|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 35
Jeszcze jedno pytanie. Kupilam starter z plusa. Jednak jest on nieaktywny. Jak go aktywować? Czy trzeba czekać?
|
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Ma ktoś laptop lenovo 700-15?
|
#4053 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Inez
|
Czyszczenie butów
1. Macie jakiś sprawdzony sposób na wyczyszczenie białych, szmacianych trampek? Tą gumę mogę myć zmywacze do paznokci albo cifem, to wiem. Chodzi mi o materiał. Już kiedyś próbowałam je wyprać mydłem w ciepłej wodzie, ale zabrudzenia nie chcą tak dokładnie schodzić. Nie chce spisywać jeszcze trampek na straty, ich stan mechaniczny jest bez zarzutu ![]() 2. Mam Jordany z nubuku. Nie mam kompletnie pojęcia, jak ten nubuk czyścić. Kupiłam specjalną szczotkę, o taką https://www.cozabuty.pl/pol_pl_Szczo...ine-7924_1.jpg i jest całkiem fajna, ale nie usuwa dokładnie wszystkiego. Nie chce butów moczyć ani prać, nie są jeszcze bardzo brudne, bo bardzo na nie uważam. Zastanawiam się czy może je przecierać mokrą szmatką, czy może lepiej tylko wyszczotkować na sucho? |
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
WALIZKA KABINOWA - kupował może ktoś ostatnio kabinówkę do Ryanair w jakiejś rozsądnej cenie? Możecie mi coś polecić? Nie wiem czy zdecydować się na plastikową czy może na zwykłą, materiałową. No i najlepiej żeby była jak najlżejsza przy zachowaniu Ryanairowych wymiarów (55 x 40 x 20)
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona leciala pierwszy raz i nue potrzebowala na wypasie..aczkolwiek pracujac w sklepie zauwazylam ze wiecej ludzi kupuje plastiki bo sa wytrzymale, ladniejsze, i lepsze do czyszczenia Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4057 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
składałyście kiedyś reklamację z powodu zbyt niskiej jakości składu pociągu? Jestem cholerną księżniczką, ale jak jadę EIC, a skład jest na poziomie PRL, bez internetu, gniazdka i z uszkodzoną klimą to mnie trafia szlag. Dawno nie jechałam takim składem w TLK, a co dopiero w EIC... Skład jest w dodatku międzynarodowy, podstawiony z PKP, bo po CD czy OBB nie spodziewałabym się czegoś lepszego :P I jeszcze ponawiam pytanie o ten Beskid Sądecki, w sumie nie muszę nocować konkretnie tam, ale byłoby fajnie wypocząć gdzieś na trasie Nowy Sącz - Tarnów, bo taki mam przejazd zaplanowany. Jakiś nocleg w okolicy na 2 dni? Jak szukacie noclegów w kraju w mniejszych osadach? Jestem przyzwyczajona do wyszukiwarek, a poza znam tylko nocowanie.pl, które jest dla mnie średnio przejrzyste. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że my jechaliśmy nim tylko pół godziny, ale współczuje tym, co jechali dłużej. |
|
|
|
|
#4059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ogarnęłam temat i zmieniłam wagon, ale to jest jakaś masakra. Oczywiście zero informacji, że CMK w remoncie i jedziemy 3 godziny zamiast 2 h 20 minut... Na te trasy EIC to chyba najgorsze składy jeżdżą, do tego jak nie ma jakiegoś opóźnienia to jest cud nad sztuczną Rawą Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Czy istnieje jakaś www gdzie:
1. mogę oglądać filmy w wysokiej jakości (napewno nie cda)? Może być płatne. 2. mogę kupic tanio ebooki? Albo płacić abonament i móc czytać / wypożyczać?
|
#4061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuję ebooki tylko w promocjach. Na blogu i FB Swiat czytników codziennie jest post z listą promocji i różnych okazji w księgarniach online. Abonament stały ma Legimi. O tym też tam przeczytasz.
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, pierwszy raz będę składać wypowiedzenie umowy o prace (na okres próbny kwiecień-czerwiec, od lipca nieokreślony), znalazłam wzór na infokadry wiem że zanoszę do HR, ale tam nie ma nic o powodzie wypowiedzenia, nie muszę go podawać?a później jestem jeszcze miesiąc ubezpieczona?i jak zaniose jutro to 2 tyg okresu wypowiedzenia zacznie mi się liczyć od soboty 13?coś jeszcze powinnam wiedzieć?
|
|
#4064 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że myśmy tak trafili, bo to był okres świąteczny jak jechaliśmy. No ale jak oni tak mają na codzień, to wstyd i hańba po prostu ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ad. 1 Szmaciane białe trampki (kolorowe też) piorę w pralce bo po praniu ręcznym zostają zacieki. ad.2 Wszelkie buty z nubuku i zamszu - zanim w nich wyjdę to je odpowiednio impregnuję przed brudem i zamoczeniem - wtedy nie ma problemu z czyszczeniem takich butów Spróbuj na sucho je wyszczotkować, jeśli to nic nie da to na wilgotno - jeśli buty są w ciemnym kolorze to jak nie pomoże to nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;64011416]ad. 1
Szmaciane białe trampki (kolorowe też) piorę w pralce bo po praniu ręcznym zostają zacieki. ad.2 Wszelkie buty z nubuku i zamszu - zanim w nich wyjdę to je odpowiednio impregnuję przed brudem i zamoczeniem - wtedy nie ma problemu z czyszczeniem takich butów Spróbuj na sucho je wyszczotkować, jeśli to nic nie da to na wilgotno - jeśli buty są w ciemnym kolorze to jak nie pomoże to nie zaszkodzi [/QUOTE]Kolorowe max w 40 st. Wyprałam w 50 to mi zblakły.
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie dotyczące butów na wysokim obcasie. Otóż często widuję w filmach, że aktorki tam grające codziennie (według akcji w filmie) chodzą na szpilkach, czy innych tego typu wysokich butach. Czy w rzeczywistości również tak chodzicie i potraficie? Bo może z moimi nogami/stopami jest coś nie tak, ale po kilku godzinach w takich butach ledwo daje radę, a co dopiero chodzić tak codziennie np. do pracy. Na co dzień jeżdżę MPK i raczej nie widuję tak ubranych kobiet. Nie pracuję jeszcze, ale może kobiety noszą na co dzień takie buty, ale jeżdżą właśnie do pracy samochodem, a większość czasu siedzą przy biurku? Tylko przecież wtedy również jest niewygodnie, bo stopa jest uniesiona do góry. Jak to z tym jest? Przyznaję, że to trochę niestandardowe pytanie, ale od jakiegoś czasu mnie to zastanawia
|
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w miescie jest taki klub muzyczny gdzie mozna potanczyc i cos wypic. Kiedys spogladałam co wyswietlane jest na telewizorze który wisi na scianie przy barze. Pokazuja tam oczywiscie jakies "dupy", laski z wybiegu i... lesbijki które sie liża i zdejmuja z siebie ubranie. Zniesmaczyło mnie to strasznie Jest jakis trend na lessby? U was w klubach tez taki badziew pokazuja?
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
|
|
|
#4070 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale widze po własnym przykładzie, że da się dobrać wygodne szpilki, w których dam radę spędzić dzień [ale nie więcej ], oczywiście o ile nie zamierzam chodzić jakiś 10 kilometrów, czy stać ciągiem więcej niż jednej godziny. Jakie filmy kostiumowe z powiedzmy ostatnich 10 lat, polecacie?
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś kupiłam kozaki na dość wysokim słupku, nie miałam innych, pierwsze 3 dni były masakryczne, a potem już normalnie chodziłam bez bólu. Dodam, że codziennie robiłam w nich po kilka kilometrów.
|
|
#4074 |
|
Konto usunięte
|
Buty zimowe na słupku to zupełnie inna bajka co szpilki... ja też w butach na słupku jestem w stanie codziennie chodzić ale w szpilkach bym nie dała rady.
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;64021346]Buty zimowe na słupku to zupełnie inna bajka co szpilki... ja też w butach na słupku jestem w stanie codziennie chodzić ale w szpilkach bym nie dała rady.[/QUOTE]
To jest kwestia dobrze wyprofilowanych szpilek.
|
#4076 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
tak, tak, ciągle jeszcze nie złożyłam reklamacji :P). Ale nadal jeżdżą jako klasa EIC, która jest zdefiniowana przez przewoźnika jako kursy w wersji bardziej punktualnej i ekskluzywnej niż EIC. Dziś Sobieski na tej trasie zanotował 30 minut opóźnienia wg zmienionego rozkładu (wg którego przejazd trwał 3 h 8 minut bodajże), a od regularnego czasu przejazdu o ponad godzinę. Do Częstochowy (której nie było w rozkładzie) nie było żadnego info o opóźnieniu. Mi już średnio zależy, bo nie będę jeździła często już na tej trasie, ale denerwuje mnie takie lecenie w kulki z pasażerami.Cytat:
Mi musieliby płacić za chodzenie w takich butach albo musiałabym być zmuszona np zawodowo do wybierania takich butów. Ja jestem z tych żenujących przypadków, którym płaskie buty pasują absolutnie na każdą okazję
|
|||
|
|
|
#4077 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
http://www.noclegi-online.pl/ http://www.fajnewczasy.pl/ ( tylko tu musisz uważać, bo jak już wyszukasz interesujące Cię oferty, otwieraj je przez PPM + otwórz w nowej karcie, gdybyś normalnie kliknęła na ofertę a potem się cofnęła, algorytm szukania się resetuje i trzeba zaczynać od nowa )
|
|
#4078 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Należę do tych co chodzą do pracy w butach na obcasach, jeżdżę komunikacją miejską, mam pracę biurową, po biurze też chodzę w takich butach i nogi mnie nie bolą - uważam to to jest kwestia przyzwyczajenia i umiejętności chodzenia w takich butach. |
|
|
|
|
#4079 |
|
Konto usunięte
|
Boli mnie kolano. Pobolewało sporadycznie, teraz nie umiem go zgiąć bez bólu. Do kogo mam z tym iść, do rodzinnego i on mnie skieruje dalej, tak?
|
|
|
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;64028676]Boli mnie kolano. Pobolewało sporadycznie, teraz nie umiem go zgiąć bez bólu. Do kogo mam z tym iść, do rodzinnego i on mnie skieruje dalej, tak?[/QUOTE]
Tak, rodzinny skieruje do ortopedy najpewniej. A masz opuchnięte to kolano? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

ale ona leciala pierwszy raz i nue potrzebowala na wypasie..