|
|
#3181 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Brawo Madziu
![]() Ja dla odmiany też poproszę o kciuki, bo idę dziś do nowej pracy Staram się nie stresowac
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Kciuki oczywiście juz trzymam
|
|
|
|
#3183 | ||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Cytat:
Łał skąd to znam? ja mam taką babkę od ćwiczeń... Na poniedziałek muszę zrobić z koleżanką projekt a ta kobieta raz jest zadowolona a już innym razem "stres przedmiesiączkowy" .Na zaliczenie pisaliśmy kolokwium (zdałam )i mamy zrobić dodatkowo projekt..A z tego co słyszę to ona nisko je ocenia ![]() Głupi projekt który nic mnie wnosi i nie wiadomo po co go robimy.. chyba tylko po to aby mogła sie pochwalić że "coś" robimy... Eh..ale tak to już jest w POLSCE Cytat:
![]() Powinno oceniać się ludzi uczciwie... za pracę ,zaangażowanie, za wiedzę i umiejętności a mam czasem wrażenie że nasze ocenianie to "zlepek" humoru wykładowcy i tego czy mu się chce to sprawdzić czy nie i.. czy nas lubi? Może nie u wszystkich tak jest ...ale często.. Dziewczyny... Jak ja się dziś źle czuje Wszystkie plagi egipskie ,chyba, na mnie się skupiły przez ostatni tydzień ![]() Miałam jechać po południu do Tża i zostać do jutra ale chyba nie pojadę...
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....i samobójstwem jest mieszkanie z rodzicami. Ciekawe co bys zrobiła nie majac grosza przy pupie, dziłki po rodzicach, duzego domu rodzinnego na wsi i braku mozliwosci na oszczędzanie...bo jak ja niby mam zaoszczedzic 250 tyś. Wiesz w ogole mnie nie interesuje to ile będę płaciła odsetek, wazne dla mnie jest to ze będę miała swój kąt i będe spłacała swoje mieszkanie a nie pani Władzi.
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja sobie zaraz jade z TZem pochodzic po sklepach. strasznie mnie brzuch boli, myslalam rano ze dostalam @ a tu nic. co do uczelni...zawsze sie trafiaja jacys powaleni prowadzacy. ja sie ucze tym nie przejmowac...no bo co to da. jak sobie ubzdura ze nie zalicze to chocbym na rzesach stawala to nic z tego. zreszta do konca inz zaliczyc trzeba wszystko. wtedy jest egzamin usnty z pania prodziekan ktory jest tylko formalnoscia, prowadzacy nie ma nic do gadania. mam teraz faceta od mikro. na jednych cwiczeniach nas obraza, rzuca zeszytami itp. strach sie bac. a na kolejnym ma super humor co sie dziwnie objawia bo ostatnio nas pytal: jaka powierzchnie maja oceany, a jaka polska linie brzegowa. wszystko to przeplatane smiesznymi komentarzami. nie trafisz za takim
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiesz czym
Bez Twojej pomocy bym się nie zabrała za te kostiumy. Oczywiście okazało się, że ludzie najpierw zrobili kostiumy a potem je masowo podpisywali, ale skąd mogłam wiedzieć? Facet nawet tego nie sprawdzał, cham gupi ![]() Ps. Śniły mi się zaręczyny... Koszmar. Miałam tłuste włosy, bałagan w pokoju, TŻ mi się oświadczył, ale zapomniał o pierścionku , dał mi go dopiero gdy zaczęłam się go domagać... Pierścionek okazał się nie taki jak powinien (TŻ wie w jakim stylu mi się podobają, a we śnie totalnie to olał). Było mi przykro, ale jak spotkaliśmy kolegę TŻ-a i TŻ powiedział "to moja narzeczona" to poczułam się taka szczęśliwa i nawet ten nieszczęsny pierścioenk zaczął mi się podobać . Mam tylko nadzieję, że w rzeczywistości ten dzień będzie idealny (mam na myśli brak takich zgrzytów jak w moim śnie)
|
|
|
|
#3187 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pisz mi tu takich rzeczy ![]() Cytat:
My mamy zabójczy kredyt Wiem, że jak zdrowie będzie to jakoś zarobimy wspólnie na ten kredyt...i też uważam, że lepsze to niż płacenie za wynajem, bo kredyt wyniesie nas trochę więcej, ale będziemy płacili za swoje.Ale co zrobić? Rodzice akurat w tej kwestii nie pomogą...musimy liczyć na siebie, ale ja nie narzekam, bo pewnie jak będą mogli to pomogą nam się urządzić i wyprawić wesele ![]() Jakoś żyć trzeba, mieszkać gdzieś trzeba...a jak sytuacja byłaby naprawdę zła (tfu tfu) to mieszkanie się sprzeda, ale jasne, że każdy wolałby uniknąć takiej sytuacji.... |
||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
ooo widze, ze o mieszkaniach rozmawiacie. fajnie jest mieszkac w domu ale niestety koszty utrzymania sa ogromne w porównaniu z mieszkaniem w bloku. dlatego na poczatke naszej wspólnej drogi nawet nie mysle o mieszkaniu w domku
juz wole sobie te kase odłozyć... a ja dziś bede z rodzicami pączki robiła.. jejku juz mi slinka na sama mysl leci
|
|
|
|
#3189 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() a w pracy bylo ekstra, jestem przezadowolona ![]() a po poludniu ogladamy z Tż pralki i różne takie, a potem kino |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie odnosnie tych cwiczen na boczki
ja juz chyba mam jakas obsesje na temat swojego wygladu i chcialam sie Was spytac po jakim czasei mniej wiecej widac efekty tydzień, dwa?
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bede mieszkać z mama, bo... nie mam kasy ani na kredyt ani na wlasne m. Najwyzej będziemy się gonic od piwnicy do strychu![]() Zresta każdy robi jak mu najwygodniej, ja jestem pełna podziwu dla osob bioracych kredyt z długim horyzontem czasowym ![]() Cytat:
A malowanie, zmienianie okien i kafelkowanie też sie wykonuje jak w blokach
|
||
|
|
|
#3192 |
|
BAN stały
|
ja gdybym miala wziasc kredyt to wolalabym juz sobie maly domek wybudowac ,tak jak moi znajomi zamiast kupowac mieszkanie i splacac to postawili maly domek,i placa miesiecznie rate w wysokosci czynszu w poprzednim mieszkaniu.takze kredyty moim zdaniem sa dobre .
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny musze sie pochwalić nasza data slubu 1 sierpien 2009 dzis juz wybralismy salę (w nastepnym tyg podpisujemy umowe) i jutro jedziemy do zespolu (dzis sie umówilismy)
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje się taka odległa, prawda? Ale czas płynie szybciutko.. Super!
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W dzisiejszych czasach dostać kredyt to nie problem, bank da prawie każdemu, nawet jeśli ta osoba nie może go spłacić... Jak się dowiedziałam jaki mój tata ma limit na karcie kredytowej to mi się słabo zrobiło . W życiu by tego nie spłacił... Ale są ludzie którzy chyba o tym nie myślą i potem płaczą w banku.
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? Mało, logiczne,ż eim większ apowierzchnia tym więcje płacisz. Poza tym domu sie teraz ociepla co zmniejsz akostzy ogrzewania. Aktualnie mam ogrzewnaie na wegiel i potrzebujemy około 3, 4 ton na palenie przez cłąy rok i mam ten komfort, ż epalimy nawet w miesiace letnie, kiedy jest zimno. Zmieniamy teraz na dw apiece na gaz i wegiel,bo nie zawsze ktoś jest w domu by napalić. U mnie sąsiedzi z reguły mają na gaz- koszt około 400 złotych przy domie 100 -120 m2![]() Gratuluje, mój slub w tym roku i na razie stoi i nie mam nerwów Cytat:
....I lubie powtarzac sobie przysłowie jak ostatnio jak łaze po sklepach- jak sie nie ma miedzi to się na tyłku siedzi
|
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje mieszkanie ma ponad 400 m2 |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie dość, że wygląda to jeszcze ponoć nie wychodzi drogo i cały dom ogrzeje .Ja tam nie podziwiam ludzi którzy biorą duże kredyty, podziwiam za to tych którzy potrafią sobie dom wybudować bez tego (znam takich, a nie są to wcale ludzie bogaci)
|
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prawie w każdej wypowiedzi starasz się podkreślić ile to Twoi rodzice mają kasy, ile komputerów itp Jeszcze chyba nie pisałaś nic o samochodach.... |
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy trochę inną sytuacje bo TZ "dostał" od rodzicó dom
jest fajny mimo, że nie jest taki nowy, ale remont w środku trzeba zrobić i też pewnie będziemy musieli wziąć kredyt ok 200-300tys ![]() bo sam dach wyniesie 60tys.tylko jeszcze mamy ina mozliwosc którą rozważamy, w przyszłym roku zaczynamy magisterkę no i będziemy mieszkać we Wrcołąwiu i chyba lepiej kupić jakieś mieszkanuie 2 pokojowe niż komuś za wynajem płacić bo chcemy tam pomieszkać z 5 lat
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Haniu, a ja Ciebie doskonale rozumiem
Tylko we dwoje![]() Ps. dziewczyny ale wczoraj bylo super na tym koncercie, tak mi sie podobalo. A ludzi caaala katedra, mimo ze pogoda nie sprzyjala bo wiatr straszny byl i deszcz lal, jakby oberwanie chmury. Super koncert trwal 1,5 godz. A najbardziej ludziom podobaly sie nasze stroje, czyli zespolu mlodych. Nawet sobie z nami zdjecia robili Najsmieszniejsze bylo jak wracalam w makijazu z koncertu w autobusie, to sie ludzie dziwowali i to jeszcze z torba podrozna, bo w niej mialam stroj do przebrania. A w domku od razu kapiel w pianie, zmycie make up, i herbatka owocowa.Ps. Wysle wam zdjatka potem
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisząc o ludziach nie bogatych bez kredytu miałam na myśli między innymi znajomą parę, oboje studiują, pracują w fabryce jako pracownicy tymczasowi i zarabiają ok. 3000 (w sumie). Limit na karcie taty nie jest jakąś wielką sumą, ale sumą, której mój tata przy swoich dochodach by nie spłacił tak łatwo. Nie wiem czy ktoś załapał co miałam na myśli, jeśli nie to współczuję .Wiesz, w sytuacji w której jestem bardzo mnie zabolały Twoje słowa... Z pieniędzy które zarabia mój tata nie starcza nam na rachunki (staramy sie spłacić dług), mama aktualnie nie zarabia, a że mamy kilka komputerów to chyba normalne w firmie specjalizującej się w usługach informatycznych. Dodam jeszcze, że nie kupiliśmy ich za własne pieniądze, mama dostała dotacje na firmę (dla bezrobotnych) .
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz obiecane zdjatko
![]() ![]() Moj stroj to lubelski he he Bylismy na tym koncercie jako kolednicy Jak bede miec to dosle
|
|
|
|
#3204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz piszesz o długu rodziców....jedni biorą kredyt na mieszkanie, drudzy na inne potrzeby...A co do znajomych, to nie wiem jak zarabiając 3000 miesięcznie można budować dom Dla mnie to jest niemożliwe...każda pierdoła kosztuje kilkaset złotych, tona piasku tu tona piasku tam, stal A gdzie miesięczne wydatki na mieszkanie, jedzenie?
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co ciekawe do tej pory nie wiemy na co tata wydał te pieniądze . Moich rodziców łączę jedynie ja... I tak to wygląda. Chociaż już sama bym wolała żeby nie mieszkali razem...Tym znajomym się jakoś udaje, w wakacje jeżdżą pracować za granicą, teraz dziewczyna leci do stanów na 2 miesiące. Są na etapie prac wykończeniowych i jak na razie wszystko ładnie idzie do przodu. Oczywiście pomagają im rodzice, ale to nie jest pomoc materialna tylko pomoc przy pracy . Fajnie, że tacy młodzi ludzie tak sobie potrafią poradzić w życiu
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
WOW- chyba się pomyliłaś, mieszkanie 400 m 2
??? Jesli tka to nieżły apartament![]() No to mas zproownanie mieszkanie 40 m2, a małe domek jest 3 razy wiekszy Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te w Olsztynie ma ok 60m2 (w bloku)Anitko ładne zdjęcie i cieszę się, że koncert sie udał
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
I do tanca i do rozanca HEY
![]() Na poczatku nie moglam sie przyzwyczaic, do tego stroju. Potem pomyslalam ze w sumie moze byc zabawnie i oryginalnie. Ale mam nadzieje i bede ciezko pracowac zeby za rok zaspiewac juz w profesjonalnym skladzie |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko to w takim razie trzymam za ciebie kciuki abyś za rok była juz w tym profesjonalnym składzie
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Staram się nie stresowac

. Gdy byłam na konsultacjach to było dobrze, a tu nagle dzisiaj wszystko do kitu, ale grunt, że zaliczyłam
. Zrobiłam nawet taki myk i poprosiłam koleżankę o kilka szkicy żeby pokazać je jako moje. Ona urodziła się z ołówkiem w ręce i rysuje genialnie... Połowa szkicy była moja a połowa jej... Facet z miejsca powiedział, że są do niczego
. W sumie wszystko tak podsumował. W poniedziałek mówił, że będzie ok, a dzisiaj, że do niczego
ja mam taką babkę od ćwiczeń... Na poniedziałek muszę zrobić z koleżanką projekt a ta kobieta raz jest zadowolona a już innym razem "stres przedmiesiączkowy" .
a czym sobie na to zasłużyłam?
Bez Twojej pomocy bym się nie zabrała za te kostiumy. Oczywiście okazało się, że ludzie najpierw zrobili kostiumy a potem je masowo podpisywali, ale skąd mogłam wiedzieć? Facet nawet tego nie sprawdzał, cham gupi
Nie pisz mi tu takich rzeczy 

bo sam dach wyniesie 60tys.