Rozstanie z facetem XXXV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-06, 23:02   #2821
baby91
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXV

Cytat:
Napisane przez przypominajka Pokaż wiadomość
a po jakim czasie zaczal?

u mnie to juz za duzo czasu minelo domyslam sie ze on chce czegos innego a sentymentow po poprzednich dziewczynach nie mial zadnych. Taki silny charakter
To może napisz do niego, czy jest pewien swojej decyzji? I zluzuj, obojętnie co ((jeśli) odpisze.
Na pewno pisaniem mu w kółko jednego i tego samego nic nie zdziałasz. W sensie on może do tego podchodzić tak (jak ja): "pisać każdy może. niech udowodni". A żeby miał Cię dopuścić do siebie, to musisz mu dać chwilę odsapnąć. Narazie ciągle "jesteś" i te złe emocje nie mają jak z niego zejść, bo w dalszym ciągu mu je przypominasz. Daj mu znać, że jeśli będzie Cię potrzebował - jesteś. Ale też sama sobie uzmysłów, że masz swoje życie, które toczy się dalej. Jak macie być ze sobą, to będziecie Czas, czas i czas...
Stary 2016-08-06, 23:05   #2822
sandrasandia
Raczkowanie

Cytat:
a po jakim czasie zaczal?

u mnie to juz za duzo czasu minelo domyslam sie ze on chce czegos innego a sentymentow po poprzednich dziewczynach nie mial zadnych. Taki silny charakter
Na pewno nie mozesz do niego pisac prosze wroc do mnie, kocham Cie i tęsknię, trzeba pokazac mu ze dla Ciebie jest okej itd. Obojętność wkurza najbardziej, no bo jak to tak, już Tobie na nim nie zalezy? Jak umilkniesz to facet zacznie kminic: czemu sie nie odzywa, co robi, co u niej, poznala kogos itd itp

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
sandrasandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 23:10   #2823
przypominajka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baby91 Pokaż wiadomość
To może napisz do niego, czy jest pewien swojej decyzji? I zluzuj, obojętnie co ((jeśli) odpisze.
Na pewno pisaniem mu w kółko jednego i tego samego nic nie zdziałasz. W sensie on może do tego podchodzić tak (jak ja): "pisać każdy może. niech udowodni". A żeby miał Cię dopuścić do siebie, to musisz mu dać chwilę odsapnąć. Narazie ciągle "jesteś" i te złe emocje nie mają jak z niego zejść, bo w dalszym ciągu mu je przypominasz. Daj mu znać, że jeśli będzie Cię potrzebował - jesteś. Ale też sama sobie uzmysłów, że masz swoje życie, które toczy się dalej. Jak macie być ze sobą, to będziecie Czas, czas i czas...
już wiem, masz racje.
Ale po rozstaniu ja nigdy wczesniej nie bylam w takim stanie ciezko mi to racjonalnie wytlumaczyc ze go tak osaczylam wtedy.
U nas minelo juz pare miesiecy wiec to juz naprawde po wszystkim. Pewnie jakbym zrobila tak jak mowisz to by pomoglo, pewnie jakbym za kazdym razem kiedy sie psulo zachowywala sie inaczej to by pomogło.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-17 o 22:23 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
przypominajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 23:18   #2824
baby91
Raczkowanie

Cytat:
już wiem, masz racje.
Ale po rozstaniu ja nigdy wczesniej nie bylam w takim stanie ciezko mi to racjonalnie wytlumaczyc ze go tak osaczylam wtedy.
U nas minelo juz pare miesiecy wiec to juz naprawde po wszystkim. Pewnie jakbym zrobila tak jak mowisz to by pomoglo, pewnie jakbym za kazdym razem kiedy sie psulo zachowywala sie inaczej to by pomogło.
Kiedy się rozstaliście? Jak to umotywował? Jakie były Twoje reakcje?
Stary 2016-08-06, 23:19   #2825
just_wlosy
Zadomowienie

Jak piszecie tu tak o powrotach, to mi się smutno robi i tęsknię.... 😪

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
just_wlosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 23:23   #2826
sandrasandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez just_wlosy Pokaż wiadomość
Jak piszecie tu tak o powrotach, to mi się smutno robi i tęsknię.... 😪

Nie smuc sie, nawet powrót nie znaczy ze potem juz bedzie wszystko dobrze. Ja jestem w takiej sytuacji i jest mi dalej źle i cholernie się boję, bo martwię się ze on nic sie nie zmieni i znowu zrobi mi to samo i mnie zostawi nic nie nalezy sobie zakładać z gory bo jak widać po Nas, kobietach po rozstaniach, zycie bywa przewrotne

sandrasandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 23:28   #2827
just_wlosy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandrasandia Pokaż wiadomość
Nie smuc sie, nawet powrót nie znaczy ze potem juz bedzie wszystko dobrze. Ja jestem w takiej sytuacji i jest mi dalej źle i cholernie się boję, bo martwię się ze on nic sie nie zmieni i znowu zrobi mi to samo i mnie zostawi nic nie nalezy sobie zakładać z gory bo jak widać po Nas, kobietach po rozstaniach, zycie bywa przewrotne

Tak, wiem. Już raz przyjął mnie z powrotem pod swoje skrzydła. Liczyłam że się zmieni, bo zmieniał lokum, pracę. Miał być nowy start, ale jak się okazało nie nowy dla nas, bo dalej był tym samym facetem, który nic w sobie nie zmienił, w tym dalej pił. Okropne, jak zrywał ze mną, to powiedziałam, że się nie zgadzam, tak bardzo to kocham, choć bardzo mnie ranił.

Stary 2016-08-06, 23:47   #2828
przypominajka
Raczkowanie

Cytat:
Kiedy się rozstaliście? Jak to umotywował? Jakie były Twoje reakcje?
Maj. to bardzo dluga historia tego rozstania
ktora pozwalala mi sadzic ze sie chyba chlopak pogubil. ale jak widac to ja sie gdzies pogubilam a on juz randkuje.
motywowal to bardzo roznymi rzeczami ktore doprowadzaly mnie do szalu bo juz nie wiedzialam z czego mam sie najpierw tlumaczyc. wiecej nie chcialabym tak wywlekac na forum ze szczegolami w kazdym razie podsumowal to tym ze nie czuje juz nic.

A moja rekajca no coz.... telefony i zero odzewu

Czas edycji: 2016-08-17 o 22:23 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2016-08-06, 23:54   #2829
baby91
Raczkowanie

Cytat:
Maj. to bardzo dluga historia tego rozstania
ktora pozwalala mi sadzic ze sie chyba chlopak pogubil. ale jak widac to ja sie gdzies pogubilam a on juz randkuje.
motywowal to bardzo roznymi rzeczami ktore doprowadzaly mnie do szalu bo juz nie wiedzialam z czego mam sie najpierw tlumaczyc. wiecej nie chcialabym tak wywlekac na forum ze szczegolami w kazdym razie podsumowal to tym ze nie czuje juz nic.

A moja rekajca no coz.... telefony i zero odzewu
No jak powiedział Ci przy rozstaniu, że nic nie czuje, to już nic nie zrobisz.
Stary 2016-08-07, 00:00   #2830
przypominajka
Raczkowanie

tylko ze juz raz albo dwa tak mowil i ja tez a pozniej i tak sie godzilismy. dlatego tego tak nie przyjelam do wiadomosci

no nic. musze jakos to przełknąc. ja jestem troche starej daty i uwazam ze wszytsko warte jest naprawienia. chocby nie wiem jak sie waliło lepiej naprawic niz szukac nowego i życ z jakimis wspomnieniami czy porownywaniem do kogos.

Czas edycji: 2016-08-17 o 22:21 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2016-08-07, 00:08   #2831
baby91
Raczkowanie

Cytat:
tylko ze juz raz albo dwa tak mowil i ja tez a pozniej i tak sie godzilismy. dlatego tego tak nie przyjelam do wiadomosci

no nic. musze jakos to przełknąc. ja jestem troche starej daty i uwazam ze wszytsko warte jest naprawienia. chocby nie wiem jak sie waliło lepiej naprawic niz szukac nowego i życ z jakimis wspomnieniami czy porownywaniem do kogos.
Jakby Cię zdradził, też byś tak mówiła?
Stary 2016-08-07, 00:13   #2832
przypominajka
Raczkowanie

Cytat:
Jakby Cię zdradził, też byś tak mówiła?
no wiadomo ze nie

Czas edycji: 2016-08-17 o 22:20 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2016-08-07, 05:10   #2833
Hank_Moody
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandrasandia Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tymi słowami, faceci wolą siedzieć w swojej jaskini i myśleć i wymyślać problemy niz przyjsc i porozmawiac pffff nie przyjdzie mu do glowy ze rozmowa moze pomoc

No przepraszam bardzo ale to kobiety słyną z frazy 'domyśl się' i 'myślałam że się domyślisz'.

Po prostu trafilyscie na uposledzone egzemplarze.
Hank_Moody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 10:13   #2834
just_wlosy
Zadomowienie

Niedziela, kolejny dzień. Poprzedni był okropny. Od rozstania codziennie budzę się i uświadamiam sobie, że chciałabym spać cały czas, bo on śni mi się po nocach i jesteśmy razem, odczuwam błogi spokój. Za czasów związku takich cudownych snów nie miałam. 😖

Stary 2016-08-07, 10:20   #2835
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Niedziela, kolejny dzień. Poprzedni był okropny. Od rozstania codziennie budzę się i uświadamiam sobie, że chciałabym spać cały czas, bo on śni mi się po nocach i jesteśmy razem, odczuwam błogi spokój. Za czasów związku takich cudownych snów nie miałam. 😖

Kwestia podejścia do tych snów. Teraz zapewne to przezywasz, analizujesz, rozpamiętujesz, myślisz 'co by było, gdyby...?' Ale i te sny, im więcej ich się pojawia, tym bardziej powszednieją. W końcu się po takim śnie obudzisz, powiesz 'meh', i przejdziesz na luzie do powinności dnia codziennego Oczywiście o ile tego chcesz, bo na razie wiem, że zapewne nie, ale mam nadzieję, że i do takiego momentu 'niechcenia' dojdziesz, bo inaczej jest tu masochizm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 11:39   #2836
just_wlosy
Zadomowienie

Łapę się na tym, iż chciałabym żeby się do mnie odezwał, pogadał ze mną o tym wszystkim. Zerwał ze mną przez telefon, a przez telefon nie wiele można powiedzieć i dodatkowo szok zamyka usta. Chciałam przyjechać do niego następnego dnia, pogadać itd. Ale powiedział że to nie jest dobry pomysł 😖 powiedział że porozmawiamy jak przyjedzie do rodzicow lub lekarza. Mieszkamy obecnie w innych miastach. I wiecie... czekam na to jego odezwanie się, ale wiem że on często nie wpada. Raz na 2-3 miesiące, albo i rzadziej. Tak bardzo chciałabym z nim na spokojnie pogadać. Przywiazalam się, co jak co ale ale był, jest moim najlepszym przyjacielem.

Stary 2016-08-07, 14:29   #2837
Ariada
Wtajemniczenie

Mi mija 2 dzień jak się wyprowadziłam od narzeczonego. Psuło się między nami od dłuższego czasu - nawet raz tu pisałam jednak wtedy się pogodziliśmy. Prosił mnie o następną szansę.
Tym razem to on wyszedł z inicjatywą, że powinniśmy zamieszkać osobno (jako para). Powiedziałam, że nie chcę być jakąś dziewczyną, do której będzie przychodził na seks i jak mu się nudzi. Nie zgodziłam się na ten układ. Koleżanka z mężem akurat wyjechała na tydzień nad morze i zaproponowała mi, że mogę u nich zostać. Dałam mu więc ten tydzień na zastanowienie co chce robić i postawiłam kilka wymagań jeśli chce być razem. Są rzeczy w naszym związku, które psuły atmosferę - on od jakiegoś czasu wytworzył wokół siebie jakąś aurę tajemnicy, pozakładał hasła na komórkę, komputer, itp - powiedziałam, że hasła muszą zniknąć, bo one doprowadzają mnie do tego, że mu nie ufam i wariuję. Myślę, że skoro musi mieć hasła to robi na pewno coś takiego, czego ja nie powinnam wiedzieć. Nie podejrzewam go o zdradę, ale zastanawiałam się czy nie pisze z jakąś dziewczyną. Także czekam na jego decyzję. Jeśli się nie zgodzi na moje warunki to zakończę ten związek definitywnie.

Najgorsze, że byliśmy razem 10 lat, żyliśmy już jak mąż z żoną - nawet rozpoczęliśmy wspólnie budowę domu. Ciężko będzie się z tego rozliczyć. Nie wystarczy, że pójdę, spakuję rzeczy i wyjdę i boję się, że to mnie to strasznie przytłoczy. Przeprowadziłam się do niego z innego miasta do jego rodzinnego, nie mam tu nikogo, ale z drugiej strony mam na tyle poukładane życie, że nie chcę wracać staram się być silna i stanowcza, ale to boli okropnie
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 14:29   #2838
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Łapę się na tym, iż chciałabym żeby się do mnie odezwał, pogadał ze mną o tym wszystkim. Zerwał ze mną przez telefon, a przez telefon nie wiele można powiedzieć i dodatkowo szok zamyka usta. Chciałam przyjechać do niego następnego dnia, pogadać itd. Ale powiedział że to nie jest dobry pomysł 😖 powiedział że porozmawiamy jak przyjedzie do rodzicow lub lekarza. Mieszkamy obecnie w innych miastach. I wiecie... czekam na to jego odezwanie się, ale wiem że on często nie wpada. Raz na 2-3 miesiące, albo i rzadziej. Tak bardzo chciałabym z nim na spokojnie pogadać. Przywiazalam się, co jak co ale ale był, jest moim najlepszym przyjacielem.

Podejrzewam,że ma.inną. stąd zerwanie przez telefon.

Nie chciej z nim gadać. On cię nie szanuje,więc Ty pokaż mu,że masz szacunek do siebie.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 14:42   #2839
przypominajka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05;638922 66
Podejrzewam,że ma.inną. stąd zerwanie przez telefon.

Nie chciej z nim gadać. On cię nie szanuje,więc Ty pokaż mu,że masz szacunek do siebie.

niekoniecznie . Mogl zerwac przez telefon bo jest cholernym tchórzem i nieporadzilby sobie na zywo.

Czas edycji: 2016-08-17 o 22:19 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2016-08-07, 15:28   #2840
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Mi mija 2 dzień jak się wyprowadziłam od narzeczonego. Psuło się między nami od dłuższego czasu - nawet raz tu pisałam jednak wtedy się pogodziliśmy. Prosił mnie o następną szansę.
Tym razem to on wyszedł z inicjatywą, że powinniśmy zamieszkać osobno (jako para). Powiedziałam, że nie chcę być jakąś dziewczyną, do której będzie przychodził na seks i jak mu się nudzi. Nie zgodziłam się na ten układ. Koleżanka z mężem akurat wyjechała na tydzień nad morze i zaproponowała mi, że mogę u nich zostać. Dałam mu więc ten tydzień na zastanowienie co chce robić i postawiłam kilka wymagań jeśli chce być razem. Są rzeczy w naszym związku, które psuły atmosferę - on od jakiegoś czasu wytworzył wokół siebie jakąś aurę tajemnicy, pozakładał hasła na komórkę, komputer, itp - powiedziałam, że hasła muszą zniknąć, bo one doprowadzają mnie do tego, że mu nie ufam i wariuję. Myślę, że skoro musi mieć hasła to robi na pewno coś takiego, czego ja nie powinnam wiedzieć. Nie podejrzewam go o zdradę, ale zastanawiałam się czy nie pisze z jakąś dziewczyną. Także czekam na jego decyzję. Jeśli się nie zgodzi na moje warunki to zakończę ten związek definitywnie.

Najgorsze, że byliśmy razem 10 lat, żyliśmy już jak mąż z żoną - nawet rozpoczęliśmy wspólnie budowę domu. Ciężko będzie się z tego rozliczyć. Nie wystarczy, że pójdę, spakuję rzeczy i wyjdę i boję się, że to mnie to strasznie przytłoczy. Przeprowadziłam się do niego z innego miasta do jego rodzinnego, nie mam tu nikogo, ale z drugiej strony mam na tyle poukładane życie, że nie chcę wracać staram się być silna i stanowcza, ale to boli okropnie
Hej To wygląda tak, jakby on faktycznie chciał się Ciebie pozbyć z mieszkania po to, aby sprowadzać sobie panienkę/panienki, a jednocześnie mieć Ciebie gdzieś tam w zapasie. I wybacz, ale pisanie z innymi w wiadomym celu (a skoro nagle stał się taki wielce zabezpieczony hasłami i tajemniczy to raczej by z nimi o pogodzie nie pisał) to również jest zdrada - emocjonalna. Chociaż nie możesz go zmusić do odblokowania tych haseł, to jednak on najwyraźniej chce się odciąć od Ciebie. To musi być okropne, bo 10 lat to jest ogromny kawał czasu. Ale nie możesz przystać na tę propozycję bycia razem, ale jednak mieszkania osobno. To chore. Skoro nie wykorzystał danej mu szansy to uważam, iż dobrze robisz wycofując się z tego związku. Trzymam kciuki za Ciebie, bo trudny czas przed Tobą, ale skoro już zaczynasz mieć świadomość, że to nie ma sensu, to na pewno sobie poradzisz

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:

Ty go postrzegasz jako przyjaciela, ale on Ciebie nie. I teraz pomyśl, czy najlepszy przyjaciel zachowałby się w taki sposób? Słuchaj, przede wszystkim przestań czekać. Wcale niepowiedziane, że on faktycznie się odezwie. Wiem, że to brutalne co piszę, ale skoro zerwał z Tobą przez telefon to nie oczekuj teraz poprawy i honorowego zachowania względem Ciebie. I piszę to wszystko dla Twojego dobra, żebyś przestała się zadręczać czekaniem na odezwę jaśniepana. Po co Ci to?
Stary 2016-08-07, 16:31   #2841
MissScareAll
Zakorzenienie

Odezwała się do mnie miłość mojego życia. Po 10 latach. Przeprosił, wręcz się korzył, że tak żałuje.

Świat się kończy. Przyznam, że płakałam pierwszy raz od kilku miesięcy.

Stary 2016-08-07, 16:33   #2842
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Hej To wygląda tak, jakby on faktycznie chciał się Ciebie pozbyć z mieszkania po to, aby sprowadzać sobie panienkę/panienki, a jednocześnie mieć Ciebie gdzieś tam w zapasie. I wybacz, ale pisanie z innymi w wiadomym celu (a skoro nagle stał się taki wielce zabezpieczony hasłami i tajemniczy to raczej by z nimi o pogodzie nie pisał) to również jest zdrada - emocjonalna. Chociaż nie możesz go zmusić do odblokowania tych haseł, to jednak on najwyraźniej chce się odciąć od Ciebie. To musi być okropne, bo 10 lat to jest ogromny kawał czasu. Ale nie możesz przystać na tę propozycję bycia razem, ale jednak mieszkania osobno. To chore. Skoro nie wykorzystał danej mu szansy to uważam, iż dobrze robisz wycofując się z tego związku. Trzymam kciuki za Ciebie, bo trudny czas przed Tobą, ale skoro już zaczynasz mieć świadomość, że to nie ma sensu, to na pewno sobie poradzisz [COLOR="Silver"]
Tzn. jak powiedziałam, że w takim razie to koniec i się wyprowadzam to mnie powstrzymywał, prosił i płakał nawet. Powiedział, że nie chciał, żeby to był koniec, ale on po prostu nie ma już innego pomysłu na ten związek niż pomieszkać osobno i się stęsknić, a jeśli to nie pomoże to znów zamieszkać razem. Tylko ja tak nie chcę. Ja nie bawię się w rozstania i powroty, a taki układ jaki zaproponował jest dla mnie poniżający, bo byłam kimś więcej niż dziewczyną, z którą się po prostu spotyka i nie będę kimś mniej teraz. Hasła się pojawiły po tym jak mnie przyłapał na przeglądaniu jego billingu telefonicznego - jakiś czas się dziwnie zachowywał i postanowiłam sprawdzić z kim rozmawia (nie było tam nic btw). Potem założył hasło, ja zaczęłam mieć świra, że coś ukrywa i próbowałam się dowiedzieć co, a on przez to coraz bardziej budował wokół siebie mur, bo nie chciał być kontrolowany.
Czy kogoś sprowadzi do domu to wątpię, bo na czas budowy domu mieszkaliśmy z jego rodzicami a budowa domu to gdzieś za rok się skończy.
Tak czy inaczej to źle mnie potraktował i źle mnie traktował od miesięcy. Ciągłe warczenie na mnie, pretensje że za dużo wymagam, bo chcę spędzać z nim czas - WTF? Przecież to normalne w związku, a wierzcie mi, że nie jestem wymagającą dziewczyną. Lubię mieć dużo czasu dla siebie, mam wymagającą pracę i oprócz tego zajęcia po pracy, więc mam jak spędzać czas. Lubię razem oglądać filmy wieczorami, ale to taka normalna rzecz w związkach, więc nie wiem w czym problem.
Mój TŻ to po prostu typ Piotrusia Pana. Zaraz byśmy się wyprowadzili do naszego domu i wie, że myślałam o zakładaniu rodziny. Czuję, że po prostu nie chce więcej odpowiedzialności, a ten układ z mieszkaniem osobno to też dlatego, żeby było mu wygodnie.
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 16:59   #2843
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

hej
wpadłam by wam się wyżalić

od ponad pół roku spotykałam się z facetem, tydzień temu mieliśmy razem pójść na wesele, a on dwa tyg temu napisał że z tego nici, w nim wszystko wygasło i źle będziemy czuć się w swoim towarzystwie.. I uwaga, mogę być jego przyjaciółką, choć wcześniej byliśmy parą.
Ja, głupia, zakochana po uszy, a tu nagle taki cios.. Już nie chodzi o to wesele, choć sukienka, buty, wszystko gotowe.. Dzień wcześniej widzieliśmy się i nie powiedział mi tego w twarz, tylko następnego dnia przez sms..
Najgorsze jest to, że później pisaliśmy długo na ten temat, i doszedł do wniosku że nie wie tak na prawdę czego chce.. Więc powiedziałam że albo chce ze mną być, spróbować jeszcze raz, albo nie, nie ma nic po środku.. no nie wyobrażam sobie być przyjaciółką kogoś z kim zasypiałam, budziłam się rano, w kim nadal jestem zakochana.. Także od dwóch tygodni czekam i zerkam na telefon, na tą 'dobrą nowinę' która wiem że nigdy nie nastąpi, a jednak żyje tą nadzieją w piątek dostałam sms od niego co u mnie słychać i ogólnie chwile popisaliśmy 'o niczym' i na koniec zapytałam czy już wszystko przemyślał (wiem, idiotyczne z mojej strony, uniżać się tak i czekać) odpisał czy każda rozmowa musi się kończyć w ten sposób, i że nadal nie wie czego chce, ale powiedział mi że mam zielone światło jak tylko kogoś poznam żebym się nie zastanawiała..
Skoro nie wie, to może mu się jeszcze odwidzi.. a ja będę tak sobie czekać i tęsknić i wzdychać co nie powiem, bardzo niszczy mnie od środka.. po tym jak mnie potraktował nie powinnam była na nic czekać a jednak tak bardzo chciałabym to naprawić
Stary 2016-08-07, 17:06   #2844
Przytul_Mnie_Dzisiaj
Rozeznanie

Co robi facet, który kocha i słyszy od dziewczyny "myślę nad rozstaniem, bo nie czuję, żeby tobie zależało, nie masz nawet czasu odpisać"?
Przytul_Mnie_Dzisiaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 17:21   #2845
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Przytul_Mnie_Dzisiaj Pokaż wiadomość
Co robi facet, który kocha i słyszy od dziewczyny "myślę nad rozstaniem, bo nie czuję, żeby tobie zależało, nie masz nawet czasu odpisać"?
Mowi "okej".
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 17:28   #2846
Przytul_Mnie_Dzisiaj
Rozeznanie

na serio pytam... po jakiej odpowiedzi można poznać, że rzeczywiście mu nie zależy?
Przytul_Mnie_Dzisiaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 17:33   #2847
201609062115
Konto usunięte

Cytat:

na serio pytam... po jakiej odpowiedzi można poznać, że rzeczywiście mu nie zależy?
Jesli potwierdza to wiadomo. Jesli zaprzecza i znajduje naciagane wymowki to tez potwierdza. W zasadzie jesli tylko mowi, a nie zmienia swojego zachowania (dlugotrwale - na stale!) to slabo to wyglada. No i jeszcze standard - "wydaje Ci sie", "szukasz problemu na sile" i "nie bede zyl z telefonem przyklejonym do reki"

No i - jesli jego zachowanie powoduje mysli o rozstaniu to chyba cos nie tak z tym jego "kochaniem"...

Edytowane przez 201609062115
Czas edycji: 2016-08-07 o 17:35
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 17:33   #2848
MissScareAll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Mowi "okej".

Stary 2016-08-07, 17:43   #2849
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Mowi "okej".
Amen

Cytat:

Prościej będzie, jeśli powiesz nam, co Ci odpisał, bo zakładam, że odpowiedź zwrotna była?
Stary 2016-08-07, 17:46   #2850
justka3a4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
hej
wpadłam by wam się wyżalić

od ponad pół roku spotykałam się z facetem, tydzień temu mieliśmy razem pójść na wesele, a on dwa tyg temu napisał że z tego nici, w nim wszystko wygasło i źle będziemy czuć się w swoim towarzystwie.. I uwaga, mogę być jego przyjaciółką, choć wcześniej byliśmy parą.
Ja, głupia, zakochana po uszy, a tu nagle taki cios.. Już nie chodzi o to wesele, choć sukienka, buty, wszystko gotowe.. Dzień wcześniej widzieliśmy się i nie powiedział mi tego w twarz, tylko następnego dnia przez sms..
Najgorsze jest to, że później pisaliśmy długo na ten temat, i doszedł do wniosku że nie wie tak na prawdę czego chce.. Więc powiedziałam że albo chce ze mną być, spróbować jeszcze raz, albo nie, nie ma nic po środku.. no nie wyobrażam sobie być przyjaciółką kogoś z kim zasypiałam, budziłam się rano, w kim nadal jestem zakochana.. Także od dwóch tygodni czekam i zerkam na telefon, na tą 'dobrą nowinę' która wiem że nigdy nie nastąpi, a jednak żyje tą nadzieją w piątek dostałam sms od niego co u mnie słychać i ogólnie chwile popisaliśmy 'o niczym' i na koniec zapytałam czy już wszystko przemyślał (wiem, idiotyczne z mojej strony, uniżać się tak i czekać) odpisał czy każda rozmowa musi się kończyć w ten sposób, i że nadal nie wie czego chce, ale powiedział mi że mam zielone światło jak tylko kogoś poznam żebym się nie zastanawiała..
Skoro nie wie, to może mu się jeszcze odwidzi.. a ja będę tak sobie czekać i tęsknić i wzdychać co nie powiem, bardzo niszczy mnie od środka.. po tym jak mnie potraktował nie powinnam była na nic czekać a jednak tak bardzo chciałabym to naprawić

Ach te smsy, czasami zastanawiam się, co by faceci zrobili, gdyby nie było telefonów komórkowych. Pewnie zrywaliby listownie.

Wiesz co, ja też tak czekałam na nowinę, bo byłam pewna, że mój były wszystko przemyśli i do siebie wrócimy. To jednak nie nastąpiło. Nie wiem czy warto żebyś czekała i się zadręczała, bo według mnie najgorsze co można sobie zrobić to właśnie oczekiwać, że ktoś zmieni zdanie. To jest ten taki najbardziej niszczący czas dla nas.

I dziewczyny pamiętajcie, szanujcie same siebie bo wtedy nikt inny nie będzie szanował Was. Ostatnio doszłam do takich wniosków.
Tydzień temu ex napisał (oczywiście sms), że moglibyśmy się spotkać i tak zwyczajnie porozmawiać. Przyznam, że czekałam na to i zgodziłam się. W ciągu tygodnia też wymienialiśmy się zwyczajnymi wiadomościami co tam u nas słychać. Wszystko na luzie.
Spotkanie miało być dzisiaj. Miało, bo do niego nie doszło.
Wczoraj napisał mi smsa, że właściwie to nie wie czy możemy tak zwyczajnie pogadać, że luźna gadka nam nie wyjdzie. A i uwaga: czy wiem, że to spotkanie nie doprowadzi do tego, że do siebie wrócimy! No musiał się upewnić, bo jeszcze ja taka kretynka będę go błagała o powrót i nie dam mu żyć.

Od słowa do słowa skończyło się na tym, że musi to jeszcze przemyśleć.
Nie wyobrażacie sobie dziewczyny jak żałowałam, że w ogóle dałam się namówić na pomysł ze spotkaniem. Napisałam mu, że skoro ma wątpliwości to żadnego przyjazdu nie będzie i że muszę się szanować skoro on nie szanuje mnie.

I tyle, nie odpisał. Naprawdę, czasami trzeba się głęboko zastanowić czy w ogóle warto utrzymywać kontakt z byłymi. W mojej sytuacji lepiej wszystko zakończyć, a telefon trzymać z dala od siebie żeby nie kusiło. Od piątku nie piszę z nim i mam nadzieję, że tak już zostanie.

Musiałam się wygadać
justka3a4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości