![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Natalia, no tylko raz na niej płakałam, żeby nie było.
![]() Mój Tż też niestety pali i niestety nie umiem go przekonać do rzucenia. Obiecał, że jak się pojawi Bąbel, to już nie będzie, ale ja nie wierzę. ![]() Pequenina, no remont idzie tempem ślimaka, więc przynajmniej ja z prawkiem nie czekam. Chce to jak najszybciej zrobić, a i tak pewnie zajmie ze dwa miesiące. Kciuki wskazane! Ja trzymam za Twój remont ![]() Moja mama szaleje w lumpku, wyliczyla średnia cenę kupionych ubranek na 3,20zl o zrobiła listę ile czego w jakim rozmiarze już ma. ![]() Ciuszki śliczne! ![]() Furjatko, też oglądałam mecz ![]() Iwona, no oczywiście, że masz dziewczynkę, przecież pamiętamy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i jak ciuszek kosztuje 3zł to nawet nie trzeba się ograniczać do "wszystkiego po 6 sztuk" jak piszą w necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Pequenia już wiele razy mu mówiłam żeby sobie wziął rzeczy i wynocha do rodziców...jakoś nie chce. może czeka aż go sama spakuję bo mu się nie chce.
Moniczi mój TŻ już miał długie okresy niepalenia. Dwa lata, rok, potem znowu.On jest w stanie to rzucić, tylko musze mu chyba teraz wjechać trochę na psychikę.Skoro nie chce rzucić raz na zawsze dla siebie ,to niech zrobi to dla syna.Albo zapytam go czy chce żeby jego dziecko kojarzyło jego zapach z fajkami czy lepiej z nim samym? Iwona335 gratuluję dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mąż się upiera przy Maciusiu ![]() Mąż pokazuje moj brzuch i się pyta: "A co jest u mamusi w brzuszku.", A Franek: "Maciuś" ![]() Nawet synu przeciwko mnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Konto usunięte
|
Mój mąż też niestety pali, ale nigdy przy mnie, wychodzi na zewnątrz albo przynajmniej wychyla się przez okno. Nie jestem tym zachwycona, ale rzucenie palenia powinno być jego decyzją...
Dziś nasz przedostatni dzień urlopu i za bardzo z niego już nie skorzystamy, bo zimno i deszczowo, a ja się słabo czuję - zawroty głowy, rwa kulszowa, ból brzucha i miednicy, do tego lekkie przeziębienie po wczorajszym kajaku ![]() Co do płci, przyzwyczailiśmy się już do myśli, że będzie córeczka, ale bierzemy pod uwagę, że może okazać się inaczej. Będę miała teraz wizytę na koniec sierpnia, to będzie przełom 21/22tc to już będą połówkowe pewnie i może dowiemy się czegoś więcej. A w październiku mam wizytę u innego lekarza, to może on potwierdzi lub zmieni teorię o płci ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- W ogóle sporo tu małych dzieci, co chwila coś mnie wzrusza i mam łzy w oczach, a mój mąż zawsze wie kiedy tak się dzieje, nawet jak mam okulary przeciwsłoneczne i twarz odwróconą w inną stronę. Magia jakaś albo 10 lat związku robi swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój ojciec pali nadal, nie pomaga to, że jest mega gruby i w słabej kondycji, ma to w nosie, żadne książki nie pomagają. Moja mama pali teraz e-papierosy, bo są tańsze i nie śmierdzą. Może podsuń mu ten pomysł? Mnie to nadal trochę irytuje, ale fakt, nie śmierdzi i chyba nie jest szkoldliwe dla otoczenia, a przynajmniej nie aż tak jak zwykłe papierosy. A dawka nikotyny jest, uzależniony zadowolony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszcze będzie czas na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za waszych Tżtow dziewczyny. Mój mąż kiedyś palił ale jako nastolatek i zanim mnie poznał. Palił dużo i rzucił z dnia na dzień. Ja bym palacza nie zniosła. Moja mama paliła całe życie. Poza tym zdrowa, aktywna i usportowiona babka. Od momentu tego udaru 5 miesięcy temu nie zapaliła ani jednego i po prostu się boi bo wie ze to mogła być jedna z przyczyn. Poza tym ostatnio na tomografii płuc jej wyszły maleńkie guzki - okazało się ze to nic, ale brzmi kiepsko i mama kilka dni była nieźle przerażona ze od papierosów. A wcześniej za cholerę nie chciała rzucić. Wydaje mu się ze każdy palacz ma poczucie ze jego te wszystkie choroby nie dotyczą. Dopiero jak coś jest nie tak, to jest żal i zgrzytanie zębów. Pisze to żebyście się może posłużyły ta historia w przekonywaniu do rzucenia bo to świństwo naprawdę niszczy zdrowie ich, wasze i maleństwo tez swoje dostanie, bo niestety, ale to ze pala na balkonie nic nie pomaga - smród i szkodliwe składniki przenoszą na włosach i ciuchach prosto pod wasze nosy.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4270 | ||||||
Zakorzenienie
|
No właśnie nie bardzo, tż się nie wypowiada i czeka na moje propozycje. W pierwszej ciąży też mieliśmy problem
![]() Cytat:
Sukienka mi się podoba, ale moja obecna figura nie nadaje się do niej ![]() Super, że się zdecydowałaś, powodzenia ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64064506]Ja już po wizycie i... będzie chłopiec ![]() Poza tym : 1. mam rozkminę czy kupować nowy wózek, bo jest mega okazja cenowa! A miałam polować na używkę ![]() ![]() 2. pokusiłyście mnie tymi zakupami i dzisiaj robię zamówienie w hm online ![]() Gratuluję chłopczyka ![]() Ja kupuję nowy, jakoś tak nie chcę używki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do palenia to współczuję. Sama kiedyś paliłam z tż, desmoxan nam bardzo pomógł. NIe wyobrażam sobie palenia przy dziecku, wracać taka śmierdząca i przytulać kruszynkę. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64075146] Mąż się upiera przy Maciusiu ![]() Mąż pokazuje moj brzuch i się pyta: "A co jest u mamusi w brzuszku.", A Franek: "Maciuś" ![]() Nawet synu przeciwko mnie ![]() Chyba Cię przegłosowali ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64064506]Ja już po wizycie i... będzie chłopiec
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podpinam się! Też czekamy na Pyzkę ![]() Ja mam w sumie 4 ciuszki i to 3 kupione przez kogoś innego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkich palących TŻtów żeby zerwali z nałogiem bo szkoda zdrowia. Sama paliłam dawno temu i rzuciłam z dnia na dzień, widzę dużą różnicę w samopoczuciu. Mój m na szczęście nigdy nie palił bo też bym go zmusiła do rzucenia.
Pochwalę się i ja łowami z lumpa, mama mnie namówiła. Mogłabym wyjść z worem ciuszków ale nie znam płci a były tam cudawianki. Kupiłam rzeczy nie do końca unisex. Te dziewczęce najwyżej oddam kuzynce męża jak okaże się że mam Dominika z pindolkiem ![]() Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-08-12 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Wtajemniczenie
|
Candid Jakie rajstopki cudowne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a tak serio, to myślicie, że takiemu noworodkowi zrobi różnicę, jak chłopaka ubierzemy w kwiatki a dziewczynkę w samochodziki?
![]()
#4275 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajne zakupy dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- A jeszcze dopowiem, jak mojemu siostrzeńcowi ślicznie było w różu i fiolecie, miodzio wyglądał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję palących partnerów. Mój na szczęście rzucił zanim się poznaliśmy. Ja nigdy nie paliłam, a na początku ciąży nic mnie tak mdliło, jak zapach papierosów. Ale zazdroszczę, że już znacie płeć, ja nie mogę się doczekać jakiejś informacji, a następna wizyta dopiero za 2 tygodnie. A zobaczcie jaka historia wczoraj miała miejsce: http://epoznan.pl/news-news-69230-St...rnicza-polozna Co za szczęściara, nie dość, że szybki i bezkomplikacyjny poród, to jeszcze położona się pojawiła znikąd ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Farta miała
![]() Myślę że dziecku obojętne ale mój facet chyba by nie pozwolił mi ubrać naszego syna w róż ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4279 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy dziecku nie robić fotek tego dnia, gdy będzie "nieodpowiednio" ubrany.
![]() Zaraz wyjdę na wyrodną matkę, bo nie zamierzam się szczególnie przejmować tymi kolorami i wzorami ubranek. jak pewnie pamiętacie, moja mama zaklina rzeczywistość i kupiła już dużo dziewczecych wzorów. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4280 |
Rozeznanie
|
Ja się też jakoś specjalnie nie przejmuję. Nie lubię różu, więc nawet dla dziewczynki nie będę kupować rzeczy w tym kolorze. Niebieskich ciuszków już trochę mam, coś tam z dinozaurami - dziewczynce też będzie w nich ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Nie chciałabym takiego szybkiego porodu, bo możliwe, że też będę musiała dojechać 25 km do szpitala.
![]() Mój Tż twierdzi, że prawdziwy facet nie boi się różu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Słuchajcie, w łazience został już ostatni rząd płytek do położenia i zainstalowanie prysznica, drzwi prysznicowych, kibelka i umywalki. ![]() Jest szansa, że zdążą. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4282 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Rozeznanie
|
Też nie zazdroszczę porodu w aucie, ale trzeba przyznać, że spotkanie położnej na pętli tramwajowej na końcu miasta, o 5 nad ranem (w dodatku pracującej jako motorniczy), to działalność jakiejś siły wyższej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście to wielki zbieg okoliczności, że położna się tam znalazła.
![]() A jakie jest prawdopodobieństwo, że 2 styczniowe mamusie piszące w wątku na wizażu w tym samym lumpku oglądały te same ciuszki? ![]()
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam o fugach ![]()
![]() |
#4287 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
Hej !! Meldujemy się po wizycie
![]() Sent from my SM-G531F using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, dużo jecie ryb? Ja staram się raz w tygodniu coś dziabnąć, ale w sumie średnią mam ochotę... to samo mięsne potrawy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.