|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Cytat:
Kaylla i jak sobie z tym poradzilaś? Kwiecien to Kociak bedzie spionowany na maksa ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A apap/paracetamol moze byc? Nie mam ibuprofenu.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-11 o 14:00 |
||
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia - ja szukałam informacji w necie i testowalam różne rzeczy. Polewalam gorąca woda przed karmieniem, starałam się rozmasowac, delikatnie glaskalam pierś w trakcie karmienia, częściej zaczynałam karmić od tej piersi. Pomogło chyba głównie częste przystawianie małej mimo bólu plus nakluwanie tej kropki wysterylizowana igła. Chyba po 2 dniach takich zabaw się poprawiło.
Tylko mimo wszystko nie odpuszczaj karmienia z drugiej piersi, żeby z kolei tam się nie nabawic problemów. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Mnie bolało od góry, więc tylko zmienialam pozycję, bo najlepiej by było jakbym ja sobie na głowie położyła. Co do apapu to jeśli to nie zapalenie i nie masz gorączki to chyba bym odpuscila. Ibuprofen ma ten plus ze działa przeciwzapalnie, apap chyba nie. Ja nic nie brałam |
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak boli, a w sobote wesele :/ A wieczorem robie włosy :/ ehh
Dzieki za odpowiedz. Czytalam o jakiś okladach z sody, a kapusta juz sie chłodzi. Ale ciezko brac prysznice cieple czy zimne bedac samej z dzieckiem w domu.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-11 o 15:01 |
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
żabcia, tu poczytaj, może coś pomoże:
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/0...piersi-ropien/ http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany...e-sposoby.html a u mnie chyba żaden zastój ani kryzys, tylko jeden zaworek/membrana się rypnął Kociak śpi chyba wymęczony tym rykiem. Jak mu tak zostanie na dłużej to ja się załamię, od wtorku jestem z nim sama! |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia zrób sobie okład na tą pierś albo z sody albo z oliwy z oliwek bodajże ( na wacik i w stanik) powinno przejść i przystawiaj często z tej piersi
Kocie to ewidentnie skok. U nas też trwa w najlepsze. Najgorsze ze taki długi... ale damy radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Jak tylko kapuche wyciagne to zrobie ten okład na sutka z sody.
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | ||
|
Zadomowienie
|
A ja melduje się po pobraniu krwi u Alicji - jestem najbardziej dumną mamą pod słońcem - mój Okruszek nawet nie zapłakał, a krwi ściągnęli jej dwie takie małe pipetki na ogólne badanie krwi i żelazo i jeszcze coś. Mówię Wam ale się bałam.
Pobierali jej jednak z palca, nakłucie takim pistoletem jak do badania cukru, a potem z 10 minut wyciskania po kropelce krwi z paluszka podczas których najpierw Alicja patrzała na wygaszacz ekranu monitora komputerowego stojącego obok, a potem prawie, że zasnęła. Aż się w całym laboratorium z niej śmiali Jutro wyniki i szczepienie - proszę o kciuki.Iwonia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. My z mężem też mamy dzisiaj ... i też czwartą ale to zleciało.Dzisiaj po badaniu Alicji, cała nasza mała rodzinka oddała się szaleństwu zakupowemu. I tak mąż kupił garnitur na chrzciny, zakup dla Alicji to żyrafka Sophie, a dla mamy ... nowe firany hehe Fablous, my będziemy mieć tort na chrzcinach - myślałam, że zawsze jest ... ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Taka sytuacja ... Często chodzimy z mężem na długie spacerki i często zdarza się, że ludzie zaglądają nam do wózka - dzisiaj to było notoryczne, nawet jakaś grupa przechodzących żuli sie zdarzyła więc mój mąż stwierdził, że trzeba kiedyś zrobić eksperyment i zamiast Ali zapakować do wózka litrową Finlandię lub inną wodę ognistą i będziemy szli i tiutiali - potem wrzucimy filmik na yt
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
I nie pojechałam do teściowej. Trochę mi głupio, bo pewnie tęskni za mała, ale pozarlam się z P. Więc straciłam ochotę, dodatkowo nie miałam ochoty jechać i przez kilka godzin udawać ze wszystko w porządku.
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Czekooladki ale masz dzielną córcię.
No iiiii wszystkiego najlepszego i mnostwa takich rocznic
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Cycki poczuly wakacje i nie chca produkowac ![]() Bylam dzis na dluuuugim spacerze. Mijalam kobite z malenkim dzieckiem w wisiadle, przodem do swiata. Az mnie zabolalo, ale jakos zabraklo mi odwagi zeby podejsc i ja edukowac... ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Iwonia, Czoko najlepszego z okazji rocznicy ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- A w zasadzie rocznic
|
||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet rekę nie mogę zblizyc do telefonu przed sobą, bo cyc tak boli :/ A Gadzina spiąc na klacie wcale nie pomaga:P
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Mąż kapuchy dokupi, a ja spróbuje karmić na wilczyce, czyli Gabi na plecach a ja nad nią z dyndającym cycem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-11 o 17:20 |
|
|
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zadomowienie
|
powiemy, że nieee bo to dziecko nasze i dostajemy na nie 500+
Od jakiegoś czasu moje dziecko podczas karmienia trzyma mnie z całej siły za bluzkę jedną łapką i szarpie - chce mi coś powiedzieć? boi się, że ucieknę z cycusiem i już nie wrócę? o co chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-08-13 o 09:23 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Od 1.30 spałam z przytulonym kociakiem, bo się rozbrykał i chciał gadać...na szczęście teraz przy butli zasnął i chyba udało się odłożyć. Przez kilka dni podkarmialiśmy go na śpiocha o 23 i potrafił do 3 pospać. wczoraj chcieliśmy sprawdzić o której się obudzi bez dokarmiania i pospał do 1 a później pobudka i tak o 3, więc wróciliśmy do systemu a on co? Zjadł ok północy, później o 1.30 też się obudził, teraz znowu. Zepsuliśmy dziecko.
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Coś ostatnio jakieś awaryjne te nasze dzieci
My właśnie zaliczamy 4tą pobudke boziu jak ja ją kocham tę moją córę
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
U nas druga pobudka ale mam wrażenie że się nie najada
(( muszę też jakoś podkręcić laktacje bo czuje jakiś kryzys ((Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym najadaniem się to różnie bywa - może ma po prostu ochotę na mniej a częściej? Dziecko też ma swoje smaczki
Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-08-12 o 05:42 |
|
|
|
|
#1402 |
|
Z deszczem w butach
|
Jak zająć niemowlaka na dłużej? Dać poobserwować bawiącą się siostrę
Leżał jak zaczarowany aż sobie poszła ![]() |
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za odpowiedz Cytat:
|
||
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chwilowy kryzys 3ciego miesiąca...
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-12 o 07:41 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie mam wrażenie że jakoś mu mało leci z prawej piersi i się nią średnio najada. Aczkolwiek zasnal na 2h więc teoretycznie się najadl. Nie wiem sama. Słyszę że niewiele mu leci i płacze jak nie leci...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
matko z córko, toc teraz już nie można dziecka z oka spuścić! Kręci się na boki jak jakiś kręcioł, a wczoraj oparta na poduszcze - tak do półleżenia - się wzięła spięła i usiadła :/ oczywiście zaraz się obaliła na bok ale czuję, że za miesiąc już będzie przysiadywać cwaniura mała
ciekawe co u Natusi konsternacji...
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Trzy razy byliśmy w restauracji gdzie będą chrzciny i trzy razy padał deszcz... w niedzielę też ma padać a tam fajny teren zieleni jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mega wielkiego pryszcza, dzien przed weselem
Taka o, informacja z rana ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cyc już tak nie boli, ale dwa korki nadal są. Igłą dziubać się boje brrr Dziewczyny co myślicie, sukienka dla Gabi z guzikami z tyłu to dobry pomysł?boję się że jej nie wygodnie będzie czy w chuście czy wózku (jesli jakims cudem bedzie chciała w nim znów leżeć).
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

to Kociak bedzie spionowany na maksa 

więc mój mąż stwierdził, że trzeba kiedyś zrobić eksperyment i zamiast Ali zapakować do wózka litrową Finlandię lub inną wodę ognistą i będziemy szli i tiutiali - potem wrzucimy filmik na yt
nic nie zaskoczy!
(( muszę też jakoś podkręcić laktacje bo czuje jakiś kryzys