|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Jeden problem z głowy ![]() Cytat:
Nawet dobrze... Chodzenie po sklepach w sumie, ale ja tyle chodzić nie mogę i już praktycznie o 15 padałam na pysk. No i dziś uderzyłam się wchodząc do auta w bok brzucha i kant drzwi :/ Ale nic nie boli, więc chyba jest ok. Ale za to upolowałam kolejne body i prześliczny biały kocyk z kapturkiem z uszami i pyszczkiem misia polarnego ![]() Polecam zajrzeć do pepco, jest nowa dostawa i są cudowne miętowe body i śpioszki w groszki z jelonkiem i napisami zimowymi ![]() Niestety nie było już mniejszego rozmiaru śpioszków... Ale mam body
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w Pepco ale bez plci na razie nie kupuje bo moje dziecko bedzie w samych bezach chodzic
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ piękny ten bujaczek Od przyszłego miesiąca zaczynam po trochu zakupy,żeby koło końca listopada mieć już wszystko i spokojnie czekać na poród![]() http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...525138980.html
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2016-08-12 o 17:26 |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kupiliśmy parę rzeczy dla Jagody
Dwa rożki usztywniane z możliwością wyciągnięcia wkładu. 3 kolorowe pieluszki tetrowe i jedną kremową, dużą pieluchę bambusową. I czapeczkę z uszkami. Ta pielucha bambusowa jest taaaka mięciutka! Wprawdzie 49 zł ale warto było Ależ jestem zadowolona z zakupów! Wcześniej już kupiłam: też: dwa smoczki, (jeden z chicco, drugi z Avent), szczotkę z chicco z naturalnego włosia, obcinaczki do paznokci, patyczki do uszu, waciki, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, z Avent woreczki do mrożenia pokarmu, butelkę, szczotkę do czyszczenia. Oł jeeeee idziemy do przodu! Kolejny zakup to będzie w jednym sklepie (juz zrobiliśmy rozeznanie) wózek Taco moonlight carbon, fotelik cybex gold (przekonały nas 5 gwiazdek adac), łóżeczko, materac, przewijak. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
tylko martwi mnie to, że skoro materacyk ma długość 70 cm to wystarczy tylko na kilka miesięcy hmmm
|
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłabym Ci ogromnie wdzięczna za każdą radę i informację co jeść Cytat:
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie w 5-10-15 złożyłam zamówienie za stówkę
mój mężuś siedział koło mnie i ja tak wrzuciłam coś do koszyka i patrzę na jego reakcje a on jeszcze to wrzuć i w końcu dobra stówkę możemy wydać i tak kupiłam za tą stówkę aż 6 rzeczy jak moja mama zobaczy to mnie zruga bo ona cały czas że za szybko kupuje...masakra...a potem weź to wszystko kup naraz. .... Moja koleżanka ma termin na 31 sierpnia wczoraj miała wizytę i na ktg miała już jakieś skurcze ale rozwarcia żadnego, dziś mi pisze że chyba się oczyszcza więc to chyba już nie długo Jestem w strachu bo jak jej chłopaka nie będzie to będę musiała ją zawieźć do szpitala <szok> ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Od tych zakupów to o chorobie trochę zapomniałam Jeszcze rozrysowaliśmy szafę jaką mężuś ma zrobić, bo ten brak miejsca na wszystko dobijał..jeszcze ciaśniej będziemy mieli w pokoju ale rzeczy gdzieś trzeba trzymać
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Mąż robi sam meble? |
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpoczywajcie Monika, ulala, ale zakupy już zrobiłaś ![]() Cytat:
![]() Pajacyk nawet w rozm 56 udało mi się znaleźć
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała stwierdziła, że to szlafrok i będzie nim owijać Kubusia po kąpieli
![]() A będąc w Pepco miałam ochotę na więcej ale przy kasie okazało się, że zapomniałam karty, a w portfelu tylko 50zł. Kto to mówił o kalafiorze ciążowym? mewkaa? ![]() Nie będę opisywać ciągu dalszego, bo do jednego sklepu jeździłam 2 razy po jedną rzecz aż kasjerka już się ze mnie śmiała
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Kociulek mam też kocyk z tej serii, tylko, że biały
Są śliczne
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Emosz mamy taki sam bujaczek i też czerwony.
Monia gdzie kupiłaś bambusowa, jaki to rozmiar? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- W ogóle pokaż zdjęcia zakupów ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3824 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leżącej i pół leżącej jest do chyba 8 kg a w siedzącej (chyba do 18 kg) nóżki spokojnie mogą dyndać poza leżaczkiem, więc myślę że dłużej niż kilka miesięcy, oby Cytat:
![]() Cytat:
ale kupiłam tylko pieluszki flanelowe, które potem znalazłam jeszcze tańsze na allegro http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5784971480 |
|||
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Są też różne wzory, np w kotki ![]() 120x120
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-08-12 o 18:54 |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Mąż pracuje u kogos i razem robią meble ale sam też potrafi
więc coś podziała Pochwalę sie jak przyjdzie Wieczorem spójrze na kompie co tam kupilyscie
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Codziennie na śniadanie jem płatki owsiane, ale gotowane w wodzie a nie na mleku, bo mleko utrudnia wchłanianie żelaza. Do tego rodzynki, migdały, śliwki suszone. Możesz dodać też brzoskwinie suszone. Codziennie na kanapki daję szpinak świeży baby zamiast sałaty. Chleb tylko ciemny żytni. Raz w tygodniu robię zupę brokułową albo sałatkę z brokułami. Zamiast ziemniaków gotuję kaszę jaglaną. Do zupy też ją daję. Możesz jeść też sardynki, makrelę wędzoną i szprotki. Codziennie piję herbatę pokrzywową z pokrzywy sypanej a nie w torebkach. W załączniku przesyłam ulotkę od mojej ginekolog. |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinus, ale masz super
Jak mi kogoś takiego trzeba ![]() Mam wprawdzie dwóch szwagrów stolarzy, ale szybciej ktoś obcy mi zrobi co potrzebuję niż oni choć elektrykę w domu położyli mi doskonale
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Gole regularnie ale chyba jednak nie od golenia. A lady spick stick gel kupilam zapas w maju bedac w Polsce i korzystam z drugiego opakowania wiec tez nie do końca mi to pasuje. Stawiam na wezly chlonne. Chodze w bluzie na zewnatrz mimo, ze jest 20 stopni. Oby tylko ten wezel chlonny wrocil do normy. A jutro u w niedziele postaram soe zrezygnowac z uzywania lady spick stick gel.
Cytat:
Mialam dzis ochote na fast fooda to zrobilam zdrowe zapiekanki na bagietkach z szynka, cukinia, pieczarkami i serem... zawsze to jakas alternatywa. Ja caly czas sie bije z myslami czy kupowac bujak... bardziej chyba mi odpowiada taka play mata z jakims pałakiem i z pozawieszanymi zabawkami. |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też dziś byłam w Pepco ale w takim lipnym gdzie nie ma połowy rzeczy... we wtorek byłam w innym i było dużo takich cieplejszych rzeczy np kombinezon misiowy a u tu nic... ale pojawiły się rajstopki w rozmiarach 62-68 i kupiłam bo nie miałam ani jednej pary. Polecam bo są takie 4.99 albo 5.99 nie są mega wąskie i ogólnie super wziełam białe, białe w kropki szare i różowe te były droższe bo 6.99 ale maja jakieś misie na stópkach. Ogólnie to czekam aż ciocia mi wyślę tą paczkę bo nie wiem co mi kupiła a nie chce powtarzać... W jakim rozmiarze kupujecie kombinezony? Ja mam jeden taki z otworem do fotelika na 62cm ale wychodzi większy( jest po moim 4 letnim bracie granatowy ale naszyje jakąś naszywkę dla dziewczynki i będę zakładać )Później mam również granatowy ale to chyba 56. I odkupiłam 62-68 fajny czerwony z facebooku za 12 zł styknie co nie ?
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Monia bujaczek nam spokojnie starczał, dopóki dziecko było w pozycji leżącej. Później jak zaczęła siadać to go podniosłam i zrobiło się dużo miejsca. Do samego końca wystarczal ale musiałam schować, bo się już za bardzo wychylala.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
Monia to dobra cena pieluchy
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
O to poszukam na necie. Ja mam dwie po córce i też byłam zadowolona
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
My korzystalismy krócej, ale córka krzyczała w nim i się wychylala chciała się wyswobodzic. Myślę, że spokojniejsze dziecko do roku może spokojnie używać
a nawet dłużej jako taki fotelik do bujania. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny (tu szczególnie pytanie dla mam już. praktykujących, chociaż jestem ciekawa opinii wszystkich
) co uważacie za zbędne w wyprawce? Cały czas modyfikuje swoją listę, wykreślam, dopisuje I tak na okrągło, nie chcę kupować niepotrzebnych rzeczy bo raz mam maleńkie mieszkanko a dwa po co bez sensu wydawać pieniądze... Co macie wykreślone z listy ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

endokrynolog zadowolona, że się unormowało, teraz tylko muszę powalczyć z anemią.

nie mogłam wytrzymać i sama skręciłam
Od przyszłego miesiąca zaczynam po trochu zakupy,żeby koło końca listopada mieć już wszystko i spokojnie czekać na poród