Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-16, 15:51   #2701
kaga90
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
nie mam octu winnego ale chyba kupie bo widze ze w wielu salatkach on wystepuje....w koncu zrobilam olwa + musztarda + sok z cytryny i przyprawy.
Tez dobre na pewno

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 15:55   #2702
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kurde, chyba bede musiala kupic jakis polarkowy kombinezon jednak bo mam 2 po Kubie ale to zimowe, grubasne a poczatek listopada moze byc w miare cieply
zimowe to takie puchowe?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zakładając opcję gina, czyli cc zaraz po skończeniu 37 tygodnia to u mnie 60 dni
poważnie się robi

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Na to wygląda
Za 2-3 tygodnie jedziemy do teściów zwieźć potrzebne bety po Kacprze.
Najgorsze będzie odświeżenie łóżeczka. Niby nie stało długo, ale wcześniej trochę było używane.
Na pewno trzeba będzie je wyszlifować - barierki są porządnie zgryzione I coś mi się kołacze w głowie o nakładaniu jakiegoś preparatu z wosku pszczelego - wiecie coś na ten temat?

Co do sosu z oliwy to ja robię z oliwy i wody, dodaję trochę cytryny, soli (jeśli warzyw z sałatki wcześniej nie solę), pieprzu, zgnieciony ząbek czosnku Czasem dodaję troszkę musztardy czy ziół prowansalskich.
podobnie zrobilam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co wróciłam dzisiaj do pracy.
Może jest mi już mało wygodnie tak siedzieć za biurkiem ale czuję się rewelacyjnie!
a nie miałaś l4?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 15:57   #2703
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam z Alles, co prawda jest do karrmienia ale podobno w nawale się jeszcze zwiększa biust więc typowo do karmienia będę kupować w listopadzie albo nawet grudniu podobno najlepiej kupić po porodzie, tylko czy będzie czas na to

a co do Alles który był polecany przez dziewczyny, cenowo się cenią ale jest meeeega wygodny
Gdy mnie 3 czy 4 dnia po porodzie dopadł ten słynny nawał to mąż musiał lecieć do sklepu po stanik, bo ten który miałam ledwo mi sutki zakrywał
Nawet nie wiedziałam jaki rozmiar, więc dzwonił do mnie ze sklepu a ja mu w panice mówię: nie wiem jaki, ale wielki musi być. No i kupił, przeraziłam sie rozmiarem ale ... był dobry

Potem kupiłam sobie z Allesa.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:01   #2704
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Annulka, ale glukometr dostaniesz bez problemu praktycznie w każdej aptece, jak przyjdziesz z receptą na paski do niego.

Dygresja: zaopatrujecie się już w biustonosze do karmienia? Ja wstępnie kupiłam dwupak w H&M, bo już mnie dotychczasowe uciskały strasznie, ale jak je ubrałam w domu, masakra. Nie dość, że blade, wymęczone kolory, to spłaszczają biust i wyglądam, jakbym miała mniejszy, niż przed ciążą :/
Znalazłam na necie sklep i zamówiłam sobie coś takiego http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Roma-Brown.php
Czekam z niecierpliwoscią na listonosza i mam nadzieję, że wreszcie trafię w coś sensownego

A poza tym cieszę się jak głupia, bo pojutrze mamy 9-tą rocznicę ślubu i wlasnie odebrałam prezent - nasze ulubione zdjęcie ze ślubnej sesji przeniesione na płótno 70x100 cm. Z wysyłką dałam niecałą stówę! Mam nadzieję, że Mężydłowi się spodoba)
Położna mówila zeby z takim lepszym stanikiem sie wstrzymac na dwa tygodnie po porodzie, bo dopiero wtedy bedziemy mniej wiecej widziec jaki rozmiar potrzebujemy. Bo możemy sie zdziwić jak nam sie rozmiar biustu zmieni Na pierwsze dni to jakąś tanioszke najlepiej.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
ja stanik kupię na pewno porządny, w normalnym sklepie tak jak kupuję z reguły. Za bardzo lubię mój biust i staniki, żeby akurat na tym oszczędzać i kupować w sieciówce, bo niestety tam rozmiarówka mooooocno ograniczona. Wybiorę się dopiero jakoś na 2 tygodnie przed terminem, żeby postarać się maksymalnie dopasować.
ja też mam hopla na punkcie dobrze dobranego stanika ale poczekam z kupnem czegoś dobrego tak jak radziła mi położna.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Mnie niewiele sie biust zmienil,.raptem o rozmiar. Boje sie ze cos kupie a po porodzie to sie nie nada bo dojdzie jeszcze nawal wiec kompletnie nie wiem co z rozmiarem. Poza tym tez mi sie spodobaly te z hm, takie jakby z dresowki, z bardzo miekka i elastyczna gabeczka w srodku. Te kupowalas?

Ja znow bylam na lumpku i dorwalam fajne ciuszki zimowe na malego, w tym granatowy kombinezon puchowy. Byl tez ten brazowy misiek z hm za 13 zl ale rozmiar 68 to zdaje mi sie moze nam wypaść kwiecien/maj wiec nie bralam.
pokaz zdjecia ciuszków

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64218431]wszystko w cyckach - większe o prawie 3 rozmiary [/QUOTE]

mąż pewnie wniebowzięty
Stary 2016-08-16, 16:01   #2705
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Wracamy z wózkiem i fotelikiem
Było i to i to w tym kolorze co chcieliśmy
Także Mutsy Evo i Cybex Aton 4 są nasze

a tak z ciekawości, polecali Wam bardziej Aton niż Cloud?
A no i gratki zakupu! Jednak Evo wygral?

Cytat:
Na to wygląda
Za 2-3 tygodnie jedziemy do teściów zwieźć potrzebne bety po Kacprze.
Najgorsze będzie odświeżenie łóżeczka. Niby nie stało długo, ale wcześniej trochę było używane.
Na pewno trzeba będzie je wyszlifować - barierki są porządnie zgryzione I coś mi się kołacze w głowie o nakładaniu jakiegoś preparatu z wosku pszczelego - wiecie coś na ten temat?

mam go właśnie zamiar szukać na kołyske

jest lepszy niż wszelakie lakiery itd właśnie przez to dzieciowe gryzienie szczebelkow lakier to lakier , zanim wyparuje i wywietrzeje to trochę minie :/

Cytat:
Jedyna jeszcze pracuje??

ja bym z chęcią wróciła od 19tyg siedzę w domu i szlag mnie trafia!!

Cytat:
bylismy dzis w dzieciowym sklepie kupic Kubie plaszcz przeciwdeszczowy na wyjazd nad morze () i capnelam ostatni proszek Dzidzius.
jak go powachalam to o mamunciu, normalnie wspomnienia wrocily

tez tak miałam ostatnio w rossku przy płynie do płukania

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wlasnie wycisnelam sobie sok z pomaranczy i jablka.. i zachciało mi sie laysow paprykowych no to mam zdrowo-niezdrowo

w przyrodzie musi być równowaga :ekhm:

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Annulka, ale glukometr dostaniesz bez problemu praktycznie w każdej aptece, jak przyjdziesz z receptą na paski do niego.

Dygresja: zaopatrujecie się już w biustonosze do karmienia? Ja wstępnie kupiłam dwupak w H&M, bo już mnie dotychczasowe uciskały strasznie, ale jak je ubrałam w domu, masakra. Nie dość, że blade, wymęczone kolory, to spłaszczają biust i wyglądam, jakbym miała mniejszy, niż przed ciążą :/
Znalazłam na necie sklep i zamówiłam sobie coś takiego http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Roma-Brown.php
Czekam z niecierpliwoscią na listonosza i mam nadzieję, że wreszcie trafię w coś sensownego

A poza tym cieszę się jak głupia, bo pojutrze mamy 9-tą rocznicę ślubu i wlasnie odebrałam prezent - nasze ulubione zdjęcie ze ślubnej sesji przeniesione na płótno 70x100 cm. Z wysyłką dałam niecałą stówę! Mam nadzieję, że Mężydłowi się spodoba)

świetny prezent!

Cytat:
ja ostatnio kupiłam z Alles, co prawda jest do karrmienia ale podobno w nawale się jeszcze zwiększa biust więc typowo do karmienia będę kupować w listopadzie albo nawet grudniu podobno najlepiej kupić po porodzie, tylko czy będzie czas na to

a co do Alles który był polecany przez dziewczyny, cenowo się cenią ale jest meeeega wygodny
Mam 2 z alles i mogę polecić przynajmniej jakoś wygladaja! A nie jak pokrowiec na dojarke
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:02   #2706
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdy mnie 3 czy 4 dnia po porodzie dopadł ten słynny nawał to mąż musiał lecieć do sklepu po stanik, bo ten który miałam ledwo mi sutki zakrywał
Nawet nie wiedziałam jaki rozmiar, więc dzwonił do mnie ze sklepu a ja mu w panice mówię: nie wiem jaki, ale wielki musi być. No i kupił, przeraziłam sie rozmiarem ale ... był dobry

mąż się spisał
Stary 2016-08-16, 16:03   #2707
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Coco - gratulacje studniówki a u mnie 103 dni!!!
Cytat:
gratulacje z okazji studniówki

Cytat:
ja postawiłam na Lovi (i laktator i butelkę). Ostatnio położna na szkole rodzenia mówiła że ona jest przeciwnikiem kupowania laktatorów przed porodem i że jeśli już to lepszy ręczny niż elektryczny, a ja zrobiłam odwrotnie. Jak mi cycki będą pękać to nie chcę żeby tż latał i szukał czegoś, wolę mieć w pogotowiu no i wzięłam elektryczny, bo jestem leniuch...
Może i kasa wydana w błoto, ale jak nie będzie potrzeby to nawet go nie będę wypakowywać z pudełka i po prostu zafoliowany sprzedam.
Ja miałam taką sytuację. Cyce jak bomby, Lila wyła, bo takich twardych baniek nawet złapać nie umiała, a tż latał za laktatorem Kupił elektryczny Tufi spectra 3. Sama pewnie na niego bym nie spojrzała, ale okazał sie całkiem ok. Wyglądem nie powala, ale doił super i w miarę cichy, bo niektóre chodzą jak traktory

Cytat:
Moja aplikacja pokazuje, ze studniówkę miałam wczoraj.
O masz! A mi aplikacja i kalkulator w necie pokazują, że dziś ;P

Cytat:
Oczywiście, że każde inne (stety/niestety). Tylko warto zadać sobie pytanie, czy dziecko faktycznie potrzebuje tego noszenia, zabawiania itp (bo np. chore, nie może zrobić kupki itp) czy matka chce uchodzić za udręczoną matkę polkę bo przecież matki nie śpią, nie sikają, nie jedzą, nie piją ciepłej kawy/herbaty ani nie kąpią się bez dziecka w łazience. Zastanawiam się czy to ja byłam taka wyrodna matka, bo żadne z tych sytuacji nie są mi znane.
Wyrodną matką byś była, gdyby dziecko leżało i się darło godzinami a Ty byś popijała kawkę :P Domyślam się, że tak nie było, więc jeśli te sytuacje nie są Ci znane to po prostu Twój dzieć był z tych spokojniejszych
Ja mówiąc o różnych dzieciach miałam na myśli to, że można sobie stosować systemy, stałe rytmy, zasady i na jedne dzieci to podziała, a inne mają to gdzieś i to że dziecko budzi się w nocy i chce się bawić, to nie zawsze jest wina rodziców Często rodzice mający dwójkę lub więcej dzieci twierdzą, że z każdym było inaczej, mimo że przy każdym postępowali tak samo
A to, że zdarzają się matki-wariatki, które uważają że dziecko jak małpka ma być przyczepione do mamy całą dobę, a później beczą bo nie mogą od takiego kleszcza się odkleić, to już inna bajka

Cytat:
Mój tp na 25.11 wiec studniówka jutro ale mogę sie dołączyć do Waszej imprezy :P
Z tego co widzę to aplikacje różnie podają, więc ten jeden dzień nie robi różnicy. Dawaj z nami

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Lena miewała też fazy na nocne wstawanie , ale to było sporadyczne że obudziła się o 22-23 i nie mogła spać do 2-3. Nie płakała ani nic , była po prostu wyspana i chciała się bawić ale wtedy braliśmy ją między siebie i drzemaliśmy a ona dłubała mi we włosach itp. Miała wtedy koło roku też.
Lila zawsze jak zasypiała to trzymała moje włosy. Nawet teraz jak razem śpimy to zasypia z moimi włosami w garści. Śmiałam się, że zamiast misia kupię jej perukę

Cytat:
Wolałabym nowy, ale nie wiem na ile jest realne w takiej cenie kupić coś porządnego.
Moja koleżanka kupiła jakiegoś "nołnejma" za tysiaka i powiem Wam, że bardzo fajny, ładny i zgrabny Tylko w razie jakiejś usterki pewnie byłby problem z reklamacją

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Gratulacje Laura tak skacze w brzuchu ze czuje ze dziś święto chyba

U mnie też dziś cały brzuchol skacze cieszy mnie to bardzo, bo przez ostatnie dni mała słabo się ruszała.
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 16:04   #2708
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam hopla na punkcie dobrze dobranego stanika
Ja też :ekhm: ale z racji tego że ciężko mi trafić na naprawdę dobry to cierpię na ciagly brak staników :-(
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:05   #2709
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
nie mam octu winnego ale chyba kupie bo widze ze w wielu salatkach on wystepuje....w koncu zrobilam olwa + musztarda + sok z cytryny i przyprawy.
to też zawsze dobre połączenie. W sumie cytryna zakwasza tak jak ocet
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:07   #2710
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
to też zawsze dobre połączenie. W sumie cytryna zakwasza tak jak ocet
no wczoraj tak coleslawa robilam na cytrynie
Stary 2016-08-16, 16:07   #2711
doooti
Zadomowienie

Cytat:

hahaha 'wielki musi byc'

ja mam wrażenie że właśnie moje kilogramy poszły w cycki, z mojego B/C doszłam do pełnego E..

Tak jak pisze Listopadowa też gdzieś czytałam żeby wstrzymać się od kupna lepszego stanika dwa tygodnie po porodzie. A tak to mieć jakieś takie szmacianki kupione albo jakieś gorsze na zaś przed porodem.

Jakaś babcia w Biedrze chciała mnie dzisiaj udusić odświeżaczem powietrza.. stała sobie przy chemii i mnie nie zauważyła, chciała sprawdzić jak pachnie odświeżacz odwróciła się i z całej siły dała mi odświeżaczem w twarz... Normalnie bym ją zje.bała ale dusiłam się przez jakieś 5 minut, gdzie na początku nie mogłam wziąć oddechu.. a ta zaczęła przepraszać że musiała tak zrobić bo skąd ma wiedzieć jak to pachnie.. a nie miała innego pomysłu niż walnąć w powietrze.. Ci ludzie to już przeginają.. innego uduszą ale np. w swoją rękę to nie mogła psiknąć... ;/
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 16:09   #2712
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
zimowe to takie puchowe?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

poważnie się robi

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

podobnie zrobilam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

a nie miałaś l4?
Miałam do niedzieli ale od 31 znowu muszę wziąć
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:10   #2713
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Położna mówila zeby z takim lepszym stanikiem sie wstrzymac na dwa tygodnie po porodzie, bo dopiero wtedy bedziemy mniej wiecej widziec jaki rozmiar potrzebujemy. Bo możemy sie zdziwić jak nam sie rozmiar biustu zmieni Na pierwsze dni to jakąś tanioszke najlepiej.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

ja też mam hopla na punkcie dobrze dobranego stanika ale poczekam z kupnem czegoś dobrego tak jak radziła mi położna.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

pokaz zdjecia ciuszków

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

mąż pewnie wniebowzięty
hmmm może to i racja. Ale w takim razie zakładając jakiegoś szmaciaka będę musiała oczy zamykać i o nim nie myśleć, żeby nie mieć wyrzutów sumienia
Stary 2016-08-16, 16:11   #2714
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
mąż pewnie wniebowzięty
nie pytałam
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:11   #2715
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha 'wielki musi byc'

ja mam wrażenie że właśnie moje kilogramy poszły w cycki, z mojego B/C doszłam do pełnego E..

Tak jak pisze Listopadowa też gdzieś czytałam żeby wstrzymać się od kupna lepszego stanika dwa tygodnie po porodzie. A tak to mieć jakieś takie szmacianki kupione albo jakieś gorsze na zaś przed porodem.

Jakaś babcia w Biedrze chciała mnie dzisiaj udusić odświeżaczem powietrza.. stała sobie przy chemii i mnie nie zauważyła, chciała sprawdzić jak pachnie odświeżacz odwróciła się i z całej siły dała mi odświeżaczem w twarz... Normalnie bym ją zje.bała ale dusiłam się przez jakieś 5 minut, gdzie na początku nie mogłam wziąć oddechu.. a ta zaczęła przepraszać że musiała tak zrobić bo skąd ma wiedzieć jak to pachnie.. a nie miała innego pomysłu niż walnąć w powietrze.. Ci ludzie to już przeginają.. innego uduszą ale np. w swoją rękę to nie mogła psiknąć... ;/
ciekawe czy taki sportowy miekki typu jak z peppco bylby ok na te pierwsze dni.

Kobieta przesadziła, masakra, pryskać i nie patrzeć na ludzi Do tego jeszcze w ciężarną
Stary 2016-08-16, 16:12   #2716
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość

Ja miałam taką sytuację. Cyce jak bomby, Lila wyła, bo takich twardych baniek nawet złapać nie umiała, a tż latał za laktatorem Kupił elektryczny Tufi spectra 3. Sama pewnie na niego bym nie spojrzała, ale okazał sie całkiem ok. Wyglądem nie powala, ale doił super i w miarę cichy, bo niektóre chodzą jak traktory

O masz! A mi aplikacja i kalkulator w necie pokazują, że dziś ;P

Wyrodną matką byś była, gdyby dziecko leżało i się darło godzinami a Ty byś popijała kawkę Domyślam się, że tak nie było, więc jeśli te sytuacje nie są Ci znane to po prostu Twój dzieć był z tych spokojniejszych
Ja mówiąc o różnych dzieciach miałam na myśli to, że można sobie stosować systemy, stałe rytmy, zasady i na jedne dzieci to podziała, a inne mają to gdzieś i to że dziecko budzi się w nocy i chce się bawić, to nie zawsze jest wina rodziców Często rodzice mający dwójkę lub więcej dzieci twierdzą, że z każdym było inaczej, mimo że przy każdym postępowali tak samo
A to, że zdarzają się matki-wariatki, które uważają że dziecko jak małpka ma być przyczepione do mamy całą dobę, a później beczą bo nie mogą od takiego kleszcza się odkleić, to już inna bajka

Z tego co widzę to aplikacje różnie podają, więc ten jeden dzień nie robi różnicy. Dawaj z nami

Lila zawsze jak zasypiała to trzymała moje włosy. Nawet teraz jak razem śpimy to zasypia z moimi włosami w garści. Śmiałam się, że zamiast misia kupię jej perukę

Moja koleżanka kupiła jakiegoś "nołnejma" za tysiaka i powiem Wam, że bardzo fajny, ładny i zgrabny Tylko w razie jakiejś usterki pewnie byłby problem z reklamacją

U mnie też dziś cały brzuchol skacze cieszy mnie to bardzo, bo przez ostatnie dni mała słabo się ruszała.
No właśnie wczoraj mała tez się słabo ruszala a to do niej nie podobne w ogóle wiec dzisiaj nadrabia ;D

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:12   #2717
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam do niedzieli ale od 31 znowu muszę wziąć
to się naciesz teraz tym stanem
Stary 2016-08-16, 16:13   #2718
doooti
Zadomowienie

Dziewczyny a co do rad położnych macie może jakieś porady które Wam utkwiły w pamięci? Może warto byłoby się nimi podzielić nawzajem? Oczywiście pewnie co położna to inne zdanie, ale to już nie nam jest oceniać
Stary 2016-08-16, 16:13   #2719
Listopadowaa
Zakorzenienie

A mi sie dzisiaj tak mloda rozpychala, ze pierwszy raz krzyknęłam. Moze to nie bolało ale takie dziwne uczucie rozpychania, pare razy podczas mycia naczyń

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 16:14   #2720
domek_z_piernika
Zadomowienie

I w ogóle jutro jedziemy oglądać mieszkanie! Jaram się strasznie, bo od ponad 2 lat intensywnie szukamy i jeszcze nic nie spodobało się nam na tyle by się umówić na oglądanie.
A mamy podpisaną wstępną umowę z deweloperem i takie prawdziwe umowy deweloperskie miałyby być w październiku. Więc jeśli bysmy mieli znaleźć coś innego to niewiele czasu nam zostalo, bo jak już podpiszemy umowę deweloperską to po ptokach.
Stary 2016-08-16, 16:14   #2721
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
to się naciesz teraz tym stanem
Powiedzmy że od 31 pracę zmieniam więc looz ;-)
Stary 2016-08-16, 16:15   #2722
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy że od 31 pracę zmieniam więc looz ;-)
bedziesz dalej pracowac? szalona
Stary 2016-08-16, 16:16   #2723
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
bedziesz dalej pracowac?
Tak, brata mieć pod opieką ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 16:16   #2724
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
aż z ciekawości sprawdziłam u siebie i mam 75
Ja dzisiaj zaczynam 29 tydzień, do końca 82 dni...

Cytat:
A tak w ogole byłam w lumpku. Jak na zlość zadnych spodni ciążowych :/ ale kupiłam dwie pary takich ladnych dresowych, co ładnie i seksi mnie opinają pas na tyle elastyczny ze moge go pod brzuchem albo nawet na brzuchu mieć Dzisiaj rano nie mialam sie w co ubrać. Szafa wielka, plus dwa stojące wieszaki a większość ubrań za mala ;/

No i kupiłam polarkowy kombinezon małej, ale byłam pewna ze ten co mam w domu to r.56, wyglądał na mały, a w domu okazało sie ze ten kupiony wypada tak samo na dlugość. No blondynka jestem bo teraz mam dwa kombinezony polarkowy + puchowy w rozmiarze 56. Myslicie ze sie przydadza dwa, czy pozbyc sie tego jednego ? Drugi dostalam od kolezanki. ładny taki, ale praktycznie nowy, bo ubrała swojego malucha tylko raz w niego, zaraz na wyjscie ze szpitala a potem już wiosna byla. W sumie to mi go pożyczyła, jak młoda wyrosnie to mam oddać. A taki z lumpka za 10 zł, rozmiar powyzej 3 miesiąca. Ma lepsze rozpinanie, bo z obu stron na zatrzaski. a ten drugi to ma tylko zameczek z jednej strony.
Ale słodki! Jak masz taką możliwość, to na razie nie rezygnuj z żadnego, może oba Ci się przydadzą, a może któryś bardziej Ci podpasuje.

Cytat:
Dziekuje za kciuki!
Wszystko ok. Tetno 159 wiec jest git facet jezdzil mi po brzuchu 30 minut, bardzo dokladnie spr serduszko i jest ok. nie widzi zadnych wad a tetno no coz, czasem tak jest ze jest wyzsze pomimo ze w badaniach wszystko wychodzi w porzadku, taki jego urok. byc moze to zwykly stres. Polozenie caly czas glowkowe. Chlop jak dab Waga 1096 gram
z usg caly czas jest tydz roznicy wiec druga data porodu to 10 listopada Kuba tez urodzil sie wczesniej wiec byc moze i teraz tak bedzie.

wstydzilam sie poprosic a kit mu w oko. najwazniejsze, ze badanie wyszlo superancko ale ani razu nie przelaczyl na 3/4D. widac interesowaly go konkrety a nie słkitasne obrazeczki
a, no i kazal monitorowac tetno plodu, mam to nawet zapisane na karcie informacyjnej od niego wiec teraz juz moja babeczka nie bedzie miala wyjscia
Super, gratulacje!

Cytat:
Moje spodnie ciążowe robią się już powoli za małe
No ja ostatnio wróciłam do moich ciążowych jeansów z hm i mam obawy, czy dadzą radę do końca ciąży... Takie już są mocno dopasowane na brzuchu.

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja glowkowe mialam miecha temu, ciekawe co w czwartek powie, bo pewnie sie juz 10 razy przekreciła no ja tez co 15 minut szczegolnie jak wstane, bo jak leze to pol biedy
Mój synek ostatnimi czasy cały czas był główką w dół. Mam nadzieję że tak zostanie
A z toaletą to luzik jak jestem w domu, ale wystarczy że przekroczę próg mieszkania to od razu chce mi się siku

Cytat:
Ja zaraz jadę na wizytę, też jestem ciekawa jak się teraz ułożył synuś, bo nie potrafię rozszyfrować z ruchów gdzie co ma
Kciuki i czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Wracamy z wózkiem i fotelikiem
Było i to i to w tym kolorze co chcieliśmy
Także Mutsy Evo i Cybex Aton 4 są nasze
Super

Cytat:
Zakładając opcję gina, czyli cc zaraz po skończeniu 37 tygodnia to u mnie 60 dni
O matko, powiało grozą!

Cytat:
Wiecie co wróciłam dzisiaj do pracy.
Może jest mi już mało wygodnie tak siedzieć za biurkiem ale czuję się rewelacyjnie!
Szacun! Pomijając moją obecną sytuację z pracodawcą, czuję że fizycznie już bym teraz nie dała rady wysiedzieć w robocie. A początkowo planowałam do końca sierpnia może połowy września pracować.
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:19   #2725
doooti
Zadomowienie

Cytat:
I w ogóle jutro jedziemy oglądać mieszkanie! Jaram się strasznie, bo od ponad 2 lat intensywnie szukamy i jeszcze nic nie spodobało się nam na tyle by się umówić na oglądanie.
A mamy podpisaną wstępną umowę z deweloperem i takie prawdziwe umowy deweloperskie miałyby być w październiku. Więc jeśli bysmy mieli znaleźć coś innego to niewiele czasu nam zostalo, bo jak już podpiszemy umowę deweloperską to po ptokach.
a gdzie masz upatrzone (jeśli można wiedzieć) ?

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość

No ja ostatnio wróciłam do moich ciążowych jeansów z hm i mam obawy, czy dadzą radę do końca ciąży... Takie już są mocno dopasowane na brzuchu.
ja też mam te jeansy i do pewnego czasu były moje ulubione i takie wygodne ale ostatnio coś ten pas na brzuch mnie denerwuje.. mam wrażenie że jak go zakładam to brzuch mi się robi twardszy niż bym go nie miała..
Stary 2016-08-16, 16:22   #2726
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
a gdzie masz upatrzone (jeśli można wiedzieć) ?

ja też mam te jeansy i do pewnego czasu były moje ulubione i takie wygodne ale ostatnio coś ten pas na brzuch mnie denerwuje.. mam wrażenie że jak go zakładam to brzuch mi się robi twardszy niż bym go nie miała..
to jest akurat na Jeżycach. To nowe od dewelopera będzie na Wildzie (no i umowa dopiero w październiku plus 1,5 roku budowy i 0,5 na urządzanie- a to i tak w wersji optymistecznej bez poślizgu i nie wiem czy chcemy tyle czekać, zwłaszcza że mieszkanie też nie jest idealne). Generalnie szukam czegoś właśnie na Jeżycach, Wildzie albo jakiś bliski Grunwald, tak max okolice Areny.
Stary 2016-08-16, 16:23   #2727
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Mnie niewiele sie biust zmienil,.raptem o rozmiar. Boje sie ze cos kupie a po porodzie to sie nie nada bo dojdzie jeszcze nawal wiec kompletnie nie wiem co z rozmiarem. Poza tym tez mi sie spodobaly te z hm, takie jakby z dresowki, z bardzo miekka i elastyczna gabeczka w srodku. Te kupowalas?
.
No właśnie nie, takie totalnie miękkie, bez żadnych gąbeczek, fiszbin. Mimo, że przed ciąża kupowałam na obwód 70-75, a teraz wzięłam 80, to i tak upierdliwie cisną tak więc ten podlinkowany będzie mi służył teraz
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 16:23   #2728
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
mnie ten pas czasem uwiera a jak go opuszczę pod brzuch to mi spodnie lecą z tyłka tak źle i tak niedobrze...
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:24   #2729
zielinka_87
Zakorzenienie

Listopadowa, takie zdobycze

Kombinezon
uploadfromtaptalk1471360931983.jpg

Bluzowy pajac z ociepleniem
uploadfromtaptalk1471360970367.jpg

Nastepny bluzowy pajac z ociepleniem
uploadfromtaptalk1471360998798.jpg

Misiowa bluza
uploadfromtaptalk1471361032905.jpg

Pajacyk pluszowy
uploadfromtaptalk1471361071334.jpg

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 16:24   #2730
mietowka25
Zakorzenienie

Bluesberry bierzecie bazę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości