|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
U mnie tez rodzice liczyli na chlopca, a co do czego to moja mama teraz szczesliwa kupuje dla Lili sukieneczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Melduje ze moj humor jest juz wysmienity!!! Julian dostal 3 maty do zabawy, karuzele na lozeczko, lozeczko, 3 ogromne kartony ciuszkow, przewijak, zabawki i... Nosidelko Maxi Cosi! Mial dostac jeszcze wozek no ale sie pospieszylismy i juz kupilismy
![]() Jezu jak sie ciesze. A to wszystko nam dala kuzynka TZ po swoim synku 😍😍😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietam swoja reakcje jak dostalismy duzo rzeczy od tz przyjaciela... a jeszcze mamy dostac ciiszki5 az do 1 roku zycia po ich corci jak jego zone Polski wroci. Ja swoja liste zakupow powiesilam w kuchni na tablicy i wyskreslam to co mamy. Jedziemy za 2 godzinki do duzego tesco wiec sie obawiam.. bo na stronie widzialam, ze w tesco jest duzo fajnych rzeczy dla dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
kociulek, cudownie!!! Ale ja też jeszcze dodam do znudzenia, żebyś nie zapomniała przypadkiem, że masz się dalej oszczędzać
![]() Dobra temperatura dla dziecka i każdego zresztą to nie większa niż 22 st. Powyżej trzeba nawilżać powietrze. Tylko w łazience do kąpieli dobrze jest dogrzać do ok. 23-24. Generalnie ponoć im chłodniej, tym zdrowiej. Ja też jestem zmarzluchem i chorowitkiem od dziecka, wychowanym w saunie w bloku... Dzieci od małego przyzwyczajałam więc do niższych temp. - ok. 20 st. i sama też teraz mniej choruję. Dziewczyny, kociulek i motylek, my przecież jeszcze jedną kwestię mamy wspólną, choć podejrzewam, że z motylkiem tylko... Troje pasażerów z tyłu w aucie! Zwłaszcza Ty, motylku, 3 foteliki... Pisałaś ostatnio o kupnie auta, czy to może z tym miało związek? kociulek, a Twoje dzieci jak? Pewnie Karolina jeszcze w foteliku jeździ? To byś miała tak jak ja - 2 foteliki, ale znacznie krócej niż ja, bo Kaj jeszcze długo w foteliku pojeździ. Macie już na to jakieś plany, konkretne modele fotelików wybrane albo duże auta? My i tak zamierzamy zmienić auto, bo obecne jest 4-osobowe, ale to bardziej w jesieni, więc jeszcze daleko do decyzji na jakie... Niby w przeciętnym aucie można zamontować 3 foteliki (widziałam artykuł i zdjęcia w jednym z rzetelnych fotelikowych portali, szkoda tylko że nie podali jakie to foteliki), a co dopiero 2... Ale Maks, który do szczupłych nie należy, będzie musiał jeździć w środku i nie wyobrażam sobie tego za bardzo, żeby się mieścił między dwoma fotelikami, gdyby to były takie jak np. Kaj ma teraz, tzn. z dużymi osłonami bocznymi. Zdecydowanie musiałabym poszukać węższych fotelików, zwłaszcza jak maleństwo wyrośnie już z 0-13... albo większego auta ![]() ![]()
#3035 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aj nie wiem może przewiało bo jak jest cicho i wezmę głowę na prawo to takie normalnie tętno słysze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zadomowienie
|
Wow Papaya, ale super. My dostaniemy tylko ubrania po synku mojej przyjaciółki, więc nawet nie patrzę na ubranka, bo ona miała bardzo dużo, o wiele więcej niż ja używam przy swoim dziecku
![]() Resztę rzeczy typu wózek łóżeczko mam i nic na razie nie kupiłam ani w sumie nic nie potrzebuje oprócz artykułów higienicznych. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
papaPapaya - świetnie
![]() ![]() Ja oglądałam dzisiaj film z naszego ślubu z tż, miło powspominać takie chwile ![]() ![]()
#3039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Emosz i PapaPapaya fajnie macie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre ![]() piękne są i ta cena mega ![]() ja na olx znalazłam kołyske która używana jest droższa niż nowa na all ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dostane kilka ciuszkow od siostry i mama mowila ze wozek kupi, ale to sie jeszcze okaze. Reszta sami... ![]() Dzis zrobilam pyszne pikantne leczo na obiad... teraz cierpie zgage ale bylo pyszne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-03 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny jeszcze raz
![]() ![]() ![]() Folinka, mój mały jeździ na podstawce. Zresztą Karolina też. Jeszcze zimą jeździła w foteliku, ale już nawet pasów nie mogła zapiąć, a że ma on funkcję odczepienia oparcia i pozostawienia samego siedziska tak też zrobiliśmy. Na razie jest kłótnia przy każdym wyjeździe ze mną kto ma siedzieć z przodu. Jak prowadzi mąż, to z przodu jadę ja. Jak dzieci będzie trójka, a ja będę prowadzić prawdopodobnie kwestia kto siedzi z przodu znów będzie podzielona. Pewnie jak będę jechać np. do lekarza sama z najmłodszym, to on będzie z przodu. Jak z całą trójką - z którymś z tyłu. Zawsze to szybciej podadzą braciszkowi zabawkę/grzechotkę, czy wytrą buźkę jak się uleje itp. Jak w samochodzie będzie nas cała piątka to podobnie jak u Motylka - ja z dwójką z tyłu, a któreś ze starszych (kwestia losowa ![]() ![]() Motylku, rzeczywiście fajne te mebelki ![]() ![]() Emosz, Papaya, ale super takie prezenty ![]() Coś mi kiedyś bratowa wspominała, że ma sporo rzeczy po ich bliźniakach, ale do tej pory cisza, a ja przecież się nie upomnę ![]() Kamisha, Velvet Wava, no ja jeszcze na takie "perełki" nie trafiłam. Aż trudno uwierzyć, że ludzie mają odwagę tak zdzierać. Ja niestety z tych co to by nawet za darmo oddali byleby mi miejsca w domu nie zajmowało. Wyznaję zasadę, że im mniej, tym lepiej. Niestety mój mąż to całkowite przeciwieństwo. Jemu wszystko potrzebne, nic by nie sprzedał, a już tym bardziej nie oddał. To zbieractwo i zagracanie mieszkania ma niestety po mamusi. Nie będę rozwijać tematu dlaczego właśnie mieliśmy spięcie przez co zepsuł mi całą dzisiejszą radość ![]()
![]() |
#3044 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale za to wczoraj zaszalałam w H&M polecam wam zajrzeć stacjonarnie, bo spodnie które są na necie przecenione z 129 na 79 bodajże kupiłam za 30 zł (i to 3 pary ![]() ![]() Cytat:
![]() My prze ostatnie 2 dni szamaliśmy leczo, a dziś kurczaka z rożna - pyszny był |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
Próbuję obczaić ten aliexpress, ale słabo mi to idzie.
Jakbyście miały jakieś fajne rzeczy z ali, to podawajcie tu linki ![]() Idę spać, bo mnie zgaga męczy.
![]() |
#3046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslalam, ze znajdę coś wow w tym tesco a tu nie dość, że nic ciekawego to jeszcze ceny wyższe jak w tkk maxx. Ide dziś wcześniej spać bo jutro idę wyjątkowo trochę szybciej do pracy. Kolorowych snów!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko się dzisiaj przywitam i nadrobię jutro
![]() ![]() Dobranoc Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co Ci ludzie maja w glowach.. Cytat:
moj mąż moze duzo nie zbiera, ale moi teaciowie to akurat mistrzowie... i tak o to nasza budowa musi byc jeszcze oczyszczana z tego wszystkiego.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche przesadzilam, jest ich 41 w Polsce ![]() u mnie w mieście nie ma żadnego ![]() Cytat:
Nie pije do ciebie, tylko ogólnie to co widze na mieście - bo generalnie takie dzieci zawsze maja jeszcze smoczek w buzi ![]() a juz takie duze i moglyby isc za raczke z mamusia... moja mama wydała wózek jak miałam 1,5 roku i od tego wszedzie pieszo lub na rekach. I generalnie wszystkie ciotki/kuzynki w rodzinie tak robily ![]() ![]() Cytat:
![]() jak sie dzis czujesz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakbym organizowała osobny pokój dla Julka to chyba bym ci je sprzątnęła sprzed nosa ![]() Cytat:
![]() Julka bede chyba mrozić w pokoju zeby nie podzielil mojego losu ![]() nie no, żartuje ![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie jest dostawac ciuszki ![]() Cytat:
![]() no ale dzieki temu prawie wszystko dostalismy. Za to w mojej rodzinie, to ja jestem najstarsza kuzynka, ktora pierwsza ma dziecko i pewnie ja tez bede ta dobra ciocia ![]() Cytat:
wiec nie miej wyrzutow sumienia, tylko sie objadaj leczo ![]() melduje, ze wsrod ciuszkow dostalam jeszcze 3 spiworki do spania, jeden rozek i jeden kocyk ![]() macie jakis pomysl jak sie odwdzieczyc? Praktycznie dostalismy cala wyprawke od jednej osoby ![]() A i dzisiaj idziemy po odbior wanienki ze stelazem, bo tez dostaniemy w spadku. A ja glupia chcialam wszystko kupować ![]() ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- nie spie od 4:30, wiec zjadlam sniadanie i w koncu odpalilam lapka i zobaczylam zdjecia ![]() teraz ide popatrzec do klubu ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciężko jest się odwdzięczyć komuś kto nie chce pieniążków. Ja wymyśliłam, ze dzieci tz przyjaciela dostaną od nas jakieś fajne prezenty skoro rodzice nic nie chcą w zamian za podarunki. Synek ma 4 lata temu a córka 6.miesiacy więc coś wymyślę raczej z zabawek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze wczoraj wyszperalam te warsztaty zapisalam się z tz bo są u nas akurat obok w miejscowości więc nastrój mi się polepszyl ![]() A co do odwdzieczania się to też bym poszła w tą stronę że kupiła bym coś im dzieciom. P.s. dziewczyny zamawiacie coś z ali express? Podobają mi sie tam komplety niektóre ale nie wiem trochę boję się zamówić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() motylku, Tobie też dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
#3053 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do odwdzięczania to ja myślałam o jakiś fajnych zabawkach dla dzieci od kolegi i ewentualnie jakieś winko dla nich ![]() Cytat:
![]() Aaaaa dziś wizyta!!!! Macie jakieś pomysły jak zmotywować Lusię żeby trochę bardziej popozowała na usg? Słodkości na nic się nie zdały ostatnio i dupą się do wszystkich odwróciła :P Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-08-04 o 07:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co nie mam innego pomysłu u mnie na każdym usg Igor szaleje ![]() ...katar mnie męczy...tragedia:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się z rana, u nas dziś piękna pogoda ! Mąż pojechał do pracy a ja nadrobię wątek i idę sprzątać bo zaprosiłam teściową jutro na obiad więc trzeba ogarnąć bo ona widzi wszystko ![]()
#3056 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
USG: 03.10 - 2090g szczęścia ![]() USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-08-04 o 08:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe to cieszę się w takim razie, że na razie nie organizujesz tego oddzielnego pokoiku hehe ![]() Co do odwdzięczenia się za rzeczy dla Julka to myślę tak jak dziewczyny, że najlepiej coś dzieciakom kupić. Jeśli znasz wiek to może po jakimś ciuszku i do tego jakieś zabawki? albo same zabawki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pisałam wyżej PaniMigdałek właśnie o grupie na fb gdzie babeczki wrzucają ciekawe linki i recenzje ze swoich zakupów ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam w zamiarze zamówić też zabawkę na fotelik samochodowy- firma mamas and papas. Wiec nie widzę sensu kupowania tej zabawki za £23 skoro może zamówić za £3. raczej ciuszkow tam nie będę zamawiać bo wychodzą czasem podobnie cenowo jak w UK. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
ja jestem zmarzluch ale nigdy nie bylam chorowita
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.