![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Położne ojj tak, raz poszłam i mowię, ze Mai się bardzo ulewa to usłyszałam; no co, przecież dzieciom się ulewa i ta sama gdy pierwszy raz mi córcię przyprowadziła to dała mi butelkę i proszę nakarmić, a jak powiedziałam ze chce piersią zacząć karmić to popatrzyła jak bym z kosmosu conajmniej spadła
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Iwonia ja Ciebie też rozumiem z tym nerwem na teściową, tylko ją to czuję wobec mojej mamy. Normalnie mnie nosi.. Jedynym sposobem na to jest czymś się zająć żeby nie patrzeć na nią i nie słuchać jej gadania do Mateusza.
A tak przy okazji to mój syn już się naprawił i ładnie ssie pierś,więc może i Was to minie. Nam na moro fizjoterapeutka kazała podkładać małemu płaską poduszkę pod głowę. Nie byłam do tego przekonana, wszędzie czytałam,że poduszki są be,ale chyba babka wie co mówi? Ostatecznie mały z tego wyrósł i poduszki nigdy mu nie podlożyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1203 |
Z deszczem w butach
|
U nas sposobem na moro jest przekrecenie na brzuch. W 90% przypadkow spi tak pierwsze godziny snu nocnego. Na plecki odkrecam go gdy sama ide spac
![]() W dzien roznie, bo czesc drzemek w wozku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdy karmie to podkladam sobie na przedramie jemu pod glowke taka plaska podusie i gdy juz zasnie i go odkladam to juz razem z ta podusia i czy z nią czy bez to roznicy nie widze. Co do naprawienia to u nas wczoraj po poludniu bylo juz jakby lepiej a dzis znowu to samo. A teraz doszlo jeszcze ze ssie i nagle jeszcze z cysiem w buzi czerwony i w placz. Juz sie wystraszyłam ze moze nic mu tam juz nie leci aaaale ŚCISNĘŁAM SE CYCA ![]() ![]() Ja na mame nie narzekam. Jak nie powiem to nie czepia malego. Dzis nawet zapytała czy moze powozic go po podworku. Gdzie u tesciowej by było- daj mi go bo mi sie chce zabrac go na spacer (podworka brak). Moze to takie drobiazgi ale ja jestem mamą i wole jak ktos mnie zapyta niz tylko oznajmia. ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Uuu u nas na sam wyraz na brzuch juz jest płacz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- I niestety jak zasnie tak nie mizna go dotknac bo sie obudzi wiec rzadne prekrecanie go nie wchodzi w gre. A szkoda bo mam chec mu czasem odwrocic glowke na mniej lubianą stronę a to sie wiaze z ponownym usypianiem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Hehe to u mnie teściowa się o wszystko pyta a mama rządzi moim dzieckiem jakby to było jej własne.. To że ja mam bzika na jego punkcie to już inna sprawa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oznajmianie tez by mnie denerwowalo. Tu przyznam racje ![]() Z ta glowa to mam teraz roboty!! Jak spi to ok, przekreca w ta i z powrotem. Ale na przyklad w chuscie tylko na lewa strone. Jak lezy to tez tylko w lewa. W dzien blokuje mu ta lewa strone poduszka i ladnie wtedy na prawej lezy. Ale na chuste nie mam pomyslu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Moderatorka z pazurem
|
Ann, moze cwieki podkladaj?
![]() Tez teraz walcze z przekrecaniem glowki. W dzien jest ok, ale w nocy po jakims czasie wraca na ta lubiana strone. Chyba skonstruuje woreczek z gruboziarnista sola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaczelam ogladać to swaddleme i zgadałam się z przyjaciółką że ma i nie uzywa bo wombi jej spasowało. Przywiezie mi w niedziele. Bambusowe ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny o kryzysie nie pisze, nie mam dziś sił. Przejdzie. Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-09 o 20:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poprosze o wyjasnienie bo ja tepawa jesstem i nie umiem sobie wyobrazic. ![]() ![]() Jak blokujesz mu tę lubianą stronę bo tez bym sprobowała ale nie wiem jak. Ze jak zechce sie odwrocic to tylko do momentu na wprost tak? Hmm ale jak mu podlozyc zeby blokowalo a jednoczesnie na niej nie lezal bo mu np krzywo bedzie to juz nie ogarniam ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- U nas tato dzis grilluje z rodzenstwem u mamy. My zostalismy bo raz ze chlodnawo sie zaczelo robic i musialabym siedziec z malym w domu a czas by nam "umilała" tesciowa a dwa serio martwie sie tym szkrabem. Taki niespokojny nie je za wiele. Teraz go wykapalam i zjadl ladnie zasnal przy piersi. W nocy bedzie tez tak jadl ale w dzien obrazy na cysia pojac nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To powodzenia w otulaniu ![]() No tule i ogolnie wszystkie nosidla mozesz uzywac. ![]() ![]() Cytat:
To wcale nie taki glupi pomysl :p Cytat:
Tak. Mam taka poduszke, jakby walec i malego klade blizej boku lozeczka i pomiedzy nim a lozeczkiem jest ta poduszka, takze jak przekreci glowe to od razu cofa, bo widzi ze nie ma po co ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję kosztów zw. z naprawą auta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I mówię to jako osoba, która nie potrafiła się świadomie zdecydować na zajście w ciążę i odwlekała to w nieskończoność ![]() Cytat:
![]() Też raczej weźmiemy tylko chustę. Spać będzie Marysia z nami. Jedzonko dla niej mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślę, że jakiś gryzak weźmiemy i tyle, bagaż niestety mocno ograniczony, a i łatwiej się będzie na miejscu przemieszczać bez tego całego majdanu... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj Ula po raz pierwszy od daaawna była spokojna podczas karmienia, raz nawet zasnęła przy piersi! Efekt wczorajszego power ? pumpingu? Hm.... Machnęłam dzisiaj drugi raz, ściągnęłam 60 ml, więc w sumie 50% więcej niż wczoraj. Zobaczymy, co będzie dalej. Z jednej strony ta godzina wieczorem przy laktatorze to nic fajnego. Ale jeśli może mi zapewnić spokojne dziecko to bierę to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
AnneMariie dziekuje.
Od razu wszystko wydaje sie prostrze haha Moze bym mu tak dała rade zwijać np recznik czy kocyk. Zaraz sprobuje co z tego wyjdzie poki go odlozylam na nielubianej stronie. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- O, za pozno haha |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Moderatorka z pazurem
|
Fruzja, u mnie power pumping tez dziala, ale chyba nigdy nie uciagnelam wiecej niz 70ml. Standardem jest 50ml. Z obu lacznie ofc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Ola0605, zgadza się - opieka pooperacyjna super, ale opieka położnicza hmmm no jakby jej nie było - takie same mam odczucia
Cytat:
Jeśli chodzi o Tulę wiem, że tylko dziecko siedzące dlatego pisałam, że wypad był jednorazowy 20-minutowy do sklepu. Ale na urlopie spotkałam wiele osób z wisiadłam, sztywniadłami czy jak im tam, a niemowlaki w środku mniejsze od mojej Alicji wiszące przodem do świata. No cóż - każdy rodzic chyba wie co robi, albo przynajmniej powinien wiedzieć, bo w końcu jest odpowiedzialny za swoje dziecko. Nie należę do fanatyczek i nie mam na tyle odwagi, żeby z własnej inicjatywy tak podejść do kogoś i uświadamiać, że robi źle. Ale widziałam też tatusia, który no chyba dla żartu czy jak - podtrzymywał taką kruszynkę niosąc ją na barana - no szok - dziecko nie trzymało głowy, a tatuś bawił sie w najlepsze, a ta główka tak latała na wszystkie strony. No coż ... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- taka sytuacja ... Mąż przed urlopem obawiał sie jak to będzie, jak przyjdzie Alicję przewinąć w trakcie drogi. Tym bardziej, że Mała lubi sobie siknąć podczas przewijania niekontrolowanie, więc na myśl o przewijaniu na siedzeniu w aucie zaciskał zęby - no bo to przecież jak to jego autko wymuskane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-08-09 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------
[/COLOR]taka sytuacja ... Mąż przed urlopem obawiał sie jak to będzie, jak przyjdzie Alicję przewinąć w trakcie drogi. Tym bardziej, że Mała lubi sobie siknąć podczas przewijania niekontrolowanie, więc na myśl o przewijaniu na siedzeniu w aucie zaciskał zęby - no bo to przecież jak to jego autko wymuskane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też mamy takie fontanny ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do nosideł- ja absolutnie nie jestem fanatyczką i nie chcę nikogo nawracać ![]() ![]() ![]() No wstyd pisać, ale mój mąż też ma czasem dziwne pomysły i mi się nóż w kieszeni otwiera jak widzę, co robi z Marysią ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
kaylla, co innego kiedy to TY dajesz dziecko do ponoszenia a co innego, kiedy ktoś Ci je z rąk wyrywa. Jakby mi ktoś próbował zabrać dziecko z rąk też bym miała mordercze instynkty i nie chciałabym go takiej osobie dawać. Już tu kiedyś o tym pisałam - to jest pierwotny instynkt - kiedy ktoś bezceremonialnie wyrywa dziecko zachowujemy się jak typowe samice, czyli bronimy potomstwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda. Tez czasem patrze jak inne dziewczyny wyzywaja sie na biednej osobie, ktora odwazyla sie o cos zapytac albo wsadzic malucha na sekunde do nosidla, to mi naprawde przykro to czytac. A probowalas wiazac chuste? Tez jak zobaczylam to bylam przerazona, a teraz uwielbiam chusty!! Dopelniaja mi outfity haha ostatnio jakis pan w restauracji pytal czy moze zrobic zdjecie, bo tak supr wygladam i super pomysl ![]() Cytat:
Ale super!! Objazdowki najlepsze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Jeju.. Pierwszy raz od 1,5 miesiąca uśpiłam moje dziecko na brzuchu. Muszę teraz wymyślić sposób na przerzucenie go na plecki
#1222 | ||
Zakorzenienie
|
Ok, mi nikt nigdy nie próbował wyrywać dziecka z rąk, może dlatego zupełnie nie wiem o czym piszecie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Asia, moja też w końcu usnęła i to na brzuchu ![]() ![]() ![]() Od kiedy dzieci mogą spać na brzuszku? Jak się nauczą same przewracać na plecki?
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Kociak się obudził i jest w najlepszej formie do zabawy, oczywiście ze mną! Mąż go właśnie usypia, żebym ja ściągnęła mleko, może się uda i nie będzie ryku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak w tym jest nieznośna. Totalnie. Do tego ma właśnie tę maniere, że np. zadaje pytania niemowlakowi, które niby mają potwierdzać jej teorie lub rzuca stwierdzenia: "oj co ci rodzice wygadują, oj Ty na pewno byś chciała jeść zupki od 4 miesiąca, a nie od 6 jak rodzice chcą zrobić". Ogólnie jest kochana, ale z tym przegina.
![]() |
#1225 |
Z deszczem w butach
|
Czeko krew pewnue pobiora z palca, jesli wystarczy mala ilosc. U niemowlakow mozna tez pobierac z reki, ale to ciezka sprawa..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Aggasek, mój synio też zasypia przy piersi, ale jest dokładnie jak napisałaś. Poza tym zaraz się pewnie oduczy i trzeba będzie znaleźć jakiś sposób, tak miałam z córą. Jejku nie lubię kiedy ktoś niepodważalnie głosi jakieś teorie, rozumiem że można coś zasugerować ale takich protekcjonalnych dyrdymałów nie zniesę. Mam taką nawiedzoną koleżankę, która przegina, więc nie wkraczam na niebezpieczne tematy szczepienia i żywienia. Za to moja mama jest bardzo ok, mówi że kiedyś dopajalo się glukoza etc ale widzi ze wszystko się zmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Agassek, ja słyszałam teorie że jak dziecko samo się na brzuch odwraca, to wtedy można tak kłaść bo i tak jeśli będzie mu wygodniej to się samo z pleców przerzuci.
My zaraz zbieramy się na szczepienie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
A ja sie dowiedziałam dlaczego Igor placze i marudzi w pozycji innej niz pionowo- UWAGA domaga sie chrztu.
![]() ![]() I zeby to glosiła starsza babka a to moja kolezanka ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Rozumiem ze u tych z Was ktorych maluchy tez tak wolały prosze o informacje jesli jestescie po chrzcie czy wszystko przeszlo jak reka odjął ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1230 |
Moderatorka z pazurem
|
Cholera, a ja myslalam ze Emi ma dzis skok, a ona drze sie w nieboglosy, bo chce chrztu? Dobrze, ze to juz w najblizsza niedziele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.