Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-15, 22:42   #3961
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Hej! Papaya sie melduje ze czyta na biezaco ale nie ma sily sie udzielac. W czwartek mam wizyte u lekarza, licze na zwolnienie i moze w koncu nabiore sil. Milego tygodnia
Powiedz, że chcesz l4 i załatwione Wypoczywaj!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

muffinowe_love ale masz sny hehe
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 23:14   #3962
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Jak tak Wam dzionek minął?
Ja probuje odpocząć ale synuś chyba nie zmęczona i popis daje w brzuszku az.smiac mi się chce.z tego wszystkiego jak sie nie rusza źle jak za dużo to już mógłby przestać nie dogodzisz
Moja to się rozbija wieczorami, ale to chyba będzie córeczka tatusia, bo jak się mocno dokucza, wystarczy jego gadka do niej, przytulenie do brzucha albo gladzenie ręką i spokój od razu 😛 ja to nie mam takich mocy... Mamusia dla "siebie" to syna musi pozniej zmajstrowac chyba 😂😂😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-16, 09:43   #3963
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Moja to się rozbija wieczorami, ale to chyba będzie córeczka tatusia, bo jak się mocno dokucza, wystarczy jego gadka do niej, przytulenie do brzucha albo gladzenie ręką i spokój od razu ja to nie mam takich mocy... Mamusia dla "siebie" to syna musi pozniej zmajstrowac chyba

Nasza dzidzia to ma w nosie nasze gadanie ile razy w ciagu dnia probuje go obudzić bo leniuch cały dzień nic sie nie rusza! Pukam do niego, głaszcze, mowie - NIC - CISZA. Potem w nocy sie wierci i kręci bo mama leży to mu sie nudzi. I wtedy tez mogę głaskać i gadać ze ma spać i nie słucha
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:52   #3964
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Nasza dzidzia to ma w nosie nasze gadanie ile razy w ciagu dnia probuje go obudzić bo leniuch cały dzień nic sie nie rusza! Pukam do niego, głaszcze, mowie - NIC - CISZA. Potem w nocy sie wierci i kręci bo mama leży to mu sie nudzi. I wtedy tez mogę głaskać i gadać ze ma spać i nie słucha
To są chyba takie małe książęta i księżniczki, które robią tylko to na co maja ochotę

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Pochwale sie ze dzisiaj kupilam pierwszą rzecz dla małej w Auchan były bawełniane body z długim rekawkiem za 7 zl wiec wzielam po dwa z 56 i 62.100% bawełny i mieciutkie wiec polecam

Stary 2016-08-16, 10:33   #3965
motylek85
Zakorzenienie

hej kochane melduję, że żyję i idę nadrabiać bo mieliśmy weekendowy wypadzik i nie miałam czasu na neta

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:43   #3966
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
To są chyba takie małe książęta i księżniczki, które robią tylko to na co maja ochotę

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Pochwale sie ze dzisiaj kupilam pierwszą rzecz dla małej w Auchan były bawełniane body z długim rekawkiem za 7 zl wiec wzielam po dwa z 56 i 62.100% bawełny i mieciutkie wiec polecam

Po 7 zl? To bardzo tanio szkoda ze nie mam Auchana blisko:/ wrzuc fotkę

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja szukam w necie jakiegoś fajnego stroju świątecznego dla maluszka ale narazie bezskutecznie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:53   #3967
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja szukam w necie jakiegoś fajnego stroju świątecznego dla maluszka ale narazie bezskutecznie
Tez się zdziwilam, ale w Auchan często cos fajnego mozna dostać wrzuce zdjecie, jak wrócę do domu, bo teraz czekamy na wizytę

Stary 2016-08-16, 10:58   #3968
itstoolatex3
Zakorzenienie

Ja ostatnio w Auchan zakupiłam 7par bodziaków w paczce po 38zł, więc też się opłacało
Poza tym synuś dzisiaj znowu bardzo aktywny i kopie i wierci się niemiłosiernie od 6 rano Coś mi się wydaje, że on około 6 będzie mi robił pobudki, bo i kopać zaczyna wtedy
Ja dzisiaj wybieram się do galerii poszukać tych ogrodniczek w Sinsay, później idziemy z mężem kupić łóżeczko i chyba od razu zamówimy wózek, na który i tak trzeba będzie czekać około 2 tygodnie. Później czeka mnie sprzątanie całego domu, bo po skończonym remoncie wszystko zakurzone

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:01   #3969
kamisha
Zakorzenienie

ja się zastanawiam czy zamówić kołyskę czy poczekać na wrzesień
chyba najpierw kupie farbę i pomaluje łóżeczko

ja doglądam budowę bo dziś u nas tłumnie ^^
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:14   #3970
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień dobry

Leginsy ciążowe też polecam z h&m kupiłam w kwietniu i chodzę często i nic się z nimi nie dzieje na wyprzedażach kupiłam fajne rurki dzinsowe za 60zł ale farbują niestety i moja pudrowa torebka jest granatowa... muszę ją wyszorować

Dziś rano zadzwonili do mojego męża z administracji że dostali info z urzędu stanu cywilnego że urodziło nam sie dziecko mina męża była bezcenna okazało się to pomyłką oczywiście ale mieliśmy ubaw z rana

Dzisiaj o 15 wizyta
Stary 2016-08-16, 11:15   #3971
folinka
Zadomowienie

Bry
Ale fajnie jak piszecie o kopniaczkach Mi ciągle mało... Strasznie mało aktywna ta moja córunia. Normą jest kilka-kilkanaście ruchów na dzień i do tego zwykle tylko wieczorem, a może jak ktoś już pisał, rzeczywiście łożysko na przedniej ścianie tak dużo zmienia i mało ruchów wyczuwam Wydaje mi się, że znacznie mniej niż czułam chłopców w podobnym okresie. Choć ostatnie trzy dni czułam też więcej rano i popołudniu. Oby już tak zostało

Wiem, co jeszcze zapomniałam o wyprawce napisać. Nie kupuję żadnych wkładów do wanienki. Jak dla mnie to wcale nie pomaga specjalnie, a w dodatku jest siedliskiem bakterii. Jeśli już koniecznie coś chcecie do wanienki to, jak już chyba iwona napisała, najlepiej pieluszkę tetrową. Wiem, co czujecie, bo sama kiedyś to przeżywałam i bałam się bardzo kąpieli (przed urodzeniem Maksa nawet nie trzymałam nigdy niemowlaka na rękach), ale po paru dniach uwierzcie, że będziecie razem z Waszymi tż najlepszymi specjalistami od kąpieli Dla mnie jedyna naprawdę stabilna pozycja w wanience, to przedramię pod głową dziecka, dłoń na barku, a palce łączą się pod pachą. Trzeba nawet noworodka dobrze trzymać, bo potrafi się wygiąć i wsadzić buziaka pod wodę, ale właśnie bardziej ufam sobie niż takiej foczce czy gąbce na dnie. I jeszcze nie rozumiem jak można umyć swobodnie dziecku plecki czy pupę, kiedy leży na czymś takim.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
super ten wózek ! spacerówka wygląda na bardzo fajną

Co do listy wyprawkowej to ja jeszcze nie zdecydowałam co kupię a co nie.. póki co mam dylemat gdzie rodzić... czy w szpitalu 5 min drogi gdzie opinie średnie w necie ale koleżanki były zadowolone czy w mieście obok jakieś 25 min drogi gdzie opinie w necie super ale znowu znajome nie były zadowolone w dwóch przypadkach...
Dziękuję
Co do szpitala to mogę doradzić tyle, żebyś się zastanowiła co dla Ciebie jest ważne i jak dany punkt wygląda w danym szpitalu, np. opieka podczas porodu, dostępność znieczulenia, dostępność porodów rodzinnych, swoboda poruszania się w czasie porodu, wyboru pozycji do rodzenia, jaka opieka na położnictwie, jakie wsparcie kp czy inaczej dla kogoś negatywnie nacisk/wymóg kp, jakie sale/łazienki na porodówce/położnictwie. Zwłaszcza, że czasem coś dla jednej osoby będzie plusem dla drugiej minusem.
Pamiętasz jak pisałam, że ja jechałam 90 km do porodu? Odrzuciłam dwa szpitale w moim mieście. Jeden ze względu na to, że możliwość porodu rodzinnego zależała od dostępności sali - była zdaje się tylko jedna rodzinna, a poza tym sala ogólna dla kilku kobiet naraz choć poza taką przestarzałą organizacją szpital ma świetne opinie. A drugi dlatego, że miałam wiadomości od bliskich koleżanek, że zdarza się dokarmienie mm w dodatku smoczkiem wbrew woli matki, a mi ogromnie na kp zależy i nie chcę, żeby cokolwiek to zaburzyło w tych pierwszych decydujących dniach (czyli jeśli dokarmianie byłoby naprawdę koniecznie to strzykawką/kubeczkiem/po palcu, itp.)
Czasem jest tak, że porody bywają super w danym szpitalu, a położnictwo przepełnione albo sale do kitu albo odwrotnie położnictwo pięknie wyremontowane, ale porody z gorszymi opiniami czy bez znieczulania, które co tu dużo mówić dla wielu kobiet jest decydujące.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Folinka ja mam całą szufladę różnych "baloników" ��
Przy łóżku co by zawsze były pod ręką ��

No... To z taką praktyką poród pójdzie jak z płatka

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Do tego tak mnie wszystko drażni, że nie wytrzymałam rozrabiania dzieci i tak na nich nakrzyczałam aż z płaczem poszli spać Czuję się przez to okropnie i aż mnie samej chce się wyć
Zdarza się każdemu A Tobie na pewno nie jest lekko ze wszystkim teraz, to emocje uszły... Trzymam kciuki, żeby już lepiej tylko było

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-08-16 o 11:19
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:33   #3972
xjustyniaaax
Zakorzenienie

w Lidlu od 27.08 kilka rzeczy dziecięcych, szkoda że tak mało i w sumie szału nie robią http://gazetka.lidl.pl/3f81c042-d31f...html5.html#/20

edit jeszcze jedna strona ciuszków jest dalej

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

120 dni do terminu

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-08-16 o 11:25
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:40   #3973
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Czy kupowala ktoras juz jakies legginsy? Musze kupic cos, najlepiej dlugie i czarne nieprzeswitujace

Ja przy poprzedniej ciąży kupowałam ubrania m.in. u dwóch użytkowników na allegro, obydwóch wychwalanych też na wizażu przez inne dziewczyny - oasiallegro i malgosiaz_zz. Teraz też kupiłam (getry od oasiallegro) i też się nie zawiodłam.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 12:25   #3974
Emosz
Zadomowienie

Hej malduje się, że żyje i cały czas Was podczytuje Weekend mieliśmy mega intensywny, bo jeździliśmy z zaproszeniami na ślub a wczoraj było błogie lenistwo z tż

Przyszła mi dziś paczka z ali z otulaczem dla małej i jestem mega zadowolona, wszystko jest bardzo ładnie wykończone a materiał przyjemny w dotyku. Normalnie te otulacze są za ponad 50 zł w smyku a ja ten kupiłam za 25 zł (tylko że to podróba)

Wyrzucam linka gdyby któraś była zainteresowana:
http://s.aliexpress.com/uMFreQBN
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471343120959.jpg (51,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471343148820.jpg (46,4 KB, 11 załadowań)
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 12:41   #3975
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hej malduje się, że żyje i cały czas Was podczytuje Weekend mieliśmy mega intensywny, bo jeździliśmy z zaproszeniami na ślub a wczoraj było błogie lenistwo z tż

Przyszła mi dziś paczka z ali z otulaczem dla małej i jestem mega zadowolona, wszystko jest bardzo ładnie wykończone a materiał przyjemny w dotyku. Normalnie te otulacze są za ponad 50 zł w smyku a ja ten kupiłam za 25 zł (tylko że to podróba)

Wyrzucam linka gdyby któraś była zainteresowana:
http://s.aliexpress.com/uMFreQBN
śliczny
Stary 2016-08-16, 12:51   #3976
motylek85
Zakorzenienie

ooo losie ale się rozpisałyście

Witam nową koleżankę choć współczuję przejść, i mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej

pisałyście o wyprawkach i tutaj jak już nie jedna pisała, zależy co komu się przyda. Ja za zbędne uważam większość tego co wy może z małymi wyjątkami ale nie jest to jakaś duża różnica także nie będę się rozpisywała na ten temat heh

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 13:36   #3977
mewkaa
Zadomowienie

Tylko 120? Omg!😨😨😨😨

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Folinka wiem ze jestes zabiegzna
Ale fajnie ze wracasz co jakiś czas 😊

Mam pierwszy typ wózka dla Karola
bugaboo cameleon 2
Słyszałaś o nim coś?
Mam na oku fajny używany za 1500 zeta
I tak myślę i myślę...🤔

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 13:47   #3978
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam alli
Stary 2016-08-16, 14:07   #3979
mewkaa
Zadomowienie

Może jeszcze nie sezon na ubranka BN
Teraz były na wnmp 😉

Stary 2016-08-16, 14:08   #3980
ewelinuus
Zadomowienie

No patrzyłam ale nie wiem znalazło mi tylko jedne bodziaki a tak to nic;/ chyba nie umiem szukać
Stary 2016-08-16, 14:24   #3981
mewkaa
Zadomowienie

Ja bym jeszcze poczekala ☺
W zeszłym roku kupowałam tuż przed BN w 5,10,15
I też już na promocji

Stary 2016-08-16, 14:42   #3982
monika0185
Zakorzenienie

Siedze właśnie u okulisty, mam zakropione oczy i jednym okiem czuje się jakbym byłam w jakimś matrixie Mam pół godziny czekać i potem badania dna oka.
Stary 2016-08-16, 14:43   #3983
ewelinuus
Zadomowienie

no jeszcze jest trochę czasu
Stary 2016-08-16, 14:48   #3984
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Hehe ma wszystko w nosie, rusza się kiedy ma na to ochotę

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Jak weszłam do lekarki to powiedziała, że domyśla się z jakiego powodu przyszłam hehe czyli mój brzuszek jest już typowo ciążowy skoro zwraca uwagę
Stary 2016-08-16, 14:51   #3985
_music_girl
Raczkowanie

Folinka,
z tymi szpitalami zgadzam się z Tobą w 100%. U mnie jest ok 5 szpitali i każdy dobry w czymś innym. Ja 8 lat temu rodziłam w takim gdzie izba przyjęć to porażka, porodowka dobra, neonatoligia świetna, a opieka poporodowa różnie, zależało od zmiany. Ale jak się czyta opinie o poszczególnych szpitalach to są tak skrajnie różne że można się pogubić.

Wkładki do wanny też nie polecam, używałam pieluszki tetrowej i też trzymałam synka opierając jego główkę na przedramieniu a dłonią trzymałam za ramię. Szybko można nabrać wprawy i pewności tylko wtedy kąpałam w wannie na stelazu, nagrzewalam pokój, a teraz będę kąpać w łazience. Mam dosyć dzwigania ciezkiej wanny z wodą.

Moja mała też kopie po kilkanaście razy dziennie, a jak śpi to się denerwuję że coś się stało... Ale po tylu przejściach z ta ciążą ciężko mi uwierzyć że wszystko jest w porządku. Tzn mam nadzieję...bo połówkowe w piątek.
Łożysko mam bardzo nisko, więc czuję małą najczęściej na samym dole. Ciekawe czy się łożysko przesunie, bo jak nie to czeka mnie cc.

Czy wiecie dziewczynki, kiedy się bada cukier z obciążeniem? W poprzedniej ciazy miałam cukrzycę, ale nie pamiętam jak to było.

Miłego dnia

Edytowane przez _music_girl
Czas edycji: 2016-08-16 o 14:56
_music_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 15:05   #3986
iwona335
Zakorzenienie

Bylam dzis na zakupach i zlowilam super perelki- dla siebie
Mam niedaleko komis dzieciecy i maja tam tez ciuchy ciazowe i nieciazowe tez ale bardzo ladne.
Za 108 zl mam ala plaszczyk taki przejsciowy, nowe getry ciazowe i sliczna bluzeczke z baskinka no rewelacja.
O malo bym tez kupila kiecke na wesele ale byla duzo za duza niestety- dluga, granatowa ze srebrnymi wstawkami taka glamour

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Co do ubranek na BN mysle ze w listopadzie po wszystkich swietych zacznie sie szal

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 15:51   #3987
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Folinka,
z tymi szpitalami zgadzam się z Tobą w 100%. U mnie jest ok 5 szpitali i każdy dobry w czymś innym. Ja 8 lat temu rodziłam w takim gdzie izba przyjęć to porażka, porodowka dobra, neonatoligia świetna, a opieka poporodowa różnie, zależało od zmiany. Ale jak się czyta opinie o poszczególnych szpitalach to są tak skrajnie różne że można się pogubić.

Wkładki do wanny też nie polecam, używałam pieluszki tetrowej i też trzymałam synka opierając jego główkę na przedramieniu a dłonią trzymałam za ramię. Szybko można nabrać wprawy i pewności tylko wtedy kąpałam w wannie na stelazu, nagrzewalam pokój, a teraz będę kąpać w łazience. Mam dosyć dzwigania ciezkiej wanny z wodą.

Moja mała też kopie po kilkanaście razy dziennie, a jak śpi to się denerwuję że coś się stało... Ale po tylu przejściach z ta ciążą ciężko mi uwierzyć że wszystko jest w porządku. Tzn mam nadzieję...bo połówkowe w piątek.
Łożysko mam bardzo nisko, więc czuję małą najczęściej na samym dole. Ciekawe czy się łożysko przesunie, bo jak nie to czeka mnie cc.

Czy wiecie dziewczynki, kiedy się bada cukier z obciążeniem? W poprzedniej ciazy miałam cukrzycę, ale nie pamiętam jak to było.

Miłego dnia
Ja dostalam skierowanie teraz na glukozę z obciążeniem, a jestem w 24tc
Dziewczyny a co myślicie o tym wiaderku do kapania?

Stary 2016-08-16, 16:23   #3988
mewkaa
Zadomowienie

Ja mam teraz skierowanie na ten cukier! Boję się jak diabli jak ja to badanie przeżyję 😢😢😢

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ale chyba bez obciążenia? 🤔
Po czym to poznać?

Stary 2016-08-16, 16:37   #3989
ewelinuus
Zadomowienie

I ja tez mam teraz skierowanie na te badanie:/
Stary 2016-08-16, 16:41   #3990
mewkaa
Zadomowienie

Podobno robi się to w 2 godzinnych odstępach czasu 🤔

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości