Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-14, 14:54   #4111
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III

Cytat:
Napisane przez nieodpowiednia123 Pokaż wiadomość
Niedawno po drugim śn wjechała jagodzianka

A potem zamiast obiadu będzie zapiekanka

Czemu takie grzeszki? Dziś młodsza siostra mnie poprosiła żebym chociaż dziś bylo jak dawniej i razem mam z nimi pojechac na jedzenie

Przemoge się

Rodzina>>>choroba

Wiem ze dla psychiki będzie cios zapiekanka kcal ile..beda wyrzuty glupie mysli..przed tym jeszcze drożdżówka i szklanka soku, ale dziś cały dzień rodzinny i nawet nie mam czasu myśleć o kaloriach wymiarach chorobie

I jak nie zjeść takiej bułeczki?

Chce z tego wyjść i staram się uśmiechać do wszystkiego

Mam nadzieję, ze brat przypilnuje i nie wezmę jakiejś fit wersji zapiekanki

Bo jak sosy to majonez i keczup +plus ma być mięsko na niej i cola takie wyzwanie dziś przed mną

Trzymajcie kciuki!

Wiem ze sama powinnam się pilnować Ale nie mam do siebie zaufania jeszcze

Może z czasem wróci wiem że teraz moje oczy kłamią
A co było na śniadanie i drugie śniadanie? Dlaczego nie zjesz obiadu i zapiekanki dodatkowo tylko zastępuejsz ciepły, pełnowartościowy posiłek zapiekanką? Powinnaś zjeść i obiad i zapiekankę (w odstępach czasu)... Nie jecie w domu rodzinnie obiadu, tylko na mieście? No nic skoro to taki rodzinny obiad to niech będzie.... ważne, ze zjesz z rodziną. mam nadzieję, że ci się uda i ED nie zniszczy Wam tego dnia...

Chciałaś wrzucić jakieś zdjęcie? Niczego nie wrzuciłaś...

A tak przy okazji... nie wiedziałam, że masz siostrę.... czym ona się żywi, co je skoro rodzice jedzą na mieście? Pytam z ciekawości

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-14, 15:00   #4112
nieodpowiednia123
Raczkowanie

zapiekanka + frytki bedzie lepsza opcja
siostra? szykuje jej kanapki, płatki z mlekiem, lubi naleśniki itp. Co mówi to jej zrobię
tez mam nadzieje że choroba nie popsuje..własnie coś nie mogę dodać zdjęcia ;_;
nieodpowiednia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-14, 15:03   #4113
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
zapiekanka + frytki bedzie lepsza opcja
siostra? szykuje jej kanapki, płatki z mlekiem, lubi naleśniki itp. Co mówi to jej zrobię
tez mam nadzieje że choroba nie popsuje..własnie coś nie mogę dodać zdjęcia ;_;
To sama też to jedz... i niech siostra zje to co Ty dla siebie robisz (zupę, rybę itp o ile rzeczywiście to jesz)

To dodaj zdjecie na fotosik.pl a potem wklej tutaj link ale cos musisz robić źle... spróbuj jeszcze

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-14 o 15:04
Stary 2016-08-14, 15:05   #4114
nieodpowiednia123
Raczkowanie

śn 3 kanpki chleba z serem śmietankowym almette druga z białym serem w plastrach na to pomidor i ogórek i ostatnia kanapka z serem żółtym i keczupem +nektarynka kakao+ łyżka miodu
IIśn: znowu pieczywo ale miałam ochote bułka graham jedna połowa z jajkiem ogórkiem konserwowym na to keczup
druga połowa z sałatą pomidorem rzodkiewka i korniszonem
godzine po: drożdżówka + szklanka soku 100% tymbark
brat jest w szoku
Stary 2016-08-14, 15:10   #4115
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
śn 3 kanpki chleba z serem śmietankowym almette druga z białym serem w plastrach na to pomidor i ogórek i ostatnia kanapka z serem żółtym i keczupem +nektarynka kakao+ łyżka miodu A gdzie masło??? Gdzie masło pod twaróg, pod żółty ser? Takie kanapki są nie tylko niesmaczne ale i bez wartości
IIśn: znowu pieczywo ale miałam ochote bułka graham jedna połowa z jajkiem ogórkiem konserwowym na to keczup
druga połowa z sałatą pomidorem rzodkiewka i korniszonem no i znowu sucha buła z dodatkami Gdzie masło?
brat jest w szoku
Ta.. szkoda, ze zapomniałaś o ważnym składniku jakim jest tłuszcz i nie ma go w żadnym z Twoich posiłków? Nic się nie wchłonęło.. Smakuje Ci takie suche jedzenie? Jedyny plus, że o ile to zjadłaś to zwiększyłaś porcje ale i tak wszystko jest dietetyczne... ucinasz kalorie I to tyle przez ponad połowę dnia?

Stary 2016-08-14, 15:32   #4116
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Masło było nie liczac kanapki z serkiem almette tam bez masła

Wiem, ze jeszcze ucinam..Ale staram się eliminować ed- owe nawyki

A teraz jem jogurt wiśniowy z jogobelli bo dopiero wyjeżdżamy za 10 min na jedzenie
Stary 2016-08-14, 16:00   #4117
Sherrie
Rozeznanie

Wink Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III

Ja wzorem? no proszę... :/

Wczorajsze P:

I. naleśniki z borówkami i syropem klonowym (po amerykańskiemu hehe)

II. kluski z mlekiem i cukrem + brzoskwinia

III. udko z kurczaka z ziemniakami puree, sałatka warzywna ze śmietaną i jakiś ciemny sos, i zupa pomidorowa z proszku

IV. sernik z masą krówkową, garść borówek, szklanka kakao

V. bułka:
a) masło, pasta rybna, pomidor
b) serek do sm., szynka, awokado, pietruszka (co ja mam z tą natką??), słonecznikiem

i później trochę chipsów i jakieś napoje pomarańczowe
a tak w ciągu dnia to kawa i woda i trochę pasty rybnej

Tak ogólnie to niedawno czytałam że weganizm wcale nie jest taki zdrowy. Z powodu braku witamin są niedobory, szczególnie wit z gr B

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
śn 3 kanpki chleba z serem śmietankowym almette druga z białym serem w plastrach na to pomidor i ogórek i ostatnia kanapka z serem żółtym i keczupem +nektarynka kakao+ łyżka miodu
druga połowa z sałatą pomidorem rzodkiewka i korniszonem
brat jest w szoku

spróbuj kanapkiz serem żółtym i dżemem
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-14, 16:02   #4118
zakonna
Naczelna Nastolatka

To prawda z tym weganizmem i niedoborami. Dlatego najbardziej ogarnięta i sensowna weganka na youtube zawsze mówi o suplementacji codzienniej diety.
Stary 2016-08-14, 17:17   #4119
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Masło było nie liczac kanapki z serkiem almette tam bez masła

Wiem, ze jeszcze ucinam..Ale staram się eliminować ed- owe nawyki

A teraz jem jogurt wiśniowy z jogobelli bo dopiero wyjeżdżamy za 10 min na jedzenie
Wybacz ale nie wierzę Wspomniałaś o maśle dopiero kiedy wytknęłam Ci, że go nie jadłaś

To jeszcze nie jedliście obiadu??? Kolację potem zjesz?
Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Ja wzorem? no proszę... :/

Wczorajsze P:

I. naleśniki z borówkami i syropem klonowym (po amerykańskiemu hehe)

II. kluski z mlekiem i cukrem + brzoskwinia

III. udko z kurczaka z ziemniakami puree, sałatka warzywna ze śmietaną i jakiś ciemny sos, i zupa pomidorowa z proszku

IV. sernik z masą krówkową, garść borówek, szklanka kakao

V. bułka:
a) masło, pasta rybna, pomidor
b) serek do sm., szynka, awokado, pietruszka (co ja mam z tą natką??), słonecznikiem

i później trochę chipsów i jakieś napoje pomarańczowe
a tak w ciągu dnia to kawa i woda i trochę pasty rybnej

Tak ogólnie to niedawno czytałam że weganizm wcale nie jest taki zdrowy. Z powodu braku witamin są niedobory, szczególnie wit z gr B

-
Jesz na luzie, to co chcesz ile chcesz i to się liczy A co do niedoborów to wystarczy suplementować B12 bo inne witaminy z grupy B są w jedzeniu

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
To prawda z tym weganizmem i niedoborami. Dlatego najbardziej ogarnięta i sensowna weganka na youtube zawsze mówi o suplementacji codzienniej diety.
O kim mowa?

Stary 2016-08-14, 17:19   #4120
zakonna
Naczelna Nastolatka

Po angielsku, unnatural vegan. Bardzo, bardzo konkretna babeczka.
Stary 2016-08-14, 17:32   #4121
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Po angielsku, unnatural vegan. Bardzo, bardzo konkretna babeczka.
Nie znam kobitki Dziękuję

Stary 2016-08-14, 18:10   #4122
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Zapiekanka i mały lód włoski wpadł 💪
Stary 2016-08-14, 19:08   #4123
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Zapiekanka i mały lód włoski wpadł 💪
Kolacja będzie prawda? I co za zdjecie chciałaś wrzucić? Weź tak jak obiecałaś zrób zdjęcia jedzenia z całego dnia i nam pokaż

Stary 2016-08-14, 19:36   #4124
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Będzie kolacja

I jutro na pewno zdjęcia będą

Bardzo fajny dzień jeszcze potem zakupy tym bardziej mam humor lepszy

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Drożdżówki
Stary 2016-08-14, 22:39   #4125
Sherrie
Rozeznanie

Nieodpowiednia, ja do tej pory myslalam ze Twój nick toniedopowiedzenia :|

Moje pypy:

I. owsianka z orzechami i rodzynkami, polewa toffie

II. bułka razowa z masłem, serkiem wiejskim i rzodkiewkami, Twix

III. kotlet de volail (czy jakos tak), z serem zołtym, boczkiem, masłem i natką pietruszki, mizeria, ziemniaki z wody, Magnum

IV. kawałek sernika z polewa toffie, mleko

V. płatki śniadaniowe, jogurt naturalny, banan, orzechy i rodzynki

VI. garść paluszków

no i kawa, cola, woda

kurcze narobiłaś mi smaka na zapiekanke

Edytowane przez Sherrie
Czas edycji: 2016-08-14 o 22:41 Powód: ziemniaki :P
Stary 2016-08-15, 01:24   #4126
201707171111
Konto usunięte

Nie wiem czy to dobry wątek... ale może opiszę swoją sytuację:

Zawsze byłam chuda, ale jako dziecko odżywiałam się dość normalnie (przynajmniej w porównaniu z aktualnym stanem). A potem nastało gimnazjum, które mocno odbiło się na mojej psychice. Przestałam nosić kanapki do szkoły, czy to miałam 4 lekcje, czy 7. Przez pewien czas nawet nie nosiłam też picia, ale to minęło. Najpierw trudno było mi się przyzwyczaić do uczucia głodu, ale kiedyś w liceum stwierdziłam, że nawet je lubię. Przez dwie ostatnie klasy szkoły średniej moje śniadania zmieniły się z miniaturowych kanapek na... czekoladowego cukierka (sztuk 1) lub pasek czekolady. To wystarczało mi na około 7 godzin, potem obiad i jakieś przekąski. Ale oczywiście do czasu. Obiad zaczęłam zastępować szybkimi, niezdrowymi i niesycącymi daniami. Moje najzdrowsze jadłospisy zawierały trochę słodyczy i miskę zupy na dzień. Co ciekawe, wagę mam stabilną, a nawet od czasów gim przytyłam 3kg. Dodam, że aktywności fizycznej brak.
Szkoła skończona, teoretycznie powody do stresu znacznie się zmniejszyły, więc zaczęły się pojawiać myśli "a może by tak wreszcie zacząć się zdrowo odżywiać? bo kości brzydko sterczą, cera okropna, a włosy - tragedia". No i zwracam się do Was o pomoc, wsparcie, sama nie wiem...

Chciałabym małymi kroczkami zacząć odżywiać się normalnie, zdrowo. Pomyślałam, że na początek warto byłoby ustalić sobie 3 regularne posiłki o stałych porach, bazujące na makaronie (śniadanie), ziemniakach (obiad) i ryżu (kolacja). Do bazy zamierzam dodawać owoce (w mojej dotychczasowej diecie właściwie ich nie było), jogurt, surówki i mięso. Chcę zrezygnować ze słodyczy, całkowicie.
Jeśli chodzi o nawodnienie, to blisko mi do kaktusa. Często nawet jak czuję pragnienie, to nie sięgam po picie. Zastanawiam się czy może napoje również warto rozplanować tak jak posiłki, powiedzmy 500ml 4x dziennie.

Proszę o opinie i porady
201707171111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-15, 07:00   #4127
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie kolacja

I jutro na pewno zdjęcia będą

Bardzo fajny dzień jeszcze potem zakupy tym bardziej mam humor lepszy

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Drożdżówki
A wiesz dlaczego humor lepszy? Bo nie byłaś głodna, nie głodziłaś się
Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Nieodpowiednia, ja do tej pory myslalam ze Twój nick toniedopowiedzenia :|

Moje pypy:

I. owsianka z orzechami i rodzynkami, polewa toffie jakiś owoc do tego lub po

II. bułka razowa z masłem, serkiem wiejskim i rzodkiewkami, Twix słabo jedna bułka na P

III. kotlet de volail (czy jakos tak), z serem zołtym, boczkiem, masłem i natką pietruszki, mizeria, ziemniaki z wody, Magnum

IV. kawałek sernika z polewa toffie, mleko to bym zaliczyła jako deser po obiedzie ale na kolejny posiłek, podwieczorek to za mało

V. płatki śniadaniowe, jogurt naturalny, banan, orzechy i rodzynki

VI. garść paluszków

no i kawa, cola, woda

kurcze narobiłaś mi smaka na zapiekanke
Fajnie, że nadal jesz na luzie ale na P to za mało.. dzisiaj wyszło Ci U

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Napisane przez OotS Pokaż wiadomość

Zawsze byłam chuda, ale jako dziecko odżywiałam się dość normalnie (przynajmniej w porównaniu z aktualnym stanem). A potem nastało gimnazjum, które mocno odbiło się na mojej psychice. Przestałam nosić kanapki do szkoły, czy to miałam 4 lekcje, czy 7. Przez pewien czas nawet nie nosiłam też picia, ale to minęło. Najpierw trudno było mi się przyzwyczaić do uczucia głodu, ale kiedyś w liceum stwierdziłam, że nawet je lubię. Przez dwie ostatnie klasy szkoły średniej moje śniadania zmieniły się z miniaturowych kanapek na... czekoladowego cukierka (sztuk 1) lub pasek czekolady. To wystarczało mi na około 7 godzin, potem obiad i jakieś przekąski. Ale oczywiście do czasu. Obiad zaczęłam zastępować szybkimi, niezdrowymi i niesycącymi daniami. Moje najzdrowsze jadłospisy zawierały trochę słodyczy i miskę zupy na dzień. Co ciekawe, wagę mam stabilną, a nawet od czasów gim przytyłam 3kg. Dodam, że aktywności fizycznej brak.
Szkoła skończona, teoretycznie powody do stresu znacznie się zmniejszyły, więc zaczęły się pojawiać myśli "a może by tak wreszcie zacząć się zdrowo odżywiać? bo kości brzydko sterczą, cera okropna, a włosy - tragedia". No i zwracam się do Was o pomoc, wsparcie, sama nie wiem...

Chciałabym małymi kroczkami zacząć odżywiać się normalnie, zdrowo. Pomyślałam, że na początek warto byłoby ustalić sobie 3 regularne posiłki o stałych porach, bazujące na makaronie (śniadanie), ziemniakach (obiad) i ryżu (kolacja). Do bazy zamierzam dodawać owoce (w mojej dotychczasowej diecie właściwie ich nie było), jogurt, surówki i mięso. Chcę zrezygnować ze słodyczy, całkowicie.
Jeśli chodzi o nawodnienie, to blisko mi do kaktusa. Często nawet jak czuję pragnienie, to nie sięgam po picie. Zastanawiam się czy może napoje również warto rozplanować tak jak posiłki, powiedzmy 500ml 4x dziennie.

Proszę o opinie i porady
Ja bym rozplanowała 5 posiłków a nie trzy i jeśli lubisz słodycze to bym z nich nie zrezygnowała - mózg potrzebuje cukru również cukrów prostych, bez nich umiera, komórki nieodwracalnie zanikają... mózg przede wszystkim potrzebuje węglowodanów tych prostych i złożonych... nikt nie każe Ci jeśc ich kilogramami ale raz na jakis czas kawałek ciastka nie zaszkodzi.. no i teraz jest cała masa zdrowych zamienników batonów, które mozesz zrobić sama lub kupić (np. te na bazie daktyli, orzechów itp).... nie możesz też zapominać o tłuszczu, węglowodanach, białku bo one również są ważne Napisz jeszcze TUTAJ nasza koleżanka Cava ma sporą wiedzę na ten temat i na pewno jeszcze coś doradzi

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-15 o 07:05
Stary 2016-08-15, 11:50   #4128
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OotS Pokaż wiadomość

Proszę o opinie i porady
Ha, mam tak samo... Nawet do tego stopnia, że większość moich kaktusów które mam na parapecie mi powysychało

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-15, 13:03   #4129
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Wieczorem dam zdjęcia

Dziś trochę gorzej psychicznie

Nie rozumiem trochę moich rodziców..jem drugie śniadanie a tata z uwagą, że jak tak będę dalej jadła to zakupy codzień będzie musiał robić, bo wszystko wyjadam. Przykro mi się zrobiło

Nie że się chwalę, czasem tego tak nie odbierzcie, ale na sytuację finansową nigdy narzekać nie mogliśmy więc co tatę zbawia zakupy codzień jak mam wagę grubo poniżej normy i 10 kg mam przytyć żeby bmi nie zagrazalo mojemu życiu jak i waga

Eh

Może jestem dzieckiem i dlatego tak na to patrzę..
Stary 2016-08-15, 13:15   #4130
promyczek2105
Raczkowanie

No póki co to jakoś wątpię żebyś wszystko wyjadala bo i tak jesz biednie więc nie rozumiem,a niemożliwe żeby domownicy jedli mniej niż ty, nie ma co brać wszystkiego do siebie, zakupy możesz w razie co zrobić sama
Stary 2016-08-15, 14:20   #4131
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wieczorem dam zdjęcia

Dziś trochę gorzej psychicznie

Nie rozumiem trochę moich rodziców..jem drugie śniadanie a tata z uwagą, że jak tak będę dalej jadła to zakupy codzień będzie musiał robić, bo wszystko wyjadam. Przykro mi się zrobiło

Nie że się chwalę, czasem tego tak nie odbierzcie, ale na sytuację finansową nigdy narzekać nie mogliśmy więc co tatę zbawia zakupy codzień jak mam wagę grubo poniżej normy i 10 kg mam przytyć żeby bmi nie zagrazalo mojemu życiu jak i waga

Eh

Może jestem dzieckiem i dlatego tak na to patrzę..
Twoi rodzice widzą problem? Widzą, że jesteś za chuda? Przydałaby się Wam rodzina terapia
Cytat:
Napisane przez promyczek2105 Pokaż wiadomość
No póki co to jakoś wątpię żebyś wszystko wyjadala bo i tak jesz biednie więc nie rozumiem,a niemożliwe żeby domownicy jedli mniej niż ty, nie ma co brać wszystkiego do siebie, zakupy możesz w razie co zrobić sama

Stary 2016-08-15, 21:46   #4132
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Śn: 3 kromki chleba przekrojone na pół czyli 6 kanapek bo spory chleb był duży

Dwie z jajkiem i ogórkiem kiszonym plus keczup 😍

Dwie z białym serem w plastrach na to pomidor ogórek konserwowy rzodkiew i cebulka

Dwie z serem żółtym pomidorem i keczupem +herbata z miodem i nektarynka

IIsn: bułka drożdżowa i jabłko

O: rosół z makaronem i marchewka

Łosoś wędzony ryż brązowy sałatka z łyżka oliwy

Pod: jogurt jagodowy i połowa kanapki..tu słabo i jestem zła, bo to tylko z mojej winy, ale jakoś głupie myśli

Kolacja: jajecznica na maśle z dwóch jajek z cebulką papryka i dwie kromki chleba

1 ser żółty keczup

Dwa plastry białego sera pomidor ogórek

W międzyczasie szklanka soku, dwie szklanki mega słodkiego kompotu z wiśni

Jest już na P?

Nie licząc podwieczorku..

+zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160812_123917.jpg (78,2 KB, 0 załadowań)
Stary 2016-08-15, 22:36   #4133
promyczek2105
Raczkowanie

To nie jest wg mnie na przytycie a na utrzymanie. Nie poddawaj się,nie ma co wymiękac podwieczorek ci nie wyszedł to się zgadza ale wierzę że z dnia na dzień będzie lepiej. Ile było ryżu na obiad? Do jajek najlepszy majonez mam nadzieje ze smarujesz kanapki masłem...
Stary 2016-08-16, 06:16   #4134
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Śn: 3 kromki chleba przekrojone na pół czyli 6 kanapek bo spory chleb był duży

Dwie z jajkiem i ogórkiem kiszonym plus keczup ��

Dwie z białym serem w plastrach na to pomidor ogórek konserwowy rzodkiew i cebulka

Dwie z serem żółtym pomidorem i keczupem +herbata z miodem i nektarynka A GDZIE MASO?

IIsn: bułka drożdżowa i jabłko To nie jest posiłek na p

O: rosół z makaronem i marchewka

Łosoś wędzony ryż brązowy sałatka z łyżka oliwy znowu 2 łyżki ryżu?

Pod: jogurt jagodowy i połowa kanapki..tu słabo i jestem zła, bo to tylko z mojej winy, ale jakoś głupie myśli złe myśli są z wygłodzenia

Kolacja: jajecznica na maśle z dwóch jajek z cebulką papryka i dwie kromki chleba

1 ser żółty keczup

Dwa plastry białego sera pomidor ogórek

W międzyczasie szklanka soku, dwie szklanki mega słodkiego kompotu z wiśni

Jest już na P?

Nie licząc podwieczorku..

+zdjęcia
I nadal nie ma zdjęć - szkoda Coś źle dodajesz? Rób zdjęcia mniejszego formatu

Nie to nie jest P

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-16 o 09:33
Stary 2016-08-16, 08:34   #4135
aguseq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
I nadal nie ma zdjęć- szkoda Coś źle dodajesz? Rób zdjęcia mniejszego formatu

Nie to nie jest P

a po co Ci te zdjęcia, nie widziałaś kanapki z ketchupem?

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-16 o 09:33
aguseq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-16, 09:31   #4136
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Jeszcze trochę się boję majonezu..

Dziewczyny to jest możliwe, że na takim jedzeniu przez dwa dni waga wzrosła o ponad pół kilo? Wiem że dobrze, ale w dwa dni ponad pół kilo na takim marnym jedzeniu jeszcze co jest na U a nie na P? Dziwne

Czy to woda i w jelitach resztki niestrawionego pokarmu? Bo boję się już trochę zwiększyć..Wiem głupi tok myślenia Ale chce zdrowo tyc a nie 1 kg na dwa dni..

-

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-16 o 09:36
Stary 2016-08-16, 09:34   #4137
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguseq Pokaż wiadomość
a po co Ci te zdjęcia, nie widziałaś kanapki z ketchupem?
Widziałam ale chcialam orientacyjnie zobaczyć wielkość porcji

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Jeszcze trochę się boję majonezu..

Dziewczyny to jest możliwe, że na takim jedzeniu przez dwa dni waga wzrosła o ponad pół kilo? Wiem że dobrze, ale w dwa dni ponad pół kilo na takim marnym jedzeniu jeszcze co jest na U a nie na P? Dziwne

Czy to woda i w jelitach resztki niestrawionego pokarmu? Bo boję się już trochę zwiększyć..Wiem głupi tok myślenia Ale chce zdrowo tyc a nie 1 kg na dwa dni..

To drugie Pójdziesz do WC i waga spadnie.... Nie możliwe aby w dwa dni przytyć 1 kg. Zdrowo powinnaś przybierać 0,5-1kg na tydzień

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-16 o 09:36
Stary 2016-08-16, 09:35   #4138
nieodpowiednia123
Raczkowanie

Przepraszam dwa razy wysłałam

Nie dwie łyżki a pół woreczka wyszło 😊

Masło było ale zapominam dopisywać, teraz będę

Mniejszym formacie, dobra

A no dodanie do jogurtu mieszanki studenckiej plus bułka z jagodamiz kruszonką cukrem pudrem to dobry posiłek na przytycie?
Stary 2016-08-16, 09:57   #4139
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam dwa razy wysłałam

Nie dwie łyżki a pół woreczka wyszło ��

Masło było ale zapominam dopisywać, teraz będę

Mniejszym formacie, dobra

A no dodanie do jogurtu mieszanki studenckiej plus bułka z jagodamiz kruszonką cukrem pudrem to dobry posiłek na przytycie?
Pół woreczka ugotowanej? No to dobrze, że zwiększyłaś

Do jogurtu dorzuciłabym jeszcze jakiś owoc i trochę podprazonych na patelni płatków owsianych I też zalezy ile tej mieszanki...

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2016-08-16 o 09:58
Stary 2016-08-16, 10:15   #4140
Sherrie
Rozeznanie

Wecie co... załamałam się wczoraj...
Wyobrazcie sobie taka sytuacje:
Umówiłam się z chłopakiem ze przyjadę do Niego na cały dzień, konkretniej to wyznaczona godzina to była 9.00. Dzien wcześniej gadaliśmy do 2 w nocy wiec stwierdziłam ze przyjadę o 10 niech się chlop ogarnie spoko]jnie. no i jestem.Znam kod do klatkiwiec weszłam sama. Pukam - cisza, pukam - cisza, walnelam 2 razy - jest. Otwiera, ja patrze a On jeszcze spi. Ok, mysle sobie: ogarnie się i się kawy napijemy. I co? Nieeee, poszedł spac...
Cos tam 5 przez 10 pomruczał i bach - spi i nie reaguje. Posiedzialam do 12.30 i stwierdziłam ze w domu tez sama mogę sobie poogladac tv. Zaczelam się zbierac i mowie mu ze ide skoro on spi. no i się zwleka i zaczyna się ogarniać. a ze ja jestem uparta to powiedzalam ze ide i ze jak tak mnie traktuje to nie będę już przyjezdzala a jak będzie chciał się spotkać to niech on przyjezdza. zamknelam drzwi i ze zlosci przyszlo mi takie rozczarowanie ze prawie się poryczałam... ehhh

Wczorajsze:

I. gesta owsianka na mleku z masłem, mieszanka studencja, jabłko cynamon i kakao + kawa z mlekiem i cukrem i pasek czekolady

II. bułka francuska z serkiem nat, łosos wedzony, koperek. salatka z pomidora, kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy z oliwa bazyliowa

III barszcz czerwony z pierogami z mięsem

IV. duza princessa kokosowa, kawa mrozona, brzoskwinia ufo i kilka cukierkow (chyba musiałam odreagować hehe)

V. buraczki zasmażane, wędlina, 2 kronki chleba, masło i jedna mniejsza kromkaze smalcem i ogorkiem kiszonym

VI.pol paczki dużych laysow

Ervisha - nie patrze czy to obiad czy podwieczorek, jem to na co mam w danym momencie ochote bo mogloby się skonczyc niedosyceniem i napadem, a po co mi to? mało mam problemów?

I jeszcze dzisiaj miałam isc z sąsiadem po psa bo się tak umowilismy z wlascicielem i co? "nie mam czasu"
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości