Niewybaczalne zachowania gości - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 14:43   #4321
AnnLady
Zakorzenienie

Dot.: Niewybaczalne zachowania gości

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Co do ostatniego akapitu to nie rozumiem Elementem wychowania jest wytrwałość na trasie? A jechanie 2000 km nawet przez 3 kierowców na raz jest dla mnie co najmniej nieodpowiedzialne.

No było to mega bezczelne, acz mając na uwadze że ten chłopak z łapanki jest teraz moim mężem to obecnie uważam ówczesne szaleństwa owej PM za przeznaczenie
Co do ostatniego - to fakt inna historia i fajnie wyszło
W innych okolicznościach moglibyscie się nie poznać.
gratulacje
Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
mireille23 oszacowała podróż na 5,5 godz, no i co jak co ale według mnie co innego jest jechać w taką podróż jak jest się wypoczętym, a co innego jak ktoś jest zaraz po pracy, zmęczony. szczególnie że ona sama chyba lepiej od ciebie wie jak zmęczona będzie na początku podróży i jakby była zmęczona pod koniec, więc skoro ocenia że nie da rady i potrzebuje dłuższego odpoczynku, to dla mnie ten pomysł jest lepszy niż a co pojadę chociaż pod koniec nie dam rady. i te ostatnie 100 czy ileś tam km które zostawia na drugi dzień to też na jednej trasie możesz zrobić w mniej niż godz a trafi ci się inna gdzie nie pośpieszysz i trzeba patrzeć na to że to jeszcze mogą być niecałe 2 godz, a kierowca już ma dość
Nie chciałabym spędzić 500 km za kółkiem a potem całej nocy na zabawie weselnej. Padłabym i nie czulabym się komfortowo. Pomijając aspekty higieniczne - jadąc prosto na ślub po kilku godz w aucie czułabym się brudna, a makijaż? Czyli potrzebowalabym się wykąpać i z tym móglby być już problem. A tak noccleg odpoczynek i komfortowo na wesele.
Nie każdy jest robocopem o nadludzkiej wytrzymałości
Mnie dłuższa jazda męczy i tyle. Owszem 100 - 200 km ok ale nie więcej.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:53   #4322
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ale właśnie dlatego lepiej dojechać i iść spać na miejscu, niż jechać po śniadaniu w sobotę z połowy trasy. O.o

Cranberry dla Ciebie głupota, a ja przeżyłam takie trasy i żyję. Nie byłabym w stanie iść spać w połowie bo by mnie nosiło ze złości i od nadmiaru adrenaliny, wiec to byłoby marnowanie czasu i pieniędzy bez realnego zysku.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:57   #4323
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ale właśnie dlatego lepiej dojechać i iść spać na miejscu, niż jechać po śniadaniu w sobotę z połowy trasy. O.o

Cranberry dla Ciebie głupota, a ja przeżyłam takie trasy i żyję. Nie byłabym w stanie iść spać w połowie bo by mnie nosiło ze złości i od nadmiaru adrenaliny, wiec to byłoby marnowanie czasu i pieniędzy bez realnego zysku.
Obawiam się że bedziesz odosobniona w swoim twierdzeniu że można przejechac 2 tys km bez noclegu
Stary 2016-06-02, 14:59   #4324
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Obawiam się że bedziesz odosobniona w swoim twierdzeniu że można przejechac 2 tys km bez noclegu
Przyzwyczaiłam się do niepasowania do wizazowych standardów.
Chociaż bardzo mi się podoba odnoszenie się do trasy 2k, co było absolutnym dodatkowym wtraceniem, a dość mocne olewanie tego ze 500 km to żadna wielka trasa, jak kogoś stać i mu się nudzi to niech robi przerwy i co 50 km i jedzie 10 dni - co nie zmienia faktu, że to fanaberia.

Ode mnie eot, uprzejmie proszę o niewolanie mnie

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:14   #4325
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Oczekiwanie od świadka bóg wie czego to nietakt ze strony młodych.
Ogólnie też tak myślę, ale są osoby, które są bardzo zadowolone z tej roli i one oczekują, że my będziemy od nich oczekiwać trochę więcej. Bo w sumie podpisać papierek może każdy. Moi świadkowie są tacy właśnie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
No spoko, ale w granicach zdrowego rozsądku. Znałam sytuacje gdy poproszono świadka o przyjście bez partnerki żeby mu nie przeszkadzała w realizacji obowiązków, bo jeszcze by go przypadkiem zabrała od młodych do tańczenia etc.
Chore

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mój TZ raz był świadkiem i słabo się na tym weselu bawiłam. W zasadzie to mogłoby mnie tam nie być, bo on ciągle gdzieś chodził, coś robił itp.a ja siedziałam
Dlatego zawsze dobrą opcją jest poprosić parę. Nikt nie stoi sam w kościele, nikt nie musi dojechać osobno (u nas młodzi zawsze podjeżdżają pod kościół ze świadkami).

Cytat:
Napisane przez mireille23 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wasze opinie, dziewczyny.

Mojwa
, podróż trwa jakieś 5,5h + ewentualnie jakieś postoje, a będziemy zmęczeni po całym tygodniu pracy, wstając przed 6 rano i pracując 8h... Uważam, że to byłoby średnio odpowiedzialne. Dlatego doszliśmy do wniosku, ze można przespać się gdzieś podczas drogi, a rano wyjechać po śniadaniu i wtedy zostają tylko 1,5-2h jazdy - zwłaszcza, że ślub będzie raczej bliżej godziny 16 niż 12.

Pytam, bo od PMki (i teściowej ) usłyszałam już, ze wymyślamy, że jesteśmy młodzi więc damy radę zajechać, że to słaba wymówka, że coś wymyślimy itp... ;-)
Nie możecie się zdrzemnąć po pracy zamiast załatwiać nocleg gdzieś po drodze? Wyjdzie na to samo. Powiem szczerze, że dla mnie to 5,5 godz to nie jest dużo, no zwłaszcza na dwóch kierowców. No i tez niecodziennie ludzie mają śluby, czasami można zacisnąć poślady i trochę zrezygnować z własnej wygody, żeby uczestniczyć w uroczystości. Do tego, jeśli ktoś zaprosił twojego tż tzn., że mu zależy na jego obecności. Może chcą, żeby było trochę osób z rodziny. Nie znasz sytuacji. Ja bym pojechała na pewno. A na twoim miejscu pozwoliłabym podjąć decyzję samodzielnie twojemu chłopakowi, jakby nie było to jego rodzina i on ma ostateczny głos. Ty nie musisz jechać tak? Jesteś mniej ważną częścią tego zaproszenia-bez urazy.
Stary 2016-06-02, 15:16   #4326
201801191006
Konto usunięte

Mojwa, mam tylko nadzieję że cię nie spotkam na drodze.
my po całym tygodniu pracy w piątek robimy 300 do moich rodziców i po powrocie ledwo żyjemy, oboje. a prowadzi tylko tż.
zdecydowanie taką trasę w piątkowe popołudnie zrobilibyśmy z noclegiem.

więc jeśli ktoś się nie pojawia z takiego powodu to wydaje mi się to całkiem uzasadnione.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:25   #4327
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mireille23 Pokaż wiadomość
Panna młoda to córka kuzyna mojego przyszłego teścia ;-)

Mojwa, być może wymyślam, ale mój komfort też jest dla mnie ważny. Jeżeli jest to niewybaczalne zachowanie gościa i nie powinnam tak myśleć, to sypię głowę popiołem ;-)

Prowadzę samochód na co dzień w pracy, czasami 6 godzin, czasami 7, a czasami więcej - zależnie od tego, ilu mam klientów i ile zajmuje mi dotarcie do nich. Oczywiście wtedy mam przerwy na spotkania, więc nie jest to prowadzenie ciągłe. I wiem, jaka potrafię być zmęczona po pracy. Prowadzenie samochodu jest męczące i odpowiedzialne, nie można sobie pozwolić na przymknięcie oczu albo spadek koncentracji.
Nie wyobrażam sobie, ze miałabym po pracy jechać jeszcze dodatkowe 6h, potem przespać się parę godzin (bo nocleg mamy u panny młodej, więc pewnie od rana będzie jakieś krzątanie, przygotowywanie się itp.) i iść na całonocną imprezę, na której też trzeba się jakoś zachować, a nie przysypiać nad kotletem. Następnego dnia wstać rano, zjeść śniadanie i z powrotem jechać 6h, a w poniedziałek rano śmigać do pracy ;-)

Z jednej strony chcielibyśmy jechać, a z drugiej po prostu i po ludzku nam się nie chce. Dlatego pytam w tym wątku - czy jest to już księżniczkowanie czy jeszcze nie, i jak na to zapatrują się PMki ;-)
uwazam ze jestes usprawiedliwiona,zadne ksiezniczkowanie.Nie zapomnij ze jeszcze czekalby Was powrot,a ten zapowiadalby sie o wiele gorzej niz przyjazd.Macie nocowac u rodzicow PM ,wiec z wesela wczesniej uciec nie dacie rady,po weselu czeka Was tylko kilka godzin drzemki,nawet nie porzadnego spania bo przeciez wszyscy pojda na poprawiny,a Wy co? do auta i z powrotem?Lepiej odpuscic,trudno sie mowi
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:36   #4328
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Co do świadków, to przecież nie bierzemy na nich obcych i przypadkowych ludzi, tylko jakoś nam bliskich.
Więc wystarczy wcześniej ustalić czego się od nich oczekuje i po sprawie.

My od świadków oczekujemy pomocy w różnych kwestiach organizacyjnych, ale jasno im o tym powiedzieliśmy kiedy im proponowaliśmy tę rolę, uprzedzając żeby nie czuli się zmuszeni jeśli nie mają ochoty na ogarnianie różnych rzeczy.

Ale jak ktoś mówi "Hej, Krycha, będziesz moją świadkową", Krycha mówi "Dobra", a potem widzą się na ślubie i okazuje się że Krycha myślała że podpisze papierek a potem może tańcować z nowym chłopakiem, a PM myślała że Krycha cały wieczór będzie pomagała poprawiać makijaż i zabawiać gości - no, to wtedy może być problem.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:36   #4329
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

No tak, jak nie kłótnie o prezenty rzeczowe, to o możliwości kierowcy :P Dla mnie kiedyś trasa 150 km była długa. Teraz często robię trasę 5-5,5h. Sama, bez zmian. I nie mam problemu - to kwestia przyzwyczajenia. Jak się często jeździ, to takie trasy to pikuś. Jakbym zrobiła się śpiąca, tobym zrobiła godzinną drzemkę - co mi się zdarzało (raz np. zaczynało mnie łapać choróbsko, musiałam sobie zrobić 2 przerwy, a następnego dnia miałam gorączkę 38,8). Ale trzeba mierzyć siły na zamiary

Ja jako świadek byłam tylko tłem - siedziałam przy stole z PM i tylko to mnie odróżniało od reszty gości. Zabawiać nie umiem i nie lubię być zabawiana na weselach. To, że nie tańczę przez kilka utworów z rzędu nie oznacza, że źle się bawię

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2016-06-02 o 18:39
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 02:02   #4330
unikat
Raczkowanie

myślę że kimkolwiek świadek jest, dobrze zapytać/ ustalić wcześniej czy może to...czy tamto...ale na pewno nie wymagać. Polecam np. siostrę Pana Młodego i brata Pani Młodej jak u nas, jeśli jest taka możliwość to wzorowi świadkowie a co do trasy dla mnie mało, dla innych to nawet 50km jest uciążliwe:/ znam takich...
unikat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 08:49   #4331
fajita1
Wtajemniczenie

To ja z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że byłam kiepską świadkową u swojego brata. Nie zabawiałam gości tylko bawiłam się z innymi i TŻtem, nie wybierałam sukni ślubnej ani garnituru z PM, nie organizowałam wieczorów kawalersko panieńskich, nie brałam czynnego udziału w zabawach oczepinowych (oprócz tej z welonem).

Także jeśli PM tego oczekują to warto o tym powiedzieć świadkowi, bo nie dla wszystkich to oczywiste.
Stary 2016-06-05, 00:52   #4332
Lilllu
Zadomowienie

Może powiem trochę z innej perspektywy. Dośc długo pracowałam jako kelnerka w jednym z renomowanych restauracji/hotelu w mnie w mieście. Oczywiście oprócz samej obsługi imprezy, w sklad moich obowiązków wchodziły dekoracje przywiezione przez Państwa Młodych, zastawianie sali bla bla bla a także pakowanie jedzenia i doprowadzanie sali do stanu początkowego

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie nie powiedzenie głupiego 'dziękuję' przez Młodych i rodziców jest zwyczajnym buractwem. Nikt nie oczekuje od nich dodatkowych pieniędzy, kelnerzy dostają wynagrodzenie

Poza tym podrywanie kelnerów/kelnerek przez gości...
albo uprawianie seksu w samochodzie stojacym centralnie przed wejściem na salę...

Lilllu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 16:57   #4333
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Lilllu Pokaż wiadomość
Może powiem trochę z innej perspektywy. Dośc długo pracowałam jako kelnerka w jednym z renomowanych restauracji/hotelu w mnie w mieście. Oczywiście oprócz samej obsługi imprezy, w sklad moich obowiązków wchodziły dekoracje przywiezione przez Państwa Młodych, zastawianie sali bla bla bla a także pakowanie jedzenia i doprowadzanie sali do stanu początkowego

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie nie powiedzenie głupiego 'dziękuję' przez Młodych i rodziców jest zwyczajnym buractwem. Nikt nie oczekuje od nich dodatkowych pieniędzy, kelnerzy dostają wynagrodzenie

albo uprawianie seksu w samochodzie stojacym centralnie przed wejściem na salę...
dobre

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 17:22   #4334
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilllu Pokaż wiadomość

Cóż niektórym najprostsze słowa sprawiają najwięcej problemów. Ja zawsze dziękuję
Stary 2016-06-05, 19:00   #4335
Hiyori
Zadomowienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;61232826]Co do świadków, to przecież nie bierzemy na nich obcych i przypadkowych ludzi, tylko jakoś nam bliskich.
Więc wystarczy wcześniej ustalić czego się od nich oczekuje i po sprawie.

My od świadków oczekujemy pomocy w różnych kwestiach organizacyjnych, ale jasno im o tym powiedzieliśmy kiedy im proponowaliśmy tę rolę, uprzedzając żeby nie czuli się zmuszeni jeśli nie mają ochoty na ogarnianie różnych rzeczy.

Ale jak ktoś mówi "Hej, Krycha, będziesz moją świadkową", Krycha mówi "Dobra", a potem widzą się na ślubie i okazuje się że Krycha myślała że podpisze papierek a potem może tańcować z nowym chłopakiem, a PM myślała że Krycha cały wieczór będzie pomagała poprawiać makijaż i zabawiać gości - no, to wtedy może być problem.[/QUOTE]

Czasami okazuje się, że ci bliscy właśnie zachowują się strasznie. Pamiętam, że siostra pm robiła straszne problemy młodej i ta musiała ją zmienić, ciągle kłóciła się z nią przed weselem, Młoda miała zaplanowane wesele kolorystycznie i świadkowa najpierw się zgodziła, a potem były fochy, jak już wszystko było zamówione, chociaż ona sama jeszcze nic nie kupiła. A świadkową chciała być i to strasznie, tylko najpierw wszystko było ok, a potem jej odbiło. I w końcu świadkowali znajomi, zachwyceni ze swojej roli.
U nas z resztą też parka znajomych Nawet takich świeżych znajomych, ale strasznie chcieli no to czemu nie W sumie po takich zachowaniach poznaje się odpowiednie osoby. Świadkowa jest artystką i wymyśliła sama wszystko
Stary 2016-08-05, 18:23   #4336
Moja_Kravica
Raczkowanie

nie chce zakładać osobnego wątku, więc tutaj zapytam. Od razu mówię, że z weselami mam tyle wspólnego, co z mercedesami, więc proszę nie jechać po mnie z góry na dół.

Zostałam jakoś w maju zaproszona na wesele kuzyna z osobą towarzyszącą. Od razu wiedziałam, że będzie to mój facet, więc problemu nie było. Zaproszenie przyjęłam bez większych chęci i raczej dla spokoju mojej mamy - nie nastawiam się na zabawy, bo to nie moja bajka. Problem w tym, że mojemu facetowi wynikła nagła sprawa w pracy i jechać nie może. Kumple porozjeżdżani po urlopach, a przyjaciółka ma rodzinne plany na ten weekend, co oznacza, że na wesele jadę sama z rodzicami. Impreza za tydzień. Pytanie do Was - czy powinnam ten fakt sygnalizować kuzynowi? Co się robi w takiej sytuacji, bo domyślam się, że miejsce mojej osoby towarzyszącej po prostu przepadnie. Dać gratyfikację w kopercie? Nie mam pojęcia, więc może coś podpowiecie.

Bolje da šešir nemam,
pod njime đavo drema,
sneva i izvoljeva
- đavo mi je kriv...

Moja_Kravica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 18:37   #4337
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moja_Kravica Pokaż wiadomość
nie chce zakładać osobnego wątku, więc tutaj zapytam. Od razu mówię, że z weselami mam tyle wspólnego, co z mercedesami, więc proszę nie jechać po mnie z góry na dół.

Zostałam jakoś w maju zaproszona na wesele kuzyna z osobą towarzyszącą. Od razu wiedziałam, że będzie to mój facet, więc problemu nie było. Zaproszenie przyjęłam bez większych chęci i raczej dla spokoju mojej mamy - nie nastawiam się na zabawy, bo to nie moja bajka. Problem w tym, że mojemu facetowi wynikła nagła sprawa w pracy i jechać nie może. Kumple porozjeżdżani po urlopach, a przyjaciółka ma rodzinne plany na ten weekend, co oznacza, że na wesele jadę sama z rodzicami. Impreza za tydzień. Pytanie do Was - czy powinnam ten fakt sygnalizować kuzynowi? Co się robi w takiej sytuacji, bo domyślam się, że miejsce mojej osoby towarzyszącej po prostu przepadnie. Dać gratyfikację w kopercie? Nie mam pojęcia, więc może coś podpowiecie.
w sumie to nie wiem czy dawałabym więcej kasy czy nie, ale uprzedzić o tym raczej by wypadało
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 18:46   #4338
AnnLady
Zakorzenienie

Dla mnie niewybaczalnym zachowaniem gościa byloby zalanie się na weselu i urządzenie bójki! Wywaliłabym z wesela na zbity ryj!
Stary 2016-08-05, 18:48   #4339
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:

przeciez inaczej oni beda musieli zabulic za twojego faceta. oczywiscie, ze powinnas ich o tym powiadomic.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 19:02   #4340
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście, że powiadomić. U mnie na tydzień przed nie było problemu ze zmianą ilości gości. Być może i tak będą musieli zapłacić, ale wypada powiedzieć.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 19:02   #4341
Moja_Kravica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Dla mnie niewybaczalnym zachowaniem gościa byloby zalanie się na weselu i urządzenie bójki! Wywaliłabym z wesela na zbity ryj!
ja tam liczę, że za tydzień jakaś sztacheta pójdzie w ruch, bo o ile się orientuję, to parę nierozwiązanych sporów rodzinnych ciągle czai się pod dywanem. inaczej zanudzę się jak mops...

Bolje da šešir nemam,
pod njime đavo drema,
sneva i izvoljeva
- đavo mi je kriv...

Stary 2016-08-05, 19:46   #4342
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
przeciez inaczej oni beda musieli zabulic za twojego faceta. oczywiscie, ze powinnas ich o tym powiadomic.
Aż dziwne, że ludzie jeszcze takich rzeczy nie ogarniają
Stary 2016-08-05, 20:40   #4343
Moja_Kravica
Raczkowanie

nie jestem weselnym wyjadaczem. nie mam bladego pojęcia czy płaci się za wszystko przy zamawianiu sali czy po imprezie, więc tutaj pytam. do tej pory, kiedy robiłam imprezy, odbywało się to na zasadzie otwartego rachunku w barze. tak czy siak, sprawę załatwiłam, więc po temacie

Bolje da šešir nemam,
pod njime đavo drema,
sneva i izvoljeva
- đavo mi je kriv...

Stary 2016-08-05, 20:45   #4344
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
nie jestem weselnym wyjadaczem. nie mam bladego pojęcia czy płaci się za wszystko przy zamawianiu sali czy po imprezie, więc tutaj pytam. do tej pory, kiedy robiłam imprezy, odbywało się to na zasadzie otwartego rachunku w barze. tak czy siak, sprawę załatwiłam, więc po temacie
placi sie najczesciej po imprezie, ale liste gosci trzeba podac na ogol tydzien przed.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 08:59   #4345
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to za różnica kiedy się płaci? Gospodarze imprezy powinni wiedzieć kto na ich wesele przychodzi a kto nie, więc jak najbardziej trzeba ich powiadomić.
Stary 2016-08-06, 10:25   #4346
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
placi sie najczesciej po imprezie, ale liste gosci trzeba podac na ogol tydzien przed.
Zalezy od lokalu,ja podawalam ostateczna liste gosci 2 dni przed weselem razem z winietkami.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 12:00   #4347
smerfetk_a
Żona Gargamel

koniecznie powiadom
u nas na sali nawet dzień przed można było powiedzieć że ktoś zrezygnował

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 10:04   #4348
Laurieen
Zadomowienie

Byłam rok temu świadkową na weselu u przyjaciółki.
Pomagałam, jak mogłam w wyborze sukienki, jeździłam na przymiarki (nie wszystkie, życie zawodowe i studia mnie ograniczały), zorganizowałam jej wieczór panieński, przed ślubem sprzątałam jej dom, bo co tu czarować- stół, na którym były położone obrączki, które miał kręcić kamerzysta był po prostu brudny i zakurzony, jak i reszta pokojów, gdzie np. były rozrzucone ciuchy jej taty, które ja przed przyjściem kamerzysty składałam naprędce, bo chciałam, aby dom mojej PM jakoś wyglądał.
Na weselu dbałam o jej wizerunek, nosiłam wina od Gości ze swoim ówczesnym TŻ w miejsce, gdzie wskazała, a mimo wszystko usłyszałam "Laurieen, ty się kur** ogarnij", bo pomimo iż w pocie czoła nosiliśmy te wina, nie zdążyliśmy zgodnie z jej życzeniem wynieść wszystkich z sali, nim rozpoczął się pierwszy taniec, bo orkiestra nieoczekiwanie zaczęła grać.
Takich sytuacji było kilka. Ze świadkiem baliśmy się później Młodych. Ja wiem, że stres robi swoje, ale wyzwiska kierowane do świadków, gdy się naprawdę starają to przegięcie.

Z przyjaciółką od tamtego wesela (za 3 dni minie rok) widziałam się dwa razy i na temat felernego w skutkach dla naszej przyjaźni wesela nie rozmawiamy.

Musiałam się wyżalić, ufff!

26.07.2016

zaręczyny

17.06.2017
ślub

Laurieen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 10:34   #4349
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Laurieen Pokaż wiadomość
Pomagałam, jak mogłam w wyborze sukienki, jeździłam na przymiarki (nie wszystkie, życie zawodowe i studia mnie ograniczały), zorganizowałam jej wieczór panieński, przed ślubem sprzątałam jej dom, bo co tu czarować- stół, na którym były położone obrączki, które miał kręcić kamerzysta był po prostu brudny i zakurzony, jak i reszta pokojów, gdzie np. były rozrzucone ciuchy jej taty, które ja przed przyjściem kamerzysty składałam naprędce, bo chciałam, aby dom mojej PM jakoś wyglądał.
Na weselu dbałam o jej wizerunek, nosiłam wina od Gości ze swoim ówczesnym TŻ w miejsce, gdzie wskazała, a mimo wszystko usłyszałam "Laurieen, ty się kur** ogarnij", bo pomimo iż w pocie czoła nosiliśmy te wina, nie zdążyliśmy zgodnie z jej życzeniem wynieść wszystkich z sali, nim rozpoczął się pierwszy taniec, bo orkiestra nieoczekiwanie zaczęła grać.
Takich sytuacji było kilka. Ze świadkiem baliśmy się później Młodych. Ja wiem, że stres robi swoje, ale wyzwiska kierowane do świadków, gdy się naprawdę starają to przegięcie.

Z przyjaciółką od tamtego wesela (za 3 dni minie rok) widziałam się dwa razy i na temat felernego w skutkach dla naszej przyjaźni wesela nie rozmawiamy.

Co za chamstwo. Świadek jest od podpisania dokumentów, a nie od robienia za tragarza, sprzątacza, organizatora, zabawiacza na weselu i co tam jeszcze. To juz tylko ze świadka dobrej woli i chęci wypływa. Ale chyba niektórym sie wydaje, ze świadek ma cała masę "obowiązków".
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 11:14   #4350
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laurieen Pokaż wiadomość

masakra! ale to chyba powinno byc w wątku o faux-pas młodych
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości