Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-05, 22:33   #1411
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Dziewczynki dwa pytania
1. Znajoma mówiła zebymr zakładała opaske na uszy bo jak się dziecko mocno kręci to potem mu będą uszy odstawać. To prawda czy ☠☠☠☠☠☠☠a i zabobon.
2. Hania średnio lubi leżeć na brzuszku. Kładę ja i czasem po 3min jest marudzenie ogromne.czasem może z 5-10min polezy. Powinnam się niepokoić?
Główkę trzyma ładnie, nawet leżąc jak widzi butelkę z mleczkiem to lekko unosi głowę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Aniu o co chodzi z,pocieraniem czoła tetra?
Kokardke do wózka i fotelika mama mi zaczepiła, takie dyskretne nie rzucające się w oczy

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 23:49   #1412
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Moje dziecko znowu się zepsuło😣po kapieli ma oczu jak 5 zł i ani myśli o spaniu. Trzeci dzień Już się z nim tak po godzinie bujam, a dziś 2h 😨może jak bym wzięła na ręce i nosiła to by było szybciej, ale ja twarda jestem więc młodu w łóżeczku a ja siedzę obok i smoka podaję i głaskam, choc ręce się same do niego wyciągają
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nie mam siły na cytowanie. Dzisiaj u nas dzień płaczu i starszaka i niemowlaka. Mąż zmienił mnie wieczorem bo ja już padam na pysk. Wszystko boli. Po weekendzie będę miała chustę to będzie lżej
Fiazo oby ta chusta pomogła, w końcu innej opcji nie ma 😙

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63849076] rozumiem Cie doskonale...

Haneczka dziękuję że pytasz wezidelko już nie krwawi, jest jeszcze trochę zaczerwienione ale wygląda to.dobrze
Trzymam kciuki za oczko, oby już nie ropialo!

Powiem wam szczerze że jak słyszę takiw rzeczy jak o tym że ktoś kogoś urzekl, czy inne zabobony to mnie krew zalewa... Ale dzisiaj już byłam tak zmęczona tym płaczem że bylabym w stanie to.uwierzyć. I gdyby mi.ktoś powiedział że mam wykąpać dziecko w wodzie święconej bo to.pomoże-zrobilabym tak Wszystko, tylko nie ten płacz. To nie jest zwykly.placz jak marudzenie, czy o.jedzonko. Hania wrzeszczy tak, że sąsiad ktory mieszka 20m dalej dzisiaj mi powiedział, że słyszą ją nawet w domu! Płacze tak, jakbyśmy ją olali i.zostawili nakarmiona, przewinieta, kupy poszły, ja na diecie wiec nic jej nie moglo zaszkodzić. Uspokaja się u mnie na rękach na chwilę, u reszty ryk straszny.
Kompletnie nie wiem co to ma.być po kąpieli ładnie zasnela, na szczęście

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dzanet ja Cię rozumiem. Ja też się śmiałam do kiedy mody nie miał paru gorszych dni, wtedy szybko kokardkę związałam na wózku. A jak dziecko płacze tak jak piszesz to człowiek wszystko zrobi byle by mu ulżyć. Mój miał tak kilka razy, to płakaliśmy oboje

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
U Nas dluższy sen w ciągu dnia jest tylko na dworze.W zwiazku z ty wychodzimy 2 razy na dwor. Tzn staram się tak robić bo widzę, ze Hani to służy! Jest spokojna na dworze. Zresztą nie śpiąc w dzień długo przesypia ładnie nocki także nie ma co narzekać
Jednak każde dziecko jest inne. Czasem to chyba nie ma co porownywać bo można się za bardzo narkęcić i panikować niepotrzebnie
Ja nie mogę w domu usiedzieć i tez staram się na dwa spacery dziennie chodzić. Teraz jeszcze mam aplikację endomondo i liczę ile chodzę i ile kalorii spalam. Wczoraj miałam rekord, bo byłam na dwóch spacerach po 5 km 😆młody w wózku spokojny póki wózek jedzie, więc ja ćwiczę a mody odpoczywa

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
U mnie tez placz i ryk za duzo wczoraj uslyszal komplementow ze taki grzeczny i dzis dal w decybele, jakby go obdzierali ze skory a ja tylko zabralam go od cycka bo kupe trza bylo przebrac. I tak przez caly dzien. Jedynie pozwolil matce hybrydy zrobic na paznokciach, ale tez byle jak, bo liczylam ze dluzej pospi, a ja juz ze wszystkim sie rozlozylam a tu slysze wstal, ake polezal grzecznie w wozeczku przy bramsie a ja aby szybciej robilam paznokcie, potem karmienie i zaczol sie ryk, pomijajac spacer, to az do teraz.
Ostatnio ciezko mu szly kupy i znowu zaczelam podawac mu cos podobnego do espunisanu, tylko nie ze za kazdym karmieniem jak jest na opakowaniu, tyko dwa razy na dzien. Wczoraj byla rewelacja a dzis takie wrzaski i nie wiem czy dzis gorszy humor czy od tego leku :/
Brawo za hybrydy👏u nas też kupa to ciężka sprawa tz. kupy idą ale przy pierdzioszkach zazwyczaj jest ryk.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
U mnie Maja ostatnio tez zaczęła częściej plakac i czasami nie mam pojęcia co dziecku dolega. Problemow brzuszkowych nie mamy. Kupy sa codziennie. Cały czas chce być na rączkach a juz trochę waży. Bardzo lubi się kapac ale przy ubieraniu dalej placz. Wczoraj był wyjątek ze byla grzeczna ale godzinę później poszla spac. Za to dzis placz i dwa razy machnelam wózkiem i usnela.
Ostatnio tak myślałam o tym skoku i może i u mnie on jest. Bo ładnie sypiala itp a tutaj od zeszłej niedzieli się zmieniło.

Co do zabobonow i urzekania wierze w to. Kokardki sie robia i pocieralam czolo Mai tetra. Nie zaszkodzi spróbować a może pomoże.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Zjadlam loda i boli gardło :/ oby do rana przeszlo.

Madziu wypilam 3 szklanki gorących napoi i wiecej mleczka sciagnelam na noc. Dziekuje za rady

Dobranoc Mamuśki.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Tak dzisiaj pieknie główke podnosiła i trzymała

Mój największy Skarb

Śliczna dziewczynka 😍

A tak z ciekawości spytam - jak ubieranie swoje dzieci? ?? Bo na fb na zdjęciach dużo dzieciaczków z długim rękawem, Ani Maja tez, a mój kawaler cały czas w body z krótkim rękawem i gołe nóżki😕ostatnio długi rękaw miał jak na polu ( czy jak kto woli dworze) było poniżej 20 st.

Cytat:
Dziewczynki dwa pytania
1. Znajoma mówiła zebymr zakładała opaske na uszy bo jak się dziecko mocno kręci to potem mu będą uszy odstawać. To prawda czy ☠☠☠☠☠☠☠a i zabobon.
2. Hania średnio lubi leżeć na brzuszku. Kładę ja i czasem po 3min jest marudzenie ogromne.czasem może z 5-10min polezy. Powinnam się niepokoić?
Główkę trzyma ładnie, nawet leżąc jak widzi butelkę z mleczkiem to lekko unosi głowę

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Kokardke do wózka i fotelika mama mi zaczepiła, takie dyskretne nie rzucające się w oczy

Ad 1 - jeśli tak by było to wszyscy chłopcy by mieli odstające uszy 😞
AD 2 - mojego trzeba w dobrym momencie na brzuch położyć, bo inaczej też jest wrzask po 3 min. Myślę x że nie masz się czym martwić. Nie każdy lubi na brzuchu😙

Stary 2016-08-06, 01:26   #1413
fiazo
Zakorzenienie

Ania pięknie główkę trzyma

Madzia

1. Zabobon

2. Nie każde dziecko lubi na brzuszku. Mój szybko się drze i mało leży w ciągu dnia

Ja ubieram teraz body krótki rękaw.

Co do urzekania i złych oczu to ja wierzę. Wczoraj w tej desperacji płaczu synów przeciągałam przez spódnicę. U mnie się jeszcze mówi, że ktoś pocieszył się dzieckiem i dlatego jest złe zachowanie. Daleko szukać nie muszę. Jak wróciliśmy ze szpitala tesciowa walnęła do mnie tekstem "daj się pocieszyć Tomusiem" a mnie nerw bo marzyłam o odpoczynku, ciszy i spokoju.

Synek dał odpocząć trochę. Teraz mamy pierwsze karmienie, a obudziły go bączki. Ja trochę źle spałam bo gorąco mimo że pod oknem to nad piersiami mokro (tylko tam się pocę)

---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

Nie mam czasu wejść na kompa by dołączyć do grupy na fb. Dla mnie oczywiście wygodniej na fb. Grupa tajna wiec pewność że tylko my będziemy. Dziewczyny które nie mają fb możecie założyć jakieś konta z pseudonimem.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 01:58   #1414
haneczkab92
Ania

O
Cytat:
Dziewczynki dwa pytania

Moka Hania tez nie lubi na brzuchu... Tzn szybko sie denerwuje. A i glowe srednio podnosi, tzn nie zawsze..
Woli zdecydowanie na plecach
Co do uszu to nie wiem, ale wydaje mi sie zabobon

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Moje dziecko znowu się zepsuło😣po kapieli ma oczu jak 5 zł i ani myśli o spaniu. Trzeci dzień Już się z nim tak po godzinie bujam, a dziś 2h 😨może jak bym wzięła na ręce i nosiła to by było szybciej, ale ja twarda jestem więc młodu w łóżeczku a ja siedzę obok i smoka podaję i głaskam, choc ręce się same do niego wyciągają

Ja nie mogę w domu usiedzieć i tez staram się na dwa spacery dziennie chodzić. Teraz jeszcze mam aplikację endomondo i liczę ile chodzę i ile kalorii spalam. Wczoraj miałam rekord, bo byłam na dwóch spacerach po 5 km 😆młody w wózku spokojny póki wózek jedzie, więc ja ćwiczę a mody odpoczywa

A tak z ciekawości spytam - jak ubieranie swoje dzieci? ?? Bo na fb na zdjęciach dużo dzieciaczków z długim rękawem, Ani Maja tez, a mój kawaler cały czas w body z krótkim rękawem i gołe nóżki😕ostatnio długi rękaw miał jak na polu ( czy jak kto woli dworze) było poniżej 20 st.

Brawa za km
Moja lubi ciepło, ale ostatnio, jak goraca to krotki rekaw

Cytat:
Ania pięknie główkę trzyma

Co do urzekania i złych oczu to ja wierzę. Wczoraj w tej desperacji płaczu synów przeciągałam przez spódnicę. U mnie się jeszcze mówi, że ktoś pocieszył się dzieckiem i dlatego jest złe zachowanie. Daleko szukać nie muszę. Jak wróciliśmy ze szpitala tesciowa walnęła do mnie tekstem "daj się pocieszyć Tomusiem" a mnie nerw bo marzyłam o odpoczynku, ciszy i spokoju.

Synek dał odpocząć trochę. Teraz mamy pierwsze karmienie, a obudziły go bączki. Ja trochę źle spałam bo gorąco mimo że pod oknem to nad piersiami mokro (tylko tam się pocę)

---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

Nie mam czasu wejść na kompa by dołączyć do grupy na fb. Dla mnie oczywiście wygodniej na fb. Grupa tajna wiec pewność że tylko my będziemy. Dziewczyny które nie mają fb możecie założyć jakieś konta z pseudonimem.
Super, ze odpoczelas

Ania-Maja cudna

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 01:58   #1415
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczynki dwa pytania

1. Zabobon. Nie wierze w to, że tak się dzieje.
2. Nie przejmuj się. Kładz od czasu do czasu, ale nic na siłę. Moja starsza też nie lubila lezec na brzuchu. A jak zaczęła się sama przekrecac to nie raz sobie spala na brzuszku

Chudziaszek u nas w ruchu glownie body krotki rekaw, rampersy i oststnio dostała bodziaki z takimi makutkimi rekawkami, jak na zdjęciu co leży w wózku które wrzycalam na fb. Po domu czasem Sam pampers.

3 a moje dziecko jeszcze nie wstalo na karmienie zjadła o 19.30 sciagnelam mleko z jednego cyca bo mnie bardzo bolal, przebrala ta mała buteleczka. Musze poszukać czy mam te większe. We wtorek fryzjer to będzie na prowiant bo Hania zostanie z babcia...
Budzić czy nie.. jak znam życie obudzi się jak oczy zamkne
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 04:05   #1416
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet ja w nocy nigdy nie budzę

Synek
Stary 2016-08-06, 06:53   #1417
Konto usunięte

Cytat:
Dzanet ja w nocy nigdy nie budzę
Nie obudziłam wstAła po 4 i teraz

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 07:32   #1418
ania230
Zakorzenienie

Chudziaszek zazwyczaj Maja jest w body z kr rekawem. Np dzisiaj spala w samych bodach.

Madziu plujesz na tetre oczywiście nie duzo i pocierasz czolo - scierasz rzucone zauroczenie.
Działało chwile to u mnie

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63854986]Nie obudziłam wstAła po 4 i teraz

To się dziewczyna wyspala
U mnie Maja trochę za wcześnie wstala. Usnela o 20 a wstala 24.30 tak to dopiero wstala o 2-3. Potem kolejna pobudka o 2.30 i 8.00

Dziewczyny czy wasze dzieci placza badz marudza przez sen?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-08-06 o 07:33
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 07:41   #1419
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem
Rano byłyśmy u okulisty- ogólnie jest ok, ale lekarka średnia, zapytała, czy oczko ropieje, mówię, że tak, choć od dwóch dni,odpukać,jest spokój(może działa świetlik?) a ona, ze jak będzie ropieć dalej, to mam iść po skierowanie na odetkanie- a moim zdaniem to ostateczność, nawet nie pokazała jak masować. Ale było tam tak gorąco, że chciałam jak najszybciej wracać do domu, więc o nic już nie pytałam.

Tak poza tym, moje dziecko przespało dziś cały dzień. Zasypiała na łóżku, w bujaczku spała dwie godziny.. normalnie pogoda na nią podziała-niskie ciśnienie i nagle spadek temperatury po południu z 30 stopni na 17;/..
I bardzo senny dzień, więc Hania korzystała- nawet jak chciałam ją troszkę rozbudzić po południu, bo miałam gościa, to się nie dało.. otwierała oczy na chwilę i zasypiała znowu!

No ale wiązało się też to z tym, że praktycznie mało co jadła dziś.. Agusia, Twoja Kinga też tak ostatnio miała, prawda?
Nie martwi mnie to, bo to dziś dopiero tak, ale dziwne to jak na moje dziecko
Teraz Hania usypia, mam nadzieję, że noc też prześpi, pomimo, że cały dzień spała

Zaraz nadrobię, co napisałyście
Tak ostatnio moją też cały dzień spała co było dziwne

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Co do leżenia na brzuszku to Kinga też tego nie lubi więc rzadko ja kładę. Główkę mało podnosi, ale od wCzoraj staramy się co jakiś czas ją kłaść na zabke. W pozycji pionowej ładnie trzyma główkę, ale już dwa miesiące temu mi się odchylala:P
Stary 2016-08-06, 07:44   #1420
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania pięknie główkę trzyma.
Dziekuje

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Dziewczynki dwa pytania

Ja słyszałam ze tak się robi jak dziecko już ma odstające uszy.

W którym miesiącu do okulisty z Maja mam się wybrać?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 08:11   #1421
kaska87
Zakorzenienie

hej ho
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63854196]
3 a moje dziecko jeszcze nie wstalo na karmienie zjadła o 19.30 sciagnelam mleko z jednego cyca bo mnie bardzo bolal, przebrala ta mała buteleczka. Musze poszukać czy mam te większe. We wtorek fryzjer to będzie na prowiant bo Hania zostanie z babcia...
Budzić czy nie.. jak znam życie obudzi się jak oczy zamkne [/QUOTE]
czad! mój też ma jeden dłuższy sen po kąpieli, która jest o 19:00 więc tak od 19:30 do 3/4 śpi chociaż przedwczoraj mu się o 1:30 już cyca zachciało ale chyba tylko pić bo 3 minuty i kima

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 08:21   #1422
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Fiazo oby ta chusta pomogła, w końcu innej opcji nie ma 😙

Dzanet ja Cię rozumiem. Ja też się śmiałam do kiedy mody nie miał paru gorszych dni, wtedy szybko kokardkę związałam na wózku. A jak dziecko płacze tak jak piszesz to człowiek wszystko zrobi byle by mu ulżyć. Mój miał tak kilka razy, to płakaliśmy oboje

Brawo za hybrydy👏u nas też kupa to ciężka sprawa tz. kupy idą ale przy pierdzioszkach zazwyczaj jest ryk.

Śliczna dziewczynka 😍

Ad 1 - jeśli tak by było to wszyscy chłopcy by mieli odstające uszy 😞
AD 2 - mojego trzeba w dobrym momencie na brzuch położyć, bo inaczej też jest wrzask po 3 min. Myślę x że nie masz się czym martwić. Nie każdy lubi na brzuchu😙

Ja zakładam mojej długi rękaw a to dlatego ze u nas w domu trochę chłodno jest. Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza i jak jest ciepło na dworze to Dom nagrzewa się 2-3 dni i jak jest ciepło to wiadomo krotki rękaw
Stary 2016-08-06, 08:27   #1423
kanwa
Zakorzenienie

Dziewczyny kupowałaś cie gdzieś na allegro albo stronie internetowej opaski dla córeczkę i czapeczki?Chodzi mi o taką opaskę żeby ładnie uszka Idce zakryła bo mam tylko takie bardziej do ozdoby.Bede wdzięczna jak coś polecicie

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 08:27   #1424
Honcia
Zakorzenienie

Dzien doberek

U nas noc w miarę ok tylko usypianie to ostatnio droga przez mękę. Po kapieli o 19:30 do 21:30 na zmianę moje i męża rączki, cyc i marudzenie...

Co do "zlych oczu" to ja widzialam na wlasne oczy co mize się dziac z dzieckiem. Siostrzeniec przez równy rok budzil się o 1 w nocy i płakał nie do opanowania przez godzinę. Nic nie pomagalo, zadne odczynianie ani srodki uspojajające i przeciwbólowe. Lekarze nie wiedzieli co jest. Samo się skonczylo po 365 nocach.

Jesli chodzi o odstajace uszy to bardziej chodzi o to zeby dziecko sobie uszka nie zaginalo, bo faktycznie moze się odksztalcić.

Marcelina bardzo nie lubiala lezec na brzuszku ale malymi kroczkami, po kilka minut i ostatnio nawet uciela sobie drzemkę na brzuszku lezac

Dzanet, Fiazo współczuję placzacych Maluszków. Jak moja placze 5 minut to jestem w panice a co dopiero caly dzień. Biedne Wy i dzieciaczki

Fiazo napisala o " nacieszaniu" się dzieckiem. Zauwazylam, ze Matcelina jest bardzo niespokojna i placze wlasnie po takim przekładanou z rąk do rąk. Jak ma za duzo bodźców i nie potrafi sobie z tym poradzić. Dlatego nawet jak mamy gosci to nie daję jej nikomu a potem przekaxuję babci zeby z nia siedziala w pokoju i spokoju

W poniedzialek mam wizytę u gina i walnelam pachwiny woskiem tęsknilam za tym

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 08:37   #1425
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

No to moj spal 6,5 h tylko ja pozniej klade dziecko zeby rano miec chwile co zrobic.wiec tak klade kolo 22 a budzi sie kolo 10 i zaczynany dzien.

Aniu slicznie Maja glowke trzyma.
Moj zalezy od humoru czasami pokezy i posiluje glowke, ale w wiekszosci ryczy i nie chce.

Chudziaszek to ladnie wykrecasz 5 km. Ja powoli tez zaczynam uskuteczniac szybkie spacery. Dzis z ciekawosci wlacze endomindo zobacze co mi pokaze. Zostalo mi 11 kg do wagi sprzed ciazy wiec w sride konczy sie magiczne 6 tygodni i nie ma juz wymowek. Czas do 25 wrzesnia bo wtedy lece do polski wiec musze sie jakos zaprezentowac )

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 08:45   #1426
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Chudziaszek zazwyczaj Maja jest w body z kr rekawem. Np dzisiaj spala w samych bodach.

Madziu plujesz na tetre oczywiście nie duzo i pocierasz czolo - scierasz rzucone zauroczenie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

U mnie Maja trochę za wcześnie wstala. Usnela o 20 a wstala 24.30 tak to dopiero wstala o 2-3. Potem kolejna pobudka o 2.30 i 8.00

Cytat:
Dziekuje

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ja słyszałam ze tak się robi jak dziecko już ma odstające uszy.

W którym miesiącu do okulisty z Maja mam się wybrać?

Hania marudzi chwilę przed tym jak ma się obudzić.

A do okulisty tak profilaktycznie?

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowałaś cie gdzieś na allegro albo stronie internetowej opaski dla córeczkę i czapeczki?Chodzi mi o taką opaskę żeby ładnie uszka Idce zakryła bo mam tylko takie bardziej do ozdoby.Bede wdzięczna jak coś polecicie

Ja zamowilam parę na aliexpress, ale czekam na przesyłkę bo to wiadomo chińskie allegro to będzie chwilę szło :P

Hania w mieszkaniu w ciepłe dni śpi w bodziaku z krotkim rękawkiem. W chłodniejsze takie plus minus 22stop i mniej w bodziaku z długim rękawkiem, ale nogi gole - bo ja w śpiworku ją kładę wiec nie chce zebym się w nim upociła :P

Uszka czasem w wózku sobie zagina, ale z kolei opaskę ściąga wierceniem się w chwilę

Chudziaszku ja też muszę sobie ściągnąć aplikacje do liczenia kroków Aż jestem ciekawa ile dziennie wydrepczę :P

Hanie od rana męczą "zle bączki" dostała SabSimplexa może pomoże. Już dawno "złe bączki" Nas nie spotykały

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 09:02   #1427
fiazo
Zakorzenienie

U nas dzisiaj lepsza noc. Rano męczyły bąki.

Ja teraz nie mam siły ćwiczyć. Wizytę u gina mam we wtorek. Nie chce mi się iść ale trzeba. Mam nadzieję że wyrobię się miedzy karmieniami.

Synek
Stary 2016-08-06, 09:17   #1428
ania230
Zakorzenienie

Dzisiaj brzydko i pochmurno,zimno. Maja usnela o 9.55. Ja juz po śniadaniu . Pralke zaladowalam. Gary umyte. U taty czekają na mnie dwa listy z urzędu miasta. Pewnie informacja ze wszystkie wnioski mam wstrzymane.
Chociaż nie rozumiem dlaczego + 500 mam mieć wstrzymane :/ zresztą jeszcze nie wiem czy je w ogóle będę mieć.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 09:30   #1429
LaLaRe87
Rozeznanie

Witam mamuski! wczoraj Marcelinka skończyła 8 tygodni, super z niej dziewczynka jestesmy juz po chrzcinach, a ja po wizycie u ginekologa i pierwszych treningach ogolnie fizycznie doszłam do siebie po ok. 10 dniach, szok..

malutka nocki przesypia pieknie,wczoraj od 20:30 do ... 6:30 (nie wybudzam), dziś przez kolkę byla pobudka i trochę płaczu,ale daliśmy radę pozdrawiam Was serdecznie razem z Marcelką!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13658532_1227494783936412_2018042209_n.jpg (84,1 KB, 23 załadowań)

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-08-06 o 09:31
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 09:30   #1430
kanwa
Zakorzenienie

Madzia hihi zanim mi dojdą te opaski to mi nie będą w tym rozmiarze potrzebne

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 09:36   #1431
Konto usunięte

Cytat:

Aniu z tym.placzem przez sen to normalne. Dorosli też tak mają, tylko tego nie pamiętamy.
Stary 2016-08-06, 10:03   #1432
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63859151]Aniu z tym.placzem przez sen to normalne. Dorosli też tak mają, tylko tego nie pamiętamy.[/QUOTE]
A to dobrze. Bo się juz przestraszyłam ze może coś Malutkiej dolega.

Spala 30 min - dobre i tyle. Potem w łóżeczku przy karuzeli z 10 min a ja w tym czasie przegladnelam ubranka i małe pochowalam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 10:19   #1433
201711281320
Konto usunięte

Hej!
Goście pojechali, nareszcie trochę spokoju w domu
Trzeba jeszcze teraz tylko chałupę trochę ogarnąć, bo od poniedziałku nie miałam czasu...

Serio wierzycie w te zauroczenia? Ja nie... W ogóle tutaj się dowiedziałam o tych kokardkach, żółtkach, spódnicach itp mimo, że ze wsi jestem

Ja myślę, że to jakie dziecko ma uszy to kwestia genów, nie tego czy nosiło czapeczki i opaski

Leżenie na brzuszku. Wydaje mi się że jak dziecko poleży na brzuszku 5 minut i ćwiczy w tym czasie podnoszenie główki to i tak długo Dla takiego maluszka to męczące bardzo.

Ignaś zwykle w domu w body z krótkim rękawem albo w takim bez rękawów ale my na poddaszu mamy gorąco. Dzisiaj mamy 25 stopni, bo się fajnie schłodziło w nocy to ubrałam jeszcze skarpetki, bo miał zimne stópki

Włożyłam baterie do wagi łazienkowej. Ważę 55 kg. czyli do wagi sprzed ciąży zostały 2,5 kg. Te kilogramy to nawet mi nie przesszkadzają ale ten odstający brzuch mógłby zniknąć, bo dalej wyglądam jakbym była w 4 m-cu ciąży

Aaa, no i zważyłam się też z Ignasiem i wyszło że wazy równo 5 kg. Jeżeli waga nie kłamie to oznaczałoby to że w 25 dni przytył 1 kg.

Jeszcze pytanie. Jakie macie staniki do karmienia? I czy je polecacie. Ja kupiłam na allegro takie dwa zwykłe miękkie bawłniane i szmaty się z nich zrobiły, rozciągły się tak, że nic poza wkładką nie trzymają. Kupiłam też usztywniany z firmy Mitex i okazał się za mały, a oni zwrotów nie chcą teraz przyjąć

Lalare piękna Marcelinka- od razu widać że dziewczynka

Aniu, a Maja pięknie trzyma główkę I jaką ma bujną fryzurkę! Zazdrościmy razem z łysiutkim Ignasiem

A u nas raz lepiej raz gorzej. Wczoraj dużo spał, przedwczoraj mało. Czasem niespokojny i płaczliwy, czasem złote dziecko. Nie zauważyłam żeby cokolwiek miało na to wpływ. Liczę dzisiaj na dobry dzień.

Soffinka miałam już ostatnio pytać czy krostki Twojego Ignasia znikały po odstawieniu nabiału. Jak teraz u Was? Jesz już nabiał?
U nas krostki nadal są :-(
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 10:46   #1434
motylek1984
Zadomowienie

Lalarej, śliczna dziewczynka, podobna do ciebie :-D
Ania brawo za Maję, super silna jest.
U mnie też małe nie lubią na brzuszku leżeć, ale zawsze po kąpieli staramy się tak przez chwilkę poleżeć. Mały już super główkę trzyma, mała gorzej, ale ona mniejsza i słabsza jest. Dodatkowo jak odbijam to ćwiczą główki :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 10:58   #1435
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:

Ja te kupowałam, podajesz obwód główki i ci szyją. Kupowałam jeszcze apaszki do nich :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1470477421462.jpg (58,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2016-08-06, 11:03   #1436
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Aniu, a Maja pięknie trzyma główkę I jaką ma bujną fryzurkę! Zazdrościmy razem z łysiutkim Ignasiem
Ooo dziękujemy ciekawe czy tak bujne loki będzie miała jak Mama ze je az wyprostowala

My się lulamy bo na rękach usnela. Teraz wózek

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Dziękuję Motylku

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja te kupowałam, podajesz obwód główki i ci szyją. Kupowałam jeszcze apaszki do nich :-D
A u kogo Motylku kupowalas?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 11:11   #1437
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu u Nas też dalej problem z oczkiem jest masuje, ale może za mało? bo dalej ropieje. Przemywamy sola fizjologiczna. Jaki swietlik Masz? Taka herbatka czy kropelki?
Ja trafilam na super okulistke! Idziemy di kontroli 19.08 oby nie kierowała Nas na spacer odetkanie kanalika

Pora kąpieli Hani a ona śpi! W dzień malutko spała bo upał mega,teraz pod wieczór się ochlodzilo to i lepiej się drzemie. Cóż budzę Ją bo potem nocka totalnie zaburzona będzie

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Hahaha na pewno ktoś Hanie urzeklnoo usmiac się idzie starsze pokolenie tak ma.
Brawo za wagę córeczki! Ładnie przybiera

U nas też nadal ropieje.
Przemywam rumiankiem.
Ale na innym wątku Mzk był ten temat i dziewczyny pisały, że trzeba czekać bo czasami to nawet i 5 m-cy trwa i dopiero po tym czasie kanaliki były odetkane w szpitalu

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 11:14   #1438
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:

http://allegro.pl/pin-up-sliczna-opa...278220109.html

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Ooo dziękujemy ciekawe czy tak bujne loki będzie miała jak Mama ze je az wyprostowala

My się lulamy bo na rękach usnela. Teraz wózek

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Dziękuję Motylku

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A u kogo Motylku kupowalas?

Stary 2016-08-06, 11:15   #1439
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63848671]A szukałas może w necie czy nie ma grupy mam z Twojej okolicy? U nas jest kilka takich grup i spotykamy się raz na jakiś czas bardzo to fajne, polecam!

Ale fajnie macie!
U nas też mieścina w której głównie starsi ludzie mieszkają ale jest przynajmniej super plac zabaw i boisko więc można tam siedzieć pół dnia i czasami zdarzy się jakaś matka z gromadka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 11:19   #1440
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Dziękuję

Maja usnela na mnie i się zastanawiam czy ja odłożyć czy przespac się z Nią.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości