Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-16, 08:42   #2581
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

ja czekam na kocyki od makaszki, ciekawe czy dzisiaj dojadą.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:44   #2582
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

zielinka_87 fantastycznie pokój wygląda. brawa dla Was

Listopadowa, przypomniało mi się, że jeszcze sporo sukienek maxi jest w bon prix. ja nigdy nic od nich nie zamawiałam, ale mam koleżankę która co miesiąc coś zamawia i jest zadowolona z jakości ubrań. zwłaszcza, że są one za nieduże pieniądze.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:57   #2583
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana obudzona przez roznoszacych ulotki reklamowe
Człowiek smacznie spi a ci naparzaja domofonem, tymbardziej ze w nocy odwozilam tz wiec polozylam sie po 3, no ale leci ciezarny człek z bolacym spojeniem otwierac bo mysli sobie ze moze zus a tu psikus!

Wczoraj pomalowalismy w pokoiku dla synka pasy na sciane. Jestem bardzo zadowolona z efektu gorzej z dziesiejszym samopoczuciem. Zamiast tztowi zostawic ta robote to ja zawsze taka zosia samosia co woli sama bo on popsuje i dzisiaj znowu akcja "spojenie" a w nocy pierwszy raz brzuch mi sie postawil, dziwne uczucie.

Wstawiam foto sciany zeby was z rana uraczyc

Załącznik 6593936
Pokoik wygląda pięknie! Ale kobieto, daj sobie na wstrzymanie i nie wysilaj się tak! Jakby tż skiepścił, to by poprawił ;-)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jade na echo serca. Poprosze o kciuki!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kciuki!

Rozmawiałyście o koszulkach do karmienia. Właśnie wpadła mi w oko jedna, chyba ją sobie wezmę, tylko muszę pomierzyć rozmiary - nie wiem czy s czy m ;-) A tak w ogóle to ja nienawidzę spać w piżamach wolę koszulki
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...653837222.html
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:59   #2584
MajWija
Wtajemniczenie

Ja już po
Teraz jedziemy po wózek i fotelik. Tzn zamówić bo na miejscu pewnie tych kolorów co chcemy nie będzie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:02   #2585
mietowka25
Zakorzenienie

Boziu od rana tylko nadrabiam... :-P

Bluesberry na razie gondola http://allegro.pl/gondola-do-wozka-b...401306206.html
Ale wózek zostaje czyli Britax B-Agile 4 plus.

Bluesberry też uważam że najważniejszy jest rytm dnia

Listopadowaa ja kupuje Tommee Tepiee (nie wiem czy dobrze napisałam ;-)) z takim urządzeniem do mierzenia temperatury mleka
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:07   #2586
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Co do tego pierwszego. Lila była od małego uczona w trochę innym "systemie" że tak powiem, w dzień spała w salonie, bez zasłaniania okien, przy "huku" talerzy w kuchni, pralce czy odkurzaczu. Natomiast w nocy było ciemno i cichutko Nie myliła nocy jako krótkiej drzemki i heja do zabawy, obudziła się na zmianę pampka, jedzenie czy picie i spała dalej
Przy Małym też mam zamiar to stosować, głównie z tego powodu w salonie będzie kołyska. No i co dla dziecka baaardzo ważne : rytm dnia Taka systematyczność dużo daje
Planuję robić tak samo, ale zobaczymy jak to wyjdzie

Cytat:

Przyszło moje zamówienie z Gemini przez to że był długi weekend to trochę poczekałam. Potem obczaję ten termometr Microlife i dam znać. Zamówiłam też różne podkłady, wkładki laktacyjne (wzięłam różne bo nie mogłam się zdecydować), jakieś maści, butelkę i przyszedł wieeeelki karton. Nie wiedziałam, że głupie wkładki tyle miejsca zajmują
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:16   #2587
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja już po
Teraz jedziemy po wózek i fotelik. Tzn zamówić bo na miejscu pewnie tych kolorów co chcemy nie będzie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

Bluesberry na razie gondola http://allegro.pl/gondola-do-wozka-b...401306206.html

Listopadowaa ja kupuje Tommee Tepiee (nie wiem czy dobrze napisałam ;-)) z takim urządzeniem do mierzenia temperatury mleka

ale czadowy kolor!!

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Planuję robić tak samo, ale zobaczymy jak to wyjdzie

Przyszło moje zamówienie z Gemini przez to że był długi weekend to trochę poczekałam. Potem obczaję ten termometr Microlife i dam znać. Zamówiłam też różne podkłady, wkładki laktacyjne (wzięłam różne bo nie mogłam się zdecydować), jakieś maści, butelkę i przyszedł wieeeelki karton. Nie wiedziałam, że głupie wkładki tyle miejsca zajmują
I dziwić się ze kobieta na 2 dni do szpitala jedzie z waliza jak na 2tyg urlopu

A propo, walizkę musze kupić bo moja dokończyła swój żywot
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 09:24   #2588
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja już po
No to masz ładna nagrodę za męki na glukozie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:28   #2589
mietowka25
Zakorzenienie

I spacerówka jeśli okaże się wszystko ok wieczorem kupujemy
Stary 2016-08-16, 09:30   #2590
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

ale czadowy kolor!!

ja będę musiała chyba też czegoś poszukać albo pożyczyć. Bo myślałam, że mam torbę ale teraz przy ostatnim pobycie w szpitalu ledwo się zmieściłam, a szłam tylko na moment i w dodatku bez tych dodatkowych dziecięco-poporodowych rzeczy. Gdzieś mialam taką ciut większą sportową, którą kiedyś nosiłam na treningi, ale przy przeprowadzce kiedyś wcięło.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
to trzymam kciuki!
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:31   #2591
fiii
Rozeznanie

Cytat:

ale czadowy kolor!!

ja dla siebie walizke mam, ale za to dla małej musiałam kupic i tym sposobem ide do szpital z dwiema
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:59   #2592
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja dla siebie walizke mam, ale za to dla małej musiałam kupic i tym sposobem ide do szpital z dwiema
Z tego co się zorientowałam to dla dziecka na szczęście nie muszę mieć kompletnie nic. tyle co na wyjście do domu, ale to przygotuje tż w domu, wsadzę do fotelika żeby nie zapomniał i będzie
Stary 2016-08-16, 10:07   #2593
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Powiem Ci że byłam z lekka przerażona, jak u kuzynki Tż miesięczne dziecko na rodzinnej imprezie przechodziło dosłownie z rąk do rąk, a potem jak mała wylądowała w łóżeczku, to co rusz podchodziła babcia i wyciągała ją bez wyraźnego powodu, od tak żeby sobie ponosić. Moja mama ciągle przestrzega mnie przed czymś takim.

Będę się starać żeby moje dziecko jak najczęściej leżało samo, chciałabym ją nosić na rękach tylko jak to będzie konieczne. I też nie chcę żadnych bujaczków, leżaczków, chuśtawek itd. Położę, tak jak Ty, na macie i niech froteruje podłogi za jakiś czas.
Za parę miesięcy zobaczymy czy też będę taka mądra.
No nie powiem, trudno jest się oprzeć takiemu maluszkowi Coś tam sobie czasem ponosiłam na początku, nie ma bata, ale generalnie skoro dziecko spokojnie spało, albo leżało nie płacząc to po co nosić?

Co do leżaczków, bujaczków, huśtawek to ja też jestem na nie - więcej korzyści dla rozwoju ma dziecko na podłodze

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
A dla mnie to nie jest ano normalne ani dobre.
Raz że trzeba nauczyć dziecko kiedy jest dzień i czas na zabawę a kiedy jest noc i czas na sen. Zabawa w nocy burzy rytm.
Wiem że człowiek w nocy zrobiłby wszystko żeby nie było płaczu i marudzenia ale wybrałbym jakieś inne rozwiązanie.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

A tak poza tym dzień dobry bardzo.
Chyba kupujemy wózek używany. Możemy zaoszczędzić 500 zł.
Dokładnie Jeśli w nocy marudzi to zabawą tylko się pogarsza sytuację, bo dziecko się całkiem rozbudzi mając kompana do zabawy. Lepiej starać się dziecko wyciszyć, głaskać po główce, pośpiewać.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-16 o 10:05
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:40   #2594
geosmina
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za komplementy 😊

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja pamiętam ze nas rodzice zostawiali juz w wieku ja 6 lat, brat 9. W wakacje na przykład. Albo po szkole to było normalne ze sami w wracaliśmy do domu, później te 3 godziny czekało się aż wrócą do domu. W sylwestra czy andrzejki to jeszcze ciotki podrzucali nam kuzynkę młodszą od nas i nas zostawiali a sami gdzieś szli na zabawę. Czasy były kiedyś inne, dzisiaj nikt by tak nie zrobił a jak by zrobił to zaraz sąsiedzi by podkablowali ze opieki dzieci nie maja. Czasy się zmieniły. No ale jako 2 latkow nas nie zostawiali jeszcze samych.
Ale takich maluchów nie zostawiłabym nawet na 15 minut bez opieki, trzeba mieć jakąś wyobraźnię kurde no😕 6 lat to już duże dziecko, ja widzę jak moja 3,5 latka jest samodzielna i mądra ale i tak kontroluję ją non stop.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64190836]Czy któraś z Was słyszała o tym, że kobieta w ciąży nie powinna jeść grillowanych kiełbasek?
Tż gadał że swoją mamą przez telefon i jak napomknął o naszych grillowych urlopowych planach to właśnie taką "mądrością" został uraczony [/QUOTE]

Pierwsze słyszę , może grill nie jest szczytem zdrowia ale z umiarem nie powinien szkodzić.

Rytm dnia jest podstawą jak dla mnie, plus stałe pory kapieli/wieczornych rytuałów. U nas córka bardzo dobrze to przyswoiła i nie było problemów ze spaniem w nocy ☺
A noszenia też nie uznaję, w ogóle nie powinnam dźwigać z moimi oczami, więc córka od początku głównie leżała. Tż zawsze wojny ze swoją matką toczył bo ona to by pohusiała na rączkach😏

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:11   #2595
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
A tak w ogóle patrzcie jak ładnie mnie załatwiła pani na pobieraniu, w srode mialam pobieraną krew a wygladam jakby tz mnie tłukł w domu Jak z domu wychodzę zaklejam to plastrem. A na zdjeciu i tak wyglada to blado, w rzeczywistości mam krwiaka ktory wyglada jak malinka
mnie identycznie załątwiła pani rok temu jak poszłam oddać krew siniak na pół ręki... W lecie musiałam chodzić w pracy w polarze bo co by ludzie pomyśleli

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Nie czytaj!! takich rzeczy się nie czyta
w sumie masz rację wystarczy, że poczekam aż babcia albo teściowa zaczną mi ponownie opowiadać przebieg swoich porodów

Cytat:
Aa to to jest akurat szkodliwe dla wszystkich i wiadomo o tym nie od dziś
ja pierwsze słyszę dlatego byłam zdziwiona

Cytat:
Zobaczysz dzieciątko
Ciekawe czy dostaniesz zdjecia na płytce

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę , może grill nie jest szczytem zdrowia ale z umiarem nie powinien szkodzić.
no właśnie

Dzień dobry

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
a ta pierwsza to nie jest przypadkiem dokładnie ta sama, którą zamawiała Anulka ?
Sprawdziłam i to nie ta
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:12   #2596
Anettt87
Zadomowienie

Dziewczyny, ciągle nie wiem jaki wózek chcę kupić...
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:12   #2597
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
A jakieś typy?
Stary 2016-08-16, 11:18   #2598
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dzień dobry! Obudziłam się po 11 i właśnie skończyłam nadrabiać. Czas na śniadanie

Cytat:
Dzien dobry!

Zielinka-ufff

Zgadzam sie, ze lajtowe podejscie do przewozenia dzieci to bardziej sprawa pokoleniowa a nie wsiowo-miastowa. kiedys fotelikow nie bylo I bylo dobrze, teraz dopiero jakies cuda powymyslali
Malo asertywni rodzice I tyle

Panna-serio bylo Ci zimno?! Ja jestem mega zmarzlakiem, rodzilam w grudniu a w szpitalu byla poprostu Majorka! Gorac niemozliwy!

Jakie plany na dzis macie?
My jedziemy do rodziny tz na odpust a potem do nich na obiad. To lubie

Ale cały czas mówisz o grudniu a ja o listopadzie. Tak, w listopadzie zmarzłam na Wszystkich Świętych, jak co roku.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dobry
Zielinka, super ze są ruchy
Jeszcze do tych fotelikow, to rodzice dziecka są z tego pokolenia co my, raptem parę lat starsi. Ale u nich dziecko ledwo chodzi i już prawie że jeździ ciągnikiem czy robi w polu. I "nigdy nikomu nic nie było". No oby tylko faktycznie nic się nie stało i nie musieli nigdy żyć z wyrzutami sumienia.

Sent from my iPhone
Ale sugerują się ludźmi z innego pokolenia, w ten sam sposób są wychowani i tego się trzymają zamiast np poczytać i zdobyć wiedzę samemu.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Serio? Na poporodowym z reguły upały jak w tropikach.

Rodziłam w grudniu, kaloryfer na sali (dwuosobowej) pilnowałam żeby był na 2 ustawiony, a i tak gorąco jak nie wiem. Nawet w nocy spałam odkryta.
Nie leżałam na sali poporodowej, pewnie tam i gorąco jest. Ja po porodzie leżałam na ginekologii, bo tylko tam mieli jedynkę wolną a chcieli mi oszczędzić leżenia na sali z dziećmi.
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny zauwazylam u siebie obrzeki najbardziej widoczne na palcach rąk wygladaja jak koleczki sa twarde ibolą, kostki i stopy tez ;/ poradzcie mi czy to normalne ? podobno jest cos jak zatrucie ciazowe i podobne ma objawy co o tym myslicie?
Ja bym to skonsuktowała z lekarzem. Pij też więcej wody, unikaj długiego stania czy siedzenia, spaceruj i leż z nogami w górze.

Cytat:
hey

kaga wszystkiego najlepszego dla was!

Ja ostatnio o dziwo się wysypiam. Śpie nawet 9 godzin Po dwutygodniowym maratonie budzenia sie o 4 teraz przesypiam do 9, a wczoraj nawet do 9.30.
Czy wy tez ostatnio mniej jecie? Jakoś mnie apetyt opuścił, tzn. niby mam potrzebę jeść ale już nie mam takich wilczych napadów. Wczoraj po sniadaniu zglodnialam. Zjadlam mleko z platkami i nawet ich nie dojadlam bo mnie po tym mleku zemdliło, niedobrze mi potem bylo i tak caly dzien malutko jadlam jakoś
Ja jakoś nie miałam jeszcze w ciąży napadu silnego głodu. Jem tak w miarę normalnie, czasem trochę mniej...

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hej 😊 my wczoraj byliśmy u rodziców. Moi świętują imieniny i urodziny. Przyjechały moje siostry ze swoimi "bandami" i było super 😊 no prawie, bo teściowa musiała zwrócić na siebie uwagę. Tż spędził z nią pół dnia w szpitalu bo się źle czuła. Dopiero po południu przyszedł. Przebadali ją i wróciła do domu. Nie wiem, może jestem złą synową, ale już nawet się nie przejmuję takimi akcjami. Ona wiecznie jest niedospana, przemęczona, słaba, schorowana... Młoda baba, siedzi w domu na emeryturze, nic nie robi i wiecznie wyczerpana... no cóż, taki typ.

A dzisiaj nie wiem co będziemy robić. Może też skoczymy na chwilę do rodziców. A teraz idę robić królika. Pierwszy raz w życiu 😉 nie wiem jak dam radę, bo tak jakoś przywodzi mi na myśl kota... 😝

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Aaa, wczoraj mama dała mi bodziaki i pajace które upolowała w Tesco! Są cudne 😍 a najlepsze że 3-pak pajaców był przeceniony z 55 na 16 zł! Może później wrzucę fotę 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Podobnie ma moja teściowa. Młoda babka, jeszcze jej daleko do emerytury, młodsza 3 lata od mojej mamy a gada, że jest stara. Jak ma jechać dalej niż 20 km to dla niej za daleko. Najchętniej z domu by się nie ruszała i jakbyśmy tylko do niej przyjeżdżali, ona do nas nie. Gdzieś ją zabrać to wielki ból i problem. Moja mama 3 lata starsza i ciągle gdzieś jeździ...
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów: czy pasteryzowała któraś z Was (lub ma zamiar) marchewkę dla dziecka?
Mamy dużo swojej, pysznej marchewki na działki więc na rozszerzenie diety wiosną byłaby jak znalazł.
Myślałam ugotowaniu na parze, zblendowaniu i zapasteryzowaniu słoiczków. Tylko czy się bez cukru nie zepsuje? Robiłam tak kiedyś dynię i niestety wszystko słoiki do
Myślałam o zamrożeniu, ale mrożona nie jest już tak smaczna podobnie jak owoce.
Mi się i rzeczy z cukrem popsuły. Ja bym część spróbowała zapasteryzować a część jednak zamroziła.

Cytat:
Pospałam
A tez zbożówka i hity

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Mi w labo rozpuścili, dałam rade bez cytryny, nie było takie złe, dla mnie to dużo hałasu o nic. Bardziej wymeczylo mnie bycie na glodzie.
Zazdroszczę....

Cytat:
ja chyba nie znajde zadnej maxi na wesele
Ja mam we wrześniu wesele i aż się boję szukać. I mamy zaproszenia na dwa wesela na 24.09

Cytat:
Z karczkiem ?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Jak sypiesz odpowiednio kawy do ilości wody to spoko ja kawę muszę mieć w małym ale earl grey z cytryna moglabym pić w dużych ilościach ale wtedy musialabym do takiego dużego kubka dac dwie saszetki najczęściej w gościach to robią lure. A nie spotkalam się żeby ktoś cappuccino zrobił normalne. Smakuje jakby ledwo dwie łyżeczki tam nasypano a ja zazwyczaj sypie po 5 -6. Dla mnie napój ma smakowac i np w herbacie nie uznaje tez jednej torebki na dwa kubki.
Ja tam się zawsze każdego pytam z ilu łyżeczek kawę robić. Nie robię nigdy po swojemu.

Cytat:
Beta-dla Ciebie to szok bo od razu dostalas 1,5 roczniaka ale ze swoim jest inaczej bo masz go na codzien I to wszystko niejako rozmywa sie w czasie. Damy rade!
Wy sie martwicie czy dacie rade z jednym a mi sie czasem zalacza zamartwianie sie jak ja dam rade z dwojka :-\
A co najlepsze w miedzyczasie mysle czy nie pyknac sobie trzeciego bobaska bo u mnie to w sumie wiekowo ostatni dzwonek
Mysli ktoras nad trojka dzieciaczkow?

My myślimy nad 4 (liczymy w tym Wiki), więc jak synek się urodzi to za jakieś 4 lata chcemy kolejne dziecko i potem jeszcze jedno. Ja mam 3 braci, najmłodszy 17 lat młodszy ode mnie, a starszy jest 3 lata starszy Dobrze dogadujemy się wszyscy, chociaż dla najmłodszego jestem taką pół siostrą pół mamą. U nas super by było, gdyby synek miał 3-4 lata młodsze rodzeństwo, a potem z kolejnym byśmy chcieli poczekać kolejne 4-6 lat. Ale wszystko czas pokaże, u nas problem to też finanse. Muszę iść do pracy za 3 lata żeby nas było stać na kolejne dzieci, bo tż nas z jednej nie utrzyma.

Cytat:

Kciuki mocne!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:27   #2599
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za komplementy 😊

Ale takich maluchów nie zostawiłabym nawet na 15 minut bez opieki, trzeba mieć jakąś wyobraźnię kurde no😕 6 lat to już duże dziecko, ja widzę jak moja 3,5 latka jest samodzielna i mądra ale i tak kontroluję ją non stop.

Rytm dnia jest podstawą jak dla mnie, plus stałe pory kapieli/wieczornych rytuałów. U nas córka bardzo dobrze to przyswoiła i nie było problemów ze spaniem w nocy ☺
A noszenia też nie uznaję, w ogóle nie powinnam dźwigać z moimi oczami, więc córka od początku głównie leżała. Tż zawsze wojny ze swoją matką toczył bo ona to by pohusiała na rączkach😏

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Że coś się dziecku stanie to jedno, ale też się coś może stać rodzicom.

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 11:28   #2600
Coco_Blanco
Raczkowanie

Dobry! ;P
U Was też taka jesień za oknem?

Moja Lila też miała zachowany rytm dnia, nie była noszona, nie spała z nami ani nic z tych rzeczy, a i tak miała fazę na nocne harce Jak skończyła rok, to coś ją naszło i wstawała w nocy My oczywiście nie bawiliśmy się z nią, ale o wyciszenie też było trudno.
W ogóle Lila była bardzo "nieśpiącym" niemowlakiem W ciągu dnia dwie krótkie drzemki i tyle. Później już tylko jedna, a i to na spacerze. Moja mama mówiła, że ze mną miała tak samo, więc teraz mam za swoje

Cytat:
Zgadza się, ale każde dziecko jest inne i czasami żadne metody nie działają. Tak jak wspominałam u nas też był wypracowany stały rytm dnia, codzienne kąpiele nie z konieczności, a właśnie po to aby zachować te codzienne rytuały itd, a mimo to Lila się budziła i późno zaczęła przesypiać noce Mam nadzieję, że siostrzyczka będzie większym śpiochem
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:28   #2601
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie leżałam na sali poporodowej, pewnie tam i gorąco jest. Ja po porodzie leżałam na ginekologii, bo tylko tam mieli jedynkę wolną a chcieli mi oszczędzić leżenia na sali z dziećmi.
Ja po pierwszym porodzie też na ginekologii leżałam w jednoosobowej sali i temperatur nie ma co porównywać.

Instagram

Stary 2016-08-16, 11:28   #2602
Konto usunięte

Cytat:
ja też nie... nawet się jeszcze nie rozglądałam
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:42   #2603
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Ja to już w ogóle nie wiem co mam robić z wózkiem. Niby mam wózek po Lili - Jedo, ale stare to i wyblakłe Się chce mi czegoś nowego.
I teraz nie wiem czy brać nowszą, ulepszoną wersje tego co mam (bo byłam zadowolona), czy skusić się na Roan Bass, który kręci mnie odkąd dowiedziałam się o ciąży ;P
Czy w ogóle nie kupować nowego?
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:44   #2604
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
A jakieś typy?
Właśnie tak średnio... Waham się ciągle czy kupić 2w1, tylko warunkiem byłoby, żeby była możliwość wpięcia fotelika Maxi-Cosi (bo na taki się chyba zdecydujemy), czy może jednak na razie kupić samą gondolę a wiosną dopiero wybrać spacerówkę...
No i nie wiem też jakie koła, byłam zdecydowana na pompowane, ale jak w sklepie przymierzyłam się do takiego wózka, to jednak ciężar jest niezły

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64206616]ja też nie... nawet się jeszcze nie rozglądałam [/QUOTE]
Trochę mnie pocieszyłaś
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:54   #2605
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Ja to już w ogóle nie wiem co mam robić z wózkiem. Niby mam wózek po Lili - Jedo, ale stare to i wyblakłe Się chce mi czegoś nowego.
I teraz nie wiem czy brać nowszą, ulepszoną wersje tego co mam (bo byłam zadowolona), czy skusić się na Roan Bass, który kręci mnie odkąd dowiedziałam się o ciąży ;P
Czy w ogóle nie kupować nowego?
Widziałam kilka używanych na olx roanow jakbyś nie chciała takiego nowego nowego ;-)

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Właśnie tak średnio... Waham się ciągle czy kupić 2w1, tylko warunkiem byłoby, żeby była możliwość wpięcia fotelika Maxi-Cosi (bo na taki się chyba zdecydujemy), czy może jednak na razie kupić samą gondolę a wiosną dopiero wybrać spacerówkę...
No i nie wiem też jakie koła, byłam zdecydowana na pompowane, ale jak w sklepie przymierzyłam się do takiego wózka, to jednak ciężar jest niezły

Trochę mnie pocieszyłaś
Też myślałam o tym że najlepiej gondola i fotelik a potem spacerówka ale mało takich opcji. Tzn jeśli w ten sposób to zdecydowała bym się na używany co by za dużo kasy nie wydawać.
Co do fotelika to chyba maxi cosi jest najbardziej popularny i tu wybór wózka jest duży.

Co do wagi to sama musisz odpowiedzieć czy ma to dla Ciebie znaczenie tzn czy musisz nosić itd
Stary 2016-08-16, 11:57   #2606
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
zielinka_87 fantastycznie pokój wygląda. brawa dla Was

Listopadowa, przypomniało mi się, że jeszcze sporo sukienek maxi jest w bon prix. ja nigdy nic od nich nie zamawiałam, ale mam koleżankę która co miesiąc coś zamawia i jest zadowolona z jakości ubrań. zwłaszcza, że są one za nieduże pieniądze.
ooo dzieki zaraz sobie popatrze co tam mają

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Pokoik wygląda pięknie! Ale kobieto, daj sobie na wstrzymanie i nie wysilaj się tak! Jakby tż skiepścił, to by poprawił ;-)

Kciuki!

Rozmawiałyście o koszulkach do karmienia. Właśnie wpadła mi w oko jedna, chyba ją sobie wezmę, tylko muszę pomierzyć rozmiary - nie wiem czy s czy m ;-) A tak w ogóle to ja nienawidzę spać w piżamach wolę koszulki
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...653837222.html
bardzo ładna. W ogole fduzo mi sie koszul podoba z allegro, bedzie problem z podjęciem decyzji
Stary 2016-08-16, 12:00   #2607
Konto usunięte

Cytat:
Trochę mnie pocieszyłaś
to dobrze

Trochę się obawiam, że weźmiemy się za kupowanie wszystkiego z mężem na ostatnią chwilę Obym tylko nie urodziła przed czasem

Dziewczyny, zerknijcie proszę na pierwszy post czy wszystko się zgadza i jakbyście miały jakieś uwagi czy inne sugestie to proszę mi je zgłaszać w wiadomości prywatnej
Stary 2016-08-16, 12:01   #2608
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Trochę mnie pocieszyłaś
Adaptery maxi cosi dostaniesz praktycznie do każdego wózka, majątku nie kosztują więc tym bym sie aż tak nie martwiła
Ja miałam pierwszy z pompowanymi, teraz wzięliśmy z piankowymi, zobaczymy jak sobie poradzi
Spacerówka z wózka 2w1 jest wielka, ale jazdy i użytkowania jest jednak spora "mała" spacerówka jest lekka, zajmuje mało miejsca w samochodzie, ale jednak małe kółeczka nie daja takiej wygody jazdy. Wszystko ma plusy i minusy zależy na czym Ci najbardziej zależy
Stary 2016-08-16, 12:02   #2609
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

czemu akurat wybor padł na ten?

Ja chcialam kupic elektryczny z canpol easystart bo koleżanka chwaliła i na gemini kosztuje jakos 160 zł, nie jest drogi.
Stary 2016-08-16, 12:06   #2610
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
czemu akurat wybor padł na ten?

Ja chcialam kupic elektryczny z canpol easystart bo koleżanka chwaliła i na gemini kosztuje jakos 160 zł, nie jest drogi.
Tzn to są butelki http://akpolbaby.pl/pl/butelki/394-n...e+&results=131
A Laktator odkupił madele za 100 zł od znajomej

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Annulka puściłam Ci pw ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości