|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Dzień dobry, u nas Zuzia poszła późno spać, bo po 23, ale się wyspałam 😉 dzisiaj idziemy na ślub kuzynki. Mam nadzieję, że Zuzia będzie grzeczna 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4202 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() Cytat:
Cudem wycisnelam Nine, ale bylam juz na krawedzi o blaganie o cesarke. A wypchnelam ja juz wlasnymi miesniami bez bolu partego, co przeplacilam sporym peknieciem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez jestinna Czas edycji: 2016-08-06 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
To ja bym tylko do dyskusji chciała dodać, że u niektórych dzieci nawet jednorazowe podanie butli w pierwszych dniach może na tyle zaburzyć odruch ssania, że mogą być z tego poważne problemy z laktacja. Ja bym się nie odważyła dawać takich porad...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A to prawda. Ja juz w szpitalu mialam problemy z karmieniem i gdy ostatecznie podali Ninie butelke, to tez ostrzegali, zeby na poczatku dawac ja tylko w wyjatkowych sytuacjach, bo dziecko bedzie za plytko lapac piers i bedzie ja ssalo jak smoczek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez jestinna Czas edycji: 2016-08-06 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4206 |
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam u dziadków. Ile ja się nasłuchałam, że mam tyle nie nosić Zuzi, bo przyzwyczaję ją, karmię za dużo, przecież kiedyś karmiło się co 3 h, no i dlaczego ona jeszcze nie przesypia nocy 😀 i rada mojej cioci daj jej się czasami wypłakać
![]() A z kolei jak rozmawiam z mamą i jej mówię o rodzicielstwie bliskości to się ze mnie śmieje 😀 bo sama je stosowała tylko bez poradników i nazwy 😀 i twierdzi jakie to rodzicielstwo bliskości przecież to po prostu bycie mamą i tatą 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę,że przez noc nadrobiłaś lekturę z naczelnej treserki dzieci TH. I jeszcze metoda 3-5-7. Naprawdę,może znasz samo pojęcie RB,ale raczej nic poza tym.RB to właśnie karmienie piersią NA ŻĄDANIE, odpowiadanie na każdą potrzebę dziecka. Zatykanie dziecka smokiem,przeczekanie płaczu to nie jest odpowiadanie na potrzeby. Moje obie córki kp, również w nocy według potrzeby uwierz mi, rozwijają się idealnie i są wypoczęte ![]() Mówisz ciągle o nauczaniu i nauczaniu, takie małe dziecko działa instynktownie, więc nie nauczysz go niczego poza tym,że nie może na Ciebie liczyć wtedy, kiedy potrzebuje.Przywołam przykład sierocińca w Ugandzie, gdzie nikt dzieci nie tulił, nie usypiał, nie odpowiadał na ich płacz. Po pewnym czasie przestały płakać, bo wiedziały,że i tak nikt do nich nie przyjdzie.Skąd wiesz co w główkach miały Twoje dzieci kiedy zatykałaś je smokiem? Mając trójkę dzieci powinnaś wiedzieć,że z dziećmi to sinusoida, raz jest tak, potem inaczej i ja ze swojej strony wcale nad tym nie ubolewam, przyjmuję dany stan faktyczny. Zresztą, co ja mówię- zerknij na pierwszy post, na stworzoną już daaawno temu przez nas listę polecanych i nie polecanych książek. Cóż tam widzisz? ![]()
![]() |
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rada "ucz butli od noworodka" jest szkodliwa, bo nigdy nie wiesz na jakie dziecko trafisz.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Taaa dawać butlę od urodzenia..a potem dziecko karmione mm bo "ja miałam mało pokarmu"
![]() ![]() Ja dałam po iluś tygodniach dopiero, z ostrożności ![]()
![]() |
#4210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Carmel ja Domisia nauczyłam pić z butli w 8 tyg zycia wcześniej nie miał styczności z butla ( był dokarmiany jedna noc bo po cc nie miałam pokarmu ale nie butla tylko strzykawka bo jak panie z neonatologicznego mówiły nie miał odruchu głębokiego ssania a rano miałam już pokarm i zassal) i wcale nie podawałam jej regularnie moze ze 3 razy po jakimś miesiącu przerwy chcialam gdzieś wyjść odciągnęłam i pił bez problemu. Tak więc Twoja teoria o podawaniu butli od urodzenia i regularnie bo inaczej się nie nauczy legla w gruzach. Tak jak mój Domiś łatwo załapał i nie zapomniał tak Zosia Marty nie chciała żadnej butli od urodzenia a Lila Aninis poklocila się z butelka każde dziecko jest inne i nie da się go zaprogramować.
Poza tym mówisz że żadne dziecko śpiac z rodzicami nie wyspi się i nie przespi nocy otóż moje dziecko przesypia z nami w łóżku cała noc od godz 19 do 6-7 rano i po butli jeszcze śpi budzi sie radosne i wypoczete ![]() ![]() Dodam że od miesiąca karmie mm i wcześniej tylko kp i budził się przewaznie tylko raz koło 3 w nocy na piersi wiadomo że były dni że budził się częściej albo i co godz np jak był skok i potrzebował mojej bliskości i zupełnie mi to nie przeszkadzało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() ![]() 07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-08-06 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4212 |
Raczkowanie
|
Nana gratulacje😉 mogę tylko pozazdrościć bo nam się dach i strych szykuje do remontu. Panienki nas wysiudają z pokoi to gdzieś się musimy podziać😊 Tylko jeszcze nie wiemy za co to zrobić 😧Marcia śliczne buty😍obyś przetanczyla w nich całą noc😊 Malutka wstała niedawno i śpiewa 😵 od 2 dni śpiewa jakieś arie operowe a wystarczy powiedzieć jej: Sarunia zaspiewaj-a ona już 😂 może chociaż jedno moje dziecię będzie śpiewające. ..😕 U nas pobudek w nocy nie było ale o 4.30 zaczęło się nieustające cycanie. I to jest ten moment kiedy biorę ją do nas bo nerwowo bym nie wyrobiła. I dałam smoczka zamiast piersi😃 a ona mi go wypluła w twarz😂 ona nie bardzo smoczkowa, bardziej cycuszkowa😃 Rzadko się wtrącam w gorące dyskusje bo jakoś tak uważam że nie powinnam ale tu powiem wam że Caramel ma dużo racji. Pewnie nie każde dziecko uda się nauczyć ale większość tak. Ograniczenia są zwykle po stronie rodziców niestety. Dziecko jest trochę jak komp po formacie😉 możesz wrzucić co chcesz. Ma już swoje programy ale to od nas zależy na czym będzie jechać że tak się wyrażę. Moja starsza była naprawdę nieproblemowym dzieckiem, spała w łóżeczku do którego odkladalam z uporem maniaka bo myślałam tak jak Caramel że chce spac z mężem poprostu. A poza tym mielimy wersalke i było zwyczajnie ciasno. Mam dużo przykładów wśród koleżanek że spanie z dzieckiem kończyło się umawianiem na seks z mężem w drugim pokoju pukaniem w ścianę 😂i to było przykre. Ale K. kocha spanie u siebie w łóżku i baaardzo rzadko wpada do nas na nocleg😉 tak ma od małego bo tak nauczylam. To była moja potrzeba choć nie uważam że coś jej zabrałam. Natomiast zupełnie nie rozumiem tego pieprzenia że nie bierz na ręce bo nauczysz, nie kolysz bo będziesz tak jechać do 18 😂 Jezzzuuu to jest moje dziecko!!!!!! Ja mam potrzebę wzięcia jej na ręce! !! Kiedy mam brać -teraz jak młoda waży coś koło 30 kg? No w sumie teraz się już raczej nie przyzwyczai 😂 wszystko zależy od tego kto czego potrzebuje, spokojna mama to spokojne dziecko. Jeżeli mamie spokój da 2 h więcej snu z dzieckiem w łóżku przy piersi ( to teraz ja 😄
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak mam dyskutować z osobą, która twierdzi, że dla dziecka naturalne jest ssanie smoka a nie piersi... bo piersią dzieci zastępują potrzebę ssania smoczka... z osobą, która nie karmiła w nocy tylko dawała smoczka, bo przecież nie da piersi, bo dziecko się przyzwyczai... z osobą, która pisze, że nie popiera Hogg i metody 3 5 7 a wytresowała swoje dzieci... z osobą, która lepiej wie, bo studiowała pedagogikę 2 lata i pamięta, co mówił profesor na wykładach... a później pisze, że po 2 latach zmieniła kierunek, bo nie odpowiadał jej poziom wiedzy. 😂😂😂😂😂😂😂 A Twoja wypowiedź, że Marta się chyba nie popłakała... cóż to dopiero jest lekcja dobrego smaku i wychowania. A Ty się później dziwisz, dlaczego jeszcze nie dostałaś zaproszenia do klubu 😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boze, jak ty tam wytrzymalas? Moze niech zapytaja Zuzi czemu nie przesypia nocy ![]() ![]() A my z Ninka bedziemy caly weekend same. Tatus pojechal pracowac w innym miescie. Zobaczymy jak to bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4222 |
Rozeznanie
|
A po co od razu brać na ręce i tulić na wpół śpiące dziecko, które po prostu chce spać dalej? A co z mamami które nie mogą karmić piersią? Ty tu myślisz o jakichś skrajnościach, a ja nie o tym mówię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może ona chce żebyśmy się wypłakały 😂😂😂😂😂😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na końcy był hardcore... skórcz na skórczu... bez przerwy. Cc było dla mnie wybawieniem... chociaż tak bardzo chciałam sn. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.