|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!
Żabulka - ja robię usg prywatnie, koszt 60 zł. Gdybym miała czekać na państwowe to bym sobie jeszcze musiała poczekać ze 4 tygodnie...
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje cudownego dzieciątka i przyznaje szczerze zazdroszczę i już nie mogę się doczekać swojej wizyty. Mam nadzieję, że moja doktóreczka zrobi mi usgpozdrawiam serdecznie
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
witamy Kiciamała
![]() Napisz o sobie coś więcej |
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Mnie lekarz następne badanie USG wyznaczył między 1 a 5 marca... ale w życiu tyle nie wytrzymam!!!
Na pierwszym USG widać było tylko 3mm pęcherzyk - ciekawa jestem jak teraz wygląda...?Pod koniec przyszłego tygodnia pójde sama, prywatnie na USG zobaczyć jak mój maluszek pięknie rośnie
|
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj nowa mamusiu A czy możesz zdradzić który to tydzień?
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam w załączniku moje dzisiejsze maleństwo
ma 16,2 mmjaroszania ... pytałaś o opis usg, ale ja takowego nie mam. Dostałam po prostu od razu tylko samo zdjęcie. Opis był bardziej słowny. Na zdjęciu maleństwo widoczne jest do góry nóżkami (widoczne obie), a na dole (ten dolny krzyżyk bardziej po lewej) widać główke i a przy niej nawet jedną rączkę .
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Taurusku to duze dziecko juz
sliczne zdjecie mysle, ze moje tez jest mniej wiecej takiej wielkosci. w 8tc dziecko ma mniej wiecej 1,5cm - 2cma czy dobrze pamietam, ze izzi tez miala dzis usg? przepraszam za przekrecenie nicku. takos od poczatku zrobilam z Ciebie Turuska
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taurusku! Piękne i bardzo wyraźne zdjęcie! Cieszę się że wszystko dobrze z Twoim maleństwem i że tak pięknie urosło!!! Byłam na usg dziś a jakże ![]() Same dobre wieści: to jest 7 tydzień ciąży i fasolka ma 9 mm i ma już nawet bijące serducho ![]() Dostałam nawet kilka zdjęć bo standardowo ten lekarz od usg sprawdza wielkość i prawidłowość jajników, dzięki czemu dowiedziałam się że ciąża powstała z jajeczka uwolnionego z prawego jajnika Nie ma żadnych nieprawidłowości i wszytko rozwija się pięknie ![]() Na jednym ze zdjęć jest też wykres tętna serca ![]() Zaraz wrzucę tu fotkę bo nie mam skanera i zrobiłam teraz tak na poczekaniu cyfrówką zdjęcie tym wydrukom z usg ![]() Pozdrawiam!
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
izzi ciesze sie, ze wszystko dobrze, ze serduszko bije i dzidzius sie dobrze rozwija!
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
izzi ... cieszę się że i u ciebie i u Twojego maleństwa wszystko dobrze
i oby tak do końca 9 miesięcy ![]() kiciamała ... witaj w naszym mamusiowym gronie . Napisz coś więcej o sobie np. imię, wiek, termin ost. @ no i oczywiście termin jeśli znasz abym mogła te info umieścić na naszej liście mam ![]() Jest nas już 12-cie i oby było więcej ... może i dziewczyny z "Próbować do skutku" do nas dołączą niebawem.
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam Aga
|
||
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Kiciamała witamy kolejną Mamusię
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny maluszki są cudowne
![]() pozdrawiam
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
jest nas 12-cie
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Anoolqa......................... ..........ost.@ 29.11.2007 / owu 11.12 ```````````````t.p. 05.09.2008 żabulka21(Beata, 23 lat).........ost.@ 29.11.2007 / owu 15.12 `````````````t.p.06.09.2008 Taurus_ek (Grażyna, 27 lat)...ost.@ 28.11.2007 / owu 15.12 ```t.p.06.09.2008 <klik> Laura lub Marcel martuko(Marta)................... ......ost.@ 30.11.2007 / owu ? ```````````````t.p.08.09.2008 Champs(Agnieszka, 27 lat)````````````````````````` ````````````````````````` ``````t.p. 08.09.2008 jaroszania (Ania, 22 lat)...........ost.@ 05.12.2007 / owu 15.12```t.p.09.09.2008 <klik> Alia lub Antoś anetka14````````````````````````` ````````````````````````` ````````````````````````` `````t.p. 09.09.2008 misia-26 (Kasia)......................... ............ost.@ 06.12.2007 / owu ? ````t.p. 10.09.2008 izzi (Iza, 35 lat )........................ ...ost.@ 04.12.2007 / owu ok.18.12``````t.p. 11.09.2008 Lija28 (Anetta, 29 lat) ````````````````````````` ````````````````````````` ```````````t.p. 15.09.2008 Lea lub Teo Dorotka@(Dorota, 25 lat).........ost.@ 30.11.2007 / owu ?`````t.p. 17.09.2008 Aneta lub Tomasz kiciamała````````````````````````` ````````````````````````` ````````````````````````` `` t.p. ??.09.2008
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja poprosze o zmiane z Alii na Maje
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
W załączniku wrzuciłam Wam do pobrania "Kalendarz ciążowy - tydzień po tygodniu" dla ciekawskich z dokładnym opisem jak rośnie maleństwo w każdym tygodniu ciąży. Miłej lektury.Kalendarz pobrany ze stronki: http://www.9fashion.pl/porady.php <- tam też duużo porad odnośnie ciąży ![]() PS. Naniosłam już zmiany będą widoczne w kolejnej wrzuconej liście mamuś
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
WItajcie dziewczyny, przeczytalam caly temat i z radoscia moge sie dopisac.
Ost. miesiaczke mialam 22 listopada.Mieszkam w Anglii, wiec co miesieczne spotkania mam z polozna. Wyliczyla mi ona termin na 1 wrzesnia, ale z usg ktore mam 14 lutego (walentynki) wyjdzie mi pewnie dokladniejszy. Obecnie jest to9 tydzien, mecz mnie mdlosci i niechec do jedzenia. Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki AMELKA a dla chlopca alo FRANUS albo ANTOS. Pozdrowienia |
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z OM jestes w 10tc a dokladnie 9,3 29.11 rozpoczyna 2tydzien. widze, ze meskie imiona podobaja nam sie te same, Amelka tez ladne - u mnie niestety nie przeszlo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Taurusek i Izzi gratuluję wam całkiem sporych fasolek- mam nadzieje,że moja też będzie spora i co najważniejsze zobaczę bijące serduszko! wizytę mam za tydzień...już nie mogę sie doczekać!
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze jakie leki przeciwbólowe można stosować w naszym cudownym stanie?? apap?
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
tylko te co zawierają paracetamol (a nie ibuprofen czy acośtam... jak ibuprom) - czyli apap można. broń boże aspirynę...
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Haj!
Dziękuję Wam wszystkim za takie ciepłe słowa Ja ostatnio rzadko tu zaglądam bo jestem chronicznie zmęczona i śpiąca więc tylko przewalam się po całym mieszkaniu z boku na bok ![]() Dorotko - z tego co mi wiadomo to można brać paracetamol (ale nie wiem czy apap ma go w swoim składzie). Myślę że na Twoim usg będzie już duuuża dzidzia widoczna! ![]() Witam nową mamę w naszym towarzystwie. To fajnie że się tak szybko powiększa nasze grono.. A pamiętacie ten dowcip ,,W którym miesiącu rodzi się najwięcej dzieci??? Nie wiecie? ..... W dziewiątym!" hehe bardzo to adekwatne do naszej sytuacji![]() Pozdrawiam!
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
No wiec jesli jestem w 10 tc to dopisalam sie do zlego watku bo na moje obliczenia to wtedy by porod wyszedl w koncowych dniach sierpnia. No ale w sumie polozna wyliczyla mi na 1 wrzesnia. Tym bardziej ze moje cykle byly dlugasne wiec pewnie i tak rozwiazanie bedzie we wrzesniu. Dziekuje za powitanie.
|
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to juz nie dowcip, ze wrzesniowych dzieci rodzi sie najwiecej
podobno wplyw swiat
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

i jakoś nie dostałam jeszcze skierowania .sama nie wiem ile jeszcze będę musiała czekać.....
i smutno mi ciutkę

.
bo mam przy sobie cyfrówkę.(Byłam przygotowana na taką ewentualność, hi hi).
mówi do mnie: "nooo, to wcale nie kropeczka to już spore maleństwo, ma i rączki i nóżki "
WYBACZCIE , ale miało być szczegółowo