|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Ciężki wybór
są to jednak drogie rzeczy i trzeba dobrze przemyśleć
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jeszcze nie mamy ani wózka, ani nosidełka ani nic 12 sierpnia tż ma wolne to musimy w końcu coś wybrać i kupić. Nie jest tak źle, bo mniej więcej wiemy co chcemy i nawet mamy upatrzony sklep, w którym prawdopodobnie zostawimy coś około 3000zł
|
|
#2733 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak 5 lat mieszkaliśmy zanim poszliśmy na swoje i nie wspominam tego źle bo jednak była ta swoboda jak u ciebie a te łóżeczko o którym pisałam kupiliśmy tak więc stoi na przymiarkę przy naszym łóżku ale dziś lub jutro pójdzie na górę czekać na naszego robaczka małego![]() Cytat:
no to się wpraszam na karpatkę![]() Cytat:
dobrze, że nie dzieje się nic poważnego związanego bezpośrednio z ciążą i dzidziusiem ale wierzę, że te dolegliwości są niepokojące i przede wszystkim dokuczliwe. Mam nadzieję, że uda się szybko wybrać do lekarza i rozwiązać problem Cytat:
dzieciaczki pięknie rosną a i najważniejsze, że nie dokuczają mocno mamie z dolegliwościami ![]() Cytat:
mamy ten sam termin porodu
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa zapomniałam
Witam nową koleżankę !
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa reszta cytowań mi zniknęła
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ceny nowych wozkow sa zabojcze ![]() mi nie przeszkadza jak Julek szaleje, jeszcze nie ma tyle sily zeby mnie obudzic
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
aa jeszcze mam pytanie odnosnie pufy sako - byc moze nie tylko folinka miala z nia stycznosc
ciezko jest z nich wstawac z maluszkiem po karmieniu?
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o tych fotelach i pufach... w koncu stwierdzilismy z tz, ze nie kupimy fotela no kupilismy sofe w lutym, mtora jest mega wygodna... wiec pewnie sobie darujemy... chociaz chodziło mi po głowie kupic taki do melj pokoju.
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie kupuje fotela
mam wygodną sofę , z rogalem będzie idealnie
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykły, stary fotel, który będzie stał przy łóżeczku do karmienia
też nie kupuję niczego innego, skoro ten się jeszcze nie rozwala ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Ja mam za to inne pytanie: czy kupujecie pościel do łóżeczka dla maluchów? Ja chcę mieć i poduszkę (płaską) i kołderkę, ale spotykam się z opiniami, że na początku dziecko powinno spać np. w rożku otulone i pościel jest całkowicie zbędna jak myślicie?
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
ja wchodze z niczym na nowe mieszkanie wiec nie mam starych mebli ktore moga sie przydac
![]() poduszki Julek na pewno nie bedzie mial, ale kolderke jedna mu kupie najwyzej przyda sie pozniej, jak juz bedzie wiekszy
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Skoro nie chcesz wstawać w nocy do dziecka to nie lepiej założyć spanie z dzieckiem razem w łóżku? Witam się Odniosę się jeszcze do kilku tematów: - wyprawka - ja rozumiem Waszych niezaangażowanych facetów, bo ja też uważam, że czasu jest jeszcze sporo Wiadomo, że kompletowanie wyprawki na ostatnią chwilę może okazać się droższe, ale myślę, że na spokojnie można wszystko ogarniać, bez spiny ![]() - ruchy - ja poczułam kilka dni temu pierwsze, ale od tego czasu czuję jakieś łaskotania, przemieszczania, ale w sumie może za mało się nad tym skupiam, albo te ruchy są słabo wyczuwalne, bo jakoś nic spektakularnego nie czuję... A jestem w 20tc. Ale staram się nie panikować ![]() - kołderka - ja nie kupuję, planuję na początku owijać ciasno rożkiem (żeby ciepło przede wszystkim było) PaniMigdałek - trzymam kciuki, żeby sytuacja zdrowotna się wyjaśniła
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-08-01 o 13:17 |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej chuchać na zimne Nadal mam zawroty głowy, delikatnie słabsze, do tego lekkie bóle. Dodzwoniłam się do laryngologa i na jutro mam wizytę. Ulga jak nie wiem co... a 2 dni w szpitalu nic nie pomogli :/ Ale im opinie wysmaruje...
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Rosół z wczoraj bo wyszedł pyszny
|
#2749 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam wczoraj szukać opinii w necie i niestety... zaczynam sie wahać. Generalnie to co nas głownie urzekło czyli podwójna amortyzacja (kół i ramy) jest bardzo chwalone - że wózek super na wyboje , wiejskie drogi itd. No ale pojawia się dużo opinii ze przednie koła ósemkują (cokolwiek to znaczy) i że trzeba je blokować żeby dało sie jechać - a dla mnie to już jest bez sensu. Po drugie o ile do gondoli nie ma sie co doczepić bo jest jak wiele innych, o tyle spacerówka już nie do końca jest ok bo ponoć ma krótki sztywny podnóżek i większe dziecko ma juz niewygodnie i siedzi "z kolanami pod brodą". Zasadniczo opinia jest taka, że jest to kolejny częstochowski czołg robiony z chińskich części ,niczym nie różniący się od wielu innych, który z niewiadomych powodów jest jednak sporo droższy. Na polskim rynku ponoć od września 2015 więc nie ma rzetelnych opinii na temat tego jak ten wózek zachowuje się po roku użytkowania. O kwestiach wizualnych nie ma co dyskutować bo każdemu podoba się co innego - mi ten wózek się podoba, aczkolwiek nadal dla mnie wygrywa Adamex Barlettta Rainbow. Zaczęłam się wahać ze względu na te koła i rzekomo niewygodną spacerówkę. ja za to poszłam spać dopiero o 3 - bo też nei mogę spać ![]() Cytat:
Wiem, że atestowane nosidełka są dużo droższe i że te pierwsze na krótko starczają. Może się okazać, że dziecko przez te kilka miesięcy będzie mało z tego korzystać no ale jednak nie jest to dla mnie argument. Kwestia małych odległości też mnie nie przekonuje. Moja koleżanka wyjeżdżała z parkingu pod domem i zgarnęła ją ciężarówka jadąca niezgodnie z przepisami -w efekcie skasowany samochód, poturbowany kręgosłup, kłopoty ze słuchem i niekończąca się rehabilitacja - jak widać nie trzeba daleko jechać żeby stało się nieszczęście. Oczywiście znam też osoby które korzystają ze zwykłych nosidełek (mając nawet w domu te atestowane) bo rzekomo są wygodniejsze dla dziecka. No ale to już jest wybór każdego z nas. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja godzine temu zjadłam śniadanie ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pierwszy fotelik kupię tańszy i mniejszy do około pół roku życia dziecka. Myślę, że w tym czasie nie będziemy dużo jeździć autem.Potem kupimy lepszy fotelik. Cytat:
Ja mam kotleciki jaglane z marchewką oraz ziemniaki. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-08-01 o 13:30 |
||
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
a ja poprosze o kciuki zebysmy plec poznali o 15 wizyta
od 9 malowalismy z tż kaloryfery..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona się po prostu zapada tam gdzie ją naciśniesz miałam i jak się kulki pozbijały to się jej pozbyliśmy. wiem, że można dokupić wkład ale dla mnie to zawalacz miejsca niestety(
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
wkurzyłam się na kompa więc na razie daruję sobie cytowanie po raz enty
pochwalę się szybko zanim mi znów komp się wyłączy, że kupiliśmy te łóżeczko, które znalazłam w ogłoszeniu Miałam brać samo łóżeczko ale materac był w tak dobrym stanie, że stwierdziłam, że się opłaca babka za zestaw wzięła całe 160zł materac ma zdejmowany pokrowiec i był czyściutki i pachnący jestem mega happy bo zaspokoiłam swoją potrzebę kupienia czegoś większego dla maleństwa takie łóżeczko dokładnie kupiliśmy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/ i taki materac: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/ tż już wczoraj je skręcił żeby zobaczyć jak się prezentuje i pasuje do naszego salonu (przez jakiś czas jednocześnij naszej sypialni i kącika dla dzidziusia) i jest bossssko a przy okazji znalazłam kilka inspiracji z tym fotelem i to żółtym! idealnie się wpasuje w klimat salonu
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Sliczne lozeczko!
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku super łóżeczko
![]() Mężowi się spodobało takie z funkcją kołyski
|
#2760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poczytaj bloga osiemgwiazdek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() Kolderka jest taka ogromna przy noworodku ze tez dlugo nie byla uzywana. Ja teraz kupie przescieradlo+ kocyk minky+ ochraniacz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-08-01 o 14:09 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

są to jednak drogie rzeczy i trzeba dobrze przemyśleć

12 sierpnia tż ma wolne to musimy w końcu coś wybrać i kupić. Nie jest tak źle, bo mniej więcej wiemy co chcemy i nawet mamy upatrzony sklep, w którym prawdopodobnie zostawimy coś około 3000zł

no to się wpraszam na karpatkę
dobrze, że nie dzieje się nic poważnego związanego bezpośrednio z ciążą i dzidziusiem ale wierzę, że te dolegliwości są niepokojące i przede wszystkim dokuczliwe. Mam nadzieję, że uda się szybko wybrać do lekarza i rozwiązać problem 

jak myślicie?

Ja pierwszy fotelik kupię tańszy i mniejszy do około pół roku życia dziecka. Myślę, że w tym czasie nie będziemy dużo jeździć autem.