|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
#3062 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Chcialabym Was poinformowac ze po dlugiej batalii :P 8.8.2016 o 6.55 urodzila sie Pola <3 Wazyla 3800 57cm. Aktualnie po lebkach nadrobilam przy karmieniu ![]() Mala ciumka piers bardzo ladnie, ale musze przyznac ze sutki mnie bardzo bola ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3063 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja byłam rano zawieźć mocz i na pobraniu krwi, wyniki będą w systemie wieczorem. Ostatnio miałam słabe żelazo i ciekawa jestem jak teraz. Potem pierwszy raz ktg w szpitalu. Byłam zaskoczona, bo po badaniu z wynikiem byłam u p. doktor, która od razu zrobiła usg, ponieważ to pierwsza wizyta u nich, a termin się zbliża. Wody podobno w normie, łożysko na pograniczu II/III, mała waży 3170g ![]() ![]() ![]() Jutro mam wizytę u swojej prowadzącej, zobaczymy co powie. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3065 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Hm mi chyba zaczął czop odchodzić ale głowy nie dam
![]() Taka grudka brązowawego śluzu jakby ![]()
#3067 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mnie męczą te niespokojne nogi. ;/ Chociaż dzisiaj nawet nieźle się wyspałam - pewnie po serii ciężkich nocy już organizm nie wytrzymał tego leżenia bezsensownego. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że Pola ładnie je, oby coraz łatwiej szło karmienie i bez bólu. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Piękna data ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje :Love:! Tak sie wlasnie dzisiaj zastanawiałam co u Asicuhy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
Ojaaa
![]() ![]() ![]()
#3071 |
Raczkowanie
|
Witamy Pole
![]() ![]() ![]() Oby zdrowo rosła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Raczkowanie
|
U mnie TP z OM 05/08, z usg 07/08 - na razie nic sie nie zapowiada...
Wczoraj byłam na IP na ktg - skurczy brak Od razu zrobiły mi usg - wszystko ok, wody ok, Mała ma już jakieś 3500g a umawiałyśmy sie na 3200 ![]() W niedziele w ramach rozrywki poszliśmy do kina a potem do knajpy na kolację ![]() TŻ miał opory - twierdził, ze zwariowałam, ze w TP chce iść do kina bo co będzie jak zacznę rodzic?!?!? To mu powiedziałam, ze wyjdę i tyle ![]() A to przecież moze ostatnia szansa na wyjście we dwójkę w najbliższym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No pewnie, z kina zawsze można wyjść, ja też mam chęć na jakieś wyjście z mężem w weekend, z takim nastawieniem, że później nie będzie okazji. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje mamo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Raczkowanie
|
Asicuha gratuluje spora dziewczynka
![]() Virginia ![]() Origa super ze wszystko w porządku Ja juz po wizycie lekarka w szpitalu zrobiła ktg i usg i stwierdziła że wszystko w porządku łożysko odpowiednie jak na ten tydzień i ilość wód też w normie i ogólnie nie widzi sensu mnie zostawiać na oddziale i dziwi sie tamtemu lekarzowi. Mam spokojnie czekać w domu na termin.
#3077 |
Zakorzenienie
|
Virginia, trzymam kciuki!
Bialka w moczu na szczescie nie mam, cisnienie sie uspokoilo, ale jest niewiele ponizej granicy caly czas. Dzisiaj polozna sie do mnie wybiera, to jeszcze zobacze jak cisnienie wyjdzie na jej zwyklym cisnieniomierzu bo osobiscie do elektronicznych mam srednie zaufanie - w ciagu 5 minut zrobilam badanie 3 razy (wlasnie z ciekawosci jaki bedzie rozbieg) i wyniki byly tak skrajnie rozne, ze nie wiem jak bardzo sie nim w ogole sugerowac :/ Wydaje mi sie tez, ze cos jest w tym, co Superhuman pisze - w szczegolnosci, ze naprawde mam dosc bycia w ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak właśnie myślałam, że urodziłaś. ![]() Oby kp przebiegało bezboleśnie! Super że mała ma apetyt! Cytat:
![]()
![]() |
#3079 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
też miałam średnią nockę dziś.. żeby usnąć próbowałam liczyć czknięcia Małej,ale miała tak długą czkawkę,że mi się znudziło , ale i tak nie zasnęłam.. Cytat:
Cytat:
![]() jesteś już w domu? Cytat:
fajnie,że od razu lekarz obejrzał Was.. Jestem ciekawa czy jutrzejsza wizyta potwierdzi to co usłyszałaś dziś.. Cytat:
Cytat:
też bym gdzieś chętnie wyskoczyła,ale nie wiem czy bym usiedziała w kinie i jeszcze podróż..hmm.. Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
mój też pokazuje różne wartości jak się wykona parę pomiarów pod rząd..ja uznaję za właściwy ten pierwszy..ewentualnie , gdyby przy kolejnych pomiarach, któryś przekroczył 140/90 to chyba bym jednak jechała na IP. Dobrze,że odwiedzi Cię położna-myślisz,że będzie zaopatrzona w ciśnieniomierz? |
||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/lovi-lakt...ect-55828.html
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Zawsze ma ze soba, na dodatek koczuje u rodzicow (wczoraj nocka bez tza, a bez niego okropnie mi sie spi, co tez moglo podniesc cisnienie, dzisiaj juz na szczescie zostaje ze mna u rodzicow - o 4 wyjezdza do pracy i nie chca zgodnie zebym sama w domu siedziala, troche przesadzaja, no ale ok, niech im bedzie) dopoki nie wiadomo do konca, czy jedziemy do tego szpitala czy nie w zwiazku z tym cisnieniem o czym jej mowilam i mowila ze zmierzymy. A ma normalny nie elektryczny, ostatnio tez mi mierzyla jak u mnie byla. Gdzies czytalam ze jak sie pokazuja skrajnie rozne wyniki, to nalezy srednia wyliczyc - tak samo jak w sytuacji jak na prawej i lewej rece wychodza rozne.
No to nocne mi sie nadal nie podoba, bo bylam okrutnie snieta a cisnienie bylo ehem do dupy delikatnie mowiac. No, ale co mierzenie tak naprawde (mierze tak co pol godziny, nadgorliwa jestem troche ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Ja musialam odczekać 2-3 doby na działanie wiekszej dawki leku. Dopiero wtedy ponowny holter, wczesniej nie chcieli powtarzac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Raczkowanie
|
Hej hej!
Cytat:
![]() Nieźle z tym liczeniem czknięć przed snem 😊 że też na to nie wpadłam.. Choć przyznam że już rzadziej Tosia miewa czkawki. Do kina planuję wyciągnąć męża, a jak nie będzie chciał to spróbuję namówić koleżankę (o ile nie będzie się bała ze mną jechać, bo już ostatnio jak byłyśmy na pizzy to siedziała podenerwowana i pytała co chwilę jak się czuję) ![]() O na ten film chcę się wybrać: https://www.youtube.com/watch?v=IcXUxpAatpw Wydaje się zabawny. Asicuha cieszymy się Waszym szczęściem ![]() Znowuzapomnialam trzymaj się biedaku, już mało zostało.. co to za pomadka którą chcą Ci wycofać? Właśnie czekam na paczuszkę z kosmetykami. To jeden z lepszych sposobów na poprawę mojego nastroju 😃 Dziewczyny trzymam kciuki za dobre ciśnienie i samopoczucie Chyba przestanę się ważyć.. Mam +12kg 😱 Jak?? Kiedy to się stało?? ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Kurczę chyba faktycznie to to bo jest tego więcej!
![]()
#3086 |
Zadomowienie
|
Zazdro ![]() Wspaniale... W nocy z czwartku na piątek ma byc najwiecej perseidow na niebie i akurat musiała sie pogoda zrąbać i na cały weekend ma byc pochmurno lub padać :/ nie no swietnie naprawdę. 15 tez ma byc brzydko. Idealnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super, że wszystko ok i Cię tam nie zatrzymała. ![]() Cytat:
Uff dobrze, że nie wyszło białko. ![]() I fajnie, że jeszcze Ci położna będzie mogła sprawdzić ciśnienie. Ja poszłam do szpitala odebrać wypis i w sumie nic tam ciekawego nie ma, wpisali mi tylko zalecenie oszczędzającego trybu życia, czyli jednak jest to rekomendowane. :P A w badaniu moczu wyszły dość liczne kryształy szczawianu wapnia, znalazłam że powinno się w takiej sytuacji więcej pić, więc jeszcze bardziej zwrócę na to uwagę, bo nie wiadomo co z tym AFI będzie. Glukometr też chyba w błąd może wprowadzać, bo glukoza dużo niższa im wyszła niż mi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
125/80
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Raczkowanie
|
Swiniaczek super że nie ma białka w moczu i ciśnienie spada
![]() Babygirl1990 jakie kosmetyki zamawiałaś? Co do wagi to u mnie 13,5 na plusie było, ale wczoraj pielęgniarka mnie u gina ważyła i wyszło ze 2 kg schudłam czyli 11,5 na plusie cieszę sie bo myślałam ze w ciąży to z 15 minimum przytyje a tu nie jest źle 😊
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.