Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-01, 22:00   #2821
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
zamówiłam właśnie kocyki z podusią z minky

nie mogłam się zdecydować który zestaw wybrać więc musiałam wziąć 3 2 do łóżeczka i 1 do wózka

Tak się zastanawiam czy łóżeczko lepsze całe ze szczebelków czy z pełnymi bokami?? Ma to jakieś funkcjonalne znaczenie? Czy różnica jest tylko wizualna ??
Mi zależy aby nie było pełnych boków. Łóżeczko będzie stać prostopadle do naszego łóżka dlatego chce widzieć dziecię

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia? Próbowałam już wszystkich znanych mi sposobów czyli jabłka/ śliwki/ jogurty/mnóstwo wody , nawet wzięłam szaszetke dicopeg junior, na który pozwalają ginekolodzy i ponoć pomaga od razu a u mnie nadal nic... Mam tak wydęty i bolący brzuch że już nie wiem co robić((
Polecam chłodnie w Tesco albo w innych hipermarkecie 😉 Powaga, mi się zawsze chce jak się przejdę po tym dziale. Albo też spróbuj kawy, borówek.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Folinka super, że na badaniach wszystko dobrze

Tak, my chce Tako Moonlight carbon. Nam się wydawał cichy, nic nie trzeszczało. Ale napewno przyglądniemy mu się jeszcze raz
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 22:36   #2822
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

pochwalę się szybko zanim mi znów komp się wyłączy, że kupiliśmy te łóżeczko, które znalazłam w ogłoszeniu

Miałam brać samo łóżeczko ale materac był w tak dobrym stanie, że stwierdziłam, że się opłaca babka za zestaw wzięła całe 160zł materac ma zdejmowany pokrowiec i był czyściutki i pachnący jestem mega happy bo zaspokoiłam swoją potrzebę kupienia czegoś większego dla maleństwa

takie łóżeczko dokładnie kupiliśmy:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/
i taki materac:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/
Takie okazje cieszą najbardziej

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

Papaya, tak. Wyprowadzamy sie
Nie wiem co będę jadła na obiad. To co mi kucharze ugotuja bo dziś jestem w pracy. Może pierogi z tuńczykiem. Taaaak!

Ja nie kupuje kołderki póki co.
Wczoraj kupiłam kocyk azurowy na który już się długo czailam na maxa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super, że się przeprowadzacie

Cytat:
dziękuję mnie też zauroczyło jak tylko zobaczyłam bujane też są fajne ale mam turystyczne z taką funkcją i będzie ono stało w pokoju moich chłopaków tak do spania w ciągu dnia bo oni lubią bawić się wszędzie tylko nie w swoim pokoju więc tam będzie najciszej

a tutaj jak się będzie prezentowało w salonie
Mamy bardzo podobnie urządzony salon, tylko że my mamy dywan z ikei z tą tzw marokańską koniczyną, a dywan ruta mamy w pokoju maluszka i też kombinuje jakie dodatki kolorystyczne wprowadzić - też myślałam o żółtym (tylko fotel się tam raczej nie zmieści), albo błękitnym. Podobaja mi się też dodatki w styku marynarskim, ale ten dywan nie lubi chyba konkurencji we wzorach

Cytat:

nie mogłam się zdecydować który zestaw wybrać więc musiałam wziąć 3 2 do łóżeczka i 1 do wózka
Super te zestawy, to chyba lepsza opcja na start niż pościel

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Na śniadanie rano płatki owsiane z śliwką suszoną, dynią, słonecznikiem siemieniem lnianym, słonecznikiem, otrębami oraz owocami. Po trzech dniach działa
Tak wygląda codzienne moje śniadanie w pracy.
3-4 łyżki płatków zalane wrzątkiem+ 1/3 małego jogurtu naturalnego + 1/3 banana + inne owoce (1/3 bo jesteśmy we trzy), potem ok 10.30 jakiś owoc.
I w ogóle nie mam problemu z zaparciami, jedynie na wczasach jak na śniadanie najczęściej była buła to miałam problem, który zniknął zaraz po powrocie do domu.

Cytat:
Ja pierdziu. Jak nie urok to sraczka.
W tym nowym mieszkaniu nie ma pralki i jest problem żeby ją wsadzic. Bo nie ma miejsca.
Babka chciała zrobić nam taką półwyspę między kuchnia a pokojem ale instalator powiedział ze pralka musi stać przy rurach (czyli defekto tam gdzie jest aneks. Z tym ze tam nie ma jak tego wstawić. Bo jest lodowka i miejsce na śmietnik nad którym jest zlew. A to oznacza ze są tam rury odplywowe do tego zlewu= brak miejsca .. kur...)
Ja nie wiem jak można nie mieć pralki w domu. Laska jeździła opierać się do domu rodzinnego. Czujecie to?

Nie wyobrażam sobie życia bez pralki teraz, a co dopiero z maluchem ciekawe czy coś sensownego wymyśli

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

Kochana jak w lutyn tesciowa namowilam z mezem na diete bebio to schudla 22 kg! Miala bardzo duza
nadwage. Wszystkie wyniki badan sie poprawily. Ona teraz jie tknie jakiegoa fast fooda. Ale cieszę sie, bo sprawna babcia sie przyda i chce zeby moje dziecko w przyszlosci mialo babcie. Moja mama niestety nie da sie namówić na zdrowe odżywianie. Tesciowa jadla to co my i od razu chciala zeby jej jakas diete wykupic. W koncu zaczela chodzić na dlugie spacery i na basen i ludzie na ulicy jej nie poznaja. Ja jej jie widzialam na zywo od lutego. Bedzie szok.
Łał!! Gratulacje dla teściowej, schudnąć tyle zwłaszcza w późniejszym wieku to naprawdę coś. Ja jak mojej coś mówię o zdrowszym odżywianiu to ona wszystko w teorii wie i niby zdrowo gotuje, a skąd ta waga to ja nie wiem... chybo od tych ciasteczek do kawki

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
[/COLOR]ale mnie naszło na maka... jadę po męża do pracy i na jakiegoś mc chickena go zaproszę romantiko kolacja a co
Wczoraj kolega opowiadał, że jego syn (ok 4 lata) biega po domu i woła: "mam smaka, na maka, mam smaka na maka" i on go pyta "a ty wiesz co to ten mak?"
Syn: "No pewnie, przecież dajemy to do makówek!"
Tak się z tego uśmiałam, mały cwaniak

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość

Wiecie co, ZUS raczył się odezwać. Dostałam pismo, że nie mogą mi wypłacić środków bo jest błąd w druku lekarskim I zamiast od 23.05 do 13.06, jest od 23.05-13.05... nosz przecież mnie coś trafi zaraz Teraz zanim korekta od lekarza I wszystko to kasę dostane kurna w października :/ Swoją drogą pozdrawiam ZUS, że zajęli się moim zwolnieniem majowym jak mamy sierpień. Już miesiąc bez wypłaty a tu się zapowiada kolejny... I weź tu coś zaplanuj finansowo.

I jak się tu ie wkurzyć na wszystkie instytucje... Wychodzi na to, że i służba zdrowia ma wszystkich głęboko w poważaniu i Zusy A niby polityka prorodzinna.... taaaaaaaaaaa
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 22:47   #2823
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Tak się zastanawiam czy łóżeczko lepsze całe ze szczebelków czy z pełnymi bokami?? Ma to jakieś funkcjonalne znaczenie? Czy różnica jest tylko wizualna ??
Hehe, śliczne!
A są w ogóle takie łóżeczkami z wszystkimi bokami pełnymi? Mi pierwsze co przychodzi na myśl to to, że dziecko chce mieć jakiś widok na świat, kiedy leży w łóżeczku, a nie tylko ścianę i wydaje mi się, że marudziłoby zdecydowanie bardziej w takim zasłoniętym. Druga sprawa to też taki standard, że kiedy dziecko ma powiedzmy 1-1,5 roku, to wyciąga się kilka szczebelków, żeby dziecko mogło samo wchodzić/wychodzić z łóżka.

Cytat:
rewelacyjne wieści najważniejsze oczywiście, że zdrowa królewna ale jednak super, że nie postanowiła zrobić psikusa i nie okazała się chłopcem
no i oczywiście, że tobie odpisałam ale trzy razy mi post znikał i się wkurzyłam hehe no ale nie będziesz miała w moim wyborze niestety pożądanych w większości przez siebie cech bo ja się uparłam na Quinny Moodd w kolorze szarym na białej ramie po prostu zakochałam się i koniec, nawet jakbym miała go przeklinać i wymienić po kilku miesiącach szukam oczywiście używanego no ale na pewno z fotelikiem maxi cosi bo i tak będziemy więcej podróżować samochodem niż wóziem.
Dokładnie, dziękuję
Szczerze to po usg w Pl nie miałam żadnych wątpliwości, a ta lekarka dziś niby zapytała, czy chcemy znać płeć i zajrzała między nogi tak przelotnie i mówi, że dziewczynka, ale że ona tego nie mówi tak definitywnie, ale prawdopodobnie tak będzie Brak mi słów, jakoś ciężko mi uwierzyć, że to normalne, że taki zwyczaj, że tak wszystkim kobietom mówią. A może tak jest i wszystkie chodzą prywatnie potwierdzić Nie wiem, nie mam znajomych w ciąży tu. Gdybym nie była na innym usg, to na pewno bym dziś nalegała, żeby dokładniej sprawdziła. W Pl lekarka robiła mi ogólnie usg przez brzuch, ale powiedziała, że żeby upewnić się co do płci to musi zrobić przezpochwowe, bo malutka akurat sobie siedziała pupą w dół i nie dało się na 100% stwierdzić. Więc ja oczywiście się zgodziłam i choć to był 17 tc, to było jeszcze przezpochwowe. Lekarka upewniła się, że jest dziewczynka - wyraźnie było widać "bułeczkę" i pęcherz też przy okazji od dołu sprawdzała. Więc uważałam, że potwierdzenie dziewczynki dziś to tylko formalność.
Quinny Moodd, no ba, nie wypada nie znać Śliczny, masz rację, oczywiście, że szary na białym stelażu. Na szczęście dla mnie zanim zdążyłam się zakochać, to rozbroił mnie ten podnóżek, który wydaje mi się totalnie niepraktyczny, zwłaszcza przy spaniu... Ale życzę udanego użytkowania (bo zakładam, że dopniesz swojego) i już nie mogę doczekać się Twoich wrażeń!

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Super, że z małą wszystko dobrze. Ależ rosną te nasze dzieciaczki ja na razie jestem niezmiennie nastawiona na zakup camarelo, więc cieszę się że jest w top3
Dzięki

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Folinka super, że na badaniach wszystko dobrze

Tak, my chce Tako Moonlight carbon. Nam się wydawał cichy, nic nie trzeszczało. Ale napewno przyglądniemy mu się jeszcze raz
Dzięki
Oczywiście, daj znać po kolejnych oględzinach

Powiem Wam, że ciągle nie mogę przyzwyczaić się do bycia mamą dziewczynki To takie dziwne uczucie mając dwóch synów, oglądać teraz rzeczy w różach i fioletach Cóż, nowa specjalność przede mną do ogarnięcia

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Z dziwnych czy też powiedzmy stylowych i oczywiście drogich wózków ktoś pisał o Mimie. Też nie ogarniam tego fenomenu To już chyba Stokke wydaje się sensowniejsze. Może jakby mnie było stać, żeby kupować co pół roku nowy wózek, to bym się skusiła spróbować, ale tak to pozostaje mi tylko komentowanie

Zdziwiło mnie, że tak negatywnie tyle z Was pisze o sako i tak jak już wspomniałam upatruję różnicy w ich kształcie, więc tak zapytam z ciekawości - w jakim kształcie macie te sako?

Wow, jestem na bieżąco ze wszystkim To chyba napiszę Wam wreszcie o moich oględzinach wózków...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 22:56   #2824
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A co do wozkow to dla mnie wszystkie wozki sa mega ciezkie i poluje na jakis najbardziej lekki. Ale te najlzejsze to i tak waza 10-11kg.
Forma lelonex, leonex... nie pamietam jak sie dokladnie nazywala... jakos tak. Miala wozek 10kg. Sama bylam nim zainteresowana.
ale.nie wiem jak sie posalo dokladnie ta nazwe firmy... moze lelonex...

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hehe, śliczne!
A są w ogóle takie łóżeczkami z wszystkimi bokami pełnymi? Mi pierwsze co przychodzi na myśl to to, że dziecko chce mieć jakiś widok na świat, kiedy leży w łóżeczku, a nie tylko ścianę i wydaje mi się, że marudziłoby zdecydowanie bardziej w takim zasłoniętym. Druga sprawa to też taki standard, że kiedy dziecko ma powiedzmy 1-1,5 roku, to wyciąga się kilka szczebelków, żeby dziecko mogło samo wchodzić/wychodzić z łóżka.

Dokładnie, dziękuję
Szczerze to po usg w Pl nie miałam żadnych wątpliwości, a ta lekarka dziś niby zapytała, czy chcemy znać płeć i zajrzała między nogi tak przelotnie i mówi, że dziewczynka, ale że ona tego nie mówi tak definitywnie, ale prawdopodobnie tak będzie Brak mi słów, jakoś ciężko mi uwierzyć, że to normalne, że taki zwyczaj, że tak wszystkim kobietom mówią. A może tak jest i wszystkie chodzą prywatnie potwierdzić Nie wiem, nie mam znajomych w ciąży tu. Gdybym nie była na innym usg, to na pewno bym dziś nalegała, żeby dokładniej sprawdziła. W Pl lekarka robiła mi ogólnie usg przez brzuch, ale powiedziała, że żeby upewnić się co do płci to musi zrobić przezpochwowe, bo malutka akurat sobie siedziała pupą w dół i nie dało się na 100% stwierdzić. Więc ja oczywiście się zgodziłam i choć to był 17 tc, to było jeszcze przezpochwowe. Lekarka upewniła się, że jest dziewczynka - wyraźnie było widać "bułeczkę" i pęcherz też przy okazji od dołu sprawdzała. Więc uważałam, że potwierdzenie dziewczynki dziś to tylko formalność.
Quinny Moodd, no ba, nie wypada nie znać Śliczny, masz rację, oczywiście, że szary na białym stelażu. Na szczęście dla mnie zanim zdążyłam się zakochać, to rozbroił mnie ten podnóżek, który wydaje mi się totalnie niepraktyczny, zwłaszcza przy spaniu... Ale życzę udanego użytkowania (bo zakładam, że dopniesz swojego) i już nie mogę doczekać się Twoich wrażeń!

Dzięki

Dzięki

Powiem Wam, że ciągle nie mogę przyzwyczaić się do bycia mamą dziewczynki To takie dziwne uczucie mając dwóch synów, oglądać teraz rzeczy w różach i fioletach Cóż, nowa specjalność przede mną do ogarnięcia

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Z dziwnych czy też powiedzmy stylowych i oczywiście drogich wózków ktoś pisał o Mimie. Też nie ogarniam tego fenomenu To już chyba Stokke wydaje się sensowniejsze. Może jakby mnie było stać, żeby kupować co pół roku nowy wózek, to bym się skusiła spróbować, ale tak to pozostaje mi tylko komentowanie

Zdziwiło mnie, że tak negatywnie tyle z Was pisze o sako i tak jak już wspomniałam upatruję różnicy w ich kształcie, więc tak zapytam z ciekawości - w jakim kształcie macie te sako?

Wow, jestem na bieżąco ze wszystkim To chyba napiszę Wam wreszcie o moich oględzinach wózków...
Super sie czyta taki wpis! Nagle po dwojce chlopcow dziewczyna... kto wie czy to nie prawda, ze do trzech razy sztuka

Uciekam spac bo siedzialam 2 godziny w poszukiwaniu idealnego prezentu na urodziny dla mamuni i w koncu zamowilam jej zegarek. Podobal jej sie moj z tatcza z masy perlowej ale ona to taka sroka i w zlotym kolorze musi miec bizuterie wiec w koncu znalazlam idealny dla niej. Mam nadzieje, ze jej sie spodoba. Szokiem byla dla mnie data dostarczenia. Zamówiony dzis o 22 a dostarczony ma byc w srode za 2 dni do Polski, a bedzie szedl z UK... cud!

Uciekam spac. Kolorowych snow.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 23:06   #2825
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Cóż za pośpiech ... Ciekawe co miałabyś zrobić jakbyś utrzymywała sie tylko z tych pieniędzy ... Jak czytam o ZUS-ie to aż strach co u mnie wymyślą... Jestem na L4 od połowy lipca, wiec pierwszy msc to jeszcze pracodawca chyba, ale potem jak mi zaczną robić jazdy to z pewnością wystrzelam pół budynku
Velvet Wave a Ty na zwolnieniu całą ciąże jesteś i do końca?
Tak się złożyło, że tak Na samym początku musiałam leżeć I dostałam zwolnienie I już mnie wykluczyli z pracy do końca. Mam zwolnienie od wizyty do wizyty, czyli średnio na 3 tygodnie.

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-08-01 o 23:09
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 23:15   #2826
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Super sie czyta taki wpis! Nagle po dwojce chlopcow dziewczyna... kto wie czy to nie prawda, ze do trzech razy sztuka

Uciekam spac bo siedzialam 2 godziny w poszukiwaniu idealnego prezentu na urodziny dla mamuni i w koncu zamowilam jej zegarek. Podobal jej sie moj z tatcza z masy perlowej ale ona to taka sroka i w zlotym kolorze musi miec bizuterie wiec w koncu znalazlam idealny dla niej. Mam nadzieje, ze jej sie spodoba. Szokiem byla dla mnie data dostarczenia. Zamówiony dzis o 22 a dostarczony ma byc w srode za 2 dni do Polski, a bedzie szedl z UK... cud!
Miło mi
Mam nadzieję, że prezent się spodoba

Ja też jak zwykle buszuję po necie po nocy Trochę jeszcze obczajam wózki, szukam opinii i piszę Wam w drugim okienku o wózkach
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 07:50   #2827
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
a co im napisałas w wyjaśnieniu? dobrze wiedzieć takie rzeczy
Napisałam, że w ciąży często chodzę na spacery i wtedy też byłam na spacerze.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 08:29   #2828
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisałam, że w ciąży często chodzę na spacery i wtedy też byłam na spacerze.

Oooo i przyjęli do wiadomosci ? Super
Słyszałam o sytuacji gdy dla nich spacer to nie był argument
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 08:40   #2829
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam wszystkich w deszczowy dzien.
Mam wrazenie, ze wczoraj wraz z 20 tygodniem moj brzuch nagle zrobil sie duża piłka. Zrobil sie jakis twardy i mam wrazenie, ze min pępek wygląda inaczej i nagle sie ujawnila rana w pepku po laparoskopii.
Stary 2016-08-02, 08:42   #2830
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej Kochane
Wczoraj pisalyscie o zaparciach... Ja od wczoraj mam taki ciezki brzuch.. Wieczorem myslalam ze mi pęknie.. A to wina tego ze tyle zjadlam :/ caly dzien lezalam na kanapie i jadlam.. Wieczorem waga pokazala mi takie cyfry ze az sie wystraszylam.. Mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo kiepsko się czuję

Dziś prenatalne!
Trzymajcie kciuki
Stary 2016-08-02, 08:45   #2831
papaPapaya
Zakorzenienie

Witamy sie z Julianem w pierwszym dniu 6. miesiaca 😊

Przyszlam dzis do pracy i program przestal dzialac, nie ma jak ksiegowac wiec mam czas na wizaz 😙

Super ze z Zusem sie udalo i przyjal do wiadomosci spacer. Widocznie sa tam jeszcze jacys ludzie 😊

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Mam wrazenie, ze wczoraj wraz z 20 tygodniem moj brzuch nagle zrobil sie duża piłka. Zrobil sie jakis twardy i mam wrazenie, ze min pępek wygląda inaczej i nagle sie ujawnila rana w pepku po laparoskopii.
Mi narzeczony tez juz mowi ze brzuch mi sie zrobil strasznie twardy. Ja sama czuje ze juz mam balonika w srodku i ciezko mi obcinac paznokcie u stop 😁

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 08:46   #2832
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj kupilam dla maluszka
śliczne
Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Takie okazje cieszą najbardziej

Super, że się przeprowadzacie

Mamy bardzo podobnie urządzony salon, tylko że my mamy dywan z ikei z tą tzw marokańską koniczyną, a dywan ruta mamy w pokoju maluszka i też kombinuje jakie dodatki kolorystyczne wprowadzić - też myślałam o żółtym (tylko fotel się tam raczej nie zmieści), albo błękitnym. Podobaja mi się też dodatki w styku marynarskim, ale ten dywan nie lubi chyba konkurencji we wzorach

Super te zestawy, to chyba lepsza opcja na start niż pościel

Tak wygląda codzienne moje śniadanie w pracy.
3-4 łyżki płatków zalane wrzątkiem+ 1/3 małego jogurtu naturalnego + 1/3 banana + inne owoce (1/3 bo jesteśmy we trzy), potem ok 10.30 jakiś owoc.
I w ogóle nie mam problemu z zaparciami, jedynie na wczasach jak na śniadanie najczęściej była buła to miałam problem, który zniknął zaraz po powrocie do domu.

Nie wyobrażam sobie życia bez pralki teraz, a co dopiero z maluchem ciekawe czy coś sensownego wymyśli

Łał!! Gratulacje dla teściowej, schudnąć tyle zwłaszcza w późniejszym wieku to naprawdę coś. Ja jak mojej coś mówię o zdrowszym odżywianiu to ona wszystko w teorii wie i niby zdrowo gotuje, a skąd ta waga to ja nie wiem... chybo od tych ciasteczek do kawki

Wczoraj kolega opowiadał, że jego syn (ok 4 lata) biega po domu i woła: "mam smaka, na maka, mam smaka na maka" i on go pyta "a ty wiesz co to ten mak?"
Syn: "No pewnie, przecież dajemy to do makówek!"
Tak się z tego uśmiałam, mały cwaniak

I jak się tu ie wkurzyć na wszystkie instytucje... Wychodzi na to, że i służba zdrowia ma wszystkich głęboko w poważaniu i Zusy A niby polityka prorodzinna.... taaaaaaaaaaa
oj cieszą, cieszą a ja zazdroszczę ci tych zdrowych śniadanek, może to kwestia tego, że nie jesz sama a wiadomo, że w towarzystwie to idzie się przyzwyczaić do większości i to zawsze jakaś motywacja. Ja na śniadanie zazwyczaj kanapki wciągam i na pewno białe pieczywo się przyczynia (między innymi) do tego szalonego tempa wzrostu wagi a tak sobie obiecywałam, że na śniadanie to sobie będę owsiankę z otrębów robić aha! no i pokaż swój salon najbardziej interesują mnie meble typu komoda i ściana telewizyjna bo to mam jeszcze nie zrobione, tzn jakieś meble są ale nie docelowe
Cytat:
Hehe, śliczne!

Dokładnie, dziękuję

Dzięki

Dzięki

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 08:47   #2833
papaPapaya
Zakorzenienie

Czytam o waszych przemysleniach na temat wozkow i ciesze sie ze podjelam spontaniczna decyzje. Wychodzi na to ze moj wozek wszystko ma, a dlugo sie nie zastanawialam 😁

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 08:47   #2834
motylek85
Zakorzenienie

Folinka o te pełne boli to chodziło chyba tylko o te krótsze bo ja też nie widziałam nigdy całego zabudowanego i w sumie to bez sensu by było tak jak piszesz bo dzidziuś ciekawy świata denerwowałby się w takim łóżeczku
Jej zazdroszczę ci tej pewności już, ja to nawet jak mi powie, że dziewczynka to chyba nie uwierzę i choć się staram nie nastawiać to normalne, że myślę nieraz o tym jakby to było mieć córcię i powiem ci, że mnie też to trochę przeraża niedawno miałam u siebie na kilka godzin dwulatkę no i ona jeszcze pampersowa więc stało się tak, że musiałam ja przebrać. Otwieram pieluszkę i takie "o matko, jak ja mam się za to zabrać "Sama przecież jestem kobietą i takie widoki nie są mi obce ale zgłupiałam hehe
hie hie hie no widzę, że mnie rozszyfrowałaś ja z tych upartych i jak sobie coś postanowię to nie ma bata ja już nawet nie rozglądam się za innymi bo jest tylko ten jeden wózio w głowie oczywiście nie omieszkam sie pochwalić wrażeniami jak już będę miała czym pisałaś o stokke i ten też mi chodził po głowie ale niestety ceny nawet używanych to jednak kosmos a nie kupiłabym wózka po trójce czy więcej dzieciakach bo taniej można kupić starsze modele ale co z tego jak nie wiadomo ile taki wózek przeszedł...
Ja miałam ten puf taki duży stożkowy i choć uwielbiałam go w ciąży to później się nie sprawdził a i mieszkaliśmy w jednym pokoju w cztery osoby więc miejsce było na wagę złota a on niestety zawalisko robił
Cytat:
Tak się złożyło, że tak Na samym początku musiałam leżeć I dostałam zwolnienie I już mnie wykluczyli z pracy do końca. Mam zwolnienie od wizyty do wizyty, czyli średnio na 3 tygodnie.

kurcze, mam nadzieję, że szybko się uporają z tym wszystkim. A nie masz konta na Zus Pue?tam jest wszystko opisane tzn jak masz jakieś świadczenia to powinny być daty wypłat i kwoty.

♥37/40♥
Stary 2016-08-02, 08:49   #2835
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Albo po prostu rozmyśliła się z wynajmu i nie wie jak powiedziec wiec kombinuje... :-(
Chociaż napisała ze niedługo przychodzi inny instalator wiec niby Cos robi w tym kierunku

Trzymam kciuki, zeby udalo sie wstawic pralke. Bo mieszkanie na super standardzie, ale bez pralki? 😕
Chyba ze kupisz TZowi tarke i bedzie pral recznie 😁

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 08:55   #2836
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Hej Kochane
Wczoraj pisalyscie o zaparciach... Ja od wczoraj mam taki ciezki brzuch.. Wieczorem myslalam ze mi pęknie.. A to wina tego ze tyle zjadlam :/ caly dzien lezalam na kanapie i jadlam.. Wieczorem waga pokazala mi takie cyfry ze az sie wystraszylam.. Mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo kiepsko się czuję

Dziś prenatalne!
Trzymajcie kciuki
Powodzenia na prenatalnych!!!
Stary 2016-08-02, 08:55   #2837
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
My już po usg! Wszystko dobrze
Cieszę się bardzo, że malutka dalej jest dziewczynką i wszystkie narządy jak należy. Ma 290 g, dziś 18+4 u mnie, więc waga wydaje mi się słuszna 2 tyg temu ważyła 180, więc ładnie rośnie Usg było dość długie, ale wydaje mi się, że nie aż tak szczegółowe jak to w Pl u mojej lekarki, bardzo się cieszę, że tam byłam.

Cieszę się, że Cię rozbawiłam
Ja z mojego sako byłam bardzo zadowolona. Może wiele w nim zależy od kształtu. Chyba najbardziej popularne są takie zbliżone do kuli, niby piłki, itp... Natomiast mój to stożek i jak najbardziej podpiera głowę, spałam w nim mnóstwo razy Nieraz potrafiłam do rana w nim zostać, jak przysnęłam, czekając aż Kaj uśnie i już nie zwlokłam się z powrotem do sypialni. Wstawanie nie jest super łatwe, nie będę ściemniać, ale da się wstać - "podjeżdżałam" pupą do przodu, przechylałam ciężar ciała do przodu czy jakoś tak i po prostu wstawałam. Wolałam to w zamian za cudowną wygodę siedzenia i przysypiania. Obok stało łóżeczko to też się lekko mogłam na nim wesprzeć.
Najlepiej chyba w miarę możliwości spróbować znaleźć taki stacjonarnie i wypróbować samemu, czy komuś to odpowiada czy nie. Poznań niemały, to może tam znajdziesz. Ja sama miałam takie wątpliwości co do wstawania i będąc w ciąży miałam okazję być w Wawie, gdzie wyszukałam sklep z takimi i byłam zaskoczona, że wstaje się nie aż tak trudno, jak się spodziewałam (a byłam już ze sporym brzuchem i dałam radę wstać bez podpierania) i dlatego zdecydowałam się na zakup.
Wsadu jeszcze nie uzupełniałam, choć od dawna już się o to doprasza i miałam zamiar, ale jakoś ciągle z głowy wylatywało jako niezbyt pilne. Ale po naszych rozmowach wczoraj od razu zamówiłam na ebayu i jutro będę mieć
Gratuluje potwierdzenia dziewczynki
Malutka jest jeszcze 😍

Coz, bede jezdzic i testowac fotele i wybiore najwygodniejszy. Zobaczymy 😊

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 08:57   #2838
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
hej hehe no i będzie coraz większy bo to etap największego wzrostu się zaczął ja już prawie pępka nie mam bo tak się rozciąga na boki
Cytat:
Hej Kochane

Dziś prenatalne!
Trzymajcie kciuki
kawka z rana nie pomogła? ja codziennie piję z mleczkiem taką praktycznie pół na pół i zawsze działa no i kciuki zaciskam za badanka daj znać jak będziesz już po
Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

Przyszlam dzis do pracy i program przestal dzialac, nie ma jak ksiegowac wiec mam czas na wizaz 😙

Super ze z Zusem sie udalo i przyjal do wiadomosci spacer. Widocznie sa tam jeszcze jacys ludzie 😊

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Mi narzeczony tez juz mowi ze brzuch mi sie zrobil strasznie twardy. Ja sama czuje ze juz mam balonika w srodku i ciezko mi obcinac paznokcie u stop 😁
o mamciu, mówisz, że to już 6 miesiąc???? to znaczy, że ja w czwartek będę miała tak samo ten miesiąc to zleciał mi nie wiem kiedy poczekaj do grudnia, później założenie majtek będzie problemem hahaha bo jak tu się do nóg schylić
Cytat:
Czytam o waszych przemysleniach na temat wozkow i ciesze sie ze podjelam spontaniczna decyzje. Wychodzi na to ze moj wozek wszystko ma, a dlugo sie nie zastanawialam 😁
No widzisz i masz już jeden z ważniejszych problemów z głowy

♥37/40♥
Stary 2016-08-02, 08:59   #2839
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

kurcze, mam nadzieję, że szybko się uporają z tym wszystkim. A nie masz konta na Zus Pue?tam jest wszystko opisane tzn jak masz jakieś świadczenia to powinny być daty wypłat i kwoty.
Nie mam, muszę założyć koniecznie. Dzwoniłam dziś do swojej przychodni I mój lekarz jest na urlopie, więc zrobi korekte dopiero na mojej następnej wizycie 22 sierpnia Masakra, załamana tym jestem, bo naprawdę tempem ZUS-u to kasę dostane jakąkolwiek chyba do porodu

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 09:09   #2840
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Motylku nie pije kawy a rozpuszczalna da radę?? Czy musi być parzona?? Bo bym się poświęciła

Kamisha czekam na relację z wizyty !

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
I dobrze zrobilas !!! masz z głowy

My dzisiaj po wizycie idziemy zamówić wózek.. Zobaczymy jeszcze raz ten anex i jak dalej mi sie bedzie podobal to bierzemy. Glowa mnie juz od tego boli
Zdecydowalismy jednak 2w1 i fotelik maxi cosi city bez bazy poki co. Jak ktos sie dorzuci do wozka to dokupimy za to baze. Musze tez popytac czy pod ta baze wepniemy inny pozniej.
Stary 2016-08-02, 09:14   #2841
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam, muszę założyć koniecznie. Dzwoniłam dziś do swojej przychodni I mój lekarz jest na urlopie, więc zrobi korekte dopiero na mojej następnej wizycie 22 sierpnia Masakra, załamana tym jestem, bo naprawdę tempem ZUS-u to kasę dostane jakąkolwiek chyba do porodu

o kurcze a inny nie może tego zmienić? albo pielęgniarka? no nie wiem, nie da się nic wcześniej? a swoją drogą oni w tym zusie to też tacy czepliwi do wszystkiego. Przecież wiadomo, że chodziło o czerwiec a nie o maj na tym zwolnieniu bo pierwsza data była prawidłowa a oni muszą z tego tragedię robić. No ale tak, jak oni mają płacić to się czepną wszystkiego

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Motylku nie pije kawy a rozpuszczalna da radę?? Czy musi być parzona?? Bo bym się poświęciła

Kamisha czekam na relację z wizyty !

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

I dobrze zrobilas !!! masz z głowy

My dzisiaj po wizycie idziemy zamówić wózek.. Zobaczymy jeszcze raz ten anex i jak dalej mi sie bedzie podobal to bierzemy. Glowa mnie juz od tego boli
Zdecydowalismy jednak 2w1 i fotelik maxi cosi city bez bazy poki co. Jak ktos sie dorzuci do wozka to dokupimy za to baze. Musze tez popytac czy pod ta baze wepniemy inny pozniej.
ja tylko rozpuszczalną a tutaj i tak chodzi o te mleczko do kawy bo to ono powoduje najczęściej rewolucje żołądkowe
pochwal się później jak z tym wózkiem

♥37/40♥
Stary 2016-08-02, 09:15   #2842
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze a inny nie może tego zmienić? albo pielęgniarka? no nie wiem, nie da się nic wcześniej? a swoją drogą oni w tym zusie to też tacy czepliwi do wszystkiego. Przecież wiadomo, że chodziło o czerwiec a nie o maj na tym zwolnieniu bo pierwsza data była prawidłowa a oni muszą z tego tragedię robić. No ale tak, jak oni mają płacić to się czepną wszystkiego

Urzędasy czepiają sie wszystkiego. Mi w banku odmówili wypłaty transzy kredytu bo na wniosku przy kwocie napisanej słownie zabrakło słowa "złotych" ( obok oczywiscie było napisane 100 000 zł )
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 09:18   #2843
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kochane

Dziś prenatalne!
Trzymajcie kciuki
Kciuki!!

Cytat:

o mamciu, mówisz, że to już 6 miesiąc???? to znaczy, że ja w czwartek będę miała tak samo ten miesiąc to zleciał mi nie wiem kiedy poczekaj do grudnia, później założenie majtek będzie problemem hahaha bo jak tu się do nóg schylić
A po co majtki w grudniu? Bez nich bedzie szybciej przy porodzie 😂

Cytat:
Urzędasy czepiają sie wszystkiego. Mi w banku odmówili wypłaty transzy kredytu bo na wniosku przy kwocie napisanej słownie zabrakło słowa "złotych" ( obok oczywiscie było napisane 100 000 zł )
Wtf 😨
Trzeba bylo mowic ze maja w dolarach wyplacac 😊

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-02, 09:31   #2844
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
chore to wszystko
Cytat:
Kciuki!!

A po co majtki w grudniu? Bez nich bedzie szybciej przy porodzie 😂

Wtf 😨
Trzeba bylo mowic ze maja w dolarach wyplacac 😊
haha no w sumie

♥37/40♥
Stary 2016-08-02, 09:35   #2845
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj kupilam dla maluszka
Bardzo ładne

Cytat:
Nie pochwaliłam się: w końcu dostałam kasę z zusu
Super!

Cytat:
Hej Kochane

Dziś prenatalne!
Trzymajcie kciuki
Nie wiem co doradzić na zaparcia W internetach dużo o tym piszą, może pobuszuj trochę?
Kciukasy!

Cytat:

Jutro Cię dogonię!
Mi też już zaczyna być ciężko manewrować przy paznokciach u stóp
Tż mi obiecał, że się zajmie moimi nogami i stopami, gdy nie będę mogła, a wczoraj mu mówię, żeby mi zmył lakier to stwierdził, że nie bo zmywacz śmierdzi

Mam nadal zawroty głowy, ale delikatnie słabsze. Zauważyłam, że najbardziej mną rzuca gdy pochylam głowę w dół. Muszę dziś o tym powiedzieć lekarzowi. Może powolutku samo przechodzi...?
Stary 2016-08-02, 09:40   #2846
mewkaa
Zadomowienie

Dziewczyny
Matki doświadczone
Czy to możliwe że mam już mleko?🙈
Coś mi się dziś ulalo z lewej piersi
Nie samoistnie
Siła z zewnątrz oddzialywala na nia
Nie pytajcie jaka sila i w jakich okolicznościach 🙊

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Lucy jestem po koktajlu
Zagości u mnie na dłużej
Dziękuję za rady ws płatków
Zalałam je wrzątkiem 😘

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 09:44   #2847
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Bardzo ładne

Super!

Nie wiem co doradzić na zaparcia W internetach dużo o tym piszą, może pobuszuj trochę?
Kciukasy!

Jutro Cię dogonię!
Tż mi obiecał, że się zajmie moimi nogami i stopami, gdy nie będę mogła, a wczoraj mu mówię, żeby mi zmył lakier to stwierdził, że nie bo zmywacz śmierdzi

Mam nadal zawroty głowy, ale delikatnie słabsze. Zauważyłam, że najbardziej mną rzuca gdy pochylam głowę w dół. Muszę dziś o tym powiedzieć lekarzowi. Może powolutku samo przechodzi...?
Ostatnio orzy6 schylaniu sie mialam podobnie. Zawroty i straszny bol glowy ale dlugi spacer jakos mnie postawil na nogi i to wyłączył.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Matki doświadczone
Nie samoistnie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Lucy jestem po koktajlu
Zagości u mnie na dłużej
Zalałam je wrzątkiem 😘

Bardzo sie ciesze! Na zdrowko!!!
Stary 2016-08-02, 09:46   #2848
mewkaa
Zadomowienie

Patrzę teraz w necie że od 20 tyg zaczynamy produkować mleko
Tylko jakieś niepelnowartosciowe jeszcze
Omg! Już!?😨

Stary 2016-08-02, 09:46   #2849
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Bardzo ładne

Super!

Kciukasy!

Jutro Cię dogonię!

al te uszy tez ci przy tym dokuczają??? dzisiaj do lekarza tak? daj znać co ci powie
Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Matki doświadczone
Nie samoistnie

Lucy jestem po koktajlu
Zagości u mnie na dłużej
Zalałam je wrzątkiem 😘

możliwe żona kuzyna tż miała też jakoś w 6-7 miesiący miała nawał pokarmu i musiała wkładki nosić bo już jej ciekło i to samo... ja mam nabrzmiałe piersi i lekką ulgę przynosi jak właśnie wycisnę nieco siary (ten pierwszy pokarm przed mlekiem) bo też już się pojawiła

♥37/40♥
Stary 2016-08-02, 09:47   #2850
mewkaa
Zadomowienie

Motylek
Uff!
Uspokoiłas mnie 😊😙

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości