|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Folinka super, że na badaniach wszystko dobrze ![]() Tak, my chce Tako Moonlight carbon. Nam się wydawał cichy, nic nie trzeszczało. Ale napewno przyglądniemy mu się jeszcze raz
|
||
|
|
|
#2822 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
3-4 łyżki płatków zalane wrzątkiem+ 1/3 małego jogurtu naturalnego + 1/3 banana + inne owoce (1/3 bo jesteśmy we trzy), potem ok 10.30 jakiś owoc. I w ogóle nie mam problemu z zaparciami, jedynie na wczasach jak na śniadanie najczęściej była buła to miałam problem, który zniknął zaraz po powrocie do domu. Cytat:
ciekawe czy coś sensownego wymyśliCytat:
Cytat:
Syn: "No pewnie, przecież dajemy to do makówek!" Tak się z tego uśmiałam, mały cwaniak ![]() Cytat:
A niby polityka prorodzinna.... taaaaaaaaaaa
|
|||||||||
|
|
|
#2823 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A są w ogóle takie łóżeczkami z wszystkimi bokami pełnymi? Mi pierwsze co przychodzi na myśl to to, że dziecko chce mieć jakiś widok na świat, kiedy leży w łóżeczku, a nie tylko ścianę i wydaje mi się, że marudziłoby zdecydowanie bardziej w takim zasłoniętym. Druga sprawa to też taki standard, że kiedy dziecko ma powiedzmy 1-1,5 roku, to wyciąga się kilka szczebelków, żeby dziecko mogło samo wchodzić/wychodzić z łóżka.Cytat:
Szczerze to po usg w Pl nie miałam żadnych wątpliwości, a ta lekarka dziś niby zapytała, czy chcemy znać płeć i zajrzała między nogi tak przelotnie i mówi, że dziewczynka, ale że ona tego nie mówi tak definitywnie, ale prawdopodobnie tak będzie Nie wiem, nie mam znajomych w ciąży tu. Gdybym nie była na innym usg, to na pewno bym dziś nalegała, żeby dokładniej sprawdziła. W Pl lekarka robiła mi ogólnie usg przez brzuch, ale powiedziała, że żeby upewnić się co do płci to musi zrobić przezpochwowe, bo malutka akurat sobie siedziała pupą w dół i nie dało się na 100% stwierdzić. Więc ja oczywiście się zgodziłam i choć to był 17 tc, to było jeszcze przezpochwowe. Lekarka upewniła się, że jest dziewczynka - wyraźnie było widać "bułeczkę" i pęcherz też przy okazji od dołu sprawdzała. Więc uważałam, że potwierdzenie dziewczynki dziś to tylko formalność.Quinny Moodd, no ba, nie wypada nie znać Śliczny, masz rację, oczywiście, że szary na białym stelażu. Na szczęście dla mnie zanim zdążyłam się zakochać, to rozbroił mnie ten podnóżek, który wydaje mi się totalnie niepraktyczny, zwłaszcza przy spaniu... Ale życzę udanego użytkowania (bo zakładam, że dopniesz swojego) i już nie mogę doczekać się Twoich wrażeń!Cytat:
Cytat:
Oczywiście, daj znać po kolejnych oględzinach Powiem Wam, że ciągle nie mogę przyzwyczaić się do bycia mamą dziewczynki To takie dziwne uczucie mając dwóch synów, oglądać teraz rzeczy w różach i fioletach ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Z dziwnych czy też powiedzmy stylowych i oczywiście drogich wózków ktoś pisał o Mimie. Też nie ogarniam tego fenomenu ![]() Zdziwiło mnie, że tak negatywnie tyle z Was pisze o sako i tak jak już wspomniałam upatruję różnicy w ich kształcie, więc tak zapytam z ciekawości - w jakim kształcie macie te sako? Wow, jestem na bieżąco ze wszystkim To chyba napiszę Wam wreszcie o moich oględzinach wózków...
|
||||
|
|
|
#2824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale.nie wiem jak sie posalo dokladnie ta nazwe firmy... moze lelonex... Cytat:
Uciekam spac bo siedzialam 2 godziny w poszukiwaniu idealnego prezentu na urodziny dla mamuni i w koncu zamowilam jej zegarek. Podobal jej sie moj z tatcza z masy perlowej ale ona to taka sroka i w zlotym kolorze musi miec bizuterie wiec w koncu znalazlam idealny dla niej. Mam nadzieje, ze jej sie spodoba. Szokiem byla dla mnie data dostarczenia. Zamówiony dzis o 22 a dostarczony ma byc w srode za 2 dni do Polski, a bedzie szedl z UK... cud! Uciekam spac. Kolorowych snow. |
||
|
|
|
#2825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na samym początku musiałam leżeć I dostałam zwolnienie I już mnie wykluczyli z pracy do końca. Mam zwolnienie od wizyty do wizyty, czyli średnio na 3 tygodnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-02 o 00:09 |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że prezent się spodoba ![]() Ja też jak zwykle buszuję po necie po nocy Trochę jeszcze obczajam wózki, szukam opinii i piszę Wam w drugim okienku o wózkach
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w deszczowy dzien.
Mam wrazenie, ze wczoraj wraz z 20 tygodniem moj brzuch nagle zrobil sie duża piłka. Zrobil sie jakis twardy i mam wrazenie, ze min pępek wygląda inaczej i nagle sie ujawnila rana w pepku po laparoskopii. |
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Wczoraj pisalyscie o zaparciach... Ja od wczoraj mam taki ciezki brzuch.. Wieczorem myslalam ze mi pęknie.. A to wina tego ze tyle zjadlam :/ caly dzien lezalam na kanapie i jadlam.. Wieczorem waga pokazala mi takie cyfry ze az sie wystraszylam.. Mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo kiepsko się czuję Dziś prenatalne! Trzymajcie kciuki
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie z Julianem w pierwszym dniu 6. miesiaca 😊
Przyszlam dzis do pracy i program przestal dzialac, nie ma jak ksiegowac wiec mam czas na wizaz 😙 Super ze z Zusem sie udalo i przyjal do wiadomosci spacer. Widocznie sa tam jeszcze jacys ludzie 😊 ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Mi narzeczony tez juz mowi ze brzuch mi sie zrobil strasznie twardy. Ja sama czuje ze juz mam balonika w srodku i ciezko mi obcinac paznokcie u stop 😁 |
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczne
Cytat:
a ja zazdroszczę ci tych zdrowych śniadanek, może to kwestia tego, że nie jesz sama a wiadomo, że w towarzystwie to idzie się przyzwyczaić do większości i to zawsze jakaś motywacja. Ja na śniadanie zazwyczaj kanapki wciągam i na pewno białe pieczywo się przyczynia (między innymi) do tego szalonego tempa wzrostu wagi aha! no i pokaż swój salon najbardziej interesują mnie meble typu komoda i ściana telewizyjna bo to mam jeszcze nie zrobione, tzn jakieś meble są ale nie docelowe Cytat:
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam o waszych przemysleniach na temat wozkow i ciesze sie ze podjelam spontaniczna decyzje. Wychodzi na to ze moj wozek wszystko ma, a dlugo sie nie zastanawialam 😁
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Folinka o te pełne boli to chodziło chyba tylko o te krótsze bo ja też nie widziałam nigdy całego zabudowanego i w sumie to bez sensu by było tak jak piszesz bo dzidziuś ciekawy świata denerwowałby się w takim łóżeczku
Jej zazdroszczę ci tej pewności już, ja to nawet jak mi powie, że dziewczynka to chyba nie uwierzę i choć się staram nie nastawiać to normalne, że myślę nieraz o tym jakby to było mieć córcię i powiem ci, że mnie też to trochę przeraża "Sama przecież jestem kobietą i takie widoki nie są mi obce ale zgłupiałam hehe hie hie hie no widzę, że mnie rozszyfrowałaś Ja miałam ten puf taki duży stożkowy i choć uwielbiałam go w ciąży to później się nie sprawdził a i mieszkaliśmy w jednym pokoju w cztery osoby więc miejsce było na wagę złota a on niestety zawalisko robił Cytat:
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ze kupisz TZowi tarke i bedzie pral recznie 😁 |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka jest jeszcze 😍 Coz, bede jezdzic i testowac fotele i wybiore najwygodniejszy. Zobaczymy 😊 |
|
|
|
|
#2838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już prawie pępka nie mam bo tak się rozciąga na boki Cytat:
no i kciuki zaciskam za badanka daj znać jak będziesz już po![]() Cytat:
ten miesiąc to zleciał mi nie wiem kiedy poczekaj do grudnia, później założenie majtek będzie problemem hahaha bo jak tu się do nóg schylićCytat:
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra, załamana tym jestem, bo naprawdę tempem ZUS-u to kasę dostane jakąkolwiek chyba do porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Motylku nie pije kawy
a rozpuszczalna da radę?? Czy musi być parzona?? Bo bym się poświęciła ![]() Kamisha czekam na relację z wizyty ! ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
masz z głowy ![]() My dzisiaj po wizycie idziemy zamówić wózek.. Zobaczymy jeszcze raz ten anex i jak dalej mi sie bedzie podobal to bierzemy. Glowa mnie juz od tego boli Zdecydowalismy jednak 2w1 i fotelik maxi cosi city bez bazy poki co. Jak ktos sie dorzuci do wozka to dokupimy za to baze. Musze tez popytac czy pod ta baze wepniemy inny pozniej.
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
a tutaj i tak chodzi o te mleczko do kawy bo to ono powoduje najczęściej rewolucje żołądkowe![]() pochwal się później jak z tym wózkiem
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Urzędasy czepiają sie wszystkiego. Mi w banku odmówili wypłaty transzy kredytu bo na wniosku przy kwocie napisanej słownie zabrakło słowa "złotych" ( obok oczywiscie było napisane 100 000 zł ) |
|
|
|
|
#2843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba bylo mowic ze maja w dolarach wyplacac 😊 |
|||
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne
![]() Super! ![]() Cytat:
W internetach dużo o tym piszą, może pobuszuj trochę?Kciukasy! ![]() Cytat:
![]() Mi też już zaczyna być ciężko manewrować przy paznokciach u stóp Tż mi obiecał, że się zajmie moimi nogami i stopami, gdy nie będę mogła, a wczoraj mu mówię, żeby mi zmył lakier to stwierdził, że nie bo zmywacz śmierdzi ![]() Mam nadal zawroty głowy, ale delikatnie słabsze. Zauważyłam, że najbardziej mną rzuca gdy pochylam głowę w dół. Muszę dziś o tym powiedzieć lekarzowi. Może powolutku samo przechodzi...?
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Matki doświadczone Czy to możliwe że mam już mleko?🙈 Coś mi się dziś ulalo z lewej piersi Nie samoistnie Siła z zewnątrz oddzialywala na nia Nie pytajcie jaka sila i w jakich okolicznościach 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Lucy jestem po koktajlu Zagości u mnie na dłużej Dziękuję za rady ws płatków Zalałam je wrzątkiem 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
Patrzę teraz w necie że od 20 tyg zaczynamy produkować mleko
Tylko jakieś niepelnowartosciowe jeszcze Omg! Już!?😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Motylek
Uff! Uspokoiłas mnie 😊😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

((
babka za zestaw wzięła całe 160zł
ciekawe czy coś sensownego wymyśli
A niby polityka prorodzinna.... taaaaaaaaaaa
Mi pierwsze co przychodzi na myśl to to, że dziecko chce mieć jakiś widok na świat, kiedy leży w łóżeczku, a nie tylko ścianę i wydaje mi się, że marudziłoby zdecydowanie bardziej w takim zasłoniętym. Druga sprawa to też taki standard, że kiedy dziecko ma powiedzmy 1-1,5 roku, to wyciąga się kilka szczebelków, żeby dziecko mogło samo wchodzić/wychodzić z łóżka.
Nie wiem, nie mam znajomych w ciąży tu. Gdybym nie była na innym usg, to na pewno bym dziś nalegała, żeby dokładniej sprawdziła. W Pl lekarka robiła mi ogólnie usg przez brzuch, ale powiedziała, że żeby upewnić się co do płci to musi zrobić przezpochwowe, bo malutka akurat sobie siedziała pupą w dół i nie dało się na 100% stwierdzić. Więc ja oczywiście się zgodziłam i choć to był 17 tc, to było jeszcze przezpochwowe. Lekarka upewniła się, że jest dziewczynka - wyraźnie było widać "bułeczkę"
i pęcherz też przy okazji od dołu sprawdzała. Więc uważałam, że potwierdzenie dziewczynki dziś to tylko formalność.