|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Dzień dobry
![]() U nas znów gorąco, a popołudniu ma być burza, zwariuję z tą pogodą. Wesoła Ania, ja zdjęcia Twojego synka nie zobaczę, bo nie jestem w klubie, a Ty nie jesteś na FB. No chyba że wybierzemy się kiedyś razem na spacerek W Parku Zachodnim jest bardzo fajnie, dużo miejsca do spacerowania, dużo ławeczek ![]() Cytat:
Zapisz
Zapisz Zapisz
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-08-02 o 09:52 |
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieram malego tak jak siebie plus biore cos cienkiego zeby w razie co mlodego przykryc i oczywiscie ze 2pieluchy tetrowe. Jedna zeby maly sie przytulil a druga na wszelki wypadek zeby nosidelko przykryc od slonca lub wiatrem.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
No jednak zanim sie wybierzemy na spacer to bede musiala ja rozebrac na krotko, bo bedzie chyba 12. Teraz cos marudzi, ale chyba cos brzuch ja boli :/
A smarujecie czyms na slonce? |
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Inka, Wesola Ania ja tez chce kolejna coreczke - imie tez wybrane. Bedzie Divya
![]() A tak wgl to juz teraz miala byc coreczka a jest Emi 😂 Cisne do lekarza za chwile :/ ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Mi pediatra mowila zeby noworodka niczym nie smarowac na slonce tylko oslaniac przed promieniami. Podobno te filtry 50 blokuja wchlanianie wit D |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zaczęło wymagać ode mnie jeżdżenia kołyska w celu zasniecia.
No tego jeszcze nie grali. Noah miał być Sophią
|
#3338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten kalendarz to traktuję z przymrużeniem oka Wiadomo że chińczycy swoje a życie swoje
|
||
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas miał być drugi synek, a wyszła córcia
![]() Dla drugiego synka trudno byłoby wymyślić imię. Już przy pierwszym był problem Dla córci mieliśmy już wybrane podczas pierwszej ciąży ![]() Ja niczym nie smaruję. Z tych samych powodów, które podała Kattoo.
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W klubie smiejacy się Synuś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę do klubu!
Mój syn stwierdził, że sen jest dla slabeuszy...
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Matki w komplecie!!!
))na początek wielkie gratulacje dla Eski, pięknie domknęła temat! Życzę potoku mleka, sutków ze stali i dziecka odkładalnego ))) Jestem córką marnotrawną wizażową, wiem, biorę na klatę, ale postaram się być częściej, gdyż starsze dziecko wróciło do przedszkola, młodsze póki co, nie jest absorbujące. Mam też nowy telefon, w którym trochę lepiej mi ten Wizaż chodzi i wygląda, więc być może będę nadawać też z pleneru, jak wyskoczę z młodym na spacer. Co do filtrów, to ja też nie smaruję, chociaż nad morze chyba coś wezmę na wszelki wypadek, oprócz oleju z pestek malin ![]() Kiedy odchowalnia? |
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My kremów nie używamy, nie wystawiam małej na słońce Właśnie wyszła od nas położna Martynka ma 4600g już w 9 dni przybrała ponad 600g
|
#3346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubierania to mój syn jest podobny do mnie. Lubi ciepełko. Na spacerze musi być przykryty kocykiem inaczej rączki ma zimne jak lód i nie zaśnie. Wierci się i kręci. Jak tylko go okryję, śpi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Ja unikam go jak ognia. Jak nie muszę to nie jadę samochodem, a nawet jak jadę to od razu po dotarciu do celu przekładam malucha do gondoli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, ja nie mogę znaleźć sposobu na młodego. Ma zimne rączki ciągle. Jak mu je wsadzam do spiworka to marudzi i je na siłę wyciąga.
Nie wiem czy mu zimno czy ciepło w te rączki...
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Położna u nas była na pierwszą wizytę. Mały na długi rękaw a ona: na krótki go, ciepło jest. My na to że był na krótki ale rączki miał zimne. A ona że dzieci tak mają bo jeszcze nie umieją tak regulować temp kończyn i się tym nie przejmować tylko na karku sprawdzać. I od tej pory młody na krótki cały czas 😁
|
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to ma po mnie. Ja nawet latem używam zimowej kołdry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko zasneło bez marudzenia 😍😯
Idę to oblać kompotem 😀 |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzam mu kark i jest ciepły zwykle.
On chyba lubi ciepelko.
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na piechote wszedzie chodze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Tylko jak tz w domu to po zakupy wieksze jezdzimy autem. On tez do pracy autem jezdzi, a ja wszedzie jak on w pracy to na piechote albo mkiem jezdze ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Ja jeszcze stopki patrze ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
My fotelik-nosidelko narazie tylko w aucie uzywamy,choć też możemy wpiac w stelaż wózka.ale wydaje mi się,ze chyba średnio wygodnie w tych pasach.dlatego jak gdzieś dalej jedziemy na spacer to pakujemy w bagażnik gondole
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, z tym sprawdzaniem temp na karku to chyba rak nie do konca, moja ma zawsze cieply kark. No i ma faldki tam, wiec watpie by naprawde bylo jej tak ciagle cieplo, chyba miedzy tymi faldkami sie grzeje po prostu. Czasem wiem, ze raczej jej nie za cieplo, bo ma zimnecstopki, raczki i marudzi, a kark cieply. Poki nie wyskakują jej potowki to sadze ze jest ubrana ok, jak zauwazam potowki to ja ubieram lzej i obserwuje czy schodza i poki co działa.
Moja tez raczej z tych cieplolubnych, bylamcw parku i przykrylam ja tetra (a zalozylan jej tylko sukienke) to marudzila i nie chciala spac, okrylam ja kocykiem i od razu zasnela. Wkurzylam sie na spacerze, bo ludzie widzac, ze idzie babka z wozkiem nie zejda z drogi, licza chyba ze to ja bede tym wozkiem manewrowac miedzy nimi. :/ I macie racje, tez czytałam zeby lepiej nie smarowac, wiec nie smaruje, jak swieci slonce jej na nozki to okrywam ja tetra zeby nie swiecilo bezpośrednio i chyba tak bede robic, troche slonca raczej nie zaszkodzi. A co do plci to ja mialam wszystko w snach... tzn najpierw przyśniło sie mi, mojej mamie i mojej siostrze, ze jestem w ciazy i to w jedna noc! I faktycznie - bylam potrm przysnilo mi sie, ze to bedzie dziewczynka i sie potwierdzilo, a potem przysnila mi sie kilka razy jak bedzie wygladac i wierzcie lub nie - jest identyczna jak w snach. Myslalam, ze jak powien o tym ginekologowi to pomyśli, ze jestem szurnieta, ale on powiedzial, ze czesto kobiety maja przeczucia lub sny i sie sprawdzają. Wesola_ania juz sie śmieje? Ja nie moge sie tego doczekac choc juz mam wrażenie, ze corka uśmiecha sie bardzidj swiadomie i bardziej świadomie się patrzy. W ogóle już mam wrazenie, ze nawiazujemy ze soba kontakt.Sorki za literówki, ale spieszę się by zdążyć obiad zrobić poki moja Klusia śpi. Edytowane przez Kosia22 Czas edycji: 2016-08-02 o 14:19 |
|
|
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze na sxoping do mongolii cos kolezanka poleca? ![]() A tak serio do Arkad mi blizej ![]() Ja im powtarzam, ze maja rodzicow jakich maja to musza sobie w zyciu są mi radzic hahaha Cytat:
![]() Cytat:
Mi sie serce kraja jak Go wkladam do nosidelka tak tam lezy taki pokrzywiony:/ ale pol polski przejechalismy wyrodna jestem ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka gratki
Moj przez ostatni tydzien przybral 340g
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kosia ja mialam przeczucie na dwie dziewczynki ;D Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Umowilismy sie na usg bioderek w koncu ![]() Bedzie mial skonczone 8tyg. Ujdzie jeszcze? ![]() Wczesniej lekarz ma urlop ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Powinno sie zrobic usg miedzy 4-6tygodniem zycia dziecka. U mnie dlugo sie ogolnie czeka i wizyte z bioderkami mam na koniec sierpnia.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
Margosia, będziesz sama, czy z rodzinką?
Jutro jadę do Magnolii, mąż zostanie z małą, więc może się spotkamy? ![]() A do Arkad mam bezpośredni tramwaj ![]() My USG bioderek mamy 17 sierpnia. Mała będzie miała wtedy 8 tygodni i 2 dni. Pytałam pediatrę, czy to nie za późno, powiedziała, że nie, że jest OK. Zapisz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

w 9 dni przybrała ponad 600g