Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-11, 14:02   #1381
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
U nas dzisiejsza nocka trochę lepsza od wczorajszej, ale szału dalej nie ma. Ale i tak jestem bardziej wyspana niż wczoraj, wczoraj to byłam zupełnie nie do życia. Teraz mała drzemie - najpierw godzinka na spacerze,potem coś przekąsiła, a teraz dosypia. A po południu jedziemy do teściowej na obiad. Stęskniłą się za małą, bo już prawie 3 tygodnie jej nie widziała z uwagi na mój pobyt u rodziców.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Żabcia - a nie zatkał Ci się kanalik? Mnie ostatnio bolał sutek, zwłaszcza podczas karmienia, do tego nad piersią wyczuwałam takie zgrubienie, bałam się, żeby się zapalenie nie zrobiło. Do tego na sutku wyczaiłam białą kropkę, taki mini pryszcz, więc to było to. Sprawdź czy u Ciebie czegoś takiego nie ma.

A mi cycek odmawia dzisiaj współpracy z laktatorem:/ Nic nie chce lecieć, a wczoraj i przedwczoraj było ok. I jak ja tu mam zbierać zapasy:/
Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Ja pierdykam, serio mi ktoś dziecko podmienił - zjadł, potem się pobawił a potem mu odwaliło i był ryyyyk w każdej możliwej pozycji a wózek w pupensa gryzł! Usnął w końcu w pozycji "na małpkę" a mi już plecy z bólu wyły, bo generalnie od wyjazdu nie mogę dojść z nimi do ładu. Do tego mąż obudził się też z takim bólem pleców, że ruszyć się nie mógł, dopiero ketonal go postawił na nogi. O 10 kociak raczył zasnąć mi na rękach i pozwolił położyć do łóżka a ja się zwyczajnie rozpłakałam z niemocy, bo kryzys laktacyjny trwa (chociaż prawa powoli wznawia pracę), kociak ani chybi przeżywa skok rozwojowy, mąż powalony wściekłym bólem i przez najbliższy miesiąc nie mam kogo wezwać na ratunek, bo mama uziemiona ze starszym potworem siostry, ewentualnie jak siostra lata za potworem to mama pilnuje młodszego.

Ja od początku trąbię, że to mm to pic na wodę, bo i tak się kociak budzi kiedy mu się żywnie podoba, nieważne czy zje pół na pół, samo moje czy samo sztuczne

ło matko, a my dopiero na kwiecień przyszłego roku, ja nie wiem jak wytrzymam z takim nieochrzczonym potworem tyle czasu, jak się go inaczej niż w pionie nie weźmie

Zaraz do kościoła, wszak w szpitalu też ksiądz jest, niech czeka w pogotowiu i ledwo dzieciak z brzucha wylezie sruuu go wodą święconą

Nie zapalenie piersi przypadkiem? Przystawiaj małą, po karmieniu okłady z kapusty, weź sobie ibuprofen.
O tak,mam na sutku dwie białe kulki jedna wieksza druga mała. A jak ją przystawiać jak boli od pachy? Chyba jakoś z boku sprobujemy. I karmic tylko tą piersią?
Kaylla i jak sobie z tym poradzilaś?

Kwiecien to Kociak bedzie spionowany na maksa

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

A apap/paracetamol moze byc? Nie mam ibuprofenu.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-11 o 14:00
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 14:35   #1382
kaylla
Zakorzenienie

Zabcia - ja szukałam informacji w necie i testowalam różne rzeczy. Polewalam gorąca woda przed karmieniem, starałam się rozmasowac, delikatnie glaskalam pierś w trakcie karmienia, częściej zaczynałam karmić od tej piersi. Pomogło chyba głównie częste przystawianie małej mimo bólu plus nakluwanie tej kropki wysterylizowana igła. Chyba po 2 dniach takich zabaw się poprawiło.

Tylko mimo wszystko nie odpuszczaj karmienia z drugiej piersi, żeby z kolei tam się nie nabawic problemów.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Mnie bolało od góry, więc tylko zmienialam pozycję, bo najlepiej by było jakbym ja sobie na głowie położyła.

Co do apapu to jeśli to nie zapalenie i nie masz gorączki to chyba bym odpuscila. Ibuprofen ma ten plus ze działa przeciwzapalnie, apap chyba nie. Ja nic nie brałam
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 14:50   #1383
zabciajs
Zakorzenienie

Jeju jak boli, a w sobote wesele :/ A wieczorem robie włosy :/ ehh
Dzieki za odpowiedz. Czytalam o jakiś okladach z sody, a kapusta juz sie chłodzi.
Ale ciezko brac prysznice cieple czy zimne bedac samej z dzieckiem w domu.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-11 o 15:01
Stary 2016-08-11, 15:05   #1384
pluszowy_kot
Zakorzenienie

żabcia, tu poczytaj, może coś pomoże:
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/0...piersi-ropien/
http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany...e-sposoby.html

a u mnie chyba żaden zastój ani kryzys, tylko jeden zaworek/membrana się rypnął mąż właśnie pojechał do sklepu po części zamienne, ciągnę jednym i mleko poleciało jak głupie.
Kociak śpi chyba wymęczony tym rykiem. Jak mu tak zostanie na dłużej to ja się załamię, od wtorku jestem z nim sama!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:09   #1385
martunia_199
Zakorzenienie

Zabcia zrób sobie okład na tą pierś albo z sody albo z oliwy z oliwek bodajże ( na wacik i w stanik) powinno przejść i przystawiaj często z tej piersi

Kocie to ewidentnie skok. U nas też trwa w najlepsze. Najgorsze ze taki długi... ale damy radę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:14   #1386
zabciajs
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny. Jak tylko kapuche wyciagne to zrobie ten okład na sutka z sody.
Stary 2016-08-11, 15:21   #1387
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
żabcia, tu poczytaj, może coś pomoże:
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/0...piersi-ropien/
http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany...e-sposoby.html

a u mnie chyba żaden zastój ani kryzys, tylko jeden zaworek/membrana się rypnął mąż właśnie pojechał do sklepu po części zamienne, ciągnę jednym i mleko poleciało jak głupie.
Kociak śpi chyba wymęczony tym rykiem. Jak mu tak zostanie na dłużej to ja się załamię, od wtorku jestem z nim sama!
K. wczoraj wyjechał i już mała jest nieodkładalna. To możliwe że czuje że zostałam tylko ja i się przykleja?
Stary 2016-08-11, 15:42   #1388
czekooladki
Zadomowienie

A ja melduje się po pobraniu krwi u Alicji - jestem najbardziej dumną mamą pod słońcem - mój Okruszek nawet nie zapłakał, a krwi ściągnęli jej dwie takie małe pipetki na ogólne badanie krwi i żelazo i jeszcze coś. Mówię Wam ale się bałam.
Pobierali jej jednak z palca, nakłucie takim pistoletem jak do badania cukru, a potem z 10 minut wyciskania po kropelce krwi z paluszka podczas których najpierw Alicja patrzała na wygaszacz ekranu monitora komputerowego stojącego obok, a potem prawie, że zasnęła. Aż się w całym laboratorium z niej śmiali Jutro wyniki i szczepienie - proszę o kciuki.

Iwonia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.
My z mężem też mamy dzisiaj ... i też czwartą ale to zleciało.
Dzisiaj po badaniu Alicji, cała nasza mała rodzinka oddała się szaleństwu zakupowemu. I tak mąż kupił garnitur na chrzciny, zakup dla Alicji to żyrafka Sophie, a dla mamy ... nowe firany hehe

Fablous, my będziemy mieć tort na chrzcinach - myślałam, że zawsze jest ...

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
K. wczoraj wyjechał i już mała jest nieodkładalna. To możliwe że czuje że zostałam tylko ja i się przykleja?
Mona, może chce Cię pocieszyć, że nie jesteś sama, żebyś nie tęskniła?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Z tego co nam się udało dowiedzieć to świadkiem chrztu może być jedynie osoba innej wiary, tj. np. protestant lub prawosławny, która praktykuje swoją wiare. Jeśli ktoś był ochrzczony jako katolik, a nie praktykuje to nie nie może być ani świadkiem chrztu ani chrzestnym. W sumie przez to nam się pokomplikowalo bo ogólnie męża odpada. W ogóle nie pytaliśmy także mojego kuzyna jeszcze, tak więc jesteśmy w lesie z wszystkim.
Potwierdzam - u nas podobnie. W parafii ksiądz powiedział, że ewangelik nie może być chrzestnym ale świadkiem chrztu już tak. A pytaliśmy o osobę w związku cywilnym i nie moze być niczym - ani świadkiem ani chrzestnym

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Taka sytuacja ...
Często chodzimy z mężem na długie spacerki i często zdarza się, że ludzie zaglądają nam do wózka - dzisiaj to było notoryczne, nawet jakaś grupa przechodzących żuli sie zdarzyła więc mój mąż stwierdził, że trzeba kiedyś zrobić eksperyment i zamiast Ali zapakować do wózka litrową Finlandię lub inną wodę ognistą i będziemy szli i tiutiali - potem wrzucimy filmik na yt
Stary 2016-08-11, 15:49   #1389
kaylla
Zakorzenienie

I nie pojechałam do teściowej. Trochę mi głupio, bo pewnie tęskni za mała, ale pozarlam się z P. Więc straciłam ochotę, dodatkowo nie miałam ochoty jechać i przez kilka godzin udawać ze wszystko w porządku.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 16:14   #1390
Iwonia27
Zakorzenienie

Czekooladki ale masz dzielną córcię.
No iiiii wszystkiego najlepszego i mnostwa takich rocznic
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 16:48   #1391
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Elo ludki, pozdro z wakacji w dziczy bieszczedzkiej ;]

Wlasnie siedze z laktatorem, bo cos miu cycki protestuja i mam wrazenie ze za malo mlenia mam.

AAA!!! I ja jestem pania od matematyki, jakby co
Sorka od matmy

Cycki poczuly wakacje i nie chca produkowac

Bylam dzis na dluuuugim spacerze. Mijalam kobite z malenkim dzieckiem w wisiadle, przodem do swiata. Az mnie zabolalo, ale jakos zabraklo mi odwagi zeby podejsc i ja edukowac...

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Człowiek przy nastepnym bedzie uzbrojony w przydatną wiedzę po zęby nic nie zaskoczy!
Przy nastepnym porodzie, zamiast kelnera, trza bdzie umawiac ksiedza z chrzcielnica

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Iwonia, Czoko najlepszego z okazji rocznicy

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

A w zasadzie rocznic
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 17:03   #1392
zabciajs
Zakorzenienie

Nawet rekę nie mogę zblizyc do telefonu przed sobą, bo cyc tak boli :/ A Gadzina spiąc na klacie wcale nie pomaga:P

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Mąż kapuchy dokupi, a ja spróbuje karmić na wilczyce, czyli Gabi na plecach a ja nad nią z dyndającym cycem.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-08-11 o 17:20
Stary 2016-08-11, 20:05   #1393
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
A ja melduje się po pobraniu krwi u Alicji - jestem najbardziej dumną mamą pod słońcem - mój Okruszek nawet nie zapłakał, a krwi ściągnęli jej dwie takie małe pipetki na ogólne badanie krwi i żelazo i jeszcze coś. Mówię Wam ale się bałam.
Pobierali jej jednak z palca, nakłucie takim pistoletem jak do badania cukru, a potem z 10 minut wyciskania po kropelce krwi z paluszka podczas których najpierw Alicja patrzała na wygaszacz ekranu monitora komputerowego stojącego obok, a potem prawie, że zasnęła. Aż się w całym laboratorium z niej śmiali Jutro wyniki i szczepienie - proszę o kciuki.

Iwonia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.
My z mężem też mamy dzisiaj ... i też czwartą ale to zleciało.
Dzisiaj po badaniu Alicji, cała nasza mała rodzinka oddała się szaleństwu zakupowemu. I tak mąż kupił garnitur na chrzciny, zakup dla Alicji to żyrafka Sophie, a dla mamy ... nowe firany hehe

Fablous, my będziemy mieć tort na chrzcinach - myślałam, że zawsze jest ...

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Mona, może chce Cię pocieszyć, że nie jesteś sama, żebyś nie tęskniła?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Potwierdzam - u nas podobnie. W parafii ksiądz powiedział, że ewangelik nie może być chrzestnym ale świadkiem chrztu już tak. A pytaliśmy o osobę w związku cywilnym i nie moze być niczym - ani świadkiem ani chrzestnym

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Taka sytuacja ...
Często chodzimy z mężem na długie spacerki i często zdarza się, że ludzie zaglądają nam do wózka - dzisiaj to było notoryczne, nawet jakaś grupa przechodzących żuli sie zdarzyła więc mój mąż stwierdził, że trzeba kiedyś zrobić eksperyment i zamiast Ali zapakować do wózka litrową Finlandię lub inną wodę ognistą i będziemy szli i tiutiali - potem wrzucimy filmik na yt
Heh... Uwaga bo jeszcze zule zechcą abyście się podzielili
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 20:35   #1394
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Heh... Uwaga bo jeszcze zule zechcą abyście się podzielili
powiemy, że nieee bo to dziecko nasze i dostajemy na nie 500+

Od jakiegoś czasu moje dziecko podczas karmienia trzyma mnie z całej siły za bluzkę jedną łapką i szarpie - chce mi coś powiedzieć? boi się, że ucieknę z cycusiem i już nie wrócę? o co chodzi?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Czekooladki ale masz dzielną córcię.
No iiiii wszystkiego najlepszego i mnostwa takich rocznic
Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Sorka od matmy

Cycki poczuly wakacje i nie chca produkowac

Bylam dzis na dluuuugim spacerze. Mijalam kobite z malenkim dzieckiem w wisiadle, przodem do swiata. Az mnie zabolalo, ale jakos zabraklo mi odwagi zeby podejsc i ja edukowac...

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Przy nastepnym porodzie, zamiast kelnera, trza bdzie umawiac ksiedza z chrzcielnica

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Iwonia, Czoko najlepszego z okazji rocznicy

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

A w zasadzie rocznic
Dziękować
Stary 2016-08-11, 22:11   #1395
martunia_199
Zakorzenienie

Niech moc będzie z nami dzisiejszej nocy )

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-08-11, 22:14   #1396
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-08-13 o 09:23
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 22:55   #1397
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
powiemy, że nieee bo to dziecko nasze i dostajemy na nie 500+

Od jakiegoś czasu moje dziecko podczas karmienia trzyma mnie z całej siły za bluzkę jedną łapką i szarpie - chce mi coś powiedzieć? boi się, że ucieknę z cycusiem i już nie wrócę? o co chodzi?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Dziękować
Mój tak szarpie jak kupę chce walnac przy karmieniu
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 03:59   #1398
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Od 1.30 spałam z przytulonym kociakiem, bo się rozbrykał i chciał gadać...na szczęście teraz przy butli zasnął i chyba udało się odłożyć. Przez kilka dni podkarmialiśmy go na śpiocha o 23 i potrafił do 3 pospać. wczoraj chcieliśmy sprawdzić o której się obudzi bez dokarmiania i pospał do 1 a później pobudka i tak o 3, więc wróciliśmy do systemu a on co? Zjadł ok północy, później o 1.30 też się obudził, teraz znowu. Zepsuliśmy dziecko.
Stary 2016-08-12, 04:13   #1399
Monanka83
Zakorzenienie

Coś ostatnio jakieś awaryjne te nasze dzieci My właśnie zaliczamy 4tą pobudke boziu jak ja ją kocham tę moją córę
Stary 2016-08-12, 05:02   #1400
martunia_199
Zakorzenienie

U nas druga pobudka ale mam wrażenie że się nie najada (( muszę też jakoś podkręcić laktacje bo czuje jakiś kryzys ((

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-08-12, 05:39   #1401
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas druga pobudka ale mam wrażenie że się nie najada (( muszę też jakoś podkręcić laktacje bo czuje jakiś kryzys ((

Power pumping polecam
A z tym najadaniem się to różnie bywa - może ma po prostu ochotę na mniej a częściej? Dziecko też ma swoje smaczki

Edytowane przez pluszowy_kot
Czas edycji: 2016-08-12 o 05:42
Stary 2016-08-12, 06:49   #1402
daggmara
Z deszczem w butach

Jak zająć niemowlaka na dłużej? Dać poobserwować bawiącą się siostrę Leżał jak zaczarowany aż sobie poszła

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 06:58   #1403
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Tymuś uwielbia swoją zyrafke! Mimo, że jeszcze nie kuma co to gryzaki i dopiero zaczyna łapać zabawki. Ale jak on z nią dyskutuje, śmieje się do niej - ja nie wiem czemu ani to kolorowe ani świecące a tak mu się podoba. Coś w niej jednak musi być

Dziekuje za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Jak zająć niemowlaka na dłużej? Dać poobserwować bawiącą się siostrę Leżał jak zaczarowany aż sobie poszła

Hmm starszej siostry nie mam moze polecisz inna "zabawke"
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 07:25   #1404
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

martusia, a po czym wnosisz że się nie najada? może moja mała też, ale jakoś nie widzę objawów. po prostu je regularnie co 2,5-3h, jak w dzień

może chwilowy kryzys 3ciego miesiąca...

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-08-12 o 07:41
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 07:39   #1405
martunia_199
Zakorzenienie

Generalnie mam wrażenie że jakoś mu mało leci z prawej piersi i się nią średnio najada. Aczkolwiek zasnal na 2h więc teoretycznie się najadl. Nie wiem sama. Słyszę że niewiele mu leci i płacze jak nie leci...

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-08-12, 07:58   #1406
Monanka83
Zakorzenienie

matko z córko, toc teraz już nie można dziecka z oka spuścić! Kręci się na boki jak jakiś kręcioł, a wczoraj oparta na poduszcze - tak do półleżenia - się wzięła spięła i usiadła :/ oczywiście zaraz się obaliła na bok ale czuję, że za miesiąc już będzie przysiadywać cwaniura mała

ciekawe co u Natusi konsternacji...
Stary 2016-08-12, 08:27   #1407
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
matko z córko, toc teraz już nie można dziecka z oka spuścić! Kręci się na boki jak jakiś kręcioł, a wczoraj oparta na poduszcze - tak do półleżenia - się wzięła spięła i usiadła :/ oczywiście zaraz się obaliła na bok ale czuję, że za miesiąc już będzie przysiadywać cwaniura mała

ciekawe co u Natusi konsternacji...
Ano nie można... ja już zaczęłam Tymka przypinac w bujaczku bo mu nogi zwisaly prawie na ziemi

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Trzy razy byliśmy w restauracji gdzie będą chrzciny i trzy razy padał deszcz... w niedzielę też ma padać a tam fajny teren zieleni jest

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-08-12, 08:52   #1408
zabciajs
Zakorzenienie

A ja mam mega wielkiego pryszcza, dzien przed weselem
Taka o, informacja z rana

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cyc już tak nie boli, ale dwa korki nadal są. Igłą dziubać się boje brrr

Dziewczyny co myślicie, sukienka dla Gabi z guzikami z tyłu to dobry pomysł?boję się że jej nie wygodnie będzie czy w chuście czy wózku (jesli jakims cudem bedzie chciała w nim znów leżeć).
Stary 2016-08-12, 09:01   #1409
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A ja mam mega wielkiego pryszcza, dzien przed weselem
Taka o, informacja z rana

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cyc już tak nie boli, ale dwa korki nadal są. Igłą dziubać się boje brrr

Dziewczyny co myślicie, sukienka dla Gabi z guzikami z tyłu to dobry pomysł?boję się że jej nie wygodnie będzie czy w chuście czy wózku (jesli jakims cudem bedzie chciała w nim znów leżeć).
Zależy jakie to guziki, jak zwykle to nie poczuje. Chyba że jakieś strojne odstajace itp to będzie jej nie wygodnie na pewno

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-08-12, 09:11   #1410
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Tymuś uwielbia swoją zyrafke! Mimo, że jeszcze nie kuma co to gryzaki i dopiero zaczyna łapać zabawki. Ale jak on z nią dyskutuje, śmieje się do niej - ja nie wiem czemu ani to kolorowe ani świecące a tak mu się podoba. Coś w niej jednak musi być

Mój też na MM i też ma noce ze często się budzi. Teraz to mi się wydaje że już mu 120 za malo. Czekam aż skończy 3 mięs i bede mu dawać 150

Hehe dobre. Ja czasami mam problem z zasypianiem to przydalby mi się taki szumiś.
U nas ciągle zazwyczaj 90 ml, a w nocy jest nawet ok. Mamy kąpiel kolo 20, później 90 ml, które nie zawsze chce wypić. Później jest budzona albo sama wstaje kolo 24, dostaje kolejne 90 ml, później najwcześniej kolo 3 się budzi, czasem o 4, raz się zdarzyło o 5
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości