|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Jade do domu. Na szczescie
![]() Zaczelismy od cisnienia 140/95, po 20 minutach 135/90, badanie (jeeezuuu chyba mi pol reki tam wsadzila, w zyciu nie mialam tak bolesnego badania), usg (wszystko ok) i ktg (tez wsio ok i brak skurczy niestety), no i ostatnie cisnienie, ktore zadecydowalo o wylocie do domu - 110/80 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę trzymać, powodzenia!!! ![]() Cytat:
No to dobrze, że nie musisz tam zostać. ![]() ![]() Co oni wszyscy z tymi bolesnymi badaniami dziś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze to bylo jak mi kazaly przyjsc za 10-15 minut na to ostatnie mkerzenie cisnienia, spokojnie czekajac na poczekalni. Mama wyszla w tym czasie do sklepu po wode, wiec odpoczywalam (takiej panikary to jak zyje swiat nie widzial ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ok, mi dzisiaj z tych wrażeń chyba czop zaczął wyłazić...
![]() |
#3306 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pomału zaczynamy z zuza współpracowac, tzn ja zaczynam ja rozumiec. pieknie ssa i cudownie zasypia przy piersi tylko czasem nie zdaze dokarmic ![]() aaaaa no i kasia_ruda podziwiam za kp!!!!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3308 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja cały czas go łykam w kapsułkach a tu trzeba go tam zaaplikowac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brzmi koszmarnie Cytat:
Super, że możesz wrócic do domu. Oby ciśnienie nie szalało !!
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Rozeznanie
|
Gratuluje wszystkim nowo rozpakowanym
![]() Gratuluje skurczów i czopów i innych przepowiadaczy porodu ![]() Piernik jaka decyzja lekarzy? Będą wywoływać? Czy czekać? Scioatael dobrze że schowałaś mocz do lodówki, w temp pokojowej mogły się rozwijać bakterie i wynik byłby nieprawidłowy. Virginia ![]() ![]() Lucynka kciuki zapewnione ![]() Asicuha Jak tam Twoja mama się czuje? widziała już Polcię? ![]() To straszne co piszecie o tych badaniach ręcznych ![]() ![]() Ja dziś byłam na kolejnym ktg. Moja macica jakaś nie ruchawa ![]() ![]() ![]() Jakiś tydzień temu czułam takie dziwne ciśnienie na "dwójkę" i myślałam że Antosia ma nisko główkę i nawet się ja głupia cieszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | ||||||||
Rozeznanie
|
Kasia
![]() ![]() Pierniku trzymam za Ciebie kciuki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że tak ładnie wam idzie zgrywanie się ![]() Może jestem dziwna, ale ja już nie wiem czy mam skurcze czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
No dzisiejsze badania jakies niedelikatne z tego co widze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
Talantea Gratulacje, duży chłopczyk
![]() ![]() florencee, Lunalov dzięki za życzenia ![]() Georgia1976, Piernik współczuje takiego badania;( Lucynka20xd to trzymam jutro kciuki ![]() Swiniaczek dobrze ze cisnienie się unormowało i mogliście wrócić do domu ![]() My po zakupach, kupiłam parę rzeczy starszakowi, niestety przecen juz prawie nie ma. Ale widzialam takid fajne kurtki zimowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i to kp.. ![]() ![]() Pocieszylaś mnie, że po cc wcale nie musi być tak źle.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odnośnie mojej mamy.. dzisiaj byłyśmy w przychodni 'psychiatrycznej', gdzie mama, jak co 2 tyg. miała dostać zastrzyk.. Tam wspomniałyśmy, że mama źle się czuje od kilku dni.. że nas to niepokoi.. Dostała skierowanie do szpitala w celu obserwacji.. Oczywiście lekarka z góry uznała, że mama raczej 'udaje' i jest to na tle nerwowym.. (Psychiatra.. eh) Poszlyśmy do szpitala na IP i tam potraktowali mamę w końcu poważnie.. Ordynator 'jednym rzutem oka' stwierdził, że mama ma jakiś 'zespół polekowy' (nie pamiętam nazwy), który może pojawiać się po dłuższym stosowaniu leków.. Zalecił natychmiastową zmianę leków i za parę dni mają przejsc dokuczliwe i niepokojące objawy.. W końcu ktos podszedł do tego poważnie, nie uznając z góry, ze mama ściemnia ![]() Szkoda tylko mamy, że tyle dni musiała się tak meczyć ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-08-11 o 21:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze ze w koncu ktos sie Mamą zajął! Oby juz wszystko było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||||
Zadomowienie
|
Ooo, fajnie.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Raczkowanie
|
Hej. Melduje sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ok. 9 mialam 3'5-4 cm i juz stekalam z bolu. O 9:30 pani Iza poszla wiec po anestezjologa i o 10 bylam juz znieczulona. Zrobila to mila lekarka z jakas jeszcze jedna babka od znieczulen (pewnie pielegniarka anestezjologiczna). Byly zarty, smichy-chichy i mimo strachu przed wielka igla w kregoslupie poszlo sprawnie. To dalo mi meeeeega. Poszlam spac na troche. Niestety, akcja stanela na 5 cm i podali mi oxy. Od tego czasu byl juz hardcore. Od 12:30 znow zaczelam kwiczec, ze boli. Przed 13 pojawila sie anestezjolog i dostrzyknela mi zopa. W miedzyczasie byly jaja z cewnikiem bo tak spinalam nogi, ze nijak nie dalo sie go zalozyc-dostalam wiec cewnik dla noworodkow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CC wygladala tak-caly czas lecialy mi lzy, ze nie urodze jej sn, ze tyle wysilku i nic. Mowilam im, ze sie boje tego uczucia grzebania w brzuchu, ze boje sie widoku w lampie-jak mnie juz polozylu, to pytali, czy cos widze ![]() ![]() Tak wygladal moj porod. Jeden z lekarzy zartowal, ze jestem dzis najbarwniejsza postacia na trakcie ![]() ![]() Dzis byli fajnie do 20. Dostalam migreny takiej, ze sie porzygam. Pisze do Was, bo jest ok, gdy leze, ale stac nie moge ![]() Mala urodzila sie z waga 2900g, dl. 54 cm. Ma duzo czarnych wlosow i jest malym ssakiem. Sutki mnie juz bola, ale bede walczyc o kp, bo choc mnie boli to Ninie dobrze to idzie. W nocy ja oddaje i jest dokarmiana mm, co zupelnie nam nie przeszkadza w cyckaniu w dzien. Dzis byla mnie odwiedzic pani Iza, pomagala mi przystawic core. Jestem zszokowana opieka-bez lapowek, oplat, a standard jak przy porodzie prywatnym, a nie nfz. KONIEC ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Mamy przerwę w spaniu pt popatrze na świat. Po 2 tyg z synem po raz pierwszy nie będzie zasnął przy karmienium nocą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez juz zglupialam, co jest skuteczne a co nie... xD wydaje mi się, że skurczu nie czuję... Afrodita, dobrze, że ordynator potraktował mamę w końcu poważnie i sie nia zajęli jak trzeba. Szkoda, zw tyle to trwało i kosztowało Was wiele stresu... Znowuzapomnialamhasla, dzieki za opis! Byłaś mega dzielna i miałaś super ludzi wokół siebie podczas porodu! Trzymam kciuki za stanie i kp! Ja tradycyjnie nie śpię juz... ![]() W dodatku musze udać sie dzisiaj na pocztę, bo wczoraj akurat jak byłam na ip,nawiedzil mnie listonosz i zostawił awizo... cudnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Opis mimo wszystko optymistyczny, ale wierzę że swoje wycierpialas... Dobre z tymi rzęsami ![]() Opieke miałaś naprawdę rewelacyjna, marzę o takiej. Zdrówka dla Was ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() u mnie nadal pokarmu brak ![]() Kasia je i śpi tak ze na karmienie musimy ja wzbudzać. ![]() ![]() ![]()
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na jutro mam termin! Miałam nie donosić a tu proszę. znowuzapomnialamhasla - Miałam nie czytać ale zrobiłam wyjątek. Właśnie tego się bardzo boje. Że będę próbować SN a skończy się CC. Patrząc na to że nie urósł mi tyłek i biodra się nic nie poszerzyły to ja kiedyś wiem jak ja urodze to dziecko Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam specjalnie ta większą 100cm wanienke pod mój stelaż. Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-08-12 o 06:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Raczkowanie
|
Afrodita Fajnie że wreszcie znalazł się ktoś normalny i was dobrze potraktowali
![]() znowuzapomnialamhasla ale opis porodu, duzo znieczulen widzę dostałaś. Szkoda że zakończyło się cc, ale najważniejsze że dziecko zdrowe. Ja to się boję że jednak przenoszę i czeka mnie cc na zimno, a jednak wolę się pomęczyć i ewentualnie niwch się wtedy skończy cc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Znowuzapomnialamhasla, niezly hardcore mialas. Naiwnie liczylam jak jechalas do szpitala, ze uwiniesz sie ekspresem i bezproblemowo
![]() ![]() Aha, zaluje, ze jednak sie nie zalozylysmy, ze to porodowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Raczkowanie
|
Zaczynaj się u nas to co w tamtym roku.. Meszki atakują
![]() ![]() Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3325 | ||
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() No i cudownie, że córeczka już jest z Tobą. ![]() Mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ból głowy. Opis świetnie się czytało, dzięki za podzielenie się. ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Natalki! I dużo siły dla Ciebie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie na ktg też zazwyczaj płasko,jutro może zdam Ci relacje czy macica z takim zapisem żyje.. współczuje hemoroida.. nie wiem czy u mnie też coś nie wylazło.. Cytat:
czasem intuicja bywa trafniejsza od diagnoz lekarzy.. dobrze,że nie zignorowałyście sprawy.. I że zaufałaś mamie a nie "doktorom" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Ciebie za siłę, determinację, matczyną miłość, odwagę, optymizm, jakie wykazałaś w tej trudnej chwili.. Cytat:
zwalczaj dziadostwo.. ja też się bałam jakis insektów, bo mieszkam na wsi i co roku coś się przyplątywało, ale na razie cisza.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |||
Rozeznanie
|
Afrodita dobrze, że w końcu ktoś potraktował Twoją mamę poważnie czyli tak, jak powinno być od początku
![]() Cytat:
![]() znowuzapomnialamhasla wzruszyłam się, czytając Twój opis porodu i wyobrażając sobie to wszystko. Dla Twojego Tża to też było ogromne przeżycie z tego co piszesz, ale największe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Straszną noc miałam, jakies głupoty mi się sniły, dwa razy wstawałam na siku, a Tż obok spał jak zabity. Nie mogłam się ułożyć w żaden wygodny sposób, na zmianę zimno i gorąco mi było ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, ze jakaś seria "delikatnych" badań :-( Cytat:
Dobrze, ze w końcu trafiłyscie na kogoś kto sie poznał Cytat:
Boże prawie sie poryczalam - W TAKSÓWCE !!!!! By sie pan zdziwił ;-) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odeśpij koniecznie taką nockę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.