|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() Napisz o sobie cos wiecej i zostań na dluzej. Cytat:
Zastanawialam sie gdzie w uk kupic najlepiej pieluszki tetrowe, a dzis przypadkiem obejrzałam filmik dziewczyny cos tam było w tytule "baby in mint" na yt. Ona bardzo polecala pieluchy tetrowe z ikea, wiec pewnie je kupie z ciekawosci. Mielismy dzis robic grilla ze znajonymi ale pogoda jest w kratkę, raz pada a raz swieci słoneczko wiec pewnie posiedzimy w domku. |
||
|
|
|
#3872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję leżenia, u mnie początki nie były za ciekawe ale nie musiałam leżeć.. Spokojnie zdążysz z wyprawką ja mam dosłownie kilka ubranek Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
Czemu nikt mi nie po ojojuje uderzenia w brzuch
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Kochana!!! Bo wszyscy maja nadzieje, ze twoja kruszynka jest zdrowiutka! Ale widzę, ze z ciebie taka kaskaderka jak ze mnie. Moj maz mnie od kilku lat nazywa kaskaderka!!! Nawet miske kota przelozyl po tym jak ostatnio uderzylam glowa w skos pod schodami.
Wiecie, ze ostatnio za kazdym razem jak biore samochod i ja prowadze, to nastepnego dnia maz siada za kolko i pokazuje sie ze nie ma benzyny!!! Moglby byc pelen bak. Jak tz jedzie i wraca wszystko jeat super. Jak ja odstawiam samochód to zawsze on narzeka, ze cos robie nie tak. Oczywoscie ta benzyna jest w baku bo po chwili jest ok. Zastanawiam sie czy ja jakos krzywo parkuje na krawężniku czy co. Ja dzis ogarnelam domek i chyba czas zrobić trzecie zdjęcie brzuszkowe. Jest tydzien 8, 16 a teraz bedzie prawie 22. Przy 40 tygodniu nie zmieszcze sie w kadr! Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-08-13 o 16:44 |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
co do rzeczy ktorych nie kupie to : stelaz do wanienki, sterylizatora , przewijaka na lozeczko.
tak na szybko co pamietam ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- ja mysle ze chusteczki do pupy to Dada ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- laktator i podgrzewacz to mam po siostrze... takze kupowac nie musze Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- elektryczna nianie prawdoppdobnie zakupimy poniewaz kuchnie mam na dole a nie u gory tam gdzie salon, sypialnia i pokoj dziecka Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba tez się skusimy na elektryczna nianię bo do łazienki czy kuchni muszę zejść na dol a nie będę przecież za każdym razem brać małego ze sobą 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o masowaniu krocza? Czytałam co nie co i podobno można uelastycznić do 3/4 główki dziecka. Mniejsze prawdopodobieństwo pęknięcia i cięcia.
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Ja kupuję przewijak na łóżeczko. Wydaje mi się, że będzie nam łatwiej na stojąco. Oboje jesteśmy wysocy. |
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie muszę poczytać o tym masowaniu bo to może pomoc przy porodzie 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- A co do przewijaka tez na pewno kupimy, bo to po prostu wygodne 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3881 |
|
Blond forever!
|
Dziewczyny, matka natura nie bez powodu dała dzieciom donosny głos, że skoro my z TZ słyszymy zza grubej ściany płacz dziecka sąsiadów, to niemożliwym jest, żebyście w obrębie jednego piętra nie usłyszały płaczu dziecka
Ja uważam, że elektryczna niania to totalnie zbędny gadżet, a w dodatku całkiem drogi.
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kociulek a Ty miałaś w ciąży robione? Mnie mój gin skierował do szpitala i po wycinku też miała być szansa wyjścia w en sam dzień, ale niestety zrobiła się rzeź, straciłam dużo krwi, a że bez znieczulenia to troche tlenem ratowali i nie byłam w stanie nawet wstać. Dzień po zabiegu, czyli wczoraj mój gin mnie wypuścił po moich błaganiach(patologia ciąży to nie jest przyjemne miejsce) z przestrogą, że jakby jakiekolwiek krwawienie to mam wracać. Ale noc miała być decydująca i jest dobrze. Mam poleżeć teraz przez weekend i we wtorek na wizytę kontrolną do niego. Wyniki za dwa tygodnie, oby było wszystko w porządku ![]() Dziękuję za wsparcie wszystkim mamusiom Widzę, że rozmowy odnośnie wyprawki, a ja jeszcze w lesie... Pokażecie swoje listy? |
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze jak coś sobie zrobię, to na week end, że nie mam gdzie szukać pomocy w razie czego. Zawsze. I dostałam opieprz od mamy za to, że wchodzę na taborety i krzesła (żeby dostać się do wyższych szafek, bo jestem kurdupel). No ale jak mam inaczej sięgnąć? Faceci zawsze będą narzekać, że auto zostawiamy nie tak jak oni by chcieli ![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
jak macie jakieś linki o tym, to podawajcie, dodam na główną ![]() Zabrałam siostrę na spacer i lody. Wypiłam nawet latte macchiato, czyli w sumie kawa była a mała robi mi na złość i siedzi cicho. Puknęła tylko kilka razy w ciągu dnia delikatnie, a przecież potrafi czasem nieźle w brzuch kopnąć. Łożysko mam z przodu, to może też amortyzuje. Czy macie tak czasami, że jak dziecko kopie, puka, rusza się, to czujecie to tak nisko w macicy albo nawet bliżej odbytu??? Jak taki duży bąbel powietrza w jelitach?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-08-13 o 19:49 |
||
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Co do skladow kosmetykow to lepiej jak nie faszeruje sie dziecka chemia to sprawa jasna i oczywista.
I w razie pojawienia sie problemow skornych od razu mozna wyeliminowac pewne produkty bo powodow moga byc miliony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma dni kiedy kopie z małymi przerwami a ma też spokojniejsze dni. Ponadto nie każdt ruch czujemy także bądź spokojna
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Też mam łożysko z przodu i o wiele delikatniejsze ruchy niż w pierwszej ciąży, gdzie łożysko miałam z tylu.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wyczytałam bardzo dobre opinie o firmie Weleda. Podobno to eko kosmetyki, poleca je nawet Sroka. Tylko można je kupić tylko przez neta albo w Niemczech bodajże. Próbowała któraś z Was?
|
|
|
|
#3889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pragnienie czekolady na każdym kroku Ale nie nie słyszałam, ale się zorientuje chętnie. Ja i tak raczej kosmetyki będę zamawiała przez neta (jak 90% wyprawki Też czytam Sroke
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Apropo masażu krocza to na razie znalazłam taki filmik instruktażowy
![]() http://www.edziecko.pl/edziecko/10,1...d_porodem.html ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() http://www.srokao.pl/2016/03/weleda-...yjny.html?m=1# |
|
|
|
|
#3891 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A słyszałyście może o takich hamaczkach na wanienkę? Mój termin z OM różni się drastycznie od USG. OM 20.12 USG pierwsze prenatalne 19.12 USG drugie prenatalne 13.12 Słyszałam, że pierwsze prenatalne najbardziej wiarygodne i tego terminu się trzymam Cytat:
Tu przeczytacie o snach w ciąży, a filmik to cała prawda ![]() http://www.superstyler.pl/dziecko/sk...e-sny-w-ciazy/ Cytat:
Masz już jakąś konkretną wanienkę na oku? Bo chyba fajna sprawa taka ful wypas z przewijakiem Też tak myślę o rzeczach typu laktator - wybiorę jakiś w razie wu i najwyżej TŻ na szybciora później kupi Cytat:
Mi jak koleżanka powiedziała, że promiennie i kwitnąco wyglądam to już kóryś dzień czuję się piękna - a różnie to bywało Cytat:
Cytat:
Szczerze to pierwszy raz słyszę o masowaniu krocza ![]() I jeszcze Wam się pochwalę: zrobiłam dziś nalot na ciuchacz! Szkoda tylko, ☠ze zawsze jest do 14, a jak ja się wybrałam to do 13 ze wzgl. na wymianę towaru, ale w zamian było wszystko - 50% Wyobraździe sobie jak tam wpadłam o 12,45 i wytargałam całą siatę na 57 zł !!! Brałam trochę na oślep - głównie spodenki na więcej niż 56 cm, przy kasie dopiero robiłam selekcję Normalnie instynkt łowcy we mnie się odezwał :P
Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-08-13 o 21:32 |
||||||
|
|
|
#3892 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak tylko dowiedzialam sie o ciazy to zrobilam z tz przemeblowanie w szafkach. Wszystko co najczesciej uzywan jest w dolnych szafkach i na najwyższych puleczkach sa rzeczy, ktore uzywam malo. Cytat:
musze wygoglowac. Tez przeczytałam wedel! Cytat:
Ja juz teraz zaczynam kupowac na 3-6 bo 0-3 miesiace juz mam prawie wszystkie ciuszki poza skarpetkami. Chyba jutro pojade gdzies popatrzec na ciuszki jo chwilowo zrobilam sobie przerwe. |
|||
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Muffinowe, widzialam na allegro takie wlasnie 2w1 ale zaden konkretny model. Jak oblukam to podam link
![]() Lucky dobrzez robilam z niskimi polkami, tez powinnam, ale za niedlugo przeprowadzka wiec to byloby bez sensu... Mam nadzieje ze zapamietam dodac linki na główna. Jak nie to przypomnijcie mi
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas jest sieć sh, w których, w konkretne dni jest albo 50 % albo wszystko po 1zł, tylko jest dziki szał i trzeba z rańca. Nie kupowałam jeszcze dla małej, ale w najbliższym czasie chyba zrobię rajd Napisałyście o bloku sroki, weszłam i przepadłam!
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istne polowanie
|
|
|
|
|
#3896 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kawalerkę liczą sobie od 800- 1000zł za sam wynajem, a do tego jeszcze czynsze, prądy i internety. i wychodzi niezła sumka... my płaciliśmy w lipcu 1750zł za naszą kawalerkę (czynsz do spółdzielni, wynajem dla Jolki, prąd i TV z netem), więc tak sie wpieniłam, że od razu stwierdziłam, że wolę dopłacić trochę co drugi miesiąc a mieć dwa pokoje i ładne mieszkanie w moim guście. bo tu mnie wszystko wkurza. ja preferuje mało sprzętów i mebli, biele i szarości, a na obecnym mieszkaniu wszystko jest z innej parafii. teraz przynajmniej będę miała osobno sypialnie i jak mnie tż wpieni to się zamknę w pokoju i mam w nosie. a jak będę czuła się samotna, to zawsze będę sobie mogła pogadać do siebie, tyle mam luster w nowym mieszkaniu W tym obecnym nie mam żadnego oprócz łazienki, więc jak się szykuje do wyjścia, muszę kombinować żeby się przejrzeć w całości.kochana ja jestem nauczona bólu pleców wiesz jak bolą po 10 godzinach w pracy ? dziś byłam 8 godzin. mam łydki jak kłody, ale cieszę się, bo przynajmniej trochę ruchu. ale w pracy się oszczędzam. robię częściej przerwy na odpoczynek.mi kopniaki strasznie dają w kość... wybudzam się od razu, ale ja zawsze miałam taki płytki sen. dla mnie wystarczy że sąsiad obok odpali papierosa na balkonie. słyszę "strzelenie" zapalniczki i już mam oczy jak 5 złotych :/ serio. jeśli chodzi o spanie to ze mną trzeba jak z jajkiem, na paluszkach... no chyba, że jestem na tyle padnięta, że śpię jak suseł. ale to rzadko się zdarza. nie wiem przez co to mam. zawsze miałam taki czujny sen, może przez sytuację którą miałam w dzieciństwie w domu. zawsze na czujce. no cóż... ![]() Cytat:
no i jak już się do czegoś przywiążę to stosuje. zmieniam tylko kremy tej samej marki. mam dwa ulubione i tak sobie je stosuje naprzemiennie. Cytat:
Cytat:
![]() a widok tż rozczulającego się nad rzeczami był na bannnnk słodki :P Mój też jak testował wózek w sklepie to było fajowe :P Cytat:
oprócz apki "niani" polecam jeszcze baby sounds. odgłosy suszarki, deszczu i innych wspaniałe na usypianie dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
my mamy dwa samochody, więc do auta tzta wejdzie bez problemu, tylko problem z tym moim małym bączkiem, do swifta trzeba ściągnąc kółka. dobrze ze praktycznie zawsze jeździmy razem z tż wszędzie, wiec może nie będzie problemu. Cytat:
![]() też muszę się wybrać do lumpka!!
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
godzina 5rano i Igor się gimnastykuje wczoraj pogralam z tz w badmintona to moze mu sie spodobalo Ale aż mam zakwasy w jednej ręce Dziś zjeżdża się do nas rodzenstwo mojej mamy i dziadki bo wczoraj z niemiec tato na tydzien zjechal a mial ostatnio 50 urodziny więc zamowilismy mu tort Zatem ciężki dzien przed nami bo nie lubię takiego siedzenia za stołem dlugiego ![]() Wczoraj mialam dzien troche przykrosci ze strony mamy ale to opowiem jak będę miała wiecej czasu...siostra jeszcze bedzie dwa dni więc.sie jeszcze nazbiera bo to tez z nią związane. |
|
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Hehehe liczy się!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
Jak Ci mówią przykrości, to się odwracaj na pięcie i miej to w nosie. Z tego co pisalas wczesniej, tłumaczenia nic nie dają, wiec staraj się trochę olewac. Dla spokoju swojego i maluszka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie to staram się i naprawdę mi sie juz udaje to olewac...ale wczoraj to juz bylo za dużo na raz i tak wyszlo
|
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
A masowanie przez partnera tez sie liczy? 🤔
Pozdrowienia znad morza dla małych i wiekszych tego wątku 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Darunia😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Tak teraz patrzę że za chiny ludowe was nie nadrobię po powrocie 😣😣😣😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

?
Nie mogłam tego wymówić