Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-22, 22:17   #4741
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
bądź twarda, polepszy sie ;-) eeej, to jest bardzo dziwne... bo... mi sie tez wydaje ze mi wlosy nie rosna!!! nie wiem jak to mozliwe ale farbowalam w pazdzierniku i nawet odrostow za bardzo nie widze!

robie sobie na razie przerwe od seboradinu i skrzypu, niech sobie odpoczna. moze jak NIC nie bede z nimi robila to w koncu zaczna rosna?????

postanowienie: nie farbuje wlosow!
ja nie farbuje juz od paru miesiecy i zamierzam wytrwac poki nie odrosna cale i zdrowe, bo gdybym potraktowala jakas farba swoje koncowki chyba by sie polamaly...tez jestem na etapie "nic nie robienia", jedynie nawilzam, bo suche...i co?? i nic kupie sobie jutro rzepe, bede wcierac co 3 dni - trudno. moze beda efekty.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 22:41   #4742
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

Czarna rzodkiew wygląda tak: http://wiedza.wege.pl/wiedza/i/11.html
Stary 2008-01-22, 22:42   #4743
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość

Czarna rzodkiew wygląda tak:
Dziekuje. przejde sie jutro do warzywniaka w ramach przerwy w zakuwaniu do egzaminu.
Stary 2008-01-22, 23:14   #4744
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

ale orta strzelilam w poprzednim poscie, taki wstyd na szczescie jest opcja edycji
Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
mnie pieklo bo mialam silnie podrazniona

a co do soku- nalezy go zetrzec w sam raz na jedno wtarcie
pewnie tez bym tak myslala gdyby nie to, ze od paru miesiecy regularnie wcieram wode brzozowa, gdybym miala zmasakrowana skore to bym chyba z bolu nie wytrzymala

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Hm, a dużo czasu zajmuje Ci przygotowanie tego soku? Czy to tylko kwestia starcia rzepy? Powiem szczerze, że głównie zależy mi na przyspieszeniu wzrostu włosów, bo ich kondycja jest niczego sobie, chociaż nie obraziłabym się jakby się polepszyła .
Najchętniej to i jedno i drugie. No i rzepa tylko w skórę głowy, a Seboradin w całe włosy tak?

Przepraszam za tyle pytań i dziękuję
najlepiej byloby miec sokowirowke obralam ze skory, pokroilam na kawalki i scieralam na tarce o malych oczkach, mam 2 lewe rece wiec trwalo to bardzo dlugo te papke zawinelam w gaze i wycisnelam, sok wtarlam we skore

Seboradinu nie wcieraj w cale wlosy na porost nie pomoze, a moze bardzo wysuszyc, przez zawartosc alkoholu-bo tego nie splukujesz. ale mysle, ze wtarcie w calosc wlosow naturalnego soku moze je nawet wzmocnic przez zawartosc zwiazkow mineralnych, tylko trzeba pamietac o tym, ze wlosy mocno przechowuja zapach, mi ten akurat nie przeszkadza, ale towarzystwo moze sie przesuwac

powiem Wam co wlasnie odkrylam ostatnio scinalam grzywke(nosze gesta na bok), zapisalam sobie nawet-15 stycznia. po scieciu lekko nachodzila na brwi, dzis zauwazylam, ze wlasciwie musze ją odrzucac, bo wpada mi do oczu to jest niecaly centymetr(7-8mm)
zaczesywalam na rozne sposoby i przyrost jest widoczny. od dawna scinam sobie sama, ale takiego tempa nie widzialam u siebie nigdy

stosowalam:
-szampony z czarnej rzepy-rozne
-regularny masaz glowy
-zwykle woda brzozowa, od 2 tygodni, kuracja z rzepy Joanny
-Belissa- jestem w polowie 4 listka(czyli biore od ponad miesiaca)
-popijam herbatke biedronkowska z inulina i guarana, ma w skladzie pokrzywe i miete

mam wrazenie, ze najwiekszy wplyw ma na to masaz glowy, wkleje Wam taki prosty masaz glowy z mojej ksiazki ze studiow w sumie najlepiej jak nam go ktos wykonuje, ale jezeli ktos jest zaradny, to moze sprobowac sam
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 23:27   #4745
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość

mam wrazenie, ze najwiekszy wplyw ma na to masaz glowy, wkleje Wam taki prosty masaz glowy z mojej ksiazki ze studiow w sumie najlepiej jak nam go ktos wykonuje, ale jezeli ktos jest zaradny, to moze sprobowac sam

czekam na instrukcje mimo ze ten masaż trwa krótko to mi sie jakos ciągle o nim zapomina, ehh
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 00:06   #4746
karlaina
Przyczajenie

Dziewczyny ja juz po prostu jestem zalamana
Rok temu mialam dlugie, ladne wlosy a teraz tragedia!!!
Od wielu lat nie mialam wlosow krótszych niz do pasa i zawsze farbowalam na czarno. Chcialam zdjac kolor i fryzjerka zrobila ze mnie blondynke!!! Oczywiscie musialam obciac wlosy za lopatki, niestety zle czulam sie w tym kolorze i powoli dodawalam ciemnych pasemek, ale moje wlosy troche zniszczone zaczely sie puszyc i falowac, wiec zostalam namowiona na trwala prostujaca, ktora miala nie zawierac amoniaku, nie zniszczyc mi wlosow a wrecz mialy wygladac zdrowiej i lepiej. Juz po zabiegu moje wlosy wygladaly okropnie, ale tak mialo byc? W ciagu kilku dni odpadlo mi 15 cm koncowek a jeszcze kilka cm musialam obciac, do dzis mi sie krusza!!!! Robilam wszystko co sie dalo, maski, ampulki, odżywki, jedwab, nawet ciemna farbe. Zeby wyjsc na ulice musialam co najmniej godzine je prostowac!!! Teraz po 5 miesiacach nadal mam z nimi problemy, odrost widac od razu jest zdrowy i ladny ale z dlugosci nic bo co odrosnie to spada z koncowek
Mam juz dosyc, ciaglego walczenia o kazda koncowke wloska, wstyd mi sie pokazac na ulicy, chce mi sie plakac jak tylko sie widze w lustrze...
Na szczescie spalone wlosy odrastaja i to w duzej ilosci, na lato bedzie ich juz sporo, dzieki Wam od jutra biore sie za wspolne zapuszczanie, mam nadzieje ze moj koszmar szybciej sie skonczy
karlaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 07:20   #4747
DeathDealer
Raczkowanie

Karlaina, zapewne każda z Wizażanek Ci to powie: PO PIERWSZE - ODSTAW PROSTOWNICĘ!!! Ona jeszcze bardziej wysusza włosy, co powoduje łamliwość i odpadanie końcówek. Bez tego regeneracja będzie mało skuteczna.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 08:11   #4748
karlaina
Przyczajenie

Hej DeathDealer
Prostownicy używałam przez pierwsze kilka tygodni, wprasowywalam sobie jedwab Chi na cieplo, potem przezucilam sie na modelowanie, wyciagalam wlosy na szczotke, wizualnie poprawily sie bardzo, bo z kupki siana doslownie teraz wygladaja jakbym czesto rozjasniala, choc stwierdzam ze niektore "tlenione" blondynki maja gorsze. Od kilku tygodni nic nie robie oprocz mycia i odzywek/masek, chodze w zwiazanych wloskach a modeluje tylko jak gdzies wychodze.
Ps. Przellam Seboradin lotion do butelki z rozpylaczem, aplikuje sie niebo lepiej
karlaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 08:28   #4749
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

A co jeśli chodzi o sok z cebuli? czy jego też nie należy przechowywać w lodówce dłużej niż 2 dni?
Stary 2008-01-23, 08:34   #4750
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
A co jeśli chodzi o sok z cebuli? czy jego też nie należy przechowywać w lodówce dłużej niż 2 dni?
kurcze, raczej nie Najlepszy jest swiezo wycisniety sok
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 08:38   #4751
Finlora
Zakorzenienie

To cebulę też się stosuje na włosy??
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 09:00   #4752
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Karlaina, zapewne każda z Wizażanek Ci to powie: PO PIERWSZE - ODSTAW PROSTOWNICĘ!!! Ona jeszcze bardziej wysusza włosy, co powoduje łamliwość i odpadanie końcówek. Bez tego regeneracja będzie mało skuteczna.
Nie koniecznie przynajmniej u mnie tak nie ma Prostuje wlosy prawie codziennie a od wakacji sporo mi urosły

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 09:02   #4753
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Wklej

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 09:09   #4754
Finlora
Zakorzenienie

No i gdzie ten przepis na masaż??
Stary 2008-01-23, 09:13   #4755
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karlaina Pokaż wiadomość
Hej DeathDealer
Prostownicy używałam przez pierwsze kilka tygodni, wprasowywalam sobie jedwab Chi na cieplo, potem przezucilam sie na modelowanie, wyciagalam wlosy na szczotke, wizualnie poprawily sie bardzo, bo z kupki siana doslownie teraz wygladaja jakbym czesto rozjasniala, choc stwierdzam ze niektore "tlenione" blondynki maja gorsze. Od kilku tygodni nic nie robie oprocz mycia i odzywek/masek, chodze w zwiazanych wloskach a modeluje tylko jak gdzies wychodze.
Ps. Przellam Seboradin lotion do butelki z rozpylaczem, aplikuje sie niebo lepiej
To bardzo dobrze, że już odstawiłaś prostownicę i starasz się je modelować jak najrzadziej, bo niestety zabiegi pod wysoką temperaturą bardzo niszczą włosy. Teraz musisz zadbać o dobre nawilżenie i regenerację. Wiele osób zadowolonych jest z efektów jaki daje WAX. Ja również go polecam - zwłaszcza ten polski, firmy L'Biotica do włosów zniszczonych i suchych. Jeśli miałabyc okazję, to spróbuj się wybrać do fryzjera na zabieg regeneracyjny pod sauną, gdzieś na Wizażu nawet był o tym wątek. Podobno daje bardzo dobre efekty.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 09:14   #4756
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

spokojnie, obiecalam, ze wkleje, nie siedze tutaj 24h na dobe

przy wibracji trzeba mocno napiac palce i wprowadzic miesnie w drżenie, troche meczacy ruch, ale mam wrazenie, ze on dziala najsilniej(w sumie lubie go najbardziej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (74,3 KB, 2857 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (92,4 KB, 2760 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (79,2 KB, 2092 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (106,7 KB, 2319 załadowań)
Stary 2008-01-23, 09:15   #4757
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Juz dobrze, dobrze, nie denerwuj sie
Stary 2008-01-23, 09:23   #4758
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Juz dobrze, dobrze, nie denerwuj sie

spalam dzisiaj 1,5h bo kulam anatomie, ledwo siedze przed komputerem, ale specjalnie dla Wizazanek postanowilam zajrzec i wkleic fotki, ale jak widze takie komentarze, to szczerze mowiac zaluje, ze nie polozylam sie jednak spac

owocnego masazu zycze
Stary 2008-01-23, 09:35   #4759
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
pieklo nie przez podraznienia skorne ale jej wlasciwosci silnie odkażajace. moje zdrowe palce tez przez chwile poszczypalo

mysle, ze z czasem skora sie po prostu przyzwyczai i nie bedzie juz tak odczuwac tego lekkiego szczypania

a jak myslisz, jak dlugo mozna przechowywac gotowy sok w lodowce? czy powinno sie zuzyc od razu? wycisnelam dzis sok z polowy rzepy, a wyszlo go bardzo duzo, starczyloby spokojnie na 2-3 wsmarowania, ale wywalilam cala objetosc na glowe, pytam na przyszlosc, mysle nad przechowywaniem w butelce i stosowaniu co 2 dzien
Hmm, ja myślałam nad zamrożeniem soku...
Mi za drugim razem szczypało bardzo słabo. Za to następny raz, po paru tygodniach i ponownie wiellkkkiee szczypanie.
Chyba odkażające, mi ucho nieźle odkaziło xD Ale wrażenie totalnego oczyszczenia i do tego miękkie włosy. Miałam rzepę raz:

przez całą noc-sok z rzepy przebija wszystkie lakiery, gumy, bo robi z włosów choinkę do góry nogami idealnie usztywnioną xD wspaniała miękkość.
przez całą dobę(po 12 h zmieniłam sok na świeży)
przez godzinę

Szampony Joanny z rzepą są w ogóle nieporównywalne. Co naturalne to najlepsze.

Żałuję, że nie mogę znaleźć Hippa, przy tak mocnym oczyszczaniu chciałabym delikatny szampon. A go nigdzie nie ma. Jakiego to producenta?

Od mojej ulubionej pani z Warzywniaczka (xD) dowiedziałam się, że rzepę można mieć i tydzień, moja jest w lodówce.

BTW: Miałam największą kłótnię z mamą w naszej historii. Poszło o ciasto, potem o rzepę, która wkurzona rodzicielka mi wyrzuciła. A potem poszła do sklepu i zamiast rzepy przyniosła buraki, bo pomyliła xD Rzepę z burakami! Brr! Gdyby te buraki były dobre jako maseczka do skóry, cery, włosów, a to gie tylko do żarcia. Pfff.

Ja używam sokowirówki, to wychodzi minutka robienie, ale sprzątanie tego szajsu ;||| szkoda, oj szkoda, że nie można dłużej.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 09:57   #4760
gamegirl
BAN stały

Cytat:

przy wibracji trzeba mocno napiac palce i wprowadzic miesnie w drżenie, troche meczacy ruch, ale mam wrazenie, ze on dziala najsilniej(w sumie lubie go najbardziej)
ladnie z mojej ksiazki szkolnej ha zebysmy juz przy masazu glowy byli

wczoraj sobie olejka rycynowego dalam na glosy az w szoku bylam ze sa takei mieciutkie a dzisiaj wybieram sie po lotion zabacze czy cos dla mnie zostalo!!
gamegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:25   #4761
carlo_rossi
Rozeznanie

mam pytanie..jak dlugo trzymacie ten sok z rzepy na glowie? ja raz trzymalam pol godziny,drugi raz 2 godz. , dzis znowu chce zrobic ale zastanawiam sie jaki czas jest optymalny? czy za dlugie trzymanie nie bedzie mialo odwrotnych skutkow/albo za krotkie nie da zanych?
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:27   #4762
carlo_rossi
Rozeznanie

aha i jeszcze jedno..czy mozna rozcienczyc np 2:1 z herbata ze skrzypu? czy lepiej nie bo moze oslabi to moc rzepy? jak myslicie?
Stary 2008-01-23, 10:30   #4763
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
mam pytanie..jak dlugo trzymacie ten sok z rzepy na glowie? ja raz trzymalam pol godziny,drugi raz 2 godz. , dzis znowu chce zrobic ale zastanawiam sie jaki czas jest optymalny? czy za dlugie trzymanie nie bedzie mialo odwrotnych skutkow/albo za krotkie nie da zanych?
nocke wlosy najpierw owijam foliowa torebka, a na wierz recznik rano myje i ukladam jak zwykle.. nic im nie bedzie
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:49   #4764
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
nocke wlosy najpierw owijam foliowa torebka, a na wierz recznik rano myje i ukladam jak zwykle.. nic im nie bedzie

wow, nocke. Tez zawijam w folie i recznik...hm no dobra zobaczymy jak to bedzie eh czego to sie nie robi dla włosów :P
dzięki!
Stary 2008-01-23, 10:59   #4765
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
aha i jeszcze jedno..czy mozna rozcienczyc np 2:1 z herbata ze skrzypu? czy lepiej nie bo moze oslabi to moc rzepy? jak myslicie?
osłabi. przeczytaj moj post wyzej, trzymałam całą dobę i było w porządku.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:11   #4766
KENZO
Rozeznanie

Moim zdaniem masaż faktycznie może mieć zbawienne działanie na włosy - pamietam jak kiedyś codzinnie wieczorem porządnie szczotkowałam włosy - szczotka z naturalnego włosia - skóra wtedy jest lepiej ukrwiona , wydaje mi sie ze po masażu dobrze byłoby wmasować jakąs ampułeczke w skóre głowy - wtedy bedzie intensywniejsze działanie - chyba od dziś sama wypróbuje taka kuracje
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:55   #4767
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Hmm, ja myślałam nad zamrożeniem soku...
Mi za drugim razem szczypało bardzo słabo. Za to następny raz, po paru tygodniach i ponownie wiellkkkiee szczypanie.
Chyba odkażające, mi ucho nieźle odkaziło xD Ale wrażenie totalnego oczyszczenia i do tego miękkie włosy. Miałam rzepę raz:

przez całą noc-sok z rzepy przebija wszystkie lakiery, gumy, bo robi z włosów choinkę do góry nogami idealnie usztywnioną xD wspaniała miękkość.
przez całą dobę(po 12 h zmieniłam sok na świeży)
przez godzinę

Szampony Joanny z rzepą są w ogóle nieporównywalne. Co naturalne to najlepsze.

Żałuję, że nie mogę znaleźć Hippa, przy tak mocnym oczyszczaniu chciałabym delikatny szampon. A go nigdzie nie ma. Jakiego to producenta?

Od mojej ulubionej pani z Warzywniaczka (xD) dowiedziałam się, że rzepę można mieć i tydzień, moja jest w lodówce.

BTW: Miałam największą kłótnię z mamą w naszej historii. Poszło o ciasto, potem o rzepę, która wkurzona rodzicielka mi wyrzuciła. A potem poszła do sklepu i zamiast rzepy przyniosła buraki, bo pomyliła xD Rzepę z burakami! Brr! Gdyby te buraki były dobre jako maseczka do skóry, cery, włosów, a to gie tylko do żarcia. Pfff.

Ja używam sokowirówki, to wychodzi minutka robienie, ale sprzątanie tego szajsu ;||| szkoda, oj szkoda, że nie można dłużej.
nalozylam drugi raz, faktycznie szczypalo prawie wcale
jestem w szoku, nie pamietam kiedy tak dlugo mialam swieze wlosy, a myje codziennie chyba jako dziecko
tak sie ciesze, ze sie skusilam na te rzepe, dzieki dziewczyny

Ty sie nie smiej z mamy ja wczoraj znalazlam te rzepe przypadkiem w supermarkecie w ktorym robie czesto zakupy, myslalam, ze to burak ale jak zobaczylam podpis to prawie podskoczylam z radosci jeszcze do tego smieszna cena 2,49zl/kg

cudo z tej rzepy dzisiaj tarcie szlo mi bardzo szybko, bo zmienilam oczka tarki na inne

Cytat:
Napisane przez gamegirl Pokaż wiadomość
ladnie z mojej ksiazki szkolnej ha zebysmy juz przy masazu glowy byli

wczoraj sobie olejka rycynowego dalam na glosy az w szoku bylam ze sa takei mieciutkie a dzisiaj wybieram sie po lotion zabacze czy cos dla mnie zostalo!!
skoro masz problem z lojotokiem to radze Ci uwazac z tym olejkiem

Seboradin to fajny specyfik, ale chyba soczek z rzepy lepszy mam na razie na mysli dzialanie przeciwlojotokowe, po jedenej aplikacji soczku czuje roznicze, a przy regularnym stosowaniu Seboradinu w sumie spektakularnych efektow nie bylo lojotok taki sam, moze to przez zawartosc oleju rycynowego w roztworze

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

A tak na marginesie. Szukalam czegos mniej pracochlonnego na szybszy porost wlosow. bo jestem leniem i mam juz dosc poswiecania swoim wlosom 50% doby, ktora wole jakos w inny sposob spozytkowac...I patrz co znalazlam http://www.guam.istore.pl/sklep,385,...,308116,0.html Slyszalas moze o tym?
Tulipanno
o tym preparacie slyszalam, na wykladzie z biochemii. prowadzaca opowiadala, ze produkty tej firmy naprawde powoduja odrost wlosow.

ten artykul napisala wlasnie ona http://www.najpiekniejsza.pl/wlosy/wypad_nisim.html

niesamowicie mądra i oczytana kobieta, wiec mysle, ze ten preparat to nie moze byc zwyczajny bubel

gdyby nie cena tych produktow to pewnie bym sie skusila

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-01-23 o 19:51
Stary 2008-01-23, 19:33   #4768
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Tulipanno
o tym preparacie slyszalam, na wykladzie z biochemii. prowadzaca opowiadala, ze produkty tej firmy naprawde powoduja odrost wlosow.

ten artykul napisala wlasnie ona http://www.najpiekniejsza.pl/wlosy/wypad_nisim.html

niesamowicie mądra i oczytana kobieta, wiec mysle, ze ten preparat to nie moze byc zwyczajny bubel

gdyby nie cena tych produktow to pewnie bym sie skusila
No prosze! Dziekuje za odpowiedz
Mam jeszcze 1 pytanie - skoro mowisz, ze bralas udzial w wykladzie, w ktorym bylo mowione o tym specyfiku...Jest zaznaczone, ze na farbowanych wlosach nie dziala. Czy tyczy sie to wlosow, ktore byly kiedys farbowane? Chodzi o to, ze nie farbuje od paru miesiecy - nie pamietam czy 3 czy 4, jest to w moim podpisie wizazowym. I nie chcialabym zainwestowac w cos co sie nie sprawdzi. Myslisz, ze na wlosy z odrostem moge probowac?

A swoja droga, gdybym miala wiecej czasu i samozaparcia sama tez uzywalabym rzepy i innych naturalnych specyfikow. Ale juz nie moge! Doprowadzilam do ruiny swoje wlosy i wlozylam tyle energii w to, zeby je zregenerowac, ze teraz stac mnie tylko na pomoc niskim kosztem pracy. Po prostu nie mam juz sily do moich wlosow
Stary 2008-01-23, 19:37   #4769
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

tulipanna. - też jestem ciekawa czy można to używac na włosach, które były kiedyś farbowane bo moje były ale większośc ( prawie całe )to jednak naturalny odrost więc nie wiem czy ma to duże znaczenie.

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 19:40   #4770
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
tulipanna. - też jestem ciekawa czy można to używac na włosach, które były kiedyś farbowane bo moje były ale większośc ( prawie całe )to jednak naturalny odrost więc nie wiem czy ma to duże znaczenie.
No wlasnie - piszesz, ze wiekszosc. Ja tego odrostu mam w zaleznosci od miejsca na glowie od 3 do 8cm. I jestem w kropce. 90zl piechota nie chodzi, wiec wolalabym nie wyrzucac ich w bloto.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości