![]() |
#1231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Cytat:
Nikt ci nie jest winny tylko ty sama zrobilas co chcialas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Twoja historia pokazuje tylko jedno - to jest decyzja, której podjęcia trzeba być pewną. I tyle. Ty nie chciałaś usunąć, zrobiłaś to wbrew sobie, więc nic dziwnego, że tak cierpisz. Ponosisz konsekwencje własnego wyboru. Tak zdecydowałaś, tak jest. I o to tu właśnie chodzi, żeby mieć prawo tego wyboru.
![]() |
#1233 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Cóż, przykro mi, że znalazłaś się w takiej sytuacji. Życzę Ci abyś odnalazła spokój ![]()
![]() |
#1234 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie każda podjęta decyzja była, jest i będzie właściwa, nie każdy wybór będzie tym, którego nie będziemy w przyszłości żałować. Ale móc tego wyboru dokonać, podjąć decyzję samodzielnie, bez nacisków, nakazów, zakazów - bezcenne.
#1235 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Niektóre usuwają i żałują, niektóre rodzą i żałują. Życie nie jest proste. Jak komuś przeszkadza dostęp do aborcji na życzenie to zapraszam do Polski. Tutaj dorosła kobieta nie ma żadnego wyboru niczym dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Konto usunięte
|
Jednak te 95% nie żałuje.
Przykre, że znalazłaś się w tych 5%, ale według mnie nie zrobiłaś nic złego. Jedyne, kogo w tej sytuacji skrzywdziłaś i kogo krzywdzisz, to tylko samą siebie, tymi okropnymi myślami i obwinianiem się. Gdybyś urodziła to dziecko, to czy byłoby lepiej? Nikt tego nie wie. Straszne, że w niektórych sytuacjach nie ma tak naprawdę dobrego wyjścia. Myślałaś o pomocy psychologicznej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Przyczajenie
|
Myslalam, ale raczej to mi nie pomoze. Nie moge z tym zyc. Nawet nie chce. Zycie nie jest ani piekne ani fajne. Nie bylo przed ciaza, nie byloby pewnie po. A teraz bez dziecka tez pewnie bedzie. Mialam juz proby samobojcze w swoim zyciu. Na wczesniejszej terapii kilka lat temu nauczylam sie jak z tym walczyc. Ale teraz jest inaczej. Ja nie mam po co walczyc. Chcialabym sie znalezc w tym ulamku dziewczyn ktorym aborcja sie nie udala. Juz takiej szansy nie dostane. Dla mnie nie ma zycia po, wszystko mi przypomina moj okres ciazy.. wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Konto usunięte
|
W Twoim życiu dokonana aborcja wcale nie jest największym problemem niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Naczelna Nastolatka
|
Siatkarka jest idealnym przykładem na to, co już od dawna mówi psychologia, że na syndrom poaborcyjny cierpią kobiety, które usuwają ciążę wbrew swoim przekonaniom, zmuszone przez okoliczności.
Najlepiej by było żebyś poszła do terapeuty, bo sama nie udźwigniesz tego psychicznego ciężaru.
#1240 |
Zadomowienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;63246241]W Twoim życiu dokonana aborcja wcale nie jest największym problemem niestety.[/QUOTE]
Niestety zgadzam się. Przykro mi, że masz teraz takie myśli (o samobójstwie). Dokładnie tak jak dziewczyny napisały, Ty chciałaś dziecka, ale bałaś się jak dasz radę. To co innego, ja np. dziecka nie chce, a nie boję się, że sobie nie poradzę. U Ciebie wyraźnym sygnałem było to, że nie poszłaś na pierwszy termin i poczułaś ulgę. Trzeba było przy tej decyzji pozostać, ale teraz możesz tylko poszukać pomocy. Psycholog byłby wskazany. Ale przynajmniej miałaś wybór, podjęłaś decyzję i teraz ponosisz konsekwencje. Tutaj w Polsce wyboru nie masz, zwłaszcza, gdy nie masz pieniędzy. Smutna rzeczywistość, niestety. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1241 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Żadna kobieta bez problemów natury psychicznej przed ciążą nie będzie miała takich reakcji żalu po usunięciu. To nie jest kwestia statystyki, bo o, napisali że 95% chwali, a 5% żałuje, tylko kwestia tego kim jesteśmy, jaką mamy osobowość i jakie wyznajemy poglądy. A swoją drogą, to ciekawe, że takim problemem były pieniądze, skoro we wszystkich europejskich krajach w jakich aborcja na życzenie jest legalna jest też zapewniona sowita pomoc finansowa na dzieci.
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Z niczym się nie zgadzam. Śmiertelnie chorych i zdeformowanych płodów nie da się leczyć, zgwalconej przez wujka 14latki absolutnie nikt nie ma prawa zmuszać do rodzenia, a zdrowie matki, która ma zagrożona ciążę jest dla mnie tak samo ważne, a może nawet ważniejsze. Plus polecam douczyć się w temacie, w którym wypowiada się tak kategorycznie.
Domyślam się, że aktywność pro-life się teraz zwiększy, bo do 31 lipca zbierane są podpisy przeciwko zaostrzaniu prawa do aborcji. Stąd takie fascynujące pasty jak ta z góry. Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2016-07-20 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
Z ostatnim zdaniem się nie zgadzam. Ciąża może zagrażać życiu kobiety i to nie tylko ta pozamaciczna. Pisanie, że jest inaczej to bzdura. Wiele jest przypadków, gdy przez ciąże kobiety umierały. Zdrowie matki powinno być ważniejsze niż życie potencjalnego dziecka. Choćby ze względów biologicznych: kobieta będzie mogła mieć więcej dzieci. I pozwól, że każda z nich zadecyduje sama czy ma ochotę się poświęcić dla płodu czy nie. Tak samo w przypadku gwałtu, nie każda udźwignie ciąże i poród po czymś takim. Nikogo nie zmuszajmy do bohaterstwa, bo źle się to kończy.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1244 |
Konto usunięte
|
Ale wiesz, że jak matka umrze np. W 6 miesiącu ciąży (przez ciążę) to płód też umrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może duch dziecka przejmie kontrolę nad ciałem matki i sam się wyda na świat w odpowiednim czasie? ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Konto usunięte
|
Ja nawet wierząca nie jestem 😥
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie zaczyna się wtedy gdy dziewczynki bawiąc się w dom z całą stanowczością stwierdzają, że będą mieć męża i dzieci.:-D
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
zuy mod
|
Zrób ktoś tl;dr
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jest chyba koronny argument na każdego religijnego szaleńca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
EDIT Naprawdę radze Ci poszukać pomocy specjalisty (psychiatry, psychologa) bo sama tego nie udźwigniesz. I to pilnie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-08-16 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Pamietacie historie z tego roku we Wrocławiu, gdzie kobiete, u której stweirdzono smierć mózgu utrzymywali przy zyciu 55 dni przez rozne sprzęty bo byl to dopiero 17tc? Dziecko żyje. http://www.gazetawroclawska.pl/zdrow...iecko,9893302/
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-08-16 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Pyskatka
|
Dlaczego? Ja to uwazam za duzy sukces medycyny. Matka nie zmarła przez ciąże, a skoro mozna bylo uratowac dziecko to moim zdaniem bardzo dobrze zrobili.
#1259 |
Zakorzenienie
|
To jest sukces tylko jeśli matka i rodzina chcieli tego dziecka. Bo jeśli nie, to nie jestem pewna czy to jest dobre rozwiązanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale mimo to jednak miałabym poczucie jakiejś makabreski, gdybym dowiedziała się, że przyszłam na świat w dwa miesiące po śmierci matki i rozwijałam się wewnątrz jej martwego organizmu. Zaznaczam, że to tylko moje odczucie i ktoś może twierdzić inaczej powołując się na postęp w medycynie umożliwiający takie narodziny. Brrr... przypomniały mi się z artykuły o porodzie trumiennym.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.