|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czarna rzodkiew wygląda tak: http://wiedza.wege.pl/wiedza/i/11.html
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Zakorzenienie
|
ale orta strzelilam w poprzednim poscie, taki wstyd
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Seboradinu nie wcieraj w cale wlosy ![]() ![]() powiem Wam co wlasnie odkrylam ![]() ![]() zaczesywalam na rozne sposoby i przyrost jest widoczny. od dawna scinam sobie sama, ale takiego tempa nie widzialam u siebie nigdy ![]() stosowalam: -szampony z czarnej rzepy-rozne -regularny masaz glowy -zwykle woda brzozowa, od 2 tygodni, kuracja z rzepy Joanny -Belissa- jestem w polowie 4 listka(czyli biore od ponad miesiaca) -popijam herbatke biedronkowska z inulina i guarana, ma w skladzie pokrzywe i miete mam wrazenie, ze najwiekszy wplyw ma na to masaz glowy, wkleje Wam taki prosty masaz glowy z mojej ksiazki ze studiow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam na instrukcje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja juz po prostu jestem zalamana
![]() Rok temu mialam dlugie, ladne wlosy a teraz tragedia!!! Od wielu lat nie mialam wlosow krótszych niz do pasa i zawsze farbowalam na czarno. Chcialam zdjac kolor i fryzjerka zrobila ze mnie blondynke!!! Oczywiscie musialam obciac wlosy za lopatki, niestety zle czulam sie w tym kolorze i powoli dodawalam ciemnych pasemek, ale moje wlosy troche zniszczone zaczely sie puszyc i falowac, wiec zostalam namowiona na trwala prostujaca, ktora miala nie zawierac amoniaku, nie zniszczyc mi wlosow a wrecz mialy wygladac zdrowiej i lepiej. Juz po zabiegu moje wlosy wygladaly okropnie, ale tak mialo byc? W ciagu kilku dni odpadlo mi 15 cm koncowek a jeszcze kilka cm musialam obciac, do dzis mi sie krusza!!!! Robilam wszystko co sie dalo, maski, ampulki, odżywki, jedwab, nawet ciemna farbe. Zeby wyjsc na ulice musialam co najmniej godzine je prostowac!!! Teraz po 5 miesiacach nadal mam z nimi problemy, odrost widac od razu jest zdrowy i ladny ale z dlugosci nic bo co odrosnie to spada z koncowek ![]() Mam juz dosyc, ciaglego walczenia o kazda koncowke wloska, wstyd mi sie pokazac na ulicy, chce mi sie plakac jak tylko sie widze w lustrze... Na szczescie spalone wlosy odrastaja i to w duzej ilosci, na lato bedzie ich juz sporo, dzieki Wam od jutra biore sie za wspolne zapuszczanie, mam nadzieje ze moj koszmar szybciej sie skonczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
Karlaina, zapewne każda z Wizażanek Ci to powie: PO PIERWSZE - ODSTAW PROSTOWNICĘ!!! Ona jeszcze bardziej wysusza włosy, co powoduje łamliwość i odpadanie końcówek. Bez tego regeneracja będzie mało skuteczna.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Przyczajenie
|
Hej DeathDealer
Prostownicy używałam przez pierwsze kilka tygodni, wprasowywalam sobie jedwab Chi na cieplo, potem przezucilam sie na modelowanie, wyciagalam wlosy na szczotke, wizualnie poprawily sie bardzo, bo z kupki siana doslownie teraz wygladaja jakbym czesto rozjasniala, choc stwierdzam ze niektore "tlenione" blondynki maja gorsze. Od kilku tygodni nic nie robie oprocz mycia i odzywek/masek, chodze w zwiazanych wloskach a modeluje tylko jak gdzies wychodze. Ps. Przellam Seboradin lotion do butelki z rozpylaczem, aplikuje sie niebo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
A co jeśli chodzi o sok z cebuli? czy jego też nie należy przechowywać w lodówce dłużej niż 2 dni?
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
To cebulę też się stosuje na włosy??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
mam wrazenie, ze najwiekszy wplyw ma na to masaz glowy, wkleje Wam taki prosty masaz glowy z mojej ksiazki ze studiow
![]() Wklej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
No i gdzie ten przepis na masaż??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, obiecalam, ze wkleje, nie siedze tutaj 24h na dobe
![]() przy wibracji trzeba mocno napiac palce i wprowadzic miesnie w drżenie, troche meczacy ruch, ale mam wrazenie, ze on dziala najsilniej(w sumie lubie go najbardziej) |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
![]() spalam dzisiaj 1,5h bo kulam anatomie, ledwo siedze przed komputerem, ale specjalnie dla Wizazanek postanowilam zajrzec i wkleic fotki, ale jak widze takie komentarze, to szczerze mowiac zaluje, ze nie polozylam sie jednak spac ![]() owocnego masazu zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi za drugim razem szczypało bardzo słabo. Za to następny raz, po paru tygodniach i ponownie wiellkkkiee szczypanie. Chyba odkażające, mi ucho nieźle odkaziło xD Ale wrażenie totalnego oczyszczenia i do tego miękkie włosy. Miałam rzepę raz: przez całą noc-sok z rzepy przebija wszystkie lakiery, gumy, bo robi z włosów choinkę do góry nogami idealnie usztywnioną xD wspaniała miękkość. przez całą dobę(po 12 h zmieniłam sok na świeży) przez godzinę Szampony Joanny z rzepą są w ogóle nieporównywalne. Co naturalne to najlepsze. Żałuję, że nie mogę znaleźć Hippa, przy tak mocnym oczyszczaniu chciałabym delikatny szampon. A go nigdzie nie ma. Jakiego to producenta? Od mojej ulubionej pani z Warzywniaczka (xD) dowiedziałam się, że rzepę można mieć i tydzień, moja jest w lodówce. BTW: Miałam największą kłótnię z mamą w naszej historii. Poszło o ciasto, potem o rzepę, która wkurzona rodzicielka mi wyrzuciła. A potem poszła do sklepu i zamiast rzepy przyniosła buraki, bo pomyliła xD Rzepę z burakami! Brr! Gdyby te buraki były dobre jako maseczka do skóry, cery, włosów, a to gie tylko do żarcia. Pfff. Ja używam sokowirówki, to wychodzi minutka robienie, ale sprzątanie tego szajsu ;||| szkoda, oj szkoda, że nie można dłużej. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj sobie olejka rycynowego dalam na glosy az w szoku bylam ze sa takei mieciutkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
mam pytanie..jak dlugo trzymacie ten sok z rzepy na glowie? ja raz trzymalam pol godziny,drugi raz 2 godz. , dzis znowu chce zrobic ale zastanawiam sie jaki czas jest optymalny? czy za dlugie trzymanie nie bedzie mialo odwrotnych skutkow/albo za krotkie nie da zanych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Rozeznanie
|
aha i jeszcze jedno..czy mozna rozcienczyc np 2:1 z herbata ze skrzypu? czy lepiej nie bo moze oslabi to moc rzepy? jak myslicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem masaż faktycznie może mieć zbawienne działanie na włosy - pamietam jak kiedyś codzinnie wieczorem porządnie szczotkowałam włosy - szczotka z naturalnego włosia - skóra wtedy jest lepiej ukrwiona , wydaje mi sie ze po masażu dobrze byłoby wmasować jakąs ampułeczke w skóre głowy - wtedy bedzie intensywniejsze działanie - chyba od dziś sama wypróbuje taka kuracje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem w szoku, nie pamietam kiedy tak dlugo mialam swieze wlosy, a myje codziennie ![]() ![]() tak sie ciesze, ze sie skusilam na te rzepe, dzieki dziewczyny ![]() Ty sie nie smiej z mamy ![]() ![]() ![]() cudo z tej rzepy ![]() ![]() Cytat:
![]() Seboradin to fajny specyfik, ale chyba soczek z rzepy lepszy ![]() ![]() ![]() Cytat:
o tym preparacie slyszalam, na wykladzie z biochemii. prowadzaca opowiadala, ze produkty tej firmy naprawde powoduja odrost wlosow. ten artykul napisala wlasnie ona http://www.najpiekniejsza.pl/wlosy/wypad_nisim.html niesamowicie mądra i oczytana kobieta, wiec mysle, ze ten preparat to nie moze byc zwyczajny bubel gdyby nie cena tych produktow to pewnie bym sie skusila ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-01-23 o 19:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze 1 pytanie - skoro mowisz, ze bralas udzial w wykladzie, w ktorym bylo mowione o tym specyfiku...Jest zaznaczone, ze na farbowanych wlosach nie dziala. Czy tyczy sie to wlosow, ktore byly kiedys farbowane? Chodzi o to, ze nie farbuje od paru miesiecy - nie pamietam czy 3 czy 4, jest to w moim podpisie wizazowym. I nie chcialabym zainwestowac w cos co sie nie sprawdzi. Myslisz, ze na wlosy z odrostem moge probowac? A swoja droga, gdybym miala wiecej czasu i samozaparcia sama tez uzywalabym rzepy i innych naturalnych specyfikow. Ale juz nie moge! Doprowadzilam do ruiny swoje wlosy i wlozylam tyle energii w to, zeby je zregenerowac, ze teraz stac mnie tylko na pomoc niskim kosztem pracy. Po prostu nie mam juz sily do moich wlosow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Wtajemniczenie
|
tulipanna. - też jestem ciekawa czy można to używac na włosach, które były kiedyś farbowane bo moje były ale większośc ( prawie całe )to jednak naturalny odrost więc nie wiem czy ma to duże znaczenie.
#4770 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie - piszesz, ze wiekszosc. Ja tego odrostu mam w zaleznosci od miejsca na glowie od 3 do 8cm. I jestem w kropce. 90zl piechota nie chodzi, wiec wolalabym nie wyrzucac ich w bloto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.