![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Mona, ale to 15.09 to już 3 dawka, no nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgapilam jak zadzwonilam to teraz mam - moja wina. Cytat:
![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-08-04 o 12:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wyjęłaś wkładkę? Nogi moga wystawać do woli. Fotelik na następny zmienia sie jesli: - wystaje głowa - przekroczy wagę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
A mnie ten fotelik do pasji doprowadza. Mała się w nim poci jak mysz, nawet po 10ciu minutach jazdy. Aż się zacieki pod jej główką robią, wrrr
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
To kicha, bez wkladki to ona będzie latać w tym foteliku. Na długość jest problem, denerwuje się jak uderza nogami w oparcie i ich wyprostować nie może
I tez się poci. Nic tylko opatentowac fotelik eco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Melduję, że super zniosła szczepienie. Tak jak przy pierwszym był wrzask jakby ją ze skóry obdzierali tak teraz zapłakała mocno ale już po chwili się wyciszyła. Moja dzielna kochana dziewczynka! No ale ta waga nieco mnie zmartwiła ![]() ![]() Był za to pełen podziwu, że jak na swoją wagę to jest taka dłuuuuga. Mierzy 65cm Kolejny temat do matczynych zmartwień to jest fakt, że Ala jeszcze nie do końca sprawnie podnosi główkę leżąc na brzuszku. Chętnie leży w tej pozycji ale raczej na płasko. Daje radę podnieść głowę jak lekarz sprawdzał, ale z racji, że jest leń śmierdzący i nie chce tego robić sama to mamy przykaz żeby z nią ćwiczyć - czyli kłaść na brzuszku, rączki podparte na przedramionach łączyć pod klatką piersiową i podtrzymywać pupkę. A jak nie będzie chciała współpracować to wtedy mamy ćwiczyć na piłce fitnesowej. Także nie ma zmiłuj, będziemy ćwiczyć aż rozruszam leniucha ![]() Za 1,5 mca mamy kontrolę żeby sprawdzić jak to podnoszenie jej idzie a kolejne szczepienie za 2,5 mca z uwagi na to, że szczepimy 6w1 a tą kolejną dawkę żółtaczki ponoć lepiej podać bliżej 6 mca życia Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Besafe izi go
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też mnie wkurza, że są takie szerokie i Ala w nich śmiesznie wygląda. Dlatego teraz zaczęłam kupować już takie bez stópek, bo dłużej je ponosi. No ale mamy jeszcze całą stertę normalnych pajacyków ze stópkami ![]() Cytat:
Widziałam, że można kupić bambusowe pokrowce na fotelik, np tu http://maylily.pl/produkt/bambusowy-...elik-arbuziaki Niby zmiejszają pocenie ale sama nie wiem czy to działa rzeczywiście... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą nie wiem, czy któraś z Was tez coś wyszukiwała z lumpków, ale tam bardzo często ciuszki są oznaczone nie wzrostowo, tylko wagowo. Cytat:
Swoją drogą teściowa wspominała, że w upały trzeba uważać i bardzo lekko ubierać dziecko do samochodu, bo dużo dzieci od fotelika dostaje zapalenia skóry. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wkładkę pożegnaliśmy z miesiąc temu, głównie ze względu na te przegrzewanie. Jak mała zasypia i główka jej opada to podkladam jej zwinieta tetre
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą to ubranka tych firm typu Next, George itp są rewelacyjne jakościowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wychodze z założenia ze mi sie trafiło chucherko i juz najwazniejsze ze zdrowa. Moja Iga budzi sie w nocy tylko raz i juz wydluza pierwszy sen nawet do 6 godzin czyli znaczy ze sie najada? Super. Głowe dźwiga az za bardzo, nie ma u nas lezenia na brzuchu bez uniesionej glowy czasem mysle ze jakby tak na chwile odpoczela to by polubila to lezenie na brzuszku ![]() Alicji tak dobrze na brzuszku ze dla niej to czysty relaks. Chyba traktuje to jak odpoczynek a nie mozliwosc poznawania swiata ![]() Moja Iga to chyba przeciwienstwo Twojej Ali ona nie ustaje w biegu macha rekami nogami non stop nawet przy jedzeniu, podnosi pupcie odpycha sie nogami, na brzuchu rozglada sie dookola jeszcze tylko nie potrafi spojrzec za plecy 😛 coz z tego ze chucherko jak sily u niej za trzech zywiol nie dziecko ![]() Trzymamy kciuki za rozruszanie leniuszka. Dlaczego masz rozchulac laktacje chyba nie brakuje Ci pokarmu? Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-08-04 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alicja też kończynami wierzga jak szalona. Śmieję się, że mogę jej jakiś krokomierz założyć to przyczyniłaby się do akcji "pomoc mierzona kilometrami" bo sporo ich natrzaska w ciągu dnia ![]() ![]() Nic dziwnego, że nasze dziewczyny trzymają się wagi piórkowej skoro tyle kalorii spalają na wymachiwaniu rękami i nogami ![]() Zazdroszczę takich pobudek w nocy. 6 godzin ciągiem to ja ostatnio w ciąży spałam. A to też gdzieś w 8. miesiącu bo później dopadła mnie bezsenność ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Tymek się też budzi w nocy co 2-3h na jedzonko. Pierwszy sen nocny trwa ok 3-5h zależy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialavi, mój tez macha rękami przy jedzeniu - aż trzeba się uchylać, zęby nie dostać w twarz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzies od miesiaca zasypia coraz wczesniej na noc okolo 20-21 spi coraz dluzej w dzien tez juz coraz bardziej regularne sen i aktywnosc lubie to ![]() Zauwazylam tez ze polubila cycusia (w koncu!)potrafi sie uspokoic lubi polezec. Nocne karmienie wydluzyla do 30-40minut wybaczam jej bo jest tylko jedno. Zdarza sie tez ze musze podac druga piers bo jedna za mało. Co za tym idzie i ja w koncu lubie kp ! Warto bylo tyle walczyc ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Odkrywa tez moje włosy proboje ciagnac. Aaa Fab dzieki za polecenie fryzjera w koncu sie ogarnełam i jestem happy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale dzis sie zycie toczy na watku ![]() Moje szkraby spia a ja zaraz bede odciagac mleko. W domu balagan nie do opisania ale grunt, ze daje rade co 3h ciagnac mleko i zajmowac sie dziecmi. Dzis nawet zupe ugotowalam ![]() Mialam jeszcze trawe skosic ale padalo. Cytat:
Cytat:
![]() Starszakowi trzeba usuwac trzeci migdal. W znieczuleniu ogolnym. Boje sie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
fruzja, kozieradkę możesz kupić w tabletkach, ale to wychodzi drogo i nie pamiętam dawkowania, albo samo zielsko i jeść na sucho (nawet 3 łyżki dziennie) albo sobie zaparzyć i pić. Dobry jest jeszcze słód jęczmienny - najkorzystniej cenowo kupić syrop ze słodu, na sklepdietetyczny.pl można kupić z odbiorem osobistym na Pradze południe. Możesz jeszcze raz dziennie machnąć sobie laktatorem power pumping - ściągasz 20 minut, potem 10 przerwy, 10 ściągasz, 10 przerwy i znowu 10 ściągasz. Podobno efekty po kilku dniach, jak robisz więcej razy w ciągu dnia to jeszcze szybciej.
Z tym snem nocnym to mnie lekko załamałyście, jak kociak pośpi w nocy 4h to jest święto lasu. A przecież leci pół na pół ze sztucznym to powinien się najadać. Nie da rady dać mu więcej, bo zaciśnie dziób i ani łyka więcej. Ewentualnie trzyma smoczek w dziobie ale nie ciągnie. I gadaj z takim... |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Warszawianki, a moze byśmy sie spotkały tak w ogole?
![]() kocie dzieki! To Power pumping mozna na 2 piersi na raz? Ula zazwyczaj zasypia koło 20h, potem pobudka koło północy, koło 6h i koło 8h wstaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się muszę wybrać bo nie byłam u fryzjera od grudnia ![]() Ja też uwielbiam karmienie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Fab, wg hafiji każda, nawet najmniejsza ilość alkoholu, działa hamująco na laktację
![]() ![]() ![]() ![]() Kocie, moja też nie śpi w nocy dłużej niż 3 godziny... ![]() W ogóle gdzieś czytałam, że niby dzieci śpiące z matką budzą się częściej w nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
elo mamuski
melduje sie z szescioma kilogramami Milenki w rekach czy raczej na jednej rece, znaczy mam niezla silke ![]() wczoraj goraczka po szczepieniu i najpierwc duza sennosc a potem nad ranem 'bezsennosc'. od 4 nie spalysmy i duuuzo nosze... troche podrzemuje w ciagu dnia.
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Moja malutka też jest bardzo aktywna, ciągle gdzieś biegnie, po łóżku się przemieszcza i w ogóle. Co do leżenia na brzuszku to zdecydowanie nie jest fanką. Z reguły kończy się to wrzaskiem. Dzisiaj mnie zadziwila, bo ja położyłam rano, to ładnie podniosła główkę i się porozgladala, a jak jej się znudziło to się przewróciła na plecki
![]() Co do spania w nocy - zasypia tak koło 20-21 i przeważnie śpi do 2 czy 3 (czasem jest pobudka koło północy). potem już ląduje na karmienie u mnie w łóżku i śpimy dalej, ale to już pobudki są średnio co 1.5 czy 2 godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Moderatorka z pazurem
|
Jestem za
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wieczór i noc będą spokojniejsze Cytat:
![]() Leszek już się chłodzi Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-08-04 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.