|
|
#1111 | ||
|
Erudycja
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
ale przy lutym (28 dni) będzie za to mniej.Cytat:
Jestem po wizycie i... muszę się przygotować na poród wcześniejszy. Młoda jest tak nisko jak to tylko możliwe, muszę się oszczędzać żeby nie zaczęło mi się robić rozwarcie. A tu jeszcze tyle prania i prasowania... cieszę się że wszystkie zakupy mamy z głowy, bo w planach wózek czy fotelik mieliśmy kupować dopiero za dwa tyg
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Dziewczyny, a jak jest w kwestii ubezpieczenia zdrowotnego dziecka? Ściagają od matki, ojca czy jak to jest ogarniane? Czytałam ze do dokumentów potrzebnych do szpitala należy też dołączyć dane firmy, która zatrudnia ojca dziecka, oprócz oczywiście mojego pracodawcy...
Cytat:
Ojej... Oszczędzaj się Ana. Po tym newsie, aż jeszcze bardziej ciekawa jestem co u mojego bąbla słychać, bo miedzy nami jest tylko tydz różnicy. Ile Twoja mała waży? Ściskam! |
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wszystko ok z malutką?Też już jesteśmy po wizycie, u nas wszystko ok, mała waży 1200g, rozwija się prawidłowo, wciąż jest tydzień do przodu. Z miednicowego jest już położenie główkowe. Chcieliśmy dzisiaj zrobić jakieś zdjęcie, ale chyba się obraziła, bo nie dość że odwróciła się w stronę mojego kręgosłupa, to jeszcze zasłoniła twarz rączką Udało nam się zrobić piękne zdjęcie 3D ucha, taaak, ma bardzo ładne ucho
|
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mówiłam Mu ostatnio, że mi puchną nogi, chyba muszę dokładnie Mu to opisać.Cytat:
![]() ana909 no Ty chyba jesteś jedną z pierwszych, która ma rodzić a czas pędzie nieubłaganie oszczędzaj się i dużo odpoczywaj !
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-08-01 o 16:50 |
||
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
Widzę ze dziś dużo wizyt, ja też czekam już przed gabinetem
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Jeśli urodzę wcześniej będę miała stanowczo za mało ubrań dla niej... Cytat:
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
Mi koleżanka jeszcze doniosła ciuszki i tym sposobem troche sie uzbierało
al moim zdaniem ciuchów nigdy dość - córka miała refluks i potrafiłam przy niej pralkę wstawiać codziennie, czasami nie zdążyłam jej spodni założyć atu już bodziak był obrzygany :/ Potrafiła 8 kompletów dziennie zużywac :PAna jeszcze trochę zaciśnij nogi Do mnie przy corce tez mówili ze szybciej urodze a przenosiłam 10 dni :PDominika na ślub wcale bym nie szła. JAk oni tak potraktowali Ciebie to ja postąpiłabym podobnie
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, trzymajcie się.
Ana, to trochę mnie zmartwiłaś, bo moja Młoda też siedzi bardzo nisko. Uważaj na siebie. Mieliśmy dzisiaj jechać na wieś, ale TŻ od rana latał po urzędach. Może jutro ię uda, o ile nie będzie lało. |
|
|
|
#1120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się, że będę miała jakieś problemy na tym żelazie, które muszę łykać, ale wszystko ok Modlę się tylko, żeby żadne paskudne zaostrzenie nie rzuciło się po porodzie, żebym mogła karmić ![]() A jak u Ciebie Kochana? ![]() Cytat:
Twój wpis mnie uświadomił, że zostało nam naprawdę niewiele czasu ![]() Cytat:
Gratuluję wizyty, super, że się ułożyła, u mnie cały czas położenie miednicowe, mam nadzieję, że się przekręci. Następna wizyta 26 sierpnia - to się wydaje tak daleko.... A potem - lekarz zasugerował, że mam raz w tygodniu przyjeżdżać na ktg w tym ostatnim miesiącu, też tak macie?
|
|||
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wizytę mam dopiero 16 sierpnia, buuuu. Nie mogę się doczekać. Dziś mnie Zośka wyjątkowo mocno gniecie w organy wewnętrzne, mam wrażenie, że we wszystkie na raz. Ciężko mi chodzić. Ciekawe ile już waży
|
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie, wszystko w normie, tylko szybki podgląd dzidzi czy się rusza i wymiar brzuszka, a tak to wymiarów nie znam, lekarz powiedział że pomierzy na następnej wizycie , będzie usg III trymestru. Na wadze mam +3,5 kg od ostatniej wizyty (to chyba przez wakacje
)), w sumie już 11 kg do przodu (teraz 29 tydz). Lekarz zmierzył szyjkę i chyba będę ostatnia rodzić w grudniu bo mam szyjkę prawie 4 cm .
|
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy połazić po sklepach troszkę a później basen - wracam a tu się kolejka do rodzenia już ustawia
A ja też na przodzie peletonu zgodnie z rozpiską tak więc zaraz klikam łóżko A tak w nawiązaniu do tych skurczy to podpytam lekarza bo to właśnie nam ktoś mówił albo lekarz albo położna w szpitalu. Może się przyda dziewczynom.
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Gratulacje udanych wizyt ![]() Ana - zaciskaj nogi i odpoczywaj Mnie w pierwszej ciąży też wszyscy, łącznie z lekarzem mówili, że urodzę wcześniej - urodziłam po terminie i śmiem twierdzic że tylko dzieki masażowi szyjki.U mnie jakiś gorszy czas. Wszyscy mnie doprowadzają do szału, nawet mąż. Coraz częściej zdarza mi się płakać bez powodu, wszystkim się denerwuję i w ogóle... Do tego w sobotę synek miał mały wypadek - potknął się o moją nogę i dotknął ręką rozgrzanego grilla, o efektach nie muszę pisać... ![]() Maluch też daje o sobie znać praktycznie cały czas ![]() Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze snem. Jestem wykończona. W nocy spać nie umiem bo albo latam do łazienki co chwila, albo synek sie budzi, albo nie mogę zasnąć, no a w dzień to wiadomo, że dopiero trudno o chwilę "wolnego". Mąż sobie wymyślił wyjazd gdzieś na weekend na który nie mam najmniejszej ochoty i nie wiem jak mu to delikatnie wyperswadować |
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt!
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
A my właśnie chcemy jechać do Ustronia na 3 dni 😊 i czuje ze potrzebuje jeszcze większego odpoczynku 😊
Ana - tez się przyjęłam twoja wiadomością 😊 zwłaszcza, z e termin mam na 5 października! Oj oj a tu jeszcze remont! Jutro zamawiam kosmetyki i wanienke 😊 potem zostanie tylko łóżeczko 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1127 |
|
Erudycja
|
Ja w sobotę kliknęłam zamówienie z Gemini, właściwie muszę jeszcze kupić staniki do karmienia. Tylko nie wiem jakie...
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wam zazdroszczę tych wizyt, moja dopiero 24.08.
Zresztą czekam tylko na widok na usgg, bo niestety moja lekarka do zbyt wylewnych nie należy i czasami nawet muszę prosić o komentarz do usg, bo sama od siebie nic nie powie. Ana powodzenia! Będzie co ma być, widocznie dzidzia chce już do mamy Zamówiłam dzięki Waszemu poleceniu koszulę do karmienia z Italian Fashion, zrobię zdjęcie jak przyjdzie
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja wlasnie wrocilam z weekendowego wypadu nad morze ( Kołobrzeg, Mielno, Darłówek). Tylko spacery, bez opalania i kąpieli. Za tydzień wracamy do FR.
Dzis kupilam 3 paczki pieluch dla noworodków w biedronce i na internecie chce zamówić te wielorazowe. Koszt 500 zł a starczy do końca pieluchowania dziecka. |
|
|
|
#1130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gin mi powiedział, że mam się skonsultować z naczyniowcem z powodu tych żylaków martwi mnie to. I mam teraz brać cyclo3fort 3 razy dziennie ... Boję się, że one mi popękają jak będę przeć, a druga opcja, to że mi przetną jakiegoś w brzuchu o którym nie wiem, podczas CC, jakbym miała mieć...
|
|
#1131 |
|
Erudycja
|
Ja biorę 1 tab dziennie od 4 miesiąca. Lekarz poleca 2tab ale hmm może jeszcze chwilę poczekam.
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana zawiało grozą:/ ściskaj nogi i odpoczywaj!
![]() Ja mam w piątek badanie, nie mogę się doczekać. Mąż mnie dziś miło zaskoczył-złożył łóżeczko ![]() Zastanawiam się nad materacem, chcę kupić lateksowo-kokosowy macie jaki godny polecenia?
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli o materac lateksowo - kokosowy
|
|
|
#1134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym, że łykam tabletki nie czuję, że jestem chora. I oby tak dalej. Na pewno zaostrzenie nam nie wróci Moja Droga i będziemy się cieszyć remisją błogie lata ![]() Gratulacje udanych wizyt ![]() Materac kupiłam gryka - pianka - kokos
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
Ewula mój młody ma lateksowy firmy Hevea, u rodzicow jak spi to ma gpk i uważam że ten lateksowy jest 100 razy lepszy i wygodniejszy do spania , gpk to szelesci jak slomianka i jest twardy bardzo. Hevea polecało dużo dziewczyn , ma dobre opinie.
|
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wyglada na to, ze dzis połowa z Nas miała wizyty ![]() Ana zwolnij, niech maleństwo jeszcze troszkę posiedzi ![]() Dziewczyny kompletuje wlasnie zamowienie na Gemini, przypomnijcie mi proszę jak nazywał sie ten termometr, ktory kilka z Was zamówiło? |
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
U mnie po wizycie w miarę ok,poza tym,że mała już w pozycji nietoperza.A tak prosiłam,przekonywałam,że by siedziała na tyłku.
Zbadał szyjkę,powiedział,że już zaczyna powoli przygotowywać się do porodu,ale póki co bez paniki.😨😱😧 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2016-08-01 o 22:15 |
|
|
|
#1138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt! Moja dopiero za 9 dni A już tak bardzo chciałabym zobaczyć małego ![]() Ana trzymaj się kochana! Ściskaj nogi i nie przemęczaj się. Ja od jutra zaczynam wielkie pranie. Mam taką górę ubrań, że mój syn będzie chyba największym strojnisiem w mieście ![]() Aaaa i byłam dziś na darmowych warsztatach prowadzonych przez doradców laktacyjnych. Super sprawa, wiele nowych rzeczy się dowiedziałam i jakaś taka spokojniejsza się zrobiłam jeśli chodzi o kp. A bałam się go chyba bardziej niż porodu
|
|
|
|
#1140 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Ja zamówiłam termometr kardio-test kt-40. Ma dużo pozytywnych opinii i znalazłam go w jakimś rankingu. Paczka powinna dojść jutro bądź w środę i mogę zacząć się powoli pakować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

ale przy lutym (28 dni) będzie za to mniej.
mówiłam Mu ostatnio, że mi puchną nogi, chyba muszę dokładnie Mu to opisać.

Zresztą czekam tylko na widok na usgg, bo niestety moja lekarka do zbyt wylewnych nie należy i czasami nawet muszę prosić o komentarz do usg, bo sama od siebie nic nie powie.