Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-01, 19:16   #181
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Ja nie mogę przestać myśleć o frytkach,obsesja jakaś A najgłupsze w tym wszystkim to są ziemniaki bo z młodych frytki nie wychodzą i nawet sobie nie mogę zrobić tylko muszę gdzieś kupować

A sprawdzałyście sobie płeć w chińskim kalendarzu? Podobno się sprawdza, aż ciekawa jestem.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 19:18   #182
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja jestem mięsna, barrrdzo mięsna , właśnie obczajam przepis na golonki indycze, na jutrzejszy obiad a ostatnie dni byłam na etapie żurku z masakryczną ilością kiełbasy w ogóle kwaśny to moj sam ostatnio, im kwaśniej tym lepiej, no i mięso za to słodkie od długiego czasu nic, a wczoraj dwa ogromne eklery i strucla serowa

Ciekawa jestem jak to z tymi smakami i zabobonami, na razie 5 do 1 wszyscy przepowiadają mi synka, a ja jedna jedyna myślę że dziewczynka Genetyczne za 2 dni
Mi wszyscy (którzy wiedzą o ciąży) przepowiadają synka i ja sama tak czuje Ale jak będzie to życie pokaże

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja nie mogę przestać myśleć o frytkach,obsesja jakaś A najgłupsze w tym wszystkim to są ziemniaki bo z młodych frytki nie wychodzą i nawet sobie nie mogę zrobić tylko muszę gdzieś kupować

A sprawdzałyście sobie płeć w chińskim kalendarzu? Podobno się sprawdza, aż ciekawa jestem.
Mi z tego co pamiętam to wg chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 19:27   #183
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w ostatniej ciąży sprawdzałam, wyszedł chłopiec i jest

Teraz sprawdziłam i wychodzi dziewczynka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-08-01 o 19:28
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 19:30   #184
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Mi wszyscy (którzy wiedzą o ciąży) przepowiadają synka i ja sama tak czuje Ale jak będzie to życie pokaże

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja w ostatniej ciąży sprawdzałam, wyszedł chłopiec i jest

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Teraz sprawdziłam i wychodzi dziewczynka

Mi teraz wychodzi dziewczynka, a wcześniej nie umiem policzyć
No dobra doliczyłam się, też wychodziła mi dziewczynka i dziewczynka niedługo 5lat będzie miała

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-08-01 o 19:32
Stary 2016-08-01, 19:30   #185
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:

Moja bratowa sprawdzała większości rodziny i jakieś 90% się sprawdziło Mi wychodzi dziewczynka

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 19:32   #186
ValancyStirling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
ValancyStirling, trzymam już za Ciebie kciuki
dziękuję za kciuki mamusiewg usg wszystko w porządku chociaż lekarz...niemiły dziwak...sprzęt na nfz też niezbyt nowoczesny...nie pozwolono mi nawet zerknąć na ekran tak odwrócił monitor abym nic nie widziała...patrzyła m w sufit...zrobił kilka zdjęć (dość niewyraźnych) i po 5 min. koniec.
Idziemy z TŻ prywatnie w tym tygodniu jeszcze pierwsze dziecko ma pamiątkę w postaci dokładnego badania u specjalisty z usg 3d/4d więc i drugie nie może być gorsze

aaa leżę sobie a lekarz gmera mi sonda po podbrzuszu,uciska, gapi się w monitor, brwi marszczy i tekst :czy już poroniłam jakąś ciąże...myślałam, że na zawał zejdę bo dzwięku nie było...a po chwili : płód żywy....
Stary 2016-08-01, 19:33   #187
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Weź datę ostatniej miesiączki dolicz 14 dni. Wtedy wyjdzie rawdopodobny dzień poczęcia.

Paulina
Stary 2016-08-01, 19:34   #188
ewemis
Raczkowanie

Cytat:

Najzabawniejsze są spostrzeżenia na podstawie których, osoby postronne przewidują płeć
Kierowniczka stwierdziła że chłopak bo za ładnie wyglądam,
koleżanka że chłopak bo mam wzdęcia,
mąż że syn, na podstawie zdjęcia usg i nie muszę chyba pisać że to co wziął za penisa to nóżka była
no i najlepsza moja mama bo tak, i bo kwaśne po czym stwierdza że za mną w ciąży cytryny jak jabłka pożerała

Chiński się za mną zgadza, że dziewczynka
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 19:51   #189
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Anolta gratulacje!!

Ja jem mięso, ryby tez, na razie tylko myśl o smażonej rybie mnie odrzuca.

Ja sprawdzałam płeć w chińskim kalendarzu w dwóch rożnych i wyszły dwie rożne płcie. Takze ten
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 19:57   #190
zuzkka
Zakorzenienie

Gratulacje dziewczyny cieszę się z Wami i odliczam do czwartku 😍

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 20:11   #191
the_sania
Wtajemniczenie

Cześć
Chiński kalendarz u paru znajomych się sprawdził, podobnie jak mi w 1. ciąży ;-) teraz niby wychodzi dziewczyna, ale czuję, że to znowu synek
Właśnie, zamierzam się wybrać prywatnie na USG żeby poznać płeć. Nie wiem czy 17-19 tc jest ok w sensie czy jest duża szansa, że maluszek ustawi się prawidłowo? może głupie pytanie, ale co tam :-P

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 20:11   #192
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Weź datę ostatniej miesiączki dolicz 14 dni. Wtedy wyjdzie rawdopodobny dzień poczęcia.

Gdzie ja będę pamietała, okres z 2011 roku Poza tym u mnie owulacja wypadała między 17-20 dniem cyklu, a sam cykl średnio 35 dni
Stary 2016-08-01, 20:20   #193
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie ja będę pamietała, okres z 2011 roku Poza tym u mnie owulacja wypadała między 17-20 dniem cyklu, a sam cykl średnio 35 dni
No to mniej więcej miesiąc zapłodnienia.

Paulina
Stary 2016-08-01, 20:32   #194
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Już po wizycie 😊 dziś był 12 tyd. 3 dz., z usg 3 dni starszy, ale niech zostanie data z om. 😊

Wszystko super! Kość nosowa jest, przeziernosc karku 1.1, narządy ok, długość 59 mm.

Maluszek bardzo, bardzo ruchliwy i pięknie machal do mamy 😍 nie udalo się zrobić jednego przepływu tak się ruszał. Lekarz próbował, próbował w końcu się poddał 😅

Super wieści

Cytat:

Z pierwszym dzieckiem mi wychodzi że dziewczynka a mam syna

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki mamusiewg usg wszystko w porządku chociaż lekarz...niemiły dziwak...sprzęt na nfz też niezbyt nowoczesny...nie pozwolono mi nawet zerknąć na ekran tak odwrócił monitor abym nic nie widziała...patrzyła m w sufit...zrobił kilka zdjęć (dość niewyraźnych) i po 5 min. koniec.
Idziemy z TŻ prywatnie w tym tygodniu jeszcze pierwsze dziecko ma pamiątkę w postaci dokładnego badania u specjalisty z usg 3d/4d więc i drugie nie może być gorsze

aaa leżę sobie a lekarz gmera mi sonda po podbrzuszu,uciska, gapi się w monitor, brwi marszczy i tekst :czy już poroniłam jakąś ciąże...myślałam, że na zawał zejdę bo dzwięku nie było...a po chwili : płód żywy....
Współczuję, co za gbur
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 20:35   #195
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Jeeejku za mną frytki chodziły miesiąc chyba, aż w sobotę zrobiłam całą furę i tyle zjadłam, że czuję je do dziś, ale były takie pyszne, że nie żałuję były z nowych ziemniaków i wyszły na prawdę dobre, te sklepowe już nie są takie bardzo nowe
Stary 2016-08-01, 20:36   #196
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Nie słyszałam o tym kalendarzu,ale z ciekawości sprawdziłam i wychodzi dziewczynka.
U mnie w rodzinie mówią,że pewnie będzie druga dziewczynka i ja też tak czuję
Stary 2016-08-01, 20:41   #197
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Anolta gratulacje!!

Ja jem mięso, ryby tez, na razie tylko myśl o smażonej rybie mnie odrzuca.

Ja sprawdzałam płeć w chińskim kalendarzu w dwóch rożnych i wyszły dwie rożne płcie. Takze ten
ja tu kiedyś podawałam linka do prawidłowego chińskiego kalendarza. z nimi jest taki problem, że w Chinach liczy się kalendarzem księżycowym (28 dni), a niektóre dostępne kalendarze liczą zwykłymi miesiącami.

u mnie z tego kalendarza wyszła dziewczynka, zobaczymy

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Jeeejku za mną frytki chodziły miesiąc chyba, aż w sobotę zrobiłam całą furę i tyle zjadłam, że czuję je do dziś, ale były takie pyszne, że nie żałuję były z nowych ziemniaków i wyszły na prawdę dobre, te sklepowe już nie są takie bardzo nowe
ja miałam smaka na frytki i na chipsy i mi minęło, tak mi śmierdzą tłuszczem, że skrętu dostaje jak o nich myślę, tak samo jak o mięsie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Cześć
Chiński kalendarz u paru znajomych się sprawdził, podobnie jak mi w 1. ciąży ;-) teraz niby wychodzi dziewczyna, ale czuję, że to znowu synek
Właśnie, zamierzam się wybrać prywatnie na USG żeby poznać płeć. Nie wiem czy 17-19 tc jest ok w sensie czy jest duża szansa, że maluszek ustawi się prawidłowo? może głupie pytanie, ale co tam :-P
jak się ustawi to nigdy nie wiadomo
czytalam na jakimś forum, babka się chwaliła, że się dowiedziała o płci dopiero 20 godzin przed porodem. więc gwarancji nikt Ci nie da
Stary 2016-08-01, 20:42   #198
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa, bo u nas dziewczynka na 80%. Zgodnie z zabobonem ciągnie mnie też do słodyczy

Ja mam podobne ze slodyczami jak miałam z córką, na początku były ble a teraz szał normalnie , może będą 2 dziewczyny
Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Chyba tylko ja tu mięso wcinam Ale ja nie mam żadnych mdłości ani nic więc i apetyt jest. Aż się boje zważyć hehe

Jak na razie nie ma chyba niczego co by mnie odrzucało hmm
Ja tez jem mięso juz 😉
Stary 2016-08-01, 20:42   #199
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Radzisz sobie jakoś z tym bólem?
kurcze, nie radzę sobie. nie lykam nic przeciwbólowego, niczym nie smaruje. póki co wytrzymuje, ale czasem mnie irytuje ta dolegliwość. na szczęście nie boli non stop, ale jak złapie to potrafi nieznośnie trzymać
Stary 2016-08-01, 20:50   #200
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
kurcze, nie radzę sobie. nie lykam nic przeciwbólowego, niczym nie smaruje. póki co wytrzymuje, ale czasem mnie irytuje ta dolegliwość. na szczęście nie boli non stop, ale jak złapie to potrafi nieznośnie trzymać
Ja też nie biore nic przeciwbólowego, jak dopada mnie ból to siadam (jeśli mam taką możliwość) albo chociaż kucam i jest troche lepiej. Wiesz może z czego ten ból wynika?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 20:58   #201
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie biore nic przeciwbólowego, jak dopada mnie ból to siadam (jeśli mam taką możliwość) albo chociaż kucam i jest troche lepiej. Wiesz może z czego ten ból wynika?
mnie czasem bolą nawet jak siedzę...
nie wiem czemu bolą, bo nie mam przecież wielkiego brzucha żebym nadwyrężona byłam. w necie tylko, że typowa dolegliwość i jak nie ma bólu przy oddawaniu moczu i jakieś inne wymienione dolegliwości towarzyszące, to żeby się nie przejmować i dużo leżeć. spytam lekarza jutro..

w ogóle trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro dam Wam odpocząc od siebie, nie będę pisać dopiero wieczorem może wpadnę dam znać jak usg. w ogóle sobie uświadomiłam, że w pon mam endokrynologa i muszę zbadać ft4 i tsh, a muszę to zrobić na czczo teraz ja i bycie na czczo, jeszcze jazda na czczo samochodem to masakra. boję się jak to zniosę, więc trzymajcie też kciuki żebym dała radę opanować te mdłości i wymioty i pobrać tę krew
Stary 2016-08-01, 21:08   #202
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A wątróbki nam nie mozna, czy uczulona jestes?

To ja nie wiem czy sie cieszyć, ze do jednych i drugich rodziców mamy po 15 min piechotą ale i tak lepiej miec za duże auto niz za małe.
Że względu na Wit a... Ja szczególnie unikam bo byłam na kuracji na Wit a, wg ulotki odczekać miesiąc do ciąży, wg lekarzy 4miesiace. Zaszłam w 6stym po odstawieniu więc niby dobrze ale wolę tej Wit unikać

Cytat:
akurat kurczaki można kupić ekologiczne
choć niestety kosztują sporo drożej

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

oby i jutro dobra passa trwała, bo ja się jutro wybieram i już się denerwuję

na bank będzie dobrze!!!)

Cytat:
ja poszłam o krok dalej i nawet jestem weganizująca
już się jutra nie mogę doczekać, bo po usg się wybieramy do pysznej wegańskiej knajpy w Wawie. śmieję się, że może mi zostanie z tej ciąży wstręt do miesa i faktycznie zostanę weganką

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

dzidzia się chciała mamie zaprezentować jak się nauczyła ruszać i jaka jest zwinna, może następnym razem juz pokaże
Lubie nowe umiejętności a mam kuzynke co ma dziecko pół roku i pisze co jakiś czas co u nich a ja relacjonuje jak moje się rozwija i tak oto etap "umiem połknąć co nasiusialem" uważam na otwarty

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość

empatia zupa z Azji...
Poniekąd sobie wyobrażam to tak jak ja na kontrolnej wizycie Usłysząlam kiedyś "planuje pani ciążę?" brzmiało jak zapowiedź nowiny.

Prawie zjechałam wtedy z tego fotela...

Cytat:
Mnie boli najbardziej jak siedzę, leżę...A pomaga ruch... Dzień na l4 zamiast siedzenia 8-10h i czuje ogromną różnice... Ale to ja mam chyba coś innego...mnie na samym dole praktycznie już pupa boli..
Stary 2016-08-01, 21:20   #203
anolta
Zakorzenienie

Mariea, mogę przybic piątkę z Twoją mamą 😊 kupiłam 2 kg tort na urodziny męża i nie doczekał w lodowce, pozarlam w całości 😅😆 teraz jak o tym myślę to mi niedobrze 😀 ale dziewczynkę mam 😀

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 21:25   #204
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Mariea, mogę przybic piątkę z Twoją mamą 😊 kupiłam 2 kg tort na urodziny męża i nie doczekał w lodowce, pozarlam w całości 😅😆 teraz jak o tym myślę to mi niedobrze 😀 ale dziewczynkę mam 😀

O nieeeeee tort 2kg! Szacunek 😂😄

Ja na słodycze patrzeć nie mogę, wszystkie są fe 😄 Za to mięso, jakiś makaron i pooomidoki 😄 i owoce!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 21:50   #205
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tylko ja tu mięso wcinam Ale ja nie mam żadnych mdłości ani nic więc i apetyt jest. Aż się boje zważyć hehe

Jatez mięso wcinam. Właściwie jem wszystko to co przed ciążą. Nie mam z niczym problemu. Słodycze mniej ale bez przesady, jakies ciastko okazjonalnie zjem.

Cytat:
Mnie od ryb odpycha w ciąży Ale np dziś robie leczo na 2 dni

Kochana witam w klubie, ja też mięsko wcinam

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ja genetyczne mam w piątek i to na szczęście o 9, bo inaczej bym zwariowała
Ja dopiero o 10:30. Ale dam radę

Cytat:

Ja nie moge tłustych potraw jest, od razu mnie żołądek boli i mi niedobrze...
Az sobie ten kalendarz sprawdziłam. Wychodzi mi dziewczynka, ja tez tak czuje. Ale cała rodzina mowi ze chłopiec

Cytat:
mnie czasem bolą nawet jak siedzę...
nie wiem czemu bolą, bo nie mam przecież wielkiego brzucha żebym nadwyrężona byłam. w necie tylko, że typowa dolegliwość i jak nie ma bólu przy oddawaniu moczu i jakieś inne wymienione dolegliwości towarzyszące, to żeby się nie przejmować i dużo leżeć. spytam lekarza jutro..

w ogóle trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro dam Wam odpocząc od siebie, nie będę pisać dopiero wieczorem może wpadnę dam znać jak usg. w ogóle sobie uświadomiłam, że w pon mam endokrynologa i muszę zbadać ft4 i tsh, a muszę to zrobić na czczo teraz ja i bycie na czczo, jeszcze jazda na czczo samochodem to masakra. boję się jak to zniosę, więc trzymajcie też kciuki żebym dała radę opanować te mdłości i wymioty i pobrać tę krew

Cytat:

O matko, 2 kg? Jak Ty to zrobiłaś?

Dziewczyny jutro prosze trzymać za mnie kciuki na 9 ide na wizytę i mam byc na czczo
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 21:56   #206
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Już po wizycie 😊 dziś był 12 tyd. 3 dz., z usg 3 dni starszy, ale niech zostanie data z om. 😊

Wszystko super! Kość nosowa jest, przeziernosc karku 1.1, narządy ok, długość 59 mm.

Maluszek bardzo, bardzo ruchliwy i pięknie machal do mamy 😍 nie udalo się zrobić jednego przepływu tak się ruszał. Lekarz próbował, próbował w końcu się poddał 😅

Świetnie! U kogo byłaś?
Cytat:

Ja też jem mięso. Jutro najukochańsza tesciowa robi golabki

Cytat:
u mojej mamy się sprawdziło, bo 2 córki urodziła i tylko słodycze jadła. powiedziała, że z moją siostrą to szła na rekord. jeszcze to były czasy, że cieżko było w sklepach coś upolować, ale jako ciężarnej było jej łatwiej i jak wracała z pracy kupiła 12 pączków, chciala też tacie zawieźć do domu dowiozła 1 pączka, a 11 zjadła po drodze w tej chwili nie jest w stanie zjeść więcej niż 2
Mnie się przypomina jak mąż dzwonił że statku, że kupił 2 kg chałwy. Następny telefon: widzę 1.5 kg chalwy. Kolejny-700 g. I chalwa do domu nie dojechała ^^

Cytat:

Rozumiem te chęć na frytki. Tylko bym jadla i jadla.

A co do książki, bo ktoś się pytał: czytałam królów przeklętych.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-08-01, 21:56   #207
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Jatez mięso wcinam. Właściwie jem wszystko to co przed ciążą. Nie mam z niczym problemu. Słodycze mniej ale bez przesady, jakies ciastko okazjonalnie zjem.

Ja dopiero o 10:30. Ale dam radę

Ja nie moge tłustych potraw jest, od razu mnie żołądek boli i mi niedobrze...
Az sobie ten kalendarz sprawdziłam. Wychodzi mi dziewczynka, ja tez tak czuje. Ale cała rodzina mowi ze chłopiec

O matko, 2 kg? Jak Ty to zrobiłaś?

Dziewczyny jutro prosze trzymać za mnie kciuki na 9 ide na wizytę i mam byc na czczo
Kciuki za jutro !

Za mną też chodzą frytki wczoraj jadłam

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-02, 00:06   #208
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kto ma linka do tego księżycowego chińskiego kalendarza?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 00:30   #209
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobra doliczyłam się, też wychodziła mi dziewczynka i dziewczynka niedługo 5lat będzie miała
Mi wychodzil chlopiec a mam dziewczynke

Cytat:
a po prostu złe wspomnienia i takie zakorzenienie w głowie, że używanych "francuzów" się nie tyka, bo są awaryjne. może teraz jest inaczej, ale nie będziemy sprawdzać francuskie samochody mi się nie podobają i TZtowi też zresztą mój tata, automaniak zawsze się niepochlebnie wypowiadał i zostało to we mnie zakorzenione. wyniosłam to z domu tym bardziej że szukamy auta dobrej marki około 10 letniego. dlatego bierzemy pod uwagę vw, mazdę, toyotę albo hondę. ale w budżecie którym dysponujemy, tym co nam się wizualnie podoba i jakie musi spełnić kryteria mazda 5 wysuwa się na prowadzenie. ale i tak się tym zajmiemy dopiero koniec sierpnia/wrzesień. niestety teraz nie mamy czasu, a w przyszłym tygodniu wyjeżdżamy.
Jak szukalismy samochodu to tez tylko vw i toyoty i mamy toyote w kombi ale szukamy wlasnie wiekszego haha
Cytat:
Dziewczyny, tak w praktyce, czy laktator jest ZAWSZE niezbędny? To moja 1 ciąża, nie wiem czy mam kupować na zapas czy dopiero jak będzie realna potrzeba?

A co do samochodów. Mamy octavię, zwykłą, nie kombi i ma większy bagażnik od większości pseudosuvów/crossoverów. Żeby suv mial naprawde duży bagażnik to musi być naprawdę wielki klocek... więc chyba lepiej już kupować jakiegoś minivana.
Jak rozglądaliśmy się za autem, to z tych pojemniejszych crossoverow/kompaktowych suvów dobrze siedziało mi się, o dziwo, w hyundaiu ix35, peugeocie 3008 oraz w VW Touaregu (ale był sporo za drogi )
Ja w pierwszej kupilam ale rzadko uzywalam chyba tylko raz sie przydal ale to bylo tydzien szykowania bo trzeba regularnie odciagac aby odciagnac zadowalajaca ilosc
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
mi lekarz powiedział ze mozna
kremy podobno tez ale one sie nie sprwadzaja
wiadomo 2 tyg do tp sie na wosk nie położe...ale poki co to moja najlepsza alternatywa ;D

jest gdzies kosmetyczka ze idziez a apni pach pach golarką robi robote?
Na wczesniejszych watkach sie depilowaly ale tylko te co robily to wczesniej i juz je nie bolalo
Cytat:
Aha dziewczyny lekarz mi powiedział zeby nie smarować brzucha niczym tydzień przed usg bo to złe wpływa na obraz maszyny!
Pierwszy raz slysze moze sprzet jakis kiepski ma ja czesto sie smarowalam przed sama wizyta bo po prysznicu bylam
Cytat:
Chodzi o nawilżenie skory. Podobno czym bardziej nawilżona tym gorszy obraz.
Az zapyatam jak nie zapomne
Cytat:
u mojej mamy się sprawdziło, bo 2 córki urodziła i tylko słodycze jadła. powiedziała, że z moją siostrą to szła na rekord. jeszcze to były czasy, że cieżko było w sklepach coś upolować, ale jako ciężarnej było jej łatwiej i jak wracała z pracy kupiła 12 pączków, chciala też tacie zawieźć do domu dowiozła 1 pączka, a 11 zjadła po drodze w tej chwili nie jest w stanie zjeść więcej niż 2
Ja na dwie corki jadlam kwasne , pomarancze , kiwi
A teraz na wszystko mnie mdli :/
Cytat:

Ja bez miesa nie wyobrazam sobie djia ale ostatnio jem jakies male porcje bo mi nie dobrze :/
Cytat:

U mnie wszyscy mowi to co teraz synek ... odpowiadam nie dziewczynka juz sie na cipkach znam haha
Obojetnie mi co bedzie , chcialam chlopca dla zasady ale dziewczynki sa tak kochane i takie mamusiowe teraz sobie nie wyobrazam chlopca ;D

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Az sprawdzilam ile ma moj bagaznik 520l jest wielki.
Na wakacje jechalismy to wszystko sie zmiescilo i jeszcze bylo miejsce a z dwojka dzieci troche trzeba zabrac
Ale szukamy nowego bo za malo miejsca jest na trzeci fotelik chyba chcemy mitsubishi outlander ale troche za drogi jest i nawet po sprzedazy obecnego bysmy musieli z 10tys dolozyc :/

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Haha a w chinskim kalendarzu wychodzi ze jak zaszlam w dzien sexu to dziewczynka a dzien po juz chlopiec

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Aaaaa wedlug chinczykow miesiac ma 28dni czyli jak sex byl po 28 to i tak juz zaszlam w czerwcu to chlopiec.
Moze zapiszemy sobie to i na koniec sprawdzimy ile sie potwierdzilo?

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 07:24   #210
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

[/COLOR]Az sprawdzilam ile ma moj bagaznik 520l jest wielki.
Na wakacje jechalismy to wszystko sie zmiescilo i jeszcze bylo miejsce a z dwojka dzieci troche trzeba zabrac
Ale szukamy nowego bo za malo miejsca jest na trzeci fotelik chyba chcemy mitsubishi outlander ale troche za drogi jest i nawet po sprzedazy obecnego bysmy musieli z 10tys dolozyc :/

Jeśli chodzi o Outlandera, to dodam, że koleżanka właśnie sprzedała to auto przez mały bagażnik. Narzekali, że w nowej osobówce, którą teraz kupili mają większy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości