|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obawiam się jednak, że trochę się będę musiała przemęczyć ale liczę na to, że cała ta przykra sytuacja będzie dla mnie impulsem żeby się w końcu życiowo ogarnąć i zwyczajnie o siebie zadbać. Muszę się troszkę sobą zaopiekować i porozpieszczać
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Też tak mówię! Ba! Nawet nie chcę, a jednak chce żeby wrócił i nie pił, a więc sama się chyba oklamuje, bo jak nie chcę, tzn. że nie powinnam robić scen o wódkę.
Mam wrażenie że wymagam nie możliwego, a jednak chcę głęboko wierzyć w to, że jak ktoś bardzo czegoś chce to może. W takim razie widocznie nie zależało mu na mnie, skoro nie potrafił przestać a mnie. Ale wiem że bardzo też to upłycam, bo alkoholik zawsze będzie alkoholikiem i im jest bardzo trudno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3005 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że szybko Ci ta ręka wydobrzeje i wrocisz za kółko prawo jazdy to dla mnie świętość Cytat:
I ja myślę, że powinnas powiedziec, zwłaszcza mamie. Wygadac sie jak kobieta kobiecie. Ja poszlam z tym do mamy na drugi dzien po przyjeździe do domu. O piątej rano ją obudzilam. Ale bylam w takim stanie, ze bala sie mnie nawet na chwilę zostawić samą. Stąd też wizyty u psychologa, ktore raczej mi sie nie przydaly, ale na tamten moment cieszyłam się, ze ide i ktos kompletnie z zewnątrz mnie slucha. Teraz w domu nie rozmawiamy na ten temat. Ja udaję, że sobie radzę, że funkcjonuje, a rodzice nie poruszają tego tematu. No zdradzaja mnie jedynie piosenki, których slucham gdy jedziemy samochodem, czy cos tam co wrzuce czy polubie na Facebooku. I ja wiem, ze mama wie, ze dalej jestem w rozsypce, ale i ona, i ja wiemy, ze w ten sposób jak teraz umacniam sama siebie. Co prawda sztucznie, ale to tak troche jak szwy. Po czasie się je wyciagnie, gdy rana się zagoi. Żeby było ciekawiej, to z jego mamą przez cala ta sprawe mam i mialam kontakt. Wygadalam sie jej wtedy na sam jej widok, bo sie rozplakalam. A pracowałysmy w jednej szkole. Potraktowala mnie naprawde czule. Lubimy się. I nie mówiła mi wtedy jak jego matka, mowila jak kobieta kobiecie. I cholernie mi to pomagalo. Pomagalo mi, bo przecież ona tez go zna, a tak jak ja nie poznawala go. Takze nie żałuję tego, że z nią o tym rozmawialam. Co wiecej, co jakis czas wymienimy parę smsow. Swietna kobieta, taka tesciowa to skarb. Ale jednak nie mój skarb. Cytat:
I zazdroszczę siły, niech Ci ona nie przemija! Ja znioslam to bardziej niz tragicznie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
xxsven trzymam kciuki za Twoje spotkanie z idealem! Cytat:
Cytat:
I być może kiedyś okaże się, czy podjął dobra decyzję dla siebie, czy moze zrzuci te klapki z oczu. I wiem, czytalam jak bylo u Ciebie. Ten wątek jest super, bo sami siebie i wspieramy, i tez uczymy się na błędach. Cytat:
|||||||||
|
|
|
#3006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:11 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
||
|
|
|
#3007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W Twoim przypadku to typowy facet. Jak bylas zadziorna i wredna to on zdobywał zdobywał a jak juz zdobył no to koniec. meh oni sa jak zwierzęta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:10 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=przypominajka;64030 606]24 mam, pewnie będe ale zanim znajde drugiego takiego to miną wieki on nie mial wad
Też tak myślałam o moim byłym narzeczonym, że nie ma wad... Dałam mu szansę po zdradzie, zarzekał się że z tamtą nie spał (taaaaaa, jasne). Głupia byłam i tyle. Zaręczyny zerwane, za chwilę 27 urodziny, a ja zaczynam wszystko od nowa. Edytowane przez Marrakuja Czas edycji: 2016-08-10 o 22:43 |
|
|
|
#3010 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze ze rozstanie przed slubem a nie po
Ja to wlasnie tego sie najbardziej boje czytajac ten watek ze teraz trafie na jakiegos zdradzajacego klamce skoro ich tyle ![]() ![]()
|
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się obawiam, że lepszego nie znajdę, chociaż miał wady.
Nie powinno się tak myśleć, ale samo przychodzi. Mieliśmy swoje żarciki, w jego ramionach czułam się bezpieczna, moje usta idealnie pasowały do jego i potrafiliśmy przegadać całą noc choć i milczenie z nim było fajne... takie niekrępujące. |
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy wcześniej nie zastanawiałam się co on robił z tamtą babą, ale jak teraz sobie to wyobraziłam to
Gdzie ja miałam rozum żeby mu dawać szansę?!?
Edytowane przez Marrakuja Czas edycji: 2016-08-10 o 23:00 |
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Najbardziej bolało mnie, kiedy twierdził, że myślę tylko o sobie...A o nim wcale, bo to on ma problemy. Kiedy to mnie się wydaje, że wszystko kręciło się tylko w okół niego i nie brał pod uwagę, jak dla mnie to jest ciężar i jak wielki ból mi zadaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
bylas wyrozumiala
w takim wieku chlopak takie problemy bez powodu,,, eh wiesz mysle ze jak poznasz faceta ktory nie bedzie mial takich jazd to zapomnisz o nim szybko Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:10 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jego pierwsze kłamstwo powinno być ostatnim. Pierwszy raz okłamał mnie na samym początku związku, czyli w 2007 roku. Wybaczyłam, bo przepraszał a kłamstwo dotyczyło jego byłych, taka pierdoła. Później co jakiś czas dowiadywalam się o kolejnych klamstwach. Nie wiem czemu w to brnęłam. Desperacja? Trochę tak. Wydawało mi się że go kocham, ale to chyba tylko (albo aż) uzależnienie. Na pewno nie miłość.
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Znowu mam fazę "muszę się wygadać". Przepraszam Was dziewczyny, pewnie będę wylewac tu znowu masę żali.
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Glismo mowic znajomym i todzinie- rozstalas sie bo zdradzal cie z kochanka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekcja dla nas jest taka, że nie mamy być ani zazdrosne, podejrzliwe, czy w drugą stronę- słodkie i uprzejme, zapatrzone w faceta jak w obrazek. Mamy być zapatrzone w siebie, w swoją siłę i znać swoją wartość, a facet sam będzie za nami biegać
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nowy dzień, nowa siła. Idę wieczorem na rolki z siostrą mensza, odpocznę psychicznie miłego dnia Dziewczyny
|
|
#3019 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochane!
Jej, ale tu dyskusja rozgorzała... Jakiś wysyp rozstań, naprawdę! U mnie dobrze. Momentami nawet bardzo dobrze. Nie wiem, czy to dlatego, że to drugie rozstanie z nim, czy też po prostu tym razem jestem absolutnie pewna, że podjęłam dobrą decyzję, ale... czuję się tak lekko i błogo sama. Oczywiście zdarzają się jeszcze sny z nim, po których poranki bywają trudne. Mózg musi ponownie przyjąć do wiadomości, że go już nie ma. Ale bardzo szybko sobie z tym radzę. Ogólnie rzecz biorąc - odżywam Tak się czuję ![]() michalova - witaj Kochana! Właśnie niedawno myślałam, co tam u Ciebie. Pisz tu do nas, wylewaj żale, śmiało! Jak w ogóle sytuacja u Ciebie teraz? just_wlosy - ja też słyszałam, że to JA mam problem, że wszystko kręci się wokół mnie. Teraz mnie to już tylko śmieszy. Bo w ciągu tego niespełna roku zajmowaliśmy się tylko i wyłącznie nim, jego problemami z sobą, jego depresją, jego złym samopoczuciem, jego nieszczęściem,... Ech, nie chce mi się nawet do tego wracać. Na szczęście mam to już za sobą. xxsven - trzymam kciuki za spotkanie! Zdaj nam tu koniecznie relację, jak było!
|
|
|
|
#3020 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak mi sie spodobalo te okreslenie, ze teraz ciągle go uzywam.I wiesz co, najgorsze, ze on sie nie wydawal być takim typowym facetem, tylko wlasnie innym niz reszta. Co zreszta mi udowadnial. Ale teraz sie mu pozmienialo w tej glowce. No i niby sie mowi, ze prawdziwego faceta poznaje sie po tym nie jak zaczal tylko wlasnie jak skonczyl, takze.... Cytat:
Cytat:
bycjakzosia doczytalaam. Ale pisalam o sobie jaka zolza ja bylam. A wcale klasyczna zolza nie bylam. Wiecie co? Dzisiaj swieci slonce, siedze sobie u fryzjera i jest od razu piękniej. Wczoraj mialam doła, płakałam, a dzisiaj wstal nowy dzien i jest mi lżej milego dnia Kochane! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Działaj byłam na rozmowie w sprawie pracy. Nie spałam całą noc tak się stresowałam. Rano wszystko na szybko i usłyszałam telefon. Myślę pewnie mama dzwoni, a tam ON. Odebrałam, a tam jedno wielkie dudnienie. Nie wiedziałam co to jest, brzmiało jak bicie serca dosłownie. Myślałam że dostanę palpitacji serca 😭 Nie wiedziałam czy to wina sygnału, czy telefon sam zadzwonił, a może coś się stało. Rzadko dzwonił, tylko w momencie kiedy coś się działo. Nie dość że zestrsowana byłam, to jeszcze on, od razu napłyneły mi łzy do oczu i w ogole panika.
Boże co on ze mną zrobił.... Ostatecznie jednak napisał później, że telefon sam zadzwonił zadzwonił. 😭😭😭😭 Z jednej strony mi lżej, ale z drugiej kutwa szkoda, bo tęsknię, kocham. A tak znowu promyk zgasł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powieszę to sobie nad łóżkiem chyba...
Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic. co mnie nie zabije to mnie boli |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka - jestem naiwna, chciałam dać mu ostatnią szansę, bo o to błagał, ale znowu mnie skrzywdził. Teraz jestem w trakcie pisania pozwu rozwodowego. Generalnie chcę to załatwić jak najszybciej, najlepiej na jednej rozprawie. Na razie dochodzimy do porozumienia, więc liczę na to że rozwód przebiegnie gładko.
Pa_pa_ja - wieszaj, a przede wszystkim pamiętaj o tym. To Ty jesteś NAJWAŻNIEJSZA!! Just_wlosy - jak po rozmowie?
|
#3025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kapa by była jakbyś wysłała mu to zdjęcie, i jeszcze dodała: kup mi. 😊😊 😎😛trzymaj się 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ej dziewczyny caly czas sie zastanawiam czy jakbym po rozstaniu nie zachowala sie jak wariatka to by sie opamietal moze a tak to nawet wtedy wszystko przekreslilam?Czy zle mysle? Czy to juz nie mialo znaczenia?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-17 o 22:06 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja tak trochę z innej strony. Czy jest tu jakas dziewczyna, która jest już dłuższy czas po rozstaniu, pogodziła sie z nim, ale od tamtego czasu nikogo nie miała? U mnie minął rok i 4 miesiące, długo po nim cierpialam, tak na dobrą sprawę z rozstaniem pogodziłam się stosunkowo niedawno, ale zauważyłam u siebie takie strasznie głupie podejście. Chodzi o to, że wiem jaki on był, koło dobrego faceta to on nawet nie stał, ale przez to, że brakuje mi bliskości łapie się na tym, że o nim myślę, że może nie było aż tak źle, takie denne tłumaczenie. Szczerze mówiąc, minęło już tyle czasu i zaczynam myśleć, że zostanę sama, a to głupie. Są takie dni, że dobrze mi z tą samotnością, a są i takie, że mam podejście, że na mnie nic juz nie czeka.
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli już się z tym pogodziłaś to brawa, daj sobie jeszcze trochę czasu. Wiem, że jakby pojawił się ktoś nowy w Twoim życiu, to byłoby już po sprawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez just_wlosy Czas edycji: 2016-08-11 o 18:34 |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś to tak jest, że po dłuższym czasie, właśnie gdy zaczyna ciutkę doskwierać nam samotność, idealizujemy swoich ex. Złe emocje, które do nich żywiłyśmy wyraźnie słabną. Ale tak naprawdę pamiętaj, że Twój mózg podsyła Ci projekcję człowieka, który nie istnieje, a jest tylko wytworem Twojej wyobraźni, czasem pewnie jakichś pragnień, tęsknot. I każda z nas ma takie spadki nastroju, obawy związane z wizją staropanieństwa Ale potem przychodzi następny dzień i nasze myśli zaprzątają zupełnie inne sprawy. Nie ma co się zadręczać, bo tak sobie myślę, że aby już nigdy więcej nie spotkać faceta, z którym stworzymy szczęśliwy związek to chyba trzeba się bardzo mocno postarać
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak wasi bliscy zareagowali na rozstanie? Bo ja mam wrażenie, że gorzej ode mnie
a już niesamowicie wkurza mnie to współczucie w ich oczach "biedulka, tyle lat jej zmarnował, życie przegrała, oj joj"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Dużo zdrowia i siły Ci życzę 

A Ty kochana jedź nad to morze i się po prostu relaksuj! Nad morzem najlepiej
mam nadzieję, że szybko Ci ta ręka wydobrzeje i wrocisz za kółko 

Gdzie ja miałam rozum żeby mu dawać szansę?!?