Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 09:57   #2791
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
sratatata w wodzie ten bol jest tak ogromny ze ani woda ani nic Ci nie pomoze - sobie wyobraz jak musi bolec skurcz ze podczas niego nacinaja krocze na zywca i tego nie czujesz w ogole bo tak skurcz Cie boli

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Moja koleżanka rodziła w wodzi drugie dziecko.. Nie wiem czy to faktycznie woda, czy poród drugi miała lżejszy, ale porównując mówiła, że o niebo lepiej
no wlasnie tez słyszałam ze to podobno mnie boli, ale ze wolniej sie tam goisz czy coś...

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:00   #2792
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
no wlasnie tez słyszałam ze to podobno mnie boli, ale ze wolniej sie tam goisz czy coś...
W sumie też możliwe, bo przecież woda nie sprzyja gojeniu I bądź człowieku mądry!
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:04   #2793
sanetka
Zakorzenienie

a jak ja mam takie bolesne okresy to chyba mnie porod nie zdziwi. jak co miesiac mam tak ze rzygam dalej niz widze, i dostaje "delirki"-kazdy miesien sie trzesie,fale zimna i goraca.
gin mi powiedziala ze to sa bole barodz zblizone do porodowych bo boli w podbrzuszu nie ciagle tylko falami-np. co minute czuje taki ogromny skurcz. do tego kregoslup boli jak cholera.
cohciaz pewnie jeszcze sie zdziwie na porodowce...

TZ zadzwonil do goscia. ma dzis jeszcze zadzwonic i umowic sie na spotkanie na konkretna godzine. pewnie bedzie gadal z ta z dolu a nas przekonywal zebysmy zostali. niech odda kase i nie chcemy miec z tym nic wspolnego

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:05   #2794
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
W sumie też możliwe, bo przecież woda nie sprzyja gojeniu I bądź człowieku mądry!
ALe przecież potem nie siedzi się w tej wannie..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:07   #2795
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ALe przecież potem nie siedzi się w tej wannie..
Cholercia wie kulbit cholercia wie...
Stary 2008-01-23, 10:08   #2796
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Cholercia wie kulbit cholercia wie...
Nie strasz

Stary 2008-01-23, 10:11   #2797
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz
Mówiłam, że nie chcę dzieci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 10:13   #2798
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłam, że nie chcę dzieci
Noooo ja wiem, ale ja nie mówię o tobie

Stary 2008-01-23, 10:16   #2799
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a jak ja mam takie bolesne okresy to chyba mnie porod nie zdziwi. jak co miesiac mam tak ze rzygam dalej niz widze, i dostaje "delirki"-kazdy miesien sie trzesie,fale zimna i goraca.
gin mi powiedziala ze to sa bole barodz zblizone do porodowych bo boli w podbrzuszu nie ciagle tylko falami-np. co minute czuje taki ogromny skurcz. do tego kregoslup boli jak cholera.
cohciaz pewnie jeszcze sie zdziwie na porodowce...

TZ zadzwonil do goscia. ma dzis jeszcze zadzwonic i umowic sie na spotkanie na konkretna godzine. pewnie bedzie gadal z ta z dolu a nas przekonywal zebysmy zostali. niech odda kase i nie chcemy miec z tym nic wspolnego
ja tez przed ciaza mialam bardzo bolesne miesiaczki, wymiotowalam z bolu i pierwsze noce w ogole nie spalam tak mnie bolalo - i wiesz co? nie porownuj tego bolu do porodu bo nic nie boli tak mocno jak porod - gwarantuje Ci to, bol w trakcie miesiaczki jest podobny ale jakies 10000000000000000000 razy mniejszy nawet ten najmocniejszy

nie zebym kogos straszyla
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:21   #2800
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a moze ten facet specjalnie nie podpisywal umowy bo juz była taka sytuacja?? sanetko szczerze współczuje... cos czuje, ze z pieniedzmi możecie sie juz nie zoabczyc
A moze ma umowę z tą babką, ze najpierw bierze kasę, a jak ktoś przychodzi to ta baba robi ,,szopkę" i ludzie rezygnują, a właściciel ma kasę bo nie podpisał żadnej umowy. Mam nadzieję, że to się wyjaśni i odda wam kasę...

Svinecko nie strasz ... czy mozemy przejść na inny...przyjemniejszy temat...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:21   #2801
hania811
Zakorzenienie

heloo,
Wiem wiem temat juz zakończony ale dodam od siebie.
Dla mnie wyrazenie "nie wyobrazam sobie tego" jest zupełnie normalnym wyrażeniem. Jak czegoś nie przeżylam, nie doświadczyłam to mowię "nie wyobrażam sobie tego!!!" bo tak jest w danym momencie. Oczywiescie zdaje sobie sprawę, ze zycie zweryfikuje moje poglady i kiedys to co bylo nie do wyobrażenie stanie sie codziennoscia.
Nie wyobrazam sobie mieć samej wanny bo nieznosze moczenia się w niej.
Nie wyobrazam sobie mieć niepomocnych rodzicow bo takich nie mam. Nie wyobrazam sobie tego strasznego uczucia po stracie kogos bliskiego bo nigdy nikogo bliskiego nie straciłam.
Nie wyobrażam sobie mieszkania z tresciami bo zycie mnie do tego jeszcze nie zmusiło.
I nie wiedze w tych stwierdzeniach nic dziwnego i niefortunnego bo to są moje odczucia.

Juz sobie za to wyobrazam jak to jest mieszkac z rodzicami bo muszę z nimi mieszkac .

A TY Hihi nie wyobrażasz sobie jak to jest mieć dziecko bo w tym momencie tego nie planujesz i nie chcesz ,ale życie moze Twoje poglady zweryfikować
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 10:21   #2802
sanetka
Zakorzenienie

nie no...nie generalizujmy roznie bywa, jedne kobiety odczuwaja mega bol a inne rodza z usmiechem (bo chyba tak jest).

zreszta mi bol nie straszny. jakos nigdy sie nie zastanawialam czy bedzie bolalo, czy przytyje itp. niestraszne mi to. jedyne zmartwienie to zeby nie bylo komplikacji a maluszek zdrowy.

pragnienie posiadania dziecka jest silniejsze.

a tak w ogole to nam ostatnio gumka pekla...zlosliwosc po miesiacu poszczenia.ale moze ciazy nie bedzie

Stary 2008-01-23, 10:25   #2803
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
nie no...nie generalizujmy roznie bywa, jedne kobiety odczuwaja mega bol a inne rodza z usmiechem (bo chyba tak jest).
Oj chyba tak nie jest.....
Stary 2008-01-23, 10:25   #2804
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

uwierz mi ze zadna kobieta nie rodzi z usmiechem haha no jak? nie da sie smiac przy takim bolu. po prostu jedna ma ciut mniejsze bole jedna wieksze i jedna rodzi godzine a inna 20

a straszyc nie ma co - bo jak sie juz zobaczy to malenstwo to sie zapomina o wszystkich bolach swiata - i wtedy jest sie usmiechnietym

no i moze jeszcze w jednym momencie - jak polozna mowi ze przy nastepnym skurczu rodzimy a Ty uswiadamiasz sobie ze juz za chwile przestanie bolec
Stary 2008-01-23, 10:27   #2805
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo ja wiem, ale ja nie mówię o tobie
Ja wiem
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
A moze ma umowę z tą babką, ze najpierw bierze kasę, a jak ktoś przychodzi to ta baba robi ,,szopkę" i ludzie rezygnują, a właściciel ma kasę bo nie podpisał żadnej umowy. Mam nadzieję, że to się wyjaśni i odda wam kasę...
Wiesz co? Ja bym na takie cos nie wpadła Choć teraz, jak się zastanowię, to scenariusz wydaje się byc prawdopodobny, bo czego to ludzie nie wymyślą...
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
A TY Hihi nie wyobrażasz sobie jak to jest mieć dziecko bo w tym momencie tego nie planujesz i nie chcesz ,ale życie moze Twoje poglady zweryfikować
A właśnie, że nie!

Wyobrażam sobie - wyobraźnie mam żywą i bogatą, ale nie chcę i nie planuję -> a to ciutkę co innego

Skąd ta wycieczka do mnie?
Stary 2008-01-23, 10:28   #2806
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Oj chyba tak nie jest.....
własnie... mnie sie wydaj, że na rodzenie z usmiechem to ja raczej liczyc nie będę

Stary 2008-01-23, 10:29   #2807
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
heloo,
Wiem wiem temat juz zakończony ale dodam od siebie.
Dla mnie wyrazenie "nie wyobrazam sobie tego" jest zupełnie normalnym wyrażeniem. Jak czegoś nie przeżylam, nie doświadczyłam to mowię "nie wyobrażam sobie tego!!!" bo tak jest w danym momencie. Oczywiescie zdaje sobie sprawę, ze zycie zweryfikuje moje poglady i kiedys to co bylo nie do wyobrażenie stanie sie codziennoscia.
Nie wyobrazam sobie mieć samej wanny bo nieznosze moczenia się w niej.
Nie wyobrazam sobie mieć niepomocnych rodzicow bo takich nie mam. Nie wyobrazam sobie tego strasznego uczucia po stracie kogos bliskiego bo nigdy nikogo bliskiego nie straciłam.
Nie wyobrażam sobie mieszkania z tresciami bo zycie mnie do tego jeszcze nie zmusiło.
I nie wiedze w tych stwierdzeniach nic dziwnego i niefortunnego bo to są moje odczucia.
Haniu, o tym samym pomyślałam.
I druga strona: to jest forum, a nie pamiętnik...czyli mówisz i inni mają prawo napisać co o tym myślą. Tak do tego podchodzę.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:29   #2808
sanetka
Zakorzenienie

ja tam sie spotkalam z kilkoma opiniami -od tesciowej pielegniarki ktora co ineco widziala po 40 latach pracy.

niektore przechodzily porod w miare dobrze, wiaomo ze bolalo ale od zniesienia, zartowaly itp

Stary 2008-01-23, 10:35   #2809
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja tam sie spotkalam z kilkoma opiniami -od tesciowej pielegniarki ktora co ineco widziala po 40 latach pracy.

niektore przechodzily porod w miare dobrze, wiaomo ze bolalo ale od zniesienia, zartowaly itp
o boze mi jak ustawaly skurcze to tez juz sie zaczynalam smiac i zartowac, nawet sie smialam ze cud ze jeszcze nie umarlam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 10:36   #2810
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
I tu jest ważne jak znosimy ból - dla niektórych zastrzyk jest straszny, boli i w ogóle tragedia a dla innych niemal niezauważalny
Stary 2008-01-23, 10:38   #2811
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
I tu jest ważne jak znosimy ból - dla niektórych zastrzyk jest straszny, boli i w ogóle tragedia a dla innych niemal niezauważalny
no o to tez chodzi

Stary 2008-01-23, 10:57   #2812
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie, że nie!

Wyobrażam sobie - wyobraźnie mam żywą i bogatą, ale nie chcę i nie planuję -> a to ciutkę co innego

Skąd ta wycieczka do mnie?
Nie wycieczka nie wycieczka. Kaza osoba ma inne poglądy, inne wyobrazenia, inne marzenia i powinnismy byc tolerancyjni i wyrozumiali. To czego Ty np sobie nie wyobrazasz w tym momencie dla innych jest zupełnie oczywiste i normalne. Akurat podałam Twój przykład bo pojawiła się rozmowa o dzieciach ...jak zauwazyłaś napisałm to z przymrózeniem oka i absolutnie nie była to żadna wycieczka.

Nie wyobrazasz sobie jak to jest czuć instynkt maciezyński, jak to jest o niczym innym nie mysleć tylko o tym momencie kiedy się dowiesz że to juz, ze w twoim brzuszku zaczyna rodzic się nowe życie. Nie wyobrażasz sobie jak to jest marzyc i dazyc tylko do tego.
Nie jestes w stanie mnie zrozumieć i wielu innych dziewczyn zapewne też, bo masz zupelnie inne priorytety, marzenia i wizję swojego walasnego życia....i masz do tego jak najbardziej prawo.

Więc nie mowcie mi ze powiedzenie "nie wyobrazam sobie tego" jest niefortunne

EDIT
Kazdy ma prawo do niewyobrażania sobie czegoś
Stary 2008-01-23, 11:00   #2813
niuniuniau
Zadomowienie

Sanetko mam do Ciebie pytanie. U Ciebie w mieście jest salon sukien ślubnych Raul Novias na ulicy Piłsudskiego, czy byłaś tam kiedyś albo może słyszałaś opinie o tym salonie? W jakiej cenie są kiecki stamtąd? Trafiłam na ich stronkę w necie i po prostu Chcę się tam wybrać podczas maratonu po salonach ślubnych ale nie wiem czy warto. Byłabym wdzięczna za informacje. A Ty już zaczęłaś się za czymś rozglądać bo jeśli mnie pamięc nie myli to gdzieś w okolicacvh września? Ja miesiąc wcześniej
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:08   #2814
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wycieczka nie wycieczka. Kaza osoba ma inne poglądy, inne wyobrazenia, inne marzenia i powinnismy byc tolerancyjni i wyrozumiali.
No dlatego ja, która mieszkam sama i nie chcę mieszkać z rodzicami/teściami biorę poprawkę na tych, którzy mieszkają bo chca lub nie mają innego wyjścia... <- to jest toleracja chyba, prawda?
Cytat:
Nie wyobrazasz sobie jak to jest czuć instynkt maciezyński,
Haniu, opanowałabym się z definiowaniem tego, co ja jestem w stanie sobie wyobrazić, a czego nie - to że nie odczuwam instynktu maciezynskiego nie oznacza, że nie wyobrażam go sobie - moj przyjaciel po 3 latach starania o dziecko będzie miał bliźniaki - jestem przeszczęśliwa, bo wiem że pragnęli tych dzieci z żona najbardziej na świecie - rozumiem i cieszę się ich szczęściem.
Cytat:
jak to jest o niczym innym nie mysleć tylko o tym momencie kiedy się dowiesz że to juz, ze w twoim brzuszku zaczyna rodzic się nowe życie.
No i teraz pytam. Ty sobie wyobrazasz? Czyli moge ciąży gratulować?
Cytat:
Nie jestes w stanie mnie zrozumieć (cut) masz do tego jak najbardziej prawo.
A prawo do nie chcenia zrozumienia wszystkich ludzi na świecie mam?
Stary 2008-01-23, 11:09   #2815
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

a powiedz to gin Ci wpisal w te papiery czy jakis inny lekarz?
i powiedz czy pojechalas rodzic do szpitala jak juz sie porod zaczal czy bylas wczesniej umowiona na cesarke?
WSZYSTKIM się zajmował mój ginekolog, od początku ustaliłam że chcę miec cesarkę i chcę aby był przy porodzie (ustaliłam tez cenę usługi) Lekarz pracował kilka lat w Stanach więc dla niego to była normalka, tam każda kobieta decyduje jak chce rodzić.
No,......że tak powiem, że było to przeprowadzane w Polsce nie było to całkiem na legalu, ale wiecie jak to u nas jest- obłuda, obłuda na każdym kroku.
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:11   #2816
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No,......że tak powiem, że było to przeprowadzane w Polsce nie było to całkiem na legalu, ale wiecie jak to u nas jest- obłuda, obłuda na każdym kroku.
dorinko niestety A jak się słyszy, że seks to zło i najlepiej ograniczyć wolny dostęp do pigułek to krew się gotuje...
Stary 2008-01-23, 11:12   #2817
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Więc nie mowcie mi ze powiedzenie "nie wyobrazam sobie tego" jest niefortunne
Ja to napisałam I to moje słowa Twoje zdanie w tym temacie Haniu może być inne, ale jak to napisała wcześniej chyba Złota Rybka, bardzo madrze, to jest forum, nie pamiętnik Rozumiesz?

Stary 2008-01-23, 11:20   #2818
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No dlatego ja, która mieszkam sama i nie chcę mieszkać z rodzicami/teściami biorę poprawkę na tych, którzy mieszkają bo chca lub nie mają innego wyjścia... <- to jest toleracja chyba, prawda??
Oczywiiście ze tak. Czy ja napisałam że jestes nietolerancyjna????

Cytat:
Haniu, opanowałabym się z definiowaniem tego, co ja jestem w stanie sobie wyobrazić, a czego nie - to że nie odczuwam instynktu maciezynskiego nie oznacza, że nie wyobrażam go sobie - moj przyjaciel po 3 latach starania o dziecko będzie miał bliźniaki - jestem przeszczęśliwa, bo wiem że pragnęli tych dzieci z żona najbardziej na świecie - rozumiem i cieszę się ich szczęściem.
Nie mozesz sobie wyobrazic bo tego nie czujesz i nie wiesz jak to jest...no chyba ze czujesz to przepraszam.
Jestes przyjaciólka wiesz jak bardzo komus na czyms zalezy i jak to cos się spełnia to cieszysz się szczęsciem bliskich...to zrozumiałe i normalne.
Tak jak ja komus bliskiemu wspoczuje straty bliskiej osoby..ale nie wiem co taka osoba czuję...i zawsze mowię wtedy "nie wyobrażam sobie co teraz czujesz, ale bardzo Ci współczuję"
Cytat:
No i teraz pytam. Ty sobie wyobrazasz? Czyli moge ciąży gratulować?
Nie niestety nie mozesz. Napisałam że pragne to czuć...najbardziej na świecie...Ty nie pragniesz więc nie wiesz co czuję
Cytat:
A prawo do nie chcenia zrozumienia wszystkich ludzi na świecie mam?
Jak najbardziej masz
Stary 2008-01-23, 11:20   #2819
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

aga2111 przykro z powodu TŻ
mam nadzieję że wszystko się ułoży
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Aga
Cytat:
Wspieraj i walcz.
Wiem co czujesz
Dzięki dziewczyny Myślę sobie dzisiaj, że musi być dobrze...a wczoraj na chwilę się załamałam....

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:22   #2820
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez przed ciaza mialam bardzo bolesne miesiaczki, wymiotowalam z bolu i pierwsze noce w ogole nie spalam tak mnie bolalo - i wiesz co? nie porownuj tego bolu do porodu bo nic nie boli tak mocno jak porod - gwarantuje Ci to, bol w trakcie miesiaczki jest podobny ale jakies 10000000000000000000 razy mniejszy nawet ten najmocniejszy

nie zebym kogos straszyla

No to się przestraszyłam....
teraz będę się obawiać 2 rzeczy: wizyty u dentysty... i porodu

A tak swoją drogą podejrzewam że jestem zbytnią perfekcjonistką a na dodatek chce aby wszystko zawsze szło idealnie i wg. mojego planu a tak się nie da niestety
Chciałam aby mój LUBY dał mi ten mój (oczekujący już mnie) pierścionek w ten weekend przy blasku świec , kadzidełkach i winku..W romantycznej atmosferce.
A on na to "ja chyba nie umiem być romantyczny"
Czyli 1 słowem-jak sama go nie zaciągnę do sklepu -nie kupi świeczek , nie zapale ,rozstawie itd. to nie będzie
Choć już bywał romantyczny

Czy on jest na prawdę nie romantycznym facetem? Czy tylko mu się nie chce

A..i moja jedna z największych wad-WSZYSTKO za bardzo Biorę do Siebie!!!! czyli pewno znowu wydziwiam

Czy Wy też czasami musicie robić romantyczną atmosferę za waszych facetów?

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości