|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
ale ja ich nie widzę
![]() wszystkei robione tym samym apartaem, inne widać a 12 az zdjęć nie ![]() ![]()
#3332 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie po dluższej nieobecnosci. Bardzo cieszy mnie informacja, że przyszły świadectwa i formularze dzieci- może wkońcu dowiem sie czegos o moim synku...
![]() Mam jedno pytanie: troche brakuje mi czasu więc przeczytaląm tylko ostatnie strony i znalazlam tam informacje o jakichś numerkach, czy ktoś moze mi powiedzieć o co chodzi? Czy to znaczy, że ja też dostalam jakiś numerek?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Troszkę mnie nie było na forum , ale już nadrobiłam zaległości ![]() Cudne zdjęcia wszystkich dzieci , mamopity - spodniczki rewelacyjne - radocha będzie wieeeelka ![]() Ja jestem własnie w trakcie kompletowania paczuszki dla mojehgo Abrahama ![]() ![]() Miłego dnia zycze wszystkim ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Numerek masz 120.No nie mów ze nie dostałaś formularza przed świetami????? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
A ja dostałam przesyłkę nie wiem od kogo
![]() ![]() kilkanaście okularów ![]() do kogo mogę to podesłać?
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba było zobaczyć na tym odcinku co ma listonosz....on ma oryginał i tam widać... Albo po znajomości podpytaj na poczcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Rozeznanie
|
no jak dobrze zrozumiałam to okulary...
![]() a te zdjęcia co się otwierają to wrzucałaś na serwer może...? ![]()
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
tak Ula juz są na fotosiku
![]()
#3339 |
Raczkowanie
|
Witam porą mocno popołudniową,
Cóż, przygotowań ciąg dalszy - rozmawiałem z kolegą - podszkolę się z podstaw budowlanki - w końcu muszę miec pojęcie o stawianiu nawet prostych budynków - fundamenty, murarka, konstrukcje dachu, dekarstwo itp. - wiedza logistyczno - organizacyjna to nie wszystko, dłubię też w niecie o survivalu w warunkach Afrykańskich, medycznych zagadnieniach (przyda się szkolenie w Marynarce Wojennej) i rozglądam się za manualem i książką o budowie Land Rovera - taki pojazd między innymi tam posiadają na misji, w wersji truck 4x4 - właśnie muszę się dokładnie dowiedziec co to za model, rocznik, silnik itp. - z tego co wiem to taki przerośnięty willys... Aha - Kasia załatwi sprawę przesyłki - to jej stary, dobry i wypróbowany odbiorca.... odnośnie survivalu - fajny link - http://www.equipped.org/fm21-76.htm
![]() |
#3340 |
Rozeznanie
|
Warszawa: 31 stycznia (czwartek) pokaz slajdów z Afryki Zachodniej, Biblioteka Rolnicza, więcej info na plakacie ;) oraz w [linku]
#3341 |
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego sie nie otwieraja moze znowu sprobuje je przeslac w czasie
weekendu... A oto nastepne informacje beda wyslane:Numery: 2,7,10,22,37,32,20,23,24, 25,27,30,43,44,45,47,49,5 0,52,53,56,57,61,65,72,74 ,75, 80,82,83,84,86,90,95,96,9 8,99,100,101,102,111,113, 115,119,120,125,124,123,1 26, 127,128,129,132,136,138,1 39,140,144,145,149,153,15 7,166,168,169,172,1,8,4,1 99,230 232,237,239,240,241,242,2 43,173,175,176,177,183,18 4,186,187,147,188,187,190 ,195,197,198,203 208,210,146,211,213,221,2 22,233,234,244,245,246,24 7,248,249,250,251,181,133 ,134,135,137, 139,141,142,143,148,150,1 52,154,155,156,161,164,16 5,167,170,283,286,287,281 ,284,279 DOBRANOOC!
#3342 |
Raczkowanie
|
Witam Serdecznie
![]() Jestem zupełnie nowa i świeżutka... Dzisiaj dostałam mailem info że mogę pomóc 12 letniemu Johnowi, czuję się cudownie, a zarazem przykro mi że jest w trudnej sytuacji. Teraz oczywiście robię listę rzeczy do paczki ![]() Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkiego, ale widzę że macie to wszystko już super "obcykane" a ja jeszcze poruszam się we mgle. Ten numer to poprostu numer Adopcji, czy coś innego??? (mam 291) Tak ogólnie to właśnie czekam również na "prawdziwą" adopcję i w każdej chwili mogę poznać swoje dziecko. Dziś "poznałam" Johna. Szkoda że nie mam jeszcze zdjęcia... Cudownie jest "dołączyć do waszego grona" Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
one beda rozsylane mailowo czy poczta normalna? bo <wstyd> nie zaplacilam jeszcze 5zl na przesylki.
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
Cześć AgulaP
![]() ![]() W razie jakichkolwiek pytań, to się nie krępuj i pytaj - po to między innymi jest to forum. Zawsze ktoś odpowie. A tak poza tym, to wszyscy byli tu kiedyś zupełnie nowi i świeżutcy ![]() Schreck - trzymam kciuki za Twój wyjazd!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Raczkowanie
|
Dzięki Markos,
bardzo się cieszę z twojej odpowiedzi i dziękuję za wyjaśnienia. Strasznie jestem przejęta. Paczki naprawdę pół roku idą? O Matko, nie usnę chyba przez 3 noce, mam nadzieję, że życzliwość tyli ludzi ujmie trosk tym dzieciom. Kolorowych snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Witaj Agula
![]() cieszymy sie razem z Tobą to ja miałam tę przyjemność poprosić Cię o pomoc dla tego chłopca, ma jeszcze brata, który też jest w programie adopcji i wczoraj otrzymał opiekunów na odległość. Na zdjęcia myślę nie będziesz czekała bardzo długo, choć to moze się ciagnąć. Co do informacji to niech Jola mnie poprawi, ale to sa chyba nr-y które nie dostały formularza, albo to są te nowe formularze, wkleiłam wszystko co siostra przesłała i wiem tyle co wy . najwyżej będzie niespodzianak ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim ![]()
#3347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli mówimy o formularzach ( a nie świadectwach) to w takim razie są te nowe formularze.Niższe numerki dostały inny wzór formularza (choć oczywiście nie wszystkie)a teraz siostra ma inny druczek i z tego co widzę na tym druczku robi wszystkie dzieci.Więc proszę sie nie zdziwić jeśli ktoś ma dwa ![]() Ja na dzień dzisiejszy mam 1,4,5,6,8,11,12,13,14,15, 16,17,18,19,26,28,29,31,3 4,35,36,38,39,40, 41,42,46,48,51,54,55,58,5 9,60,63,64,66,67,68,69,70 ,71,73,76,77,78, 79,81,84,87,88,89,93,94,9 7,108,109,110,112,114,116 ,117,121,122 Jeśli ktoś z tych numerków nie dostał formularza @ a chce bardzo proszę sie odezwać do mnie ![]() Mi osobiście podobał sie stary druk był bardziej osobisty,więcej informacji itd ale co tam... No to wyglądam na listonosza z nowymi formularzami...hihihi Agula witaj witaj i nic się nie przejmuj ,pomożemy we wszystkim ![]() A wieczorem wejdź na czat tam zawsze jest pełno ludzi chętnych do pomocy ![]() No ale Markos nas chyba zaniedbuje,chyba się uczy pilnie ![]() Markos dotarł formularz do ciebie? Ale pościk,aż się zasapałam.... ![]() Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-01-24 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, ze tak mocno przygotowujesz sie do tego wyjazdu. na jak długo wąłściwie masz zamiar jechać. pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wszystko wysło tak jak sobie zamarzysz ![]() Agula ja też witam Ciebie serdecznie w naszej wielkiej rodzinie. super , ze masz już synka. pytaj o wszystko tutaj są sami fajni ludzie, którzy odpowiedzą na każde zadane pyetanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Agula teraz mi sie przypomniałao ze jest wśród nas też Asienka, która tak jak Ty czeka na adopcję dziecka (nie na odległość
![]()
![]() |
#3350 |
Rozeznanie
|
A ja się pochwalę...
MAMA kazała sie chwalić to się chwalę ![]() A co,chyba mam czym ![]() Pozycja ....nr...1!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ta pozycja to znaczy, że najlepszy w klasie? ![]()
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
DlaCiebieJa gratuluje
![]()
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Jola no to chyba bardzo miłe
![]() gratuluje !!! to w dużej mierze dzięki Twojej pomocy na pewno łatwiej mu sie uczyć ! no to teraz mamuśka nalezy się dziecku list z pochwałą ![]() a jakby jeszcze tak polskie tłumaczenie co tam na dole ? i co to znaczy pass??? ale ja ciemna jestem :/ a ja sie pochwale chociaz moze nie powinnam jeszcze ze zostałam poproszona na rozmowę w sprawie pracy do firmy do której wysłałam CV ![]()
![]() |
#3354 |
Wtajemniczenie
|
pass - czyli zdane, zaliczone
MAMA - trzymam kciuki! Bądź sobą i pokaż im ile mogą zyskać zatrudniając Ciebie ![]()
#3355 |
Zadomowienie
|
MAMA trzymam kciuki
ja właśnie piszę kolejne 2 LM bo znalazłam nowe ogłoszenia o prace. mam starszna nadzieję, ze sie cosik uda ![]()
![]() |
#3356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MAMA trzymam mocno kciuki juz teraz ![]() ![]() Witaj Agula. Super że postanowiłaś wpaść no i oczywiście pomóc ![]() ![]() No to teraz uciekam na poczte ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
Ale jestem dumna
![]() ![]() A to właścicielka takiego pięknego świadectwa ![]() MAMA ja chyba nie będę kciuków trzymać bo w pn bedę na nartach ![]() Moria jak tam,dotarło? |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
a to przepraszam, :d rzeczywiście ty masz Mailoni przeciez - nie chciałam sprawdzac na gmailu bo go cały dzień okupujesz - i dzieki ci za to bo masz co robic
![]() ja też nei próżnuje e-mailuje z rodzicami, odpowiadam na pytania itd.
#3359 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ze sto razy korciło mnie, żeby napisać maila do Siostry i wypytać się o niektóre rzeczy - dzięki temu może moja pomoc mogłaby okazać się bardziej skuteczna - ale, jak sobie pomyślałem, ile pracy tam ma Siostra, to zawsze z tego rezygnowałem. Gdybyśmy wszyscy zasypywali Siostrę mailami, to chcąc nam odpowiedzieć, nie odchodziłaby od komputera. A przecież ma tam i tak zbyt wiele obowiązków. Jeśli chodzi o czata, to byłem tam wczoraj ok.22.00, no może ok.22.30, i na nikogo się nie doczekałem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agula - tak, zwykła (ekonomiczna) paczka tyle tam idzie, a zdarza się, że i dłużej. Priorytet jest szybki, ale drogi - jeśli chodzi o paczki, bo przy listach (listy są chyba do 2 kg.) już takiej różnicy w cenach nie ma. Pozwolę sobie zacytować post Dla ciebie J., który może coś Ci pomoże: Cytat:
CENNIK POCZTY => Zagraniczne => Afryka • szybki cennik • ile co waży? Gdybyś chciała dotrzeć do tych informacji w przyszłości, to zawsze znajdziesz je w "podpisie" New Rocka, pod każdym jego postem. Norton - a Ty gdzie zaginąłeś??? ![]() Edytowane przez Markos Czas edycji: 2008-01-24 o 19:32 Powód: pomyłka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie!
![]() Miłoby było gdybyście przyjechali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.