![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
ja dzisja chodze jakas taka przybita a poza zajeciach ryknelam placzem juz z nerwow, bo ta skzola mnie zabija nerwowo.
buu ![]() carla rowniez zazdroszcze zakonczonej sesji ![]()
#4532 |
Rozeznanie
|
Ten semestr stanowczo za szybko minął. ja też ostatnio jestem kłębkiem nerwów, ale głowa do góry i trzeba wszystko przetrzymać.
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() smv kochana popłacz se ile wlezie, mnie to pomaga ![]() ![]() ![]() ![]() pamiętaj: jesteś wyjątkowa, wartościowa i silna!Dasz radę dasz radę!!!Nie pokonają Cię jakieś tam studia!!! ![]() ![]() ![]() Aisza21- ja nie bardzo orientuję się w cenach aparatów kosmetycznych, ale coś mi się kojarzy, że tyle to powinien kosztować kryształ, ale na całym łuku ![]() ![]()
![]() |
#4534 |
Kokon pro
|
łoolala ja dopiero wrocilam :P biegalam po miescie ^^ hmm a co do prezenterow to dzis jeszcze zauwazylam na kuchnia.tv jest program para w kuchni i prezenterka po 40 jak mi sie zdaje ma aparacik porcelana czy krysztal gora dol metalowy z wczesnijeszych programow pamietam ze miala strasznie wysuniete gorne zeby i same przerwy miedzy zabkami
![]() SMV nie lam sie ^^ dasz rade to juz koncowka ![]() aj wieczorem wkleje te fotki w koncu lenia mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś mógłby mi polecić ortodontę w Gliwicach/ Zabrzu będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już w środę miałam mieć pierwszą wizytę po założeniu aparatu, ale dokładnie tego dnia, o tej samej godzinie zapowiedzieli mi egzamin. Wizyta przesunęła mi się o tydzień. ![]() Odnośnie sesji to czekam na nią! będę miała większy luz niż przed nią. Mam już dość zaliczeń, kończenia projektów, zakopanego pokoju w kartkach, mapach, kredkach, kartonach, taśmach, zgubię się tu niedługo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
Mam nowe optymistycznie różowe gumki
![]()
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
ech tak bardzo chciałabym mieć już za sobą wizytę z stomatologiem. Wyleczyć wszystkie ubytki (hm swoją drgą ciekawe ile ich mam, oby jak najmniej). Po wyleczeniue pierwsze co to jadę do ortodonty. Już nie moge się doczekać. Tak bardzo chciałabym w końcu się uśmiechnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
brzozka przynajmniej masz mapy pomogą ci sie odnaleźć w bałaganie. Ja dzis kończę projekt i postanowiłam, że jutro ograniam pokój bo w takich warunkach nie da się uczyć
![]() effciaa po załozeniu aparatu bedziesz sie uśmiechać non stop bo aparat to takie dziwne urządzenie które powoduje, że człowiek nie może przestać się uśmiechać.
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() carla_87 a Ty po tych swoich studiach masz uprawnienia higienistki stomatologicznej?Macie jakieś praktyki w gabinetach?
![]() |
#4541 |
Wtajemniczenie
|
brzozka, papryka85- dzieki za odp. Teraz doszłam do wniosku, że im miejsze miasto tym- często droższe leczenie. A to z powodu braku, lub małej konkurencji. No cóż, ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu. Ja za kazda wizyte placę 100zł.
Byłam dziś u dentystki i wszystkie ząbki mam już wyleczone ![]() ![]() A co do sesji to jestem właśnie w jej samym środku , tyle ,że to już ostatni rok i mamy duuuuże fory u profesorów. No ale swoje się przeżyło przez te 4 latka...jak mówią- przeżyj to sam. Trzymam wszystkie aparatki-studentki kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
no i se troche poryczałam i mi lżej
pooglądałam zdjecia z wakacji z Tż i mi usmiech wrócił. ![]() kasiek ja tez mam dzien w dzien bóle serca (nerwobóle) co do zmarszczek-ja mam! i poza tym strasznie mi sie policzki zapadły jak tak patrzę w lustro...wstrętna juz jestem dziekuje kochane za słowo pociechy, miło tak kurcze że ktoś kogo nie znam tak na prawde potrafi tak ciepło powiedzięc;* serdeczne dzieki!;*
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() smv kobieto aleś mnie rozśmieszyła tym "wstrętna już jestem" ![]() ![]()
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
Aisza21 ja płaciłam też 2500 , ale za cały .tzn w sumie mam na 8 zębach bo 2 wyrwane a na 4 rurki:p a jestem z krakowa
![]() i jeszcze nowe gumki , tylko w ogóle nie podobne kolory wyszły;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Made by Piotr Kapera ![]()
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taramtaram ale ty masz świetny aparacik no i ząbki też super zadbane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Rozeznanie
|
No i jestem po wizycie
![]() ![]() ![]() A na dole mam gumki w kolorze zęba (to ze względu na studniówkę :P)
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aisza21 ultradźwiękami osadu się nie usuwa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4552 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jestem zalamana!!!...co chwile patrze na moje zabki i plakac mi sie chce...dol mam poprostu tragiczny....najgorsza jest jedna dwojka na dole poprostu urosla sobie w poprzek!!! a druga tez coraz bardziej sie wykrzywia chociaz nie jest jescze az tak tragiczna...no ale poza tym ten moj luk na dole ma fatalny ksztalt..to nie jest luk tylko tak jakby litera U tyle ze 5 i 6 po obu stronach sa bardziej w srodku a 7 i 8 sa szerzej rozstawione...kurcze czuje ze to moje leczenie bedzie dlugotrwale i strasznie bolace bo pewnie bede miala te wszystkie dziwbe przyrzady o ktorych tu wspominalyscie zeby rozszerzyc ta szczeke tak zeby te 5 i 6 byly w rownym polozeniu do pozostalych zebow..no poprostu jestem zalamana!!!!....a do tego mysl ze bede mogla zabrac sie za to za pol roku doluje mnie jescze bardziej....az plakac mi sie chce....jescze jak ta 1 na gorze bedzie sie bardziej cofac przez kolejne wyzynajace sie 8 na gornej szczece to poprostu chyba zwariuje w tej Anglii...
powiedzcie mi czy takie ksztaltoanie luku jest az tak dlugotrwale i az tak bolace....no i czy jak wyrwe teraz te 8 to moze ta wade nie bedzie mi sie juz tak poglebia??..pytalam o to we wczesniejszym poscie ale nikt mi nie odpowiedzial ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4553 |
Zadomowienie
|
Ja mam taki zwykły, ale nie na stałe. Do głórnej szczęki. Boziu jaka to udręka. Strasznie uwiera i nawet ślinę trudno jest połknąc. Czuje się jakbym miała jakieś żelastwo wsadzone...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu jaki zew rozpaczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a byłaś już na jakiś konsultacjach u ortodonty?może warto od tego zacząć...dowiesz się co i jak i chociaż te ósemki byś usunęła,żeby nie bruździły, jak orto powie, że trzeba.Kurcze nie załamuj się ![]() ![]() sorki już doczytałam poprzednie posty-jedziesz na pół roku, wizyta u orto 20 u lutego,
![]() |
#4555 | |
Kokon pro
|
Cytat:
tak wyrwanie 8 zatrzyma poglebianie sie stloczen, ale ich nie cofnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
no to chyba moje leczenie zakonczy sie na usunieciu tych glupich 8....echh..czemu to wszystko jest takie trudne....ja chce miec tylko proste zabki czy to tak duzo:P>????
wizyta dopiero 20...a myslicie ze moge sama podjac decyzje o wyrwaniu tych 8???..czy mam czekac na wizyte u orto?
#4557 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś na wizycie, eksperesowej bo półtorej godziny później miałam zaliczenie (od bieżanowa na moją uczelnię jest 1 h)
Widze pierwsze efekty ![]() ![]() iii fotka na porównanie i pocieszenie siebie jak to było ![]() Edit: Dziewczyny, jak to z tymi pokruszonymi zębami jest? Później doktorek je szlifuje żeby były równe? Bo u mnie trzy pierwsze zęby u góry po obu stronach się różnią (bardzo) - jedynki to widać, dwójka jedna jest bardziej zaokrąglona, druga kanciasta, kiełek jeden ostrzejszy drugi ukruszony. Na dole też mam pokuszone ![]() Generalnie nie polecam kolczyka w języku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
dziewczęta (i chłopcze
![]() ![]() papryczko, widzę że chyba lepiej u Ciebie? ![]() ![]() eeewelinaaa chyba wiem co czujesz (też dłuugi czas czekałam na założenie aparatu)... wyrwać ósemek sama nie możesz, trzeba mieć skierowanie. 20 lutego to już całkiem niedługo, przynajmniej będziesz więcej wiedzieć o swojej wadzie i co z nią można zrobić. przyrządów się nie bój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aisza21 mi orto nie mówiła o konieczności piaskowania, powiedziała mi o tym higienistka, przy okazji jak byłam na leczeniu zębów. dzięki piaskowaniu (przed którym wykonuje się ściąganie kamienia) zamki lepiej trzymają się zębów, mają mniejsze szanse na odklejanie się podczas noszenia aparatu. w sumie warto zainwestować, choćby dla fajnych efektów (ach te czyściutkie ząbki ![]() dziewczyny padam już... sesja to najgorsze narzędzie tortur... najlepsze jest to że formalnie się nie zaczęła, a nam już zdążyli zrobić praktycznie wszystkie egzaminy, został mi jeden. jestem tak niewyspana, że szkoda słów ![]() ![]() jutro wizyta, nie wiem jakie kolory sobie wybrać. kończą mi się pomysły. pewnie jak zwykle będę improwizować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
macie racje kochane wizazystki
![]() ![]() ![]() a to skierowanie o ktorym mowiecie to chodzi o skierowanie od stomatologa tak??? bo jakos niebardzo sie orientuje ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.