Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-11, 22:43   #1591
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
wątpię żeby jakikolwiek lekarz był tak odważny żeby w 1 trymestrze powiedzieć, że na 100% będzie taka i taka płeć. przypuszczam, że lubią się asekurować na wszelki wypadek, choć podobno plęć nawet po długości kości udowej bodajże można rozpoznać czy jakoś tak mi chyba na 80% powiedział. następne usg w 17 tygodniu, może wtedy będzie pewny
Czyli długie udo to chłopak a krótkie dziewczynka?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 23:26   #1592
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Czyli długie udo to chłopak a krótkie dziewczynka?
Eee... Chyba nie Kobiety mają zwykle proporcjonalnie dłuższe nogi w stosunku do długości tułowia niż faceci...
Stary 2016-08-11, 23:45   #1593
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Eee... Chyba nie Kobiety mają zwykle proporcjonalnie dłuższe nogi w stosunku do długości tułowia niż faceci...
Ooo dałaś mi nadzieję, bo moje dziecię ma ponoć bardzo długie nogi
Stary 2016-08-11, 23:46   #1594
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Ooo dałaś mi nadzieję, bo moje dziecię ma ponoć bardzo długie nogi
Czyli liczysz na corcie? Ja bym tak bardzo chciała.. synka już mamy więc przydała by się dziewuszka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 23:50   #1595
s i l v e r
Zakorzenienie

Moje dziecię na usg też miało bardzo długie nogi
Moja mama zawsze wszystkim w rodzinie wróżyła z obrączki ile będą mieć dzieci i płeć.WSZYSTKIM SIĘ SPRAWDZIŁO. Mi za pierwszym razem wywróżyła dziewczynkę i mam córkę. Teraz mi też córka wyszła. Mojej siostrze wywróżyła dwóch synów i tak ma także coś w tym jest.
A ja mam od początku przeczucie, że będzie u mnie druga córka.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-12, 07:17   #1596
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Czyli liczysz na corcie? Ja bym tak bardzo chciała.. synka już mamy więc przydała by się dziewuszka

Chyba najpierw wolałabym córkę ale przyjmę też z radością synka

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Moja mama zawsze wszystkim w rodzinie wróżyła z obrączki ile będą mieć dzieci i płeć.WSZYSTKIM SIĘ SPRAWDZIŁO. Mi za pierwszym razem wywróżyła dziewczynkę i mam córkę. Teraz mi też córka wyszła. Mojej siostrze wywróżyła dwóch synów i tak ma także coś w tym jest.
No to ja od początku miałam przeczucie, ze syn. Mąż i mama tez caly czas mówią o synu. Ale oby mnie przeczucie myliło
Stary 2016-08-12, 07:37   #1597
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wyszłam z laboratorium,wypiłam oczywiście ten ulepek,siedzę w aucie z uchylonymi drzwiami, ale mi się w pewnym momencie zebrało na o 8:15 mam się tam zjawić

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Chyba najpierw wolałabym córkę ale przyjmę też z radością synka

No to ja od początku miałam przeczucie, ze syn. Mąż i mama tez caly czas mówią o synu. Ale oby mnie przeczucie myliło
Ja w pierwszej ciąży cały czas myślałam, że będzie chłopak, w 17 tyg moja lekarka powiedziała, że będzie dziewczyna, o mało z fotela nie spałam Na połówkowym potwierdził mi płeć
Stary 2016-08-12, 07:48   #1598
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wyszłam z laboratorium,wypiłam oczywiście ten ulepek,siedzę w aucie z uchylonymi drzwiami, ale mi się w pewnym momencie zebrało na o 8:15 mam się tam zjawić

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Ja w pierwszej ciąży cały czas myślałam, że będzie chłopak, w 17 tyg moja lekarka powiedziała, że będzie dziewczyna, o mało z fotela nie spałam Na połówkowym potwierdził mi płeć
Ale zwyniotowalas po skończonym badaniu? Mi pani nie pozwoliła sie przez pierwsza godzinę nigdzie ruszać
Stary 2016-08-12, 08:08   #1599
__malaMi__
Zadomowienie

Cześć Wam

dzisiaj ba belly zobaczyłam załadowanie 25% pamiętam jak kiedyś czytałam, jak pisałyście o tych% i tak marzyłam, żeby mieć juz te 25 teraz marze żeby być już po bad. genetycznym

Cytat:

Mój przedpokój ma 110cm szerokości. Jak postawię wózek który ma 60cm, to chyba boczkiem do łazienki będziemy przechodzić
mój ma może z 15 cm wiecej, ale drzwi wejściowe otwieraja się do srodka i nie ma szans na postawienie wózka z przedpokoju :/

[QUOTE=laurka23;64058411]

Cytat:
A są jakieś konkretne firmy, które robią te sery z mleka pasteryzowanego? Bo nie ukrywam, że kocham wszystkie sery i tych pleśniowych mi teraz najbardziej brakuje

Dziewczęta, Wam też chce się tak pić cały czas?
słyszałam, że w PL praktycznie wszystkie są z mleka pasteryzowanego, ale nie wczytywałam się jeszcze w opakowania, bo jakos nie mam aż tak strasznej potrzeby zjedzenia

a pić to pije dużo, ale ja tak zawsze, gorzej z sikaniem - co godzine w nocy wstaję 1-2 razy

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję, to w UE sery musza byc z mleka pasteryzowanego. Ja sprawdzam wszytskie na etykiecie i jeszcze zadnego nie znalazlam co ma z surowego.
dobrze wiedzieć, że faktycznie tak jest

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Dokładnie
Ja mam ochotę na pasztet...Na wizycie muszę zapytać...tak jak o te ryby wszystkie bo nie ogarniam co można czego nie...typu śledzie łosoś surowy makarela... Wiem że mogę googlowac ale no... Co lekarz to lekarz
mi się obiło o uszy, ze te ryby wędzone to nie bardzo i póki co odpuściłam, choć bardzo lubię. Musze zgłebić temat.

i jeszcze gdzieś czytałam, ze octu nalezy unikac, ale nie wiem czemu ktoś coś wie?

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Co do snów to nawet nie piszę co mi się śni.. tragedia... Ze wstydu bym się spaliła.
W poprzedniej ciąży śniło mi sie, że zabijalam ludzi i topilam ich w bagnie. Potem razem z Andrzejem Grabowskim rozwiązywałam zagadkę zniknięcia tych ludzi i oczywiście udawałam, że nie wiem gdzie oni są. Stało się tak, że on doszedł że ci ludzie są potopieni w bagnie i już miał ich wyciągać, ale z wody wyszedł wąż i go ukąsił śmiertelnie i moje występki nie wyszły na jaw a mnie dziki kot podrapal do kości �� to było tak prawdziwe, że w nocy obudziłam się zlana potem i kolataniem serca.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mi sie na razie śnią koszmary. Poronienie, złe wyniki badań itp. Czekam na te ero sny ale jakoś nie przychodzą
ja mam pojechane sny ero już miałam 2 razy i to raz z ciekawym finałem
dzisiaj dla odmiany wojna z USA, ale to juz było meczace, bo od 1 mi sie śniło, tzn. co się obudziłam to ten sen trwał dalej

Cytat:

Ja dziś zrobiłam pasztet z cukinii
a jak ci smakował? zjadłabym, ale tak mi się nie chce nic gotowac od paru tygodni, że szok

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-08-12 o 08:13
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:23   #1600
agniecha828
Rozeznanie

Skoro tak mowa o snach...Wiecie, ze mi sie ostatnio snilo, ze spotkalysmy sie wszystkie razem, chyba we Wroclawiu i mnie wyrzucilyscie z Forum Nie chcialyscie mnie w grupie:P
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:28   #1601
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Skoro tak mowa o snach...Wiecie, ze mi sie ostatnio snilo, ze spotkalysmy sie wszystkie razem, chyba we Wroclawiu i mnie wyrzucilyscie z Forum Nie chcialyscie mnie w grupie:P
i jak wyglądamy w Twoim śnie? gdzie ja we Wrocławiu
Stary 2016-08-12, 08:36   #1602
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ale zwyniotowalas po skończonym badaniu? Mi pani nie pozwoliła sie przez pierwsza godzinę nigdzie ruszać
Już prawie, ale jakoś przeszło
[QUOTE=__malaMi__;64078731]Cześć Wam

dzisiaj ba belly zobaczyłam załadowanie 25% pamiętam jak kiedyś czytałam, jak pisałyście o tych% i tak marzyłam, żeby mieć juz te 25 teraz marze żeby być już po bad. genetycznym

mój ma może z 15 cm wiecej, ale drzwi wejściowe otwieraja się do srodka i nie ma szans na postawienie wózka z przedpokoju :/

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

słyszałam, że w PL praktycznie wszystkie są z mleka pasteryzowanego, ale nie wczytywałam się jeszcze w opakowania, bo jakos nie mam aż tak strasznej potrzeby zjedzenia

a pić to pije dużo, ale ja tak zawsze, gorzej z sikaniem - co godzine w nocy wstaję 1-2 razy

dobrze wiedzieć, że faktycznie tak jest

mi się obiło o uszy, ze te ryby wędzone to nie bardzo i póki co odpuściłam, choć bardzo lubię. Musze zgłebić temat.

i jeszcze gdzieś czytałam, ze octu nalezy unikac, ale nie wiem czemu ktoś coś wie?

ja mam pojechane sny ero już miałam 2 razy i to raz z ciekawym finałem
dzisiaj dla odmiany wojna z USA, ale to juz było meczace, bo od 1 mi sie śniło, tzn. co się obudziłam to ten sen trwał dalej

a jak ci smakował? zjadłabym, ale tak mi się nie chce nic gotowac od paru tygodni, że szok
Bardzo smaczny, na samą myśl mi ślina cieknie, a o 9:15 jeszcze jedno kłucie
Stary 2016-08-12, 08:41   #1603
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
i jak wyglądamy w Twoim śnie? gdzie ja we Wrocławiu
Mlode wszystkie bylysmy;D takie licealistki:P
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:45   #1604
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, więcej takich snow!
Stary 2016-08-12, 08:47   #1605
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
mi ciężko ocenić, bo lekarz nie komentował długości nóg, ale dla mnie nie wyglądają na bardzo długie, więc wszystko na chłopaka wskazuje
a co do wróżby z obraczki, to dobrze,ze napisalas, nie chcialam pierwsza o tym pisac, zeby mnie ktos za świruske nie wzial mi akurat wszystko sie z niej sprawdzilo: imię męża zanim jeszcze Tz poznalam, wiek wyjscia za maz, a teraz jestem ciekawa czy ilosc i plec dzieci sie sprawdzi...
mi wyszlo 2 chłopaków i corka. niestety wrozba z obraczki pokazuje tez utracone ciąże, wiec sie zgadza, ze jednego synka stracilam, teraz sie spodziewam drugiego i bede miec jeszcze corke. ciekawe czy sie sprawdzi ale chinski kalendarz płci raczej jest do kosza. sprawdzalam mame i ja powinnam byc chlopcem

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-12 o 08:49
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:48   #1606
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha 😂 chcę być licealistką. 😁

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:52   #1607
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

doceń, ze Ci pozwolili wyjsc! w sumie powinno się siedziec w jednej pozycji i nie wolno chodzić zeby nie zaklocic wyniku badania. postaraj sie wytrzymac i rzygnąć po ostatnim kłóciu
Stary 2016-08-12, 08:53   #1608
sQuaara
Zakorzenienie

W liceum byłam głupia... Nie cofajmy się tak mocno

Czekam na badania krwi.. Kartka jak byk że ciężarne poza kolejnością... Bez brzucha mi dziwnie..szczególnie że jedna kolejka do wszystkich drzwi i jak zapytałam czy jakaś pani do 502a to Usłysząlam od jakiegoś dziada że panowie też czekają i jestem ostatnia za tamtym Panem... Gdybym była przed pracą to bym założyła coś w czym wyglądam jak w ciąży (tzn podkreślające moja ciążę spożywczą..)
Stary 2016-08-12, 08:55   #1609
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
haha i tak jest
mnie ostatni raz spytano o dowód ze 4 miesiące temu jak mamie papierosy kupowałam, akurat zapomniałam obrączki i baba mi sprzedać nie chciała, ale strasznie mnie to rozbawiło

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
W liceum byłam głupia... Nie cofajmy się tak mocno

Czekam na badania krwi.. Kartka jak byk że ciężarne poza kolejnością... Bez brzucha mi dziwnie..szczególnie że jedna kolejka do wszystkich drzwi i jak zapytałam czy jakaś pani do 502a to Usłysząlam od jakiegoś dziada że panowie też czekają i jestem ostatnia za tamtym Panem... Gdybym była przed pracą to bym założyła coś w czym wyglądam jak w ciąży (tzn podkreślające moja ciążę spożywczą..)
dlatego powinnaś nie zapominać o karcie ciąży, dziadowi przed oczami pomachać i już jesteś pierwsza
Stary 2016-08-12, 09:00   #1610
sQuaara
Zakorzenienie

Mam kartę ale ja nie mam nic przeciwko siedzeniu tu...

Przyszła pani z dużym brzuszkiem i pyta czy do tego ciężarnego gabinetu ktoś czeka.. I ja mówię że ja na co ona czy jest pani też w ciąży? Mówię że tak ale ona z takim Brzuszkiem to niech idzie... I ten dziad mi wyjechał że jak będę miała taki brzuch to bez kolejki sobie mogę wchodzić... pmimo że wolę siedzieć tu niż w pracy to powiedziałam że idę po niej bo mam takie prawo!
Stary 2016-08-12, 09:04   #1611
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

Przyszła pani z dużym brzuszkiem i pyta czy do tego ciężarnego gabinetu ktoś czeka.. I ja mówię że ja na co ona czy jest pani też w ciąży? Mówię że tak ale ona z takim Brzuszkiem to niech idzie... I ten dziad mi wyjechał że jak będę miała taki brzuch to bez kolejki sobie mogę wchodzić... pmimo że wolę siedzieć tu niż w pracy to powiedziałam że idę po niej bo mam takie prawo!
nie mam pojęcia czemu niektórzy są tacy wredni dla ciężarnych, szczególnie starsi panowie jechalam przed urlopem autobusem i weszla babeczka w zaawansowanej ciaży, tylko babki zaczęły wstawać z miejsc, a żaden facet się nie pofatygował żeby ustąpić, wolą grac wygodnie na telefonach i tabletach...
Stary 2016-08-12, 09:10   #1612
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
mi ciężko ocenić, bo lekarz nie komentował długości nóg, ale dla mnie nie wyglądają na bardzo długie, więc wszystko na chłopaka wskazuje
a co do wróżby z obraczki, to dobrze,ze napisalas, nie chcialam pierwsza o tym pisac, zeby mnie ktos za świruske nie wzial mi akurat wszystko sie z niej sprawdzilo: imię męża zanim jeszcze Tz poznalam, wiek wyjscia za maz, a teraz jestem ciekawa czy ilosc i plec dzieci sie sprawdzi...
mi wyszlo 2 chłopaków i corka. niestety wrozba z obraczki pokazuje tez utracone ciąże, wiec sie zgadza, ze jednego synka stracilam, teraz sie spodziewam drugiego i bede miec jeszcze corke. ciekawe czy sie sprawdzi ale chinski kalendarz płci raczej jest do kosza. sprawdzalam mame i ja powinnam byc chlopcem
Ja kiedys sobie włożyłam z obrączki, ale nie pamietam co mi wyszło teraz tez to moge zrobic, czy w ciazy jest zakaz?

Cytat:

Dobrze, dowal dziadowi!
Stary 2016-08-12, 09:19   #1613
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedys sobie włożyłam z obrączki, ale nie pamietam co mi wyszło teraz tez to moge zrobic, czy w ciazy jest zakaz?

mozesz, nawlecz obraczke na czerwoną nitkę (nie wiem czemu taki kolor) poloż się i pomyśl sobie np. ruch okrężny dziewczynka, ruch wahadlowy chlopiec i weź dlon z nitką nad brzuch i zobacz jak sie bedzie krecic
w ogóle widzę dziewczyny, że u nas na watku wszystkie niemal chcą córę tak nietypowo moj Tz chcial córę, teraz mowi, ze chlopiec super ja czułam na poczatku, ze chlopak, a potem to juz bardziej, ze dziewczyna bo dziwne rzeczy jadlam
Stary 2016-08-12, 09:20   #1614
ewemis
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
nie mam pojęcia czemu niektórzy są tacy wredni dla ciężarnych, szczególnie starsi panowie jechalam przed urlopem autobusem i weszla babeczka w zaawansowanej ciaży, tylko babki zaczęły wstawać z miejsc, a żaden facet się nie pofatygował żeby ustąpić, wolą grac wygodnie na telefonach i tabletach...
Bo te stare capy mają zawsze najwięcej dopowiedzenia na temat tego jak się ciężarna czuje jak chodziłam wcześniej do szpitala na badania, to tam się dział hardcore... kłócili się między sobą w kolejce, a jak komuś brakowało argumentów to... oblewał innych moczem z pojemniczka dlatego uwielbiam teraz moją klinikę gdzie na wstępie pokazuje jakie mam badania, a siostra od razu idzie je przekazać do pielęgniarki, która woła mnie poza kolejnością. Można? można
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:23   #1615
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
kłócili się między sobą w kolejce, a jak komuś brakowało argumentów to... oblewał innych moczem z pojemniczka
o kur.. jeszcze mało w życiu widziałam...
Stary 2016-08-12, 09:25   #1616
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też
Stary 2016-08-12, 09:29   #1617
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez. Z pewnością..

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:32   #1618
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Mnie już martwi perspektywa krzywej glukozy, mimo że jeszcze conajmniej miesiąc został do tych przyjemności.. Słodkie wogóle mi nie wchodzi.

Cały czas myślę co trzeba będzie kupić i oglądam różne strony z rzeczami dla dzieci. Wszystko co potrzebne niby wiem, szukam bardziej jakichś przydatnych bajerów Mało mam do kupienia to pomyślałam, że może wyjdę poza te niezbędne rzeczy i coś fajnego poszukam. Myślałam nad takim śpiworkiem do gondoli, takim fest ciepłym, ale chyba nie warto na jakieś 2 miesiące kupować. Poprzednio całą zimę zjeździłam z rożkiem, kocykiem i przykryciem na gondole i było ok.
Z takich mniej niezbędnych rzeczy to chcę specjalny kosz na pieluchy, już mam upatrzony.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:33   #1619
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi na to że prawie nic

W nagrodę odwiedziłam 108 hm i znalazłam dział mama...promek oczywiście brak ale już przynajmniej wiem jaki ich rozmiar na mnie pasuje a jakie było moje zdziwienie że guzika się nie rozpinana a zamka w ogóle nie ma
Stary 2016-08-12, 09:35   #1620
mariea
Zakorzenienie

Zmieniając temat, wyczułam, ze moi rodzice coś chyba nie do końca się trzymali ustaleń z wózkiem i czuję, że będę mieć mega surprise w przyszłym tygodniu, heheh ale spoko, kocham rodziców mocno! nie jestem problemowa

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Wychodzi na to że prawie nic

W nagrodę odwiedziłam 108 hm i znalazłam dział mama...promek oczywiście brak ale już przynajmniej wiem jaki ich rozmiar na mnie pasuje a jakie było moje zdziwienie że guzika się nie rozpinana a zamka w ogóle nie ma
no właśnie muszę się tam dstać żeby przymierzyć jaki rozmiar dobry... można zamówić przez net, ale chcę mieć pewność z rozmiarem. pojadę do tej Arkadii po powrocie, podobno tam jest dział ciążowy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości