|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
O boziuuu kamisha. To jest niemożliwe żeby nie było wiadomo kogo nosisz. Nie chcesz iść do innego ginekologa?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie wizyta u ginekologa w ciazy bez usg to jakas paranoja. Ja bym na pewno poszła do kogoś innego.
|
|
|
|
#2883 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Czy Wy już codziennie tyle piszecie? Jak tu nadążyć? ![]() Siara jak najbardziej pojawia się około połowy ciąży. Wydaje mi się, że nie ma to większego znaczenia, czy wypływa sama czy nie. Natomiast uważajcie, nie majstrujcie za dużo przy sutkach, bo to wzmaga wydzielanie się oksytocyny, co może spowodować skurcze. Co innego jeśli zbliża się już termin porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Hehe, no rozumiem Cię doskonale. Też już o tych pieluchach myślałam... U chłopaka szast, prast, wyciera się jak leci, a tu teraz trzeba będzie ostrożnie, z góry na dół, itp. W zamian przynajmniej kwestie napletka odpadają ![]() Właśnie nie chciałam tak dobitnie o tych sprawach pisać, jak ostatnio wspomniałam, że będę robić specjalizację w różach. Bardziej to pisałam tak żartobliwie przysłowiowego, bo szczerze nie cierpię różu od dzieciństwa i zawsze mówiłam, że jeśli będę mieć córkę, to nie będzie mieć ani jednej różowej rzeczy. Ale ostatnio, o zgrozo zdarza mi się zatrzymać przy jakimś ubranku i patrzeć jakie ładne, po czym się orientuję "ratunku, przecież to różowe!" ![]() Dzięki Niech będzie nie za duża dama, taka w sam raz Cytat:
![]() A tak Cię jeszcze zapytam, jak wygląda dno w Twojej gondoli? W sklepie oczywiście rzuciłam się oglądać Pajero, ale zniechęciło mnie bardzo, że czuć bardzo mocno uskok w miejscu, gdzie zaczyna się część podnosząca się Tym bardziej, że materacyk też wydawał się bardzo cienki. O dziwo w Barlettach było z tym lepiej. A jak to u Ciebie wygląda? Ciekawe, czy ten jeden model był taki, czy po prostu tak mają Pajero.W sumie sprawdzałam to w wielu wózkach i w wielu było źle. Nie wiem, czy ja jestem jakaś przewrażliwiona czy co ale wydaje mi się, że mi by było niewygodnie na czymś takim leżeć, a co dopiero maleństwu.Cytat:
I na pewno na innych Twoich wątkach dziewczyny też, więc musi być dobrze! Oby dzieciaczki podrosły najwięcej jak się da bezpiecznie w Twoim brzuchu i nie zmęczyły mamy za bardzo ![]() Cytat:
![]() A teraz właśnie myślałam o drewnianym bujanym, hmm, będę musiała to przemyśleć ![]() Ja też lubiłam karmić na takiej zwykłej poduszce, tyle że dużej jak dla dorosłego Będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-08-02 o 15:30 |
||||||
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Od paru dni mierze się przy pępku i mam coś 101, zobaczymy ile rośnie 😉 |
|
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
A mój tz dzis zaczął robić kolyskę i trochę mu pomagam
Ja jak dotąd miałam na kazdeh wizycie usg i bardzo się cieszę co do mięsa to ja mogę jeść codziennie za to wczesniej moglam wcinac jogurty itd a dzis zjadlam i nie smakowal mi..hak to wsZystko się zmienia o kurczę siara? No to juz teraz chyba wszystkiego sie mozemy spodziewac
|
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i sie glupia nie odezwalam.. ja nie chce zmieniac.. Cytat:
poczekam jeszcze.. Cytat:
no ostatnio mialam usg.. ehhh . jestem sama na siebie zla ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że są wizyty bez usg. Jak już nie raz pisałam w zdrowej ciąży medycznie uzasadnione są 3 usg, po jednym na trymestr. Więc spoko, że lekarz nie ciągnie kasy, jak nie ma medycznej potrzeby, choć zawsze na pewno można go o to zapytać, ale rozumiem, że aż czasem człowiek że zdziwienia języka w gębie zapomina, a w ciąży to już szczególnie
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prywatna Cytat:
no on stwierdzil ze jest okej a ja mu sie potem zapytalam czy za te 4 tyg poznam plec to mowil ze tak.. pewnie moja wina ze sie nie odezwalam ... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prywatnie jak bylam tydzien temu to ponoc dziewczynka bedzie, ciekawe co powie mi moja ginka za 2t, wtedy bede miala polowkowe na nfz. Ona ma taki komunistyczny malutki monitor, ze dziwie sie ze cokolwiek w nim widzi...
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno za te 4 tyg lekarz przyłoży się, żeby odkryć, co maleństwo ma między nogami, jeśli nie robi usg na każdej wizycie i też już będziesz wiedziała
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Wgl to na nfz bede miala w 24tygodniu dopiero to usg..
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
No rozumiem, że chodzisz prywatnie kamisha, ale ja bym poszła do innego, nie wytrzymałabym nie znając płci do 29 sierpnia
|
#2896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos dam rade Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
To obydwie, kamisha i DoDoo, będziecie mieć dość późno to połówkowe. Cóż, co lekarz to opinia...
Ja sama się zastanawiałam jak to jest, bo dawniej zawsze w Pl było, że to ma być 20-22 tc. Teraz tu w UK mówią 18-20 tc, a jak dzwoniłam do Pl się umawiać, to mi aż powiedzieła rejestratorka 18-23. Więc aż spytałam z ciekawości mojej gin w Pl (tak ją nazywam "moja", bo chodziłam do niej z Kajem i mam do niej ogromne zaufanie) i powiedziała tak: Rzeczywiście, lepiej jest wszystko zbadać trochę wcześniej, w 18 czy 19 tc najlepiej wszystko widać, 19 to wręcz idealnie. Jeśli przychodzą pacjentki po 22 tc, to owszem, wykona im badanie najlepiej jak się da, ale uważa, że lepiej jest wcześniej. Tam jest duża przychodnia z dobrym usg i przychodzą tam zapewne pacjentki od innych lekarzy na samo usg połówkowe, więc o tym mówiła. Ja to w ogóle u niej byłam byłam pod koniec 17 tc, bo tak byłam w Pl, więc wolałam pójść wtedy niż w ogóle, więc mówiła, że maleńkie jeszcze te wszystkie narządy, ale malutka ładnie współpracowała i dala się wszędzie oglądać. Powiedziała mi, że wg niej wszystko jest w porządku i absolutnie nic nie podejrzewa, żeby jeszcze coś mogło się okazać inaczej, ale jednak z medycznego punktu widzenia czuje się w obowiązku powiedzieć mi, że za ok. 2 tyg powinno to usg być powtórzone, a ja właśnie miałam wtedy czyli wczoraj to połówkowe tu, czyli wszystko się zgadzało ![]() Już wam to miałam dawno pisać, bo nieraz rozmawiałyśmy o tym najlepszym czasie na połówkowe, ale jakoś nie miałam czasu ciągle
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-08-02 o 16:07 |
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj wogole nie czuję Lili. Chyba poerwszy raz tak mam ;( moze jak wrócę do domu, zjem obiad i usiade sie na sofie to sie moja ksiezniczka zacznie ruszac
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lili może mieć słabszy dzień, ale na pewno wszystko jest dobrze
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
folinka -mi gin mowil ze to bedzie moj 22 t wiec nie wiem czy to norma, zem pierwszy raz w ciazy
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Kamisha - ja tez chodze prywatnie i moj gin tez podobno nie robi za kazdym razem usg, prawdopodobnie na nastepnej wizycie nie bede miala 😊
Kiedys kobiety do samego porodu nie wiedzialy kogo nosza w brzuszku, a u ciebie to bedzie 22tc wiec spoko loko, nie bedzie wcale pozno 😊 Ja mam 23tc i nie mam siary ani nic, moze malo produktywna jestem? ![]() Co do mojej gondoli to zaraz pojde sprawdzic, bo cala jest rozebrana i czeka do prania. Ale chyba nie ma takiego przejscia, bo opcje podnoszenia odkrylam dopiero po zdjeciu materacyka ![]() Jestem dzis po pracy, nie bylo tak zle. Ale program niestety zaczal dzialac i nie moglam leniuchowac 😢 |
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo. U mnie Alicja tez jakas mniej ruchliwa od 3 dni ale ja się trochę gorzej czuje i pewnie jej się udziela!
Ja bede miała polowkowe w 24t. Ale w 20 tyg tez mi zrobił takie mini polowkowe bo mierzył wszystko i badal. W ogóle ja na każdej wizycie mam usg i wszystko mi mierzy -kosci i przepływ żył, serduszko czy obwód brzuszka. Wszystko. Ne wyobrażam sobie żebym poszła do mojego usg, zaplacila 180 zł i nie powiedział /nie pokazał mi tego co chce widzieć i wiedzieć. Po to chodzę prywatnie i place zeby mieć to co chce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje dzisiaj jakby mi coś w gardle stanęło i nie mogę tego przełknąć. Piję wodę, jem chleb i nic. Ciekawe co to, może jakaś krosta w gardle
|
#2908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie mam. Za to pępek mi powoli wypycha i wcale mi sie to nie podoba bo mnie aż ciągnie od środka
|
|||
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Cześć !!!
Ostatnio udaje mi się Was tylko podczytywać, bo mój synek wysysa całą moją energie ... a do tego się przeziębiłam i ledwo funkcjonuję, ale myślę, że powoli wychodzę na prostą. justyna183 trzymam kciuki za Ciebie i twoje maluszki ![]() kamisha jeśli nie ma konieczności to myślę, że nie ma problemu w tym iż nie robi Ci USG na każdej wizycie, myślę, że lepiej poczekać i na następnej wizycie upomnieć się o to a jakoś inaczej zagospodarować te pieniądze które miałabyś wydać tylko po to aby poznać płeć, skoro i tak chodzisz prywatnie
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Tak dla info jakby ktoś chciał wiedzieć:
Byłam u laryngologa. Prawdopodobnie są to przewiane nerwy. Powinno w ciągu 2 tygodni przechodzić i dostałam tabletki z miłorzębu japońskiego. No nic, trzeba przecierpieć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

"Sama przecież jestem kobietą i takie widoki nie są mi obce ale zgłupiałam hehe 
Tym bardziej, że materacyk też wydawał się bardzo cienki. O dziwo w Barlettach było z tym lepiej. A jak to u Ciebie wygląda? Ciekawe, czy ten jeden model był taki, czy po prostu tak mają Pajero.