Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-13, 06:33   #1801
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ojej dziewczyny, a mialyscie kiedys kota?
moj Tz twierdzil kiedys ze nie lubi kotów, a nie potrafił powiedzieć dlaczego, w jego domu taki panował pogląd i go przejął bezmyślnie.
naszą kotkę tak pokochał, że ma na jej punkcie gorszego świra niż ja i zawsze mówi, ze uwielbia tą rywalizację między nami kogo kot wybierze i u kogo na kolanach się pośpi. czlowiek sie wtedy czuje wyrózniony jakby medal dostal a jak czuje mruczanke, to po najgorszym dniu czuję jak mnie ogarnia spokój i blogostan i to miękkie futerko do tego
wrzuce wam w przyszlym tygodniu fotke jak moja brzydulka robi fikołka żeby ją miziać
psy też bardzo lubię, ale psa się zawoła i już leci, ale cięzko porownywac, to zwierzeta o innych osobowosciach i charakterach

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

mniej piszesz i nawet nie wiem jak się czujesz rzyganko minelo bezpowrotnie? u mnie wielka poprawa, aż się zastanawiam czy wszystko ok i czy to możliwe. tylko pobekuje jak koza ale to już standard
Tak, miałam a raczej moi rodzice mieli chyba z 5 kotów, całe dzieciństwo z kotami, nie lubiłam i nie lubię kotów, za to miałam spaniela i kochałam ją jak szalona, odeszła od nas w zeszłym roku, bardzo to przeżyłam i nadal przeżywam, tęsknię bardzo, pustka w sercu ogromna...nie do opisania
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś 15 zaczęłam 😊 także jest nadzieja 😊

A z innej beczki, to już niedługo będziemy czuć pierwsze ruchy dziecka. Nie mogę się już doczekać 😍😍😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja już czuję, jak leżę spokojnie, zazwyczaj po soku pomarańczowym, pytałam lekarza i powiedział, że już mogę czuć, z Leną ok 16 tyg czułam, teraz wcześniej o 2 tyg zaczęłam czuć, może dlatego, że dwa ?
Stary 2016-08-13, 07:40   #1802
justkonev
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wy tu o kotach, a mi na samą myśl ciarki przechodzą, nie lubię kotów, nie toleruje ich

Byłam na imprezie urodzinowej, ale się najadłam
Brrr nie lubię kotów.. :p

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Na ogół, jeśli ktoś nie lubi kotów, to swojego nigdy nie miał I takiej osoby nie przekonasz zdjęciem, ani niczym innym, dopóki sama tego nie doświadczy. Ja kocham wszystkie zwierzątka, brzydzą mnie pająki i insekty niekóre, ale zawsze mam wyrzuty sumienia jak trzeba było wytępić jakieś mrówki w mieszkaniu, albo ubić prusaka, czy coś
No i nie uważam, że mięso zwierząt to jedzenie, dlatego bardzo ubolewam nad tym, że jem czasem ryby i drób, a nie odstawiłam ich zupełnie ze względu na niedowagę i niedokrwistość, no i teraz na dziecko...
Ale spróbuję po ciąży
O przepraszam, miałam 2 koty i po prostu nie, nie lubię ich. Ale za to kocham psy
Kto co woli, wiadomo

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-08-13 o 07:51
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 07:59   #1803
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, miałam a raczej moi rodzice mieli chyba z 5 kotów, całe dzieciństwo z kotami, nie lubiłam i nie lubię kotów, za to miałam spaniela i kochałam ją jak szalona, odeszła od nas w zeszłym roku, bardzo to przeżyłam i nadal przeżywam, tęsknię bardzo, pustka w sercu ogromna...nie do opisania

Ja już czuję, jak leżę spokojnie, zazwyczaj po soku pomarańczowym, pytałam lekarza i powiedział, że już mogę czuć, z Leną ok 16 tyg czułam, teraz wcześniej o 2 tyg zaczęłam czuć, może dlatego, że dwa ?
Ja po 11 latach straciłam mojego ukochanego pieska to było już 6 lat temu ale nadal tesknimy. Mieliśmy ją ze schroniska i była tak wdzięczna że zabraliśmy ją stamtąd

A co do ruchów fajnie masz

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-13, 08:35   #1804
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:

A mój lekarz powiedział mi, że "do następnej wizyty już będzie się pani inaczej czuła, brzuszek zacznie być widoczny i może będzie czuć ruchy". A wizyta już 1 września
Stary 2016-08-13, 08:38   #1805
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja mam łożysko z przodu, więc pierwsze ruchy poczuje pewnie później niz Wy

A kiedy Ci powiedzieli ze masz łożysko z przodu?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja po 11 latach straciłam mojego ukochanego pieska to było już 6 lat temu ale nadal tesknimy. Mieliśmy ją ze schroniska i była tak wdzięczna że zabraliśmy ją stamtąd

A co do ruchów fajnie masz

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ja mam jamniczkę 13 letnią. Właściwie to juz 14 rok jej idzie. Na szczęście nie wyglada jak na swoje lata, mam nadzieje ze jeszcze troche z nami bedzie. Chcialabym zeby chwile sie z maleństwem wychowała
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 08:44   #1806
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Brrr nie lubię kotów.. :p

O przepraszam, miałam 2 koty i po prostu nie, nie lubię ich. Ale za to kocham psy
Kto co woli, wiadomo

A no ja też do niektórych kotów sympatii nie czuję zbytnio Ale to tak właśnie odkąd mam pieska Bo wcześniej to do każdego kota leciałam
Stary 2016-08-13, 08:59   #1807
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Mdłości i rzyganko mi przeszły, ale apetyt mam bardzo w kratkę. Ciągle też drzemie. Jak wracam z pracy klade się i zasypiam. Potem czytam forum, ale jest tyle postów, że już nawet nie odpisuje Ogólnie energii mi starcza do 14:00, potem mam kryzys

I też się martwię, bo raz, że często budzę się śpiąc na plecach, a nie wiem, czy w 16 tc to zdrowe dla malucha, a dwa poprawiło mi się samopoczucie i martwie sie, czy wszystko OK, bo dopóki rzygalam to przynajmniej czułam, że jestem w ciąży... wizyta dopiero w czwartek, to może się uspokoje.

dobrze, że czujesz poprawę, z dzieckiem na pewno ok ja mialam dzis na czczo torsje, ale nie mialam czym tzygac. szybko cos zjadlam i jest ok

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:

Ostatnio się zastanawiałam nad "kupnymi" sałatkami, albo w restauracjach... Oni tam pewnie nie domywają warzyw, a często pewnie wcale nie myją
a ja się na wyjeździe najadlam surówki z tartej marchewki. pewnie z toksoplazmozą

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Ja mam jamniczkę 13 letnią. Właściwie to juz 14 rok jej idzie. Na szczęście nie wyglada jak na swoje lata, mam nadzieje ze jeszcze troche z nami bedzie. Chcialabym zeby chwile sie z maleństwem wychowała
to najgorsze w posiadaniu zwierząt, ze wczesniej czy pozniej umierają ja od dziecinstwa mam w domu i psy i koty. uwielbiam wszystko co ma futro jak umieral nasz owczarek niemiecki, to wszzyscy dlugo bylismy w zalobie, mial 15 lat. teraz rodzice maja takiego psa wariata szalonego, ze na spacerze z nim od razu ma sie jogging, a jak mieszkalam jeszcze z rodzicami, to probowal mojej kocicy biednej zawsze futerko wyszarpac hehe.
jak bylam mala zawsze jakos koty przyciagalam, rodzice mi opowiadaja, ze wyciagali mi w nocy te koty spod glowy, spod stóp. nagrzana byłam jak piec kaflowy haha.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Ja mam łożysko z przodu, więc pierwsze ruchy poczuje pewnie później niz Wy

ja też mam łożysko z przodu,mtak na genetycznym się dowiedzialam, wiec nie liczę na poczucie ruchów
choc tydzien temu czułam w podbrzuszu jakby koraliki na nitkę ktoś nawlekal. teraz nic nie czuję
Stary 2016-08-13, 09:04   #1808
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie ja też na to liczę, że już koło 16 tygodnia poczuję 😊 Dziewczyny które już rodziły mają na to duże szanse 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:17   #1809
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
No właśnie ja też na to liczę, że już koło 16 tygodnia poczuję 😊 Dziewczyny które już rodziły mają na to duże szanse 😊

U mnie byly w pierwszej ciąży w 20 a w drugiej już w 14. 😊 ciekawe jak teraz.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:22   #1810
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A wyczuwasz co konkretnie pokombinowali?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

A tak z ciekawości, jaki kosz masz upatrzony? Z konkretnej firmy?

Przypomniałyście mi że mam w piwnicy kosz na pieluchy

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
I jestem po wizycie... Nie jest dobrze, nie jest zle. Mam podwyzszone ryzyko syndromu Downa... Tak wiec drugi przypadek na forum. Kosc nosowa byla widoczn,a przeziernosc ok 1,7 a ryzyko downa z 1:821 (wiek) po zbadaniu krwi zamiast zmalec, wzroslo do 1:361. lekarz wysyla mnie na amniopunkcje...
To jest ryzyko średnie, w moim wieku takie będzie pewnie podstawowe. Nie wiem czy bym się zdecydowała na amnio wtedy. Wiem że się denerwujesz. Mojej koleżance wyszło 1:8. Lekarz jej powiedział że te badania są tak specyficzne i nie dostosowane są markery do naszej populacji, bardzo często wychodzą takie zawyżone wyniki i panika potem. Dodam że miała amniopunkcję i zdrowa dziewczynka będzie
Ja mam badania 19 sierpnia, i obawiam się że u mnie będzie problem przez wiek.

Cytat:
A teraz najważniejsze: na amniopunkcję wtedy jak ryzyko przewyższa 1:300, a Ty masz mniejsze, więc teoretycznie nie aż takie, żeby koniecznie robić amnio...

No i co mają zrobić wszystkie dziewczyny, u których ta głupia statystyka pokazuje z racji wieku takie ryzyko? Nie mieć dzieci? Ryzyko jest zawsze, każdy może być tym jednym przypadkiem zarówno z 400-stu jak i z miliona innych...

Ryzyko po 35 roku życia wzrasta iluśtam krotnie, a inna statystyka pokazuje, że 80% wszystkich dzieci z trisomią rodzą kobiety przed 30-stką :O I bądź tu mądra.

Trzymaj się, wynik USG jest najważniejszy, wykrywa ponad 80% dzieci z nieprawidłowościami, a test z krwi tylko jakieś kolejne 10% typuje do niepokoju i to najczęściej mylnie
No właśnie, a statystyka to zimne liczby są. Aga, dużo bardziej prawdopodobne że masz zdrowe dzieciątko, ryzyko u Ciebie to na prawdę nie jest tak dużo

Cytat:
Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że to niewskazane, ale nie wiem od którego momentu.

To dopiero jak brzuch będzie duży, jak macica będzie uciskać na żyły, teraz śpijcie jak wygodnie wam

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Od kiedy czuć pierwsze ruchy bo już nie pamiętam???

Ja poczułam w 18 tygodniu, tak jakby mi rybka w brzuchu pływała

Ale się wściekłam, byłam wczoraj u lekarza, zwykłego nie gina, bo mi się urlop kończył a nie czuję się dobrze, nie dam rady wrócić do pracy w poniedziałek. Z łachą mi wypisała zwolnienie na tydzień, i jeszcze franca nie dała ciążowego! Powiedziała że kręgosłup i bóle głowy to nie dolegliwości ciążowe i nie da Myślałam, że jak ciąża to nie ma to znaczenia na co, zawsze jest 1oo procent, mylę się? Jestem zła.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:23   #1811
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Na genetycznym mi lekarz powiedział

Ja kocham wszystkie zwierzęta. W dzieciństwie uwielbiałam koty. One mnie nie, więc zawsze chodziłam podrapana To byly kotki mieszkajace na dworze, wiec nie wiem jakim cudem nie złapalam toxo. Teraz glaszcze wszystko, co się nawinie. Dokarmiam tez na wakacjach koty, wiec czasem pod domek, gdzie jezdzimy co roku zbiega sie ich okolo 8. Od czasu jak jestem w ciąży, unikam kotów glaszcze tylko psiaki za pozwoleniem wlasciciela. 2 lata temu musiałam uspic moja 16letnia psinke i tesknie za nia okrutnie. Nie mamy teraz warunków na zwierzątko, więc muszę gdzieś przelac ta miłość.

Stary 2016-08-13, 09:31   #1812
ewemis
Raczkowanie

Też mam łożysko z przodu i właśnie mnie uświadomiłyście co to oznacza. Smuteczek

Ja zostałam wychowana w niechęci to kotów Moja mama ich nie cierpi, twierdzi że podgryzają grdyki, są wredna i załatwiają się do kwiatków a ja i tak przytargałam małego zabiedzonego buraska, który jest teraz wielkim 10letnim kocurem. O dziwo moja mama go polubiła ale to jest kot idealny, nie łazi po stołach, blatach, nie szkodzi za to śpi, je i jest potwornym pieszczochem, włazi nam do łóżka i się tula
Już na swoim mieszkaniu adoptowałam drugą bide, karłowatą ,niedożywioną z chorobą sierocą dziś jest pięknym, puchatym śnieżnobiałym tajfunem szaleju obżarta wariatka, ale też niesamowicie towarzyska, cierpliwa dla dzieci i kolejny pieszczoch

i szlag mnie trafia gdy ludzie mi mówią, że w ciąży mam się pozbyć kotów w ciąży albo jak się bąbel urodzi bo wejdą do kołyski i uduszą z zazdrości
Toxo ani ja, ani moje koty nie mają
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:31   #1813
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Na genetycznym mi lekarz powiedział

Ja kocham wszystkie zwierzęta. W dzieciństwie uwielbiałam koty. One mnie nie, więc zawsze chodziłam podrapana To byly kotki mieszkajace na dworze, wiec nie wiem jakim cudem nie złapalam toxo. Teraz glaszcze wszystko, co się nawinie. Dokarmiam tez na wakacjach koty, wiec czasem pod domek, gdzie jezdzimy co roku zbiega sie ich okolo 8. Od czasu jak jestem w ciąży, unikam kotów glaszcze tylko psiaki za pozwoleniem wlasciciela. 2 lata temu musiałam uspic moja 16letnia psinke i tesknie za nia okrutnie. Nie mamy teraz warunków na zwierzątko, więc muszę gdzieś przelac ta miłość.

To mi nic o łożysku nie mówił, wiec chyba jest normalnie usadowione.

Dziewczyny dzisiaj nie piszcie za duzo bo ide na wesele nie chce Was potem cała niedziele nadrabiać
Stary 2016-08-13, 09:37   #1814
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny dzisiaj nie piszcie za duzo bo ide na wesele nie chce Was potem cała niedziele nadrabiać
Miłej zabawy! Ale dzidzia będzie miała radochę w brzuchu, nie ma jak kolysząca się mama 😀

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:41   #1815
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Ale moje lozysko jest jak najbardziej normalne! Ja to mam nawet w opisie badania

Stary 2016-08-13, 09:52   #1816
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

przepraszam, ale musze sprostować. łożysko czy jest z przodu czy z tyłu to normalne łożysko. mój gin się nad tym nie rozwlekal, ale na karcie, którą dostaje zawsze po wizycie mam oprócz opisu pappy i wymiarów płodu napisane: łożysko wysoko z przodu.
jedyne złe umiejscowienie łożyska to łożysko przodujące, które jest nisko.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Też mam łożysko z przodu i właśnie mnie uświadomiłyście co to oznacza. Smuteczek

Ja zostałam wychowana w niechęci to kotów Moja mama ich nie cierpi, twierdzi że podgryzają grdyki, są wredna i załatwiają się do kwiatków a ja i tak przytargałam małego zabiedzonego buraska, który jest teraz wielkim 10letnim kocurem. O dziwo moja mama go polubiła ale to jest kot idealny, nie łazi po stołach, blatach, nie szkodzi za to śpi, je i jest potwornym pieszczochem, włazi nam do łóżka i się tula
Już na swoim mieszkaniu adoptowałam drugą bide, karłowatą ,niedożywioną z chorobą sierocą dziś jest pięknym, puchatym śnieżnobiałym tajfunem szaleju obżarta wariatka, ale też niesamowicie towarzyska, cierpliwa dla dzieci i kolejny pieszczoch

i szlag mnie trafia gdy ludzie mi mówią, że w ciąży mam się pozbyć kotów w ciąży albo jak się bąbel urodzi bo wejdą do kołyski i uduszą z zazdrości
czy pies czy kot, tak jak czlowiek każdy ma swój charakter, okropne psy też znam. wcześniej miałam kocura rumcajsa, był slodki, ale tak niegrzeczny i psotny, ze ogarnac go bylo ciezko niestety byl jak sie potem okazalo bardzo chory i trzeba go bylo uspac teraz od kilku lat mamy przygarnieta kotke, co jest chodzącą 7-kilogramową miłością, ciągle brzuch do gory wywala żeby ją drapać i uwielbia tulonko, nic nie niszczy... tyle, ze futro trzeba odkurzać ciagle, bo futra to ma prawdziwą fabrykę
Stary 2016-08-13, 10:00   #1817
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przypomniałyście mi że mam w piwnicy kosz na pieluchy

To jest ryzyko średnie, w moim wieku takie będzie pewnie podstawowe. Nie wiem czy bym się zdecydowała na amnio wtedy. Wiem że się denerwujesz. Mojej koleżance wyszło 1:8. Lekarz jej powiedział że te badania są tak specyficzne i nie dostosowane są markery do naszej populacji, bardzo często wychodzą takie zawyżone wyniki i panika potem. Dodam że miała amniopunkcję i zdrowa dziewczynka będzie
Ja mam badania 19 sierpnia, i obawiam się że u mnie będzie problem przez wiek.

No właśnie, a statystyka to zimne liczby są. Aga, dużo bardziej prawdopodobne że masz zdrowe dzieciątko, ryzyko u Ciebie to na prawdę nie jest tak dużo

To dopiero jak brzuch będzie duży, jak macica będzie uciskać na żyły, teraz śpijcie jak wygodnie wam

Ja poczułam w 18 tygodniu, tak jakby mi rybka w brzuchu pływała

Ale się wściekłam, byłam wczoraj u lekarza, zwykłego nie gina, bo mi się urlop kończył a nie czuję się dobrze, nie dam rady wrócić do pracy w poniedziałek. Z łachą mi wypisała zwolnienie na tydzień, i jeszcze franca nie dała ciążowego! Powiedziała że kręgosłup i bóle głowy to nie dolegliwości ciążowe i nie da Myślałam, że jak ciąża to nie ma to znaczenia na co, zawsze jest 1oo procent, mylę się? Jestem zła.
I tak 100% dostaniesz naklejki tylko dasz zaświadczenie, że jesteś w ciazy.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:

Koty nie duszą dzieci. To taka miejska legenda. 😊

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:

Miłej zabawy.

Paulina
Stary 2016-08-13, 10:02   #1818
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja liczyłam, że poczuję ruchy już zaraz bo w drugiej ciąży niby szybciej, ale nic nie czuję I smutno mi i się martwię, bo ostatnio miałam koszmarne bóle brzucha przez jelita, dalej waga stoi, a czasem spada trochę i ciągle myślę czy wszystko ok. Czy maluszek rośnie, czy wszystko z nim ok. W czwartek wizyta i to mnie jakoś podtrzymuje na duchu ale samopoczucie mam kiepskie. Szukam sobie tylko zajęć żeby nie myśleć..
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 10:06   #1819
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
przepraszam, ale musze sprostować. łożysko czy jest z przodu czy z tyłu to normalne łożysko. mój gin się nad tym nie rozwlekal, ale na karcie, którą dostaje zawsze po wizycie mam oprócz opisu pappy i wymiarów płodu napisane: łożysko wysoko z przodu.
jedyne złe umiejscowienie łożyska to łożysko przodujące, które jest nisko.
Oj a ja mam w opisie nie dość że łożysko na przedniej ścianie, to do tego nisko To źle? Bo lekarka nic mi w tym temacie nie powiedziała, wręcz stwierdziła że wyniki bardzo dobre.
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 10:09   #1820
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Oj a ja mam w opisie nie dość że łożysko na przedniej ścianie, to do tego nisko To źle? Bo lekarka nic mi w tym temacie nie powiedziała, wręcz stwierdziła że wyniki bardzo dobre.
pewnie Twój lekarz liczy na to,że łożysko pójdzie do gór, co jeszcze jest możliwe, ale dziwne, ze nic nie powiedzial. przy łożysku przodujacym na ogół lekarz daje obostrzenia takie jak zakaz seksu, nie przemeczanie się ( sporo leżenia) i chyba jeszcze jakieś inne
Stary 2016-08-13, 10:32   #1821
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja liczyłam, że poczuję ruchy już zaraz bo w drugiej ciąży niby szybciej, ale nic nie czuję I smutno mi i się martwię, bo ostatnio miałam koszmarne bóle brzucha przez jelita, dalej waga stoi, a czasem spada trochę i ciągle myślę czy wszystko ok. Czy maluszek rośnie, czy wszystko z nim ok. W czwartek wizyta i to mnie jakoś podtrzymuje na duchu ale samopoczucie mam kiepskie. Szukam sobie tylko zajęć żeby nie myśleć..
Będzie dobrze kiciu. Maluszek napewno ma się dobrze. 😙

Paulina
Stary 2016-08-13, 10:44   #1822
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ale moje lozysko jest jak najbardziej normalne! Ja to mam nawet w opisie badania

Wiem, wiem tylko chodziło mi o normalne zeby poczuć ruchy wczesniej źle się wyraziłam
Dzieki dziewczyny, planuje sie dzisiaj wybawić, ale zobaczymy ile dam rade bo ślub o 15
Stary 2016-08-13, 10:51   #1823
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem tylko chodziło mi o normalne zeby poczuć ruchy wczesniej źle się wyraziłam
Dzieki dziewczyny, planuje sie dzisiaj wybawić, ale zobaczymy ile dam rade bo ślub o 15
ja raz bylam na slubie ktory byl o 12 i to byla masakra ale ja nie jestem zbytnio weselna tak czy inaczej

u mnie niestety dziś od rana powrót okropnego samopoczucia,silne mdłosci i wymiot podczas próby polkniecia wapnia

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-13 o 10:53
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 11:02   #1824
axn22
Zakorzenienie

Ale namnożyłyście tych postów, a jeden wieczór mnie nie było

W ogóle miałam powiedzieć jak rodzice zareagują na podrzucone kartki z usg Teściowie zastali kopertę po powrocie z wakacji, był tel, radość itp ale tak normalnie. Za to z moimi rodzicami było śmiesznie. Mama dostała kopertę, pomyślała że to pomyłka/żart i olała nic nie mówiąc. Musiałam ją trochę ponaprowadzać żeby o tym wspomniała w rozmowie. Zaczęła mi opisywać co dostała i zdziwiona że ja wiem jak wyglądał nawet znaczek (przykleiłam różowy znaczek z bocianem niosącym dziecko)... Kompletnie jednak do niej nie docierało Dopiero jak powiedziałam że to jej wnuk/wnuczka to był szok/radość/płacz
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 11:04   #1825
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

W ogóle miałam powiedzieć jak rodzice zareagują na podrzucone kartki z usg Teściowie zastali kopertę po powrocie z wakacji, był tel, radość itp ale tak normalnie. Za to z moimi rodzicami było śmiesznie. Mama dostała kopertę, pomyślała że to pomyłka/żart i olała nic nie mówiąc. Musiałam ją trochę ponaprowadzać żeby o tym wspomniała w rozmowie. Zaczęła mi opisywać co dostała i zdziwiona że ja wiem jak wyglądał nawet znaczek (przykleiłam różowy znaczek z bocianem niosącym dziecko)... Kompletnie jednak do niej nie docierało Dopiero jak powiedziałam że to jej wnuk/wnuczka to był szok/radość/płacz
Hahaha mama wygrała wszystko
Stary 2016-08-13, 11:23   #1826
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

dobra magtki są najlepsze
Stary 2016-08-13, 13:27   #1827
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Mama najlepsza
Stary 2016-08-13, 13:29   #1828
ValancyStirling
Raczkowanie

Witajcie kochane, przepraszam za nieobecność ale wydarzyło się wiele przykrych sytuacji przez ostatnie dwa tygodnie i najzwyczajniej nie miałam siły pisać pożegnałam i pochowałam bardzo bliską memu sercu osobę, wspaniałego członka rodziny, który odszedł nagle i zbyt wcześnie.....
postaram się Was nadrobić (bagatelka 50stron )

Wczoraj natomiast miałam prywatne usg 13+3 i lekarz mnie nastraszył, że mimo ,że mieszczę się w normie to on zalecałby dalsze badanie genetyczne...u niego prywatnie za 1200zl testy z krwi.....

crl 73mm NT 2,3 w 13tyg.+3

Pytanie do Was, czy któraś z Was miała NT powyżej 2 ???
Stary 2016-08-13, 13:36   #1829
justkonev
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, przepraszam za nieobecność ale wydarzyło się wiele przykrych sytuacji przez ostatnie dwa tygodnie i najzwyczajniej nie miałam siły pisać pożegnałam i pochowałam bardzo bliską memu sercu osobę, wspaniałego członka rodziny, który odszedł nagle i zbyt wcześnie.....
postaram się Was nadrobić (bagatelka 50stron )

Wczoraj natomiast miałam prywatne usg 13+3 i lekarz mnie nastraszył, że mimo ,że mieszczę się w normie to on zalecałby dalsze badanie genetyczne...u niego prywatnie za 1200zl testy z krwi.....

crl 73mm NT 2,3 w 13tyg.+3

Pytanie do Was, czy któraś z Was miała NT powyżej 2 ???
NT 2,3 to sporo, ale podobno do 2,5 czy do 3 jest norma, wiec wg mnie nie ma sie czym martwić.

Przykro mi z powodu Twojej straty

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-08-13 o 13:40
Stary 2016-08-13, 13:40   #1830
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
NT 2,3 to sporo, ale podobno do 2,5 czy do 3 jest norma, wiec wg mnie nie ma sie czym martwić.
Ja miałam 0,8.

Przykro mi z powodu Twojej straty

nt to p.karkowa? ja mialam (tzn dziecie moje) 2,4
jedymne co to lekarz zasugerowal echo serca w 24tc
powiedzial ze martwic bysmy sie mogli jakby bylo pwyzej 2,5 a nie jest (mierzone kilka razy wychodzilo 2,2-2,4) wiec jest dobrze

daj wyniki innemu lekarzowi do konsulatacji, na pewno taniej niz 1,2k... pytalas dlaczego go to niepokoi?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

przykro mi z powodu straty...duzo sily zycze...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości