Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-02, 11:52   #271
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

To Maxi Cosi Pebble Plus.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:56   #272
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wróciłam, dałam radę, dziękuję za kciuki Okazało się, że niepotrzebnie poszłam na czczo, bo lekarska stwierdziła, że jak przychodzę w piątek, to wtedy zrobię badania Najlepsze, że wzięłam ze sobą mocz i razem z nim wróciłam do domu A najgorsze, że w piątek przed genetycznym mam mieć obciążenie glukozą
Maleństwo ma się dobrze, ma już 5,8cm, leżało sobie na pleckach i machało rączkami

Super, gratulacje

Mój się nie rozkręcił, leżalam do 8:20 Potem szybciutko się ubrałam i pomalowałam

Oczywiście, że wagi elektroniczne obarczone są błędem 1 - 2 kg, różnicy myślę, że spokojnie może być

Ja nie farbowałam nigdy, ale koleżanka farbuje na pewno. Nie wiem tylko czy robi to u fryzjera, czy sama w domu.

Ja też idę

A co to za fotelik? On jakiś ogromny jest? Większy od innych?

A ja się zapytam z ciekawości, co to są leniwe pierogi?
Jest to fotelik montowany tyłem do kierunki jazdy, stąd siedzenie z przodu musi być przesunięte do przodu, żeby fotelik można było zamontować 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:59   #273
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jakbys tez wrazenia opisała...
bo besafe maja cos co sciaga pas miedzy nogi. Twoje jak rozumiem ma po dwoch bokach..i to troche odciaga pas od brzucha (w przod jakby)? czy tylko trzyma go w dole?
ah nie wiem co robic. na olx jest ten Twoj za 75zł... wolalam besafe ale no moje auto samo w sobie pas ma nisko... bede wdzieczna za porade glownie z tym czy oddciaga lekko pas od brzucha bo teraz potrzebuje zeby mi nie cisnelo na siusiu
Ja mam taki, który nie opina nóg w kroku, tylko ściąga pas niżej. W efekcie, mocno trzyma w udach i praktycznie nie dotyka brzucha. Kiedy mi brzuch urośnie pas będzie dokładnie pod nim.

Ja poczułam dużą różnicę i dzisiejsza droga do pracy była komfortowa.

W praktyce wygląda to tak:

Stary 2016-08-02, 12:00   #274
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, ze ma własne zdanie, wiesz jaka jest teraz nagonka na grzeczne dzieci, nie daj boze miec grzeczne dziecko, bo sobie w zyciu nie poradzi 😀 i nie daj boze używać słowo grzeczny / niegrzeczny, to jak zbrodnia 😁

Moja córka jako małe dziecko była bardzo grzeczna i dobrze sobie dawała radę z rówieśnikami, byla bardzo lubiana i przy niej dzieci "grzeczniały". Nigdy z nia nie bylo problemów, świetnie sobie radziła z nauką, nigdy też nie byliśmy wyzwani do szkoły, gdzie moje znajome chodziły bardzo często na pogadanki, że dziecko nie potrafi się zachować.
teraz już jako "dorosła" kobieta wie czego chce i uparcie dąży do celu. Także nie ma co generalizować. Często dzieci, bardzo "żywe" nie potrafią skupić uwagi na lekcji przez co mają potem problemy w nauce. Oczywiście nie wszystkie, bo czasami wyrastają z tego i super sobie radzą.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 12:07   #275
anolta
Zakorzenienie

Ja śpię jak zabita 😊

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Moja córka jako małe dziecko była bardzo grzeczna i dobrze sobie dawała radę z rówieśnikami, byla bardzo lubiana i przy niej dzieci "grzeczniały". Nigdy z nia nie bylo problemów, świetnie sobie radziła z nauką, nigdy też nie byliśmy wyzwani do szkoły, gdzie moje znajome chodziły bardzo często na pogadanki, że dziecko nie potrafi się zachować.
teraz już jako "dorosła" kobieta wie czego chce i uparcie dąży do celu. Także nie ma co generalizować. Często dzieci, bardzo "żywe" nie potrafią skupić uwagi na lekcji przez co mają potem problemy w nauce. Oczywiście nie wszystkie, bo czasami wyrastają z tego i super sobie radzą.

Lilotka moja też jest złotym dzieckiem i uważam że będzie cudowną, mądra, dobrą, pewną siebie osobą, ale takie artykuły znajdziemy teraz w Internecie i na blogach. Masz grzeczne dziecko? Nie poradzi sobie w życiu 😐 ja się z tego śmieję oczywiście.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Escorpio, ale duży maluszek 😊 machanie rączkami jest cudowne 😍

2017 - synek
Stary 2016-08-02, 12:17   #276
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja śpię jak zabita 😊

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Lilotka moja też jest złotym dzieckiem i uważam że będzie cudowną, mądra, dobrą, pewną siebie osobą, ale takie artykuły znajdziemy teraz w Internecie i na blogach. Masz grzeczne dziecko? Nie poradzi sobie w życiu 😐 ja się z tego śmieję oczywiście.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Escorpio, ale duży maluszek 😊 machanie rączkami jest cudowne 😍

Ja obalam taki stereotyp, bo znam to z autopsji. Mój synek też narazie grzeczny, zobaczymy jak ostatnie.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 12:34   #277
minula
Wtajemniczenie

Dla mnie kopytka to bez sera zdecydowanie

Ten pierwszy fotelik powinien byc na jak mozliwie dlugo, bo jest bezpieczniejszy. Ja mam emmaljunga i moj synek jezdzil do 13 miesiąca stale w nim, a do 17 sporadycznie.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 12:56   #278
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja obalam taki stereotyp, bo znam to z autopsji. Mój synek też narazie grzeczny, zobaczymy jak ostatnie.

😊

2017 - synek
Stary 2016-08-02, 13:02   #279
Escorpio
Zakorzenienie

Dziewczyny, znalazlam dzisiaj w necie nowy wózek Emmaljunga nxt90. Całkiem ładnie wyglada, podobny troche do Bugaboo. Cenowo tak samo, ale nasłuchałam sie ze te Emmaljungi sa niezniszczalne. Widzialyscie go na żywo? Bo zastanawiam sie czy warty tej ceny.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 13:02   #280
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przyda się Zazdroszczę aniołka Synuś jest cudowny ale jak sobie coś wymyśli i nie jest po jego myśli to masakra. Ma charakterek. No ale z drugiej strony, ma takie samo prawo się złościć jak ja czy mąż, Nic tylko to przetrwać. Od września idzie do przedszkola, mam nadzieję że mu się spodoba
My też od września do przedszkola 😊Laurka jak u Was było z dostaniem się? My 2 razy się nie dostaliśmy, aż w końcu dyrektorka zadzwoniła że ktoś się przeprowadza i miejsce się zwolnilo i tak mamy miejsce. Cieszę się bo to super przedszkole 😊

2017 - synek
Stary 2016-08-02, 13:10   #281
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
To Maxi Cosi Pebble Plus.
Mielismy maxi cosi pebble ale chyba nie plus i starczyl na pewno dluzej niz pol roku, a corka zawsze byla wyrosnieta nad wiek.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 13:22   #282
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Wy też tak macie, że nie możecie rano dospać? Wczoraj się obudziłam o 4:00, dzisiaj o 5:45, a kładłam się o północy Jestem przez to zmęczona na maksa, ale za to Wam powiem, że adapter do pasów w samochodzie jest świetny! Jechało mi się dzisiaj do pracy mega komfortowo

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Zdajcie potem relacje
Nawet mi nie mów, właśnie pisałam dziś że ze spaniem masakra. Chyba organizm zaczyna nas przyzwyczajać do nocnego wstawania do dziecka To samo miałam w poprzedniej ciąży.

Cytat:
Dziewczyny z dziećmi!

Moja szwagierka chce mi oddać maxi cosi po swoim dziecku które ma 6 miesięcy i już sie w niego nie mieści!!! Czy to jest w ogóle możliwe? Myślałam ze ten pierwszy fotelik tonchociaz rok posłuży!
My mieliśmy maxi cosi cabriofix i po pół roku zaczął być maławy. Od biedy mógłby być jeszcze ze 2 miesiące ale kupiliśmy inny.

Cytat:
Bardzo dobrze, ze ma własne zdanie, wiesz jaka jest teraz nagonka na grzeczne dzieci, nie daj boze miec grzeczne dziecko, bo sobie w zyciu nie poradzi 😀 i nie daj boze używać słowo grzeczny / niegrzeczny, to jak zbrodnia 😁

No Uwielbiam stereotypy

Cytat:
My też od września do przedszkola 😊Laurka jak u Was było z dostaniem się? My 2 razy się nie dostaliśmy, aż w końcu dyrektorka zadzwoniła że ktoś się przeprowadza i miejsce się zwolnilo i tak mamy miejsce. Cieszę się bo to super przedszkole 😊

My składaliśmy dokumenty do dwóch i do obu się dostaliśmy. Ja się bardzo cieszę bo wybraliśmy to cieszące się najlepszą opinią w mieście. No ale patrząc na listę nieprzyjętych, to dużo nie przyjęli.

Mdłości miewałam sporadycznie, ale dziś to apogeum. Okropność.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 13:28   #283
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki, który nie opina nóg w kroku, tylko ściąga pas niżej. W efekcie, mocno trzyma w udach i praktycznie nie dotyka brzucha. Kiedy mi brzuch urośnie pas będzie dokładnie pod nim.

Ja poczułam dużą różnicę i dzisiejsza droga do pracy była komfortowa.

W praktyce wygląda to tak:

O dzięki! To wyślę męża żeby popatrzył)

Cytat:
Dziewczyny, znalazlam dzisiaj w necie nowy wózek Emmaljunga nxt90. Całkiem ładnie wyglada, podobny troche do Bugaboo. Cenowo tak samo, ale nasłuchałam sie ze te Emmaljungi sa niezniszczalne. Widzialyscie go na żywo? Bo zastanawiam sie czy warty tej ceny.
Ja póki nie popatrzę na żywo to nic używanego nie szukam
Stary 2016-08-02, 13:29   #284
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy dostanę przyzwoity wózek 3w1 za jakieś 2500 zł, a Wy tu pokazujecie same limuzyny
Stary 2016-08-02, 13:39   #285
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Ja póki nie popatrzę na żywo to nic używanego nie szukam
Ale ten nie jest używany Ja się obawiam, że w moim mieście nie znajdę sklepów z porządnymi wózkami… Pewnie będę musiała do Krakowa, albo Warszawy się wybrać na rozeznanie, bo chciałabym też poczuć różnicę między tańszymi, a droższymi wózkami.

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy dostanę przyzwoity wózek 3w1 za jakieś 2500 zł, a Wy tu pokazujecie same limuzyny
Ja się nauczyłam, że na niektórych rzeczach nie ma co oszczędzać. Mogę iść na ciuchy i pokupować całej rodzinie ubrania po złotówce, kupić tanie łóżeczko i wanienkę, ale wózek chcę mieć porządny i na lata. Jakbym miała przeznaczyć 2500 na wózek, to na pewno 500zł poszłoby na sam fotelik… Zresztą na razie jestem w fazie poszukiwań i jak znajdę wózek, który będzie odpowiadał moim wymaganiom i nie będzie miał zawrotnej kwoty, to oczywiście go wezmę Oszczędzać też lubię
Stary 2016-08-02, 13:40   #286
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Za taką cenę znajdziesz coś fajnego. To nie mała kwota.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 13:51   #287
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten nie jest używany Ja się obawiam, że w moim mieście nie znajdę sklepów z porządnymi wózkami… Pewnie będę musiała do Krakowa, albo Warszawy się wybrać na rozeznanie, bo chciałabym też poczuć różnicę między tańszymi, a droższymi wózkami.
ah sorka nie przczytalam dokladnie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

tez tak mysle
na niektorych mamusiowych watkach (inne miesiace) widzialam pod lista osob tez listy limuzyn tam mozna podpatrzec co laski kupuja
Stary 2016-08-02, 13:51   #288
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

No jasne, niektóre fajne wózki nawet za mniej.
Stary 2016-08-02, 13:53   #289
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów, właśnie pisałam dziś że ze spaniem masakra. Chyba organizm zaczyna nas przyzwyczajać do nocnego wstawania do dziecka To samo miałam w poprzedniej ciąży.

My mieliśmy maxi cosi cabriofix i po pół roku zaczął być maławy. Od biedy mógłby być jeszcze ze 2 miesiące ale kupiliśmy inny.

No Uwielbiam stereotypy

My składaliśmy dokumenty do dwóch i do obu się dostaliśmy. Ja się bardzo cieszę bo wybraliśmy to cieszące się najlepszą opinią w mieście. No ale patrząc na listę nieprzyjętych, to dużo nie przyjęli.

Mdłości miewałam sporadycznie, ale dziś to apogeum. Okropność.
Z naszego przedszkola nie dostało się 50 dzieci :-/ ja pisałam odwołania, trochę "wychodziłam" to miejsce, a mieliśmy naprawdę dużo punktów, Najważniejsze, ze się w końcu udało 😊 ale w tym roku był ogólnie koszmar z miejscami.

2017 - synek
Stary 2016-08-02, 13:54   #290
kiciulec
Zakorzenienie

Byłam z córka na spacerze, skończyło się zakupami w ciuchu i mam kilka fajnych rzeczy dla córki i dla anonimowego lokatora brzucha
A potem w jakimś sklepiku jeszcze kilka drobiazgów do domu. Wracałam jak wielbłąd, ale z garbem z przodu Kupiłam największe tekturowe pudełko jakie było, potrzebne mi do schowania bałaganu
Stary 2016-08-02, 13:58   #291
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
On bardziej wyglada jak Cybex. i z tego co widze to jest drozszy niz Bugaboo.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-08-02 o 14:05
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 14:01   #292
ila26
Raczkowanie

Cytat:

Oglądam w Internecie, to chyba nowość. Tylko nie pamiętam czy nie miał jednej wady - brak amortyzatorów?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 14:19   #293
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też myślałam żeby kupić wózek 3w1, ale po przemyśleniach kupimy 2w1 a fotelik osobno Jak ja bym chciała już jechać wózki oglądać
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 14:20   #294
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
On bardziej wyglada jak Cybex. i z tego co widze to jest drozszy niz Bugaboo.
Mi siedzisko przypomina to z Bugaboo, a stelaż prawie identyczny jak w Stokke Crusi

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Oglądam w Internecie, to chyba nowość. Tylko nie pamiętam czy nie miał jednej wady - brak amortyzatorów?
To co to za wózek bez amortyzatorów?
Stary 2016-08-02, 14:31   #295
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Mi siedzisko przypomina to z Bugaboo, a stelaż prawie identyczny jak w Stokke Crusi

To co to za wózek bez amortyzatorów?

Dobre pytanie. Teraz jest pełno wózków bez amortyzatorów, Bugaboo, Quinny Moodd, Cybex też pod tym względem nie powalają. Te amortyzatory to trochę pic na wodę w tych wózkach, dlatego ja zastanawiam się nad Emmaljungą, ale Mondialem.

Nie jestem pewna tych amortyzatorów w tej Emmaljundze NXT90, ale teraz nie mogę znaleźć info na ten temat. Może któraś z Was doczyta, bo to dziwne - zwłaszcza przy Emmaljungach.

Ps. Polecam zwracać uwagę na amortyzatory, bo raz wybrałam się na spacer z koleżanką po kamiennym rynku. Dziecko wytelepane na wszystkie strony w wózku bez amortyzatorów.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 14:47   #296
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊
Wczoraj mialam usg genetyczne. Dzidzia ma 53mm i całe badanie przespało. Kość nosowa jest, przeziernosc ok. Co będzie nie wiadomo, bo zle się ułożyło i lekarz uznał, że zgadywać nie będzie pod koniec tygodnia mogę odebrać wyniki pappy.
Gratuluję
Cytat:
Wróciłam, dałam radę, dziękuję za kciuki Okazało się, że niepotrzebnie poszłam na czczo, bo lekarska stwierdziła, że jak przychodzę w piątek, to wtedy zrobię badania Najlepsze, że wzięłam ze sobą mocz i razem z nim wróciłam do domu A najgorsze, że w piątek przed genetycznym mam mieć obciążenie glukozą
Maleństwo ma się dobrze, ma już 5,8cm, leżało sobie na pleckach i machało rączkami
ale duże maleństwo
Stary 2016-08-02, 14:57   #297
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Z naszego przedszkola nie dostało się 50 dzieci :-/ ja pisałam odwołania, trochę "wychodziłam" to miejsce, a mieliśmy naprawdę dużo punktów, Najważniejsze, ze się w końcu udało 😊 ale w tym roku był ogólnie koszmar z miejscami.

Fajnie że się udało, masz rację w tym roku ciężko z miejscami było.

Jak chcecie kupować wózek 3 w 1 to polecam rozglądać się za takim, który ma fotrlik/nosidełko poddane testom. Często do zestawów są nosidła no name, niewygodne, i co najważniejsze niebezpieczne. Lepiej wtedy jak się wózek podoba wziąć wersję 2 w 1 i porządne nosidełko wpinane w stelaż przez adaptery.
My coraz bardziej skłaniamy się by kupić używkę Quinny buzz xtra, Mieliśmy już buzz w starej wersji nie był idealny, ale lubiłam go.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:20   #298
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Gratuluję

ale duże maleństwo
Duże? Niektóre maleństwa u nas już ponad 6cm mają
Stary 2016-08-02, 15:22   #299
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Duże? Niektóre maleństwa u nas już ponad 6cm mają
W porównaniu z moim to duże

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-02, 15:28   #300
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie. Teraz jest pełno wózków bez amortyzatorów, Bugaboo, Quinny Moodd, Cybex też pod tym względem nie powalają. Te amortyzatory to trochę pic na wodę w tych wózkach, dlatego ja zastanawiam się nad Emmaljungą, ale Mondialem.

Nie jestem pewna tych amortyzatorów w tej Emmaljundze NXT90, ale teraz nie mogę znaleźć info na ten temat. Może któraś z Was doczyta, bo to dziwne - zwłaszcza przy Emmaljungach.

Ps. Polecam zwracać uwagę na amortyzatory, bo raz wybrałam się na spacer z koleżanką po kamiennym rynku. Dziecko wytelepane na wszystkie strony w wózku bez amortyzatorów.

A jaki koleżanka miała wózek? JA się zastanawiam nad Emmaljungą Viking, bo ma kubełkowe siedzisko i obrotowe koła i ponoć 40kg potrafi przenieść stelaż.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
W porównaniu z moim to duże

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Moje ostatnio miało 3cm, a wizytę miałam 15 lipca Rośnie jak szalone teraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości