|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
U nas piecze jak sto dwa od rana. Spakowani siedzimy na walizkach az przestanie tak grzać bo klima sie zepsuła i szkoda niuniutka.
On i tak marudny od rana ze nie wiem i to od trzech dni. Pewnie skok. Tylko mu teraz jeszcze zmian otoczenia potrzeba no ale klamka zapadła wyjezdzamy dzisiaj
|
|
|
|
#902 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Jutro mamy ortopedę, moze z nim zagadam w tej kwestii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was mimo, że zakończyła karmić piersią jakiś czas temu, nadal nie dostała okresu?
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Ja pochodzę z lódzkiego i u nas wychodzimy na dwór i chodzimy na nogach, nie pieszo :P ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Mona dzięki za podpowiedź dot. kubka. Zdecydowałam, że właśnie ten kupie
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Krakowianki -dziękuję za polecnie knajpek. Już się ślinię na samą myśl
![]() Powiedzcie mi jeszcze, kochane, jak tam pogoda w Grodzie Kraka? Jutro rano startujemy
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmie i już jestem po okresie co dla mnie osobiście jest powodem załamania... powrot okresu to powrót choroby...eh szkoda pisac.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś gorąco i duszno jak diabli, nawet nad wodą nie dało się wysiedzieć. Nie mogę się nawet o krzesło plecami oprzeć bo się lepię, skończę ściągać i lecę pod prysznic.
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś Mała przylepiona do mnie. Dobrze,ze na parterze domu mamy w miare chłodno. Oglądam przyjaciòł,a Gabi drugą drzemke na mnie odbywa.
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
O.o a u nas piździawa i od rana pada
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymon spal 2h w foteliku (po zakupach) zjadł i odsypia na mnie a mi nie wygodnie... ostatni raz tak spal na mnie jak był noworodkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie robiłam nadzieje ze moze do końca roku nie bedzie okresu i nie bedzie problemu. a teraz sama nie wiem co dalej...
|
|
|
|
#913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
No nie zdarzyło nam się to już dawno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pierdziulę jaki skwar w Krakowie, w samochodzie bez klimatyzacji to prawie mi odparowały gałki oczne. Dziewczyny oglaszam że moje dziecię raczkuje, dosłownie, tak jak rak, na plecach i odpycha się piętami. Koniec z zostawianiem jej samej na łóżku, mimo że łoże duże, potrafi przepełzac tak z jednego końca na drugi. Trochę się martwię bo mam schizy że Zuzia ma lekko spłaszczoną głowę na prawym skosie, przekladałam już jej strony i nic to nie daje. Muszę pogadać z lekarką, ale mam wrażenie że cała półkula jej się przez to przesunięła.
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
U lekarza strasznie! Jakąś wredna babe trafiliśmy, aż z mężem zalujemy że nie zareagowalismy, to chyba taki szok dla nas był że żadne nie wiedziało co zrobić.
Mianowicie pani dr obrażona od wejścia, gdy powiedzialam z czym przychodzimy to powiedziała znaczące "yhym" (skierowanie mielusmy z dopiskiem - pilne).. maly miał bluzę i spodenki, kazała rozebrać do bodziaka gdy zajrzała do wózka powiedziała "no pani to zejdzie.." (ku#$@ ile zajmuje ściągnięcie spodenek?) I zostawiła nas na jakieś 15 min. Mały już zdążył się rozloscic zanim wróciła.. zaczęła nam rzucać tzn obracać w powietrzu dzieckiem, mały bardzo się wystraszyl, nie pozwoliła mi go uspokoić i rzucała nim nadal.. trwało to jakiś czas.. zrobiliśmy wielkie oczy, a ona kontynuowała przy okazji dając nam wiele rad, których nie pamiętam bo moje dziecko wrzeszczalo.. ogólnie powiedziała że panikujemy i że ma jeszcze miesiąc aby się wyprostować. Coś mnie podkusiło i zapytałam o główkę jeszcze.. podeszła do mnie i zaczęła stukać go po głowie tłumacząc mi że to jest kosc.. Rany, uwierzcie mi że miała szczęście że miałam dziecko na rękach, które znów zaczęło przeraźliwie płakać.. obrocilam się i wyszłam, mąż pozbieral tylko nasze rzeczy i poszedł za nami. Godzinę czasu uspokajalam Milanka. Nie chcę jej więcej na oczy widzieć bo zamorduje. Jeszcze chce mi się ryczec jak sobie przypomnę.. myślałam, że żyjemy w cywilizowanym świecie, wiem że badanie to nic przyjemnego ale to cena robiła nadawaloby się do jakiegoś programu.. Cytat:
![]() No. Już myślałam że tylko u nas
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja Iguśka spała na klacie męża raz miała około tygodnia a u mnie nigdy choć próbowałam bo zazdrościłam Wam tej bliskości. A przepraszam na mnie była zaraz po porodzie ale nie spała więc chyba się nie liczy ?😛
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Milanowi rzadko się zdarza spać u mnie na klacie.. może że 3/4 razy się zdarzyło. Teraz na klacie to zadziera główkę do góry i opowiada mi co widzi z tyłu
i tak sobie ćwiczymy ![]() A tak w ogóle to kocham Mamaroo! Spał dziś 5 godzin w nim, a odłożyłam go tylko na chwilkę bo chciałam pranie powiesić
"Naucz się czekać, albo zmienią się rzeczy albo Twoje serce" Milanek Edytowane przez Jowi20 Czas edycji: 2016-08-05 o 20:24 |
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam że opis mnie wystraszyl co dalej skoro ciąża nie pomogła? Tak Milanek odchorowal swoje ale pójdziemy prywatnie do innej placówki to może się dowiemy jak mu pomóc
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Lasencje, coś kiedyś któraś pisała o superfajnej komedii do obejrzenia?!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Teraz musze znowu probowac lekami zatrzymac okres co nie daje gwarancji ze nie urosnie znow cos - bo druga torbiel pojawila sie rowni rok po usunieciu pierwszej mimo leczenia... Druga opcja to zajsc w ciaze zanim cokolwiek urosnie... Ale jak to juz zajsc w ciaze? Moja mała ma 3 miesiace. Z drugiej strony boje sie ze nie zdaze zajsc zanim cos urosnie, albo nie zajde wcale czego sie obawiam ale bardzo bym chciala aby Iga miala rodzenstwo. Liczylam ze bede miala wiecej czasu do zastanowienia
|
||
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki w takim razie aby się udało z rodzeństwem i abyś zdarzyła z planami. Rozmawiałam ostatnio z mężem, że w sumie dla dzieci to fajnie, taka mała różnica wieku bo razem się bawią i w ogóle są jak bliźniaki gorzej tylko ma mamusia z dwoma takimi maluszkami. .
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Mia
Trzymam mocne za Ciebie i rodzenstwo dla Igi.Jowi, my jeszcze nie byliśmy u lekarki, odwołałam wizyte, bo wypadła w dzień szczepienia. Ale nie wiem czy w ogóle jest sens iść. Gabi wlaśnie ładnie śpi na tej nielubianej stronie. Dużo z nią ćwiczyłam i przestawiłam materac na którym śpimy aby podchodzić do niej z nielubianej strony. I tak gdybam czy iść czy nie.Może dla świętego spokoju pójdziemy.
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony moze druga ciaza bedzie calkiem inna moze wszystko bedzie dobrze moze.... Sama nic nie wymysle trzeba ocenic szanse u lekarza. Dziekuje za dobre słowo 😘 Cytat:
|
||
|
|
|
#929 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
O dziwo, wg tesciowej, cyś to smoczek
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Co do roznic - ja cale zycie jadlam ciasto, moj maz placek. A dla mnie placek mogl byc tylko drozdzowy ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze sie zgłosic do lekarza i nie wiem co zaproponuje zobaczymy co sie dzieje w srodku - mysle ze jeden okres spustoszenia jeszcze nie narobił... Pomysły na dalsze kroki masz kilka postów wyżej :-* |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

no ale klamka zapadła wyjezdzamy dzisiaj

i tak sobie ćwiczymy
za Ciebie i rodzenstwo dla Igi.