Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-28, 16:58   #3361
Poemi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
glupie pytanie zadam. ale mozna kupic 2 rozne obraczki: znaczy zeby TZa byla szersza, moja wezsza? i moja miala np. wtopiony kamien czy ew. wzorek?
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Wiem, że można mieć dwie zupełnie różne obrączki. Opcja diamencika to już taki standard. Duzo damskich obrączek tym się różni od męskiej że ma kamień lub kamienie.
Moja obrączka ma w zagłebieniach jeden diament, ma tych zagłębień 5. Mój mąż obiecał mi, że na 5 rocznicę slubu będę miała komplet Czyli co roku kolejny kamień począwszy od 2 rocznicy slubu Takia miła obietnica
Dokładnie . Teraz jest dużo możliwości, kiedyś oglądałam zestawy, męska się nie zmieniała a damskiej 105 różnych wzorów . Kulbit, faktycznie miła obietnica

Dziewczyny, myślicie, że za 40000 można zrobić sensowne wesele (wszystkie koszty) na tak ze 150 osób?
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:15   #3362
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Kulbit, faktycznie miła obietnica
Bardzo miła
Potem mąż próbował się wycować na żarty jak gadaliśmy ze znajomymi, że to nie co rok a co 10 lat będzie mi wstawiał ten kamień Ale ja wiem, że to zart, u niego dane słowo to dane słowo

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:30   #3363
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo miła
Potem mąż próbował się wycować na żarty jak gadaliśmy ze znajomymi, że to nie co rok a co 10 lat będzie mi wstawiał ten kamień Ale ja wiem, że to zart, u niego dane słowo to dane słowo
Hehe, ale jak coś to my znamy prawdę i pogonimy Twojego męża . Mój TŻ czasami mówi, że pierścionkiem się nie przejmuje, kupi pierwszy lepszy i to nie jego problem czy będzie mi się podobać . Ale wiadomo, że tylko się drażni paskuda jedna kochana . Bliżej prawdy jest mówiąc, że się nie przejmuje bo któregoś dnia zarzuci temat a ja go zasypię linkami ze zdjęciami tego co mi się podoba .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:31   #3364
Taverney
Zakorzenienie

Kulbit, świetny pomysł z tymi diamentami
mój mi obiecał diamencik w obrączce na narodziny naszego dziecka.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:55   #3365
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Hehe, ale jak coś to my znamy prawdę i pogonimy Twojego męża . Mój TŻ czasami mówi, że pierścionkiem się nie przejmuje, kupi pierwszy lepszy i to nie jego problem czy będzie mi się podobać . Ale wiadomo, że tylko się drażni paskuda jedna kochana . Bliżej prawdy jest mówiąc, że się nie przejmuje bo któregoś dnia zarzuci temat a ja go zasypię linkami ze zdjęciami tego co mi się podoba .
Dzięki w razie co się do was zwrócę i go ustawicie do pionu
Tak serio to mój mąż o takich sprawach pamięta lepiej niż ja Tak samo ma większa pamięć do dat, wydarzeń itp. Mój kochany

Kochana te linki ze zdjęciami to nie taki zły pomysł Ja w ten sposób pokazałam mężowi jaki styl pierścionków mi odpowiada Bo tak mnie podpytywał, że w końcu pokazałam dokładnie. Jakiego by mi nie kupił byłabym najszczęśliwsza, pisałam tu już kiedyś, że mógł mi dac nakrętkę do śruby, bo to nie o to chodzi, ale miło jest dostać pierścionek zgodny z upodobaniami

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Kulbit, świetny pomysł z tymi diamentami
mój mi obiecał diamencik w obrączce na narodziny naszego dziecka.
Tak świetny pomysł, ale wasz wcale nie gorszy
Czekaj ja muszę teraz pomyśleć co ja sobie zamówię z okazji urodziń dziecka hahahhaa

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 23:09   #3366
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie chce zapraszać tych, których raz na 10 lat widzę, ale za to moja mama ględzi, że się poobrażają, ale w sumie co mi z tego ich obrażania skoro ich i tak nie spotykam

My zapraszaliśmy według zasady - z kim utrzymywaliśmy kontakt w przeciągu ostatniego roku dostał zaproszenie. Na zaproszonych 120 osób potwierdziło 80 (ale dużo osób mieszka za granicą).

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Mi wyszło na 90 osób 26 000 Wcale nie tniemy kosztów, nie idziemy na ilość...wszystko normalnie...0,5 l normalnej wódki na osobę...nie jakieś tam za 30 zł, ale zwykłej bo większość taką będzie piła, 130 zł za osobę w restauracji + nocleg dla 20 osób, jeszcze nie liczyłam poprawin. W tych 26 000 jest prawie wszystko, sukienka, garnitur, obrączki, niektóre ceny nie są pewnie dokładne, bo jeszcze nie wiem ile zapłacimy w kościele czy za transport gości
Ostatecznie też się zamknęliśmy przed 25 000, koszty mieliśmy podobne do twoich, restauracja 135zł/os; nocleg dla 10 osób; zwyczajna wódka (+1 butelka na wynos dla pary), dobre wino, itd itp.

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Obrączkę się zdejmuje i dba o nią a nie mydłem smaruje
Eee tam, obrączka ma służyć mi, nie ja obrączce. Ja wszystko robię w obrączce/pierścionku zaręczynowym. Pierogi lepię, woskuje podłogę...

Cytat:
My mamy obrączki firmy Red Rubin, mają fajne wzory
Haha, my też mamy z RedRubin, tyle że według własnego projektu - wybraliśmy te katalogowe (zdj1), z połyskiem, i moja obrączka ma kamyczki w poprzek. Po roku czasu przez liczne ryski wyglądają jak matowe. Jestem ciekawa ile zapłaciliście za swoje obrączki ? (my 1200zł).

Mój Tż obiecał mi kiedyś, że wymieni mi kamyk w pierścionku zaręczynowym na lepszej jakości (mam szafir, ale dosyć ciemny). Później jak zamawialiśmy obrączki, to też mówił, że za jakieś 5 lat sobie wymienimy na inne. A ostatnio burczy na mnie jak mu pokazuję jaki chce zestaw. Bo w USA polskie pierścionki i obrączki wyglądaja tandetnie przy tych, które można kupić tutaj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obr1.jpg (20,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obr2.jpg (56,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obr3.jpg (60,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC014233.jpg (111,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2008-01-29, 07:19   #3367
vadi
*sportaddict*

A ja wczoraj zostałam zaskoczona przez Tż w windzie i jestem już zupełnie oficjalnie narzeczoną Nadal pozostaje w ciężkim szoku chociaż powooli do mnie dociera

W załączniku pierścionek Oczywiście na żywo wygląda 100 x ładniej i przepięknie się skrzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierścionek.JPG (16,8 KB, 42 załadowań)
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 07:44   #3368
lemoorka
Zakorzenienie

Witam

vadi- gratulacje W windzie to musiało CI sie nieziemsko cisnienie podnieśc

Ja wczoraj przezyłam kolejną rozmowe w sprawie pracy i jestem załamana, pierwsze pytanie - panna plany małeżeńśkie. I co zrobiłam -skłamałam. Chociaz nie powinna się pytac o to! Praca ciekawa, z perspektywa rozwoju i 2 umowa juz na czas nieokreslony, ale wymóg jesli Pani chce pracowac żadnego dziecka przez 2,3 lata. I rozmawiałam z kobieta!!!!

Po rozmowie z Tz stwierdzilismy,że jezeli dostane ta propozycje, albo jakakolwiek to sie musimy zastanawić nad ślubem i co dalej robic. Bo to na mnie aktulanie spadło jarzmo utrzymania go, bo on chce się dalej uczyć. Nie moge mu przeciez powiedzieć ( jak to moja kochana ciotka juz uczyniła), że jak to ja mam robic na chlopa, ze chłop nie do nauki tylko do rorboty. Nie chce niszczyć jego marzeń o nauce, ale w tym momencie niszcze swoje o slubie i chciałam dziecko jak najwczęsniej. Jedna wielka zagadka
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:09   #3369
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Eee tam, obrączka ma służyć mi, nie ja obrączce. Ja wszystko robię w obrączce/pierścionku zaręczynowym. Pierogi lepię, woskuje podłogę...
no ja podłogę też woskuję w obrączce Ogólnie wole jej nie zdejmować, a jako, że mydło mamy w płynie, to nie ma problemu
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:15   #3370
ANITKA79
Zadomowienie

Vadi

GRATULUJE:piw o: Z CALEGO SERDUSZKA!!!!!!!!

Lemoorko, wszystko sie ulozyNawet jesli bedziesz tam pracowac, to z dzieckiem mozecie troszke poczekac. Jestes zdolna, madra i zawsze bedziesz mogla zmienic prace Dacie rade
3 mam kciuki
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:17   #3371
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja tez wsyztsko robie w pierscionku zareczynowym i jak bede wybierała obraczki to tez będe chciala aby bylo funkcjonalne, tzn abym nie musiała ich przy byle robocie zdejmowac

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:40   #3372
dorinka30
Zakorzenienie

Vadi gratulacje !!!!

dziewczyny od wczoraj zachorowaliśmy na takie, tytanowe obrączki
Co sądzicie o tytanowo- złotych obraczkach, bo ja nic nie wiem na ten temat

HIHI to z tej Twojej strony, zadzwonię tam dowiem się co i jak ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki tytan !.jpg (22,5 KB, 19 załadowań)
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:44   #3373
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny -

Dorinko, wg mnie bardzo fajne a jak z trwałością?
Stary 2008-01-29, 08:46   #3374
zuzaneczka
Zakorzenienie

witajcie
vadi gratulujemy!!! coś nam ostatnio sporo zaręczonych przybywa
dorino ciekawe te obrączki choć zupełnie nie w moim stylu, zastanawia mnie tylko jak się będą zachowywać na tych łączeniach - na zdjęciu widzę jakiś podejrzanie duży odstęp między "kolorami"

a w ogóle to radzę wam oglądać obrączki przed zakupem, mnie się też podobały różne w tym dwukolorowe i jak zobaczyłam jakie są grube na żywo to mi się odwidziały, szczególnie że przy takich kolorowych nie można pogrymasić z grubością poza tym nie każde na każdych palcach wyglądają ładnie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:51   #3375
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
dziewczyny od wczoraj zachorowaliśmy na takie, tytanowe obrączki
Co sądzicie o tytanowo- złotych obraczkach, bo ja nic nie wiem na ten temat

HIHI to z tej Twojej strony, zadzwonię tam dowiem się co i jak ....
Dzwoń i pytaj
Ja po obejrzeniu obrączek na stronie zadzwoniłam i poprsiłam o "real photo", bo chciałam zobaczyć obrączki na żywo Dostałam zdjęcia po kilku godzinach i dopiero wtedy wiedziałam, że to co, czego szukałam - naprawdę dobra obsługa - doradzą i bez ściemniania odpowiedzą na pytania

Tytanowe wyglądają fajnie, ale tak jak zuza bałabym się trwałości...
Stary 2008-01-29, 09:08   #3376
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja mam dzis dzien paszteta. leżę w łózku i ryczę wczoraj tez miałam taki dzien (tzn. nie az taki aby plakać) ale TZ zaraz mnie przytulił, ucałowal i powiedział mile słowa i bylo lepiej a dzis?? nawet nie ma kto mnie przytulic

Stary 2008-01-29, 09:30   #3377
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis dzien paszteta. leżę w łózku i ryczę wczoraj tez miałam taki dzien (tzn. nie az taki aby plakać) ale TZ zaraz mnie przytulił, ucałowal i powiedział mile słowa i bylo lepiej a dzis?? nawet nie ma kto mnie przytulic
no ja Cię mogę wirtualnie przytulić
ale wiem że to nie to co przytulanie TŻ
ale powiadam Ci odpasztetuj się! szkoda czasu

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:40   #3378
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
My poprzytulamy.
Stary 2008-01-29, 09:45   #3379
ANITKA79
Zadomowienie

Dorinko, ciekawe te obraczki, ale nie w moim stylu.. Do mnie one nie pasujaMarzy mi sie cos innego, jak zobacze to bede wiedziala ze To to!! he he

Madzia, przytulam mocno

A teraz po kapieli, wlacz sobie muzyczke i troche sie poruszaj, mi to zawsze pomaga, i mysl pozytywnie dziewczyno,. ten Twoj czas to pelnia szczescia Szkoda takiego dnia, na dzien paszteta...To cudowne kochac i byc kochanym
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:50   #3380
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Do mnie one nie pasujaMarzy mi sie cos innego, jak zobacze to bede wiedziala ze To to!! he he
Wiesz, że tak jest? Oglądaliśmy setki wzorów, różne katalogi, strony internetowe - pełno tego i jak zobaczyłam te "nasze" to po prostu wiedziałam, że to te, jak wysłałam Mężowi linka do strony, to powiedział, że idealne i bierzemy
Stary 2008-01-29, 09:50   #3381
sanetka
Zakorzenienie

Vadi gratulacje

Madzia

ja mam dola z innego powodu. czyli szkoly. zaliczylam juz jeden egzam ale ten najlatwiejszy. w piatek mam 3 i normalnie plakac mi sie chce. nienawidze tej szkoly....

dobrze ze chociaz na TZa moge liczyc...stara sie jak moze odciagnac moje mysli od tego..

ech..ide zrobic herbatki i ucze sie dalej

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:51   #3382
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dola z innego powodu. czyli szkoly. zaliczylam juz jeden egzam ale ten najlatwiejszy. w piatek mam 3 i normalnie plakac mi sie chce. nienawidze tej szkoly....
Dasz radę
Stary 2008-01-29, 10:10   #3383
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
no ja Cię mogę wirtualnie przytulić
ale wiem że to nie to co przytulanie TŻ
ale powiadam Ci odpasztetuj się! szkoda czasu
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
My poprzytulamy.
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Madzia, przytulam mocno
Cytat:

Madzia
Dziekuję dziewczyny
Cytat:
trzymam kciuki za ciebie

a do mnie własnie dzwonił TZ ze dzis tylko 2 godziny w nicy spał bo go ząb bolał. I wiecie co?? dobrze mu tak, bo juz rok sie wybiera do dentysty, tak sie cyka

Stary 2008-01-29, 10:12   #3384
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
a do mnie własnie dzwonił TZ ze dzis tylko 2 godziny w nicy spał bo go ząb bolał. I wiecie co?? dobrze mu tak, bo juz rok sie wybiera do dentysty, tak sie cyka
To teraz pewnie już w ogóle nie pójdzie
Eh Ci faceci
Stary 2008-01-29, 10:16   #3385
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy Wasi TZ tak maja ale moj zawsze panikuje przed wizyta u lekarza-jakiegokolwiek. i caigle sie pyta czy nie bedzie bolalo, co beda robic itp.

pamietam jak z kolanem na izbe przyjec trafilismy. dostal zastrzyk to przezywal jeszcze na drugi dzien ze go tylek boli i w ogole. wielka mi rzecz-ja juz takie (bolesne) niestety kilka razy mialam i zyje

Stary 2008-01-29, 10:22   #3386
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ach ci faceci
Nie pójdą do dentysty bo sie boją. a potem jak juz ich boli to lecą tam nagle.. hehe
ja chodze do dentysty co pół roku i juz 3 lata nie miałam nic robionego. ale nawet jakby sie co pojawiło to chyba lepiej zaleczyc mały ubytek niz wielki powodujacy az bol zęba

Stary 2008-01-29, 10:24   #3387
hania811
Zakorzenienie

Vadi gratuluję i ciesze się ogromnie....w windzie mowisz...bardzo fajny niestandardowy zaskakujacy pomysł.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 10:25   #3388
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy Wasi TZ tak maja ale moj zawsze panikuje przed wizyta u lekarza-jakiegokolwiek. i caigle sie pyta czy nie bedzie bolalo, co beda robic itp.
Mój Mąż... przez swoją chorobę lekarzy unika jak ognia i idzie dopiero jak naprawde musi albo jak powiem "Zrób to dla mnie"... Wtedy bez słowa.
Stary 2008-01-29, 10:26   #3389
vadi
*sportaddict*

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Vadi gratuluję i ciesze się ogromnie....w windzie mowisz...bardzo fajny niestandardowy zaskakujacy pomysł.
potem się bał, ze głupio wyszło ale mi tez się podoba, cały on
Stary 2008-01-29, 10:26   #3390
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
ach ci faceci
Nie pójdą do dentysty bo sie boją. a potem jak juz ich boli to lecą tam nagle.. hehe
ja chodze do dentysty co pół roku i juz 3 lata nie miałam nic robionego. ale nawet jakby sie co pojawiło to chyba lepiej zaleczyc mały ubytek niz wielki powodujacy az bol zęba
no moj z zebami to ma szczescie. 4 lata nie byl a jak poszedl to malutka dziurke mial. znow bedzie mial pare lat spokoju. a teraz obsesji na tym punkcie dostal. ciagle sie pyta jaka jest najlepsza pasta, jaki plyn do plukania. myslal o wybielaniu. a ma ladniejsze zeby niz ja a ja chodze ciagle i zawsze cos do roboty jest

dobrze ze nie mam do czynienia z lekarzami. pechowa jestem. dawali mi zastrzyk p/bolowy to zle sie wbili i tylek mine naprawde miesiac przy siadaniu bolal, jakas gual mi sie zrobila

pobierali krew to zyly nie mogli znalezc a jak znalezli to krwi zatamowac nie mogli srodek lata a ja jak rasowy narkoman z rekami posiniaczonymi i poklutymi chodzilam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości