Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-12, 08:13   #1411
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Uff dziś już wiedzieliśmy czego kociakowi trzeba i udało się go uspać bez ryku, tylko z małym marudzeniem Ale tajemnicą jest chyba to, że spałby ale mu za jasno, musiałam go tulać na rękach w łazience bez okna żeby zasnął później na szczęście zaczął się kokosić i przez sen odpychać, więc poszedł do wózka i tam mu dobrze.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:13   #1412
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A ja mam mega wielkiego pryszcza, dzien przed weselem
Taka o, informacja z rana

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cyc już tak nie boli, ale dwa korki nadal są. Igłą dziubać się boje brrr

Dziewczyny co myślicie, sukienka dla Gabi z guzikami z tyłu to dobry pomysł?boję się że jej nie wygodnie będzie czy w chuście czy wózku (jesli jakims cudem bedzie chciała w nim znów leżeć).
Ja mam taką z guzikami z tyłu (takie zatrzaski małe) i nie marudzi, mi tylko niewygodnie ja ubierać :P
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:24   #1413
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ja mam taką z guzikami z tyłu (takie zatrzaski małe) i nie marudzi, mi tylko niewygodnie ja ubierać :P
To nie zatrzaski, takie zwykle w kształcie serduszek. Troszke grubsze :/
Stary 2016-08-12, 08:37   #1414
Anika1986
Zadomowienie

Dzień dobry, u nas dziś ciężka noc. Pobudka o 23.30, 1, 2.30, 6.30 i 9. Teraz śpi dalej, ale już nie pamiętam kiedy ostatnio miał taką serie.... Do tego od poniedziałku nie było kupy, Młody próbuje wyciskac, ale idą jedynie bączki. Po jakim czasie podawalyscie czopki glicerynowe?
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 08:55   #1415
dzustam
Zakorzenienie

W zależności od samopoczucia. Był taki czas, że musieliśmy podać co 3 dni. Po zachowaniu widać. Jeżeli dziecko coś boli, płacze, jest niespokojne, to moim zdaniem to głupota czekać te 5 czy 10 dni. Jak tylko ciśnie bączki, bez narzekań, to czekać.
U nas po czopku szły 4 serie kup, to się nie dziwię bólom brzucha.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:06   #1416
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas dziś ciężka noc. Pobudka o 23.30, 1, 2.30, 6.30 i 9. Teraz śpi dalej, ale już nie pamiętam kiedy ostatnio miał taką serie.... Do tego od poniedziałku nie było kupy, Młody próbuje wyciskac, ale idą jedynie bączki. Po jakim czasie podawalyscie czopki glicerynowe?
Czekam max do tygodnia. U nas baki ida rowno, mloda sie nie prezy, brzuszek miekki, wiec czopki daje dla mojego zdrowia psychicznego

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Daga, fota jak z jakiegos zurnala. No pieknie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:08   #1417
gingerbre
Zakorzenienie

U nas codziennie niespodzianka w pampku. Sporadycznie zdarza się co dwa dni. Mała pije dużo herbaty koperkowej, może to ta herbatka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-12, 09:28   #1418
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-09-14 o 21:10
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:41   #1419
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Kurcze to mój chyba dużo je :p na noc zjada 150 ale jak jest bardzo głodny. Czasem potrafi tylko 60 zjeść. Ale śpi ładnie od 20:30 do 4'-6 zależy od dnia a raczej nocy i pękło nam dziś 6 kg

Kupke robi co 2 dni. A tu od 3 już nie było i cały dzień czekalam, wachalam go non stop :p tylko wyszlam na godzine z domu i bum jak petarda az po pachy. Poprostu chcial zrobić tqcie niespodziankę :p

Także Anika zostaw dziecko z tata i będzie kupa :p
My też dzisiaj idziemy się zważyć

Najedzone dziecko == szczęśliwe dziecko, także nie ma co żałować
Stary 2016-08-12, 09:49   #1420
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-09-14 o 21:12
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 09:56   #1421
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze to mój chyba dużo je :p na noc zjada 150 ale jak jest bardzo głodny. Czasem potrafi tylko 60 zjeść. Ale śpi ładnie od 20:30 do 4'-6 zależy od dnia a raczej nocy i pękło nam dziś 6 kg

Kupke robi co 2 dni. A tu od 3 już nie było i cały dzień czekalam, wachalam go non stop :p tylko wyszlam na godzine z domu i bum jak petarda az po pachy. Poprostu chcial zrobić tqcie niespodziankę :p

Clio to Twoj ladnie je! U nas podobnie jak u ginger. Rzadko do 100ml dojedzie. Ale przybiera ladnie, kupy wali, takze jest ok jak ja patrze ze w 4 miesiacu powinien jesc 150ml to smiac mi sie chce, bo nie wiem czy on do 120 kiedys dobije.

Zauwazylam piekna zaleznosc. Im moje dziecko wiecej spi w dzien, tym dluzej spi w nocy. Dzisiaj od 21-1 i od 1 do 7!!! No nie powiem, wyspalam sie
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-12, 10:25   #1422
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Współczuje takich nocy - ja od początku właściwie nie wiem co to znaczy - moja dzisiaj np. przespała od 20-3,30 i obudziła sie potem o 7

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Clio to Twoj ladnie je! U nas podobnie jak u ginger. Rzadko do 100ml dojedzie. Ale przybiera ladnie, kupy wali, takze jest ok jak ja patrze ze w 4 miesiacu powinien jesc 150ml to smiac mi sie chce, bo nie wiem czy on do 120 kiedys dobije.

Zauwazylam piekna zaleznosc. Im moje dziecko wiecej spi w dzien, tym dluzej spi w nocy. Dzisiaj od 21-1 i od 1 do 7!!! No nie powiem, wyspalam sie
ooo właśnie to samo zauważyłam - rytm dnia jest taki, że 2 godziny zabawy, przewijanie, karmienie, usypianie, 40 min drzemki do godziny, czasem półtorej, 2 godziny zabawy, przewijanie karmienie, usypianie, drzemka i mimo to potrafi ładnie noc przespać prawie 6-7 godzin, a jeśli dzień jest bardziej intensywny i przerwy w spaniu dłuższe to wtedy też trudniej wieczorem zasnąć i sen nocny niespokojny i przerywany

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Co do niespodzianek w pampku to ma któraś z Was tak, że jeszcze za każdym przewijaniem jest kupsztal? przewijam co 2 godziny średnio i za każdym razem armagedon, miało sie to wg lekarza unormować, a jak czytam, że u Was tak raz na dwa dni to mnie dziw bierze, że moja tyle produkuje, ale z drugiej strony je niemało z tym, że noc bez kup

Edytowane przez czekooladki
Czas edycji: 2016-08-12 o 10:22
czekooladki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 10:30   #1423
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Współczuje takich nocy - ja od początku właściwie nie wiem co to znaczy - moja dzisiaj np. przespała od 20-3,30 i obudziła sie potem o 7

ooo właśnie to samo zauważyłam - rytm dnia jest taki, że 2 godziny zabawy, przewijanie, karmienie, usypianie, 40 min drzemki do godziny, czasem półtorej, 2 godziny zabawy, przewijanie karmienie, usypianie, drzemka i mimo to potrafi ładnie noc przespać prawie 6-7 godzin, a jeśli dzień jest bardziej intensywny i przerwy w spaniu dłuższe to wtedy też trudniej wieczorem zasnąć i sen nocny niespokojny i przerywany

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Co do niespodzianek w pampku to ma któraś z Was tak, że jeszcze za każdym przewijaniem jest kupsztal? przewijam co 2 godziny średnio i za każdym razem armagedon, miało sie to wg lekarza unormować, a jak czytam, że u Was tak raz na dwa dni to mnie dziw bierze, że moja tyle produkuje, ale z drugiej strony je niemało z tym, że noc bez kup
u nas absolutnie nie. Kupkę robi praktycznie codziennie, może co dwa dni, jedną, góra dwie dziennie. Nigdy nie zrobiła w nocy, a o kleksach czytam tylko tu, nie zdarzają się wcale. Jak kupa, to konkret, raz dwa i załatwione.

Nina ma dziś komiczną fazę na odchylenie się do tyłu i patrzenie co jest za nią jaka ona nieporadna, masakra hehe
Stary 2016-08-12, 10:38   #1424
czekooladki
Zadomowienie

My czekamy na 15-tą - szczepienie i dowiemy się jak wyniki.
W nagrodę za odwagę przy pobraniu krwi Alicja dostała wczoraj żyrafkę Sophie, a dzisiaj za szczepienie hmmm zastanawiam sie nad kulą-hulą Vtecha - pewnie jest jeszcze na nią za mała bo ten wynalazek stymuluje raczkowanie, ale zawsze był trafionym prezentem u każdego niemowlaka przez nas obdarowanego - chrześniaczka była zachwycona - pełzała za nią po całym domu

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Muszę dzisiaj spytać lekarki co z tymi kupkami i ich nadprodukcją
Stary 2016-08-12, 10:40   #1425
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
My czekamy na 15-tą - szczepienie i dowiemy się jak wyniki.
W nagrodę za odwagę przy pobraniu krwi Alicja dostała wczoraj żyrafkę Sophie, a dzisiaj za szczepienie hmmm zastanawiam sie nad kulą-hulą Vtecha - pewnie jest jeszcze na nią za mała bo ten wynalazek stymuluje raczkowanie, ale zawsze był trafionym prezentem u każdego niemowlaka przez nas obdarowanego - chrześniaczka była zachwycona - pełzała za nią po całym domu

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Muszę dzisiaj spytać lekarki co z tymi kupkami i ich nadprodukcją
a czemu robicie badania krwi małej?
Stary 2016-08-12, 10:47   #1426
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Bo jak była dobę w szpitalu w pierwszym miesiącu życia z powodu mega ulewania i podejrzenia refluksu żołądkowego to wyszła niedokrwistość - wtedy robili komplet badań.
A ponoć jest to konsekwencja tego, że ja w trakcie ciąży też miałam niską hemoglobinę i to przechodzi na Małą, bo niemowlę przejmuje zapasy żelaza na pierwsze 3 miesiące życia jeszcze będąc w brzuszku, samo jako organizm zaczyna produkować z chwilą osiągnięcia 4 miesiąca życia - jakoś tak mi to tłumaczyli, więc sprawdzamy czy wszystko ok i czy produkcja ruszyła i czy Ala nie ma anemii

Edytowane przez czekooladki
Czas edycji: 2016-08-12 o 10:49
czekooladki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 10:51   #1427
asiaczek
Zakorzenienie

Czekooladki u nas też kupy są bardzo często. Jak mało jadł to była 1 dziennie. Dziś już chyba ze 4 były od północy

Stary 2016-08-12, 10:56   #1428
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry

Przeczytalam wszystko ale do wszystkiego nie dam rady sie odniesc.

Wyszlysmy ze szpitala.
Za 3-4 tyg mamy powtorzyc badania. Jesli tfu tfu sie nie poprawia to czeka nas leczenie u hematologa. Szukanie przyczyny choroby i leczenie. Na razie nie mozemy sie szczepic.

Pechowo akurat w ta niedziele jest Chrzest. Wszystko zorganizowane bo na sali- obiad z dwoch dan, barszcz z pasztecikami, lody, 5 przystawek, 2 salatki, ciasta, napoje, owoce za 136 PLN/osoba. Tort dodatkowo platny- zamowilismy przez sale, zeby to oni go przywiezli i wszystko bylo z glowy. Wodki nie planujemy. Jeszcze myslimy nad winem do obiadu. Ale u starszaka wcale nie bylo alko i teraz tez sklaniam sie na nie ale odczuwam lekka presje ze strony Tescia.

Nie mam w czym isc przez ten szpital. Dzis tez nic nie kupie. Ciekawe czy jutro cos znajde...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 11:11   #1429
Iwonia27
Zakorzenienie

Boszzzz co za noc. Polozylismy sie po 3 taaaki był grill.
No co? Trzeba bylo w koncu zapoznac chrzestnych ze sobą. Aaaale dali w palnik uhuhu
Ostatnio bylam na takim superasnym grillu przed ciaza
Chrzestny udostepnil swoja nianie elektr. wiec nie musialam co chwile biegac do niuniutka.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Niuniutka nakarmilam o 1 i jak poodwozam towarzystwo o 3.
Szczegol ze obudzil sie potem przed 6 i juz standardowo nie bylo mowy o zasnieciuod razu jak w nocy. Jest widno jest rozgladanie wiec tak cykalismy sobie z nim drzemki i o 7 i o 8 i o 9 zeby ostatecznie sie poddac i wstac o 10.
A teraz co? Wyszlam z nim na dwor i zasnal w wozku.
Wozek na prezydenta? Nie sądzilam ze to kiedys powiem.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-12, 11:12   #1430
dzustam
Zakorzenienie

Konsternacja, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Ale z menu na chrzciny to zaszaleliście... prawie jak prowiant na tydzień my mieliśmy znacznie mniej a i tak duuużo zabraliśmy do domu i rozdaliśmy gościom.

Iwona, impreza, że tylko monankowy wopr wzywać.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 11:25   #1431
Iwonia27
Zakorzenienie

Dzustam haaahaha dokładnie albo i topr do pomocy
Stary 2016-08-12, 11:29   #1432
Monanka83
Zakorzenienie

my też na chrzciny wzieliśmy dość obfite menu raz ze względu na porę, bo ok 16.30 zajedziemy więc całe popołudnie i wieczór zarezerowaliśmy na świętowanie, dwa, że pewnie się zejdzie posiedzenie, nawet nie nasze, bo nie mam zamiaru z małą do nocy siedzieć, ale nasi rodzice jeszcze się nawet nie znają, więc dajemy im szanse na dłuższą posiadówkę. Rachunek też wynosi ok 120zł/os
Konsternacja, my alkoholu nie kupujemy, weźmiemy z restauracji jeśli ktoś będzie miał chęć. Zresztą przewidujemy że góra 3-4 osoby skuszą się na wino do obiadu więc luz.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Dzustam haaahaha dokładnie albo i topr do pomocy
no stara! bój się!

fyi
Konrad musiał zablokować stronę bo za dużo osób ją polubiło
Stary 2016-08-12, 11:36   #1433
Iwonia27
Zakorzenienie

U nas tez tyle żarła w cenie (100zl/os.) ze szok. No ale my gdzies prwnie po 13 juz tam bedziemy.
Zupa, drugie, lody, jakas znowu zupina, polmisek goracego miecha do wyboru, tort, znowu jakis goracy polmisek miecha, oprocz tego 7 przystawek, 4 salatki, napoje do bólu.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Mona brawa dla K.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-12, 11:42   #1434
mialavi
Zakorzenienie

Boziuniu jak my kochamy to nasze dziecko jak my żyliśmy bez niej ? - nie pamiętam nas we dwoje zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Ot takie przemyslenia z urlopu

Szkoda ze moje dziecko nie odwzajemnia moich uczuc- czym jej zawiniłam zeby mi tak zlosliwie przygryzac sutka ??? Ałaaaaa boje sie jej zebow

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-08-12 o 12:00
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 11:48   #1435
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Boziuniu jak my kochamy to nasze dziecko jak my żyliśmy bez niej ? - nie pamiętam nas we dwoje zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Ot takie przemyslenia z urlopu

Tez jeszcze w pierwszym polroczu tamtego roku bym sie pewnie popukała w czoło. Dziecko? Taa aaaa poo coo?!
Potem nas wzielo. A ze sie udalo za pierwszym podejsciem to dzis juz sobie mozemy tulic Igoraska.
Stary 2016-08-12, 11:56   #1436
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Przeczytalam wszystko ale do wszystkiego nie dam rady sie odniesc.

Wyszlysmy ze szpitala.

Za 3-4 tyg mamy powtorzyc badania. Jesli tfu tfu sie nie poprawia to czeka nas leczenie u hematologa. Szukanie przyczyny choroby i leczenie. Na razie nie mozemy sie szczepic.

Pechowo akurat w ta niedziele jest Chrzest. Wszystko zorganizowane bo na sali- obiad z dwoch dan, barszcz z pasztecikami, lody, 5 przystawek, 2 salatki, ciasta, napoje, owoce za 136 PLN/osoba. Tort dodatkowo platny- zamowilismy przez sale, zeby to oni go przywiezli i wszystko bylo z glowy. Wodki nie planujemy. Jeszcze myslimy nad winem do obiadu. Ale u starszaka wcale nie bylo alko i teraz tez sklaniam sie na nie ale odczuwam lekka presje ze strony Tescia.

Nie mam w czym isc przez ten szpital. Dzis tez nic nie kupie. Ciekawe czy jutro cos znajde...

Uf, cale szczescie ze do domu Was puscili. W domu zawsze lepiej i przyjemniej trzymamy kciuki za Natke!!

Ja chyba powinnam skonczyc z seksem haha przez to, ze ten glupi okres jest nieregularny, a przy tabletkach ktore biore moze w ogole sie nie pojawiac to teraz bede sie stresowac czy antek moze bedzie mial rodzenstwo... takie trudne zycie kobiety!
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 12:14   #1437
ola0605
Zadomowienie

Cytat:

U nas tak jest, nie za każdym razem jakaś wielka ale zawsze coś, no i wnocy tez raczej nie ma więc pampersy u nas nadal ida w hurtowych ilościach :P rekord to paczka w 3 dni bo czasem ledwo podłoże nowego a tu zaś

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-12, 12:18   #1438
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Uf, cale szczescie ze do domu Was puscili. W domu zawsze lepiej i przyjemniej trzymamy kciuki za Natke!!

Ja chyba powinnam skonczyc z seksem haha przez to, ze ten glupi okres jest nieregularny, a przy tabletkach ktore biore moze w ogole sie nie pojawiac to teraz bede sie stresowac czy antek moze bedzie mial rodzenstwo... takie trudne zycie kobiety!
I wez tu zrob test skoro nie wiadomo kiedy zrobic
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 12:29   #1439
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie działa, ale jak dziś nie wyjdzie to jutro rano chyba zrobimy akcję z czopkiem. Co prawda jak się pręży to wychodzą bączki, ale mam wrażenie że jednak Go męczy...

Cytat:

Mam nadzieję, że ta noc to taki drobny wyjątek, bo ostatnio szło nam pięknie tj. sen nocny od 20/21 do 10/11 z 2-3 przerwami na karmienie. Przy czym w dzień może ze dwie drzemki , po ok. 20 minut max.

Odnośnie kupek - szwagierka opowiadała, że jej obydwoje dzieci miało tak że do roku przeważnie było po 5-6 kup dziennie. Młodszy (we wrześniu będzie miał 2 latka), jak byli u nas ostatnio sadził obecnie ok. 3 dziennie. Dzieciaki oczywiście zdrowe, tylko tak po prostu mają.
U mnie przeważnie było tak jak u Mony, tj. jedna dziennie, max raz na dwa dni. Teraz coś się jakoś przytkał i podejrzewam, że ta niespokojna noc może być tez przez to.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mona wydaje mi się, że badania krwi ok. 3-4 miesiąca są robione standardowo. My mieliśmy zlecone przez neonatologa, gdyż Pawełek jest pod nadzorem poradni ze względu na niską wagę urodzeniową, przy czym to miało być tak kontrolnie. Pediatra na jednej z pierwszych wizyt natomiast też wspominała, że nam da skierowanie ok. 3-4 miesiąca na morfologię i żelazo. Z uwagi na to, że nie chciałam aby dwa razy pobierali mu w krótkim odstępie czasu krew, bo bez sensu męczyć dziecko nie brałam już teraz skierowania od pediatry.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 12:37   #1440
martunia_199
Zakorzenienie

My idziemy za godzinę do lekarza bo Tymus tak dziwnie zachrypniety jest jak próbuje gadać albo jak placze a w niedziele chrzciny.. mam nadzieję że jest mój chłopczyk zdrowy. Proszę o kciuki żeby to nie bylo nic powaznego

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości