|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś w stanie wybaczyć zdradę? | |||
| TAK |
|
216 | 19,22% |
| NIE |
|
603 | 53,65% |
| NIE WIEM |
|
305 | 27,14% |
| Głosujący: 1124. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zdrada... czy potraficie ją wybaczyć?
TWOJE WYPOWIEDZI YOGI
tak - jestem katolikiem - ale żeby się pomodlić nie potrzebuję nic - może być kamień przy rozstajnych drogach, (wypowiedź z dnia 17.01. godz:15:25 -10 linijka od dołu) Ja jestem katolikiem. I wierzę w Boga. Mam lęk przed nim i budzi mój strach, lecz wierzę, że mi pomoże rozwiązać sytuację…. (wypowiedź z dnia 21.01. godz:10:59) No Bejbe - możesz zaprzeczać, że nie jestes zwierzęciem - jak i ja i inni ludzie - wszyscy pochodzimy podobno od małpy - chyba, że wyznajesz poglądy tatusia Romana G.....ja się nie wstydze tego, że pochodzę od małpy i mam z nimi wiele wspólnego albo one ze mną, nie szata czyni człowieka - ale człowiek szatę... (wypowiedź z dnia 22.01 godz:15:09 -pierwsza linijka) podtrzymywanie ideologii małpiej: ....a co do tego wsadzania sobie palca w 4 litery i późniejszego go smakowania - to jakoś nie widziałem, żeby małpy tak robiły...i nie tylko one...ale widocznie mało w życiu widziałem i trzeba iść do konowała od oczu. (wczoraj godz:8:25 -5 linijka od góry) twoje teksty świadczą same za siebie. bronisz się wszystkimi sposobami, ale , po prostu jesteś zwykłym oszustem i zdrajcą. Niestety taka jest przykra prawda. |
|
|
|
|
#782 |
|
Przyczajenie
|
heh yogi my nie mamy wspolnej poczty on ma swoje a ja swoje ..no ,ale coz znalazlam przez przypadek jego adres no i sie wydalo ..
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ach.....jak był adres to i hasło zostawił...ale gapa...jak się juz brać za cos to trzeba pilnowac niektórych rzeczy.....ja uważam na szczegóły....one sa najważniejsze...
|
|
|
|
|
#785 |
|
BAN stały
|
Wiara w Boga i wiara w ewolucje wzajemnie się wyklucza yogi, Biblia inaczej pisała o stworzeniu człowieka, a katolik (podobno nim jesteś) raczej zna i kieruje się prawdami zawartymi w Biblii. No chyba, że ma małpi mózg!!!
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problem w tym ze kobiety zazwyczaj maja wrodzoną lub nabytą we wczesnym dziecinstwie dbałosć o szczegóły natomiast faceci muszą sie jej mozolnie uczyc i często z miernymi efektami |
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- niewiela tak na poważnie się różni...mój może się nie różni.... i nie mam zamiaru dyskutowac na temat wiary - bo mam swoje poglądy i ich nie zmienię....może jeszcze podyskutujemy o smokach - bo ten wątek też jakoś się przwinął nie tak dawno w dyskusji publicznej na temat ewolucji??? i pytam raz jeszcze - gdzie napisałem - bo zarzut jest że NAPISAŁEM - że nie wierzę w Boga? Nigdy tak nie napisałem - i nie udowodnisz mi tego - choc nawet jakbyś wyszła z siebie i stanęła obok....więc lepiej jak masz pisać takie głupoty i wmawiać mi że coś piszę - a tego nie robioę - to lepiej pohamuj paluszki na klawiaturce....
|
|
|
|
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Tak zaiście - ale jak się cos robi nielegalnie - to trzeba dbac o szczegóły i zacierac ślady, zmieniać kody, samochody, itd. bo inaczej wpada gotowa (nie namawiam do przestępstwa!!!)
|
|
|
|
|
#789 |
|
BAN stały
|
Wiara w Boga i w ewolucję wzajemnie się wyklucza. Pisałeś, że jesteś katolikiem, proste.
Do wniosków pozwól, że dojdę na podstawie twojego rozdwojenia jaźni, nawet poglądów nie masz jasnych i klarownych. Przeczytaj sobie Biblię, chyba że wymyślisz znowu jakiś pogląd i będziesz uparcie go bronił, choćby miał tyle prawdy w sobie ile w jajku jest cebuli. |
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Słuchaj swish - dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane - a Ty widze ,że zaczynasz się bawic w psychoanalityka mojego ego - ale z miernym skutkiem - nie rozłożysz mnie na czynniki pierwsze...i prosze Cię nie pisz więcej czegoś - czego nie potrafisz udowodnic i schodzisz na poboczne tematy....a Pismo Święte czytałem wielokrotnie - jak Ty jeszcze na stojąco pod stołem biegałaś...i ciekawy jestem czy TY masz na wszystko tak jasne i klarowne poglądy...i prosze Cię jeszcze raz - nie wkładaj mi w klawiaturkę wyrazów których nigdy nie napisałem - bo to i nieładnie komuś coś wmawiać i imputować i nie wypada....to mnie boli, że napisałaś w poście, że niby ja napisałem że nie wierzę w BOGA i potrafisz to udowodnić - przytaczając mój post - jakoś nie potrafisz i robisz cos koło tego, krążysz, naciągasz - ale nieporadnie...osądż sama siebie - czy warto było pisać oczywistą nieprawdę...
|
|
|
|
|
#791 |
|
BAN stały
|
Wierzysz w Boga i w ewolucję jednocześnie? Tak samo kiedyś pisałeś: najważniejsze jest zaufanie, szczerość i miłość -ale ja jako rasowy katolik wybieram najbardziej miłość
wiesz co, jak dla mnie to Ty jesteś na poziomie latającego pod stołem dzieciaka.Wybacz, że nie mam ochoty rozkładać Cie na czynniki pierwsze, po prostu wskazuje sprzeczności z Twoich wypowiedzi, bo wiara w Boga nijak się ma z poglądem małpim, a na biologii uczą ewolucjonizmu, z tego względu że zawierzyć prędzej nauce, to jest taki "naukowy ateizm". Wierzę w naukę -jakbyś to powiedział to bym Ci uwierzyła, ale z tą wiara w Boga to ostro podginasz pod siebie. Skoro taki wierzący jesteś przytocze Ci pewne przykazanie: 9. Nie pożądaj żony bliźniego swego. Prawdziwy katolik trzyma się przykazań, a jeśli zgrzeszy stara się naprawić swój błąd. Twoja perfidia polega na tym, że ciebie to bawi bo z jednej strony mówisz że wierzysz, a z drugiej pewnie myślisz, że nikt nie zauważy twojej obrzydliwości. Ale to nie ty sprawujesz kontrolę na tym czy Ci Bóg wybaczy, bo on patrzy na wszystko co robisz, zna nawet Twoje myśl, pt: "kiedyś się nawrócę i mnie przyjmie". Jeśli uważasz, że Bóg będzie tolerował kogoś kto robi źle i ma tego pełną świadomość to jesteś w błędzie. Poza tym mam nieodparte wrażenie że bawisz się słowami i tak naprawdę nie masz pojęcia kto to jest Bóg. Świadczą o tym Twoje zdrady i niesamowita przyjemność z chwalenia sie tym na forum. Dajesz piękny przykład innym -zdradzajcie żony -to nie wyjdzie na jaw. Tak, rzeczywiście Twoja wiara jest głęboka. Amen. Edit: 6 przykazanie: Nie cudzołóż. |
|
|
|
|
#792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#793 |
|
BAN stały
|
Weź, nie ma sensu z tobą gadać -ktoś żyje długo bo jest złym człowiekiem
dalsze twoje głupie tłumaczenie pominę, bo doprawdy szkoda wzroku psuć. Grzeszysz z pełną świadomością -czy Ci Bóg wybaczy, nie mnie oceniać, w każdym razie jesteś zakłamany sam w sobie, a z tymi zdaniami między klawiaturką -to zaoszczędzę ci stresu, bo i tak jesteś biedny. powodzenia wśród ludzi twojego pokroju! ciekawe czy to ci zbawieni ![]() Edit: Mojżesz żył ponad sto lat, Abraham grubo grubo więcej -sami źli ludzie no rzeczywiście inteligentny z Ciebie chłopak
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Abraham wg Biblii żył 170 lat, a Mojżesz 120 (średnia życia na ziemi to było wtedy 30 lat więc...) - chyba widać, że odczytywanie pewnych rzeczy z Pisma Świętego zbyt dosłownie jest przesadą (szczególnie jeśli chce się wątki biblijne wykorzystywać w dyskusji o zdradzie). |
|
|
|
|
|
#795 |
|
BAN stały
|
Być może ostatnie doniesienia mówia o akceptacji kościoła, nie sledzę dokładnie poczynań watykanu, w każdym razie chciałam podkreślić hipokryzję Yogi-ego, skoro jest katolikiem, powinien wykonywać katolicki obowiązek, a zachowuje się jak poganin. To Doris1981 najbardziej chciałam podkreślić, wybacz że moje informacje nie są zaktualizowane. W każdym razie nie o to głównie mi chodziło, ale widzę że chcesz przekierować dyskusję na inny tor.
|
|
|
|
|
#796 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#797 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#798 |
|
BAN stały
|
Ja nie wiem skąd masz informację, że żyli 30 lat. Napewno będę szukać. Z tą ewolucją to się pospieszyłam rzeczywiście, biję się w pierś i przepraszam.
Edit: Ale Egipcjanie to nie Izraelczycy
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mojżesz był mieszkańcem Egiptu. |
|
|
|
|
|
#800 |
|
BAN stały
|
Na mojej lekcji historii mówiono, że starożytni żyli dłużej, niż ci po nich współcześni mówię tu o wiekach od Narodzenia Chrystusa, ale jak już pisałam sprawdzę to.
|
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zioła czynią cuda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#802 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że mogło chodzić o starożytnych Greków (dbających o higienę, żyjących w odpowiednim klimacie, dobrze się odżywiających) i o czasy wolne od wojen i wielkich migracji narodów (tym bardziej wieloletnich, przez pustynię). Zapewne w jakimś okresie (okresach) starożytności średnia wieku była dłuższa, niż w "najciemniejszych" latach średniowiecza - tutaj można się zgodzić ("morowe powietrze", wojny religijne, niski poziom higieny - to siało niemałe spustoszenie w Europie).
|
|
|
|
|
#803 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ale jak piszesz, może chodziło o inny okres w starożytności. W każdym razie dzięki za podpowiedź.
|
|
|
|
|
|
#804 |
|
Przyczajenie
|
Witam i tak to wszystko czytam i musze cos napisac , I PEWNIE MNIE ZLINCZUJECIE .
Mam meza , dzieci i od 2 lat spotykam sie z facetem , na poczatku znajomosci bylo zauroczenie , flirt i sex . I oboje doszlismy do porozumienia ze raczej nie bedziemy sie pokazywac jako para ( dodam ze facet tez jest żonaty i dzieciaty ) , i umawiamy sie czasem na kawe ciacho , ale przede wszystkim na sex . Ja nie chce zostawic swojej rodziny a on swojej i tak jest dla mnie ok . |
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze - lucka 33 - twoja historia pasuje do mojej - może to ja zdradzam z tobą swoją żonę?
|
|
|
|
|
#806 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko mozliwe ze tak
|
|
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#808 |
|
Przyczajenie
|
No raczej nie ale moj kochanek teraz smacznie spi po pracy i z kompem jest na bakier
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#810 |
|
Przyczajenie
|
Rany boskie tylko nie tutaj , bo jeszcze moj moz wszystko przeczyta i bedzie pieklo ,
Ale to napewno nie ty ? ( mam nadzieje ) hahaBo wczoraj sie z nim w nocy widzialam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

- niewiela tak na poważnie się różni...mój może się nie różni....

Ale to napewno nie ty ? ( mam nadzieje ) haha