie przeżyć to jakoś.
Plus, skoro ja czuję się gorzej a wyniki są dobre - może faktycznie zbyt mocno odbierałam te dźwięki, tzn. od razu się irytowałam na hałasy i rozmyślałam albo może jeśli faktycznie jakieś coś łazi nam pod podłogą/w ścianach, to może jestem uczulona albo coś.
Stary 2016-07-31, 12:06   #277
solll
Zakorzenienie

Pomyłka

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 13:04   #278
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Anka, dlatego napisałam, że smród może się brać z tego, że coś zdechło gdzieś. I skoro sąsiedzi słyszą tupanie, to wydaje mi się, że między naszą podłogą a ich sufitem może być szpara jakaś (nie znam się na budownictwie, ale robi się chyba podwójne podłogi, w celu izolacji wełną szklaną albo czegoś takiego?) i tam coś łazi.
Dlatego słyszałam wcześniej chodzenie jakby wokół mnie, kable mogą nie być przegryzione, ale np. ruszane przez jakieś stworki.
A jak położyłam palety i przestało mi przez chwilę hałasować - może położyłam w miejscu, gdzie było jakieś gniazdo i to się rozpierzchło.
Śmierdzi, bo coś zdechło.
Tylko my nijak nie mamy jak zrywać tych podłóg i grzebać tu, jak dobrze pójdzie to zaraz po zimie się przeprowadzamy to trzeba będzie przeżyć to jakoś.
Plus, skoro ja czuję się gorzej a wyniki są dobre - może faktycznie zbyt mocno odbierałam te dźwięki, tzn. od razu się irytowałam na hałasy i rozmyślałam albo może jeśli faktycznie jakieś coś łazi nam pod podłogą/w ścianach, to może jestem uczulona albo coś.
Autorko , najchętniej to bym do Was wpadła na kilka dni i obczaiła osobiście cała sytuacje
Stary 2016-07-31, 13:07   #279
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Autorko , najchętniej to bym do Was wpadła na kilka dni i obczaiła osobiście cała sytuacje
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 13:11   #280
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość

201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 15:15   #281
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Nikt tu w to nie wątpi
Zapisz
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 16:13   #282
ANKA54321
Zadomowienie

hahah no serio,
i nie troluje, ale to jest jedyny watek ktory mnie az tak wciągnał na tym forum
Stary 2016-07-31, 21:42   #283
201701261449
Konto usunięte

A skąd wiesz, że nie jestem psychopatką?
Stary 2016-08-02, 18:57   #284
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
A skąd wiesz, że nie jestem psychopatką?
No mam nadzieje ze nie jesteś
Stary 2016-08-03, 11:33   #285
papciekapcie
Rozeznanie

Przeczytałam wszystko Generalnie ja bym uciekała stamtąd. Ja się boję siedzieć sama wieczorem w moim domu, który nie jest nawiedziny - przynajmniej nie ma dziwnych odgłosów, a co dopiero tam!?
Mieszkam w mieszkaniu w bloku z rodzicami, i wcześniej mieszkała z nami babcia, która zmarła 1,5 roku temu.
Krótko po jej śmierci moja mama np. mała jakieś żywe sny, że z babcią rozmawiała (czyli ze swoją mamą). I się strasznie bała być sama w mieszkaniu. Włączała radio na cała głośność i 2 telewizory.
Ja nie potrzebuję specjalnych dowodów- tupań, sapań, lewitujących przedmiotów, żeby mieć się na baczności, jeżeli chodzi o duchy xd No więc, jak mama się bała, to ja też, mimo że w mieszkaniu nic podejrzanego się nie działo ;p
A jak kupiliśmy sobie psa, i ona (dziewczyna pies) wieczorem stała przy zamkniętym, ciemnym pokoju babci i szczekała, to się zaczęliśmy zastanawiać (zwłaszcza, że jest to rasa mało szczekająca). Generalnie codziennie przez kilka dni takie akcje robiła, że szczekała do tych drzwi, potem przestała. Czasami, jak drzwi od pokoju były otwarte to wchodziła i szczekała do np. rogu pokoju i była wystraszona. I wtedy serio się bałam, ale przynajmniej wiedziałam, że u mnie w pokoju ducha nie ma, więc jestem bezpieczna xd. Albo była taka akcja, że w nocy o 3 siedziała pod moimi drzwiami i tak jakby płakała- piszczała, warczała. Ja tego nie słyszałam w ogóle, a ponoć było to dosyć głośne. Mama się obudziła przestraszona, że może mi się coś stało xd Wiecie, jakiś wylew, atak padaczki czy nie wiadomo co. I nadal nie wiemy czemu ona tak piszczała pod moimi drzwiami, ale zdarzyło to się na szczęście 1 raz ;p
Może wypożyczyć Ci mojego psa, to wszystko się wyjaśni?
papciekapcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 11:36   #286
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papciekapcie Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko Generalnie ja bym uciekała stamtąd. Ja się boję siedzieć sama wieczorem w moim domu, który nie jest nawiedziny - przynajmniej nie ma dziwnych odgłosów, a co dopiero tam!?
Mieszkam w mieszkaniu w bloku z rodzicami, i wcześniej mieszkała z nami babcia, która zmarła 1,5 roku temu.
Krótko po jej śmierci moja mama np. mała jakieś żywe sny, że z babcią rozmawiała (czyli ze swoją mamą). I się strasznie bała być sama w mieszkaniu. Włączała radio na cała głośność i 2 telewizory.
Ja nie potrzebuję specjalnych dowodów- tupań, sapań, lewitujących przedmiotów, żeby mieć się na baczności, jeżeli chodzi o duchy xd No więc, jak mama się bała, to ja też, mimo że w mieszkaniu nic podejrzanego się nie działo ;p
A jak kupiliśmy sobie psa, i ona (dziewczyna pies) wieczorem stała przy zamkniętym, ciemnym pokoju babci i szczekała, to się zaczęliśmy zastanawiać (zwłaszcza, że jest to rasa mało szczekająca). Generalnie codziennie przez kilka dni takie akcje robiła, że szczekała do tych drzwi, potem przestała. Czasami, jak drzwi od pokoju były otwarte to wchodziła i szczekała do np. rogu pokoju i była wystraszona. I wtedy serio się bałam, ale przynajmniej wiedziałam, że u mnie w pokoju ducha nie ma, więc jestem bezpieczna xd. Albo była taka akcja, że w nocy o 3 siedziała pod moimi drzwiami i tak jakby płakała- piszczała, warczała. Ja tego nie słyszałam w ogóle, a ponoć było to dosyć głośne. Mama się obudziła przestraszona, że może mi się coś stało xd Wiecie, jakiś wylew, atak padaczki czy nie wiadomo co. I nadal nie wiemy czemu ona tak piszczała pod moimi drzwiami, ale zdarzyło to się na szczęście 1 raz ;p
Może wypożyczyć Ci mojego psa, to wszystko się wyjaśni?
To tylko pies na milosc boska. Psy szczekają na zdecydowana większość rzeczy. Moja ciotka ma psa który szczekal całe nocy bo bal się ciemności. Większość znanych mi psów szczeka kompletnie bez powodu. Nie przypisywalabym wiec tego jakimś ducha

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 12:24   #287
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Pies mógł choćby słyszeć coś, czego ludzie nie są w stanie usłyszeć, choćby mysz pod podłogą Mój raz z dworu późnym wieczorem wbiegł do domu z takim skowytem, że podskoczyłam cała, ale nie pomyślałam o duchach, a raczej o tym, że się przestraszył jakiejś żaby w trawie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 12:47   #288
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
To tylko pies na milosc boska. Psy szczekają na zdecydowana większość rzeczy. Moja ciotka ma psa który szczekal całe nocy bo bal się ciemności. Większość znanych mi psów szczeka kompletnie bez powodu. Nie przypisywalabym wiec tego jakimś ducha

Jednak szczekanie w róg pokoju nie jest już normalne...

Stary 2016-08-03, 12:59   #289
summerisgone
Zakorzenienie

Wystarczy, że szła tam jakaś szumiąca rura, albo buczał kabel.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 16:48   #290
Rilla82
Zakorzenienie

...albo był jakiś cień czy coś innego, co dla psa dziwnie wygląda. Mój szczeka np. na otwarte parasolki. No ale, wielu ludzi lubi gusła
Stary 2016-08-03, 17:27   #291
tinpanalley
Zadomowienie

przecież jeśli cos jest między podłogami, to musi jakoś tak wchodzić. mieszkania nie są budowane tak, żeby między podłogą a stopem mogło coś swobodnie żyć, bo groziłoby to katastrofą budowlaną. poza tym jeśli podłoga, to czemu słyszysz szuranie klucz w drzwiach? ruszanie kabli nie powoduje nagrzewania się telefonu. na Twoim miejscu pokropiłabym dom woda święconą. Ale pewnie nie zrobisz tego, bo mimo braku racjonalnych wyjaśnień, nie wierzysz w istnienie innej rzeczywistości. Tylko nie wiem jaka jest różnica między wiarą w metafizyczne przyczyny od wiary w niewyjaśnione do tej pory inne przyczyny. Nadal jest to wiara.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 17:58   #292
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinpanalley Pokaż wiadomość
przecież jeśli cos jest między podłogami, to musi jakoś tak wchodzić. mieszkania nie są budowane tak, żeby między podłogą a stopem mogło coś swobodnie żyć, bo groziłoby to katastrofą budowlaną. poza tym jeśli podłoga, to czemu słyszysz szuranie klucz w drzwiach? ruszanie kabli nie powoduje nagrzewania się telefonu. na Twoim miejscu pokropiłabym dom woda święconą. Ale pewnie nie zrobisz tego, bo mimo braku racjonalnych wyjaśnień, nie wierzysz w istnienie innej rzeczywistości. Tylko nie wiem jaka jest różnica między wiarą w metafizyczne przyczyny od wiary w niewyjaśnione do tej pory inne przyczyny. Nadal jest to wiara.
Ale to stare mieszkanie plus ma strych. U mnie w starej kamienicy dawniej puma latała między belkami stropu.

Stary 2016-08-03, 18:12   #293
pempek
Zakorzenienie

Puma? Mieszkasz w Ameryce?
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 18:44   #294
Kucias
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinpanalley Pokaż wiadomość
Walić wodę święconą, od razu egzorcyste, tylko nie wiadomo czy wezmie fuche jeśli to demon nie duch. W horrorach zawsze się znajduje jakiś taki heros, ale potem umiera
Stary 2016-08-03, 18:53   #295
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to stare mieszkanie plus ma strych. U mnie w starej kamienicy dawniej puma latała między belkami stropu.

Spróbowałabym otworzyć ten składzik prywatny... ;-)

Stary 2016-08-03, 20:30   #296
tinpanalley
Zadomowienie

Jeżeli masz problemy z samopoczuciem, to trochę dziwi mnie, że nie drążysz tematu i wszelkimi sposobami nie spróbujesz dociec co powoduje te zjawiska.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 21:54   #297
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

Loool
Stary 2016-08-03, 22:24   #298
sylwia989
Zadomowienie

Podczytuje cały wątek, bo mnie zaciekawił, wcześniej się nie udzielałam, tylko obserwowałam co się dzieje, ale PUMA mnie rozłożyła

sylwia989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 22:39   #299
summerisgone
Zakorzenienie

pewnie autokorekta z kuny xDD
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 23:03   #300
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Loool
Glupi telefon przerobił kune na pume Bez obaw puma by się nie zmieściła

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości