|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Arida nie nic takiego nie wpisała
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Olutka a co bylo w srodku, ropa? I spuscili i po sprawie?
Ja wyszlam w 4 dobie po CC, po jednym dniu od CC mozna powiedzirc ze latalam tylko troche zgieta. Zanim wyszlam ze szpitala juz chodzilam prosto. Czekoladowe_Serce Ojj moze sie martwi po prostu. Trochr za bardzo, ale to urocze.
Edytowane przez Kosia22 Czas edycji: 2016-08-02 o 20:06 |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako, że jestem po dwóch porodach SN to jestem fanką SN
po 2h od porodu mogłabym spokojnie iść do domu i zajmować się dzieckiem
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladowe_serce,a ta wydzieline co zalega w nosku Nosefrida próbować odciągnąć, ?Kuba też nad ranem jakby harczy w nosie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
No ja tez malej podczas nocnego karmienia kropie Nosefrida bo nad ranem charczala jak stary chłop.
Elfka wow podziwiam. Ja nie wyobrazam sobie sn. Strasznie balabym sie tego bólu. Za CC bylabym sklonna nawet zapłacić. |
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba do laryngologa i tak bedzie trzeba sie wybrac bo jedna dziura w nosie calkowicie jest zatkana i nawet aspirator sobie nie radzi. Moj charczy a jak ciezej mu oddychac i cos mu zaczyna splywac czy zalegsc to zaczyna kaszelek meczyc. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-08-02 o 20:53 |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy jak na dworzu jest. Jak jest chlodniej to tak a jak goraco i duszno to okno jest otwarte.
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Mój w nocy charczy a w dzień mu przychodzi 🤔
Można już katarek używać czy za mały jeszcze? Edytowane przez aglo_mammy Czas edycji: 2016-08-02 o 21:05 |
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj charczy tylko jak ma cos w nosie tak to nie.
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój jak mu zaglądam do noska to niby czysto. |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
A wiem o co chodzi
![]() U mojego tez ale jak slysze albo widze ze cos mu przeszkadza to biore aspirator i sprawdzam czy to cos w nosku i jak nic nie ma to odkladam aspirator a jak cos jest to wydmuchuje. Teraz np maly spi na brzuszku i nic nie charczy oddycha normalnie tylko jak na boku spi albo na plecach i cos mu zalegnie to najbardziej charczy i to powoduje kaszelek. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-08-02 o 21:20 |
|
|
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje,ze u nas wszystko ok ☺ mam 3390 postow do nadrobienia 😕 no nic, biore sie za to powoli..
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Ja wyszłam bardzo szybko do domu po cc bo już po 2 dobach. Na początku mąż musiał mi pomagać w pracach domowych i podawał mi małego, ale i tak nie zamieniłabym cc na sn
Syn był duży jak na moje gabaryty, więc gdyby nie skierowanie od neurologa to i tak pewnie skończyłoby się cc.
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 3dni po porodzie zostalam wypisana i szlam jak kaczka przez szwy w kroku i dyskomfort
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję szukania problemu... Niepotrzebne nerwy :/ Cytat:
Ciemnokrwista wydzielina bo to u mnie w krwiaku się zrobiło. Dużo tego było :/ wypłukali octeniseptem ze strzykawki. Teraz oprócz tego, że 3 razy dziennie biorę antybiotyk, 4 razy dziennie wchodzę pod prysznic to przemywać i po tym kładę się, a tż wpsikuje octenisept do strzykawki, końcówkę tej strzykawki wkłada przez tę zrobioną dziurkę do rany i też płucze... Calutki czas, dzień i noc leci stamtąd ta krew, ale już sam krwiak/rana wyglàdają o niebo lepiej!! Oby z posiewu nie wyszło nic poważnego, a Młody nie dostał pleśniawek od tego antybiotyku :/ Cytat:
W pełni zgadzam się z Anią-opowiadaj co u Was!!
|
|||
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodajac do tego rowniez wymienne spanie w nocy plus chrapanie meza, to troche zaczynam to odczuwac. Aha,szwy sie zeszly, dzieki szwom w plastrach czy jakos tak ☺ Polozna wczoraj wrocila z urlopu, ale bedzie u nas dopiero za tydzien. Z wizyta u pediatry sie nie spieszymy. Pepek odpadl jakis czas temu. Aleksik jest jeszcze grzeczniejszy niz Patryk i caly czas doszukuje sie haczyka 😉 moze to cisza przed burza 😉 jedyna rzecz, jaka mnie martwi to to,ze raz spal i zagielo Mu sie uszko z jednej strony i teraz juz ciagle sie tak zagina. Najchetniej to przykleilabym je tasma,zeby znow przylegalo ladnie 😕 oczywiscie non stop staram sie je poprawiac, ale na niewiele sie to zdaje...
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale lecicie z tematem
na pewno nie nadrobie ![]() My już jesteśmy parę godzin w domu, walczymy o kp. Nie jest latwo, w ruch poszlo mm, ale mała w domu ruszyla ładnie, więc nowa energia we mnie wstąpiła. Dwie noce nie spalam, teraz w domu nadrobie. Na szczęście odpukac mamy małego aniolka, co nie marudzi tylko cycac się nie chce za bardzo, ale damy radę ![]() Zaraz się ogarniemy, wracamy do was i lecimy na odchowalnie!!! ![]() Dziękujemy jeszcze raz za kciuki i gratulacje jesteśmy zakochani w małej. Znajdę wieksza chwilkę na kompie to klepne opis porodu![]() Buziaki!!! |
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
Eska, powodzenia, nie martw się kp! Wszystko ruszy!
Cieszcie się najspokojniejszymi tygodniami ![]() Beatusia, podziwiam! Pokłony kobieto! Ja przy jednej marudzie ostatnio wymiękłam, a co dopiero z całą ferajną na głowie
|
#3412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nawet obkurczajaca macica nie bolala tylko suteczki ale na to wplywu sn czy cc chyba nie ma ![]() A jak polozna przyszla mi pomoc sie wykapac to mowie, ze kapalam sie po powrocie z porodowki, ale dziekuje za checi ;D Cytat:
)Cytat:
![]() Tylko, zeby chlopaki nie wyjadly Cie do cna )Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3413 |
|
Rozeznanie
|
Olutka ale masakra
to msm nadzieję ze moje sie zagoi po samym antybiotyku :/ Boze, my zas tancujemy po nocy, mala nie moze zrobic kupki i chyba to ja męczy. Jak bedzie tak jeszcze przez dwa dni to chyba pójdziemy do innego pediatry zmienic to mleko, bo to nienormalne. |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia, same dobre wieści, super!
Eska, cudownie, że już w domu! Ty odeśpisz, Młoda poczuje cudowny domowy spokój i będzie jeszcze piękniej Powodzenia w karmieniu! Mi w domu było o wiele łatwiej -oby i u Was tak było ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za pracę jelitek! Takie maleństwo to się umęczy, a Wy razem z nią ![]() U mnie musi przejść czuję się dobrze, widać postępy, więc mam nadzieję, że będzie tylko lepiej!!
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny. Mała pociumkala 20 minut i spi trzecia godzine. W jednym cycku potok siary, w drugim prawie sucho. Kupki byly że cztery ale na gruuuuubo
i mega smierdzące baczki po mm :/ Ogólnie polozne wkrecily że co 3 h mała ma jeść cyca, nie umialyiśmy się przystawic, godzina ryku- 15 minut ciumkania. Ona płacz ja płacz w końcu mm. Napchana po kokarde, kupa za kupa i rzygi co chwilę i niepokoj-też niedobrze. W domu mm nie chciała ale cyca chetnie to już mi radość wrocila i ściągam troszkę i masuje żeby szybciej ruszyło nie chcieli nas do domu puścić przez kp, wiec wzięłam butle a w domu próbuje - w szpitalu nie bylo na to szans :/ mam nadzieję że się szybko dogadamy i mala nie będzie głodna. Teraz spi tv jej gra nad glowa, lampki, głośne rozmowy a jej w to graj budzimy się zaraz pociumkac jeszcze
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ktoś Wam pomagał w nauce przystawiania?
W domu się naprawdę inaczej karmi ![]() Powodzenia w karmieniu jeśli jeszcze jecie
|
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Eskav,w domowej zacisznej atmosferze powinno być już z górki z kp,skoro ładna ilosc siary mialas ☺
Olutka,skomplikowanie brzmi opracowywanie Twojej rany.dobrze.ze zauwazylas poprawe,mam nadzieję,że w posiewie nic nie wyrośnie niepokojacego,służę pomocą w interpretacji 😉 Beatusia,czyli u Was sympatycznie😉a to uszko mozliwe,ze od pojedynczego zaginięcia tak się wywinelo? Byłaś z tym u pediatry, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, dzięki za gotowość pomocy!
Staś poszedł spać aż o północy, tak się z tż-tem zagapiliśmy, że kąpiel była o 23:30 i właśnie mieliśmy pierwsze karmienie
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i śpi do teraz (4:30) czuwamy z tz na zmianę, bo ulewala w szpitalu po mm i boimy się usnac wszyscy żeby ją słyszeć w razie w. Czuwał przy niej teraz 3 h a ja spalam. Spisuje się na medal, pomaga jak może. Teraz on spi a ja czekam aż mała się obudzi. w szpitalu położne po prostu mi ją przystawialy, ale też miały problem. Laktacyjna wyjasnila jak to robić poprawnie ale jesteśmy jeszcze niezdarne i mam chyba za plaskie sutki i mala nie może dobrze zassac. Musimy popracowac ale ta noc oszukamy się trochę mm bo muszę się zregenerować. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

po 2h od porodu mogłabym spokojnie iść do domu i zajmować się dzieckiem 

Syn był duży jak na moje gabaryty, więc gdyby nie skierowanie od neurologa to i tak pewnie skończyłoby się cc.
W przychodni mi powiedzieli jeden i drugi lekarz zeby po prostu pilnowac zeby maly wyzej mial glowke i czyscic nosek itp i ze za jakis czas unormuje sie to. Masakra jakas. Podsumowal, ze co ze mnie za matks skoro nie jestem za tym zeby po lekarzach z noworodkiem latac. Siostra tz mowila, ze jej syn to samo mial i zebym sluchala sie lekarzy. Mysle ze moze to tez byc wina suchego powietrza, czasem ja tez mam problem z odkrztuszeniem sliny albo flegmy. Mysle powaznie o nawilzaczu powietrza bo to nie jest normalne, ze dwom osobom troszke ciezko odkaszlnac i miec uczucie ze flegme sie ma w gardle.
mam 3390 postow do nadrobienia
no nic, biore sie za to powoli..
dodajac do tego rowniez wymienne spanie w nocy plus chrapanie meza, to troche zaczynam to odczuwac. Aha,szwy sie zeszly, dzieki szwom w plastrach czy jakos tak ☺ Polozna wczoraj wrocila z urlopu, ale bedzie u nas dopiero za tydzien. Z wizyta u pediatry sie nie spieszymy. Pepek odpadl jakis czas temu. Aleksik jest jeszcze grzeczniejszy niz Patryk i caly czas doszukuje sie haczyka 😉 moze to cisza przed burza 😉 jedyna rzecz, jaka mnie martwi to to,ze raz spal i zagielo Mu sie uszko z jednej strony i teraz juz ciagle sie tak zagina. Najchetniej to przykleilabym je tasma,zeby znow przylegalo ladnie 😕 oczywiscie non stop staram sie je poprawiac, ale na niewiele sie to zdaje...

to msm nadzieję ze moje sie zagoi po samym antybiotyku :/