Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-02, 15:33   #301
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Powiem wam, że im więcej czytam o wózkach tym mniej wiem aż się boję co będzie jak będę musiała wybrać
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:38   #302
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Powiem wam, że im więcej czytam o wózkach tym mniej wiem aż się boję co będzie jak będę musiała wybrać
Ze mną nie jest lepiej… Co chwilę mi się coś innego podoba i nie wiem naprawdę na co dokładnie zwrócić uwagę Bo to co ja chcę, to jedno, a rzeczywistość to drugie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 15:56   #303
axn22
Zakorzenienie

Póki nie pooglądamy dokładnie na żywo to się nie zdecydujemy
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 16:00   #304
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 16:01   #305
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej, że u mnie w mieście wybór jako taki
Stary 2016-08-02, 16:10   #306
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Gorzej, że u mnie w mieście wybór jako taki
U mnie w mieście za dużego wyboru nie ma, dlatego pojade do Krakowa oglądać wózki Trzeba sobie jakoś radzić
Stary 2016-08-02, 16:32   #307
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
U mnie w mieście za dużego wyboru nie ma, dlatego pojade do Krakowa oglądać wózki Trzeba sobie jakoś radzić
W za małych miastach mieszkamy
Stary 2016-08-02, 16:33   #308
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja mam taki, który nie opina nóg w kroku, tylko ściąga pas niżej. W efekcie, mocno trzyma w udach i praktycznie nie dotyka brzucha. Kiedy mi brzuch urośnie pas będzie dokładnie pod nim.

Ja poczułam dużą różnicę i dzisiejsza droga do pracy była komfortowa.
kupilam tez uzywany 70zł fajnie ze sie trafiłaś i pomogłas
Stary 2016-08-02, 16:37   #309
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
W za małych miastach mieszkamy
Zdecydowanie
Stary 2016-08-02, 16:45   #310
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy dostanę przyzwoity wózek 3w1 za jakieś 2500 zł, a Wy tu pokazujecie same limuzyny
Ja po doswiadczeniach wiem ze napewno wozka 3w1 bym nie kupila brala bym wszystko osobo.
Zazwyczaj oglada sie wozek gleboki a tak naprawde 6-7 msc i dziecko pozniej ciagle jezdzi w spacerowce a te zazwyczaj sa duze i nie fajne.
Ja uwielbiam swoja gondole ale spacerowke mam inna moge polecic baby joger citi lite , sklada sie jedna reka zajmuje malo miejsca i jest caly w materiale ladnie zabudowany dla mnie jest to taka lepsza parasolka kolezanka nim jezdzila to mowila ze w zyciu nie prowadzila wygodniejszego wozka
Wiec gondola osobno fajnie jakby uzywana udalo sie kupic bo czesto sa jak nowe
I dopiero pozniej spacerowke jak juz bedziemy wiedzialy czego oczekujemy od wozka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Ja musze sie rozgladac za blizniaczym niestety

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 16:52   #311
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
kupilam tez uzywany 70zł fajnie ze sie trafiłaś i pomogłas
Gdzie dorwałaś?

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja po doswiadczeniach wiem ze napewno wozka 3w1 bym nie kupila brala bym wszystko osobo.
Zazwyczaj oglada sie wozek gleboki a tak naprawde 6-7 msc i dziecko pozniej ciagle jezdzi w spacerowce a te zazwyczaj sa duze i nie fajne.
Ja uwielbiam swoja gondole ale spacerowke mam inna moge polecic baby joger citi lite , sklada sie jedna reka zajmuje malo miejsca i jest caly w materiale ladnie zabudowany dla mnie jest to taka lepsza parasolka kolezanka nim jezdzila to mowila ze w zyciu nie prowadzila wygodniejszego wozka
Wiec gondola osobno fajnie jakby uzywana udalo sie kupic bo czesto sa jak nowe
I dopiero pozniej spacerowke jak juz bedziemy wiedzialy czego oczekujemy od wozka
Ja musze sie rozgladac za blizniaczym niestety
Ja na początku tak stwierdziłam, że kupię osobno gondolę, ale wcale jakoś tanio nie chodzą, a jak jeszcze pomyslałam o kosztach przesyłki i o tym, że będę musiała to prać, to mi się odechciało

A nie lepiej, żebyś kupiła wózek z możliwością zamontowania zamiast kosza dodatkowego siedziska?
Stary 2016-08-02, 17:06   #312
ila26
Raczkowanie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
A jaki koleżanka miała wózek? JA się zastanawiam nad Emmaljungą Viking, bo ma kubełkowe siedzisko i obrotowe koła i ponoć 40kg potrafi przenieść stelaż.

Moje ostatnio miało 3cm, a wizytę miałam 15 lipca Rośnie jak szalone teraz

Tamten wózek to Roan Teo, czyli oczywiście cenowo dużo niżej, ale chodzi mi o sam fakt, że wózek bez amortyzatorów to hardcore. Każdy krawężnik i nierówność to dramat.

Ja też jestem za Emmaljungami, bo mimo że podobają mi się Bugaboo, Cybex itp., to boję się, że w wózku za kilka dobrych tysięcy zacznie mi coś skrzypieć, albo za chwilę będę musiała przerzucać malucha do spacerówki.
Doceniam Emmaljungi za wytrzymałość. Znajoma miała około 3 lata temu właśnie Mondiala, to i tak po dobrym używaniu sprzedała za 3 tys.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
On bardziej wyglada jak Cybex. i z tego co widze to jest drozszy niz Bugaboo.

Kosztuje ponad 4 tys. Bugaboo da się znaleźć gdzieś taniej? Dużo rzeczy trzeba dokupić do podstawy (według mnie np. pasy czy wydłużana rączka). Koła terenowe też chyba podnoszą cenę?

Edytowane przez ila26
Czas edycji: 2016-08-02 o 17:04
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 17:12   #313
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie dorwałaś?

na olx jedyny w calym wrocławiu
Stary 2016-08-02, 17:33   #314
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Tamten wózek to Roan Teo, czyli oczywiście cenowo dużo niżej, ale chodzi mi o sam fakt, że wózek bez amortyzatorów to hardcore. Każdy krawężnik i nierówność to dramat.

Ja też jestem za Emmaljungami, bo mimo że podobają mi się Bugaboo, Cybex itp., to boję się, że w wózku za kilka dobrych tysięcy zacznie mi coś skrzypieć, albo za chwilę będę musiała przerzucać malucha do spacerówki.
Doceniam Emmaljungi za wytrzymałość. Znajoma miała około 3 lata temu właśnie Mondiala, to i tak po dobrym używaniu sprzedała za 3 tys.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[COLOR="Silver"]

Kosztuje ponad 4 tys. Bugaboo da się znaleźć gdzieś taniej? Dużo rzeczy trzeba dokupić do podstawy (według mnie np. pasy czy wydłużana rączka). Koła terenowe też chyba podnoszą cenę?

Ja się zastanawiam, czy wszystkie emmaljungi są super (oczywiście pomijając ten najnowszy model), bo ten Viking mi się zaczął coraz bardzie podobać
Bugaboo najtańszy kosztuje 4300 + śpiwór (ok.400zł). Nie wiem czy coś więcej do niego potrzeba. Szwagierka dwójkę dzieci woziła w nim od urodzenia do 3 lat, nie ma żadnego innego wózka i nic nie skrzypiało. Wiem, że jest dobry, ale szkoda mi prawie 5000 na wózek…

Cytat:
na olx jedyny w calym wrocławiu
Farciara
Stary 2016-08-02, 17:36   #315
ila26
Raczkowanie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Ja się zastanawiam, czy wszystkie emmaljungi są super (oczywiście pomijając ten najnowszy model), bo ten Viking mi się zaczął coraz bardzie podobać

Bugaboo najtańszy kosztuje 4300 + śpiwór (ok.400zł). Nie wiem czy coś więcej do niego potrzeba. Szwagierka dwójkę dzieci woziła w nim od urodzenia do 3 lat, nie ma żadnego innego wózka i nic nie skrzypiało. Wiem, że jest dobry, ale szkoda mi prawie 5000 na wózek…

Farciara

Fajny, fajny. Ja na pewno chciałam dokupić pięciopunktowe pasy, które chyba w pozostałych wózkach są w cenie. I na pewno musiałabym dokupić regulowaną rączkę. A to juz wyjdzie koło 6 tys. A i tak bałabym się, że gdzieś mi się zepsuje itp.

O Emmaljungach słyszałam dobre opinie i chyba nie spotkałam się, żeby ktoś narzekał na funkcjonalność.
Raczej większość narzeka na wygląd - masywne, duże, klasyczne itp. Ale coś za coś. Emmaljunga też kosztuje, ale jednak nie ma obaw, że nie podoła czy że zaraz będzie za mała.

Tak sobie tłumaczę ten mój pierwszy wybór.

Edytowane przez ila26
Czas edycji: 2016-08-02 o 17:37
Stary 2016-08-02, 17:47   #316
sQuaara
Zakorzenienie

te wózki emm...costam maja kola ktore mnie nie prekonują jako terenowe..niczym wyjete z takiego wozka hm jakby wiklinowego... srednio to widze...
Stary 2016-08-02, 17:59   #317
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz wrzucę zdjęcie To może da Ci obraz

Pierogi leniwe są z mąki i sera, a kopytka z ziemniaków i to dla poznaniaków dwa osobne dania
Ja ze świętokrzyskiego, a od paru lat w Trójmieście i nigdy nie spotkałam się, żeby leniwe i kopytka zamiennie stosowano, to zawsze są dla mnie inne dania A i jeszcze od jakiegoś czasu są kluski gnocchi przecież Ale to już bardziej z kopytkami się kojarzy
Stary 2016-08-02, 18:03   #318
anolta
Zakorzenienie

Minula, my mamy fotelik axkid duofix. 1470153805245.jpg

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:05   #319
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ja ze świętokrzyskiego, a od paru lat w Trójmieście i nigdy nie spotkałam się, żeby leniwe i kopytka zamiennie stosowano, to zawsze są dla mnie inne dania A i jeszcze od jakiegoś czasu są kluski gnocchi przecież Ale to już bardziej z kopytkami się kojarzy
Gnocchi w smaku bardziej jak kluski śląskie dla mnie. Oba uwielbiam Wiem, że gnocchi z innej mąki się robi, ale jakoś dla mnie podobne.

Zjadłam obiad i głodna dalej jestem

Chyba zaczynam się cieszyć, że mam wózek po córce. Jak czytam Wasze rozterki to taka ulga, że mnie ominie
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:17   #320
patiuszka
Zadomowienie

Z tą wagą to jednak normalnie u mnie 59 kg, sprawdziłam
Czyli tamten sprzęt po prostu jakiś felerny

Odebrałam Pappę sam wynik krwi, a właściwie wymusiłam na pielęgniarce, żeby mi dała, bo na opis lekarza i skorelowane prawdopodobieństwo jeszcze muszę poczekać niestety
Nie wiem, co sądzić o tym wyniku, Hcg jest według normy na 13-ty tydzień, a białko PAPPA jest ponad 6.000 w jednostkach IU/I. Czyli większe niż norma, którą znalazłam. Według mojego rozumowania to jest ok, ale nie jestem pewna
Ma któraś z Was jakieś zdanie na ten temat?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2016-08-02 o 18:18
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:17   #321
Lilotka
Zakorzenienie

Chyba jestem dziwna, bo nie lubie gadać o wózkach i fotelikach

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:20   #322
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Chyba jestem dziwna, bo nie lubie gadać o wózkach i fotelikach

Haha, ja tak samo Dlatego się nie wypowiadam Ale to przez to chyba, że mi ten temat jeszcze nie w głowie, i nic się nie znam, a poza tym kupię, co kupię, nie będę się nad tym zastanawiać dłużej niż będzie to konieczne, dam sobie radę z takim, czy innym wózkiem, czy fotelikiem
Stary 2016-08-02, 18:24   #323
Lilotka
Zakorzenienie

Dla syna kupiłam riko primo za 500 zl. Spacerówki z niego mało używałam, dokupilam spacerówke. Teraz siostra go używa. Gondole miał fajna bo duża.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Haha, ja tak samo Dlatego się nie wypowiadam Ale to przez to chyba, że mi ten temat jeszcze nie w głowie, i nic się nie znam, a poza tym kupię, co kupię, nie będę się nad tym zastanawiać dłużej niż będzie to konieczne, dam sobie radę z takim, czy innym wózkiem, czy fotelikiem
No ja tez. Teraz stawiam na yoyo dokupie tylko gondolke i będzie git.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:48   #324
ewemis
Raczkowanie

Widzę że temat wózków dalej na tapecie Ja chwilowo jestem zauroczona maxi cosi mura 4 miałam ostatnio okazje taką spacerówkę prowadzić po niewdzięcznej i zmiennej nawierzchni ogrodów i dawałam rade nawet jedną ręką, dzieciak zasną mi zadowolony , więc byłam zachwycona

Mam nadzieje że uda mi się podzielić wczorajszym znaleziskiem, a mianowicie zdjęciem poglądowym narządów płciowych bąbelków w 12/13 tc

https://40tygodni.pl/uploads/answers...50_470x400.jpg
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 18:56   #325
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Widzę że temat wózków dalej na tapecie Ja chwilowo jestem zauroczona maxi cosi mura 4 miałam ostatnio okazje taką spacerówkę prowadzić po niewdzięcznej i zmiennej nawierzchni ogrodów i dawałam rade nawet jedną ręką, dzieciak zasną mi zadowolony , więc byłam zachwycona

Mam nadzieje że uda mi się podzielić wczorajszym znaleziskiem, a mianowicie zdjęciem poglądowym narządów płciowych bąbelków w 12/13 tc

No to powiem Ci, że tą płeć to na dwoje babka wróżyła Nie widzę różnicy

Ejj i to nieprawda, że kiedyś wszyscy byli dziewczynkami, jak wychodzi, że każdy miał pisiora

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-08-02 o 18:57
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:08   #326
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Fajny, fajny. Ja na pewno chciałam dokupić pięciopunktowe pasy, które chyba w pozostałych wózkach są w cenie. I na pewno musiałabym dokupić regulowaną rączkę. A to juz wyjdzie koło 6 tys. A i tak bałabym się, że gdzieś mi się zepsuje itp.

O Emmaljungach słyszałam dobre opinie i chyba nie spotkałam się, żeby ktoś narzekał na funkcjonalność.
Raczej większość narzeka na wygląd - masywne, duże, klasyczne itp. Ale coś za coś. Emmaljunga też kosztuje, ale jednak nie ma obaw, że nie podoła czy że zaraz będzie za mała.

Tak sobie tłumaczę ten mój pierwszy wybór.

Ale mówisz ze w Bugaboo chciałabyś cos jeszcze dokupywać? Tam sa 5 punktowe pasy i regulowana taczka w cenie.

Cytat:
te wózki emm...costam maja kola ktore mnie nie prekonują jako terenowe..niczym wyjete z takiego wozka hm jakby wiklinowego... srednio to widze...
Emmaljungi maja pompowane koła, a takie sa ponoć najlepsze jako terenowe. Chyba ze Ci o caly stelaż chodzi.
Cytat:
O, jak fajnie ze ktos jest jeszcze ze świętokrzyskiego ja wszystko co kluskowe lubie, kopytka, kluski śląskie itp.
Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość

no nie dziwie sie ze lekarz daje tylko ileś procent na konkretna płeć
Stary 2016-08-02, 19:10   #327
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Ale mówisz ze w Bugaboo chciałabyś cos jeszcze dokupywać? Tam sa 5 punktowe pasy i regulowana taczka w cenie.

Tak myślałam. Jak googlowałam ten wózek, to wszędzie to rzeczy wyświetlały mi się jako opcje dodatkowe.

Stary 2016-08-02, 19:13   #328
anolta
Zakorzenienie

Kurcze, mi to nic nie mówi 😐 spojrzałam na wyniki z pierwszej ciąży i są tam jakieś liczby właśnie, ale nie wiem o co chodzi. To o co pytasz mam 5,538.

Dla mnie najbardziej czytelny jest wykres ktory dostalam:
Zespół Downa: 1: 17 679
Zespół Edwarda: 1: 43 140
Zespół Patau: 1: 135 344

Myślę, że nie ma co samemu analizować, tylko poczekać na opis i się nie doszukiwać ;-) :-*

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 19:22   #329
patiuszka
Zadomowienie

Dziękuję No ja właśnie na te wyniki muszę czekać. To białko, co mam powyżej 6.000, w odniesieniu do średniej dla 13 tygodnia jest większe (jakoś średnio wypada 4.500). Ale z kolei w żadnej chorobie wykrywanej przez PAPPA, nie ma podwyższonego wyniku białka, tylko zawsze jest obniżony...
A mogłabyś mi jeszcze napisać, w którym tygodniu miałaś taki wynik?
Stary 2016-08-02, 19:47   #330
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość

Chyba zaczynam się cieszyć, że mam wózek po córce. Jak czytam Wasze rozterki to taka ulga, że mnie ominie
Ja tak samo
Dlatego też się za bardzo nie wypowiadam na temat wózków

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości