Mamy styczniowe 2017 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-03, 10:57   #3751
monia_2405
Przyczajenie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Wy tu o chudnięciu cały czas, a ja przed ślubem, sukienka gotowa, a ja tyje... Moja dupa zaczyna wymykać mi się spod kontroli i zaczyna żyć własnym życiem 3,5 kg na plusie ale wyglądam na plus 10. ;p tak moje udka oblało cellulitem od siedzenia na dupce. Czad
Ja będę wychodzić za mąż dwa tygodnie po Tobie. W piątek idę dopiero na pierwszą przymiarkę sukni, bo szyję... Na razie nie ma brzucha w ogóle, ale przynjamniej jak nagle wyskoczy to i dzień przed krawcowa będzie poprawiała.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
nic sie nie działo Ale byłam po terminie i pn i wt miałam wywoływany poród, w środę cesarka i do niedzieli leżeliśmy. Mielismy wyjść w sobotę, ale ja miałam słabe wyniki żelaza i zostaliśmy do niedzieli.

A na oddziale wygląda dokładnie tak jak napisałaś-w naszym pokoju to nawet okna nie szło otworzyć-nie wiem czy przybite były czy co;/ paranoja normalnie
Aaa rozumiem. To rzeczywiście, koszulę powinno się zmieniać codziennie. Nie dziwię się, że tyle było potrzebnych.

O ile jeszcze w tym szpitalu co teraz miałam praktyki są 2-max 3-osobowe sale, to w drugim- starszym, były sale po 6-osób i to dopiero masakra. Na szczęście teraz tam remont się zaczął i za dwa lata mają być piękne nowe oddziały
monia_2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 11:06   #3752
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha no leje fajnie! i u mnie tak może być
Ej, no nie nabijajcie się ze mnie! Zaraz zacznę żałować, że Wam o tym powiedziałam. Albo lepiej: zaraz się zabiorę za tę szafę.

Cytat:
Tak, Tak, tak!!! ja jestem za zmianami i linkami i w ogóle. Miały być linki do polecanych książek też! i to żadna kradzież moim zdaniem
I to kolejny super pomysł.

Cytat:
Wy tu o chudnięciu cały czas, a ja przed ślubem, sukienka gotowa, a ja tyje... Moja dupa zaczyna wymykać mi się spod kontroli i zaczyna żyć własnym życiem 3,5 kg na plusie ale wyglądam na plus 10. ;p tak moje udka oblało cellulitem od siedzenia na dupce. Czad
Kochanieńka ja teraz ważę tyle, ile Ty pewnie będziesz w zaawansowanej ciąży.
Ale i tak za żadne skarby nie powiem ile!

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Proponuję też w pierwszym poście wypisać książki które polecamy o dzieciach i fajne strony www np. mataję, superstylera, mamę ginekolog Może ten filmik o mitach w ciąży który kiedyś wrzucałam itp No i wózki! Będziemy się chwalić wyborem i łatwo podejrzymy jakie modele przodują
Podejrzałam na innym wątku, że są wpisane konkretne modele wybrane przez mamusie - dzięki temu widać który jest najpopularniejszy i o którym warto sobie poczytać.

Te linki, które wymieniłaś są obowiązkowe - nigdy nawet o nich nie słyszałam!
Myślę, że też coś o hustowaniu, oczywiście wyprawka dla dzidziusia, lista rzeczy do szpitala, podział na miesiące - trymestry, wielkości i wagi dzieciaczków wg tygodnia, ranking wózków i fotelików i znalazłam 2 fajne linki: Co lubi dziecko w łonie matki? i w co się bawić z brzuszkiem?

Cytat:
Napisane przez monia_2405 Pokaż wiadomość

Właśnie, przyszłe mamy, pamiętajcie, w szpitalu zimą jest ciepło na oddziałach położniczych, bo grzeją! A najgorsze jest to, że mamy boją się otwierać okna. I teraz wyobraźcie sobie zaduch, smród potu, odchodów połogowych i to wszystko zmieszane.
Nie strasz, bo jeszcze nie pojadę do szpitala i urodzę w domu.

Dziewczyny, które ostatnio zamawiały coś z H&M - jak wasze paczki? Ja zamówiłam we wtorek 26.07 i od 29.07 paczka jest na magazynie kurierskim ze statusem: zarejestrowano dane przesyłki. Czyli zalega w magazynie.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 11:08   #3753
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Nie było mnie tu dwa dni, a już tyle do nadrobienia!

Fajny pomysł. Ja mogę spisać taką wyprawkę ze strony właśnie swojej - jak widzę po pacjentkach w szpitalu co im się przydaje.

A w ogóle to jutro zaczynam porodówkę! Trzymajcie kciuki!
Kciuki! spisuj na pewno się przyda

Cytat:
Z ostatniej chwili - moja babcia jest cudowna! Wczoraj wspomniałam jej, że mam taką mega ochotę na kapustę kiszoną, jakiś bigos, cokolwiek takiego. I że trochę słabo, bo jeszcze nie sezon na taką kapustę. :P
Właśnie przed chwilą dzwoniła - wyhaczyła słoik od sąsiadki i kapustka już na patelni się robi. Mniam!
O zjadłabym bigos

Cytat:
Długo leżałaś, coś się działo z Tobą albo maluszkiem?? U nas kobiety po fizjologii jeśli wszystko ok, wychodzą po 2 skończonych pełnych dobach, a po CC po 3.

Właśnie, przyszłe mamy, pamiętajcie, w szpitalu zimą jest ciepło na oddziałach położniczych, bo grzeją! A najgorsze jest to, że mamy boją się otwierać okna. I teraz wyobraźcie sobie zaduch, smród potu, odchodów połogowych i to wszystko zmieszane.
To faktycznie nie przyjemnie jak to wszystko się zmiesza

Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 11:20   #3754
monia_2405
Przyczajenie

Jeżeli się boicie, że dziecko przewieje, bo to główny powód nieotwierania tych okien, to zawsze można wyjechać z wózeczkiem na 5 minut na korytarz i w tym czasie zrobić wielkie wietrzenie z wszystkimi oknami na oścież
Stary 2016-08-03, 11:26   #3755
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli się boicie, że dziecko przewieje, bo to główny powód nieotwierania tych okien, to zawsze można wyjechać z wózeczkiem na 5 minut na korytarz i w tym czasie zrobić wielkie wietrzenie z wszystkimi oknami na oścież
no dokładnie w domu tez sie przecież wietrzy
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 11:27   #3756
NiEBiE
Zakorzenienie

Na jaki kolor pomalować elewację domu z czerwonym dachem? Okna są białe, a drzwi będą w kolorze antracyt (takie prawie czarne).

Myślałam o szarym kolorze z ewentualnymi białymi ramkami okien i drzwi - co myślicie?

Nie jest to zbyt popularny kolor i nawet w googlach nic takiego nie znalazłam.

Stary 2016-08-03, 11:33   #3757
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Na jaki kolor pomalować elewację domu z czerwonym dachem? Okna są białe, a drzwi będą w kolorze antracyt (takie prawie czarne).

Myślałam o szarym kolorze z ewentualnymi białymi ramkami okien i drzwi - co myślicie?

Nie jest to zbyt popularny kolor i nawet w googlach nic takiego nie znalazłam.
moi dalsi sąsiedzi mają szarą elewację i chyba z ramkami-ale musiałabym się dokładnie przyjrzeć dom kostka, bez dachu
Stary 2016-08-03, 12:09   #3758
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie jak ktos nie czuje się dobrze w tańcu to nie ma co się zmuszać
to ma byc przyjemnośc a nie dodatkowy stres
Jasne, że tak. Lepiej się bujać niż np odwalić coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=cKCgHPvK8Tg Trzeba znać swoje możliwości.

Cytat:
Ja będę wychodzić za mąż dwa tygodnie po Tobie. W piątek idę dopiero na pierwszą przymiarkę sukni, bo szyję... Na razie nie ma brzucha w ogóle, ale przynjamniej jak nagle wyskoczy to i dzień przed krawcowa będzie poprawiała.
O suuuper! i powiedz jak przygotowania? bo nam zostało sporo rzeczy, ale raczej takich których nie dało się wcześniej ustalić/zorganizować. Ja sukienkę kupiłam już w grudniu jak były promki ale szyta była niedawno, zamówiłam w grudniu 36 a w konsekwencji jest rozm 40 :P Brzuch w mojej sukience nie ma żadnego znaczenia, bo gorsecik jest króki i kończy się nad pępkiem. Ale ważna jest talia, a jak się ost. mierzyłam pare tyg temu miałam w talii +10! (wcześniej talia osy a teraz lipka hehe). No i w pierwszej wersji miałam zamek a teraz wiązanie więc jakiś dodatkowy cm na ost chwilę mi nie straszny A ty jaką masz sukienkę?

NIEBIE ja się nie nabijam z Ciebie! Uważam, że to urocze, i że skończę tak samo

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 12:23   #3759
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
moi dalsi sąsiedzi mają szarą elewację i chyba z ramkami-ale musiałabym się dokładnie przyjrzeć dom kostka, bez dachu
Jak możesz, to się przyjrzyj i powedz, czy Twoim zdaniem pasowałby czerwony dach.

Cytat:
Jasne, że tak. Lepiej się bujać niż np odwalić coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=cKCgHPvK8Tg Trzeba znać swoje możliwości.
Matko, ale straszne!
Oczywiście też uważam, że nie ma sensu na siłę przygotowywać jakichś wygibasów, jeśli się nie umie tańczyć i nie czuje w tym. Byłam raz na weselu, gdzie był przygotowany układ na siłę, młodzi byli bardzo sztywni i zestresowani, aż przykro było na nich patrzeć. Zwykłe bujanie się byłoby o wiele lepsze.

Cytat:
No wiem, przecież się nie gniewam

Stary 2016-08-03, 12:37   #3760
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak możesz, to się przyjrzyj i powiedz, czy Twoim zdaniem pasowałby czerwony dach.
oki przyjrzę się jutro jadę z młodym do logopedy na takie nowe osiedle i mogę sie przyjrzeć jakie tam mają rozwiązania

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

My na pierwszy taniec mieliśmy walca wiedeńskiego ale bez spiny i fajnie wyszło
Stary 2016-08-03, 12:41   #3761
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Dorotka to później będziemy się solidaryzować w odchudzaniu jesteś moją imienniczką
To będziemy się potem razem motywować

Cytat:
Z ostatniej chwili - moja babcia jest cudowna! Wczoraj wspomniałam jej, że mam taką mega ochotę na kapustę kiszoną, jakiś bigos, cokolwiek takiego. I że trochę słabo, bo jeszcze nie sezon na taką kapustę. :P
Właśnie przed chwilą dzwoniła - wyhaczyła słoik od sąsiadki i kapustka już na patelni się robi. Mniam!

Fajna babcia!

Cytat:

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Aaa rozumiem. To rzeczywiście, koszulę powinno się zmieniać codziennie. Nie dziwię się, że tyle było potrzebnych.

O ile jeszcze w tym szpitalu co teraz miałam praktyki są 2-max 3-osobowe sale, to w drugim- starszym, były sale po 6-osób i to dopiero masakra. Na szczęście teraz tam remont się zaczął i za dwa lata mają być piękne nowe oddziały
Ja ostatnio lezalam na sali 6 osobowej, gdzie te wózki z dziećmi nawet się nie mieściły między naszymi łóżkami. A żeby wejść na swoje łóżko to trzeba było skorzystać z podnozka... szpital powiatowy dodam

Cytat:
Ej, no nie nabijajcie się ze mnie! Zaraz zacznę żałować, że Wam o tym powiedziałam. Albo lepiej: zaraz się zabiorę za tę szafę.

I to kolejny super pomysł.

Kochanieńka ja teraz ważę tyle, ile Ty pewnie będziesz w zaawansowanej ciąży.
Ale i tak za żadne skarby nie powiem ile!

Podejrzałam na innym wątku, że są wpisane konkretne modele wybrane przez mamusie - dzięki temu widać który jest najpopularniejszy i o którym warto sobie poczytać.

Te linki, które wymieniłaś są obowiązkowe - nigdy nawet o nich nie słyszałam!
Myślę, że też coś o hustowaniu, oczywiście wyprawka dla dzidziusia, lista rzeczy do szpitala, podział na miesiące - trymestry, wielkości i wagi dzieciaczków wg tygodnia, ranking wózków i fotelików i znalazłam 2 fajne linki: Co lubi dziecko w łonie matki? i w co się bawić z brzuszkiem?

Nie strasz, bo jeszcze nie pojadę do szpitala i urodzę w domu.

Dziewczyny, które ostatnio zamawiały coś z H&M - jak wasze paczki? Ja zamówiłam we wtorek 26.07 i od 29.07 paczka jest na magazynie kurierskim ze statusem: zarejestrowano dane przesyłki. Czyli zalega w magazynie.
Paczki z hm zawsze tak długo idą. Paczka zarejestrowana i czeka jeszcze 3 dni w magazynie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 12:42   #3762
furjatka
Zadomowienie

Orlica
śliczna dziewczynka

Kapusta .... oj kocham w każdej postaci

Aż taka ze mnie gaduła? Jestem tuż za podium

Co do wątku - jestem za tymi wszystkimi fajnymi linkami , sama chętnie poczytam

U mnie na plusie 1kg od... piątku od początku ciąży niby 1,6 kg ale chudłam na początku, więc prawie 2,5 kg do przodu z czego ostatnie tempo mnie rozwala
Stary 2016-08-03, 12:49   #3763
obca7
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63749401]
Paczki z hm zawsze tak długo idą. Paczka zarejestrowana i czeka jeszcze 3 dni w magazynie [/QUOTE]
to ja chyba miałam szczęście-zamówiłam we wtorek i w piątek paczka była u mnie

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Ja ostatnio lezalam na sali 6 osobowej, gdzie te wózki z dziećmi nawet się nie mieściły między naszymi łóżkami. A żeby wejść na swoje łóżko to trzeba było skorzystać z podnozka... szpital powiatowy dodam
[/QUOTE]
straszne ja byłam na sali 2 osobowej i było ok. Opieka w szpitalu też świetna choc duzo osób narzekało i szłam tam z przerażeniem

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-08-03 o 12:44
Stary 2016-08-03, 12:57   #3764
monia_2405
Przyczajenie

Cytat:

O suuuper! i powiedz jak przygotowania? bo nam zostało sporo rzeczy, ale raczej takich których nie dało się wcześniej ustalić/zorganizować. Ja sukienkę kupiłam już w grudniu jak były promki ale szyta była niedawno, zamówiłam w grudniu 36 a w konsekwencji jest rozm 40Brzuch w mojej sukience nie ma żadnego znaczenia, bo gorsecik jest króki i kończy się nad pępkiem. Ale ważna jest talia, a jak się ost. mierzyłam pare tyg temu miałam w talii +10! (wcześniej talia osy a teraz lipka hehe). No i w pierwszej wersji miałam zamek a teraz wiązanie więc jakiś dodatkowy cm na ost chwilę mi nie straszny A ty jaką masz sukienkę?

Przygotowania myślę, że idą bardzo sprawnie zważywszy na to, że zabraliśmy się za nie miesiąc temu
A suknię będę miała szytą na podstawie tej, tylko trochę modyfikacji wprowadzonych i inny materiał na dole:

https://twojasuknia.pl/suknia-slubna...tem,53576.html

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-03, 13:01   #3765
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Przygotowania myślę, że idą bardzo sprawnie zważywszy na to, że zabraliśmy się za nie miesiąc temu
A suknię będę miała szytą na podstawie tej, tylko trochę modyfikacji wprowadzonych i inny materiał na dole:

Piękna
Stary 2016-08-03, 13:01   #3766
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
oki przyjrzę się jutro jadę z młodym do logopedy na takie nowe osiedle i mogę sie przyjrzeć jakie tam mają rozwiązania
Dziękuję, będę wdzięczna! U nas same białe i w odcieniach żółtego, a takich nie chcę.

[/quote]
Weź nie strasz, bo tego szpitala i opieki boję się najbardziej ze wszystkiego.

Paczki z hm zawsze tak długo idą. Paczka zarejestrowana i czeka jeszcze 3 dni w magazynie [/QUOTE]
Ostatnio w 6 dni od zamówienia paczka była już u mnie. Teraz 8 dni i paczka zalega, a już bym chciała nosić moje ciążowe ciuszki.

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
U mnie na plusie 1kg od... piątku od początku ciąży niby 1,6 kg ale chudłam na początku, więc prawie 2,5 kg do przodu z czego ostatnie tempo mnie rozwala
Weź w ogóle się nie przejmuj! Przecież to najmilsze tycie z możliwych.

Cytat:

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

straszne ja byłam na sali 2 osobowej i było ok. Opieka w szpitalu też świetna choc duzo osób narzekało i szłam tam z przerażeniem
Moja paczka też ostatnio w miarę szybko doszła.

Teraz też będziesz rodzić w tym szpitalu?

Naciągnęłam dres na tyłek i strasznie ciśnie pod brzuchem. Zaraz w ogóle nie będę miała co nosić.

Stary 2016-08-03, 13:03   #3767
furjatka
Zadomowienie

przyjdzie paczka z h&m to będziesz wniebowzięta

o rany obejrzałam ten taniec z linka.. sorry ale prześmieszny i ten strój... MAasakraaaaa
Stary 2016-08-03, 13:07   #3768
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Ale macie tempo! I udało Wam się zorganizować w takim czasie wesele z salą, muzyką itd?

A sukienka bardzo ładna - będziesz wyglądać jak księżniczka

Cytat:
przyjdzie paczka z h&m to będziesz wniebowzięta

o rany obejrzałam ten taniec z linka.. sorry ale prześmieszny i ten strój... MAasakraaaaa
Okropny nie? Młoda chyba w jakichś skarpetkach tam śmiga.

Idę robić obiad.

Stary 2016-08-03, 13:07   #3769
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz też będziesz rodzić w tym szpitalu?
Tak
Stary 2016-08-03, 13:23   #3770
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Właśnie dlatego teraz wybiorę inny szpital. Mam dwa w okolicy, w odległości ok. 10 km od domu. w tym drugim są podobno o niebo lepsze warunki, bo niedawno został oddany do użytku
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 13:23   #3771
monia_2405
Przyczajenie

Cytat:
Ale macie tempo! I udało Wam się zorganizować w takim czasie wesele z salą, muzyką itd?

A sukienka bardzo ładna - będziesz wyglądać jak księżniczka

Okropny nie? Młoda chyba w jakichś skarpetkach tam śmiga.

Idę robić obiad.
Tak, mamy salę, zespół, fotografa, kamerzyste i tort no i oczywiście cerkiew więc najważniejsze jest

Życzę smacznego Ja właśnie też śmigam do babci na wspomniany wcześniej bigosik

Stary 2016-08-03, 13:28   #3772
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Byłam na badaniach krwi, jutro odbieram wyniki

Mąż chory nie poszedł do pracy, całą noc oboje nie mogliśmy spać, bo go męczył kaszel itd, jakieś grypsko mu się przyplątało, jestem więc zmęczona i cała obolała po tej nocy. Staram się trzymać od niego z daleka, żeby się nie zarazić... Z jednej strony chcę mu jakoś ulżyć, ale z drugiej strony to nie mam do niego cierpliwości, wiecie na pewno dobrze, jacy są chorzy faceci Będę miała chwilę spokoju, jak po południu pojedzie do lekarza, wywietrzę wtedy w całym mieszkaniu. W ogóle on stracił głos, więc to ja musiałam dzwonić do jego szefa, że go nie będzie, i rejestrować go do lekarza

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Chyba zła żona ze mnie, że tak marudzę
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 13:35   #3773
obca7
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63751721]Byłam na badaniach krwi, jutro odbieram wyniki

Mąż chory nie poszedł do pracy, całą noc oboje nie mogliśmy spać, bo go męczył kaszel itd, jakieś grypsko mu się przyplątało, jestem więc zmęczona i cała obolała po tej nocy. Staram się trzymać od niego z daleka, żeby się nie zarazić... Z jednej strony chcę mu jakoś ulżyć, ale z drugiej strony to nie mam do niego cierpliwości, wiecie na pewno dobrze, jacy są chorzy faceci Będę miała chwilę spokoju, jak po południu pojedzie do lekarza, wywietrzę wtedy w całym mieszkaniu. W ogóle on stracił głos, więc to ja musiałam dzwonić do jego szefa, że go nie będzie, i rejestrować go do lekarza

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Chyba zła żona ze mnie, że tak marudzę [/QUOTE]
nie marudzisz z facetami juz tak jest-gorzej niż z dzieckiem:P ledwo coś zaboli to juz umierają
Stary 2016-08-03, 13:41   #3774
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem jaka płeć, lekarz widział ale nie chciał powiedzieć bo to "tylko:" na 70%
W pierwszej ciąży czułam chłopca, tż dziewczynkę i był synek. Teraz też czuję chłopca, ale być może sugeruję się za bardzo zmarłym synkiem i "zastępstwo" za niego uważam za chłopca... W sobotę wizyta to już może się dowiem!

No i powiem odważnie - chciałabym chłopca Specjalnie na chłopaka się staraliśmy Wiem że zaraz się zacznie "najważniejsze żeby było zdrowe", a ja to wiem i nie musicie tego mówić matce która zostawia znicze na grobie dziecka. Ale uważam że mamy prawo mieć swoje nadzieje, oczekiwania, a nawet być potem zawiedzione płcią dziecka. Przecież je pokochamy i nie zamienimy na żadne inne! Mam np. młodszą 11 lat siostrę, mama ją urodziła ja miała już 38 lat, no i cała rodzina po dwóch córkach czekała na syna. Wiem że mój tata o tym marzył! Siostrę uwielbiają i jest absolutnie córeczką tatusia
Prawo do jakichkolwiek oczekiwań wobec płci to kolejne prawo które się ciężarnym odbiera...

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
Ja teraz przeczuwam corke i szczerze mowiac wolalabym dziewczynke. Te wszystkie sukienki, warkoczyki itp. Ah no, ale znajac moje "szczescie" bedzie po mysli tż-ta. Czyli bedzie chlopak

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Moja mama twierdzi, że te ubranka wcale nie są dziewczęce.

Jakie sliczne 😍😍😍
Stary 2016-08-03, 13:41   #3775
Konto usunięte

No to ciąg dalszy marudzenia!
Okazało się, że poharatałam sobie wczoraj palce druciakiem, jak szorowałam kuchnię, a dziś do tego mnie w brzuchu rwie - macica się pewnie dalej rozciąga. I mam sporo do zrobienia, a zero sił i chęci. Tak, mam dziś gorszy dzień, zdecydowanie.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 13:48   #3776
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Ach uwielbiam patrzeć na takie ubranka ja łowy zacznę dopiero zimą

Obudziłam się dzisiaj z bólem zęba, muszę iść do dentystki bo obawiam się, że na dłuższą metę nie wytrzymam :/ Proszę powiedzcie, czy to prawda, że nie mogę mieć znieczulenia? Bo nie wiem na co się nastawiać...
Mozesz miec znieczulenie, nic sie nie boj. Czasem fatycznie dentysici nie chca dawac znieczulenia, ale wtedy wystarczy powiedziec, ze gin zezwolil.
Jak bylam w szpitalu w 10 tc to mama powiedziala przy lekarzu, ze mam jutro dentyste. A on od raazu powiedzial, zebym sie nie denerwowala, bo moge dostac znieczulenie.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63735171]50kg to ja ważyłam w gimnazjum [/QUOTE]
Ja teraz waze 55, rok temu wazylam 40 kg przy wzroscie 160

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

To zadna kradziez, ja jestem malo rozgarnieta, wiec jesli jest ktos kto lepiej sie zajmie watkiem no to super, bo jestem za bardzo rozstrzepana. Na poczatku bylo zdecydowanie latwiej
Stary 2016-08-03, 13:51   #3777
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość

To zadna kradziez, ja jestem malo rozgarnieta, wiec jesli jest ktos kto lepiej sie zajmie watkiem no to super, bo jestem za bardzo rozstrzepana. Na poczatku bylo zdecydowanie latwiej
To może na razie usuń mamy aniołkowe, bo zanim dobijemy do 2 wątku to trochę czasu minie, a potem ktoś inny będzie go "prowadził"
Stary 2016-08-03, 13:57   #3778
Konto usunięte

Cytat:
To może na razie usuń mamy aniołkowe, bo zanim dobijemy do 2 wątku to trochę czasu minie, a potem ktoś inny będzie go "prowadził"
Nie usunąć, tylko lepiej zrobić poniżej listę aniołków Pamiętamy o nich przecież...
Stary 2016-08-03, 14:04   #3779
obca7
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63753236]Nie usunąć, tylko lepiej zrobić poniżej listę aniołków Pamiętamy o nich przecież...[/QUOTE]
usunąć tp a wpisać na listę aniołków-wybaczcie mój skrót myślowy
Stary 2016-08-03, 14:18   #3780
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:

Suknia piękna! i podziwiam tempo przygotowań. My organizujemy ślub od czerwca zeszłego roku czyli ok. 14 msc. Wiadomo, że na początku było najwięcej rzeczy do załatwienia, później długo dłuuuugo nic i teraz znów nawał. Ja bym w msc nie dała rady Podziwiam!

Cytat:
Przyjaciółka mi to przysłała, pytając prześmiewczo czy taki układ mamy :P hahah Ja osobiście podziwiam pary, które mają trudne układy i pięknie tańczą. Czapki z głów. My jako dwa drewna (no ja mniejsze drewienko ale mój tż drewno nad drewna :P) wolimy myśleć realnie hehe

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63752351]No to ciąg dalszy marudzenia!
Okazało się, że poharatałam sobie wczoraj palce druciakiem, jak szorowałam kuchnię, a dziś do tego mnie w brzuchu rwie - macica się pewnie dalej rozciąga. I mam sporo do zrobienia, a zero sił i chęci. Tak, mam dziś gorszy dzień, zdecydowanie.[/QUOTE]
Głowa do góry! Jutro będzie lepiej!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości