|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Kattoo, już po wizycie?
U nas dziś dzień wariata była położna, a poza tym czasem prawie ciągle wiszę na telefonie. Milion spraw do załatwienia ![]() Tż zaraz z obiadem przyjedzie
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Tak bylam rano. Lekarka mnie wymacala i uwaza ze mam infekcje przy szwach wewnetrznych i dlatego mam wrazenie jakbym miala zapalenie pecherza. Dostalam duomox i skierowanie na badania po antybiotyku
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jutro wizytę u gin i... dziś czuję się super w porównaniu do ostatnio. Nie ciągną mnie szwy, nic nie swędzi... Wiedziałam że tak będzie 😀
|
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
A jak to jest w CC ? Mam szwy jakies rozpuszczalne w sobie czy wy piszecie o szwach po porodzie naturalnym? Bo mialam jakies szwy wystajace, takie niebieskie, ale to mi wyciągnęli juz dawno i nie czuje zadnych innych. I tez mnie nic nie boli, nic nie gniecie, ino te majtasy babciowe musze miec jak juz pisałam.
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() nie ogarniam watku odkad latorosl na swiecie, o wiele łatwiej nadazyc za fb, ale z tego co sie orientuje dzieciaki zdrowo rosna - oby tak dalej Pozdrowienia zwłaszcza dla nieobecnych w grupie fb.
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sn
Jak mialam cc to szwow rozpuszczalnych nie mialam, lekarka jak mi je sciagala to nitke przeciela i wyciagnela i tyle. Nic nie bolalo. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby pomogło!! U mnie nowy antybiotyk i płukanie tego krwiaka 4 razy dziennie octeniseptem działają, jest lepiej. Gorzej, że w ulotce tego antybiotyku jest info, żeby nie karmić przy nim piersią... Lekarka mówiła, że mogę. Położna sprawdziła w swoim zaktualizowanym leksykonie i jest info, że do 6 m-ca życia dziecka unikać :/ mam porząrnie obserwować, czy nie wyłażą pleśniawki... :/ Cytat:
Mi od cc zewnętrzne supełki dopiero dziś położna wyjmowała. Obydwa już lekko wrastały w skorę więc było auuuć!! |
||
|
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Ojj to mnie tez nie bolalo wyciaganie, spodziewalam sie bolu, ale nie poczułam nic, uff.
Widze, ze czesto sie babra rana po CC, bo ja tez mam problem z moja. Pod skora mam jakis naciek pozapalny, tez bralam antybiotyk a teraz biore jakis lek przeciwzapalny. Jutro kontrola i zobaczymy czy cos sie zmieniło. Mam nadzieje, bo już dwa razy lekarz mi napomknal, że jak to nie zniknie to trzebaby zrobić jakąś dziurkę i spuscic co tam sie zgromadziło, a to nie brzmi kolorowo. W ogole co Was najbardziej bolalo przy CC? dla mnie nieprzyjemne bylo wyciaganie drena i wstawanie przez pierwszą dobę. Reszta poszła ns tyle dobrze, że mogłabym bez problemu iść jeszcze raz na CC. |
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Kattoo Olutka oby leczenie pomogło szybko.
Ja 3 tyg po porodzie a ciagle w pochwie mam dwa szwy - wystaja nitki ale na tyle głeboko ze polozna nie wyjela, za tydzien mam gina moze cos poradzi, bo rozpuscic sie nie chca a boje sie ze juz wrosły w sluzówke :/
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede miala wizyte tez za dwa tygodnie u gina i jestem ciekawa czy szwy juz zeszly te w srodku. Na zewnatrz nic nie zauwazylam po zdjeciu szwow przez polozna.
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podobno nie mam szwów z zewnątrz ;o
To jak to jest możliwe? To gdzie mnie szyła? Nic nie rozumiem już. Zapytam położna dziś. Mały mnie do zawału doprowadzi. Położyłam go na brzuszku w kolysce. Głowa w stronę kanapy żebym go widziała. Poszłam na szybkie siku, paczam a ten ma głowę w drugą stronę. A jak by się udusil? Mam schize na tym punkcie bo śniło mi się, że prawie się udusil przeze mnie
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w szpitalu albo zaraz po wyjsciu ze szpitala w wc nitka ze szwu zostala na papierze. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi bede z szeroko rozumiana rodzina ;p
Czyli Siostry i ewentualni przyszli szwagrowie ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Kamila staraj się kłaść go na brzuchu tylko w swojej obecności 😉
C_w_k,hej! A te szwy masz rozpuszczalne? Mnie Kurde blade został jeden szew na zewnątrz krocza,ale pod skórą! ?,który zauważyłam niedawno,byłam z tym w szpitalu pokazać teraz w pt i lekarz mówi ,ze wg niego to szew rozpuszczalny ale jeszcze po 5 tyg się nie rozpuścil....oby miał rację,zła jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, że trzeba patrzeć na małego jak tak śpi ale musiałam iść szybko siku bo bym się podujdala...
Czy to normalne, że od porodu codziennie boli mnie głowa?
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Położna stwierdziła, że zamiast mleka mi z cyców musi śmietana płynąć
Też ładnie najważniejsze, żeby im przybywało
|
#3379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszyscy mi też to powtarzali- czyżbym wypiękniała? ![]() Cytat:
Cytat:
Było naprawdę ok. Teraz prawie w ogóle nie czuję już rany i z całą pewnością kolejne dziecko też chcę urodzić przez cc |
||||
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Elfka, a u Ciebie w ksiązecze położna też wpisała zbyt duży przyrost?
Bo u mnie mody przypakował około 63 gram dziennie i że to niby za dużo. Nic nie powiedziała, mam poczekać do wizyty w 6 tyg u pediatry i on zobaczy co dalej. No, ale co może zaproponowac ? nie karmić na żądanie? Nie da się, zwłaszcza w takie upały...
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra urodzila 4.5 kg klocka a teraz maly ma pol roku i wazy 11 kg i karmiony jest cycem.
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj zrobili tę dziurkę i spuścili co było trzeba - poczułam mini ukłucie przez sekundę, mniej niż zastrzyk czy cokolwiek innego. Drena nie miałam. Cesarkę oceniam bardzo dobrze, na pewno kolejny poród też będę chciała cc. Najgorzej czułam się ok 12 godzin po - rana bolała a jakby jajniki napierdzielały skrajnie - mega czułam 2 skrajnie obolałe punkty. Położna mówiła, że pewnie jak wyjmowali Młodego, trochę szarpali (się śmiała, że mówiła drugiej położnej, że krwiaki i siniaki na moim brzuchu i wzgórku wyglądają, jakby wyszarpywali ze mnie mamuta ) i mogli mi jakby obić te jajniki. Później było już tylko lepiej ![]() Cytat:
Dziękuję! Ja trzymam kciuki, żeby Twoje pozostałe szwy się zaraz w końcu rozpuściły! Cytat:
Też czułam syna od początku ![]() No to grono fanek cc rośnie
|
|||
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Ja też za SN! Po godz od porodu byłam na chodzie,smigalam korytarzami i mogłam się skupić na dziecku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo dyskomfort od szwow w kroku byl ale nie taki jak po cc. Cewnika nie mialam i nikt mnie nie pionizowal a wyszlam ze szpitala po 3 dniach a po cc chyba ciut dluzej sie lezy. No chyba, ze w ciagu 5lat cos sie zmienilo. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
U nas po cc po 4 dobie wypuszczaja,ale większość lasek przypominalo zombie,zgiete w pół,zapewne bolala ich rana bardzo,dziwne ze niektóre tak boją się panicznie bólu przy SN,ze wolą cc,a co z bólem potem się pytam?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam 2 cc i na wlasne zyczenie bym sie na to nie zgodzila.
Kosia mi lekarks mowila o tych szwach wewnetrznych co macice szyli i reszte powlok. Mi wyjmowali macice na zewnatrz to moze dlatego tak dlugo mnie boli... bo i ta infekcja jeszcze :/ |
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Kattoo ale jak to wyjmowali?!
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Tz mnie wnerwia. Z malym bylismy u dwoch pediatrow dowiedziec sie co malemu jest bo charczy i ma kaszelek. Zostal obsluchany i obydwaj lekarze powiedzieli ze w drogach oddechowych maly ma wydzieline po ulaniach. Je za to normalnie i nie ma goraczki ani nie marudzi a tz mi mowi zebym poszla do trzeciego innego pediatry bo za dlugo to sie utrzymuje a on tego scierpiec nie moze. Jeszcze powiedzial, ze jak trzeci to samo powie to pojdziemy prywatnie do lekarza. To wyglada jak by wyszukiwal malemu chorobe
W przychodni mi powiedzieli jeden i drugi lekarz zeby po prostu pilnowac zeby maly wyzej mial glowke i czyscic nosek itp i ze za jakis czas unormuje sie to. Masakra jakas. Podsumowal, ze co ze mnie za matks skoro nie jestem za tym zeby po lekarzach z noworodkiem latac. Siostra tz mowila, ze jej syn to samo mial i zebym sluchala sie lekarzy. Mysle ze moze to tez byc wina suchego powietrza, czasem ja tez mam problem z odkrztuszeniem sliny albo flegmy. Mysle powaznie o nawilzaczu powietrza bo to nie jest normalne, ze dwom osobom troszke ciezko odkaszlnac i miec uczucie ze flegme sie ma w gardle.Musialam sie wyzalic.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

była położna, a poza tym czasem prawie ciągle wiszę na telefonie. Milion spraw do załatwienia 

w 9 dni przybrała ponad 600g 

W przychodni mi powiedzieli jeden i drugi lekarz zeby po prostu pilnowac zeby maly wyzej mial glowke i czyscic nosek itp i ze za jakis czas unormuje sie to. Masakra jakas. Podsumowal, ze co ze mnie za matks skoro nie jestem za tym zeby po lekarzach z noworodkiem latac. Siostra tz mowila, ze jej syn to samo mial i zebym sluchala sie lekarzy. Mysle ze moze to tez byc wina suchego powietrza, czasem ja tez mam problem z odkrztuszeniem sliny albo flegmy. Mysle powaznie o nawilzaczu powietrza bo to nie jest normalne, ze dwom osobom troszke ciezko odkaszlnac i miec uczucie ze flegme sie ma w gardle.