|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Ponoć lezenie/spanie na prawym boku czy plecach nie zagraża dziecku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Wiadomo zmieniam pozycję w nocy raz lewy raz prawy bo inaczej nie da rady... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Raczkowanie
|
Scoiatael-stygniesz
![]() Orange-powodzenia w rekrutacji. I wspolczuje ![]() Krefetko, Ty to same rekordy pobinasz-najszczuplejsza na oddziale, teraz ten cewnik. Ciekawe, co jeszcze tam szykujesz ![]() Pierniku, oklaski za wyniki ![]() Swiniaczku, ja myslalam naiwnie, ze te tabsy to na rozwarcie, a to na cisnienie... Ja dzis polazlam na zakupy, odebralam zamowiony balsam do ust (kolejny moj must have, ktory wycofuja-ciazy nade mna klatwa?), pochodzilam po sklepach, ale malo. Brzuch mi sie tak postawil, ze zadzwonilam po tzta, zeby po mnie przyjechal. A potem wylam i wylam. Bo znow bolalo, bo znow brzuch jak kamien (moj chlop, jak tylko dotknie to mowi "łooooooooo" ![]() Dzis dzwonila kolezanka, ktora urodzila w maju. Mowi, ze Fridy i Katarki mozna sobie wsadzic w tylek. Najlepsza sol morska-psika sie i dziecko wykichuje wszystkie gluty. Potwierdzila tez moj pomysl nie uzywania kremow do pupy-ona zasypuje maka, a wczesniej myje chusteczka nawilzona i potem raz jeszcze przegotowana woda do zera. Dziecko ma zero odparzen ![]() Jesli bede potrzebowac laktator to kupie Ardo. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-08-09 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Znowuzapomnialamhasla, nie chce Cie dobijac, ale bol glowy i mdlosci u mnie sie okazaly za wysokim cisnieniem :/
Rano zawoze mocz i jeszcze dzisiaj bede mogla odebrac wyniki, jak bedzie bialko to sie pochlastam, obiecuje. W sumie to do teraz mnie mdli i leb mi peka, jak mierzylam przed chwila to mam cisnienie 150/78, w nocy, zaraz po obudzeniu, porazka. Obawiam sie, ze szpital mnie nie ominie ;( jakby ktorykolwiek z przeplywow do mlodego byl choc troche nie taki to juz bym lezala... |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Całą ciążę wygodniej mi leżeć na plecach i prawym boku. A odkąd brzuch wielki to i małemu niewygodnie na lewym - maj ta rączkami i nóżkami ze zdwojoną siłą, jak leżę na lewym boku. Więc trudno, na lewym prawie nie lezymy, nie będziemy sie męczyć. ![]() Cytat:
Orange, powodzenia! Znów nie spie od 4... Znów bedę jak zombie w ciągu dnia... cudownie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3036 |
Raczkowanie
|
3 godzinki od zasniecia-no, to pospane, juhuuuu!
Ja cisnienie mam ok. Ostatni wynik 104/78. Ostatnio wygodniej mi na lewym boku, ale prawie caly 3 trym. przespalam na prawym ![]() ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Aneks, ja nie spie od 3.30, wiec wotaj w klubie. Glowa mnie tak trzepie, ze nie mam szans na zasniecie.
Cisnienie w srodku nocy 155/78, zawieziemy mocz na badanie, odbieramy wyniki i jesli mi nie przejdzie bol glowy i cisnienie od razu szpital, nawet jesli bialka nie ma w moczu. Czuje sie jakbym miala zaraz zdechnac. Na szczescie babka w labie jak wyblagam zrobi badanie tak, ze najpozniej 10-11 bedzie do odbioru wynik. A jak nie bedzie miala ludzi to nawet od reki zrobi, 10 minut czekania wtedy, ale musze trafic na pusta poczekalnie :/ Jeszcze do pelni szczescia nie wiem skad i od czego, ale dostalam takiego kataru, ze normalnie leje mi sie z nosa. Chce umrzec albo w koncu urodzic. Siedze i wyje, bo juz nawet lezec sie nie da, bo mnie ☠☠☠☠a biodra i plecy bola!!! ![]() O, kolejna mara nocna... W cmy sie zmieniamy? Nocny tryb zycia? Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-08-09 o 04:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Raczkowanie
|
Ja się wczoraj specjalnie powstrzymywałam od drzemek w ciągu dnia, żeby przespać noc. I co? I gucio. Dzisiaj śpię w dzień.
Też mnie pobolewa głowa, ale chyba z tego niedospania, bo poza tym wszystko jest ok... Już zrobiłam śniadanie, ogarnęłam obiad dla TŻta (zrobiłam sałatkę, popakowałam wszystko w pojemniczki), pozmywałam, sprzątnęłam kuchnię po wieczornym gotowaniu, podlałam kwiatki, zwinęłam pranie i chyba jeszcze pozamiatam, a potem obudzę TŻta na śniadanie. A teraz nadrabiam internety popijając kawę... Całą ciążę spałam jak suseł. To na finish jakaś bezsenność mnie dopadła. ![]()
#3039 |
Zakorzenienie
|
Swiniaczek trzymam kciuki za ustabilizowanie ciśnienia!!
podlaczyli mi juz wenflon, to może jednak dziś się uda..?
#3040 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać co postanowiono.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za info co sprawdza się u koleżanki.. Cytat:
daj znać co z moczem i czy spada ciśnienie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę na IP, już po ktg.
Mierzyli ciśnienie po dopegyt spadło. Jeszcze nie wiem czy mnie przyjmą.... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-08-09 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Raczkowanie
|
Swiniaczek, znowuzapomnialamhasla współczuję dolegliwości, ale jeszcze chwile wytrzymamy i bedzie po wszystkim.
Virginia trzymam kciuki oby udało się dziś cięcia zrobić. Iweczka dobrze że ciśnienie spadło, daj znac później co postanowili. Ja siedzę u lekarza rodzinnego dziś kontrola ogólnie choroba przeszla tylko suchy kaszel mnie męczy zobaczymy co powie. Później podrzucę l4 do pracy i jadę do szpitala na konsultację.
#3043 |
Zadomowienie
|
Hej leżę na porodowce i sie nudzę. Podłączyli mi oksytocynę i KTG i sie nic nie dzieje. Nudzę sie okrutnie.
Chwała za studentów bo można ich na posyłki wysyłać. Moja strażniczka poleciała po kindla ażebym miała jakies zajęcie. W innej sali na porodowce dziecko kwili a mnie głód wyziera ![]() Miłego dnia i trzymajcie kciuki zeby sie w końcu zaczęło i skończyło ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać koniecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
Luna ja msm reczny lovi i mi pasuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki zeby sie wreszcie zaczęło! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja czekam na wizytę przed gabinetem....ciekawe ze moje wizyty trwają ok 5 minut, a innych kobiet nawet i 20 minut :/ Podobnie jak dziewczyny wyzej, ja tez chcę juz urodzić! I boję sie ze przenoszę tego berbecia i urośnie z niego jeszcze większy klusek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry Kompletnie sie nie wyspalam nie wiem czemu chyba wczoraj przesadzilam i wszystko w nocy podczas ruchu bolalo. Na szczescie dzis lepiej kuchnia ogarnieta obiadek trzeba zrobic . Ciuszki Filipka wyukladane lozeczko przygotować zostalo i Tz ubranka na wyjscie z szpitala. No i torbę dopakowac bo wczoraj juz braklo czasu. Milego dnia ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
Haha pani w labie zablysnela, jak mama zawiozla mocz do badania i poprpsila, zeby pilnie i powiedziala dlaczego, to ta durna oslica chcac zablysnac "woedza" wypalila, ze przeciez u ciezarnych bialko w moczu jest normalne i o co nam ze szpitalem chodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nikt nie wspomina o cc u Ciebie? Cytat:
Cytat:
naszła mnie taka refleksja,że chyba żadna z sierpniówek nie doczekała się naturalnego rozwoju akcji porodowej tzn że zaczeło się od skurczy i rozkręciło samo do końca.. u DobrejDuszy odesżły wody i to jedyna chyba sytuacja,że organizm dał znać "zaczynamy".. a i u Kasminy chyba.. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
Jest normalne do pewnego poziomu.
Porobiło sie z tyni cisnieniami. Trzymam kciuki by było dobrze i skońcZyło sie tylko na strachu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jednak też bym już chętnie jutro np poszła rodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i poznam położną - oby była to fajna babka ![]() No oby oby !!
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
W sladowych ilosciach z tego co lekarz mi mowil
![]() A moje cisnienie jak dzisiaj chlodniej troche ucieklo, jest na samej granicy (140/78), ale glowa mnie nie boli i sie czuje w miare ok. W nocy byla taka duchota, ze nie wiem czy mnie glowa bolala od dusznosci czy od cisnienia. Pewnie od jednego i drugiego, w efekcie sie zdenerwowalam i czulam sie jak truposz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Rozeznanie
|
Na wizycie ok, dostałam skierowanie na ktg. Z jakiegos niewiadomego powodu mam isc na nie na IP w sobotę....
Umówiła mnie tez na 17 sierpnia na wizytę. Na moje stwierdzenie ze moze juz urodzę do 17 sierpnia, pani doktor pokręciła głowa i mowi ze nie urodzę :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
Ja już leżę pod kroplowką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() Ja podmieniam całą ciążę lewy bok na prawy, jedynie na plecach rzeczywiście jakoś mi się słabo robi, trudniej oddychać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agnszp - to szkoda, że zdaniem lekarki brak widoków na urodzenie przed tą kolejną wizytą, no ale fajnie, że KTG będzie robione i czegoś nowego się dowiesz. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ehh nie wyspałam się dziś ... przewracam się tylko z boku na bok, wstaję bardziej z nudów na to siku niż z potrzeby, ręce drętwieją i bolą do tego stopnia że nie jestem w stanie kołdry złapać ![]() ![]()
![]() |
#3057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez zdecydowanie lepiej sie śpi w dzień wtf? A najlepiej jak TZ wyjdzie do pracy ja sie przejdę z psem wrócę o 6 i sie położę. Wtedy śpię najmocniej aż mam mokra poduszkę bo mi z gęby leci ślina ![]() Ehhh współczuje Wam tych ciśnień ![]() Wczoraj sprzątałam sobie papiery swoje i TZ posegregowalam, poukladalam i pospisywalam wszystko i cieszę sie, ze mam to z głowy bo mieliśmy niezły roz☠☠☠☠ziaj... Została nam tylko jeszcze szafa z butami i kurtkami i mamy chatę ogarnięta. A ja w dalszym ciagu nie mam toreb spakowanych. Czekam na wypłatę idę jutro do rossmana po mini kosmetyki i pakuje to cholerstwo. Choć chciałabym zeby lekarz mi powiedział jutro ze juz mam rozwarcie i zapraszamy do szpitala. Ale ani czopa ani wody ani nic w sumie. Trochę podbrzusze mnie pobolewa ale nic poza tym... Boje sie Że po tej luteinie przenoszę i bedą musieli wywoływać :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze jedna do cc i potem chyba w końcu ja... zaczynam się stresować...
#3059 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
trzymajcie proszę kciuki...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.